|
|
#781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki cz. III
to my przylatujemy do Polski w czwartek po południu, w piątek biegiem do USC, telefon do drukarni z datą i godziną, drukują, wysyłają, w sobotę kurier z zaproszeniami ma być i już w sobotę-niedzielę pierwsze 3 zaproszenia wręczamy osobiście
|
|
|
#782 | |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
Cytat:
my już pierwsze rozdaliśmy w Sylwestra/Nowy Rok. TŻ wziął 6 do Holandii, ja wręczyłam 3 dla rodziny ze Stanów, a dzisiaj poszło do kuzyna z Londynu. ![]() szaaaaalone tempo! oby się wszystko udało! |
|
|
|
|
|
#783 |
|
Rozeznanie
|
Łał to widzę, że szalone dni Was czekają!
My w środę do USC, wciąż jeszcze zastanawiamy się czy nie zrobić ślubu w plenerze w ogrodzie sali, chociaż to dodatkowy koszt i nie wiadomo jaka pogoda, ale to ma taki urok! Ja już wzięłam się za zaproszenia, niedługo pokaże Wam pierwsze efekty pracy!
|
|
|
#784 |
|
Raczkowanie
|
Jak tak Was czytam to mam wrażenie że jesteśmy strasznie do tyłu z przygotowaniami... Ja dopiero zaczęłam oglądanie sukien, alkoholu nie mamy, zaproszenia dopiero bardzo wstępnie sobie upatrzyliśmy, za obrączkami dopiero zaczynamy się rozglądać
|
|
#785 |
|
Rozeznanie
|
Cady_89 to mamy takie same odczucia. My zaczęliśmy planowanie wesela i ślubu dopiero w lutym więc i tak jesteśmy zadowoleni że w tak krótkim czasie tyle udało się nam ogarnąć, ale jak widzę listę rzeczy "do zrobienia" to się przerażam hehe!
|
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak samo jak my ![]() Ze slub we wrzesniu wyszlo po prostu z przypadku ze znalezlismy wolne miejsce we wrzesniu-plan byl listopad lub grudzien ![]() Tez nie mamy jeszcze alkoholu/zaproszen itd.. ale mamy znajomego fotografa/ cukiernie i tam zalatwimy to szybciej. Na sukienke juz mam material i wkrotce bedzie szyta.
|
|
|
|
#787 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Teraz połowa rodziny i znajomych pyta czy ciąża, że tak się spieszymy, bo w naszych rodzinach standardem jest planowanie na 2,3 lata do przodu a nie pół roku!
|
|
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tez podejrzenie ciazy itd.. bo czemu tak szybko? ![]() ![]() ![]() My pytalismy w restauracji o listopad (caly wolny byl) a mowia ze 1 termin wrzesnia jest i mowimy ze rezerwujemy-nawet zespol ktory chcielismy mial ten wolny termin U mnie kuzynki tez planuja na 2 lata do przodu.. Ja bym nie chciala tyle czekac- pol roku(koniec wczesnia) to wystarczajacy czas
|
|
|
|
#789 |
|
Rozeznanie
|
Ja też uważam, że ponad pół roku to wystarczający czas na zorganizowanie ślubu i wesela.
Mam znajomych, którzy w 3 miesiące ( Co prawa organizacja w pół roku wymaga od nas trochę więcej poświecenia, bo trzeba załatwiać kilka rzeczy naraz, ale mnie bardzo cieszy to wszystko! ![]() Dzisiaj zabrałam się za pierwsze zaproszenia i księgę gości. Pierwsza strona księgi już gotowa! Co sądzicie? Tylko mało widoczne jest "ę"-do poprawy.
Edytowane przez Ta jedyna Czas edycji: 2015-03-15 o 21:12 |
|
|
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety zdjecia z komorki nie widze.. jak mnie wpusci przyszly maz na lapka to powiem. My prawie codziennie cos zalatwiamy do slubu. wczoraj kupilismy garnitur koszule itd. dzis ze znajomym ustalamy temat fotografii ![]() ( bedzie i gosciem i fotografem) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
co taka cisza?
![]() my zmieniamy kosciol.. w tym co mamy kosciol to masalra jest..nikt nic nie wie.. dzis zamawialismy zaproszenia i bedziemy kosciol jezzcze na nich zmieniac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#792 |
|
Rozeznanie
|
Ilona to widzę, że zmiany tak jak u nas!
My zdecydowaliśmy się nie brać ślubu w USC w mieście w którym mieszkamy. Ślub będzie w ogrodzie naszej sali i na całe szczęście w późniejszych godzinach (w USC na naszym mieście udzielają ślubów najpóźniej do 13 , a w sąsiednim na który się zdecydowaliśmy do 15 uff ). Jak dostaniesz zaproszenia to się pochwal!
|
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kasuja teraz 1000 zl prawda? Udalo sie dzis zmienic Kosciol i godzine. na 14. Bylam tez w swojej parafii po zgode i dali bez problemu. Zaproszenia beda na dniach to pokaze. Jak szybko dajecie zaproszenia? Rozmawialam dzis z mama i mowi ze jeszcze zbyt wczesnie (26.09) a goscie wiedza juz telefonicznie mowilam. ponoc sie daje 3 m-ce przed. Ja chetnie juz bym dala zeby miec to z glowy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lepiej za wcześnie niż za późno, zresztą ludzie będą mieli więcej czasu żeby się zorganizować
|
|
|
|
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najdalej.mam siostre bo jakies 400 km ale zna juz date telefonicznie. blizsza rodzina to ta sama miejsowosc i moja rodzina 50-70 km stad(w tym chrzestni) a zaproszenia sa w trakcie wyrabiania. wiec troszke poleza i poczekaja w szafie ![]() Szkoda ze USC nie mozna zalatwic szybciej... bo pozniej 3 m-ce przed bedziemy biegac jak opetani a ja jeszcze mam prace zmianowa.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#796 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
faktycznie od 1 marca ślub w plenerze to koszt 1000 zł ale skoro to taki jedyny dzień w życiu to sądzimy że jest to warte! ![]() Co do zaproszeń my dopiero w czerwcu zaczniemy zapraszanie jak ustalimy dokładny termin w USC, ale rodzina i znajomi już raczej znają termin wiec sądzimy że nie ma obawy ![]() Powiedzcie mi ile płacicie za DJ?
Edytowane przez Ta jedyna Czas edycji: 2015-03-17 o 12:44 |
|
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko chodzi ze USC wymyslil sposob na zarobek. ..za duzo biora moim zdaniem. Szkoda ze koscielnego nie udzielaja w plenerze,) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#798 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale trochę mi się nie chce tego wysiadywania na herbacie po mojej i tż-ta rodzinie :P
|
|
|
|
|
|
#800 |
|
Zadomowienie
|
my osobiście dajemy tylko moim dziadkom, mojemu stryjowi (bo mieszka tuż obok dziadków), rodzicom Narzeczonego i mojej mamie. reszta dostanie pocztą. ach, mieszkanie za granicą ma swoje plusy
|
|
|
#801 |
|
Raczkowanie
|
u nas powoli też zabieramy się za zaproszenia tylko my akurat rodziny mamy nieco porozrzucane po Polsce i trochę jeżdżenia nas czeka.. choć i tak pewnie dużo powysyłamy
![]() A ślub w ogrodzie - bosko oby Wam pogoda dopisała i przyznam, że gdybyśmy brali sam cywilny to też pewnie zrobiłabym wszystko żeby zorganizować go poza USC
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Moje zaproszenia beda na przyszly tydzien to pokaze
w weekend jestem umowiona z kamerzysta na ustalenia..na miare z krawcowa ... codziennie cos ![]() chcialam umyc okna poki pogoda ale nie mam kiedy.. jeszcze 2 zmiana w pracy do 22 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#803 |
|
Rozeznanie
|
Hehe widzę że wszystkie mocno zabiegane! A my jutro z fotografem, a po świętach pora na krawcowa. Dzisiaj cały poranek robiłam zaproszenia, po weekendzie powinny już być gotowe!
|
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
część!
![]() jej dziewczyny już załatwiacie zaproszenia obraczki itp a my nic. no zupełnie nic. mamy sale zespół ja suknie i nauki na kwiecien. i tyle. a mama chce żeby w święta juz niektórych prosić. a nawet nie ma pomysłu na zaproszenia i nikt o tym nie myśli. ja nie wiem.... |
|
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
my też już czkeamy na zaproszenia a myslalam ze to za wczesnie ale lepiej miec i jak będzie możliwosc rozdawać osobiscie niż rozsyłac :P
a tak z reszty spraw to prawie nic nie mamy, tylko zespół, sale i kosciół i pierwsza partie wodki.. |
|
|
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wiemy czy starczy
|
|
|
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
ja z wodka sie nie spiesze...nie mamy gdzie jej trzymac.kupi sie tydzien przed weselem
.W ogole planuje rozpuszczone wlosy na slub(mam boba na glowie) i pytanie jak wpiac welon? bo bedr miala prostowane.i chce kwiatka ale z boku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
welonu bym nie zakładała więc tu nie doradzęA wódkę to kupimy w promocji, na razie polujemy
|
|
|
|
#809 |
|
Rozeznanie
|
Ja też chcę mieć rozpuszczone włosy loki. Ale zdecydowałam ze nie będzie welonu, zastanawiam się jeszcze nad takim cieniutkim,białym wiankiem, ale chyba z niego też rezygnuje!
Wódkę nam zapewnia sala, w sierpniu mamy dbać informację ile trzeba kupić A oni zakupia ją w komis wiec zapłacimy za tyle ile wykorzystamy. Z resztą u mnie mój dziadek zadeklarował że w ramach prezentu zapłaci za cały alkohol
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
ja chce welon m.in. bo sie na oczepiny przyda ![]() jeszcze cos wymysle z fryzjerka ![]() zostalo pol roku...duzo juz mamy zalatwione ale ciagle cos..prawie codziennie. w przyszlym tygodniu tez mamy nauki i poradnie w 2 dni.. swoja droga prowadzi swietny ksiadz. a i te buty musze kupic do dlugosci sukni i juz stanik aby dopasowac pozniej. zadam moze glupie pytanie ![]() czy na slub po kosciele bedziecie miec jakas mala torebke? bo mi sie przyda puder..blyszczyk..ze 3 pary rajstop przy moim szczesciu ![]() czy dac to komus na przechowanie? swiadkiem akurat bedzie moj brat.. ale ew moge dac siostrze w torebke. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.

my już pierwsze rozdaliśmy w Sylwestra/Nowy Rok. TŻ wziął 6 do Holandii, ja wręczyłam 3 dla rodziny ze Stanów, a dzisiaj poszło do kuzyna z Londynu.