![]() |
#781 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II
Hej mam tak jak karolina czytam na bierzaco ale nie nadarzam odp
![]() ![]() Czasu brak przez kryzys mojego N ..mamy powrót kolek i noce sa tragiczne na dodatek zębów brak -chya się cos kluje ale nie wiadomo I mamy Armagedon Na dodatek odstawiam KP bo bóle brzucha sa w nocy najgorsze jak je dużo mleka.. Chce na mm go przerzucić bo 5 karmienia w nocy i wycie po nich sa nie do wytrzymania Z nowych umiejętności to ostatnio się nauczyć pelzac, przybiera pozycje do raczkowania i ostatnio sam podnosi się w kojcu i chodzi wzdłuż długiego boku ![]() No i glos ćwiczy.. Tyle u nas narazie ..wazy 8900 i 74 cm zophiee wspolczuje zatrucia ![]() Ja N nie daje ryb narazie bo go po nich brzuch boli Jak nocka bez TŻ? No i juz muszą Kończyc ![]() Miłego weekendu buziaki
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#782 |
Zadomowienie
|
Witam się po zakupowym szale. Jakbym nie zapomniała telefonu z domu to prędzej byłoby info.
Kupiliśmy cotobaby salsa Q 9-36 kg. I wózek firmy Jole.(dokładnie nie pamiętam) 1300 zł poszło. .. młody musiał wracać w foteliku bo się nie miescilismy..ale można mu oparcie zrobić tak jak w nosidle. I ogólnie w spacerowe juz nie chce przodem do mnie. Musi oglądać świat.. Kończę bo jesteśmy na spacerze i dochodzimy do Teściowej. ![]()
Dwoje potrzeba, by powstało trzecie. ![]() 25.10.2014 ![]() Tomcio Lipiec 2014 ![]() Fasola czekamy ![]() Edytowane przez alingles Czas edycji: 2015-02-21 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 |
Zadomowienie
|
Ucichlo. Wszystkie rozkoszą się weekendem
![]() U nas trochę maruderek. Ale ogólnie jest okej.
![]() |
#784 |
Zadomowienie
|
hej
![]() niestety, weekend się skończył. wróciłam ze zjazdu rodzinnego. Jurka jakby nie było z nami - był tak zafascynowany kilkuletnimi kuzynami, że prawie nic nie trzeba było z nim robić. wystarczy, że razem z nimi przebywał i zapominał o bożym świecie ![]() więc znów na tapetę wróciło kolejne dziecko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 | |||||
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50318362]
pradip czy wykonujecie z małym jakieś ćwiczenia? No bo Olek leży na tym brzuchu Ale on nic kompletnie nie robi oprócz używania rąk. Nogami tylko macha i uderza w podłogę i to jest jego aktywność... [/QUOTE] Jeszcze w temacie ćwiczeń jak Olkowi nie chce się samemu przewracać to Ty podnoś mu nogi i przekładaj z jednej strony na drugą żeby on musiał ciałem nadrabiać. Albo usiać z wyprostowanymi nogami i połóż małego prostopadle do siebie na nich. Połóż coś co lubi (niekoniecznie zabawkę może być pilot) przed nim i niech próbuje zleźć z Twoich nóg żeby dotrzeć do celu. Super że Adaś pójdzie do dzieci i brawa dla niego za słomkę ![]() Cytat:
![]() ![]() O siadzie między kolanami dokładnie to samo powiedziała mi rehabilitantka ale skoro Borysowi też się to zdarza i Ty się nie przejmujesz to już całkiem spokojna jestem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A czemu właściwie przeszliście na 4+? Cytat:
![]() Ale zabawa musiała być w takiej wspólnej kąpieli ![]() ![]() Cytat:
![]() A u nas nieciekawie ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
Pradip kupiłam paczkę, żeby zakladać na noc. Ja w nocy nie zmieniam pieluchy, więc myślałam, że większy rozmiar, będą bardziej chłonne... Ale one prawie się nie różnią między sobą
![]() Dzień dobry w ogóle. \Dzis kolejna fajna noc. Borys od 19.15 spał do 3.30. Normalnie idziemy na rekord. wypił może z 50 mm, i spał do 6.40. Więc bosko ![]() Borys chyba jednak trochę poraczkuje...dziś kombinował znowu, choć stawania bardzo go ciekawi, hihi nowa perspektywa jest bardziej kusząca. Bogini- do nas jak przyjerzdzają dzieciaki- a w rodzinie mamy ich sporo, to też Borysa nie ma...Patrzy jak zaczarowany, śmieje się, zaczepia. ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Pradip, jak dziś Kubuś? Katar to przekleństwo dla takich maluszków ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Heheh my też 4+ kupiliśmy na nocki a jak przyłożyłam do 4 to są praktycznie identyczne... nie wiem czy nie kupić 5 w takim razie.... Ale kupiłam nowe dady i są fajne tak cienkie jak pampersy ![]() Zazdroszczę nocki... u nas kolejna kiepska... w dzień też słabo śpi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#788 |
Zadomowienie
|
Dziecko mi się zepsuło.
Z 2och drzemek zrobiły się 3.. Wstaje kolo 6.30, i z trudem wytrzyma do 8.30. W dodatku kaszy nie, mleka nie. Dopiero je jak wstaje o 10. (Dostaje mm ok 5) i później znów z trudem do 12. Pośpi do 13-13.30. I potem dopiero o 17. Nie ogarniam.. Zazdroszczę wam, że dzieciaki reagują tak na inne. Znaczy u nas Tomek tez tak reaguje na swojego kuzyna. Ale ten się go strasznie boi i ucieka. Ma 4 lata i do momentu narodzin Tomka był sam. Idę sprzątać bo w niedziele przyjeżdża sanepid (moja mama) a teraz pewnie zajrzy teściowa. I jeszcze musze coś na obiad wymyślić.
![]() |
#789 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dodajecie zioła do dań maluchów? Jakie suszone z torebki?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
Wtajemniczenie
|
ja dodaje wszytsko oprócz soli i pieprzu, i cukru. Chociaż zdarzył się, że jadła nasze ziemniaki solone czy coś.... A cukier tez już był w biszkoptach czy w pieczywie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.bdsklep.pl/runo-15g-karda...-eko,id-216748 tam mają fajowe eko produkty- i to z sklep z białegostoku- o ile się nie mylę, więc odpadła by ci przesyłka. dużo taniej niż w eko-sklepach ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Bogini, próbowałaś tych pieluchomajtek? widzę, że papmers ma taką nowość http://www.bdsklep.pl/pampers-premiu...4szt,id-221550 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki żeby Borys jednak namyślił się poraczkować ![]() Dzieki że pytasz ![]() ![]() ![]() Oby nocki były dalej dobre ![]() Cytat:
Mi w tych cienkich pampersach wydaje się ze dużo częściej trzeba je zmieniać. A próbowałyście tych nowych pieluch z Biedronki Fitti czy jakoś tak ??? 24zł w tym tygodniu Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Konto usunięte
|
Olek ma znowu obrazę na jedzenie. W dzień je baardzo mało, w zasadzie wciskam mu jak się da. Kaszke jeszcze zje, ale jakiś obiadek? Wedline to by jadł, ale to chyba niezbyt zdrowe.?No i przede wszystkim zero urozmaicenia. Owoce czy warzywa to kompletna klapa. W nocy oczywiście trzy pobudki na mleko po 210ml.
Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50384279]Olek ma znowu obrazę na jedzenie. W dzień je baardzo mało, w zasadzie wciskam mu jak się da. Kaszke jeszcze zje, ale jakiś obiadek? Wedline to by jadł, ale to chyba niezbyt zdrowe.?No i przede wszystkim zero urozmaicenia. Owoce czy warzywa to kompletna klapa. W nocy oczywiście trzy pobudki na mleko po 210ml.
Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Wędlina to kiepski wybór, chyba, że sama upieczesz- wtedy będziesz miała pewność. Swoją drogą to nic trudnego. U mnie też było tak przez kilka dni, nie chciał dosłownie nic. Trochę makaronu, tu beokuła skubnął ode mnie... Taki czas, ja nie wciskam i nie latam za nim z jedzieniem. Będzie głodny to da sygnal! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 | |
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50384279]Olek ma znowu obrazę na jedzenie. W dzień je baardzo mało, w zasadzie wciskam mu jak się da. Kaszke jeszcze zje, ale jakiś obiadek? Wedline to by jadł, ale to chyba niezbyt zdrowe.?No i przede wszystkim zero urozmaicenia. Owoce czy warzywa to kompletna klapa. W nocy oczywiście trzy pobudki na mleko po 210ml.
Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Dobrze chociaż że w nocy nadrabia ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#796 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 | |||||||
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() Ostatnio dopadł mnie jakiś kryzys, dół na wszystko..eh ostatnie miesiące macierzyńskiego, nie wiem co zrobić z Z. , temat kupna domu/mieszkania ciągnie się okropnie (u nas ceny kosmiczne, a jeszcze teraz 10%wkładu, od przyszłego roku 15%), no chociaż samochód mamy już, zaniedbałam dom (powyciągałam niepotrzebne rzeczy na sprzedaż i nasze pokoje wyglądają jak magazyny-oczywiście jeszcze nic nie wystawiłam) , siebie (nie ćwiczę, szamie słodycze jak głupia, odpuściłam angielski)....i tak mogę wymieniać w nieskończoność. Całe szczęście, że wszyscy jesteśmy zdrowi, dzieci są cudowne (chciałam napisać, że jak śpią ![]() ![]() Sorki, że tak o sobie, ale musiałam sobie ponarzekać ![]() ![]() A tu co widzę, cisza ![]() ![]() ![]() Dzisiaj przelecę Was od tyłu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Widzę, że na tapecie temat jedzenia. U nas małymi krokami lepiej, pomału poznajemy nowe smaki i co najważniejsze odstawiliśmy słoiczki. Ostatnio na tapecie ogórkowa i pomidorowa (ze swoich wakacyjnych przetworów). Młoda je uwielbia. Z. codziennie wcina jaglankę na wodzie z owocami, cyc, zupka, cyc, cyc, kaszka na mm, cyc, cyc cyc cyc cyc...ale i tak mi się wydaje, że jakoś wolno nam to idzie. Miłością Z. jest chlebek, bułka kajzerka skubana i podawana przez brata na spacerze, wafle ryżowe, chrupki kukurydziane, z resztą wszystko co może jeść sama. Blw niestety w lesie, nad czym ubolewam, ale może niebawem się za to w końcu weźmiemy. Za to mamy problem ze starszakiem. To było dziecko, które jak było małe jadło wszystko (no prawie, bo wędliny nigdy nie wziął do pyszczka), zupa brokułowa to była ukochana zupa. Odkąd poszedł do przedszkola wszystko się mu pozmieniało. Nie chce mi jeść owoców, o warzywach szkoda gadać. Prośby i groźby (szlabany na słodycze) nie przynoszą rezultatów. Z czego to dziecko ma zdrowo rosnąć ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Z resztą moja panna to dziwny przypadek. Posadzona potrafi przekręcić się na czworaka, coś sobie sięgnąć i powrócić do siadu, ale żeby tak z leżenia sama usiadła, albo przyjęła pozycję na czworaka to nie. Za to w łóżeczku, bądź o meble z siadu podciąga się i pięknie stoi na nogach. Niestety chodzi trzymana za paluchy, normalnie lata po domu. Wiem, że to za wcześnie, ale przecież na siłę jej nie przykleję do podłogi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() To fakt, moja wpatrzona w brata jak w obraz św. Na inne dzieci też żywo reaguje. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() -------------- Co do kp. To mam mieszane uczucia, bo o ile kocham karmić ( bardzo, żałuję, że A. karmiłam tak krótko, bo 6m), kocham tą bliskość, to jak Z. sprawia to przyjemność, to że jest tanie (pomińmy fakt że chyba jem dwa razy więcej, bo przy kp mam straszne zapotrzebowanie energetyczne, no więc drogo mnie teraz wykarmić ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja też ![]() ![]() Za to ostatnio miałam sen, że byłam w ciąży i miałam nawet bóle przedporodowe. Nawet rano myślałam, że może to @, ale spojrzałam w kalendarz i to jeszcze za wcześnie ![]() Cytat:
![]() Oprócz tych owoców, jeszcze dodaję do jaglanki jagody, truskawki, maliny, ze słoiczka brzoskwinie, mango. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U nas też jak zęby idą, to apetyt spada, nawet cyc jest be ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50320787] Adaś ma miejsce w przedszkolu zaklepane [/QUOTE] ![]() Nie wiem jak gmina ten problem rozwiąże (ponieważ od tego roku obowiązek przedszkolny mają również 4 latki), bo mnie nie stać płacić za dwa przedszkola prywatne. To również mnie smuci ostatnio ![]() ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jak tam remont idzie?? Kiedy planowany koniec? Dajecie rade?? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;50307352][B] A u mnie Adaś rzadko kiedy bawi się z Olkiem. Zazwyczaj koło pół godziny a potem idzie bawić się sam autkami i zupełnie nie zwraca na nas uwagi. [/QUOTE] Pamiętaj, że Twój Adaś ma 2,5 roku to i tak długo daje rade zająć się jedną rzeczą tj. z Wami zabawą. Mój ma 5 lat i też nie bawi się cały czas z siostrą. Bardziej to my się włączamy do jego zabawy. ![]() Cytat:
![]() ------------------------------------- Koniec więcej nie dam rady. Pisałam Wam przed chwilą, że przez kp nie mam jak się wyrwać z domu, ale czasem tak jak właśnie przed chwilą, nie mam jak się wykąpać, bo co wskoczę pod prysznic to Z. się budzi, nie ważne o której się kąpie. To się nazywa czujnik ![]() U nas na tapecie: ada...ada... (brakuje jej tylko "ś" lub "m" ![]() ![]() ![]() ![]() Robi ślicznie papa, brawo i ostatnio hitem jest kręcenie głową na nie ![]() No to się i ja pochwaliłam teraz mogę spać. Ps. o mało z kanapy nie spadłam ![]() ![]() ![]() Właśnie simka jak tam piesek się chowa?? Dobrej nocy i miłego dnia ![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#799 |
Zadomowienie
|
Majkela uwielbiam Twoje wypociny
![]() Ja w piątek owszem poszłam spać do drugiego pokoju a i tak się obudziłam jak Tż karmił małego i o 4 przeszłam spowrotem się poprzytulać do Tz ![]() Dziś bierzemy się za ruskie, przyjedzie szwagier popilnowac małego. Juz mi ślinka leci...
![]() |
#800 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawo za umiejętności małej ![]() Zęby i choróbsko to jednak kiepskie połączenie ![]() Ale planujesz karmić do końca tego roku czy aż mała skończy roczek? Nie gryzie Cię? Oby starszak przestał brać przykład z mojego i znów zaczął ładnie jeść a Ty wychodź już z tego dołka wiosna idzie ![]() Cytat:
![]() Kurcze co ja mam robić z tym moim gamoniem? Kaszle bardzo z nosa już się nie leje tylko zakleja co jest jeszcze gorsze za to leje się z dzioba bo druga 2 już dziś wyczuwalna... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 | |
Zadomowienie
|
hej
![]() korzystam z chwili, bo uśpiłam małego w domu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nocka słaba, ale nie rozpamiętuję ![]() ![]() ![]() na ostatek poskarżę się Wam - mój tżet znowu strasznie długo pracuje. mają straszne ciśnienie w pracy. wraca tylko wykąpać małego i znów do roboty. w weekend też pracuje. i tak będzie przez 8 tygodni ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Zophieee dzięki za linki ![]() ![]() Pradip odciągaj Kubie wydzielinę. musicie to przetrwać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
Konto usunięte
|
Ja dzisiaj mam dzień do bani
![]() ![]() Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#803 | |
Zadomowienie
|
Sola, pisałaś kiedyś, że dawałaś Oli paprykę? gotowaną czy surową?
![]() Jurek oczywiście już się obudził ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#804 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tych pieluszek nie kupowałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Wczoraj dzieciaki taką piękną drzemkę zaliczyły - Iza spała 2 h, a Radek 2,5 ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() Tak więc w tamtym tygodniu mieliśmy odebrać mieszkanie (w końcu) ale gość, który miał się tym profesjonalnie zająć (bo my się guzik znamy) nie mógł przyjechać, więc przełożyliśmy odbiór na ten piątek, a gość mi wczoraj dzwoni, że z pracy go gdzieś tam wysyłają i niestety w ten piątek też nie przyjedzie ![]() ![]() ![]() Poza tym dzwoni do mnie dziś mój kierownik (pracujemy z mężem w tej samej firmie, tylko na innych jednostkach oddalonych od siebie o 200km), że jak wrócę do pracy to postara się załatwić przeniesienie na jednostkę męża ![]() Poza tym jesteśmy prawie zdrowi, tzn. ja i mąż zakatarzeni, ale Kacperek na razie się trzyma! No i dwa dni temu nauczył się wstawać w łóżeczku i teraz wstaje przy wszystkim ![]() Prapid jak było na koncercie? Psikaj małemu dużo do noska i odciągaj, tak na prawdę chyba nic więcej nie możecie zrobić, no i inhalacje by pewnie trochę pomogły. majkela12 Ty mnie zawsze zadziwisz tym nadrabianiem ![]() ![]() ![]() Berenika_26 a nie ma tam gdzieś jakiegoś komisu, żeby kupić tani wózek na już? Bo to zamknięcie w domu bez niczego musi być straszne... A jak mąż sobie radzi w pracy? Zadowolony? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#808 |
Zadomowienie
|
Nie pisałam,ze wprowadzanie glutenu jednak zakończyło się u nas klapą
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 |
Zadomowienie
|
Ka rolina współczuję nocek, wiem coś niestety o tym... W dzień myślę, że będę karmić jeszcze długo, ale przychodzi noc i mam ochotę rzucić to wszystko i od jutro wziąć butlę i koniec... Wiem, że są dzieci, które są kp i pięknie śpią, ale widzę że nasze do nich nie należą
![]() Mam nadzieję, że te dłuższe drzemki się utrzymają, bo przynajmniej coś byś sobie odpoczęła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 |
Zadomowienie
|
Oszalalam. Zrobiłam 150 pierogów.. Idziemy zanieść 80 teściowej...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.