|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4
Cytat:
|
|
#782 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#783 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupilam ja na allegro jest z hm i sie fajnie rozciaga takze jeszcze na dobry miesiac bedzie ![]() Crystal ja robie tak jak ty po kilka sztuk z kazdego rozmiaru, choc 62 mam juz 11 par bodziakow ale wiecej nie kupie teraz wieksze
|
|
#785 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wow... piękne te literki... też mnie nachodzi ochota, żeby takie uszyć... tylko musimy zdecydować się co do imienia ale wydaje mi się, że pójdę na łatwiznę i uszyję je na maszynie u mojej mamy... |
|
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze ja mam 165 wzrostu TŻ 175...to raczej wielkolud nam nie wyjdzie heh...
chce mi się porobić ozdób świątecznych.. Idę szukać inspiracji literki super, watą napelnialas ?
|
#787 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane,
ja miałam fatalną noc, spałąm może z 2h, a tak wierciłam się z boku na bok. Wciąż bolały mnie żebra, nie mogłam się ułożyć, a w ogóle to szłam spać z bólem szyi po lewej stronie i opatuliłam się szalem na noc, ale średnio pomogło, teraz znowu boli delikatnie bolał mnie brzuch prawie całą noc i się tym denerwowałam, mała kopała jak szalona do rana i strasznie nisko ją czułam, miałam wrażenie że kopie mnie prawie w cipcię. Kilka razy wstałam do toalety i wszystko było ok. Potem ból przeszedł, więc pomyślałam, że to było od stresu i mojego głupiego przeżywania każdego tematu. Oby. Zobaczymy jak będzie dziś. dziś planuję zrobić słodkie: http://zjemto.blox.pl/2014/11/Rozki-...odzynkami.html i http://zmiksowani.pl/przepis/631655 i zamarynować kurczaki, a jutro zrobię sałatkę jakąś, bo po kawie zrobimy kolację i do tego będą pieczone kurczaki w ziołach i kaszanka z piekarnika, 2 rodzaje, część z cebulą, część z kiszoną kapustą. Uwielbiam kaszankę z pieca, smakuje jak z grilla a i jeszcze robię zapiekany chlebek z pieczarkami i żółtym serem. Zobaczymy co uda mi się spieprzyć![]() Cytat:
Cytat:
![]() za kolejny tc.Trzymaj się dzielnie, mocno Cię ściskam Cytat:
|
|
#788 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, witam przyszłe marcowe mamusie
, co prawda nie udzielam się, ale czytam was bardzo regularnie a stwierdziłam że się ujawnię , oczywiście przepraszam was za takie podglądanie, ale jakoś to mi pomaga umilić czas ciąży , no i niestety nie zawsze mam czas na czytanie i nie chce wam tutaj wpadać tylko na jakiś czas, zresztą nadrobić was jest mega ciężko czasami .Ja mam pytanie do dziewczyn z Wrocławia czy któraś z was będzie rodzić na Kamieńskiego?, ja właśnie załatwiłam sobie prywatną położną i mam tam zwiedzać porodówkę, trochę się stresuje tym szpitalem bo są różne opinie na jego temat , ale tu mam najbliżej
|
|
|
|
#789 |
|
Wtajemniczenie
|
jejjjjjj młody waruje po brzuchu że cały faluje heheheh chciałam nagrać na tel I przestał-droczy się skubaniec mały
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez dzis chciałam nagrać to się skończyło hehe
|
#791 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wow, nadrobiłam Was nareszcie
![]() Wczoraj byliśmy porozmawiać nt menu ślubnego i teraz chodzą mi po głowie te wszystkie pyszne rzeczy i nie możemy z TŻ dojść do porozumienia w sprawie 2 dania, więc chyba zamówimy tak, żeby każdy gość sobie wybrał jedno z nich ![]() Cytat:
a tam, gdzie chodzę teraz po zarejestrowaniu się każdy dostaje numerek - numerki wyświetlane są nad drzwiami i to najlepszy system jaki mogę sobie wyobrazić jak ktoś na pobieranie 2 czy 3 razy jak przy glukozie to pielęgniarka go woła sama i nie ma wojny ![]() Mnie za to denerwują często ludzie w autobusach, przedwczoraj się nasłuchałam gadania 55-60-letniej kobiety na temat mojej kultury bo jej nie ustępowałam ![]() Cytat:
przykładam się do smarowania ale genetyki nie przeskoczysz :< Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A jej córa 10-letnia zawsze była najmniejsza wśród rówieśników, więc wzrostu dziecka się nie przewidzi
|
|||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem z Wrocławia I zamierzam rodzić na Kamieńskiego. Też chce wykupić położną-mam się zgłosić do wybranej na początku stycznia. Ja od swoich znajomych słyszałam tylko dobre opinie. Wiadomo w internecie znajdzie sie I negatywne ale stwierdziłąm,ze opieram się na zdaniu znajomych mi osób. Daj znać jak wrażenia z wizytacji
|
|
|
#793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do szpitali, to ja z Wrocławia nie jestem, ale myślę, że każdy szpital ma podzielone opinie wśród ludzi i sama przestałam się już tym kierować, lepiej patrzeć na kadrę i inne warunki
|
|
#794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Daj znac po obejrzeniu oddzialu. Jestem bardzo ciekawa.
|
|
#795 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiście dam znać jak tam na porodówce jest, ale ja na początku stycznia dopiero idę
, mam nadzieję, że się nie przerażę , bo staram się nie myśleć o porodzie na razie , ja mam termin na 15.03.2015, tak więc może się spotkamy w szpitalu z maluszkami kto wie , a z tymi opiniami to masz rację, ja jak dzwoniłam do tej położnej to byłam naprawdę bardzo sympatyczna i miła, tak więc mam nadzieje, że chociaż troszkę mi pomoże i umili czas ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Mi też groziła cc za względu na to że miałam łożysko przodujące, prawie całkowicie zasłaniające ujście, ale już mi się trochę podniosło, niby dalej jest trochę nisko, ale już jest dobrze przynajmniej tak mi lekarz na połówkowym powiedział
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#796 |
|
Zadomowienie
|
Heeejcia
My od rana 'na grubo', na śniadanie 3 naleśniory z serem i powiem wam że chyba się zaczęło, totalna gastrofaza, ciągle jeść mi się chce i nie mogę już ddoczekać się wtorkowych zajęć, bo wtedy można też posłuchać znowu serduszka Bubci
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#798 |
|
Wtajemniczenie
|
też staram się o tym nie myśleć na razie....myśle że po świętach się zacznie...
jak na razie nie jestem w stanie siebie wyobrazić podczas porodu!!!!
|
|
#799 |
|
Zadomowienie
|
poród, mój TŻ już przeżywa jak ja dam rade
wczoraj pzegadaliśmy pół nocy o naszym Robaczku
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie młody chyba kopie tam w środku aż mnie rzucalo z bólu takie mocne walniecia a z 5 takich. Co za smark już mamusie bić
|
#801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Moja siostra rodziła na Kamieńskiego, ale to już 12 lat temu
, i właśnie nie do końca jest zadowolona, mówi, że tak olewacko ją traktowali, po za tym rodziła 17H ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#802 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i oby taki został, bo tatus ma wielki nochal ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
Ahh strach sie bać, to zleci raz dwa, świeta, nowy rok.... poród |
||
|
|
|
#803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#804 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() u mnie nocka w miare ok, chociaż tak mnie biodra zaczynają boleć, że przewracam się z boku na bok, a to też nie jest najłatwiejsze :P crystal co do Twoich pytań, teraz są takie czasy, że tak naprawdę wszystko można w każdej chwili kupić, ale termometr jednak miałabym już w domu jak pojawi się dzidzia. Co do maści na odparzenia będę mieć też na pewno, ale słyszałam opinie, że nie powinno się smarować codziennie, tylko jak coś się dzieje, bo taka maść bardzo wysusza skórę. Cytat:
![]() Cytat:
co do rozmiarów ubranek to ja liczę, że Iga nie urodzi się za duża ja miałam 53 cm, TŻ 54 więc pierwsze ubranka na 56 cm. Mojego kuzyna synek ostatnio skończył pół roku i nosi takie na 74 cm, a jest dość dużym dzieckiem. Także myślę, że na lato będę używać max 68 cmczas zrobić jakieś śniadanko miłego dnia
|
|
|
#805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz takze brochow zbiera dobre opinie. I powiem wam tez, ze mialam teraz stycznosc ze szpitalem na Borowskiej. O ile IP to koszmar, tak oddzial gin-pol juz jest okej. Wszyscy mili bardzo pomocni. Bylam w szoku pozytywnym bo wiele zlego sie nasluchalam.
|
|
#807 |
|
Rozeznanie
|
Tak porody bywają różne. Nie myślcie o tym dziewczyny, niepotrzebny stres. Mój pierwszy poród był chyba wyjątkowo łagodny i mam nadzieję że i tym razem pójdzie bez problemów. Najważniejsze żadnych komplikacji, ból wytrzymamy i szybko zapomnimy.
|
#808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#809 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny ale wczoraj naskrobałyście szok.
Dziękuję wszystkim za słowa otuchy, od wczoraj odpoczywam i czuję się z tym okropnie jak tak wszyscy wokół mnie latają, nawet teraz moja mama sprząta mi kuchnię, aż mi głupio, mój mąż bardzo się przejął tym że grozi mi położenie do szpitala biedulek że ma wyrzuty sumienia że to przez niego że mi za bardzo nie pomagał, ale powiem wam że jak sobie poleżę to brzuch mniej mi się napina, tylko gdzieś wyczytałam że takie bezbolesne napięcia mają prawo się zdarzyć na tym etapie ciąży, to normalne jest tylko dlaczego ta szyjka się skraca fuck , ale wczoraj odnalazłam książeczkę ciąży i w poprzedniej już w 34 tc szyjka była skrócona i miałam 1,5 cm rozwarcia a córkę przenosiłam o 5 dni, więc może u nas w rodzinie taka uroda nic na razie się oszczędzam zobaczymy 10 grudnia na wizycie Przepraszam że nie bedę cytować ale gratuluję wszystkim udanych wizyt i pięknych brzuszków ![]() Niunia ty to chudzina jesteś, brzuszek śliczny Ja jestem o tydzień do tyłu i mam wielgachny brzuchal Martwi mnie brak wiadomości od Mon mam nadzieję że u nich wszystko ok Mój synek od paru dni tak mocno kopie,że chyba będzie piłkarzem monika 1985 - witam nową mamusię EdithS- zapomniałam ci wczoraj pisać bardzo ładne obrusy kupiłaś aha i brzuszek piękny, ciąża ci służy Odniosę się jeszcze do kremów ja małą kremowałam kremem Nivea- na każdą pogodę ale moja ma bardzo wrażliwą skórę i musi być kremowana, a latem to krem z filtrem 50 bo inaczej zaraz się robi czerwona ale ma to po mnie |
|
|
|
#810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.

dziś dokończyłam literki. Zdjęcie nie wyraźne bo z tel.[COLOR="Silver"]
delikatnie bolał mnie brzuch prawie całą noc i się tym denerwowałam, mała kopała jak szalona do rana i strasznie nisko ją czułam, miałam wrażenie że kopie mnie prawie w cipcię. Kilka razy wstałam do toalety i wszystko było ok. Potem ból przeszedł, więc pomyślałam, że to było od stresu i mojego głupiego przeżywania każdego tematu. Oby. Zobaczymy jak będzie dziś. 
* trzymam mocno kciuki dalej. 

przykładam się do smarowania ale genetyki nie przeskoczysz :<
i powiem wam że chyba się zaczęło, totalna gastrofaza, ciągle jeść mi się chce