Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X2013 czXI - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytułkolejnego wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Mama bardzo kocha mnie, daje buziaki całe dnie 2 6,90%
Była wiosna, przyjdzie lato, coraz większy jestem tato! 4 13,79%
Stoję, siadam lub raczkuję i na zloty podróżuję 10 34,48%
Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo 10 34,48%
Nowych rzeczy się uczymy, w nocy grzecznie sobie śpimy 0 0%
Dzień Mamy Minął, teraz Dzień Ojca, a my kochamy naszego brzdąca 3 10,34%
Głosujący: 29. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-28, 08:17   #781
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
uszy tez czyszcze patyczkiem. ze wzgledu na ulewanie czesto mleko wlewalo jej sie nawet do uszu wiec musialam. czasem psikam w ucho octanispetem bo taki smrodek az jest. kinia raz miala zapalenie ucha (bez goraczki) ze az leciała woskowina po szyi wiec nie chce powtorki z rozrywki. a wiecie co w koncu powstrzymalo zapalenie tego ucha? maczanie patyczka w soku z czosnku i smarowanie tym ucha bo 3 razy wracalo (mimo antybiotyku!) a po czosnku nic.

moje dzieci tak szybko tez nie pokazywaly nic. wogole jest na watku jakies dziecko ktore cokolwiek wskazuje palcem?
a smrodek to nie z za ucha?? mi się wydaje że zza ucha Filipowi czasem brzydko pachnie bo TŻowi trzeba przypomnieć czasami "a za uszami myłeś" "a między palcami dokladnie umyłeś" " a siusiaka umyłeś' "a szampon byl "
Stary 2014-05-28, 08:18   #782
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

tassia czytałam Twój poprzedni post i jakbyś mi to z ust wyjęła... U nas to samo. Wczoraj zasnęła o 23, gdzie normalnie chodzi o 19. Ryk, ryk, ryk. Powiem Ci, że wydaje mi się, że to z nudy Wczoraj z nią wyszłam z domu i dziecko anioł. Ona chyba po prostu się nudzi Musze jej kupić jakieś zabawki...

btw. co kupujecie na dzień dziecka? Myślałam o czymś edukacyjnym...
Stary 2014-05-28, 08:19   #783
teacherka
Zakorzenienie

Dzień dobry

Nocka jednak nie tak tragiczna jak się spodziewałam.

Motyl, no to miałaś noc jak my od kilkunastu dni prawie każdą. Straszne to, prawda?
Ejjjj naprawdę inne mamy piosenki. O pajączku owszem, ale "chwat pająk się wspinał po rynnie raz i dwa, aż nagle deszcz lunął i pająk mokry spadł. Lecz zaraz wyszło słonko i pająk wysechł w mig, po chwili znów się wspinał po rynnie raz i dwa", jest też alfabet, "ciasto gnieć, ciasto lep", "ten mały piesek poszedł...", "kiedy bardzo cieszysz się to w ręce klaszcz / if you're happy" i jakieś tasm jeszcze. My mamy szczeniaczka w wersji pl-ang. Zuzia dostała u tatusia w szkole od innych nauczycieli

Rusałko, sprawdziłam dokładnie nasze przybieranie i powiem Ci, że 12.02 Zuza ważyła 6600 a 7500 dopiero 22.05, więc 3,5 miesiąca ten 1kg... \

Zuzka podciąga się do stawania po mojej nodze a potem z tego siada, ale tak jakby na kolankach.;/ Już doczytałam, że nie wolno. Echhhhhhhh.

Paskudna pogoda, a my musimy po 16 do przychodni iść. I przydałoby się na zakupy ciuchowe, bo za półtora tygodnia chrzest, a ja tylko (od biedy) mam sukienkę. Nie jestem do niej przekonana... Jest granatowa w kwiaty - zielone, różowe,błękitne i ma różowy pasek. Myślicie, że różowa marynarka do tego? A jaka torebka? Jakie buty?

Edytowane przez teacherka
Czas edycji: 2014-05-28 o 08:24
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 08:24   #784
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
moje dzieci tak szybko tez nie pokazywaly nic. wogole jest na watku jakies dziecko ktore cokolwiek wskazuje palcem?
mój nie i starszy też na pewno w tym wieku tego nie robił, tylko sporo później

Nasza noc trochę lepsza, ale za to wieczorem było kiepsko. Wróciliśmy z zakupów po 19, więc kąpanie na szybko ale spać nie chciał ani jeść, tylko napił się wody i najpierw wariował i śmiał się w łóżeczku, a w końcu zaczął płakać i nawet na rękach się nie uspokajał, trochę podoił cyca, ale to nie pomogło i po kolejnej godzinie płaczu zasnął po 22 pijąc butlę mm spał do 3 w łóżeczku a potem prawie do 7 z nami w łóżku.

Chwalę się!
Mam wagę sprzed ciąży oczywiście tej drugiej
ale jeszcze trochę i będzie w ogóle cudo
Dziewczyny, które tu polecały dietę sb - ja Wam pomnik postawię za to

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 08:24   #785
ladanseuse14
Zakorzenienie

Moje dziecko zjada wszystkie torby/torebki. A jak jej zabiorę to ryk. No nie mogę
Wszystkie klamerki, zamki, guziki....
Stary 2014-05-28, 08:24   #786
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Witam się po koszmarnej nocy.Nie wiem co jest,budziła się na jedzenie,a odłożona do łóżeczka zaczynała harce,czyli gadanie,pierdzenie ustami i tak coś ponad godzinę,kilka razy.Skok?A na domiar złego jestem cały dzień i noc sama,oszaleje.Pogoda taka,że pewnie nawet na spacer nie pojdziemy

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
widze, ze dalej u was nocne pobudki na jedzenie, musisz byc silna, dasz rade
moja wczoraj miala kiepski dzien, myslalam, ze wyjde z siebie... a dzisiaj nadal spi i to od 20.30 ..
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 08:28   #787
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
uszy tez czyszcze patyczkiem. ze wzgledu na ulewanie czesto mleko wlewalo jej sie nawet do uszu wiec musialam. czasem psikam w ucho octanispetem bo taki smrodek az jest. kinia raz miala zapalenie ucha (bez goraczki) ze az leciała woskowina po szyi wiec nie chce powtorki z rozrywki. a wiecie co w koncu powstrzymalo zapalenie tego ucha? maczanie patyczka w soku z czosnku i smarowanie tym ucha bo 3 razy wracalo (mimo antybiotyku!) a po czosnku nic.

Alek pokazuje oczy i nosek w misiu. ale to dlatego ze moja babcia codziennie jak sie nim zajmuje jak ja np myje sie to z nim gada i cwiczy
jak mu sie chce to pokazuje tez jaki duzy urosl czyli raczki do gory unosi
tersz zaczal krecic glowa i ,mowic, cos podobnego do ,nie nie nie,

kurcze musze kupoc ten vaxol
juz mowilyscie o nim kiedys ...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Nocka jednak nie tak tragiczna jak się spodziewałam.

Motyl, no to miałaś noc jak my od kilkunastu dni prawie każdą. Straszne to, prawda?
Ejjjj naprawdę inne mamy piosenki. O pajączku owszem, ale "chwat pająk się wspinał po rynnie raz i dwa, aż nagle deszcz lunął i pająk mokry spadł. Lecz zaraz wyszło słonko i pająk wysechł w mig, po chwili znów się wspinał po rynnie raz i dwa", jest też alfabet, "ciasto gnieć, ciasto lep", "ten mały piesek poszedł...", "kiedy bardzo cieszysz się to w ręce klaszcz / if you're happy" i jakieś tasm jeszcze. My mamy szczeniaczka w wersji pl-ang. Zuzia dostała u tatusia w szkole od innych nauczycieli

Rusałko, sprawdziłam dokładnie nasze przybieranie i powiem Ci, że 12.02 Zuza ważyła 6600 a 7500 dopiero 22.05, więc 3,5 miesiąca ten 1kg... \

Zuzka podciąga się do stawania po mojej nodze a potem z tego siada, ale tak jakby na kolankach.;/ Już doczytałam, że nie wolno. Echhhhhhhh.

Paskudna pogoda, a my musimy po 16 do przychodni iść. I przydałoby się na zakupy ciuchowe, bo za półtora tygodnia chrzest, a ja tylko (od biedy) mam sukienkę. Nie jestem do niej przekonana... Jest granatowa w kwiaty - zielone, różowe,błękitne i ma różowy pasek. Myślicie, że różowa marynarka do tego? A jaka torebka? Jakie buty?
moja sis jako chrzestna miala sukienke w kwiaty i wygladala super tteraz takie modne
moze pokazesz ja to dziewczyny doradza

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 08:29   #788
karolson
Zakorzenienie

Teacherka ja mam te piosenki co Ty

Ladan
a dlaczego jej zabierasz reklamówkę? ja daję w miare czystą i niech się bawi oczywiście tylko pod nadzorem, a teraz bawi się drewnianą łychą

na dzień dziecka kupuje namiot na plaże ,zabawki pewnie dostanie od t. i ubranko od mojej mamy albo basen z daszkiem
Stary 2014-05-28, 08:29   #789
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

moj dzisiaj tez spal tragicznie
co chwila sie budzil

Aleksander
Stary 2014-05-28, 08:29   #790
teacherka
Zakorzenienie

Lolaaa, brawo dla Alka, zdolniacha z niego!
Moja sis to ma figurę i wzrost jak modelka, więc ja przy niej zawsze jak jakiś Kopciuszek

Ubiorę się w nią to zrobięjakąś fotkę i może pokażę, to doradzicie coś
Stary 2014-05-28, 08:29   #791
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość

Cytat:
btw. co kupujecie na dzień dziecka? Myślałam o czymś edukacyjnym...
nie wiem nie zabawki, może pościel

Cytat:
a możesz wstawić zdjęcia?

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
widze, ze dalej u was nocne pobudki na jedzenie, musisz byc silna, dasz rade
moja wczoraj miala kiepski dzien, myslalam, ze wyjde z siebie... a dzisiaj nadal spi i to od 20.30 ..
jenyyyy co ja bym dała za takie spanie nie musiałby już wtedy nawet w dzień spać

Mel B 14/14 +

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 08:31   #792
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
biedactwo
czemu ja mylałam,że biodacyna jest na receptę?
na receptę

dziś już u nas lepiej, obie marudki zostają z tatusiem w domu a ja niestety do pracy
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 08:32   #793
teacherka
Zakorzenienie

Karolson a jaką masz wesję? Rozumiem, że Szczeniaczek. A pl czy pl-ang? Będzie zagadka rozwiązana
Stary 2014-05-28, 08:32   #794
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Alek pokazuje oczy i nosek w misiu. ale to dlatego ze moja babcia codziennie jak sie nim zajmuje jak ja np myje sie to z nim gada i cwiczy
jak mu sie chce to pokazuje tez jaki duzy urosl czyli raczki do gory unosi
tersz zaczal krecic glowa i ,mowic, cos podobnego do ,nie nie nie,
super, zdolniacha

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Teacherka ja mam te piosenki co Ty

Ladan
a dlaczego jej zabierasz reklamówkę? ja daję w miare czystą i niech się bawi oczywiście tylko pod nadzorem, a teraz bawi się drewnianą łychą
my też mamy te same piosenki wersja pl-ang
Miłosz też uwielbia się bawić reklamówką i łyżkami tylko, że silikonowymi

Mel B 14/14 +
Stary 2014-05-28, 08:34   #795
Natala84
Zakorzenienie

ten typ stroju kąpielowego który pokazywała Matal to monokini. sama taki nabyłam po pierwszej ciąży

Motyl, Marysia przy kp miała ząbki w wieku 6,5 miesiąca, Hania 7,5 a teraz ma ich już 4...

Teacherko, mam te samie piosenki w szczeniaczku

u nas trochę lepiej, tzn Marysia już całkiem ok a Hania nadal ma nieładnego gila, ale o dziwo nie przeszkadza jej... nie kaszle, noc przespana, wiec chyba ok

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 08:35   #796
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

nie macie piosenki o kolorach ale z innym zakończeniem?

albo "przyjdź do mnie i pobawmy się, wesoło nam upłynie dzień...", o albo ta masakryczna o pajączku "pewengo dnia pajączek się w rynnie sliskiej skrył, wtem deszczyk spadł i wnet pajączka zmył"? mamy to też w pianinku i zawsze się wszyscy śmieją,że smutna ta piosnka

Tusia się strasznie cieszy jak gra, podskakuje lub robi kosi kosi. Niestety faktycznie wystarczy lekko dotknąć i się przełącza, więc często przypadkiem go wyłącza.
Emilka też ma szczeniaczka (tylko polskiego) i ma inne piosenki też jest o pająku, ale z innymi słowami
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Witam się po koszmarnej nocy.Nie wiem co jest,budziła się na jedzenie,a odłożona do łóżeczka zaczynała harce,czyli gadanie,pierdzenie ustami i tak coś ponad godzinę,kilka razy.Skok?A na domiar złego jestem cały dzień i noc sama,oszaleje.Pogoda taka,że pewnie nawet na spacer nie pojdziemy

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
dużo siły kochana
Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość

dziś już u nas lepiej, obie marudki zostają z tatusiem w domu a ja niestety do pracy
super, że się polepszyło
Stary 2014-05-28, 08:37   #797
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

nie wiem nie zabawki, może pościel

a możesz wstawić zdjęcia?

jenyyyy co ja bym dała za takie spanie nie musiałby już wtedy nawet w dzień spać
w dzien tez sypia, jak niemowle
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 08:40   #798
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Mam wagę sprzed ciąży oczywiście tej drugiej
ale jeszcze trochę i będzie w ogóle cudo
Dziewczyny, które tu polecały dietę sb - ja Wam pomnik postawię za to
rewelacja!
Cytat:
Moje dziecko zjada wszystkie torby/torebki. A jak jej zabiorę to ryk. No nie mogę
Wszystkie klamerki, zamki, guziki....
nie zabieraj dziecku zabawek
moj tez uwielbia reklamówki, bawi się pod moim okiem
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 08:41   #799
MsLullaby
Zakorzenienie

Dzień dobry
Bartek spał z nami w łóżku od północy do rana za to zauważyłam, że jak z nami śpi to nic nie jest w stanie go obudzić, a jak u siebie to lekko go dotknę i już się przebudza albo kręci, a tak to całą noc TŻ spał przytulony do niego + chrapal a ten spał jak zabity

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 08:41   #800
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Lolaaa, brawo dla Alka, zdolniacha z niego!
Moja sis to ma figurę i wzrost jak modelka, więc ja przy niej zawsze jak jakiś Kopciuszek

Ubiorę się w nią to zrobięjakąś fotkę i może pokażę, to doradzicie coś
moja sis pieknie wygladala, ale ja tez sie postaralam na tyle ile umialam
glowa do gory
nie ma co sie zamartwiac

Aleksander
Stary 2014-05-28, 08:43   #801
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Ladan [/B]a dlaczego jej zabierasz reklamówkę? ja daję w miare czystą i niech się bawi oczywiście tylko pod nadzorem, a teraz bawi się drewnianą łychą

na dzień dziecka kupuje namiot na plaże ,zabawki pewnie dostanie od t. i ubranko od mojej mamy albo basen z daszkiem
Ja mówiłam o torbie takiej na ramię (męskiej) i torebce w sensie damskiej

No Julka pewnie nie dostanie na dzień dziecka wiele więc dlatego ja muszę pomyśleć o jakiś zabawkach... Myślałam nawet o czymś co jej ułatwi wstawanie... no i przede wszystkim o czymś grającym
Stary 2014-05-28, 08:44   #802
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
śliczny, ale ciekawe czy w ciąży nie będe wyglądałabym zbyt ekstrawagancko ?
Ja w ciąży założyłabym taki by cały brzuch zakrył
Stary 2014-05-28, 08:48   #803
teacherka
Zakorzenienie

Robione w sklepie, chciałam się pokazać mamie i siostrze. Więc SIOSTRY, pomóżcie Może być? Co do tego?

P.s. 11 kg nadwagi, więc bądźcie litościwe, w niczym nie będę wyglądać DOBRZE.Cycki kiepsko, bo w staniku do karmienia, ale chyba nie zdecyduję się na inny bo już i tak mi będzie bardzo niewygodnie karmić...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przód.jpg (48,3 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg profil.jpg (40,8 KB, 56 załadowań)
Stary 2014-05-28, 08:50   #804
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Robione w sklepie, chciałam się pokazać mamie i siostrze. Więc SIOSTRY, pomóżcie Może być? Co do tego?

P.s. 11 kg nadwagi, więc bądźcie litościwe, w niczym nie będę wyglądać DOBRZE.Cycki kiepsko, bo w staniku do karmienia, ale chyba nie zdecyduję się na inny bo już i tak mi będzie bardzo niewygodnie karmić...
bardzo ładna sukienka i bardzo ładnie wyglądasz!!!
a skąd ona

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-05-28, 08:52   #805
teacherka
Zakorzenienie

Natala, F&F, 109zł kosztuje.
Stary 2014-05-28, 08:52   #806
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Karolson a jaką masz wesję? Rozumiem, że Szczeniaczek. A pl czy pl-ang? Będzie zagadka rozwiązana
szczeniaczek pl -ang
Stary 2014-05-28, 08:53   #807
ladanseuse14
Zakorzenienie

teacherka jestem na tak! I różowe dodatki jak najbardziej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 08:54   #808
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Natala, F&F, 109zł kosztuje.
ooo, fajnie, bedę w tym tyg w tesco to spojrze na nią

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-05-28, 08:55   #809
Madzia000
Zadomowienie

Hejo hej wspolczuje nocek... u nas juz jakis czas jedna pobudka na jedzenia ok 3 w nocy, wstaje ok 7/8, a zasypia roznie.... wczoraj o 19:30, przedwczoraj go na sile uspalam o 22...
Noi zdrowka dla wszystkich chorych dzieciaczkow !

U nas znowu dzisiaj parowa a kolo poludnia bedzie trzaskalo piorunami :/ ide szybko wlosy myc i jak sie mlody obudzi to na spacerek

Ja bardzo bardzo chce kupic Jasiowi Szczeniaczka na dzien dziecka, o ile sie wyrobimy kasiorowo :/

Hm Jasko jakis czas temu stawal na czworaja i sie kiwal a teraz znowu tylko pelza... o czworakowaniu zapomnial o co kaman...

Kaska87 dzieki za info o mozliwym spoznieniu z odstawienia troche sie uspokoilam, ale kicha bo poczatkiem sierpnia chce juz ostatecznie zajsc a jak mi sie tak wszystko rozreguluje to jak ja trafie w dziewczynke abuuuu

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-28, 08:56   #810
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mówiłam o torbie takiej na ramię (męskiej) i torebce w sensie damskiej

No Julka pewnie nie dostanie na dzień dziecka wiele więc dlatego ja muszę pomyśleć o jakiś zabawkach... Myślałam nawet o czymś co jej ułatwi wstawanie... no i przede wszystkim o czymś grającym
moze jest ciekawa co jest w środku

coś co ułatwi wstawanie to nie zabawka edukacyjna a po co chcesz jej ułatwiać wstawanie ?? ma czas
pamietaj że mój Filip wiek podobny dopiero stoi na czworaka i pełza

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości