Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-12, 14:16   #781
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Melduję się w nowym wątku, fajny tytuł

Przez cały tydzień praktycznie nie wychodziłam z kuchni - efekt - 82 słoiczki przecierów warzywnych, owocowych i warzywno-owocowych i 30 słoiczków soku z winogron, a jeszcze zostało mi pół dyni, ziemniaki i marchewka Pretenduję do tytułu Matka Polka roku 2013

Młody śpi 4 godzinę, to może nadrobię ze 2 strony
ło matko - ale z Ciebie pracuś!

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 14:18   #782
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:

Przez cały tydzień praktycznie nie wychodziłam z kuchni - efekt - 82 słoiczki przecierów warzywnych, owocowych i warzywno-owocowych i 30 słoiczków soku z winogron, a jeszcze zostało mi pół dyni, ziemniaki i marchewka Pretenduję do tytułu Matka Polka roku 2013

woooowwww, zazdroszczę !!
dla Matki Polki
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 14:20   #783
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Biedna...
I za wagę!
Ja też muszę się ujędrnić, ale ciężko mi się zabrać za siebie mimo, że nie mogę na siebie patrzeć...

W załączniku helołinowy Kubuś

Kuba też się nie interesuje swoimi syrkami. Rączki są znacznie bardziej interesujące

Buahaha!

A ja poleciałam rano do Biedry i nie było żadnych promo na jedzonko dla dzieci

Ja też jestem zmęczona... Kasztanki są pyszne...

----

Byliśmy z Kubą na spacerze łącznie z 5-6 godzin. Nogi mi w du.pę wchodzą Ale kupiłam sobie butki za całe 69,99

Justi- Kuba też nauczył się przełączać stopami melodyjki w karuzeli...

W załączniku foto Kubusia w stroju dyni z iście helołinowym wyrazem twarzy (nie chciał współpracować, bo ledwo na Niego włożyłam tę dynię... jest zdecydowanie za mała- nawet nóżek nie może w niej wyprostować , ale zdjęcie jest)
Śliczny Kubuś Mój M, też przełącza stópkami melodyjki w karuzelce

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 14:21   #784
maarchewka
Zakorzenienie

Apropo odkurzania... Ja odkurzam jakies 3-4 razy dziennie..... Głównie w sypialni i zazwyczaj są to gile z noska W. hehe

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 14:22   #785
Veronic
Wtajemniczenie

stwierdzam, że niezły leń ze mnie
W śpi, a ja leżę z kompem na tapczanie, mogłabym w tym czasie np sprzątać ,coś ugotować, poćwiczyć, albo chociażby poczytać książkę

chyba muszę zrobić pierwszy krok i wyłączyć komputer

no to miłego popołudnia życzę
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 14:23   #786
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Mlode mi si popsuło
Pewnie zeby, a jak nie to sie poddaje..
Najgorsza noc i spanie co maax godz pobudka z piskiem. Jak nie minie to w pon lekarz
Robi 4-th przerwy n aktywnośc w dzien co skutkuje kiepskim zasypianiem ale po 2-3h uspic się nie da
Smaruje, masuje, przytulam - dzień jakos leci ale wieczór to masakra
Teraz byla zmeczona max i co? Zamiast spac to steka, kreci sie i wygina
Ja do tego psychicznie siadam bo trochę problemów sie zgralo z zabkami i tak jak w dzien usmiech i zabawa tak wieczorem vhce sie wyc
No ale cóż. Jak jest dołek to będzie i górka

Postaram się trochę nadrobić

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Niedługo napewno będzie górka

Stary 2013-10-12, 14:23   #787
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A i pytanko kolejne- czy wy wszystkie cwiczycie róze obroty i inne ze swoimi dziecmi? Czy tylko ja jedna tak zapuszczam dziecko i nic z nim nie robie.. Tzn czasami pocwiczymy jakies obroty raz na tydzien...i tez nie wiem czy do konca poprawnie to robie..
Ja nic nie robie
My tylko sie bawimy hehe

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
zmotywowałaś mnie by ruszyc zadek i chociaż posprzątać póki dziecię śpi, bo ogólnie od rana czekam na pizze (gotową) jak tz wroci z pracy daj przepis na kokosanki

To sa najlepsiejsze kokosanki swiata hehe ach ta skromnosc

250g wiorek
60g margaryny/masla
150g cukry
2bialka
Szczypta soli
Lyzka maki ziemniaczanej

W garze rozpuszczasz maslo, dodajesz 100g cukru, potem wiorki. Mieszasz. Wylaczas kuchenke.

Ubijasz na sztywno bialka+sol, jak sa ubite to dalej miksujac dajesz pozostale 50g cukru i make.

Przekladasz piane lyzka do wiorek, mieszasz lyzka.
Okladasz kulki, placki na blache i w 180stopni na 12-15min.
Mi po 12min kolor juz pasuje i wyjmuje
Sa boskis i mega szybkie :p

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 14:26   #788
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
A i pytanko kolejne- czy wy wszystkie cwiczycie róze obroty i inne ze swoimi dziecmi? Czy tylko ja jedna tak zapuszczam dziecko i nic z nim nie robie.. Tzn czasami pocwiczymy jakies obroty raz na tydzien...i tez nie wiem czy do konca poprawnie to robie..
My nie ćwiczymy, tzn, tak jak Wy, raz na ruski rok coś z Sofią pomodzę. A tak ona sama sie wygina na wszystkie strony

Kusi mnie, żeby pod koniec listopada przyleciec do PL i zostać do stycznia... Tylko musiałybyśmy biednego TZa samego na taki kawał czasu zostawić... hmmmmmmmmm....... nie wiem, nie wiem....
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 14:27   #789
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
zaraz sobie ponadrabiam, ale najpierw pytanie:

CZY PRZY ZABKOWANIU MOZLIWA JEST BIEGUNKA? bo ja już glupieje. po orsie kupa piekna gesta, marchewkowa - ot taki koncentrat pomidorowy. ale już za 2 godziny pult...i znow wszystko sama woda. dzisiaj caaaly dzień co 2 godziny, w nocy co 3. po każdym jedzeniu kupa jak niemowlę. przewijam, smaruje (bo jednak większe ryzyko odparzenia), ubieram, odkładam do lozeczka, 5 min i znow puuuul - ciag dalszy no to na przewijaku lezy z gola dupcia i czekamy 20 min az wyciśnie wszystko. ona przysypia, ja się rozbudzam :P do du.pci z taka robota! o 4 rano obcinałam jej paznokcie, bo już nie mogłam zasnąć hehe.
zaczynam mieć dość tego ciągłego przewijania, bo ona fika, bawi się w najlepsze zywa bestyjka...nie widać żeby była chora, zupełnie nie ma objawow bolącego brzusia (podkurczanie nozek, placz, baczki). poczekam jeszcze do jutra i ewentualnie znow pomeczymy pediatrę...
My też od jakiegoś czasu mamy żadsze kupki ale ilość ta sama 3-4 na dobe . też sie martwiłam ale chyba tak ma być raz sa grudki raz nie ma raz wsiąknie cała raz nie pocieszam sie że jak zacznę Mu dawać warzywka to kupka się poprawi Jak się martwisz to lepiej idźcie do pediatry. Mateuszek też tak czasem ma ze robi pierwszą część kupki Mąż go przebiera 5 minut i 2 część

Stary 2013-10-12, 14:32   #790
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nic nie robie
My tylko sie bawimy hehe

To sa najlepsiejsze kokosanki swiata hehe ach ta skromnosc

250g wiorek
60g margaryny/masla
150g cukry
2bialka
Szczypta soli
Lyzka maki ziemniaczanej

W garze rozpuszczasz maslo, dodajesz 100g cukru, potem wiorki. Mieszasz. Wylaczas kuchenke.

Ubijasz na sztywno bialka+sol, jak sa ubite to dalej miksujac dajesz pozostale 50g cukru i make.

Przekladasz piane lyzka do wiorek, mieszasz lyzka.
Okladasz kulki, placki na blache i w 180stopni na 12-15min.
Mi po 12min kolor juz pasuje i wyjmuje
Sa boskis i mega szybkie :p
dziękuje

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 14:35   #791
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
t o matka myj, a nie nabijaj się z dziecka

sa takie hmm pelne, jest roznica kiedy podnoszę pelna piers, a taki flaczek po karmieniu. czuje "pelna" lekko twarda gotowa do karmienia

to chyba zależy od dziecka, bo jak widzisz sporo forumowych maluchow dźwiga się i chce siedzieć. nie chcą jezdzic w wozku...znajomej syn za nic w swiecie nie pojedzie na lezaco, a jest tylko tydzień starszy. musi siedzieć, jemu nawet podniesienie odrobine zaglowka nie wystarcza. a najlepiej jest u mamy na rekach, koniecznie siedząc na barierce wozka przodem do swiata. wygląda to średnio i pewnie tez dla jego kregoslupa takie jest...ale nie sa w stanie inaczej. posadzony w naszym leżaczku podciagnal się do góry i siedział....Nela na szczęście nie protestuje i jeździ na lezaco, ale czasem mam takie dziwne wyrzuty sumienia, ze gdyby miała trochę wyżej byłoby jej lepiej podziwiać swiat. na lezaco budke musi mieć zaslonieta, bo drazni ja czyste niebo. odsłaniamy tylko stojąc pod drzewem ;D wtedy podziwia liscie hehe. moja mama uważa, ze na pol roczku to sporo dzieci już siedzi, nasz wiktor miał 10 mies. jak zaczal chodzic. i pewnie dlatego chce jej powoli "pokazac", ze siedzenie i swiat z tej perspektywy jest fajny...
ZADNA Z WAS NIE PODNOSI ZAGLOWKA W GONDOLI?

pediatra przepisal Nelci ORS 200 z hippa. na biegunke. to jest soczek marchwiowy z kleikiem ryzowym, mikroelementami i elektrolitami. dość gesty. szkoda mi naszych ladnych butelek mleczkowych, wiec kupiłam jedna specjalnie do marchewki.

ja ze trzy razy niedawno podniosłam troche , ale już nie podnosze ma jeszcze czas

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-12, 14:41   #792
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
t o matka myj, a nie nabijaj się z dziecka

sa takie hmm pelne, jest roznica kiedy podnoszę pelna piers, a taki flaczek po karmieniu. czuje "pelna" lekko twarda gotowa do karmienia

to chyba zależy od dziecka, bo jak widzisz sporo forumowych maluchow dźwiga się i chce siedzieć. nie chcą jezdzic w wozku...znajomej syn za nic w swiecie nie pojedzie na lezaco, a jest tylko tydzień starszy. musi siedzieć, jemu nawet podniesienie odrobine zaglowka nie wystarcza. a najlepiej jest u mamy na rekach, koniecznie siedząc na barierce wozka przodem do swiata. wygląda to średnio i pewnie tez dla jego kregoslupa takie jest...ale nie sa w stanie inaczej. posadzony w naszym leżaczku podciagnal się do góry i siedział....Nela na szczęście nie protestuje i jeździ na lezaco, ale czasem mam takie dziwne wyrzuty sumienia, ze gdyby miała trochę wyżej byłoby jej lepiej podziwiać swiat. na lezaco budke musi mieć zaslonieta, bo drazni ja czyste niebo. odsłaniamy tylko stojąc pod drzewem ;D wtedy podziwia liscie hehe. moja mama uważa, ze na pol roczku to sporo dzieci już siedzi, nasz wiktor miał 10 mies. jak zaczal chodzic. i pewnie dlatego chce jej powoli "pokazac", ze siedzenie i swiat z tej perspektywy jest fajny...
ZADNA Z WAS NIE PODNOSI ZAGLOWKA W GONDOLI?

pediatra przepisal Nelci ORS 200 z hippa. na biegunke. to jest soczek marchwiowy z kleikiem ryzowym, mikroelementami i elektrolitami. dość gesty. szkoda mi naszych ladnych butelek mleczkowych, wiec kupiłam jedna specjalnie do marchewki.

Podnosze. Jak spi to lezy jak sie obudzi o atak wsciekliznny az do momentu podnirsienia

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 14:57   #793
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
omg ... mąż dopiero wrócił z pracy od rana, kolejny dzień, otworzył sobie piwo, dał Młodemu puszkę do "potrzymania" - Przemek trzyma, kwiczy ze szczęścia, próbuje wziąć do buzi, a jak mu się zabiera to ciągnie rękę taty żeby oddał - patologia

)

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już mam dość. Ja nie wiem czy przewrażliwiona jestem czy co ale mam wrażenie że moja teściowa traktuje mnie jak debila.
Mała puści bąka to jest "słyszałaś, słyszałaś NIUŃ puścił bąka". "oooo ona główkę podnosi"- taaa nie zauważyłam przez 2 miesiące.
W ogóle dziś stwierdziła że ja to mam dobrze, siedzę sobie w domu z ZABAWKĄ. Tak Tak moja Karolcia jest ZABAWKĄ tylko się śmieje i w ogóle to nic nie trzeba przy niej robić

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Wpadnij do nas w odwiedziny to pooglądasz
Myślałam, że to jakaś taka 3D
Jak się zdecyduję kupić to na pewno nie powiem męzowi, że się źle klei, bo nawet nie zacznie

Ja kupilam jak bylam w ciąży 2 ręczniki.

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Dawała któraś dziecku syrop LACTULOSE ?

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Dokładnie z teściową było tak, że chciała coś do Bąbelka po imieniu powiedzieć i do mnie - jak on ma na imie bo mi wyleciało...
Ale spoko.. Ma 5 dzieci i 8 wnuków może się pogubiła:p

Co do tematu nie mowienia męzowi ze się coś kupiło.. Ja tam mowie, a jak nie powiem to on jest i tak spostrzegawczy i zauważy.. ale nie protestuje.. Ale najlepsza to jest moja mama.. Ona to nigdy nie mowi ojcu ze sobie coś nowego kupiła.. A jak się pyta czy nowe to mowi, że nie zę już dawno temu kupila i jeszcze go oswiergili ze on nigdy nie zwraca uwagi..
moj Tż też nigdy nie protestuje jak kupie coś Małemu nawet za kosmiczne ceny

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Mam dzisiaj wieczór pytań

1. Dziewczyny KP czy Wam dalej (o ile) leci z drugiego cyca mleko jak karmicie?? Czy którejś to znikło??
Mi ciagle wycieka (10-20 ml) i się zalewam jak nie załoze muszli lub wkladek

2. Czy Wasze dzieci się pocą? Zwłaszcza na główce? Szczególnie przy karmieniu?

3. Dziewczyny piekące często ciasta.. Wy to same zjadacie?? Bo Wy tak pieczecie i pieczecie i się zastanawiam..
U mnie maż ciasta nie jada i nie wyborażam sobie tak co raz piec.. sama bym musiała co drugi dzien blache owalić..

4, Dicoflor - czy można go podawać ot tak? Bo lekarka kazała go brać w trakcie antybiotyku i jeszcze tydzien po.. Ale się zastanawiam, bo jeżeli nie szkodzi to chyba moge i dluzej, bo on miesiąc ważny to po co ma się zmarnować?

5. Jak działają banki mleka? Na jakiej zasadzie się tam to mleko oddaje?

6. Kiedy dziecko może miec bezpiecznie kołdre. Bo kupiłam i się kurzy.. I jak z poduszka? Ono ma cały czas tak na płaskim leżeć? Czy moge mu troche życie poduchą umilić?

7. Coś ktoś pisał o jakiś schematach karmienia, przy wprowadzaniu pokarmu. To jest coś do wydrukowaia i uzupełniania??
1. leci jak jest pełny, jak wyssany to nie
2. Poci się przy jedzeniu w końcu to nie lada wysiłek wyssać to mleko
3 mąz je i zanosze troche rodzicom i babci czasami dam teściowej
4.nie wiem
5. nie wiem
6. Mój już od dawna śpi pod kolderką i jest ok. poduszki jeszcze długi czas mu nie dam
7. nie wiem

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-10-12 o 15:01
Stary 2013-10-12, 15:00   #794
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Kupiłam M. Ostatnio pszczółke z Bright Starts mówie Wam dziewczyny jak mu sie spodobała jak ją zaczął boksować to umieraliśmy z Tż ze śmiechu. I nabył nową umiejętność oprócz łaoania zabawek dwoma raczkami i władania do buzi to teraz umiejętnie nimi potrząsa
My mamy motylka co ma szeleszczące skrzydełka i czasami mała pacnie i dzwoni a ostatnio tarmosiła skrzydełka a później wpychała do buzi
Macie jakieś zabawki co mają dużo szeleszczącego? Woreczek po pampersie był hitem, więc szukam takiej tylko szeleszczącej zabawki

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 15:05   #795
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Hahaha

oo a daleko nie mamy zeby sprawdzic hee

jade za pol godziny na Santoxka do tej hurtowni zabawek po butelke dla M. To zajade do P i P i dam cynk

Na spacer mozesz dla nalej lepiej hee

Hee nie sa zle

Podoba mi sie M. O 9:17 wstal, mama wyspana heee

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
nie załamujcie mnie też chce spać do 8
mój najwczesniej wstaje o 8 czesto o 9, 10 dwa razy nawet do 11 i 12 pospaliśmy chyba odziedziczył sen po mamie

Stary 2013-10-12, 15:06   #796
vil84
Wtajemniczenie

zaliczony dwugodzinny spacer tak pięknie że aż nie chciało mi się wracać ale Młody zgłodniał. w ogóle wydaje mi się że onb traktuje te spacery jak karę, ma bardzo nieszczęśliwą minę w tym wózku i czasem bez smoka nie da rady

Cytat:
Przemek z obrotami to sobie nieźle radzi więc obrotów nie, ale co chwila go przekładam na brzuszek - a ten po 2 sekundach zaś na pleckach

Cytat:
omg ... szacun

Cytat:
Macie jakieś zabawki co mają dużo szeleszczącego? Woreczek po pampersie był hitem, więc szukam takiej tylko szeleszczącej zabawki
motylek Lamaze ale on nie tylko szeleści, ma gryzaczki, piszczałkę. ale dla P. się liczy tylko to że z każdej strony może go obgryzać

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-10-12 o 15:07
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 15:10   #797
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
ale mnie Nikoś zaskoczyl
właśnie po raz pierwszy zrobił sam obroty z plecków na brzuch i z brzucha na plecy, teraz leży i się próbuje dalej turlać

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
nie ćwicze . Mały sam sie obraca jak szalony

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
my nie ćwiczymy, Młody sam się obraca kiedy chce;p

mój też blady, ale taka uroda po rodzicach;p;p
dokładnie

Stary 2013-10-12, 15:11   #798
karota11
Zadomowienie

Cytat:
mnie też oszukali
wczoraj było lato a dzisiaj ohydna jesień, na spacerze było nieprzyjemnie... zimno wiatr...brrrr
Młodemu też coś chyba nie grało ,bo spał tylko pół godzinki, potem po powrocie do domu wył jak opętany (chyba ząbki) dostał syropku pbólowego a teraz zasypia...
a jaki masz syropek?
nawet nie wiedziałam, że takie są

Cytat:
jednak mi się wydawało ...wieje strasznie spacer odłożymy na 17
u mnie też wieje, ale da się wytrzymać, Młody spał, nałóżyłam na gondolę tą "przykrywkę" i był dobrze zabezpieczony byliśny prawie 3h

Cytat:
U nas pogoda byla piekna dzis, do teraz, dobrze, ze zalapalysmy sie na spacer. Zlote liscie frunace z drzew, slonce, wiewiorki.. Cudnie!

U mlodej to chyba nie zeby bo dzis spokoj, albo juz nie bola bo wczoraj masc przynosila ulge, dzis wszystko ok

Robie liste prezentów dla Z na swieta bym się ogarnęła ze wszystkim do grudnia hehe

Postaram się nadrobić poki spi.
Zdazylam zrobic pizze, 2blachy pyyyszczych kokosanek, byc na spacerze, posprzątać i zaliczyc kawke i jakies male cwiczenia na orbitku wszystko by nie myslec
Buziaki weekendowe

ja też już powoli obmyślam listę

Cytat:
Diabli pytałas czy podnosimy w gondolce oparcie czy coś tam.. U mnie nie ma takiej opcji. Ale ostatnio na tym mega długim spacerze jakies 4 km od domu już Wojtus miał serdecznie dość jechania i się rozmarudzil.. A niesc go taki kawał to masakra- chuste zostawilam u rodziców.. Wiec zrobiłam mu z kocyka oparcie i jechal w gondoli jak w spacerowce... Wyglądał prześmiesznie... Ale taki byl zadowolony i zdziwiniony ze tyle rzeczy ciekawych dookola..
ja mam podnoszone oparcie w gondoli i Młody też zadowolony jak tak jedzie

Cytat:

ojej ale kawał dobrej roboty masz jakieś konkretne przepisy?

dzisiaj zapodałam wafle z nadzieniem śmietankowym ze śmietanki do kawy.5 minut roboty.chcecie?
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 15:12   #799
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-12, 15:15   #800
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Młodemu też coś chyba nie grało ,bo spał tylko pół godzinki, potem po powrocie do domu wył jak opętany (chyba ząbki) dostał syropku pbólowego a teraz zasypia...
O a jaki masz syropek?

Cytat:
Szacun Matko Polko

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 15:23   #801
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
My mamy motylka co ma szeleszczące skrzydełka i czasami mała pacnie i dzwoni a ostatnio tarmosiła skrzydełka a później wpychała do buzi
ta pszczoła ma szeleszczące skrzydełka a poza tym pałąk ma szeleszczące rzeczy ale nie duzo dla mojego opakowanie po chusteczkach pampers to hit

Ostatnio odkryłam co zrobić żeby Synek chciał dłużej siedzieć w huśtawce postawiłam ją obok okna balkonowego siedział z pół godziny zasunełam firanke znowu pół godziny później zasłone znowu pół godziny

dobra poszprzątałam w domu, poprałam poprasowałam poskładałam uff lecimy na spacer w końcu

Aha i musze sie pochwalić że wszystkie rzeczy do jedzenia dla Mateuszka mam w 100% ekologiczne. Marchewka, pietruszka, ziemniaczki seler z własnej hodowli, Kury 30 szt mamusia wyhodowała, kaczki i wieprzowinka od tesciowej i nawet królik w 100% ekologiczny od wujka tż, oprócz tego mam zamrożone z 20 paczek swoich malinek, cukinie i ostatnio nawet upolowaliśmy 3 skrzynki zdrowych zimowych jabłuszek a oprócz tego mnóstwo soczków i kompotów z truskawek, malin, winogron, mirabelek, agrestu, porzeczek czarnych i czerwonych, wiśni i czereśni też z własnej hodowli i moja Mama zrobiła jeszcze dużo słoików z soczkie z pomidorów takim z kawałkami pomidorów

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
a jaki masz syropek?

u mnie też wieje, ale da się wytrzymać, Młody spał, nałóżyłam na gondolę tą "przykrywkę" i był dobrze zabezpieczony byliśny prawie 3h

Na mojej jest :pchacz i krzesełko od babci i dziadka (pieniążki już dali)
a od nas narazie:skoczek i kubuś puchatek śpiewający i opowiadający bajki

Czas edycji: 2013-10-12 o 15:27
Stary 2013-10-12, 15:40   #802
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Ja cwicze ale ja musze

Cytat:

brawooo

Cytat:
U nas pogoda byla piekna dzis, do teraz, dobrze, ze zalapalysmy sie na spacer. Zlote liscie frunace z drzew, slonce, wiewiorki.. Cudnie!

U mlodej to chyba nie zeby bo dzis spokoj, albo juz nie bola bo wczoraj masc przynosila ulge, dzis wszystko ok

Robie liste prezentów dla Z na swieta bym się ogarnęła ze wszystkim do grudnia hehe

Postaram się nadrobić poki spi.
Zdazylam zrobic pizze, 2blachy pyyyszczych kokosanek, byc na spacerze, posprzątać i zaliczyc kawke i jakies male cwiczenia na orbitku wszystko by nie myslec
Buziaki weekendowe

juz lita prezentow? Hee szybko chociaz ostatnio tez sie zastanawialam nad nimi

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
pelno sloikow hippa z miesem jest juz po ukonczeniu 4 miesiecy. jak na warzywach 2 tyg jest ok, to nie ma co czekac pol sloika z miechem mozna juz zapodac

ufff

naprawde? Ani jednego sloika nie widzialam z miesem po 4mc z zadnej firmy dzieciowej hmmm

Cytat:
ale mnie Nikoś zaskoczyl
właśnie po raz pierwszy zrobił sam obroty z plecków na brzuch i z brzucha na plecy, teraz leży i się próbuje dalej turlać

Superr brawo

Moj. M. Przewroty opanowane ma i zauwazylam od dwuch dni pupa do gory a kolana do przodu jak do raczkowania
Pierwsza proba picia z niekapka zakonczona placzem hee za cholere nie wie co zrobic z ustnikiem hee
M. Wypil 180 ml pierwszy raz
Godzine go usypiam i nic:banghead:
A smoczus tez pasuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1381588835333.jpg (85,2 KB, 23 załadowań)
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 15:41   #803
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
raczej nie ma
jja widzialam indyka z gerbera
Cytat:
Apropo odkurzania... Ja odkurzam jakies 3-4 razy dziennie..... Głównie w sypialni i zazwyczaj są to gile z noska W. hehe
, ja nie cwicze orotów, stwierdzilam, ze jak przyjdzie jego czas to sie obroci i tak tez zrobil a nawet zmiescil sie w tych 6 miesiacach
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Kusi mnie, żeby pod koniec listopada przyleciec do PL i zostać do stycznia... Tylko musiałybyśmy biednego TZa samego na taki kawał czasu zostawić... hmmmmmmmmm....... nie wiem, nie wiem....
ej i zostawilabys go na swieta ?

Cytat:
Aha i musze sie pochwalić że wszystkie rzeczy do jedzenia dla Mateuszka mam w 100% ekologiczne. Marchewka, pietruszka, ziemniaczki seler z własnej hodowli, Kury 30 szt mamusia wyhodowała, kaczki i wieprzowinka od tesciowej i nawet królik w 100% ekologiczny od wujka tż, oprócz tego mam zamrożone z 20 paczek swoich malinek, cukinie i ostatnio nawet upolowaliśmy 3 skrzynki zdrowych zimowych jabłuszek a oprócz tego mnóstwo soczków i kompotów z truskawek, malin, winogron, mirabelek, agrestu, porzeczek czarnych i czerwonych, wiśni i czereśni też z własnej hodowli i moja Mama zrobiła jeszcze dużo słoików z soczkie z pomidorów takim z kawałkami pomidorów
super, fajnie miec takie zrodła, ja mam tylko marchewke, dynie i troszeczke cukini bo jak skapowalam, ze moge malemu zamrozic to juz zostala 1/4

boli mnie ten zatruty zab a Kuba rzyga flegma razem z tym co je, wiec tak se u nas

a idziekuje za mile komentarze na temat domu Banka, a za oknem snieg, ale 4 lata temu
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-10-12 o 15:44
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-12, 15:44   #804
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
ta pszczoła ma szeleszczące skrzydełka a poza tym pałąk ma szeleszczące rzeczy ale nie duzo dla mojego opakowanie po chusteczkach pampers to hit

Ostatnio odkryłam co zrobić żeby Synek chciał dłużej siedzieć w huśtawce postawiłam ją obok okna balkonowego siedział z pół godziny zasunełam firanke znowu pół godziny później zasłone znowu pół godziny

dobra poszprzątałam w domu, poprałam poprasowałam poskładałam uff lecimy na spacer w końcu

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Na mojej jest :pchacz i krzesełko od babci i dziadka (pieniążki już dali)
a od nas narazie:skoczek i kubuś puchatek śpiewający i opowiadający bajki
Mam tego kubusia po D. Jeszcze skoczka mialam ale sprzedalam D. Nie lubil go

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
a jaki masz syropek?

ja mam podnoszone oparcie w gondoli i Młody też zadowolony jak tak jedzie

ojej ale kawał dobrej roboty masz jakieś konkretne przepisy?

dzisiaj zapodałam wafle z nadzieniem śmietankowym ze śmietanki do kawy.5 minut roboty.chcecie?
Nopewnie ze sa Nurofen , Ibum , Paracetamol

Stary 2013-10-12, 15:48   #805
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
O wow to Ty też Matka Polka jesteś
Super

Cytat:

Aaaa taki syropek To mam To to też na ząbkowanie prócz calgelu warto dawać?

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 15:49   #806
salviae
Zadomowienie

Karolina, teraz mozna znalezc te plytki na szachownice, jak ja szukalam 4 lata temu to nic nie bylo, a jak juz to mega drogie, tak samo chcialam cegielki biale na sciane i tylko paradyz by Maciej Zien je mial, a koniec budowy i kasy za bardzo nie bylo wiec trzeba bylo wymyslac co innego, teraz widzialm takie w castoramie i to za nie duze pieniadze no ale trudno sie mowi, na lazience na gorze teraz juz nie musimy tak oszczedzac i robie taka jak chce, milego urzadzania domku
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 16:02   #807
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
dla Synka , napewno niedługo będzie uwielbiał leżenie na brzuchu
Mój Mateuszek od początku kocha leżeć na brzuchu bardziej niz na pleckach zawsze jak go przekręcałam na plecy z brzucha to marudził teraz sam się obraca na brzuszek i leży ile chce a jak się chichra przy tym zawsze .
Wstawiłabym zdjęcia ale się nie da ...

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

: hahaha:

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Kurcze wiatr nam popsuł cały dzień od jakiegoś czasu mamy w miare regularny dzień tzn wstajemy rano , nie ważne o której godzinie, posiedzimy troche wdomku i idziemy na spacer tam Mały ma 3-4 godzinną drzemkę i wracamy do domku 16-17. Przyjeżdża mąż z pracy i Mateuszek idzie spać po kąpieli a dziś śpi w domku i nie wiem czy później będzie chciał w wózku. No nic zobaczymy

Cytat:

4ro godzinna drzemka! Brzmi nieźle ;-) co Wy podajecie tym Waszym pociechom ze śpią 4 godziny? ;-) mój nawet w nocy budzi się co dwie

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:

moj Tż też nigdy nie protestuje jak kupie coś Małemu nawet za kosmiczne ceny[COLOR="Silver"]
Zazdroszcze ;-) My zaczęliśmy budowę domu a co za tym idzie ostre oszczędzanie, zwłaszcza ze budujemy bez kredytu. A jest tyle pięknych rzeczy dla dzieci ze ja niestety nie potrafię się powstrzymać i często wpadam w wir zakupów. Maz naszczescie nie należy do spostrzegawczych (raz się przefarbowalam na blond to zapytał czy kupilam nowe okulary bo jakoś inaczej wygladam:-P)
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 16:22   #808
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
4ro godzinna drzemka! Brzmi nieźle ;-) co Wy podajecie tym Waszym pociechom ze śpią 4 godziny? ;-) mój nawet w nocy budzi się co dwie

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Zazdroszcze ;-) My zaczęliśmy budowę domu a co za tym idzie ostre oszczędzanie, zwłaszcza ze budujemy bez kredytu. A jest tyle pięknych rzeczy dla dzieci ze ja niestety nie potrafię się powstrzymać i często wpadam w wir zakupów. Maz naszczescie nie należy do spostrzegawczych (raz się przefarbowalam na blond to zapytał czy kupilam nowe okulary bo jakoś inaczej wygladam:-P)

niezle za to moj nawet nowe majtki pozna heee kazda moja rzecz pamieta

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
O wow to Ty też Matka Polka jesteś
Super

Aaaa taki syropek To mam To to też na ząbkowanie prócz calgelu warto dawać?

Nom nie polecwm ale jak mega boli ten moment wyzynania sie to.nic nie bedzie jak nawet pare dni pod rzad dasz
Stary 2013-10-12, 16:56   #809
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
ale mnie Nikoś zaskoczyl

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
miało dzisiaj byc cieplo i 20 stopni a tym czasem jest zimno i strasznie wieje - oszukali mnie

No u nas to samo. Zdziwiłam się jak wyszłam na spacer.

Podaliśmy dziś Daro po raz pierwszy kaszkę z glutenem- wybrałam Nestle, zjadł ślicznie. Póki co ani po tym nie wymiotował ani nie ma biegunki, więc chyba jest dobrze...
Ale za to trochę się awanturuje przy cycku, kiedy to mówiłyście, że dziecko zaczyna kojarzyć, że mama i on to nie jedność?

Idziemy się razem kąpać teraz

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 17:12   #810
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Ja cwicze ale ja musze

brawooo

naprawde? Ani jednego sloika nie widzialam z miesem po 4mc z zadnej firmy dzieciowej hmmm

Superr brawo

Moj. M. Przewroty opanowane ma i zauwazylam od dwuch dni pupa do gory a kolana do przodu jak do raczkowania
Pierwsza proba picia z niekapka zakonczona placzem hee za cholere nie wie co zrobic z ustnikiem hee
A smoczus tez pasuje
hehe ja też myślałam o niekapku widziałam takie z TT od 4 miesiąca. Mateuszek też na brzuszku już jakiś czas pupa do góra na kolanach i nawet łokciami do przodu czasem udaje mu sie przesunąć

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
Ja cwicze ale ja musze

brawooo

Superr brawo

A smoczus tez pasuje
Jaki Michaś już duży chłopczyk

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Mam tego kubusia po D. Jeszcze skoczka mialam ale sprzedalam D. Nie lubil go

Ja tekiego kubusia kupiłam siostrzeńcowi i jak raz byliśmy u siostry z Mateuszkiem chyba jak miał z 2,5 misiąca to był nim bardzo zaciekawiony

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość

wow dom bez kredytu no to naprawde podziwiam My z Tż mamy 2 domy on swój a ja swój ( w sumie teraz po ślubie to już obydwa wspólne)więc u nas tego problemu,( mieszkamy w moim )nie ma tylko remontujemny sobie pokolei wszystko po swojemu najpierw kuchnia 30 tys poszło teraz łazienka za 60 tys powoli do przoduale ustaliliśmy ze na Mateuszku nie będziemy oszczędzać nawet jakbyśmy coś remontowali

My już po spacerze Malutki był w niedźwiedzim kombinezonie

Czas edycji: 2013-10-12 o 17:15
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości