|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Selena--- sto lat
![]()
#782 |
Zakorzenienie
|
Selena najlepszego !
![]() A w ogóle też zamówiliśmy wózek ale jednak zrezygnowałam z tego turkusu co mi się podobał . Był za jasny . Koleżanka mnie ostrzegała , że jej strasznie robale leciały do jasnego wózka i jednak zdecydowaliśmy się na niebieski taki http://m-store.pl/wozki/seka/maximus...yka/600/16.jpg Mam nadzieję , ze nie będzie za ciemny ale tylko ten kolor mi się jeszcze podobał . |
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję kochane za życzonka
![]() _________________________ ___ Mamusie które się nie wyspały dzisiaj - wskazana popołudniowa drzemka może uda się odespać jakoś... Lidkaa: wyobrażam sobie właśnie Ciebie siedzącą z kapciem w ręku ![]() Niech synek szybko wraca do zdrówka!
"Jak wychować szczęśliwe dziecko" John Medina "Mamo, Tato co Ty na to? 1,2,3" Paweł Zawitkowski "Język Niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html Edytowane przez selena85 Czas edycji: 2013-11-18 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Fotelik mam Maxi Cosi Cabrio Fix ale wygralam go na warsztatach "Mamo to ja", wiec wozek kupilam tylko 2w1. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |
Gang Iren
|
Cytat:
No i ![]() Eryk póki co ma kilka zestawów puzzli drewnianych dla najmłodszych dzieci,takich po 6-8 elementów. Ale jak już raz mu nie wyjdzie dopasować to się wkurza,rzuca nimi i sobie idzie. Nie mogę go zachęcić by spróbował jeszcze raz. No ale myślę,że kiedyś się uda.
![]() |
#787 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Alusiek zaczynał od tych drewnianych które trzeba dopasować w odpowiednie otwory w deseczce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#788 | |||||||
Raczkowanie
|
Słodkie mamy, uwaga! Eksperymentalnie zrobiłam dziś pomiar cukru dwoma paskami, ale z jednej kropli krwi. I co?! Raz 111, a raz 91 (odstęp w mierzeniu 30 sek.)!!! Tyle jest q...wa warte nasze zdenerwowanie!!!
![]() ![]() Selena, 100 lat, radości, miłości, prostej "ostatniej prostej", bezbolesnego porodu, trwającego nie dłużej niż godzinę i oczywiście normalnych cukrów!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#789 |
Raczkowanie
|
chciałam zadzwonić do zusu zasięgnąć info w sprawie macierzyńskiego i mój czas oczekiwania na połączenie to 15 minut.
Chciałabym pójść na macierzyński 4 tygodnie przed porodem dokładnie 30 grudnia i zastanawiam się kiedy powinnam złożyć papiery |
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wróciłam z zakupów i zdałam sobie sprawę, że ktoś się jednak martwi o mnie w tym domu ![]() ![]() ![]() Spało mi się średnio, tato miał do pracy na 4 i tak się tłukł po domu, że mimo, że mieszkamy na osobnych piętrach to myślałam, że mamy w domu włamywaczy ![]() ![]() Po głowie pląta mi się taka bardzo prosta sałatka z pieczarek, czosnku i makaronu ryżowego (jadłam z 10 lat temu). Zna ją któraś?
![]() |
#791 |
Zadomowienie
|
nieprawda. niekiedy nie odrastają :/ Pozostało mi na głowie 1/3 z tego co miałam przed I ciążą. I żadne wcierki, witaminki, inne ☠☠☠☠☠☠☠niki nie pomagają :/
![]() |
#792 |
Zakorzenienie
|
Zaraz mam służbowe spotkanie a mój zsyn właśnie w najlepsze się szamocze. Normalnie pępek mi na boczki skacze
![]()
#793 |
Zakorzenienie
|
A w ogole chciałam napisac , ze jestem załamana
![]() Przez 7 miesięcy ciąży miałam może z 1-2 rozstępy . A teraz mam ich milion i są straszne . Ci kilka dni wyję z ich powodu mąż pociesza mnie i mówi , ze i tak wyglądam ładnie i pokazuje mi swoje rozstępy , ze on też je ma ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Zadomowienie
|
Ja juz teraz staram sie wcierać jantar, i mam nadzieje, że po porodzie włosy mi nie wylecą. Wystarczy, że w ciąży.. wypały mi prawie wszystkie rzęsy
![]() Selena - sto lat!! ![]()
#795 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
No to może faktycznie zawsze. Współczuję,że u ciebie tak wyszło... ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]() Ja rozstępów nie mam. Za to zylaki postępują. Lewa noga już w 1/3 jest pokryta okropnymi fioletowymi żyłami i jest ich coraz więcej ![]() Lato spędzę w długich spodniach i spódniczkach ![]()
![]() |
#796 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
jednak tak naprawdę to ja się cieszę z chłopaka ze względu na męża (i to duże dziecko, które w nim siedzi ![]() a co do wydatków kontra zarobki to też nie można demonizować. wiadomo, bardzo dużo ludzi zarabia najniższą krajową ale przecież nie wszyscy, a ubranka (nawet nowe i markowe, jeśli komuś zależy) można kupić znacznie taniej na wyprzedażach. że nie wspomnę o używanych rzeczach, internecie itp. Cytat:
Cytat:
a co do maleństwa, to słyszałam, że jak się swoje urodzi, to spora część tych lęków mija, a poza tym tak jak dziewczyny pisały już, wbrew pozorom dziecko nie jest tak łatwo uszkodzić, jak się obawiamy (zresztą gdyby tak nie było to ludzkość by na pewno tyle nie przetrwała ![]() Cytat:
![]() a z zabawkami to też o tym myślę, że ja tu nakupuję czegoś, czym moje dziecko w ogóle się nie zainteresuje (już teraz przecież pokazuje charakterek), szczególnie że większość i tak musiałaby poczekać od miesiąca do kilku (a u nas niestety do końca lutego- i oby tylko- będzie największe zamieszanie z budową i papierkologią z nią związaną- tak sobie myślę, że syn najwyżej będzie ostatecznym argumentem, jak coś będzie trudno załatwić-oby miał duże oczy, to wtedy wszyscy miękną ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#797 | |||||||
Rozeznanie
|
Witam po weekendzie
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#798 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
no proszę, jak to się można miło zdziwić ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale pociesz się, że pewnie niedługo zbledną a jeszcze jak mąż Cię wspiera, to nie ma się czym martwić... Cytat:
ech, te uroki ciąży... na szczęście po porodzie może da się z nimi wygrać kremami czy operacją
![]() |
#799 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do zarobków nawet wczoraj z mężem o tym rozmawiałam ponieważ mój mąż chcę mieć trójkę małych szkrabów ![]() A mąż mnie uświadomił , ze ludzie zarabiają dużo mniej i mają nawet 5 dzieci . W sumie i racja tak po dłuższych przemyśleniach w sumie na pierwsze dziecko wyda się najwięcej bo przy następnych człowiek już prawie calą wyprawkę ma i ciuszki . No i jest dużo mądrzejszy co do ilości potrzebnych rzeczy . Więc na samą wyprawkę pójdzie mniej kasy . Ja teraz można rzecz , że oszalałam bo wszystkie rzeczy kupuję nowe ale tylko dlatego , że chcę mieć na później dla kolejnego dziecka a nie jeździ i szukać czy oddawać pożyczone rzeczy . W ogóle ja to już chciałam kupować takie rzeczy jak . np mate edukacyjną ![]() ![]() z ciuchami też już przystopowałam ostatanio kupiłam tylko 2 body jedne z napisem kocham tatusia drugie kocham mamusie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- W ogóle mogę się przyznać , ze ja też mam teraz jak to mówicie " żelek zamiast mózgu " ![]() korzeń pietruszki ogórka kiszonego jabłko groszek . ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja już sama nie wiem jak mam się za to pranie zabrać
![]() Na razie poukładałam do szafy akcesoria w koszyki i pieluszki, kocyki....teraz chyba posortuje kolorami i całą rozmiarówkę od 56 do 68 będę prać po kolorach, inaczej się pogubię. A i na razie w dwóch reklamówkach sobie rzeczy do szpitala przygotowałam,póżniej je w torbę jedną wsadzę, a co muszę być czujna ![]()
#801 |
Zakorzenienie
|
lolita ja mam ciuszki posegregowane rozmiaremi 56-62 i 68-74 i tak też prałam .
Te co akurat dostałam to wsadziłam wszystkie do pralki bez segregacji kolorów i nic sie nie stało . Nowe ciuszki wypiorę chyba w szybkim trybie pralki bo nie widze sensu , żeby je dokładnie prać co o tym sądzicie czy lepiej na dłuższy cykl godzinny wstawić nowe ? Później wypiorę kocyki i ręczniki . A pieluchy chyba same wstawię |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie. Pewnie głupie, ale nie mogę jakoś tego ogarnąć.
![]() ![]() Powiedzcie mi na jak długo wystarczy taki wózek 2w1??? Tak sobie właśnie myślę, że gondola, wiadomo, na początek, dokąd dziecko z niej wyrośnie, a potem przekładam malucha do tej spacerówki. No i jak długo on w niej pojeździ??? ![]() ![]() A tak jak już jestem przy głupich pytaniach, to teraz pytanie do dziewczyn, które już rodziły. 1. Co zrobić, żeby po porodzie nie został mi taki duży, rozciągniety brzuch?? On sam jakoś trochę zejdzie, czy trzeba nosić jakieś pasy?? 2. Czy obrączkę nosiłyście do samego porodu? Czy pod koniec Wam nie wchodziła na palec? A jak nie wchodziła, to czy potem palce jakoś "chudną", żeby można ją było znowu założyć? Sorry, za te głupie pytania, ale gnębi mnie to już od kilku dni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Wtajemniczenie
|
Dziękować
![]() _____________________ Kochane jaki laktator według Was jest lepszy - ręczny czy elektryczny?
#804 |
Raczkowanie
|
oglądałam juz kilka razy i zawsze mnie rozbawi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do sałatki, to praktycznie zapomniałaś rzeczy, które wnoszą najwięcej smaku ![]() ale ja też mam ciągłego żelka- wczoraj np przy obiedzie dopiero za 3 razem się wysłowiłam, co bym chciała (zaczynając od mięsa, którego dawno nie jedliśmy a chodziło o konkretne warzywo ![]() Cytat:
![]() nie rodziłam, ale umiem odpowiedzieć ![]() wózek może starczyć na rok, a może na kilka miesięcy (jak dziecko będzie szybko rosło). brzuch może Ci zejść od razu (zwłaszcza jak ćwiczyłaś przed porodem) po kilku tygodniach, a możesz się z nim bujać i kilka lat (znam takie przypadki, ale wydaje mi się, że po prostu mamom nie zależało jakoś na tym) obrączkę lepiej zdjąć, ale palce też różnie puchną (no i też jak przytyjesz, to szybciej musisz ją zdjąć- jak ja, jeśli mniej to później lub może i wcale)
![]() |
#806 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pochłonęłam za Twoje zdrówko kawałek sernika ![]() Bardzo ładny! ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, pierzecie nowe maskotki ![]() Byłam w poradni 'cukrowej'. Pan powiedział, że insuliny na razie mi nie daje. Przyczepił się tylko do cukrów po śniadaniu. Kazał je zbić ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-11-18 o 11:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
W Anglii pracując fizycznie za najniższą stawkę wynajmę mieszkanko,stać mnie na jedzenie,ubranie i drobne przyjemności. A jeszcze jako osobie o niskich dochodach państwo coś pieniędzy mi dołoży. Więc w Anglii w miarę normalnie może żyć i sprzątaczka i kasjerka. Bo tak powinno być . Cytat:
Cytat:
1. U mnie brzuch szybko wrócił do stanu sprzed ciąży i nic nie musiałam robić w tym kierunku. Ale to sprawa indywidualna,jednym łatwiej zrzucić brzuszek,inne muszą nad tym popracować. 2. Cały czas obrączka wchodziła mi na palec,nie miałam z tym problemu.
![]() |
#808 |
Zadomowienie
|
Jeśli ciuszki mają delikatne kolory, to nie widzę powodu by prać je oddzielnie. Jasne to jasne. Co innego jak są np. czarne
![]() ![]() Le La Wózek: powiem Ci, że mały nasz z kwietnia i po jego drugich urodzinach kupiliśmy wózek mniejszy. Taką klasyczną laskę, parasolkę. Do drugich korzystaliśmy z opcji spacerówka po gondoli ![]() Pytania i odpowiedzi na nie: 1. Nie wiem, mi sam zlazł ![]() 2. Nie nosiłam obrączki wczesniej. teraz na dwa m-ce przed porodem nosze tylko w wyjątkowych okolicznosciach ![]() ![]() ![]() Laktator: miałam ręczny z pierwszym; teraz mam ten sam. Szkoda kasy na nowy. W ogóle nie był to przemyślany zakup. jak rzeczywiście dużo się nazbierało i bolało to mąż mi ciągnął ![]() ![]() ![]()
![]() |
#809 |
Zadomowienie
|
Mi brzuch sam zszedł, ale na wyjscia kupiłam sobie takie wysokie majty zanim skóra się "wstąpiła" żebym lepiej wyglądała w ciuchach.
Obrączke zdjełam w 8 miesiacu bo sie bałam ze któregoś ranka sie zdziwie i bedą musieli przecinać. W 9 m-cu faktycznie spuchłam jak balon. Po porodzie obrączka szybko wróciła na swoje miejsce. Wózka używaliśmy ponad rok. W tym gondole jakieś 5 m-cy. Spacerówki od 3 w 1 są super, szczególnie na zime i trudne warunki spacerowe. Kupiłam lekką spacerówke tylko dlatego że my nie mamy auta i łatwiej mi było wtaszczyc np do autobusu. Ale znam dzieciaki które jeździły w dużych spacerówkach do 2 roku życia. My juz po wizycie u pediatry, na szczęście to zwykłe przeziebienie. Kamień z serca. Oby sie tylko z tego żadne świństwo nie rozwinęło. |
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Zadomowienie
|
to dobrze, że zwykłe przeziębienie. kurujcie się.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.