|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy czujesz się piękna? Zalety kontra wady – co wymienisz szybciej? PART II
Korah tez nabylam ten puder sypki Manhattan. Super jest
Ja deo odbiore z poczty w poniedzialek, mam awizo. Nie moge sie doczekac. Mam za to problem z szamponami. Dostalam na urodziny zabieg na wlosy global keratin. Moje wlosy juz go potrzebowaly, bo po ciazy wlosy masakra, a zabieg ten robi moim wkosom dobrze Tylko ze po nim uzywa sie specjalnego szamponu i odzywki... Cos pomysle i pogadam z fryzjerka
|
|
|
|
#782 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Czy czujesz się piękna? Zalety kontra wady – co wymienisz szybciej? PART II
Cytat:
Edytowane przez 201704240919 Czas edycji: 2013-06-08 o 14:44 |
|
|
|
|
#783 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() Do przejścia, kosztuje 30 zł, a jest go sporo, ja go zlapałam na -40% w rossie, więc zapłaciłam coś ok. 17 zł. Ma puszek w środku, jest bardzo dobrze zmielony, drobniutki, jedwabisty, generalnie wszystko na tak, bo i kolor się wpasował idealnie
|
|
|
|
|
#784 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiem doskonale o tym, ale powiem Ci, że to trochę się zmienia, ludzie są bardziej świadomi, mimo kryzysu bardziej dbają o siebie i ceni się kosmetykę naturalną. Gdybym kilka lat wstecz powiedziała koleżankom, że piję pokrzywę czy skrzyp polny to by mnie wyśmiały, a teraz same ochoczo mnie o to pytają. Tak wiec czasy się zmieniają, im więcej chemii tym bardziej interesujemy się zdrowszym odżywianiem i tym samym kosmetykami. Popyt na półprodukty był odzewem na to, co się teraz lepiej dzieje, wracamy z podkulonym ogonem do natury. W tym zawodzie kompetentność idzie w parze z praktyka.
|
|
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie używam też protein, także znany kallos odpada czy maski jajeczne Jedynie uwielbiam kokosowy olej (przy regularnym stosowaniu). Teraz chcę wypróbować sesę, palmowy i babasu... ahh i masła naturalne Odzywki stosuję te najlżejsze, często bezsilikonowe Ostatnio natrafiłam na bingo na kwc i chcę potestować Czytałam na blogach o różnym "tuningowaniu" kosmetyków wiec się wkrecam ![]() Dlatego też obawiam się trochę kosmetyków dove
Edytowane przez Agnieszka987 Czas edycji: 2013-06-08 o 14:43 |
|
|
|
|
#786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Pozwolę sobie odpowiedzieć Na biochemii urody przez internet Od ok. 14 zl
Edytowane przez Agnieszka987 Czas edycji: 2013-06-08 o 14:50 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#788 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Np. biochemia urody, zazwyczaj na chemiku. Być może są jakieś drogeryjne, ale ja o nich nie mam pojęcia |
|
|
|
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie niestety proteiny nie sprawdzają się.. Wszystko co ma proteiny (maski domowe, drogeryjne) bardzo obciąza, a unikanie ciezkich silikonow bardzo mi służy- wtedy włosy są normalne, nie obciazone, nie obklejone Uzywam odżywek joanny bez silikonów aktualnie do której dodaję różne składniki m.in. glicerynę z apteki i nic sie na razie nie dzieje.
|
|
|
|
|
#790 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
), wszystko w bardzo rozsądnej ilości. Tez myślałam, ze mi nie służą - a służą. Jak proteinowa maska to nawilżająca mgiełka, jak nawilżająca maska to proteinowa mgiełka. Trzeba kombinować - próby to klucz do sukcesu. ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- A tak a pro po, proteiny nie obciążają, tylko robią puch stulecia (do porównania z nieudaną próbą z lokówka) . Może twoje włosy lubią proteiny w obecności tłuszczy - u mnie jajko to zbyt duży kaliber, ale wysoko tłuszczowe mleko sprawdza się wyśmienicie.
|
|
|
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie miałam gumowatych włosów, kiedy są lżej "obciazone" kosmetykami, olejami wygladaja najlepiej
|
|
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
Czy czujesz się piękna? Zalety kontra wady – co wymienisz szybciej? PART II
Ja od dziecka chciałam być lekarzem sądowym, przeprowadzać sekcje zwłok itp. Byłam na biol-chemie w liceum, z biologii 6, z chemii 5, z fizyki 3- i właśnie ta fizyka skutecznie podciela m skrzydła
do dzisiaj nad tym ryczeeee, bo mam wielu kolegów- lekarzy. Życie moje sie zupełnie inaczej potoczylo niestety i bardzo nad tym ubolewam. Umiem udzielać pierwszej pomocy i dwóm osobom uratowalam życie w wypadku samochodowym.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pamietam ile tłuszczu mialo Spróbuje z wysoko tłuszczowym jeszcze raz Ale proteiny mogą sie nadbudowywać przez co obciazyc
|
|
|
|
|
#794 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#795 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#796 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z resztą z definicji kosmetologia to...-->Kosmetologia, kosmetyka lekarska – dział dermatologii zajmujący się leczeniem i pielęgnowaniem skóry dotkniętej chorobą lub defektem (alergie, suchość, łojotok, łuszczenie, zmarszczki) oraz włosów, paznokci. Kosmetologia związana jest z higieną życia i odżywiania, metodami farmakologicznymi, fizykoterapeutycznymi i chirurgią plastyczną. ... wydaje mi się, że jeśli ktoś ma problemy skórne, w pierwszej kolejności idzie do dermatologa, a nie do kosmetologa. Ale może z czasem to się zmieni a ta dziedzina się rozwinie... Edytowane przez nursii Czas edycji: 2013-06-08 o 15:17 |
|
|
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie olej wogóle nie obciaza, moje włosy chyba lubia male czasteczki
|
|
|
|
|
#799 |
|
Konto usunięte
|
Także nie wiem jak u Ciebie, ale ja jestem posiadaczką włosów cienkich i bardzo łatwo mi jest je obciążyć. Swoje włosy poznawałam na zasadzie prób i błędów, zajęło mi to około roku, ale warto było. Teraz podchodzę do nich bardzo rozsądnie, wiem co im służy. Nie poddawaj się i próbuj, bo to klucz do idealnej pielęgnacji
|
|
|
|
#800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ewuniaa16 ja znam swietna makijazystke po ASP
![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
Kosmetolog nigdy nie zastapi dermatologa, ale moze zauwazyc problemy i pokierować do lekarza dermatologa, endokrynologa ...itd
|
||
|
|
|
#801 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
Dermatolog często bagatelizuje pacjenta i macha lekami na rożne strony, tyle, ze ma zdolność przepisywania specyfików na receptę a kosmetolog tej zdolności nie posiada. Znam kilka osób, którym zabiegi u kompetentnej kosmetyczki bardziej pomogły niż u dermatologa, także.. Nie bez pwoodu wykształca się taki zawód jak kosmetolog. |
||
|
|
|
#802 |
|
Zadomowienie
|
Ale to co Ewunia napisałaś, to bardzo dobry pomysł jest- zaocznie kosmetologia + dodatkowo jakieś kursy- wizażu, manicuru, różnych tam takich
Na pewno na więcej to pozwoli później w pracy, miałabyś większe mośliwości.Kilka z Was napisało, że jeśli miał by się ktoś Wami zajmować, to wolałybyście osobę z wyższym wykształceniem(kosmetolog a) niż osobę po studium( kosmetyczkę). Na pewno to jest temat rzeka, w każdym mieście ta sytuacja wygląda inaczej, ale tak jak napisałam, moja przyjaciółka po kosmetologii nie potrafiła zrobić prawie nic jeśli chodzi o zabiegi pielęgnacyjne, miała owszem mega wiedzę teoretyczną, ale nie potrafiła jej zastosować w życiu. Mam też znajomą, która zrobiła sobie studium dwuletnie i jest technikiem usług kosmetycznych, czyli kosmetyczką mówiąc najprościej i powiem Wam, że potrafi bardzo wiele, zna się na rzeczy, to nie jest tak, że w tym studium uczą jakoś gorzej, wręcz przeciwnie, jest duży nacisk na praktykę, ale na temat dermatologii, pielęgnacji skóry w teorii też dziewczyny tam sporo się uczą. |
|
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle to cały dzień dziś chodzę po słońcu i się opalam trochę. Tak mi brakowało słońca przez ten tydzień, że nie chcę tracić czasu na siedzenie w domu i wpadam tylko na chwilę i zaraz wychodzę z powrotem
|
|
#804 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do ratownictwa: u mnie jest też jedyna szkoła i jest egzamin sprawnościowy w tym pływanie. Więc odpada. Dużo osób się stara, 15 na rok biorą... także nie mam szans... Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#805 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
, chapeau bas---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- pewnie , wiec proporcję nie są bardzo zobowiązujące, a nazwa pochodzi od pasty, którą kupiłam w Mark&Spencer, baaaardzo ostrej, ale podam skład, to można w razie braku pasty dołożyć odpowiednich przypraw, lub z jakis, nielubianych/niedostępnych zrezygnować, wg gustuja ogólnie lubię ryż lub makaron (najchętniej ten 'chiński', jak do zupek, nie ryżowy) smażony z różnosciami (co lubię/co akurat mam), wcale nie musi być tak doprawiony jak ten to jest taki eintopf, super się odgrzewa na patelni ale do rzeczy :2 torebki ryżu Madras Paste 1 papryka żółta 1 papryka ostra, taka mała, podłużna 1 por około 500 g wieprzowiny (karkówka, szynka, ewentualnie schab lub kurczak - co kto lubi i ma, ja np, dziś robię z mielonego, bo akurat mam ![]() 1-2 łyżki pasty Madras (pasta: cebula, przecier pomidorowy, olej rzepakowy, przecier z tamaryndy, przecier z czerwonych papryczek chilli 6%, pomidory, mielony pieprz cayenne, mielony kminek, przecier imbirowy, przecier czosnkowy, cukier, syrop, sól, mielona papryka,kolendra) Ugotować wcześniej ryż, odsączyć dobrze. Pokroić mięso w drobne paseczki, obsmażyć na rumiano na oleju/oliwie. Pokroić w piórka pora, papryki w małe kawałki (tę ostrą nawet w mikrokawałki), dorzucić warzywa, podsmażyć i poddusić z mięsem, krótko, żeby były nadal jedrne, nie rozpaćkane. Dodać pastę (lub przyprawy jak jej nie ma), dodac ryż i szybko podsmażyć na dużym ogniu, mocno mieszając (podobnie jak w woku i wsio ![]() można odgrzewać na pateni dodając na spód łyżkę wody i pilnując, żeby się nie przypaliło taki patent można stosować z innymi dodatkami, jakie kto lubi ja czasem robię z pomidorami, paprykami we wszystkich kolorach, cebulą, kukurydzą i fasolką szparagową (wcześniej ugotowaną ofkors) i dodaję ciut przecieru pomidorowego. wtedy super jest dodać na talerzu plaster sera żótego, lub posypać startym serem
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2013-06-08 o 17:36 |
|
|
|
|
#806 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Moje włosy uwielbiają proteiny, są średnioporowate, a proteiny np mleczne pięknie je wygładzają, dociążają. Oczywiście nie stosuję ich po każdym umyciu, bo zaczęłyby przeciążać, ale dużo im zawdzięczam. Też unikam silikonów. Mnie kompletnie nie służą, włosy mi się po nich szybciej przetłuszczają, a końcówki niszczą. Teraz testuję serum jedwabne green pharmacy. Skład fajny, bo za silikonami sporo olejków. Jeśli ono też mi przesuszy końcówki, to zrezygnuję całkiem z silikonów.
SLSów używam raz na miesiąc ![]() Niestety niebieska kulka nie chroni przed poceniem
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2013-06-08 o 17:38 |
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Czy czujesz się piękna? Zalety kontra wady – co wymienisz szybciej? PART II
Dziękuje za Wasze oklaski, ale myśle, ze na moim miejscu każdy by sie tak zachował. Ja ogólnie mam odruch ratowania swiata, jak np. Widzę jakiegoś pijaka w rowie albo gość jedzie samochodem od krawężnika do krawężnika to od razu dzwonię po policję.
Z tym jednym wypadkiem to było cieżko, bo facet ważył ze 150 kg, najpierw nie mogłam go wyciągnąć z samochodu, musiałam zbić szybę, a -co ciekawe- działo sie to w lesie i nie mogłam znaleźć draga, tylko same jakieś rachityczne gałązki, więc walilam kluczem do felg, potem sie tak zaparlam noga, ze rozprulam spódnice, pózniej musiałam na niego skoczyć i zlamalam mu dwa zebra, zeby dojść do serca, pompowalam go z 15 minut w słońcu, więc jak przyjechało w końcu pogotowie, to i ja dostałam kroplowke, bo sie przewrocilam z wycienczenia. A za drugim razem jakaś pani robiła masaż serca tej poszkodowanej, a ja wdechy i zanim ta pani skumala, ze poszkodowana oddycha, to ja dostałam od niej chlusta z krwi w twarz, ale byłam tak szczęśliwa, ze ta pani oddycha, ze sie wytarlam chusteczka i ... Pojechałam do domu ![]() Takie sytuacje naprawdę zmieniają pogląd na życie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech ci bozia w wąsach i kotach wynagrodzi
|
|
|
|
|
#809 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
:d
---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
ja aż takiego hardcore'u nie przeżyłam, ale ten wspomniany atak epilepsji ... otóż to była dziewczyna, z kolegami i koleżankami, po namiotem, wiem że dobrze się od dawna znali i chodzili do jednej klasy liceum, bo mieszkali namiotach obok naszego padła, tłukąc głową o beton, a towarzysze stali w kółku zbaraniali, nawet nikt się nie ruszył, żeby jej podłożyć coś pod głowę (nie mówiąc o zabezpieczeniu języka, ale to jeszcze rozumiem, że może nie być wiadome)
|
|
|
#810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.

Smutne to, bo studia były ciekawe, duże wiązała z nimi nadzieje, no i nauki było na nich sporo.
Nie używam też protein, także znany kallos odpada czy maski jajeczne
Jedynie uwielbiam kokosowy olej (przy regularnym stosowaniu). Teraz chcę wypróbować sesę, palmowy i babasu... ahh i masła naturalne 

Nie pamietam ile tłuszczu mialo

Niech ci bozia w wąsach i kotach wynagrodzi