|
|
#781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII
albo jest już poooo...
Nie pisała do mnie w każdym razie. Marei trzymamy kciuki! I czekamy na info ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
U nas są prawie w tym samym czasie 3 okazje do prezentów: dzień dziecka, narodziny Frania i urodziny Leosia. Dwa prezenty już mamy wybrane trampolina do ogrodu i samochód na akumulator (samochód ma być na urodziny). Od Franie planowałam kupić starszemu bratu coś tańszego, tylko ciężko mi się na coś zdecydować...
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też myślę co tu by od Leny kupić.. ![]() Pofarbowalan włosy, ależ mam piękne
|
|
|
|
|
#783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też się głowię co młodemu kupić od siostry. |
||
|
|
|
#784 |
|
Przyczajenie
|
Hej, wiem że nie goszczę tu za często, ale może Wy mi coś poradzicie.
Mój mały jak wspominałam na ostatnim usg był w położeniu miednicowym i lekarz stwierdził że ma jednokrotnie owiniętą pępowinę wokół szyjki, ale nie mam się tym martwić, nic mu nie grozi. Wczoraj i przedwczoraj sobie mały strasznie fikał, dzisiaj od rana jakiś taki jest niemrawy, i czuję jego ruchy zupełnie inaczej, jakby zmienił pozycję. Nawet jak go zaczepiam to rusza się ale niezbyt intensywnie. Teściowa mnie dziś nastraszyła, że z tym owinięciem pępowiną to powinnam leżeć w szpitalu i być pod kontrolą KTG, moja mama twierdzi że przesadzam i mały sobie odpoczywa. Nie chcę wpadać w paranoję, bo czuję, że mały się rusza, tylko jest duzo spokojniejszy niż zwykle ale już sama nie wiem. Na ip nie chcę jechać, bo znając mój szpital zatrzymają mnie zaraz na 3 dni a nie wydaje mi się zeby to było konieczne.. Za dużo internetu i wrodzone czarnowidztwo? |
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Jak to jest z zalatwianiem macierzynskiego itp? Dotarly do mnie info ze teraz musze wziac zaswiadczenie ze szpitala ze urodzilam, dostarczyc je do pracy, na tej podstawie dostane decyzje o podstawowym macierzynskim a dopiero potem pisze wnioski o dodatkowy i rodzicielski. Tylko ta opcja nie zaklada wyboru od razu rocznego i stalej wyplaty przez caly rok - 80%. Mi niby wszystko jedno czy tak czy 100 a potem 60% ale ciekawa jestem czy rzeczywiscie tak jest... |
|
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się po wizycie.
Wszystko pozamykane! Mały waży równo 3kg. Ginka powiedziała, że wg niej urodzi się około 3,5kg. Uff, martwiłam się że będzie mega klockiem. Głowę, obwód brzucha ma w normie, tylko nogi długaśne. Nie mam paciorka!Jedyną smutną, bardzo smutną i dobijającą wiadomością jest to że znowu będę miała przymusowe spa... Jak nic się nie zadzieje, to w 38 tygodniu kierunek szpital, ze względu na nadciśnienie. Wizytę mam 11.06, ale wcześniej mam przyjść na ktg.
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2015-05-28 o 19:31 |
|
|
|
#787 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzięki za odpowiedzi
spore różnice w "czekaniu" jakwidać.... u mnie pobiera i oddaje moja ginka, wyniki przychodzą do niej, ona wysyła mi smsa z wynikiem i moge go sobie odebrać "przy okazji" czyli smsa moge sie spodziewać w przyszłym tygodniu, ciekawe czy do wtorku zdąży dojść, bo mam u niej ktg i bym od razu sobie odebrała ![]() Cytat:
![]() chyba sobie zrobie jutro ![]() ![]() Cytat:
jeśli faktycznie nigdy nie był taki spokojny to zawsze można skontrolować..... a może poprostu ma taki dzień? moja mała jest czasem 1 lub 2 dni spokojna, czuje tylko spokojne ruchy i wiercenie dupki a przez kolejne dni wierzga jak szalona /.........i tak na zmiane
|
|
#788 |
|
Raczkowanie
|
Moja mała tez ma czasem takie dni, jak bedzie to Cie niepokoić to jedz do szpitala, ja tez raz byłam jak sie nie ruszała od rana, a ona poprosu nie ma juz duzo miejsca w brzuchu
|
#789 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o macierzyński to najlepiej dowiedzieć się bezpośrednio u swojego pracodawcy, bo z tego co ja słyszałam to od razu deklarujemy ile chcemy wziąć urlopu i trzeba też podpisać od razu oświadczenie (jeśli matka chce cały urlop wykorzystać sama) że ojciec dziecka nie będzie korzystał z tego dodatkowego urlopu. |
||
|
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mężczyźni i czop!! pierwsza klasa! ![]() Zapraszam na ciacho!! ![]() Tak się bałam tego badania dna oka..a nie taki diabeł straszny ![]() Okulistka bardzo miła, badanie prawidłowe!! Byłam tez na ktg, mój Syn zdecydowanie nie lubi tej maszyny, bo wali w głowice jak szalony KTG też prawidłowe...w poniedziałek szpital i we wtorek CC
|
|
|
#791 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze dziewczyny ale mi niedobrze i muli okropnie do tego mam bole krzyżowe i brzuch ciągnie w dół !!! A i wkładke 2 razy zmieniałem bo jakaś taka bardziej mokra! Wzięłam juz 2 nospy max i magnes i nic żadnej poprawy
jutro o 10 mam spotkanie w sprawie bankowania krwi i chciałbym dotrzymać do jutra ![]() Co do prezentów na dzień dziecka to moja córka zazyczyla sobie siostrę ![]() Ps. Bankuje któras z krew pepowinowa? Martus - 100 lat pięknego i zdrowego synusia Edytowane przez haniula1803 Czas edycji: 2015-05-28 o 20:05 |
|
|
|
#792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Marta,wszystkiego naj ![]() Mam dzis dzien lenia. Nawet mi sie pisac nie chce... Pol dnia przespalam,potem szybkie "weekendowe" zakupy z tz... Zrobolam sobie koktajl truskawkowo-bananowy (bez cukru ) i znowu chce mi sie spac
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
czyli dzieciątko przyjdzie na świat w dzień dziecka
ale fajnie Cytat:
![]() ide chyba leżeć, jakaś śnięta jestem...
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
wtorek to nie dzień dziecka
Marta super!!! już tak blisko |
|
|
|
#796 |
|
Konto usunięte
|
Marta ale super
Ciekawe jak Marei ![]() Ja przed chwilą skończyłam pierwszy od tygodnia trening, gil do pasa ale już nie mogłam wytrzymać jak zobaczyłam tą galaretę na udach
|
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() martaprzynajmniej wiesz co Cię czeka
Edytowane przez alkamor Czas edycji: 2015-05-28 o 21:54 |
|
|
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka ale biorą Cię tylko na obserwację w tym 38tc czy będą wywoływać?
Marta sto lat A Marei dalej milczy oby już było po wszystkim |
|
|
|
#799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Industria ma jakis inny kalendarz
![]() Madeline ja bym zrobiła tak jak Monika niżej pisze: Cytat:
Cytat:
za wizytęa do szpitala jeszcze trochę czasu zostało, może samo się zacznie wcześniej? chyba Tassia |
||
|
|
|
#800 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytęOby ten pobyt w szpitalu Cię ominął ![]() Cytat:
Już tak niedużo Ci zostało ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- oby!
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałam z własnej perspektywy, bo ja składam teraz wnioski o te wszystkie urlopy, żeby było z głowy i żeby dostawać 80% pensji przez cały rok.
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#804 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ooo kurczaki chyba bedzie kolejne dzieciątko z nami ![]() Marei Jak sie czujesz? Masz juz wszystkie do dokumenty przygotowane do szpitala? Ja musiałam 4 kartki wypełniać i rozne deklaracje, aaa i jak załatwiasz dziecku PESEL? Ja jadę do Monachium do konsulatu po paszport tymczasowy zeby moc sie poruszać za granica wrazie W i teściowa zarejestruje dziecko w Polsce i wyrobi polski akt urodzenia, aaaa nie wiem czy wiesz ale jako obywatel polski mozesz tez dostać becikowe tylko musisz przetłumaczyć dokumenty, ze byłaś pod opieka medyczna w ciazy i wykonywałam odpowiednie zalecane badania
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
zdaje się, że u mnie jest tak, ze można się jeszcze rozmyślić i jednak nie brać rodzicielskiego, ale nie jestem pewna na 100% jak to wtedy wygląda...
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
muszę się w takim razie zainteresować tematem, w końcu najwyższa pora.
Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-05-28 o 22:18 |
|
|
|
#807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po wizycie melduje, że jest poza ciśnieniem wszystko ok Misia waży 3200 i główkę już ma nisko, szyjka póki co zamknięta - czekamy na rozwój wydarzen
|
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
nie składaj wniosku o macierzyński przed urodzeniem dziecka, bo to Ci się nie opłaca. Nie wiesz, kiedy dokładnie dziecko się urodzi. Z tego co mi napisali z pracy, wniosek o urlop macierzyński należy złożyć do 14 dni od daty porodu.
Cytat:
za wizytęOby ciśnienie Ci spadło
|
|
#809 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę!co do ciśnienia to współczuję marta wszystkiego dobrego, szybkiego, jak najmniej bolesnego porodu i zdrowego maluszka ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#810 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny tez macie ostatnio cały czas mokra Bożenę? Kude tyle tego jest ze szok, to normalne?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:29.

Mały waży równo 3kg. Ginka powiedziała, że wg niej urodzi się około 3,5kg. Uff, martwiłam się że będzie mega klockiem. Głowę, obwód brzucha ma w normie, tylko nogi długaśne.
Nie mam paciorka!
06.09.2014 

jutro o 10 mam spotkanie w sprawie bankowania krwi i chciałbym dotrzymać do jutra 

za wizytę