![]() |
#781 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Cytat:
Tak bardzo liczyłam na Brochów. Super ekipa, nie robią problemu ze znieczuleniem zoo itd..
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
zophiee na pewno się doczekasz
![]() ![]() ja dopiero złożyłam wózek, który kupiłam w grudniu, bo tak to nie było nawet miejsca, by go rozłożyć i urządziłam kącik małej, zniosłam łóżeczko, rozpakowałam materacyk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zadomowienie
|
Matko ty to sama taszczyłaś wszystko? Masz siłe kobieto.
#784 |
Zakorzenienie
|
A oto kącik mojego maleństwa i wózeczek
![]()
#785 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz trzeba miec tylko chusteczki i pampersy a ubranka sa szpotalne. Zabiera sie swoje tylko te co na wyjście do domu. W sumie dobrze ze ubranka sa w szpitalu,nie trzeba ładować swoich do torby gdzie miejsca i tak jest mało za mało na wszystko zawsze ;-) A ile ręczników pakujecie do szpitala? bo na mojej liście pisze że dla dziecka 1 ręcznik na każdy dzień pobytu... czyli jak cc to zazwyczaj sa 4 doby to mam brac 4 reczniki?duzo troche,+ do tego ze 2 moje to torba ręczników
![]() |
#786 | |||
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46324549]
Odnośnie wczorajszej wizyty u gina, to jestem niezbyt z niej zadowolona. Nie miałam zrobionego USG wcale.. Tylko badanie na fotelu - wszystko ok, pobrany wymaz na GBS, dostałam skierowanie na morfologię, mocz i HCV. Zostałam poinformowana, że jak odejdą mi wody, to od razu na IP (tak jakbym o tym nie wiedziała ![]() Lecę nadrabiać ![]() szkoda że niczego się nie dowiedziałaś ale dobrze, że ktg Ci będą robić tak często w sumie mało kiedy się spotyka żeby aż tak często lekarz wysyłał na ktg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Zakorzenienie
|
nie nie, tak napisałam w imieniu swoim i tż
![]() w sumie to zniosłam tylko gondolę i nosidło, łóżeczko i stelaż zniósł tż, ale to siłą, perswazji musiałam użyć, bo jemu się nie chciało, więc pognałam sama na górę, powiedziałam, ze sama to zniosę, to pobiegł szybko za mną, żeby dopilnowac, bym tego nie taszczyła ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#788 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ad.2 ja zawsze dostawałam przelew na drugi dzień po tym jak kończyło mi się jedno zwolnienie, a zaczynało drugie, czyli tym samym dzień po wizycie u lekarza. I zawsze też dostawałam je około 11 rano. Więc teoretycznie powinnam dostać dzisiaj, a praktycznie ![]() A w Twojej sytuacji to pewnie bym żyła każdego dnia w panice, że zacznę rodzić, a tż będzie musiał jeździć po aptekach i kupować podkłady, itd. A w aptekach to wiadomo, tylko te Belli są, których nie cierpię... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |
Raczkowanie
|
Ej, masz tę karuzelkę o której marzyłam....
![]() Cytat:
![]()
Blog: Projekt Rodzice Edytowane przez Mala_Czarno_Biala Czas edycji: 2014-05-06 o 17:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja je miałam nawet dwie ![]() ![]()
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#792 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() skapłam sie po wysłaniu posta i zaczełam sie sama do monitora smiać ![]() mój budyń ![]() przeciez co dziennie ktoś bedzie to może dowiezc to jasne jak słońce ![]()
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, dokładnie. I mogę ten wkład traktować jak nosidełko ![]()
![]() |
#795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihihi sorki tak jakoś mi się napisało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Zadomowienie
|
Wózka to jeszcze nie mam wybranego
![]() Jak tylko Tż wróci od moich rodziców to jedziemy wybierać, przebierać, oglądać, zamawiać... I wtedy też kupimy wanienkę ze stelażem i pewnie przewijak, bo ten co dostaliśmy wizualnie jest okej, tylko w jednym miejscu pęknięty. No, zobaczymy. Uciekam, muszę skończyć jeden projekt. Tż zaznaczył, że jak nie skończę to nici z łóżeczka dziś. Szantarzysta jeden...
#799 |
Zakorzenienie
|
Cudne kąciki
![]() Teraz jeszcze bardziej łapię nerwa na ten przeciągający się w nieskończoność remont ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Dziewczynki piękne macie te kąciki dla maleństw ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki za to, żeby mały ułożył się prawidłowo ![]() Dziewczyny zazdroszczę Wam kącików dziecięcych ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ramona, Anteria - sprytne dziewuszki z Was, kaciki juz piekne i gotowe! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Rozeznanie
|
Witam po dłuuugim weekendzie!
Tak w "skrócie" co tam się u nas działo w minionym tygodniu: Tydzień temu w środę pojechałam z synem do chirurga dziecięcego z tą jego stulejką. Doktor mu to na żywca odkleił, Młody się przestraszył, popłakał, ja jak na to patrzyłam to jeszcze bardziej się zestresowałam... Eh... Do tego w domu miał taki uraz, że nie dał się tam dotknąć i po kilku dniach nieudanych prób już miałam wizję, że znowu mu to zarośnie i się skończy jakimś zabiegiem. No ale od wczoraj już jest git, sam sobie ściąga i znacznie mi ulżyło. Tak więc mamy spodziewające się synów pamiętajcie o odciąganiu napletka czy jak tam to się zwie ![]() ![]() W czwartek, w święto pracy jak na święto przystało pracowaliśmy na budowie - moja siostra kochana nawet mi okno umyła ![]() W piątek tż miał urlop więc pojechaliśmy do Ikei rozejrzeć się za kuchnią - matko ile ludzi wszędzie ![]() ![]() W sobotę byliśmy na komunii, w niedzielę na poprawinach i tak zleciało. Teraz mieliśmy jechać nad morze, ale moja siostra się rozchorowała i póki co czekamy, aż wydobrzeje, a ja mam coraz mniej chęci (a może i siły ![]() A co najgorsze wyszło mi jakieś uczulenie czy coś, sama nie wiem od czego - mam całe oczy czerwone, podrażnione i spuchnięte, normalnie jakby mnie tż bił ![]() Prowansja - strasznie Ci współczuję i nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić co musisz teraz przeżywać ![]() ![]() Ubranka do szpitala - ja wolę mieć swoje, a na wyjście ubiorę najprawdopodobniej pajaca plus kocyk, jak będzie zimniej to grubszego pajaca plus kocyk Jazda samochodem - ja też jeżdżę, bo muszę. Nawet teraz w ciąży jeżdżę więcej niż kiedykolwiek. Mieszkam 10 km od miasta więc czy lekarz czy badania, a nawet większe zakupy to samochód to konieczność, a nie ma mnie kto zawieźć. Jedyne co to zrezygnowałam już z jazdy terenówką, bo tam to mi dopiero brzuch wytrzęsło zawsze. No i dalsze wyprawy już też tak nie dla mnie - jak teraz jechaliśmy do Poznania 100 km to w drodze powrotnej już miałam dosyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Raczkowanie
|
Monika przyszedł juz Wasz wózek? Jesli tak to jakie wrażenia?
![]() Ja się straaasznie ciesze, z naszego wozkowego wyboru.. Była to chyba najtrudniejsza decyzja dot. dziecka. Wiele godzin analiz, czytania opinii, artykulow, ocen. Mam nadzieje, ze jak zacznę go używać w praktyce mój entuzjazm nie minie ![]()
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! Edytowane przez Prowansja88 Czas edycji: 2014-05-06 o 22:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#806 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niee, bedzie dopiero na początku czerwca . U nas sie czeka 8-10 tygodni na te wózki .... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
Kamilla123 mi położna ostatnio mówiła o odsuwaniu napletka. Byłam w szoku bo myślałam że to samo się dzieje i schodzi... A myślałam że higiena dziewczynek jest trudniejsza...
Prowansja ja kupiłam wózek którego na oczy nie wiedziałam... Będzie co ma być ![]() Fajne kąciki dla maluchów macie. To już tak blisko.. Niedługo porody się zaczną ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Prowansja kurcze z tym gronkowcem nie ciekawie... Przypomniało mi się, że znajoma która miała u nich cesarke tez miała gronkowca... Rana po cc przez rok się jej paprała.. Przeszła długie leczenie.. Jestem trochę przestraszona tymi spadkami tętna małego co miał. Więc wolałabym rodzić na borowskiej bo mają tam dobrych neonatologow i sprzęt w razie czego... ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny super że kąciki dla dzieciaków się już przygotowywuja. U nas chyba jeszcze czas jest.
Zresztą sama tego nie przygotuje a mąż od rana do nocy w pracy. Wczoraj większość dnia coś robiłam i pod wieczór myślałam że się nie ruszę. Dziś miałam postanowienie spać do oporu ale mąż zaspał i musiałam mu pomóc się do pracy wyprawić więc od 6 już nie śpie. Myślałam że wezmę się w tym tyg za pranie ciuszków ale po pierwsze pogoda się psuje a fajnie by było podsuszyć to na świerzym powietrzu i siostra coś o remoncie pokoju wspominała. Dziś mam dzień lenia, nie będe robić nic co nie jest konieczne ![]()
#809 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale kosmetyków dla dziecka,ręcznika,pampersó w wciąz mi brakuje... ciągle inne wydatki. Łóżeczko czeka w kartonie aż tz poskręca,wózek planujemy zaliczkowac w sobotę,ale od zaliczkowania do kupna daleka droga ![]() Cytat:
![]() kupiła bym chociaz jakies małe opakowanie zeby nie dzwigac no ale nie zdecydowana jestem w jakim mam prac ![]() Dziewczyny co sadzicie o wózkach z miekka gondolą? bo ja patrze tylko na te z wpinana twardą,sztywną bo tamte wydaja mi sie byc nie praktyczne... co o nich sadzicie?
Lenka ![]() ![]() 18.06.2014 ---> 2,800 kg i 49 cm szczęścia ![]() Edytowane przez sylvuniaa84 Czas edycji: 2014-05-07 o 06:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Zadomowienie
|
cześć
![]() zaraz lecę na SR. Kurczę, coraz trudniej mi się zorganizować ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja jeszcze nie "wykorzystałam sytuacji" ani razu, ale jestem mile zaskoczona, że ludzie są tak pro nastawieni do ciężarnych i prawie codziennie przepuszcza ktoś mnie w kolejce ![]() miłego przedpołudnia Brzuchatki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.