![]() |
#781 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII
albo jest już poooo...
Nie pisała do mnie w każdym razie. Marei trzymamy kciuki! I czekamy na info ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas są prawie w tym samym czasie 3 okazje do prezentów: dzień dziecka, narodziny Frania i urodziny Leosia. Dwa prezenty już mamy wybrane trampolina do ogrodu i samochód na akumulator (samochód ma być na urodziny). Od Franie planowałam kupić starszemu bratu coś tańszego, tylko ciężko mi się na coś zdecydować...
![]() |
#782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też myślę co tu by od Leny kupić.. ![]() Pofarbowalan włosy, ależ mam piękne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też się głowię co młodemu kupić od siostry. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Przyczajenie
|
Hej, wiem że nie goszczę tu za często, ale może Wy mi coś poradzicie.
Mój mały jak wspominałam na ostatnim usg był w położeniu miednicowym i lekarz stwierdził że ma jednokrotnie owiniętą pępowinę wokół szyjki, ale nie mam się tym martwić, nic mu nie grozi. Wczoraj i przedwczoraj sobie mały strasznie fikał, dzisiaj od rana jakiś taki jest niemrawy, i czuję jego ruchy zupełnie inaczej, jakby zmienił pozycję. Nawet jak go zaczepiam to rusza się ale niezbyt intensywnie. Teściowa mnie dziś nastraszyła, że z tym owinięciem pępowiną to powinnam leżeć w szpitalu i być pod kontrolą KTG, moja mama twierdzi że przesadzam i mały sobie odpoczywa. Nie chcę wpadać w paranoję, bo czuję, że mały się rusza, tylko jest duzo spokojniejszy niż zwykle ale już sama nie wiem. Na ip nie chcę jechać, bo znając mój szpital zatrzymają mnie zaraz na 3 dni a nie wydaje mi się zeby to było konieczne.. Za dużo internetu i wrodzone czarnowidztwo? |
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Jak to jest z zalatwianiem macierzynskiego itp? Dotarly do mnie info ze teraz musze wziac zaswiadczenie ze szpitala ze urodzilam, dostarczyc je do pracy, na tej podstawie dostane decyzje o podstawowym macierzynskim a dopiero potem pisze wnioski o dodatkowy i rodzicielski. Tylko ta opcja nie zaklada wyboru od razu rocznego i stalej wyplaty przez caly rok - 80%. Mi niby wszystko jedno czy tak czy 100 a potem 60% ale ciekawa jestem czy rzeczywiscie tak jest... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
Melduję się po wizycie.
Wszystko pozamykane! ![]() ![]() Jedyną smutną, bardzo smutną i dobijającą wiadomością jest to że znowu będę miała przymusowe spa... Jak nic się nie zadzieje, to w 38 tygodniu kierunek szpital, ze względu na nadciśnienie. ![]() Wizytę mam 11.06, ale wcześniej mam przyjść na ktg.
Jaś 20.06.2015 ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2015-05-28 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#787 | ||
Zakorzenienie
|
dzięki za odpowiedzi
![]() widać.... u mnie pobiera i oddaje moja ginka, wyniki przychodzą do niej, ona wysyła mi smsa z wynikiem i moge go sobie odebrać "przy okazji" czyli smsa moge sie spodziewać w przyszłym tygodniu, ciekawe czy do wtorku zdąży dojść, bo mam u niej ktg i bym od razu sobie odebrała ![]() Cytat:
![]() chyba sobie zrobie jutro ![]() ![]() Cytat:
jeśli faktycznie nigdy nie był taki spokojny to zawsze można skontrolować..... a może poprostu ma taki dzień? moja mała jest czasem 1 lub 2 dni spokojna, czuje tylko spokojne ruchy i wiercenie dupki a przez kolejne dni wierzga jak szalona /.........i tak na zmiane ![]()
![]() |
#788 |
Raczkowanie
|
Moja mała tez ma czasem takie dni, jak bedzie to Cie niepokoić to jedz do szpitala, ja tez raz byłam jak sie nie ruszała od rana, a ona poprosu nie ma juz duzo miejsca w brzuchu
![]()
#789 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o macierzyński to najlepiej dowiedzieć się bezpośrednio u swojego pracodawcy, bo z tego co ja słyszałam to od razu deklarujemy ile chcemy wziąć urlopu i trzeba też podpisać od razu oświadczenie (jeśli matka chce cały urlop wykorzystać sama) że ojciec dziecka nie będzie korzystał z tego dodatkowego urlopu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mężczyźni i czop!! pierwsza klasa! ![]() Zapraszam na ciacho!! ![]() Tak się bałam tego badania dna oka..a nie taki diabeł straszny ![]() Okulistka bardzo miła, badanie prawidłowe!! Byłam tez na ktg, mój Syn zdecydowanie nie lubi tej maszyny, bo wali w głowice jak szalony ![]() w poniedziałek szpital i we wtorek CC ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Rozeznanie
|
Kurcze dziewczyny ale mi niedobrze i muli okropnie do tego mam bole krzyżowe i brzuch ciągnie w dół !!! A i wkładke 2 razy zmieniałem bo jakaś taka bardziej mokra! Wzięłam juz 2 nospy max i magnes i nic żadnej poprawy
![]() ![]() Co do prezentów na dzień dziecka to moja córka zazyczyla sobie siostrę ![]() Ps. Bankuje któras z krew pepowinowa? Martus - 100 lat pięknego i zdrowego synusia ![]() Edytowane przez haniula1803 Czas edycji: 2015-05-28 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#792 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Marta,wszystkiego naj ![]() Mam dzis dzien lenia. Nawet mi sie pisac nie chce... Pol dnia przespalam,potem szybkie "weekendowe" zakupy z tz... Zrobolam sobie koktajl truskawkowo-bananowy (bez cukru ![]() ![]()
![]() |
#794 | |
Zakorzenienie
|
czyli dzieciątko przyjdzie na świat w dzień dziecka
![]() ![]() Cytat:
![]() ide chyba leżeć, jakaś śnięta jestem... ![]()
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
wtorek to nie dzień dziecka
![]() Marta super!!! już tak blisko |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Konto usunięte
|
Marta ale super
![]() Ciekawe jak Marei ![]() Ja przed chwilą skończyłam pierwszy od tygodnia trening, gil do pasa ale już nie mogłam wytrzymać jak zobaczyłam tą galaretę na udach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() martaprzynajmniej wiesz co Cię czeka ![]() Edytowane przez alkamor Czas edycji: 2015-05-28 o 20:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
Rybka ale biorą Cię tylko na obserwację w tym 38tc czy będą wywoływać?
Marta sto lat A Marei dalej milczy oby już było po wszystkim |
![]() ![]() |
![]() |
#799 | ||
Zakorzenienie
|
Industria ma jakis inny kalendarz
![]() Madeline ja bym zrobiła tak jak Monika niżej pisze: Cytat:
Cytat:
![]() a do szpitala jeszcze trochę czasu zostało, może samo się zacznie wcześniej? chyba Tassia |
||
![]() ![]() |
![]() |
#800 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oby ten pobyt w szpitalu Cię ominął ![]() Cytat:
![]() ![]() Już tak niedużo Ci zostało ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- oby! ![]()
![]() |
#801 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałam z własnej perspektywy, bo ja składam teraz wnioski o te wszystkie urlopy, żeby było z głowy i żeby dostawać 80% pensji przez cały rok.
![]() |
#803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ooo kurczaki chyba bedzie kolejne dzieciątko z nami ![]() ![]() Marei Jak sie czujesz? Masz juz wszystkie do dokumenty przygotowane do szpitala? Ja musiałam 4 kartki wypełniać i rozne deklaracje, aaa i jak załatwiasz dziecku PESEL? Ja jadę do Monachium do konsulatu po paszport tymczasowy zeby moc sie poruszać za granica wrazie W i teściowa zarejestruje dziecko w Polsce i wyrobi polski akt urodzenia, aaaa nie wiem czy wiesz ale jako obywatel polski mozesz tez dostać becikowe tylko musisz przetłumaczyć dokumenty, ze byłaś pod opieka medyczna w ciazy i wykonywałam odpowiednie zalecane badania ![]()
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
zdaje się, że u mnie jest tak, ze można się jeszcze rozmyślić i jednak nie brać rodzicielskiego, ale nie jestem pewna na 100% jak to wtedy wygląda...
#806 |
Zakorzenienie
|
muszę się w takim razie zainteresować tematem, w końcu najwyższa pora.
Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-05-28 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po wizycie melduje, że jest poza ciśnieniem wszystko ok ![]() ![]()
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#808 | |
Zakorzenienie
|
nie składaj wniosku o macierzyński przed urodzeniem dziecka, bo to Ci się nie opłaca. Nie wiesz, kiedy dokładnie dziecko się urodzi. Z tego co mi napisali z pracy, wniosek o urlop macierzyński należy złożyć do 14 dni od daty porodu.
Cytat:
![]() Oby ciśnienie Ci spadło ![]()
![]() |
#809 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() co do ciśnienia to współczuję ![]() marta wszystkiego dobrego, szybkiego, jak najmniej bolesnego porodu i zdrowego maluszka ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny tez macie ostatnio cały czas mokra Bożenę? Kude tyle tego jest ze szok, to normalne?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.