|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
babku- przesada z tym przekazywaniem informacji o ciazy blizniaczej. Jak nic bym go zdzielila
![]() trele- a ty jeszcze tu? ![]() ![]() ![]() Ciekawe co z ryba?? A mnie dzis podczas sniadania zlapaly skurcze, dwa ale w odstepie 3 minutowym wiec dostalam paniki ![]() ![]() Rano mnie zmulilo, nie mialam sily. Za to teraz wysprzatalam szafki w kuchni, powyrzucalam pare rzeczy, zrobilam porzadek w spizarce. Teraz biore sie za lazienke. Mam coraz czesciej skurcze, moze zostal mi tylko tydzien-dwa, wiec sie wole sprezyc. Maz pojechal z malym na basen, wiec mam wolna chate. |
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Piszcie coś dziewczyny,bo mi się nudzi
![]() Lek kosztuje coś koło 100zł wiec nie zabija ceną. Jakąś laskę na wywoływanie przyjęli i właśnie wzięli ją do sali zabiegowej, tam się zaczyna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie....
nuda... Torba dla małego w pełni gotowa. Moja wciąż niekompletna, mysle nad tym co założe na tylek jak już będę rodzić... W domu nic nie mam i będę musiała kupić coś luźnego, jakaś bawełniana koszulina, strój kąpielowy obowiązkowo, to na szczęście mam. Jakoś dzisiaj nic nie umiem dopiąć na ostatni guzik, ech, szlag by to trafił. Niedzielna niemoc ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Mya, nie stresuj się salami zabiegowymi. Będzie dobrze. Przecież za niedługo swoje fasoliny będziemy tulić. Mnie strach powoli opuszcza, myśle sobie co tam.... co ma być to będzie, a będzie OK, pozytywne nastawienie ![]() Mały mniej się rusza, miejsca już mu brakuje ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- No i pytanie. Ile bierzecie pieluszek dla dzieci? ja biore 8 i zastanawiam się czy wystarczy?
#784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pokój pomalowany ![]() ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-06 o 15:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mozna spac Od 23 do 10 bez przerwy , wstac o 11 zjesc sniadanie I znowu spac Od 13 do 16 ? Najlepsze to ze ja bym mogla spac dalej , tylko brzuch mnie obudzil bo troche boli ? Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
Skurcze co 3min? Ja dalej tu , ale ten brzuch mnie boli tak podobnie jak wtedy co mnie u mamy zlapalo. Moze ona w koncu wlazi tam gdzie trzeba? Szczerze ja juz sie tak nastawiam na ten czwartek - na szpital ze powoli nie mam nadzieji ze cos wczesniej mnie zaskoczy .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kostium to po co Ci ? Pewnie planujesz porod w wodzie? U mnie wyraznie napisane ze jedyne co dopuszczaja w wodzie to stanik - bez fiszbin - model sportowy. Absolutnie zadnych majtek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
![]() U mnie wywolanie ma sie zaczac Od tabletek . Zaraz jak przyjade maja mi zalozyc tabletki . 80% po nich rusza. Jesli nie to za 6h kolejne a jesli dalej nic to najprawdopodobniej kroplowka.i tej kroplowki najbardziej sie boje - bo wtedy jest sie uziemionym na lozku ![]() Sie zobaczy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo nie wiem co z czym się je a lepiej będę się czuć, jak poczytam jak Wy macie zaplanowane ![]() Cytat:
normalnie słuchałabym muzyki, a jak nie, to i tak miałabym słuchawki w uszach, bo dobrze tłumią dźwięki z otoczenia. współczuje ![]() postaraj się mieć wszystko pozytywne nastawienie, bo wiele może to Tobie ułatwić. Cytat:
śpij, może to zmęczenie to oznaka porodu (bo z tego co pamiętam tak zmęczona ostatnio to nie byłaś) coś na rzeczy jest i to dobry znak. oby tak dalej ![]()
![]() |
#791 |
Wtajemniczenie
|
Mya może bedzie dobrze i sie nie nasłuchasz, to serio nie ma reguły, mi dali oksy w kroplówce i po 2 godz. tuliłam Anulk i wcale sie nie darłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#792 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam super pozytywne nastawienie, ale jak Cię kładą przed faktem dokonanym to można się zszokować ![]() Laski, ona już urodziła ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
![]() Jeju, słyszę małego płaczka ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
Położna mówiła na szkole rodzenia, że darcie się jest w sumie bardziej dziwne, niż normalne. z jej doświadczenia kobiety skupiają się na porodzie i więcej w życiu takich porodów widziała, że w skupieniu, w opanowaniu kobiety rodziły.
Z resztą, na TV też widziałam "gwiazdy" co darły się jak pier**** w niebogłosy, tak, jakby im ktoś łamał nogi (dosłownie) i osobiście, mimo że nigdy nie rodziłam, wydało mi się to moooocno przesadzone i... zbędne. Osobiście to wole zaciskać zęby niż drzeć się jak stare prześcieradło na cały oddział. Swoim krzykiem będę tylko stresować wszystkich wokól, TŻ, dziecko, a pomóc mi to na pewno nie pomoże... bo co da darcie się na cały regulator? lepiej prosić o znieczulenie jak czujemy że już naprawde nas rozsadza ból ![]() swoją drogą, położna mówiła że ostatni moment daje poczucie "że więcej już nie można" a to tak naprawdę już sam finisz. z resztą, nigdzie nie jest powiedziane, że będziemy rodzić w wielkim bólu, może pójść gładko, sprawnie i szybko.
#794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Widziałam płaczusia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-10-06 o 17:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#796 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
O ktorej do Was pisalam ze mnie brzuch boli?
Teraz mam skurcze co 20, 15, 7 , 12 ![]() Zaraz sciagne aplikacje do skurczow to zobaczymy jak to sie pisze .. Tak mi sie wydaje ze to skurcze , boli minute ale za☠☠☠iscie I głowie plecy ![]() Oby to juz było to , bo jak nadaremno to mnie szlag .. A najlepsze ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#798 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do pogrubionego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiedzcie mi dziewczyny szybko czy brac nospe czy nie? Jak to porodowe to chyba I tak ich nie wycisze co?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
Mya ale ze jak? Zabiegowka? U nas na wywolanie dziewczyny ida na normalna sale porodowa i jeśli nie ma postepow to klada na przedporodowa i na nastepny dzien od nowa.
Sale porodowe sa wyciszone. Jeśli drzwi sa zamkniete to nikogo nie słychać. Anka nie miałam skurczy porodowych tylko rozwierajace szyjke i mimo wysokiego progu bolu bolalo jak skurczy.syn. nie krzyczalam, jeszcze (4cm rozwarcia) ale jeczalam bardzo glosno od 2h i nad tym nie panujesz ani nie myślisz. Po prostu to z siebie "wydalasz". Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Trele nie bierz. I tak jesteś po terminie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#801 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niestety u nas sale nie są wyciszone i słyszałam jak krzyczała, drzwi były zamknięte, ale od zabiegówki otwarte a z zabiegówki przechodzi się do porodówki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#803 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A nospe to chyba nie bardzo ![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#804 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak mi dadzą jako gratis jakąś popierdułkę, to im wystawiam neutrala, a jak mi się spodoba, to pozytywa. Taki jest plan ![]() Choć z ich zamotaniem, to nie zdziwię się jak nic nie przyślą, pomimo że wystosowałam do nich maila z przypomnieniem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ależ wykrakałam ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie matka o cos wczoraj zaryła I urwała rure wydechowa
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#807 |
Zakorzenienie
|
Hej mamusie dzieciaczki
![]() Ale nadziabałyście stron ![]() Nie miałam czasu zaglądnąć,jakaś od piątku jestem ospała i bez sił,ochoty na nic ![]() Ale myślałam co tam u WAS,idę poczytać jak po wizytach i w ogóle. A co nie doczytam to mam nadzieje przekażecie ![]() U mnie w miarę ok po wizycie,z szyjką podobno dramatu nie ma.Jak mnie ginka zbadała to mi się gwiazdki pokazały i jeszcze musiałam 2 razy się rozbierać bo za 1 razem zapomniała pobrać wymazu na paciora. ![]() Ale to ćmienie jak na okres niestety spowodowało wypisanie recepty na fenoterol ![]() Postraszyła mnie jazdami po nim,ale wiem czego mogę się spodziewać(miałam tak przy sercu-kołatanie,ciągły niepokój,roztrzęsienie) więc na razie czekam tak jakby na rozwój akcji i nie biorę. Mówiła że jeśli bym się źle po nim czuła to mam sie zgłosić do szpitala na kroplówkę z magnezu. Jutro zadzwonię do niej i po prostu zapytam czy mam brać czy nie jak to ćmienie mam raz na jakiś czas. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#808 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tych aplikacji jest full do liczenia skurczy,bo sama posciagalam (pewnie i tak sie nie przydadza) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Zadomowienie
|
Trele uciekam, bo mąż przyszedł i zaraz mi wyrzuci laptopa przez okno, jak go nie wyłącze. Trzymam mocno kciuki i będę podglądać z telefonu cichaczem, jak tam postępuje Twoja akcja.
Po za tym cieszę się jak głupek z tych Twoich skurczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Zakorzenienie
|
Babku ja też się cieszę z jej skórczy
![]() Trele Ty nam tu relacjonuj wszystko! I życzę takiego porodu jak miała ta babeczka dzisiaj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.