![]() |
#781 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Dziewczyny z cukrzycą... Jak sobie radzicie jak Was najdzie mega ochota na słodkie? ![]() ![]()
![]() |
#782 | |
Zadomowienie
|
Pierwszego urodziłam w 3,5h od pierwszego skurczu do młodego na świecie. Miałam 3 parte.
Drugiego 2,5h. Bez partych. Wyskoczył z wodami, ledwie na kozetkę zadążyłam się wgramolić i musiały go położne łapać w locie. Młoda jak jeszcze jest taka mała to wyskoczy w samochodzie 😜 Do szpitala mam ok 30min, wskakuję do auta zaraz przy pierwszych skurczach, ale zdaję się na intuicję 😌 Cytat:
Dokładnie. Choć nie ukrywam, że stresa mam bo w 1trymrstrze miałam podejrzenie różyczki. Do 18t nie wiedziałam, czy nie będę musiała usunąć. Przeszłyśmy wiele badań, ale jak na razie wszystkie są ok. To był jeden z powodów dla którego zameldowałam się u was tak pózno 😒 Było minęło, teraz czekanie na poród. Oby dobiła to tych 3kg. Sama urodziłam się w 32t z wagą 2100. Mój 2 syn też chciał iść w ślady mamy, ale kroplówkami udało się zatrzymać. Mimo to urodziłam 1t przed terminem. Dla mnie to racja bo wiesz co cię czeka i nie boisz się tak bardzo. Zrelaksowana mama rodzi szybciej, bo się mięśnie niepotrzebnie nie napinają. Najgorzej to panikować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Wtajemniczenie
|
Mnie też TZ wkurzyl, raz sprząta, bo mu ginekolog powiedziała, że absolutnie mam nic nie robić,potem się obraża, bo ciąża to nie choroba, a ja symuluje żeby on siedział w domu ze mną(to przed meczem). Wczoraj jak byłam w pracy to posprzątał. Dziś na mnie nakrzyczal,że jem mało mięsa i tylko platkami owsianymi jego córkę karmie. Nie ogarniam już.
Ostatnio jak mnie wkurzyl, to mu nie powiedziałam, że źle się czuję tylko poprosiłam tatę, żeby ze mną pojechał do szpitala, trochę mu głupio było. Ja kupuję różne pieczywo, sporo fajnych ziarnistych chlebkow z orzechami, ziarnami. U mnie w piekarni można na kropki kupić. Staś bardzo lubi ![]()
#784 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Facetom to chyba hormony fiksują przed porodem ![]() Moj sie za to mnie czepia, ze tyje przeze mnie, bo ja jem dużo ![]() ![]() ![]()
Na ziemi pojawił się cud... Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-09-19 o 09:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() bo moj to wogole nie przezywa ;p ja chodze i macam i patrze na te wszystkie rzeczy dla dziecia i mu mowie zeby tez se pomacal a on nic ;P taki nie wzroszony jest ;p on sie ino cieszy jak malpa w zoo jak jestesmy na usg i widzi dziecia ze buzia rusza albo macha reka, noga ;p a tak to sprzataj, gotuj, rob wszystko jak wczesniej i wszystko jest na Twojej glowie bo " ja sie na tym nie znam" ![]()
![]() |
#786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wspolczuje nocki a jak dzisiaj? wiecie co chyba dzisiaj jakis dzien narzekania na tż - i moj mnie wkurzyl, bo widzi ze wyciaram podlogi , stekam , jak sie schylam do wiadra do wszystko mam w gardle z zoladka i glupio sie pyta po co sprzatam jak sie zle czuje, no hellooo a zrobi to ktos za mnie? ![]() nie pisalam wczoraj ale prawie caly dzien czulam klucie w szyjce i nie wiem czy to mala naciskala czy cos sie dzieje......no i sie martwie co gin powie na wizycie
![]() |
#787 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ooo to McDonaldzie bułkie lepsze niż w BIedrze ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
gdyby ZZO było powszechnie dostępne to kobiety by się mniej bały i nie wymyślały cesarek.... po drugie, chyba póki się takiej cesarki nie przeżyje to babka sobie myśli, że nie może być aż tak źle, że jej na pewno się uda szybko dojść do siebie itp itd... ale ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oni to mówią tak jak akurat im wygodniej... jak ma chwilę czasu to tak, oczywiście, żonko odpocznij, poleż, nie przemęczaj się, a jak na horyzoncie meczyk, czy jakieś tam inne męskie "zabawki" to już zmiana frontu, przecież ciąża to nie choroba... ![]() ja szaleje w pokoju Johna, przekopałam już połowę zabawek, ostro działam, ale teraz mam przerwę na Monte i Nospę, bo już brzuch jak kamień :/ chwila przerwy i wracam, żebym zdążyła przed powrotem z przedszkola
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
To ja chyba muszę zacząć doceniać mojego męża
![]() ![]()
#789 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
nawet typów nie mam... teraz jak sobie myślę to: Alexander, Paweł - po dziadku TŻ Wojtek - mój tata ma tak na drugie Filip - co mi się przyśnił Wiktor- TŻ coś rozkminiał o tym, ale ja nie za bardzo... odrzuciliśmy kilka imion, bo są w najbliższej rodzinie: Piotr, Rafał, Kuba, Michał, Igor,Alan, Staś, Czarek, Mateusz, Darek,, Robert ale z drugej strony, czy warto z nich rezygnować (mój brat rodzony Piotr- no to aż z a bliska rodzina, ale kuzynostwo - to może czemu nie) co innego dzieciaczki, które co dopiero się urodziły to wybór na całe życie...ehhh... zazdroszczę tym co już wybrały imiona Cytat:
![]() moim zdaniem lepiej go uświadomić, ale tak, żeby się nie zorientował, że mu właśnie trujemy... trzeba znaleźć tylko jego słaby punkt przez który będziesz docierać do niego ![]() Np. mój wczorajszy tekst do TŻ zamiast "zamów mi laktator Aventu na allegro" był taki.. (słaby punkt - wrażliwość na przepłacanie) "dziewczyny przepłacały w aptekach szpitalnych za laktatory aż 3-krotnie... co za marżę sobie nabijają, dasz wiarę? a na allegro idzie kupić za 50zł z wysyłką" i tak po godzinie czasu sam mi już wyszukiwał laktatorów..powysyłał pytania do sprzedających (bo zawsze się jeszcze licytuje od ceny kup teraz) ![]() ![]() no to jest mój sposób na mojego TŻ, który skutkuje... ![]() ![]() ![]() Albo inny wybór mojego TŻ: gruszka (najtańsza) czy Frida czy Katarek (najdroższy) wiadomo jaki był jego pierwszy wybór... GRUSZKA - nasze mamy dawały radę to i ja dam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
Boze co Wy macie z tymi chlopami? Co to za tekst, ze on pracuje to nie bedzie sprzatal? A jak kobieta do pracy chodzi to tez musi znalezc czas i sily na sprzatanie i gotowanie...
Dobrze, ze moj mi takich akcji nie robi. To ja mu predzej wspolczuje, bo musi znosic moje ciagle narzekanie haha, a to, ze swedzi mnie wszystko, a to, ze nie mam srubek do lampki i inne tego typu sprawy ![]()
#791 |
Wtajemniczenie
|
Mój przy pierwszej ciąży jakoś bardziej się przejmował, teraz to ma jakieś poczucie (chyba), że jak ciuszki i wózek mamy, to nic nie potrzeba. Ważny jest mleczny cyc.
Jednak uzgodniliśmy, że po urodzinach syna 3 października urządzamy kącik dla dziecka i wszystko ma być już gotowe. Tylko to "wszystko" dla mnie i dla niego co innego znaczy. Zaraz jedziemy farbę białą kupić, żeby przemalować łóżeczko, bo to trzeba teraz zrobić, żeby wyschło i wywietrzało. Jaką polecacie? Silesianna, mi krew nie leci, ale mam non stop w smarkach, całkiem sporo. uwżaaj na siebie. Sweet, daj znać jak sie czujesz ![]() ![]()
![]() |
#792 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale błagam CIę, musi mieć jakieś wady, bo będziemy zazdrosne ![]()
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
Jak mój chłop wróci z pracy to chyba po stopach będę go całować. W domu mi pomaga, w sumie zawsze to robił. Nie marudzi jak wydaję kasę na rzeczy dla dziecka. Wręcz sam mnie poganiał żeby już kupować a nie w ostatniej chwili. Jak łóżeczko złożył to potem zaglądał do pokoju małej i cieszył się, że takie fajne. Na usg ze mną chodzi i stresuje się czy wszystko z małą dobrze. Jak wraca z pracy to pyta jak mała, pogłaszcze po brzuchu. Mam skarb w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No a to kłucie to uważaj, moze dziecko juz sie wpycha w kanał? U Ciebie jeszcze 2 tyg. I możesz rodzic ![]()
![]() |
#795 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Mnie wcześniej czasami aż skręcało jak widziałam jak mąż podłogę myję, bo ja myję inaczej, zawsze wzdłuż paneli, wtedy smug nie widać, a on na to uwagi nie zwraca i myje we wszystkie strony ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#797 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() żarcik ![]() moim zdaniem kluczowe jest to jak miał u siebie w domu... moja teściowa wszystko za nich robiła i wszystko w domu, więc ja miałam ciężko praca od podstaw ale powolutku, powolutku i cotygdoniowe porządki razem robimy trochę mnie czasem wkurza jak się licytuje ze mną, że przcież miał odkurzyć pokój to ciuchy ja sprzątam.... ![]() najważniejsze, że ruszył się w końcu trochę.... z nim też inaczej bo w tygodniu nieobecny, czasem sama mu odpuszczam, bo wolę, żeby z Jaśkiem ten czas spędził, ale jak widzę, że siada przy kompie to od razu zaganiam do roboty ![]() cóż łatwo nie jest, ale i tak sporo sobie wypracowałam ale wniosek mam taki z tego, że Jaśka chcę nauczyć roboty, on już teraz uwielbia pomagać i "pracować" z nami, ale chyba każde dziecko ma taki etap... celem moim jest żeby mu tak zostało i żeby moja przyszła synowa nie wypisywała potem na forum narzekań, że nic robić nie chce ![]()
![]() |
#798 |
Wtajemniczenie
|
Niee, no mój małżonek taki zły nie jest, jak każdy ma swoje jazdy, ja też.
Najbardziej mnie wkurza jak mówi: Ci ci nie pasuje? Czy ja cię biję? Jeszcze tego by brakowało. Mój kuzyn w opiece nad już roczną córką wcale nie pomaga, ani razu nie zmienił pieluchy, ani razu nie przebrał, za każdym razem woła żonę, żeby przewinęła. Na spacer pójdzie, ale niedaleko, bo jakby co to musi do żony wracać. nie wiem jak ona do pracy wróci i zostawi małą z kimkolwiek. Byłam w ostrym szoku, serio, mój TŻ przewijał od początku, bał się, że sobie nie poradzi ze swoimi wielkimi paluchami, ale pomalutku i sie nauczył. Wiedział, gdzie dziecka rzeczy leżą, ubranka, chodził sam na długie spacery i nie było sytuacji, żeby sobie nie poradził, kupa niestraszna mu była.
#799 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#800 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#801 |
Zakorzenienie
|
dokladnie jak sie nie przekreci to cc. A z tego co sie orientowalam to do 35tygodnia maczas. Potem juz bardzo ciezko by bylo. trzymaj sie tam. Gdzie wyladowalas w szpitalu.?
#802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za 2 dni zaczynam 35tc i wizja porodu mnie przeraza coraz bardziej ![]() jeszcze wczoraj zartowalam ze pare razy po corke wyjde pod ta wielka gorke i urodze pod tym przedszkolem chyba.....
![]() |
#803 |
Wtajemniczenie
|
Powiem Ci ze coś jest na rzeczy, zazwyczaj jak go pochwale przed kimś to w przeciągu 24h wkur wi mnie niemiłosiernie
![]() Czekam więc ![]()
![]() |
#804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#805 |
Wtajemniczenie
|
dobra, lecę, bo czas ucieka
ale Zuzka moja jakaś naładowana energią, od wczoraj non stop się rusza, wypycha, harcuje.... za mało źle, za dużo, też się zaczynam stresować co ją tak pobudza.... pomijając już, że to bolesne ![]()
#806 |
Zakorzenienie
|
to mi z nosa niet , ale przy myciu zebow to rowniez jak wampir wygladam, krew leje sie buzi doslownie
#807 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() zresztą nagrabił sobie jedną rzeczą, nie ma awantury, ani nic, bo chyba nie chce mi się z uparciuchem teraz jeszcze kłócić i nerwy tracić, ale generlanie ja jestem zdecydowanie na NIE, a on na tak i zrobi po swojemu i co ja mogę.... eh...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#810 |
Wtajemniczenie
|
Nie
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:11.