![]() |
#781 |
czyli Endżi
|
Dot.: CzarnaZuzia Wymiata - Nowe otwarcie II
Dzień dobry kochane.
Przychodzę na zwierzenia i konsultację ![]() Otóż niedomagania zdrowotne, które zrzucałam na karb stresu, okazały się... ciążą. Może wypadać około 2,5 miesiąca - 3 miesiąca (najpierw dwa testy zaprzeczyły, potem dwa testy potwierdziły więc raczej już teraz niespodzianki nie będzie - choć oczywiście mam już umówionego gina). Nagle okazało się, że to nie magiczny krem powiększył mi cycki i nie stres wywołuje mdłości i wstręt do ukochanych perfum i świec... ![]() Jestem 2,5 roku z partnerem (ma 29 lat, stabilną sytuację, mieszkanie na kredyt, dobrą pracę, kocha mnie i jest największym fanem małych dzieci, jakiego kiedykolwiek widziałam ![]() ![]() Jestem przerażona i póki co wszystko dzieje się niejako "obok" ![]() ![]() Facet od razu pytał czy chcę wobec tego szybko wychodzić za mąż. Ech, marzy mi się ślub jak z bajki, ale zdaję sobie sprawę, że na wszystko na raz nie starczy. Powiedziałam mu to i stwierdziłam, że na początek starczy deklaracja ![]() ![]() Chciałabym powiedzieć mamie jak najszybciej (trzymanie w sobie na dłuższą metę mnie "zabije"), ale chciałabym też postarać się, żeby przyjęła to jak najlepiej. Pomyślałam, że może wcześniejsza informacja o zaręczynach nieco wzmocni grunt i uspokoi mamę. Sama nie wiem. Moja mama to bardzo postępowa i rozsądna kobieta, ale jeśli chodzi o kwestię wiązania życia z mężczyznami i potomstwa, to zawsze mówiła, że wolałaby żebyśmy z siostrą poszły w jej ślady (ślub w wieku 28 lat, dzieci w wieku 29 i 30). Nie łudzę się, że pierwsza reakcja będzie dobra ![]() Jego rodzina będzie wniebowzięta ![]() ![]() Także tego. Powiedzcie coś ![]()
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-02-08 o 06:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
łał
![]() historię z życia Ci opowiem Aniele krótko, ale historia długa ![]() też miałam 24 lata, nie miałam oszczędności, skończonej nauki i umowy o pracę, T nie miał mieszkania i miał lat 29 ![]() wszyscy się cieszyli ja chyba najmniej ![]() ten okres kiedy urodziłą się Zośka wspominam dziś jako najpiękniejsze lata z mojego życia także tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
czyli Endżi
|
Takuś, aż łzy mi w oczach stoją
![]() ![]() Jak to dobrze móc teraz wszystko bezkarnie zwalać na hormony... ![]() Wczoraj po tym jak poinformowałam chłopa uśmiech nam z twarzy nie schodził - choć średnio nam było do śmiechu ![]() ![]() Jeszcze na marginesie powiem Wam, że z tym zapłodnieniem to jakiś cud boski, bo stosowaliśmy antykoncepcję. Nie mam pojęcia co się stało. Te cholerne plemniki to jakieś kamikadze ![]()
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-02-08 o 07:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
rude jest piękne:)
|
łał
Aniele ,powiedz mamie to ,ze w rozmowach mowila o wieku,dzieciach ...nie bedzie mialo znaczenia . Zobaczysz ucieszy sie trzymam mocno kciuki ![]() ![]() i podsylam wirtualnego ![]() ![]() ![]() a 24 lata to dobry wiek taki akurat ![]() aaa ja 25 lat z praca ale bez mieszkania oszczednosci ![]() moj chlop z praca bez oszczednosci i mieszkania ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- z tego wszystkiego zapomniałam mchnąc ![]() ![]()
Obojetnego na niedole zwierzat i ludzka niedola nie wzruszy....prof Żabiński Twój klik pomaga ![]() nie ponosze odpowiedzialnosci za reklamy umieszczone przez WIZAZ w moich postach i PW ![]() Edytowane przez czarnazuzia1 Czas edycji: 2013-02-08 o 07:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Zakorzenienie
|
Endżi
![]() Ja - 24 lata, przed dyplomem, bez pracy i oszczędności. Tomek 27 bez mieszkania. I bez ślubu ![]() ![]() ![]() ![]() Powiedz mamie, na pewno cie wesprze ![]() Edytowane przez tymena Czas edycji: 2013-02-08 o 07:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
Plemniki to podstępne sa Aniele
![]() ![]() Gratulacje!!!! ![]() Mogę tak jak Taka w skrócie: Urodzialm syna zaraz po studiach, ja mialam prace , moj maz szanowny tez, ale byl w trakcie zmian, zero mieszkania, tylko wynajete, pensje takie, ze na sol brakowalo ![]() ![]()
#787 |
rude jest piękne:)
|
tak,tak Aniele sytuacje macie bardzo dobra
chociaz na motorze nie poszalejesz ![]() nie ma co ,cieszcie sie i mow szybko mamie bo wiem ,ze macie bardzo dobre relacje i meczy Cie ,ze jeszcze nie wie ![]() ![]()
#788 |
Zakorzenienie
|
witam,
Angel, gratuluje!!!! ![]()
#789 |
Zakorzenienie
|
Aniele -
![]() ![]() ![]() ![]()
#790 |
czyli Endżi
|
Wiedziałam do kogo iść na zwierzenia
![]() Parę tygodni temu marudziłam mamie, że męczą mnie mdłości. Odstawiłam już "podejrzane" suplementy na porost włosów i byłam przekonana, że to z nerwów, bo w robocie miałam okropnie napiętą sytuację. Mówiłam o tym mamie przez telefon a ona tylko "no, żeby to nie było wiesz-od-czego"... ![]() ![]() Na pewno będzie dobrze, bo musi być dobrze ![]() ![]() Co do motocykla, to na bank odstawiam (choć mam koleżanki, które i w dalekim miesiącu jeździły). Podczas rozmowy z przyjaciółką, natychmiast po wyświetleniu dwóch kresek, ryczałam, że O. teraz musi odstawić te wygłupy na moto i nie ma realizowania bzdurnego planu na ten rok, żeby przekraczać 320 km/h ![]() ![]() Rany, chłop będzie najszczęśliwszym rodzicem na świecie ![]() ![]() ![]() Cholera. Musi być dobrze ![]()
#791 |
Zakorzenienie
|
Endzi będzie dobrze....
![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- to ja byłam staruszką przy Was... Miałam 27 lat.....
#792 |
Piers do przodu
|
Eee tam patrz na mnie - prawie 23 lata miałam i byłam w trakcie studiów (+ praca) a tu bach - wspólne wakacje przyśpieszyły papierologiczne poświadczenie wspólnego do siebie prawa własności
![]() ![]() ![]() ![]() Minęło tak szybko, że oboje z Unym się łapiemy za głowy jak szybko ![]() ![]() Moje gratulacje ![]() ![]() ![]() Czołem w piąteczek ![]()
Dying is easy it's living that scares me to death . ![]() Edytowane przez Katty_p13 Czas edycji: 2013-02-08 o 08:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
niecnotliwa dziewica
|
Aniołku, ja doświadczeń w tej materii nie mam, ale powiem tak: musi być dobrze!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Będziemy mieli dziecko, będziemy mieli dziecko
![]() Anioł - powiadam Ci, natury się nie przechytrzy, ma ona albowiem swoje sposoby i jest przebiegła ![]() Co ja Ci będę pisać - będzie dobrze, bo niby dlaczego miałoby nie być ? Mama ... czy sądzisz, że mama jest aż tak naiwna i myśli, że Ty do 24 roku życia nic ? ![]() Normalnie jej powiedz : jak dorosła kobieta dorosłej kobiecie ![]() Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2013-02-08 o 08:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
![]() aniele, jakie wieści z rana ![]() przychylam się do zdania większości, będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Piers do przodu
|
Mam dylemat - nie wiem, jakich perfum użyć na wizytę do gabinetu higieny stomatologicznej, żeby nie zgrzytało
![]()
#797 |
niecnotliwa dziewica
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
Aniolku - jakie wspaniale wiesci przynosisz
![]() ![]() ![]() cioteczki juz zacieraja rece ![]() ![]() ![]() ja nie mam historii, bo i dzieci nie mam ![]() ale ciocia bede ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() czeeeee ![]() ![]()
#799 |
Zakorzenienie
|
Aniele, gratulacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#800 | |
czyli Endżi
|
Jesteście prze-ko-cha-ne. Bardzo potrzebowałam paru słów wsparcia. Dobrze słyszeć, że Wam potoczyło się podobnie i ułożyło się na medal.
U mnie sprawa jest bardzo świeża. Zaraz przedzwonię do partnera powiedzieć, że dziś drugi test pokazał to samo. Prawie oka w nocy nie zmrużyłam i śniły mi się jakieś dziwactwa o ciąży ![]() Chcę mu dać pospać, bo dużo pracuje, nie ma sensu żeby się zrywał z wyra kiedy i tak to już niczego nie zmieni ![]() Dokładnie tak! Determinacja organizmu do powielenia swojego DNA mnie wręcz przeraziła! Ale pocieszam się, że faktycznie tak miało być. Aktualnie jest strasznie dużo takich sytuacji kiedy pary od lat nieskutecznie starają się o dziecko. A my tymczasem jakby nigdy nic - z powietrza. ![]() O. też powtarzał, że już nie jest pierwszej młodości a chce mieć siły żeby długo cieszyć się potomstwem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#801 |
Piers do przodu
|
Endżi - moja teściowa wprost nie znosiła dzieci
![]() ![]() ![]()
#802 |
Zakorzenienie
|
A ja powiem tak - super ! A musi być jeszcze bardzie super
![]() Co do genetycznego materiału - to pomyśl, jak będzie dziewczynka to co chciałabyś takiej urody nie posłać dalej ![]() Ja byłam chyba najmłodsza jak się mój starszy urodził, nie mieliśmy prawie nic, nadal nie mamy ![]() Ale rodzina to szczęście największe i już !!
#803 |
Zakorzenienie
|
Dag, cudowne wiesci, gratuluje
![]() wszystko bedzie dobrze, nie boj sie niczego, jakby co - masz wewontek pelen matek, bedziemy radzic a najwazniejsze - masz kochajaca rodzine ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#804 | |
Piers do przodu
|
Cytat:
![]()
![]() |
#805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale tak, rodzina to cos najfajniejszego w zyciu ![]()
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i też mnie noworodki nie ruszały Twój Cię ruszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Aniolku, Ty się cieszysz , a to już 3/4 sukcesu ![]() ![]() Zobaczysz, będziesz wspaniałą mamą ![]() Gratuluje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Zakorzenienie
|
Daguś, co za wieści
![]() Chyba podświadomie wiesz że będzie dobrze. w sumie masz idealną sytuację.. idealny moment ![]() Gratuluję! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.