|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Moja kolezanka uzywala takiego z pesamt wisni jak mala meczyly kolki,dostala go od kogos w prezencie ale mowila ze przeprasowanie tetrowki i polozenie jeszcze cieplej zlozonej dziala tak samo. To samo suszarka ktora dodatkowo uspokaja dzwiekiem malucha. Ja poki co nie kupowalam,moze sie zdecyduje jakpojawia sie kolki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Dziewczyny! To leżenie mi nie służy
![]() leżę tylko i marudzę w wyborze wyprawki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zakorzenienie
|
Witam się po wizycie, wszystko ok. Szyjka długa twarda i zamknięta. Od jutra oficjalnie jestem na L4... ogólnie chce jeździć na 2 dni w tyg do pracy żeby dorobić do mojej pensji z umowy -póki będę czuła się na siłach...
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Fame jeśli chodzi o kosmetyki dla dzieci to mi większość koleżanek poleca Oilatum Baby, a przynajmniej emulsję do kąpieli i chyba od tego zacznę. Może Wy macie jakieś opinie na temat tej serii ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki, przejrzałam całego bloga ![]() ![]() Cytat:
![]() Tak jak dziewczyny już pisały, gąbkowy to siedlisko bakterii ![]() Nie. Nikt u nas nawet o czymś takim nie wspominał... Cytat:
![]() Uff ale się dziś nachodziłam. Padam z nóg, ale za to upolowałam dużo fajnych rzeczy w szmateksach ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#788 | |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() dzień wyczerpujący począwszy od momentu kiedy zasnęłam w południe na ławce na ogródku ![]() ![]() Byliśmy w castoramie po futryny do drzwi szt 3 ![]() ![]() ![]() Zauważyłam jedną dziwną przypadłość tak od paru dni , a mianowicie jak stoję dłuższą chwilkę w jednym miejscu to czuję, że nogi robią mi się strasznie ciężkie i robi mi się słabo ![]() ![]() ![]() Zaraz nadrobię co naskrobałyście ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam wizytę w poniedziałek i we wtorem więc zobaczymy jak tam moja szyjka ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Co do prania to ja wyprałam w płatkach mydlanych ale kupiłam już płyn bo płatki trzeba najpierw rozpuszczać w wodzie ![]() ![]() Leżaczek do wanienki mam z nakładką frotte i jest ściągana do prania , przy córce używałam tetry w wanience ale teraz myślę , że fajnie byłoby mieć obie ręce wolne ![]() ![]() Smoczek zakupiłam na wszelki wypadek ![]() ![]() Kosmetyki Oilatum tak byle nie za często, ja używam dla córki bo ma AZS , dobra jest też seria Ziajka ![]() O pas poporodowy zapytam w poniedziałek na wizycie mojej gin zobaczymy co powie ![]() Uff chyba wszycho Miłego wieczoru brzuchatki ![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Wtajemniczenie
|
Malwiska gratulacje! To odwróci forumowego pecha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję ze masz rację.
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#791 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() u mnie po wizycie też wszystko ok, powiedziałam o bólach brzucha- jak się pojawią to mam odpoczywać, ale z szyjką jest dobrze i generalnie mały rośnie zdrowo ![]() ![]()
![]() |
#792 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Zadomowienie
|
Gratuluję udanych wizyt! Miło słyszeć dla odmiany dobre wieści
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
Pojechaliśmy do teściów... trochę mnie tesciowka wkurza bo ciągle pyta czy czegoś nie zjem... i się pyta -a to możesz? A może to zjesz?
Mówię jej ze już o tej godzinie nie mogę a za 10min znów się pyta.... jest bardzo uprzejma i miła ale to jest wkurzajace... Kolejna rzecz, tz dzwoni ze na grilla weźmiemy kiełbaski, żeby nie kupowali w sklepie bo z hurtowni są świeże i wiemy ktore dobre- no i przyjechalismy a teściowa ze oni kupili... na h.... sie pytam? (Oczywiście pomyślałam tak hehe) w święta to samo, chciałam zaoszczędzić jej czasu i wzięłam przeppyszne ciasto 3 rodzaje, to musiała zrobić swoje... eh te hormony... Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Wtajemniczenie
|
Malwiska, cobyś sobie kłopotu nie robiła. Pewnie z dobroci tak jej wyszło. Nie nerwujsja
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#796 | |
Zakorzenienie
|
Ależ pędzicie z postami....
doczytalam jedna strone, a jeszcze 3 sa... Cytat:
rozek jest dla ulatwienia sobie trzymania dziecka - to raz (mnie wygodniej bylo trzymac bez, ale moj maz nie wzial dziecka bez rozka, ktory jednak trochę usztywniał przez pierwsze 2 miesiące) dwa - zdecydowanie polecam wszystkim gościom - włączając w to Babcie, dziadkow itp - dawać dziecko w rożku/kocyku przy okazji wymagając żeby używali tetrowej pieluszki chroniąc buzię dziecka przed dotknięciem z ich ubraniem... moja córcia miała wysypkę prawie od razu jak wziął ją na ręce ktoś czyje ciuchy nie były prane przeze mnie ![]() ![]() synek nie miał wcale takich problemów, za to jak zrezygnowałam z proszków dziecięcych okazał się uczulony na niektóre inne ![]() zależy od dziecka, ale lepiej dmuchać na zimne - w sumie nie wiadomo czy Ci którzy wezmą dzidziusia na ręce te bluzki mają czyste (=bez jakiejś chemii) poza tym na rozłożonym rożku można dziecko kłaść jak na prześcieradle - jak przesika/pobrudzi kupą, to wypierzesz, samo prześcieradło na materacu z dużym prawdopodobieństwem przemoknie (nie każde dziecko tak brudzi, ale niestety się zdarza, szczególnie u noworodków), no i np można tak zabezpieczyć kanapę, jak na chwilę położysz malucha żeby sobie poleżał koło Ciebie jak będziesz np chciała poczytać ![]() Z tym że ja miałam nieusztywniane rożki, ale w usztywnianych ten wkład można wyjąć... najgorsze że rzeczywiście większość rożków jest taka grubawa, ale ja miałam od koleżanki taki cieniutki też (wydaje mi się że on od początku musiał być cienki, bo ten drugi prałam wielokrotnie i tak się "nie sprasował") A co do prania w dziecięcych to wydaje mi się słuszne to co pisała mamaya żeby jednak wyprać - głównie z tego powodu o jakim pisałam wyżej... te proszki dla dzieci są mniej uczulające...
![]() |
#797 |
Wtajemniczenie
|
Hej na chwilkę
![]() Nie małam neta.. Też muszę odpoczywać.. Przedwczoraj i wczoraj w nocy dstalam bóli podbrzusza.. I stwierdziłam że podjadę na IP i sprawdzę.. a że nie jestem w wawie to pojechałam na najbliższą! Szkoda nawet to komentować! szit i już miałam ochote przywalić temu doktorkowi, pieprznełam drzwiami i życzyłam mu srana cała majôwkę.. Na szczęście gin kol przyjoł mnie na konsultacje bo bym do Wawy musiała jechać.. Na szczęście to tylko mały ucisnoł na szyjkę i stąd ten ból.. Szyjka dobra, ale mam odpoczywać lykać magnez i nospe żeby skurcze wyciszyć, żeby szyjka nie puściła.. Także będe lezeć i pachnieć ![]() ![]() Miłej i spokojnej majówki |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Wtajemniczenie
|
Uff Simka to leż i pachnij. Mam nadzieję, że będzie ładna pogoda dziś chociaż chmury na widoku
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() simka dobrze, że wszystko ok ![]() agata myślę że wszystko zależy od dziecka.. moją córę uczuliła tylko szpitalna pielucha w którą owinięto ją po porodzie, później już nic się nie działo, także zanim się wszystko w domu popierze, warto spróbować czy dziecię ma uczulenie ![]() ![]() Ciuszki dziecięce oczywiście uważam, że powinno się uprać w hipoalergicznym dziecięcym proszku, ale z "dorosłymi" rzeczami bym się wstrzymała ![]() Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-05-01 o 07:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#800 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() trzymam kiuki, zeby się nie pogorszyło ![]() Cytat:
![]() ![]() Witam! Wczoraj z tego leżenia głupawka mnie wzięła wieczorem ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana, dziś dostałam 30min dłużej i jestem mega wyspana... zły humor już minął - może byłam wczoraj zmęczona i wszystko mnie wkurzalo.
Fame ja gadam przez sen i też nic z tego nie pamiętam :-P U nas pada deszcz... ciekawe czy się wypogodzi bo wg pogody ma się wypogodzic. Miłego weekendu Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
Celebrinfea, gdzie Ty widzisz chmury?
![]() ![]() simka, dobrze, że to fałszywy alarm. Zastosuj się do zaleceń lekarza i będzie w porządku ![]()
![]() |
#803 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż pisząc to właśnie zaszło słońce ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuje dziewczyny
![]() Chociaż z tym leżeniem to masakra.. Dobrze że to tylko 2 miesiace już zostały.. ![]() Fame z tą głupawką to się nie dziwie.. Też mi się chyba włączy.. A jak dziewczyny ze szpitalnych frontów wiadomości ![]() U nas jest piekne słonko. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
jeden cały dzień przeleżałam i dzisiaj sorry, ale nie dam rady
![]() ![]() idę poprzeglądać ciuszki dla małej do prania.. a potem jedziemy z tż do babci zobaczyc w jakim stanie dokładnie jest łóżeczko po mnie ![]() ![]() P.S. Tż postanowił dzisiaj robić porządek w garażu. nasze podwórko wygląda teraz jak na jakiejś wyprzedazy garażowej ![]() Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-05-01 o 08:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry majówkowe
![]() Zasnęłam wczoraj wieczorem w sekundę. Fame oszczędzaj się i uważaj na siebie. Ja też bym nie dała rady leżeć, za bardzo mnie nosi, więc współczuję Ci bardzo ![]() Mamaya Praga Południe w słońcu ![]() Jeśli chodzi o bakterie osób, które będą odwiedzały bobasa, to mamy z tym fajnie, bo jednak większość rodziny mieszka poza Warszawą, co za tym idzie, nie będziemy musieli przyjmować gości tak często. Ale dobija mnie, że niektórzy myślą, że taki maluch nie jest naszym dzieckiem, tylko jakimś dobrem narodowym wszystkich i obcałowuję, tulą, obśliniają wręcz to dziecko bardziej niż ono samo by się obślinić mogło ![]() Wczoraj po szale zakupowym mam kilka super ciuszków i chyba zaraz wrzucę foto, muszę się pochwalić ![]() TŻ w pracy ![]() Edytowane przez Domi_00 Czas edycji: 2014-05-01 o 08:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Zakorzenienie
|
Domi, wrzucaj zdjęcia
![]() ![]() Twój TŻ jest kolejnym facetem, który słyszę, że dziś pracuje ![]()
![]() |
#810 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.