Serge Lutens - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-22, 12:19   #781
Nasturcja-Pospolita
Zakorzenienie

Dot.: Serge Lutens

Zajrzalam tu, pod LUTENSOszyld LUTENSOwyszynku

Otoz to, po wielu probach postanowilam sie jednak nie poddawac.
Problem z zapachami Lutensa mam jeden, mianowicie,
nie jestem w stanie zyc w towarzystwie tak zachlannego zapachu.

Czuje sie zawlaszczona, ubezwlasnowolniona, niemal nie-liczaca sie,
bo przeciez we mnie, ponade mna i obok mnie jest ten zapach.
Nie-swoja jestem w tak nachalnej kompanii.

Przeraza mnie lepkosc, ociezalosc, intensywnosc i lenistwo ( ;-) ) zamkniete w tych, skadinad pieknych butelkach.
Powolne pelzanie po skorze, zaciskanie coraz wezszych petli swobody wokol nosiciela, stopniowe podduszanie, prowadzace az do calkowitego obezwladnienia.

Dosc mam prob w ciemno ( z racji ograniczonego dostepu do tych zapchow ) prosilabym o wskazanie mi czegos co przypuszczalnie mogloby zmienic moje zdanie o Lutensie.

Czego szukam?

( pozwole sobie na wypisanie kilku slow wytrychow,
moze ktorejs z Was uda sie otorzyc moje drzwi zniechecenia )

kolonskosci, wytrawnosci, szypru, pudru, dystansu, wywazenia, kobiecosci, francji elegancji, mrozu, nocy ( z tym, ze zamiast z Szecherezada wolalabym ja spedzic z Rudolfem Valentino, ewentualnie moze byc Jacques Brel )

Nasturcja-Pospolita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-22, 12:29   #782
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez Nasturcja-Pospolita Pokaż wiadomość
Czego szukam?

kolonskosci, wytrawnosci, szypru, pudru, dystansu, wywazenia, kobiecosci, francji elegancji, mrozu, nocy ( z tym, ze zamiast z Szecherezada wolalabym ja spedzic z Rudolfem Valentino, ewentualnie moze byc Jacques Brel )

Nasturcjo, przyznam szczerze, że kiedy czytam to, co wypisałaś mogę Ci szczerze poradzić, żebyś wybierała wszystko to, czego ja nie znoszę.

Cechy takie jak kolońskość, puder, dystans, wyważenie, kobiecość, Francja-elegancja czy mróz to dla mnie określenia, które zwiastują zapachowego fuja. Wyobrażenie nocy pewnie także mamy nieco odmienne, gdyż noc z Valentino zdaje mi się równie atrakcyjna jak noc z woskową lalą (napisało mi się "wioskową" ).

Z Lutensów zimny jest Gris Clair. Brrr...
Ale ogólnie masz chyba rację, że nie jest to firma specjalizująca się w zapachach w Twoim stylu. Co w sumie wcale nie jest żadną tragedią.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-22, 13:05   #783
karamari
Rozeznanie

Cytat:
Zajrzalam tu, pod LUTENSOszyld LUTENSOwyszynku

Otoz to, po wielu probach postanowilam sie jednak nie poddawac.
Problem z zapachami Lutensa mam jeden, mianowicie,
nie jestem w stanie zyc w towarzystwie tak zachlannego zapachu.

Czuje sie zawlaszczona, ubezwlasnowolniona, niemal nie-liczaca sie,
bo przeciez we mnie, ponade mna i obok mnie jest ten zapach.
Nie-swoja jestem w tak nachalnej kompanii.

Przeraza mnie lepkosc, ociezalosc, intensywnosc i lenistwo ( ;-) ) zamkniete w tych, skadinad pieknych butelkach.
Powolne pelzanie po skorze, zaciskanie coraz wezszych petli swobody wokol nosiciela, stopniowe podduszanie, prowadzace az do calkowitego obezwladnienia.

Dosc mam prob w ciemno ( z racji ograniczonego dostepu do tych zapchow ) prosilabym o wskazanie mi czegos co przypuszczalnie mogloby zmienic moje zdanie o Lutensie.

Czego szukam?

Skoro nie lubisz ubezwłasnowolnienia i pełzania po skórze w nieskończoność, to może odpuść Lutensowi? Tyle jest rozmaitych kreacji zapachowych na tym świecie... Ja mam dosyć nie po drodze z uwielbianymi powszechnie L'Artisanami i trudno! Może one są i piękne i nieziemsko wyrafinowane, kiedy na mnie pachną zwyczajnie płasko i nijako, brak im głębi, warstwowości i tej właśnie natrętnej przylepności, którą odnajduję w Lutensach i kocham.

Valentino ni Brela to ja w tych Lutensach, które znam nie odnajduję...
Kolońsko-wytrawne są Gris Clair i Vetiver Oriental. Skoro lubisz Terrę?
Zamszowa zdystansowana elegancja to Daim Blond.
Pudrowo-kobiece i eleganckie jest Clair de Musc. Dużo w nim jednak piżma.
Francuska noc jest w jaśminowym A La Nuit.

Chłodne ni zdystansowane to one jednak nie są. Prócz Gris Clair.
Przyjemnych testów, Nasturcjo!
karamari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-22, 13:38   #784
chooomik
Rozeznanie

GG do chooomik

Zajrzałam do was niesmiało bowiem ostatnimi czasy stałam się przeszcześliwa posiadaczką róży Lutka i tak czytam to co spisze nasturcja o tym podduszaniu, ubezwłasnowolnieniu i myslę sobie, że to jednak niesamowite jak bardzo to wszystko jest subiektywne. To co w nasturcjowej wypowiedzi okreslone jest jako "powolne pełzanie, zaciskanie coraz wezszych petli swobody wokol nosiciela" dla mnie jest miłym kocim prawie łaszeniem się, ocieraniem i wtulaniem zapachu - uwielbiam to A z kolei gdy nasturcja : "Czuje sie zawlaszczona, ubezwlasnowolniona, niemal nie-liczaca sie, bo przeciez we mnie, ponade mna i obok mnie jest ten zapach.", ja czuję tą jedność z zapachem, której chyba do tej pory nie spotkałam w żadnych innych perfumach aż na taką skalę.

pozdrawiam wszystkie Lutkofilki

The water's dark and deep inside this ancient heart
You'll always be a part of me...
chooomik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-22, 14:32   #785
em-jani
Raczkowanie

Cytat:

Czego szukam?

Chypre Rouge (moim zdaniem) - jest wyjatkowy - jak akwarela, przejrzysty laserunek, podczas gdy reszta to malowidła olejne lub zawiesiste gwasze. Nawet w Gris C ktoś jakby umoczył pędzel po temperze szczegóły obok wytrychów
em-jani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-06, 12:45   #786
aptur
Przyczajenie

Mam pytanie do osób które zamawiały lutensa bezpośrednio z salon shiseido. Długo się czeka na przesyłkę? Chcę z wyprzedzeniem zakupić prezent świąteczny Niestety zapach jaki chcę kupić jest dostępny tylko tam.
aptur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-06, 12:48   #787
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez aptur Pokaż wiadomość
Mam pytanie do osób które zamawiały lutensa bezpośrednio z salon shiseido. Długo się czeka na przesyłkę? Chcę z wyprzedzeniem zakupić prezent świąteczny Niestety zapach jaki chcę kupić jest dostępny tylko tam.
Pii razy oko - 1,5 tygodnia? Ale w okresie przedświątecznym może być nieco dłużej...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-06, 13:29   #788
Soso
Zakorzenienie

Powoli zakochuję się w zapachach Lutensa Swoją przygodę z nim zaczynam chyba trochę nietypowo, bo od zachwytu /nieprzemijającego/ Fleurs d'Oranger. Wwąchuję się w flakonik bez konca Chciałabym więcej - nie do końca jednak lubię poznawać zapach w perfumerii, mignęła mi przed oczyma na którejś stronie tego tematu informacja o tym, ze któraś z Was czeka na próbki z Quality. Czy możecie powiedziec coś więcej, jak je można zamówic?
Soso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-06, 13:54   #789
Katty_p13
Piers do przodu

Soso to mój ukochany lutensowski zapach .... a próbki można zamówić na stronie internetowej perfumerii Quality i o ile dobrze pamiętam 30 zeta kosztuje wysyłka 5 próbek więc masz pole do popisu ....
Stary 2008-11-06, 13:55   #790
a8tpk
BAN stały

Arrow Dot.: Serge Lutens

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Soso to mój ukochany lutensowski zapach .... a próbki można zamówić na stronie internetowej perfumerii Quality i o ile dobrze pamiętam 30 zeta kosztuje wysyłka 5 próbek więc masz pole do popisu ....

Do tego dochodzą dwie próbki gratis, zazwyczaj w stylu nawiązującym do pięciu jakie zamawiasz... czyli 7 próbek za 30zł
a8tpk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-06, 14:49   #791
Soso
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny Jestem na ich stronie, ale albo jestem jakaś slepa, albo kiepsko kumata Jest jakiś formularz zamówienia próbek? Czy po prostu piszę maila z informacją, które próbki mnie interesują?

Edytowane przez Soso
Czas edycji: 2008-11-06 o 14:50 Powód: dopisek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-06, 15:02   #792
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny Jestem na ich stronie, ale albo jestem jakaś slepa, albo kiepsko kumata Jest jakiś formularz zamówienia próbek? Czy po prostu piszę maila z informacją, które próbki mnie interesują?
Mozna napisac maila lub skorzystac z formularza na ich str. : http://www.missala.pl/cms/index.php?id=162
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-06, 15:03   #793
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kattarina Pokaż wiadomość
Mozna napisal maila, lub skorzystac z formularza na ich str. : http://www.missala.pl/cms/index.php?id=162
Dziękuję, teraz muszę się zastanowić nad tym co chcę )
Stary 2008-11-07, 18:00   #794
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Teraz w Douglasie w Galerii Bałtyckiej mają całą 19-tkę Lutensa.Piękne,na razie 4 zapachy wywąchane,trudno by mi się było zdecydować gdybym chciała jakiś zakupić

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-23, 11:26   #795
KomEwa
Rozeznanie

A ja cały czas chodzę napalona na Pana Lutensa.......... kreacje zapachowe i cały czas niezaspokojone są moje żądze. Pomóżcie, zanim mnie frustracja ogarnie. Może jakaś dobra dusza podrzuci linka do zamówienia książeczki Lutensa. Proszę, proszę, proszę

Testowałam tylko Ambre Sultan i niestety Ale przeczuwam i jawi mi się ("przed .... nosem duszy mojej"), że jeden z Lutensów to będzie mój signature scent. Tylko który?!
KomEwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-23, 11:46   #796
Polly_
grozi wypollizowaniem

Podobno woskowe próbki z książeczki dają tylko przyblizony obraz zapachu, nie przewidzisz na ich podstawie jak rozwinie się "płynny" zapach na Twojej skórze. Naprawdę lepszą opcją jest zamówienie próbek z Quality.
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-23, 12:47   #797
KomEwa
Rozeznanie

Wiem, ale najpierw chcę spróbować z książeczki jako coś w rodzaju "wstępnej selekcji". Jeżeli cokolwiek mnie zaintryguje, wtedy zamówię próbki z Quality.
Stary 2008-11-23, 13:18   #798
Polly_
grozi wypollizowaniem

Możesz napisać jaki typ zapachu Cię interesuje,to wizażanki zrobią wstępną selekcję. W sumie tych zapachów tak dużo nie ma...
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 09:27   #799
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez KomEwa Pokaż wiadomość
A ja cały czas chodzę napalona na Pana Lutensa.......... kreacje zapachowe i cały czas niezaspokojone są moje żądze. Pomóżcie, zanim mnie frustracja ogarnie. Może jakaś dobra dusza podrzuci linka do zamówienia książeczki Lutensa. Proszę, proszę, proszę

Testowałam tylko Ambre Sultan i niestety Ale przeczuwam i jawi mi się ("przed .... nosem duszy mojej"), że jeden z Lutensów to będzie mój signature scent. Tylko który?!
Skoro tak ładnie prosisz tu znajdziesz potrzebne informacje. Możesz pisać w języku angielskim.

http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...0&postcount=38
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 09:37   #800
KomEwa
Rozeznanie

Dzięki Kijanko, ale wczoraj w nocy już odnalazłam właśnie Twojego starego posta i prośbę wysłałam. Ale dobrą duszą jesteś z pewnością
Stary 2008-11-24, 11:55   #801
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki Kijanko, ale wczoraj w nocy już odnalazłam właśnie Twojego starego posta i prośbę wysłałam. Ale dobrą duszą jesteś z pewnością
To tylko taki biały pi-ar w rzeczywistości jestem...
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-26, 19:07   #802
a8tpk
BAN stały

Arrow Dot.: Serge Lutens

Na luck są dostępne Un Bois Sepia, Bois de Violette i jeszcze jakiś 3-ci. Wiecie czy ta edycja będzie dostępna u Nas w PL???
a8tpk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-02, 19:20   #803
KomEwa
Rozeznanie

Uprzejmie donoszę kolektywowi, iż dzięki Kijance przede wszystkim oraz wszystkim innym, których zachwyty mnie zmobilizowały, podjęłam trud wysłania do Francji - Ojczyzny Lutków - błaganie o książeczkę wraz z woskowymi próbkami.
Tydzień później czyli dziś dzierżę w dłoniach nie sierp i młot, ale rzeczoną książeczkę i testuję. Żaden zapach nie wzbudził we mnie zachwytu, ale podobały mi się: Gacie Chana (chyba najbardziej), Bois et Fruits, Chergui. Generalnie wszystkie ciekawe, Borneo maściowe, a Tuberoza zabójcza.
Ale niespodzianka! Lutosławy znalazły wielbiciela w osobie mojego Ukochanego, który zaciekawiony moimi opowieściami, wwąchał się w próbki i popadł w zachwyt. A nos ma mniej wyrobiony ode mnie!!! I gdzie tu sprawiedliwość?
Szerzej będę opisywać w wątku "ostatnio testowałam".
Dziękuję wszystkim.
Stary 2008-12-03, 09:55   #804
Konto usunięte

Cytat:
Tydzień później czyli dziś dzierżę w dłoniach nie sierp i młot, ale rzeczoną książeczkę i testuję. Szerzej będę opisywać w wątku "ostatnio testowałam".
Dziękuję wszystkim.
Udanych testów i czekamy na opisy.
Lepiej testować pojedynczo, choć wiem , że to trudne.
Stary 2008-12-04, 13:40   #805
aptur
Przyczajenie

Pytałem wcześniej o czas przesyłki bezpośrednio z Palais Royal.
Paczka dotarła w 4 dni (robocze). Dołączyli dwie próbki - Douce Amere i Majeste la Rose.
Wszytko odbyło się sprawnie i szybko. W paczce odręcznie napisane podziękowanie.
Jeśli ktoś z Was chce zamawiać dzwońce to polecam Niestety nie wszystkie zapachy Lutensa da się zakupić w Polsce.
Stary 2008-12-04, 13:54   #806
Santorio
Zadomowienie

GG do Santorio

Cytat:
Pytałem wcześniej o czas przesyłki bezpośrednio z Palais Royal.
Paczka dotarła w 4 dni (robocze). Dołączyli dwie próbki - Douce Amere i Majeste la Rose.
Wszytko odbyło się sprawnie i szybko. W paczce odręcznie napisane podziękowanie.
Jeśli ktoś z Was chce zamawiać dzwońce to polecam Niestety nie wszystkie zapachy Lutensa da się zakupić w Polsce.
Napisz co zamiawiałeś, jeśli to nie tajemnica .

Santorio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-04, 14:04   #807
aptur
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Santorio Pokaż wiadomość
Napisz co zamiawiałeś, jeśli to nie tajemnica .

Zamawiałem Chergui. Co prawda na prezent ale będę podbierał IMO najpiękniejszy Lutens z tych które znam.
Stary 2008-12-08, 08:48   #808
em-jani
Raczkowanie

spróbowałam obudzić wrześniowy klub z zimowego snu, może się uda
https://wizaz.pl/forum/group.php?groupid=205

em-jani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-08, 10:37   #809
E
Zakorzenienie

Cytat:
Zamawiałem Chergui. Co prawda na prezent ale będę podbierał IMO najpiękniejszy Lutens z tych które znam.
Arturze, a co testowałeś do tej pory? Miłośniczka lutowania pyta
E jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-08, 13:10   #810
aptur
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez E Pokaż wiadomość
Arturze, a co testowałeś do tej pory? Miłośniczka lutowania pyta
Ze względu na kiepską dostępność Lutensów na polskim rynku testowałem niewiele. Na szczęście ostatnio można je spotkać w Douglasie.
Z tych co testowałem i zdołałem zapamiętać:
Daim Blond (ciekawe, delikatne, zamszowe ale nie dla mnie) Serge Noir (o tak!, zapach jak widzę kontrowersyjny ale mi się bardzo podoba. Ciemny, niejednoznaczny i intrygujący.) Douce Amere (do szybkiego zapomnienia) Majeste la Rose (nawet ciekawy ale dla miłośniczek/miłośników kwiatów a konkretnie róż. Znaczy się nie dla mnie) Ambre Sultan (interesujący, bardziej kobiecy niż unisex jak dla mnie) Miel de Bois (miodny, niekonwencjonalny) Rousse (cynamon i jeszcze raz cynamon).

Chergui mają to do siebie, że jeśli się je pozna to większość innych zapachów wydaje się produktami banalnymi i przeciętnymi. Znam tylko jeszcze jedne perfumy które są tak wyjątkowe - Gucci PH.

Co do reszty Lutensów to w miarę możliwości mam zamiar poznać i inne. Odkąd w pobliskim Douglasie stoi cała bateria eksportowych Lutensów będzie to mam nadzieję wykonalne.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości