![]() |
#751 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Witam sie i ja, u mnie w miare, chociaz juz od dawna nie sa to wymarzone noce... Spac moge nadal tylko na lewym boku, no i na siku trzeba wstawac i wogole jest mi ciezko jak cholera...
Cytat:
Wiecie co dla mnie to dziwne sa te reguly z kosmosu wziete, co to im szkodzi ze ktos ma swoje ubrania? Jaki w tym sens? Nie wiem... Ciesze sie ze u mnie pelna dowolnosc w tym temacie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#752 | |
Wtajemniczenie
|
Przy ubieraniu popatrzyłam w lustro i dostałam depresji. Czuje się jak klocek, w ubraniu to już szczególnie
![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie zaczęłam kłuć dobry miesiąc temu no i teraz wyszło, że właśni wtedy zaczęła się skracać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#753 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale szczerze mówiąc to nie spotkałam się nigdy aby przyszli na kontrol jak na zwolnieniu jest zaznaczone że ciąża. Cytat:
Muszę zaraz jechać dokupić olej do auta bo wczoraj sprawdziłam a tam minimum ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Zakorzenienie
|
Monica, lekarze się bulwersuja jak dzieciaczki w bodziakach są, czy w czymś takim, bo wiadomo, że co chwila jakieś badania i w ogóle. No tak jak w beciku czy rożku, nie wiem co Cię tak dziwi
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Kluska ![]() Wczoraj popołudniu byłam na spotkaniu z położną, fajna babeczka koło 40-stki, bardzo ciepła, opiekuńcza, ale też konkretna do bólu- zebrała wywiad, wypełniła dokumenty, także karta będzie czekać w szpitalu. Jest teraz do mojej dyspozycji 24h/dobę pod telefonem, i jakby coś się działo to mam dzwonić o każdej porze dnia i nocy i informować nawet o drobiazgach Dziś byłam na badaniach morfologia i mocz, jutro rano usg, już ostatnie szczegółowe, zobaczę jak tam wymiary i cała reszta się prezentuje. A najbardziej mnie ciekawi pozycja. W nocy czułam silne ruchy- i od rana kopniaki na dole czuję ![]() Nawet już jestem pogodzona z wizją cesarki ![]() Wczoraj wieczorem miałam kilka skurczów co 12-10 min, ale na szczęście po prysznicu ustąpiły. Ale stresu się najedliśmy ![]() Sola ![]() bluesky89 u mnie w szpitalu z kolei swoje ciuszki, papmersy i chusteczki do wycierania pupy, a reszty kosmetyków nie brać, bo używa się szpitalnych- widać co szpital to inne zasady ![]() Ja też miałam dziś kiepską noc, co gorsza TŻ przez moje kręcenie też kiepsko i czujnie spał, i w nocy po każdej wizycie w łazience pytał jak tam... Dziś mały bardzo się kręcił, rozpychał, i do tego nie mogłam się jakoś ułożyć wygodnie ![]() NecroKitty mi położna i lekarka też mówiły o tych kłuciach, że to szyjka się skraca. Miałam je właśnie podczas dłuższych spacerów, albo dłuższego stania Kakusia ![]() ![]() ![]() Bogini Bastet Super się TZ zachował... ja dostałam bukiet kwiatów jak powiedziałam, że jestem w ciąży, potem długo nic, myślę, że po porodzie też jakiś drobiazg dostanę- marzy mi się pandora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam na liście szpitalnej: -cieknie body lub kaftanik min.3x -ciepłe body lub kaftanik min. 3x -śpiochy min 3x -czapeczka bez wiązania - 2x -skarpetki min. 2x + rożek, jasiek, pampersy, chusteczki nawilżane i ręcznik x2. Body - większość mam kopertowych, więc pół biedy. I wszystko mam uszykowane w 56 i 62. Bo nie wiem jaki duży będzie. Jak się da w mamę i tatę, to mur beton: 3700 i 57. Bogini Bastet tylko 6 dni później niż Ty, o ile dobrze spojrzałam na 1str. czyli na 26.06. Tak do końca to sama nie będę, bo będzie ze mną babcia, ale co mi po niej jak ma 70 lat i nie ma prawa jazdy. Choć nawet jakby miała to i tak nie dałabym jej prowadzić. Za to będzie obiadki gotować ![]() + ja w przedostatni weekend maja jadę jeszcze na studia ![]() Idę pranie rozwiesić, póki pogoda ładna, potem się pouczyć i wieczorem skręcamy łóżeczko ![]()
![]() |
#757 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#758 |
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie,
właśnie wróciłam od naurologa, byłam na zaleconej wizycie kontrolnej w sprawie mojego porażenia nerwu twarzowego. Moja gin chciała, by neurolog wypowiedział się na temat rodzaju porodu, bo ona nie jest pewna czy mogę rodzić naturalnie czy nie. Pan dr mnie poogladał, zbadał i powiedział, że nie widzi żadnych p-wskazań do porodu SN. No trudno. Miałam małą nadzieje, że wystawi dokumencik i ginka zaplanuje mi CC i odejdzie mi to oczekiwanie i stres, ale nie ma opcji. Ani p-wskazan neurologicznych, ani okulistycznych, ani ginekologicznych na obecną chwilę. Więc czekam na godzinę zero.. Chyba, ze coś wyjdzie w praniu. Ale chyba nie ma gorszej opcji niz męczyc się naturalnie a ostatecznie i tak miec CC przez jakies powiklania :/ Zostaje mi być dobrej mysli i wierzyć, ze wszystko będzie dobrze i że jakimś cudem dam radę urodzić. Wczoraj TŻ upolował w lidlu, w super cenie dwa opakowania zielonych pampków po 72szt rozmiar 2. Wiec mamy na zapas. Poczekaja sobie, ale na pewno sie wykorzysta ![]() Co do jezdzenia samochodem, to nie wiem czy zwrocilyscie uwage na poduszke powietrzna? W PL jest zasada, ze ciezarna moze prowadzic, pod warunkiem, ze jest wylaczona poduszka powietrzna. W naszym VW mozna wylaczyc poduszke na miejscu pasazera, ale tej u kierowcy się nie da, wiec ja unikam prowadzenia (sporadycznie, wieczorem, jak wracamy od znajomych, tak to nie wsiadam), bo w razie czego poduszka moze zrobic mega krzywde. Normalnie zdarza sie, ze lamie zebra kierowcy, wiec nie wyobrazam sobie, by przywalila w brzuch ![]() Ale my mieszkamy w centrum Wrocka, mega ruch i wiele mozliwosci kolizji. Mam calą komunikacje do dyspozycji, wiec jak musze to z niej korzystam. Chociaz z dnia na dzien jest mi coraz bardziej ciężko i coraz mniej wychodzę, bo zwyczajnie nie daję rady. Przytylam 7kg, wszystko to brzuch, wiec ciagnie mnie i gniecie pecherz, masakra. Chodzę jak pingwin... Jesli chodzi o hemoroidy, to uwierzcie- trudno ich nie zauwazyć! Jesli Was dopadną (oby nie), to nie będziecie miały wątpliwosci, ze to te gady. Ja nie mialam zaparc, jem zdrowo a mimo, to się dorobiłam. Zaczeło się od swiądu w tamtej okolicy a pozniej wyczułam, ze jeden wyskoczył. uzywam kremu procto-glywenol, który działa p-zapalnie, p-swiadowo, p-bolowo i nie wyobrazam sobie funkcjonowania bez niego. A to jeszcze nic, bo hemoroidy są popularna dolegliwoscią w ciązy, ale tak samo po porodzie SN. Przez parcie wiele tych zylakow wypada! Wiec nie dość, ze obolale cialo, szyte krocze, połóg to jeszcze one... ![]() ![]() ![]() Mój TŻ nie poszedł dzisiaj do pracki. Własnie jest u lekarza, pierwszy raz od kiedy jestesmy razem (8lat) będzie na L4. Ale postawiłam na swoim. Mam dosc jego ciaglych przeziebien. Ciagle slysze, ze ktos z jego pracy jest na l4, ze za kogos pracuje, ale sam nigdy sie nie wyleczy. Wiecznie sie przeziebia, lyka jakies proszki maskujace objawy i idzie do pracy i tak ciagle. Nigdy nie wylezal porzadnie przeziebienia. I wczoraj jak uslyszalam jego kaszel to mi sie zrobilo slabo. On zaczal mowic, ze go boli cala klatka, wiec wyjelam tele, wykrecilam nr do przychodni i mu podalam, powiedzialam, ze natychmiast ma sie umowic na wizyte. Wcale sie nie zdziwie jak okaze sie, ze dorobil sie zapalenia oskrzeli lub czegos takiego. Ale po przygodach z moją mamą zmieniam nastawienie do zdrowia i będę walczyc o moją rodzine. Zdrowie trzeba szansować, wiec mnie nie obchodzi, ze ma duzo pracy czy nie dokonczone tematy. To tylko praca a zdrowie sie ma jedno i praca mu go nie odda jak dorobi sie zapalenia pluc czy czegos innego! Juz pomijam fakt, ze jestem w ciazy, wiec zarazanie mnie nie jest dobre. Bez tego mam czerwone gardło ![]() Co do ubranek do szpitala, to jak najbardziej moge je wziac, chociaz wlasnie chyba w kazdym szpitalu są inne zasady, ale nie zaszkodzi miec. Najwyzej nie wykorzystam. Pytanie do dziewczyn z Wrocka: (Mała_Czarno Biała i Konik.. gdzie planujecie rodzic?
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
![]() ![]() |
![]() |
#759 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Badania sa, ale nie co chwila bez przesady, u mnie bylo tak ze najczesciej rano kiedy i tak byl przebirany z nocnych spioszkow. A co to za problem rozpiac pajaca od pupy do szyi, przeciez w ten becik czy rozek i tak nie wklada sie dziecka w samej pieluszce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Zakorzenienie
|
Monica, to nie ja wymyslam takie zasady, więc zostaje mi się dopasować. Tyle w tym temacie.
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#761 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
nigdy nie słyszałam o kontroli ciężarnej z ZUSu. Może jakby była na zwolnieniu od 1 -3 m-ca i świeżo założyła działalność to może pofatygowaliby się sprawdzić ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() za to mój tżet twierdzi, że wyglądam bardzo kobieco i pięknie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() też chciałabym dostać pandorę ![]() moja siostra dostała od męża biżuterię po urodzeniu syna, chyba wisiorek z wygrawerowaną datą i imieniem - uważam, że super pamiątka ![]() Zopiee super, że wszystko ok ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Konto usunięte
|
Witam się już z domu
![]() Wróciliśmy z Adasiem w niedzielę wieczorem i zastaliśmy straszny bałagan. W niedzielę zdążyliśmy tylko co nie co ogarnąć. Wczoraj od godz. 7:30 do 21 walczyłam z tym bałaganem z pomocą siostry na szczęście. Z przerwą na lekarza. Wieczorem myślałam, że kręgosłup mi pęknie. Ale poza tym nic mi nie było, więc utwierdziłam się w przekonaniu, że mój drugi synek jest tak samo twardy jak i pierwszy ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj wgl mam jakiś pechowy dzień... Rano pojechałam do lekarza po skierowanie na te badania dla Adasia, bo mu nic nie zeszło. A tu się okazało, że lekarka, choć powinna siedzieć w przychodni od 8 do 13, to sobie pojechała po 10 już na patronaże. Więc jedynie zostawiłam karteczkę i jutro po 15 muszę tam znowu jechać po odbiór. Odnośnie wczorajszej wizyty u gina, to jestem niezbyt z niej zadowolona. Nie miałam zrobionego USG wcale.. Tylko badanie na fotelu - wszystko ok, pobrany wymaz na GBS, dostałam skierowanie na morfologię, mocz i HCV. Zostałam poinformowana, że jak odejdą mi wody, to od razu na IP (tak jakbym o tym nie wiedziała ![]() Lecę nadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Zadomowienie
|
Prowansja dobrze że neurolog niczego złego się nie dopatrzył. A porod sn będzie miał mniejsze skutki dla Ciebie więc głowa do góry.
Wiesz że nawet nie pomyślałam o tych poduszkach że są przeciwwskazaniem. U nas w VW też można wyłączyć ale nie trzeba ![]() ![]() ![]() ![]() Ma jechać z tym do speców żeby to ogarnęli ale nie ma czasu. Ogarniam troszkę dom i szafę- robie miejsce dla rzeczy Małego ale marnie mi to idzie, nie mam siły, co chwile siadam i odpoczywam. Bo to na strych muszę wyjść, to na dół zejść i tak w kółko.
Był ![]() 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-05-06 o 13:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Zakorzenienie
|
Jak byłam w poprzedniej ciąży to sporo dziewczyn miało kontrolę z zusu przy takich zwykłych zwolnieniach. Chyba jakaś akcja była. Ale z tego co pamiętam to chyba były raczej wezwania do nich, ale ręki nie dam sobie uciąć, bo nie pamiętam. W każdym razie żadna nie miała nieprzyjemności. Pojechały na wyjaśnienia i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Raczkowanie
|
Witam Mamusie.
U nas tak dużo się dzieje ale podglądam Was na bieżąco. Remont się ciągnie bo wyszły kolejne kwiatki, ale do końca tygodnia powinno być wstępnie skończone (wstępnie bo mowa o ścianach i szafie, a jeszcze będzie zabudowa jednej ściany ale to już nie w tym miesiącu). Starałam się pomagać Mężowi tylko z tym co niezbędne, a tak mi Młoda dała popalić po weekendzie że już nie robię nic, aż się boję co usłyszę w czwartek na wizycie. Brzuch boli, skurcze się pojawiają, czuję kłucie "od spodu"... przegięłam chyba z wysiłkiem ![]() Wczoraj żeby nie robić nic ciężkiego ale też nie nudzić się, zaczęłam na siedząco prasować stertę ubranek które czekają od dwóch tygodni. I co? po 5 bodziakach zdechło mi żelazko ![]() Ja bardzo bym chciała na Kamińskiego, a jak nie tam to Brochów (który zamknęli z powodu remontu... ) No i jestem w kropce, jak nie będzie miejsca na Kamińskiego to się rozpłaczę :/
#766 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny
![]() Co do ubranek w szpitalu - każdy szpital ma swoje zasady, ja nie widzę problemu, żeby moje dziecko w szpitalu było w szpitalnym ubraniu ![]() ![]() ![]() A teraz rodząc w innym szpitalu - tak samo ubranka i kosmetyki zapewnia szpital ![]() ![]() kontrola ZUS - trochę teorii ![]() ![]() ![]() ![]() Kontrolują ciężarne w domu - jak najbardziej ![]() ![]() Zophiee wysłałam TŻtowi listę szpitalną żeby wydrukował - to może mnie bardziej zmobilizuje to spakowania ![]() ![]() ![]() Piękna pogoda, spacerkiem doszłam do Lidla, kupiłam córci komplet bluzeczek na lato ![]() ![]() Potem szybkie Pepco i do domku ![]() Dziś idziemy z córką na ploty ![]() ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-05-06 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#767 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kuruj się! ![]() pani dobrze powiedziała ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#768 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() wszystkiego najlepszego dla Leosia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i oby infekcja w końcu przeszła, a szyjka już się nie skracała ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() dopiero usiadłam, wstałam o 7 i tak od rana na nogach, nie miałam czasu zjeśc jeszcze obiadu ![]() nogi mi zaraz w ![]() ![]() pomagałam tż ogarnąć ten trzeci pokój, który docelowo ma być dla dziecka, będzie miał tam swój gabinet ![]() ![]() zostało mi de facto tylko miesjca na biurko ![]() umyłam tam meble, okno, podłogę, powiesiłam firankę w międzyczasie wyprałam 2 pralki wsadu, jeszcze musze ogarnąć swoje lumpy ![]() lecę nadrobić ![]() gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- i własnie luknęłam na suwaczek - zostało 30 dni do porodu ... aaaaa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Zakorzenienie
|
![]() dziękuję ![]() ![]() U Nas też tak było na początku - docelowy pokój dziecięcy był gabinetem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam juz info, że Brochów wygaszają od 19.05, więc totalny pech po prostu. Kaminskiego OK, ale wątpie, że uda mi się tam dostać, tłok tam bez tego a po zamknieciu Brochowa to sobie nie wyobrazam nawet.. Borowskiej się boje przez szalejącego gronkowca. Ale gdzieś urodzić muszę...
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#773 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do szyjki - u mnie szyjka długa, twarda, zamknięta, żadnego rozwarcia, a mamy ten sam tydzień ciąży.. I też czuję, że to samo usłyszę w 40 tc ![]() i torby też nie spakowałam i nie mam póki co czego do niej spakować... Czemu wypłaty nie są 1go ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A skąd wiesz o tym gronkowcu, to jakaś świeża sprawa? Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Zakorzenienie
|
Jak mnie nogi bolą
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46325969]ja nie mam połowy rzeczy, ale to przez to, że czekam na tą nieszczęsną wypłatę... Stresuje mnie to wszystko...
![]() Co do szyjki - u mnie szyjka długa, twarda, zamknięta, żadnego rozwarcia, a mamy ten sam tydzień ciąży.. I też czuję, że to samo usłyszę w 40 tc ![]() i torby też nie spakowałam i nie mam póki co czego do niej spakować... Czemu wypłaty nie są 1go ![]() Nawet nie wiesz jak zazdroszczę tych długich i twardych szyjek ![]() Moja miękka, rozwarta, skrócona. I przez to wszystko w proszku. Ale jak będzie już równy 34 tydzień to zacznę się powoli brać za robotę. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46325969]gratuluję tc ![]() Co do szyjki - u mnie szyjka długa, twarda, zamknięta, żadnego rozwarcia, a mamy ten sam tydzień ciąży.. I też czuję, że to samo usłyszę w 40 tc ![]() i torby też nie spakowałam i nie mam póki co czego do niej spakować... Czemu wypłaty nie są 1go ![]() dzięki ![]() Mamy jako jedne z pierwszych termin porodu a jeszcze się okaże, że będziemy rodzić jako ostatnie ![]() ![]() Też czekam na przelew z Zusu, żeby kupić resztę - niestety też jestem od tego uzależniona i wiele rzeczy będę mogła kupić dopiero ok 20 maja, a i tak sporo jeszcze czeka na swoją kolej na sam koniec maja ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Zadomowienie
|
potwierdzam,to co napisala Prowansja o nieproszonych gosciach.
Ogolnie mowi sie,zeby nie dopuszczac do zaparc(jesc duzo owocow i pic litrami wode).Ja w pierwszej ciazy nie mialam z tym problemu,a i tak wyskoczyly mi.Dopiero pod koniec ciazy mialam 2 razy zaparcie,ale to i tak juz po fakcie. A dwa,po samym porodzie tez czesto wyskakuja od parcia. Jak widac nie ma na to zasady,tak jak na rozstepy-warto zapobiegac i miec swiadomosc,ze sie staralo uniknac..
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2014-05-06 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Zakorzenienie
|
Bogini Bastet wizja cesarki z powodu ułożenia poprzecznego
![]() ![]() Dziś dostałam informację, że urodziła moja koleżanka z pracy, miała termin na połowę maja. Wymęczyła się, poród ciężki, ale jak zobaczyła Hanię, to oszalała z radości ![]() Berenika_26 Już czytałam o tym czopie, i to na bank był on, i tak jak piszecie, nie determinuje on terminu porodu- myślę też, że on nie był w całości, tylko częściowo się oderwał po badaniu Jutro rano usg, potem popołudniu wizyta, to dowiem się dokładnie co i jak ![]() ![]() Zazdroszczę Wam dziewczyny tych cudnych kącików, pokoików, zakończonych remontów ![]() U mnie jeszcze podłogi nie zaczęli układać, a jest jej ponad 130m2, więc się zejdzie ![]() ![]() Jutro zamawiamy kanapę do salonu- tyle z przyjemności ![]() Dobrego popołudnia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.