|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
e, no to luz, blisko!
szukasz w Wawie zapewne? no nie wiem, skoro aż rok szukasz to może faktycznie coś nie tak z cv. nie wiem, ciężko mi powiedzieć, skoro masz 8 lat doświadczenia zawodowego. ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- powodzenia na przyszłość z takimi zmianami częstymi w cv :| |
|
|
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
50km to dla pracodawcy nie jest blisko.
Ja już nie jeden raz usłyszałam, że moje 45km dzielące mnie od miasta wojewódzkiego to zdecydowanie za dużo. Zbyt duży kłopot, nie jestem przez to dyspozycyjna, bo muszę dojechać, itp. itd.
|
|
#783 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale ja przez swój wisielczy humor i chyba tą przedłużającą się zimę wpadam w jakieś doły i wszystko widzę w czarnych kolorach No w stolicy to prędzej można znaleść pracę w przedszkolu, ostatnio byłam świadkiem jak dziewczyny w pociągu rozmawiały i jedna z nich mówiła że ma do wyboru trzy propozycje ale jak powiedziała jakie stawi za tą pracę to później stwierdziłam że się chyba przekwalifikuje na przedszkolankę i mogę pracować za 1/2 tego co ona ma dostać Próbuj, mi kiedyś nauczyciele mówili że jestem strasznie upierdliwa i uparta ale przez to mnie pamiętają do tej pory z podstawówki czy gimnazjum ![]() więc jak wychodzisz tego właściciela to na pewno cię zapamięta zyczę Ci tego z całego serca ![]() tusiu sądzę inaczej, zmiana 10 razy pracy w ciągu 5 lat nie jest drastycznie duża, a w pewnym sensie nawet je pomogła bo mogła spośród swojego doświadczenia wybrać takie które aktualnie było potrzebne do ofert rekruterów. Oczywiście na początku jak mówiła były to prace typu sprzątanie w aptece czy sprzedawca w sklepie ... później już lepiej...
Taa bo uwierzę, że państwo nam nie przeszkadza, a spokojna przyszłość nas czeka ![]() http://demotywatory.pl/3671712/Czasem-mam-wrazenie http://www.youtube.com/watch?v=QUQsqBqxoR4 Edytowane przez katepew Czas edycji: 2013-04-04 o 18:12 |
|
|
|
|
|
#784 |
|
Raczkowanie
|
Tusia a mogłabyś wstawić takie przykładowe Cv, bo może faktycznie mam jakieś niepodobające się pracodawcom
|
|
|
|
|
#785 |
|
Rozeznanie
|
Tusia jesteś rozchwytywana, gratulacje i trzymam kciuki.
Ja wierzę, że na mnie też przyjdzie kolej. Zawsze miałam szczęście: do pierszej pracy w życiu, staż też sam do mnie "przyszedł", później pierwsza poważna praca na umowę o pracę, awans. Niemożliwe, żeby tak się karta odwróciła. Gdzieś na mnie czeka ta wymarzona praca Zapisałam się na teoretyczny egz. na prawko i teraz se czekam 3 tygodnie
|
|
#786 |
|
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40131264]e, no to luz, blisko!
szukasz w Wawie zapewne? no nie wiem, skoro aż rok szukasz to może faktycznie coś nie tak z cv. nie wiem, ciężko mi powiedzieć, skoro masz 8 lat doświadczenia zawodowego.[COLOR="Silver"] 8 lat, ale łacznie wszystkiego: trochę telemarketing/ praca na recepcji w hotelu/ pracownik administracyjny w firmie logistycznej.. i się uzbierało Teraz się boję najbardziej, że moja zwiększająca się luka w cvzmniejsza moje szanse zainteresowaniem jakiegokolwiek pracodawcę
|
|
|
#787 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
katepew nie dziękuję, by nie zapeszyć.
U nas super stawek nie ma. Pracowałam jako pomoc nauczyciela w przedszkolu i dostawałam 1800 brutto, tj ok 1300 na rękę, ale nie narzekam na taką płacę, bo życie w małym mieście też jest dużo tańsze, więc byłabym zadowolona z tej płacy ok 1200 na rękę, a jak praca na miejscu to już w ogóle z pocałowaniem ręki bym ją wzięła... tylko nie ma takiej pracy... Właśnie dostałam wiadomość, że nie przeszłam do kolejnego etapu rekrutacji na te 3/4 etatu jako pomoc, ech ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- An Ka, smerfetka, łączę się w bólu. Choć ciągle pocieszam się, że dlatego, że od niedawna szukam ;/
|
|
#789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#790 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dziewczynki, bo wy korzystacie z usług UP. czy stawki wynagrodzeń na stronie UP to netto czy brutto? bo to jutrzejsze ogłoszenie jest na UP i nie wiem czy to netto czy brutto a na dodatek jeszcze umowa zlecenie :| ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
kolejny dzień już niemal minął
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
nie zrażam się trudno. Gdzieś czeka na mnie MOJA praca
|
|
#793 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40131707]
[COLOR=Olive]dziewczynki, bo wy korzystacie z usług UP. czy stawki wynagrodzeń na stronie UP to netto czy brutto? bo to jutrzejsze ogłoszenie jest na UP i nie wiem czy to netto czy brutto a na dodatek jeszcze umowa zlecenie :|[[/QUOTE] U mnie zawsze jest napisana stawka brutto i jaka forma umowy. |
|
|
|
|
#794 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#795 |
|
Inkwizytor
|
Opowiadaj jak tam pierwszy dzień "roboczy"
? Jak obowiązki? Ludzie? Szef?
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
|
#796 |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40131707]nie ma przykładowego, każde jest inne. musi się czymś wyróżniać, kolorem, pogrubieniem informacji, formatowaniem, hierarchią zapisów w zależności czym można się chwalić.
dziewczynki, bo wy korzystacie z usług UP. czy stawki wynagrodzeń na stronie UP to netto czy brutto? bo to jutrzejsze ogłoszenie jest na UP i nie wiem czy to netto czy brutto a na dodatek jeszcze umowa zlecenie :| ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- ojć [/QUOTE]U mnie brutto Ja też tak sobie tłumaczę, ale wiecie nie mam 20 lat i to juz na moja niekorzyść działa. |
|
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby jutro udało Ci się znaleźć tego właściciela. Może lepiej go wygooglować? Bo przedszkole jest zapewne dopiero w trakcie tworzenia, możesz tam zastać tylko robotników, a nie właściciela, więc może lepiej wcześniej zadzwonić?
|
|
|
#798 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
ile masz lat?
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#800 |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40132104]ja widziałam dziś ogłoszenie 19-23 lata
buuuu to ja już powinnam w domu starców być ![]() U mnie było fajne 9nie wiem na ile to prawdziwe ogł. a nie siema) do Australi na 6 m-cy, przelot opłacony, ale tylko powyżej 35 lat. Nie łapie się przynajmniej chociaż raz na jakis czas jestem ''za młoda'' niv_ starsza niż wiekszość z Was ( + dwójka dzieciaczków w wieku szkolnym)
Edytowane przez An Ka Czas edycji: 2013-04-04 o 18:43 |
|
|
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40132104]ja widziałam dziś ogłoszenie 19-23 lata to jeszcze bym się łapała na ostatni dzwonek
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
hmm znów raczej słuchałam i notowałam, a z tego co robiłam to porządkowanie faktur, dopinanie do odpowiednich segregatorów. Przełożonym jest kierownik działu logistyki, bardzo oficjalny... No cóż, szkolił mnie dziś z bhp a tak to nie miałam z nim kontaktu zbytnio.
Jedna babka l.33 chce, bym mówiła jej na "ty" dziwnie się z tym czuję. I wiesz, co? Czuję się jak matoł, tutaj w działach każdy ma min. licencjata a i to rzadko kto, większość jest po różnych kierunkach nawet po biologii, ochronie środowiska. A mi aż wstyd...No i coś mi się wydaje, że później mogą być problemy z dojazdem (przez m-c mogę jeździć z tą panią 33 letnią, później ona zmienia lokalizację na inną filię) choć mówiłam na rozmowie, że prawka nie mam... Ogólnie nie wiem, czy nauczę się wszystkiego, duużo tego jest i nie wszystko klarowne
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym, że często mam poczucie zmarnownia życia.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#804 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#805 |
|
Inkwizytor
|
Niv, An Kaa czy Wy przekroczyłyście chociaż 30-stkę? Bo mam wrażenie, że nie... Poczucie "zmarnowanego życia" to można mieć w okolicach 50-siątki a i tak niekoniecznie...
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa Edytowane przez verda Czas edycji: 2013-04-04 o 18:57 |
|
|
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powoli do przodu, to dopiero początki. Praca wydaje się naprawdę poważana i sensowna. Studia też możesz kiedyś zrobić, tak samo jak prawko. Grunt, że zaczęłaś i to od razu na ciekawym i rozwojowym stanowisku w dodatku w czasach gdy bezrobocie szaleje.
|
|
|
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko boję się, czy się utrzymam. Jedna osoba mi powiedziała, ze w innym dziale byly osoby siedzące w pracy do 20...
|
|
|
#808 | |
|
Inkwizytor
|
Cytat:
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
|
|
#809 |
|
Zadomowienie
|
verda stety/niestety przekroczyłam.
niv_ ja duchem na 20 się czuję, może to przez to, że nie wyglądam na swój wiek (tzn. młodziej wyglądam). Niektórzy dziwia się ze mam tak duże dzieci (tzn. starszy syn, ale on na swój wiek jest wyrośniety
|
|
|
|
|
#810 |
|
Rozeznanie
|
To, że ma 33 lata nie znaczy że jest stara! Powinnaś się cieszyć, że zaproponowała mówienie sobie na Ty a nie per Pani, bo samo to wprowadza luźniejsza atmosferę w pracy. W każdej mojej pracy zwracanie się do siebie po imieniu było standardem niezależnie od wieku (czasem różnice były po 25 lat).
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

ale myślę, że i tak są większe szanse na pracę w stolicy, niż w moim 25 tys. miasteczku. Jednak jest więcej firm, do których można uderzać, zwłaszcza w mojej branży. U mnie 5 przedszkoli na krzyż i tyle. Choć zdaję sobie sprawę, że pewnie wszędzie, czy to małe miasto czy duże, jak etat jest obsadzony to jest kicha.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
( + dwójka dzieciaczków w wieku szkolnym)