|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | ||||||||
Raczkowanie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mateusz jak był malutki to wiele slow mowil po swojemu i np. krokodyl to był kokoikoj, morski potwor - mosi totot, wilk - ik, pic - japsi, Karolinka - Kainka, taniec - taja i wiele wiele innych i do dziś to pamiętam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- Dzis znowu ta jedza przyjechala ![]() ![]() ![]() Zabieram się jak pies do jeza żeby jakos jej powiedzieć ze nie lubie jak ona do mnie przyłazi ale nie wiem jak to jakos ubrać żeby nie powiedzieć jej po prostu wypier.dalaj no bo chyba nie wypada ![]() Rozmawialam dziś z mezem o tym wszystko mu powiedziałam i on ze już jej mowil ze jak ma przyjechać to niech do mnie zadzwoni a ja nie wiedziałam ze z nia rozmawial. To teraz jeszcze bardziej jej nienawidzę bo to ze tak się pakuje do mnie bez zapowiedzi to specjalnie to robi. Boze dziewczyny gdybyście widzialy to jak ona wygląda i o czym gada wogole jak gada ten jej sposób mowienia i oczy kota ze szreka to byscie po pol godziny jej miały dosyć. I jest tak bezczelna ze dziś to nawet jak z niunia bylam zamknieta w moim pokoju a Mati był w swoim to i tak się do mnie wpakowala i pierdo.lila cos a ja siedziałam z przyklejonym uśmiechem i myslalam ze az się poplacze z tej niemocy. Przypomnialo mi się jak bylam początki w ciąży z niunia i ona tez tak się zwalala i raz się zebrałam w sobie i jej nie otworzyłam drzwi bo to była niedziela a maz zbieral jabłka na polu a my z Matim do 12 leżeliśmy w piżamach. A ona miała dol otwarty a ze mamuni nie było to nie moja wina i zamiast siedzieć tam to przed południem do mnie lazla już a wiedziała jak u mnie wygląda niedziela. i wiecie co zrobila poszla na pole do mojego meza naskarzyc mu ze zamklam jej drzwi przed nosem ![]()
![]() |
#782 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Słodko mówił Mateuszek ![]() Nie poszłam spać ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#783 | ||
Zadomowienie
|
Oj ja tego niecierpię,chyba że chce się wyżyć na czymś,odreagować nerwy,to wtedy jest idealne wyrabianie ciasta
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#784 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co sądzicie o tym że teraz w poczekalni są wątki jedno miesięczne?
Niby to racja że dużo jest nadrabiania i różnice w zaawansowaniu ciąży, ale....nie wiem. Może na początku ciąży to ok, ale potem te różnice nie są takie duże i na odchowalni już mniej się pisze. Może być trochę nudno.... No nic, zobaczymy ![]() Ja tam jestem happy że jestem w dwumiesięcznym i lubię jak jest dużo mamuś. I mimo że prawie do końca ciąży pracowałam to zawsze znalazłam czas żeby nadrobić wątek bo mi zależalo ![]() ![]()
![]() |
#785 |
Zakorzenienie
|
STRAW udanej zabawy
![]() DREAM a to Linux z niego. A w Twoim wieku? Ale masz spioszka dziecko JAKIERKA oby antybiotyk pomógł. Jednak skaza? Sent from my Lumia 800 using Tapatalk ---------- Dopisano o 01:54 ---------- Poprzedni post napisano o 01:47 ---------- RYSIA tym bardziej spokojnej nocki skoro sama jesteś U nas l karmienie Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#786 |
Wtajemniczenie
|
Was to zostawic na pol dnia i nie idzie nadrobic....ale sie jutro postaram
Katem oka zobacYlam ze nasz kochany cynamobmnkowy Adasko olal caly system i przybiera na wadze wiec juz cynamonki maja prostsza droge do domku jupiii U nas pierwsze...ide dalej spac Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#787 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsze....ale wymuszone.
Maja wydawała jakies dźwięki z łóżeczka, poszłam do kuchni zrobić mleczko. Wracam a maluch śpi. No to nakarmilam na śpiocha jak już wstalam ![]() Idę dalej spac
![]() |
#788 |
Wtajemniczenie
|
KATERIN
![]() My karmienie. Straszny deszcz u nas. Leje okropnie ![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
#789 |
Konto usunięte
|
Pierwsze... Od 20. Maluch mi dorasta...
Katerine a nie możesz z nią ostrzej? Co za bezczelny typek... Misia nie podobają mi sie wątki miesięczne. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
U mnie po 3 ale sara źle znosi dzisiejsza noc.... Za szybko pochwaliłam
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 05:28 ---------- Chyba u nas pobudka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-11-10 o 03:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Intuicja matki najważniejsza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze wywrocila dziecko na betonie ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43644171] Ja niestety mam zle wiesci... Dzis rano umarl na raka nasz kolega.. Mial 25 lat.. Odechcialo mi sie wszystkiego !!![/QUOTE] Przykro mi ![]() Cytat:
Ja nie moge sie doczekać kiedy moj mały zechce złapać stopę. To musi cudownie wyglądać ![]() Cytat:
![]() Biedny Edziu te krewetki go dobily pewnie,ale nie miej wyrzutów bo nie kazdy to wie. Zostaje Ci kokosowe bo migdalowe tez cos Aga mówiła, ze uczula jak orzeszki. Oby szybko przeszło ![]() Cytat:
Ja ostatnio chciałam kupić małemu taka zwykła dla dzieci powyżej rocku, a Tz powiedział,ze po co jak on i tak nic nie rozumie ![]() Czasem jak Tz cos powie to naprawde ![]() I tez lubie jak piszesz o Misi swojej ![]() Cytat:
![]() OMG ta Twoja szwagierka to żal.pl ![]() Cytat:
![]() U mnie mały tez jakis dziwny. Dzis niby był radosny w dzien. Tz poszedł z nim na 2h na spacer do centrum naszej wioski popatrzeć na pociągi bo moj Tz by mógł na PKP mieszkać ![]() Ja w tym czasie szybko ogarnelam chalupe i w koncu po 3tyg.umylam wanne ![]() Wieczorem juz przed 19 mały mi zasypial w bujaczku. Mysle o nie! Wzielam go na przewijak ubralam w pizamke pogadalismy sobie powietrzylam mu dupinke No i zasnął przy cycu. Zaraz za 40min.zbudzil sie w wielkim płaczem. Chyba brzuch go męczy tak mysle. Ululalam go na rekach,ale ciezko było bo kopał strasznie i za moze 25min.wstal i chciał cycka ewidentne. Dostał i potem trzymalam go za głowę i pupe i szeptalam "synus wiesz jak mama Cie kocha, nie masz pojecia" , a on tak sie śmiał przez sen az zaczal sie chichrac ![]() ![]() U mnie strasznie hormony znów buzuja. Miedzy mną a Tz sie duzo polepszylo i wracamy do normy. Przechodzimy druga miłość. Tz zabiera małego rano i z nim ćwiczy lezenie na brzuszku i inne zabawy , a ja śpię jeszcze ![]() ![]() Wczoraj mi opowiedział smutna historie jak to jego kumpel z dawnej pracy, z którym nie mógł złapać od ponad roku kontaktu zdradził swoja żonę z koleżanka z pracy i wpadł. Miał juz dziecko z żona , o które bardzo sie starali bo tez nie mogli zajść. W ogóle byli taka para doskonała. Tz nigdy by nie przypuszczał,ze kto jak kto ,ale nie oni, a jednak. No i ta jego żona w tym samym czasie w ciazy co kochanka ![]() Moj Tz powiedział, ze nie kuma takich kolesi,ktorzy dla kilku sekund przyjemności rujnuja życie sobie i bliskim bo teraz te dzieci nie maja ojca. Co za kretyn ![]() Strasznie u mnie wieje. Tz w pracy do 3rano wiec nie ma spania :/
Nie uzywam kosmetykow testowanych na zwierzetach https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=597085 Moja galeria pazurkowa ![]() Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2013-11-10 o 05:18 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Wtajemniczenie
|
U mnie drugie...i staramy sie na powrot zasnac
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#793 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pierwsze karmienie od 23.30 ale spania to chyba juz nie bedzie, ehe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
Samanta
tak 15 dni po dacie porodu Sara się urodziła. ale ona od początku nie chciała leżeć a płasko, bardzo szybko zaczęła podnosić i ciągnąć główkę, teraz sama siedzi z oparciem i rwie się do stania ![]() ładnie siedzi na kolanach, od 7 tygodnia głowę trzyma mocno w górze, od 10 tygodnia zaczęła się obrać z pleców na lewy bok, a ostatnio nawet dwa razy się przekręciła z brzucha na plecy. |
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogole sorki dziewczyny ze czasami mi dlugo zajmuje zeby wprowadzic zmiany na pierwszej stronie....ale sie staram Dlatego tez apeluje zeby pisac do mnie na priva to wtedy o nikim nie zspomne ![]() Ok teoretycznie mlody spo to i ja sie klade Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
Hej!my w trakcie pierwszego karmienia, po 90 ml Filip pluje. Też cyrki robi. Ale damy radę. W nocy 2 razy smoczka mu wsadzalam i pospal ładnie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Raczkowanie
|
Oj musze sie Wam pozalic.. Chyba dopadla mnie jelitowka
![]() ![]() ![]() I mam do Was pytanie- wie ktoras moze co bym mogla brac przy kp na to dziadostwo?? Bralam smecte, i paracetamol na ta goraczke. Jak bym mogla sobie jeszcze pomoc? Moze cos do nawadniania organizmu? Gdzies za 2 godz musze wyslac tz do apteki, moze juz bedzie jakas otwarta. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez magda_02 Czas edycji: 2013-11-10 o 06:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#798 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mimo wszystko pij duzo zebys sie nie odwodnila. Ja mialam takie cos w ciazy. Rzygalam zolcia strasznie. Nie moglam pic o jedeniu nie bylo mowy. Mdlalam dla Tz na rekach. Przewracaly mi sie galki na druga strone. Tz wciskal we mnie wode. Kazal mi pic bo trzeba. Naprawde myslalam, ze przedwczesnie urodze, a ten moj syn tam ostro tej grubej pepowiny sie trzymal ![]() Nie mam pojecia co bys mogla wziac ![]() Szybko wracaj do zdrowia ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ---------- Cytat:
Ja przenosilam tydzien i moj maly tez szybko wszystko lapie. Jeszcze sie nie przekreca na boczek, ale z brzucha na plecy jak najbardziej. Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
#799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie poddalam. Alicja od 23 spala z nami bo ja nie mam sily wstawac w nicy. Do tego Malgos przyszla do nas o 1 w nocy. Dobrze ze to lozko duze kupilam mimo ze maz marudzil ze za duze. No i czwarty dzien z rzedu budze sie z bolem glowy! Dzis Hubertus w stajni i sie wybieram. Moze nawet uda mu sie wsiasc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
10 stron do nadrobienia, noc fatalna, nie wiem czemu bo nic takiego nie jadłam, żeby mogło coś zaszkodzić, chyba najgorsza noc od urodzenia, całe szczęście tż od 6 przejął i pospałam 2godz pędzę nadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Konto usunięte
|
A Artuś jeszcze nic. Ale trudno, ważne, że jest, a to, że się będzie obracać 2 miesiące później niż trzeba to mały pikuś.
Nocka cudowna, tylko dlaczego mi się kręci w głowie ze zmęczenia?... Poszedł spać o 20.30, o 21.30 pobudka na podanie smoka, potem o 3 karmienie, o 6 kręcenie i dospanie do 8... ![]() Chyba jestem przyzwyczajona do 2 karmień już i nie umiem się przestawić :P Dziewczyny mające problem z karmieniem - to taki etap. Przynajmniej mi się tak wydaje. U nas zeszło się to czasowo z drugim szczepieniem. Albo mega długi skok, jakiś 4-5 tygodniowy. W każdym razie u nas (odpukać!!!!!!) trochę lepiej, nawet szukam na allegro większej butelki, bo Artek pochłania obecnie 120 na porcję+bardzo często 20-30 dokładki. Cynamonku, jesteś dla mnie prawdziwą bohaterką z tym karmieniem. |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Wtajemniczenie
|
A u mnie nue ma wody
![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
#803 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() witaj Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Nie było mnie od czwartkowego popołudnia chyba.. Strasznie pożarłam się z mężem.. ryczałam aż mną telepało ![]() cynamonki jakie świetne wiadomości przyniosłaś.. nie zapeszając- wszystko po mału zaczyna wychodzić na prostą.. ![]() ![]() mydream witaj ![]() ![]() teso przykro mi z powodu kolegi.. taki młody.. ![]() ![]() Oliath baran z komody ![]() tari gówno w przeręblu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 | ||
Zakorzenienie
|
gratulacje
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43631935] Dzisiaj moj synek konczy 4 miesiace ![]() .[/QUOTE] ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
A moj synus juz sie wyspal. Jest 2:30
Walnal kupsko znow w nocy i zadowolony ze matka wisi przy lozeczku. Patrzy sie we mnie jak w obrazek. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 02:43 ---------- Poprzedni post napisano o 02:35 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43647514]A Artuś jeszcze nic. Ale trudno, ważne, że jest, a to, że się będzie obracać 2 miesiące później niż trzeba to mały pikuś. Nocka cudowna, tylko dlaczego mi się kręci w głowie ze zmęczenia?... Poszedł spać o 20.30, o 21.30 pobudka na podanie smoka, potem o 3 karmienie, o 6 kręcenie i dospanie do 8... ![]() Chyba jestem przyzwyczajona do 2 karmień już i nie umiem się przestawić :P Dziewczyny mające problem z karmieniem - to taki etap. Przynajmniej mi się tak wydaje. U nas zeszło się to czasowo z drugim szczepieniem. Albo mega długi skok, jakiś 4-5 tygodniowy. W każdym razie u nas (odpukać!!!!!!) trochę lepiej, nawet szukam na allegro większej butelki, bo Artek pochłania obecnie 120 na porcję+bardzo często 20-30 dokładki. Cynamonku, jesteś dla mnie prawdziwą bohaterką z tym karmieniem.[/QUOTE] Pewnie ze bedzie sie obracac. Artus jest wczesniakiem ma jeszcze czas ![]() Moj np.nie podrozuje w lozeczku. Jedynie na przewijaku odpycha sie nozkami w lozeczku spi grzecznie i na lozku ze mna tez nie wedruje. Sent from my iPhone using Tapatalk
#807 |
Wtajemniczenie
|
My tez juz od godziny sobie gugamy
![]() Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#808 | ||||||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43637105]Sam mój czasami robi żółto-zielone kupki i bez szczepionek :P A czy tam jest śluz czy nie, to ja nie wiem, bo one są raz rzadsze, raz bardziej stałe... Ostatnio znowu więcej resztek, ale miał taki czas, że była praktycznie jakby sama woda, może nawet się to złożyło w czasie z drugim szczepieniem.
No to pozdro z okazji 20. tygodnia ![]() https://www.dropbox.com/s/cr95vp5d7p...2011.21.00.jpg[/QUOTE]hej hej ![]() Cytat:
![]() ![]() cynamonku oby tak dalej ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43644171] Ja niestety mam zle wiesci... Dzis rano umarl na raka nasz kolega.. Mial 25 lat.. Odechcialo mi sie wszystkiego !!![/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() mój już drugi dzień robi lejące kupy, nie wiem co jest ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Wtajemniczenie
|
Ale gapa ze mnie.
Wszystkiego najlepszego dla solenizantow!!! Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
#810 |
Zakorzenienie
|
AAA i gdzieś widziałam, że pytałyście co kupiłam
MyPhone FUN za ok 400zł, szału nie ma, ale ma całkiem niezłe parametry i jak na tą chwilę dla mnie wystarzy jakie macie apki do notowania karmień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.