|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dla tych co czekają na oświadczyny- zniecierpliwione,zdespero wane,wyluzowane c
#782 |
❤ bee happy ❤
|
Dot.: Dla tych co czekają na oświadczyny- zniecierpliwione,zdespero wane,wyluzowane c
Dzięki za życzenia Laski
![]() My właśnie wróciliśmy z obiadu na mieście i odpoczywamy ![]()
![]() |
#783 |
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego i ode mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Japońska rzepa
|
Cześć,wróciłam z wesela
![]() Chcecie relację?;D
#785 |
zuy mod
|
Opowiadaj
![]()
![]() |
#786 |
Raczkowanie
|
No niby nie, ale znam kilka osób, które wpadły (pomimo zabezpieczenia) i jakoś z czasem sobie poradziły. Wiadomo, każdy chce najpierw mieć pracę, mieszkanie, ale nie zawsze da się tak zaplanować. Nawet, gdy ma się dzieci to można stracić pracę, mieszkanie i nikt się wtedy dzieci nie pozbywa, tylko sobie radzi
![]() Napisałam też wcześniej, że dobrze, że większość jest odpowiedzialna, że chce się ustabilizować i mieć dzieci, a nie na zasadzie: "nie mam warunków, ale dzieciaczki są słodkie to chcę teraz!" - masakra taka postawa. Nie wiem jak była dokładnie sytuacja @beatta151, ale mimo, że dziecko nieplanowane to b. się cieszy (przynajmniej tak wywnioskowałam z wypowiedzi).
#787 |
zuy mod
|
Mnie zawsze ciekawi ile jest wpadek w tych wpadkach podczas stosowania antykoncepcji. Bo zwykle sie okazuje, ze:
a) bralam tabletki, znaczy zdarzalo mi sie zapomniec i bralam dzien pozniej, ale rzadko, max 3 razy w miesiacu b) uzywamy gumek, ale tylko na koniec, czasem nie zdazylismy zalozyc, hihihi Itp itd...
![]() |
#788 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#789 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() Edytowane przez tija93 Czas edycji: 2014-08-24 o 19:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() ![]() Daję relację! 1. MŁODZI - WYGLĄD: Panna młoda miała ładną suknię,princesskę,wygląda ła jak księżniczka w dobrym tego słowa znaczeniu. Śliczne koronkowe ramiączka,ona piękna dziewczyna,drobniutka,no ładnie. Jedyne co- gorset był ściśnięty tak,że cycki jej wychodziły na wierzch. To było niefajne. Obawiałam się,czy jakichś zakrzepów nie dostanie,bo jej aż żyły wyszły na cyckach. Efekt poczwórnego biustu. Bukiet bardzo ładny,fryzura prześliczna,welon do bioder z kryształkami na końcach. Nie mój styl to wszystko,ale musze przyznać,że oprócz cycków-wyglądała ślicznie.Miała piękny makijaż w odcieniach brązu,mocne oczy,no och ach. I teraz -fajna rzecz-sztuczne rzęsy. Jak na co dzień nie jestem fanką,bo są przerysowane,tak na ślub-ekstra!Bosko to wyglądało.Buty miała z akcesu ![]() Pan młody miał świetny garniak ,w tym modnym jasnym granacie. Białej kamizelki i białego krawatu komentować nie będę. ![]() ZACHOWANIE: Młodzi ogólnie są świetną parą,bardzo mili,ale na minus - pojechali na sesję w trakcie- 2h ich nie było. Potem jak się ściemniło- to samo. Młoda non stop bawiła się z dziećmi,mąż jej ciągle szukał,a dzieciaki na niej uwieszone. Gdybym ich nie złapała,żeby pogadać- pewnie byśmy nie zamienili słowa. ![]() UROCZYSTOŚĆ: KOŚCIÓŁ: Lipa na totalu.Ksiądz zaczął mszę od tego,że "W świątyni nie żuje się gumy".Tak totalnie na wejście.Potem jak wchodzili spóźnieni,za każdym razem robił pauzę aż siądą na miejsca. Pouczał gości,na samym początku powiedział,że ma nadzieję,że będziemy śpiewać i opowiadać,bo inaczej nie wypada. OKROPNY GOŚĆ.Ja bym mu z obcasika w tyłek wjechała na miejscu młodej.Najlepsza akcja. Po przysiędze,jak było AMEN i ludzie nie odpowiedzili to zaczął poucząć,młodzi stoją,a on robi wykład,że jak ksiądz mówi,to się odpowiada. No tragedia. SALA: Sala nie mój styl,rodzicom i dziadkom się podobała. Typowe satyny itp.Żarcia opór-serio nie kumam po co komuś 5 ciepłych dań-tu były 4, ostatniego NIKT nie tknął. Ciasta były niesmaczne,reszta-każdy znalazł coś dla siebie.Przepyszne roladki z łososiem i serkiem.W każdym razie obżarłam się srogo-o dziwo nie wymyślnymi daniami a schabowym i rosołem. ![]() Wódka była,dużo,Krupnik. Nie czułam jej w ogóle,ale dużo jadłam i sporo tańczyłam. Dziś kac zerowy,wiec okej. ![]() PIERWSZY TANIEC poryczałam sie.Walc z Nocy i Dni,przepiękny układ,ukochana muzyka to wystarczająco by mnie wzruszyć. ![]() DJ do kitu.Co 30min chodził na "kielona",pił dużo,mnóśtwo przerw,słaba muzyka typu Amy Winehouse.Okej,fajnie,lub ię posłuchać,ale jak do tego poskakać?No nie da się.I takie smęty leciały 90 %czasu. Zabawy w miarę fajne,nie wulgarne.TŻ złapał krawat, musiał tańczyć z dziewczyną kuzyna i próbować ją pocałować. Mi akurat nie przeszkadzało,bo mam dystans do zabaw,ale wiem,że starsi zniesmaczeni byli. Ogólnie bawiliśmy się super,wesele zaczęło się o 16:00,my skończyliśmy o 2:00,ale ludzie ponoć do 6:00 siedzieli niektórzy.Było 76 osob,o 2:00zostało ok.15. ![]() Oczywiście "cudownych rodziców mam" ![]()
![]() |
#791 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#792 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
zuy mod
|
Co do DJa - imho przerwa co 30 minut to akurat spoko sprawa, co innego picie. Co do muzyki - pewnie mlodzi tak chcieli, mnie pewnie moi goscie znienawidza, ale nie chce znienawidzonego przeze mnie disco polo na swoim weselu, pare kawalkow jasne, ale nie cale wesele
![]() PS co mlody powinien miec zamiast bialego krawata? ![]() Z jedzeniem to jakas nasza polska mentalnosc ludzmi kieruje i potem sie jedzenie marnuje bo bron boze zabraknie... ![]()
![]() |
#794 |
Raczkowanie
|
No to może przywitam się oficjalnie, bo ostatnio tylko się nieśmiało wtrąciłam by dać upust swoim negatywnym emocjom
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
zuy mod
|
A powiedzial Ci dlaczego na razie zareczyn nie bedzie, skoro juz kupil (? A moze wcale nie) pierscionek i chcial to zrobic? Dziwne to i nie dziwie sie, ze sie wkurzylas, sama bym sie wsciekla na Twoim miejscu...
![]() |
#796 |
Raczkowanie
|
Pierścionek ma na 100% - no chyba, że oddał, wiem bo kiedyś pokazywał mi jakiegoś maila i w odebranych miał potwierdzenia zamówienia ze sklepu jubilerskiego do którego "wysłał" mnie kilka dni wcześniej, żebym potwierdziła rozmiar, zresztą wczoraj też wynikło to z rozmowy. Do końca nie sprecyzował czemu mam czekać, tylko, że chce wybrać nową datę i sposób, że niby chciał uśpić moją czujność (ciekawe jak chciał uśpić moją czujność skoro sam mi powiedział o wszystkim) - ale ten rok o którym usłyszałam wbił mnie w ziemię, bo to dla mnie bardzo długo, skoro ma już pierścień i chodzi tylko o wybranie miejsca, daty. Z racji tego, że mamy mało czasu dla siebie, a w najbliższych tygodniach mamy takie plany, że nie będzie okazji, wydawało mi się, że zrobi to mniej więcej do tego weekendu, ale niestety się myliłam. Jestem rozczarowana po prostu, nawet jednej z moich przyjaciółek zwierzyłam się jeszcze gdy ciągał mnie po jubilerach, że boję się, że może to tylko jakieś jaja, a ona mi powiedziała, że przecież nie mógłby żartować sobie w takiej sprawie. No, ale chyba mógł. Generalnie jest nam dobrze, mimo wszystko weekend spędziliśmy fajnie i rozmawialiśmy na wiele poważnych tematów, ale jakieś rozczarowanie pozostało. Może on po prostu się rozmyślił - choć jak o to zapytałam, powiedział, że jest na to gotowy i zdania nie zmienił, a jak zmieni to mnie o tym poinformuje.
Edytowane przez Sadie_ Czas edycji: 2014-08-24 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
zuy mod
|
Moze powiedz mu, ze nie zalezy Ci na nie wiadomo jakich fajerwerkach a data zareczyn i tak bedzie szczegolna?
![]() |
#798 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
czy cieszę się że mam dziecko? zależy, są lepsze i gorsze dni wiadomo... żałuję że przez to że się synek pojawił nie poszłam na studia ale za nic bym go nie oddała |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#800 |
Konto usunięte
|
Trochę nie rozumiem jak można się zgodzić na seks bez gumek, kiedy się nie chce dziecka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
zuy mod
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;47843873]Trochę nie rozumiem jak można się zgodzić na seks bez gumek, kiedy się nie chce dziecka
![]() Zgadzam się. No i co to znaczy "metody naturalne"? Przerywany, kalendarzyk czy mądry NPR? ![]()
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
Ja mam nadzieje ze kiedys Tz sie oswiadczy
![]() Seks bez zabezpieczen odpada.. ja biore tabsy i spie spokojnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#803 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Ja mam dwie chrześniaczki i chrzesniaka Kocham ich ale boje się jak nadejdą ich przyjęcia i wesela... Nie wypłacę się ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziś powiedział,że poważnie szykuje się do zaręczyn i potrzebuje trochę czasu by wszystko zaplanować ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#804 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytałam Twoją historię i tak mi się nasunęło, że oni sami tak knują "intrygę zaręczynową", że nawet ślepy by się zorientował ![]() Jednak mimo wszystko nie dziwię Ci się, że jest Ci przykro. Mi też jest przykro po rozmowach z TŻ o zaręczynach. Niby wiem, że będą, ale już niepotrzebnie to przeciąga. ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Ej, a zostanę dopisana do pierwszego posta? ![]() Czekam na zaręczyny od lipca 2013.
![]() |
#805 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Co ja robię tutaj o tak nieludzkiej porze? ![]() Cytat:
![]() [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;47843873]Trochę nie rozumiem jak można się zgodzić na seks bez gumek, kiedy się nie chce dziecka ![]() A no ![]() ![]() Patrzcie jak rano mi dobrze idzie pisanie! ![]()
![]() |
#806 |
Konto usunięte
|
Ja zrozumiałam tak, że tu był problem z połykaniem tabletek, skoro w ciąży był problem z witaminami nawet, a więc dlatego pomyślałam o plastrach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Konto usunięte
|
Hejka ja już po
![]() Zaraz wychodze, piekna pogoda ![]() Wczoraj gadalam z TZ ale relacje dam pozniej w klubie. Co do antykoncepcji pewnie wyjde na bardzo nieodpowiedzialna babe, ale jedyną naszą antykoncepcja jest kalendarzyk i w moim przypadku sprawdza się doskonale(ponad 4lata seksu ![]() Nie namawiam do tej kontrowersyjnej formy antykoncepcji. Dla większości niestety ona odpada!! Powiem jeszcze,że mamy na uwadze z TŻ że najlepsza forma antykoncepcji może zaweiść a co dopiero nasza,więc nie wykluczamy ewentualnej wpadki i w razie czego pretensje możemy mieć tylko do siebie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 | |
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;47845272]Ja zrozumiałam tak, że tu był problem z połykaniem tabletek, skoro w ciąży był problem z witaminami nawet, a więc dlatego pomyślałam o plastrach
![]() A to o tym nie pomyślałam ![]() Cytat:
![]() Ja właśnie pije kawkę ![]()
![]() |
#809 |
zniemczona peema
|
Hej
![]() My jedziemy na prezerwatywach (ale to zabrzmiało ![]() ![]()
![]() |
#810 |
Japońska rzepa
|
My podobnie jak dwie dziewczyny wyżej.Gumy pro forma jak jest plodny czas a jak nie to różnie.
![]() ![]()
Cause he gets up in the morning, And he goes to work at nine, And he comes back home at five-thirty, Gets the same train every time. ’Cause his world is built ’round punctuality, It never fails. Edytowane przez lolusl Czas edycji: 2014-08-25 o 08:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.