Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-27, 19:20   #781
owieczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość
ja od samego początku wiedziałam, że chcę szary, tylko nie byłam pewna który szary 105 lub 303, więc na inne nie zwracałam uwagi ale koleżanka ma granatowy 215 i on wygląda tak jak na zjdęciu (przynajmniej tak mi się wydaje
zdecydowałam się jednak na 303, bo był akurat na sklepie jak byłam oglądać i mogłam ocenić jak wygląda cały a nie tylko próbka
Ja też nad tym 105 się zastanawiałam, ale jak zobaczyłam że w środku ten kolor to jest w zasadzie fiolet a nie błękit to nie miałam wątpliwości.
Na wystawie był też ten rudy z tej kolekcji exclusive ale mąż zjechał go okropnie więc wiedziałam że nie ma sensu go namawiać.
Cytat:
Napisane przez asia1010 Pokaż wiadomość
Zobacze jak sie sprawdza w parktyce ja slyszalam same pozytywne opinie
Ręcznik ręcznikiem pozostanie, nie rozpada się po jednym użyciu ale od zwykłego włókna bawełnianego różnić się nie różni.

party girl - jedź do szpitala jak najbardziej jeśli dziecko w ogóle nie reaguje nawet na puknięcia, słodycze, odpoczynek czy spacer właśnie.
Stary 2015-06-27, 19:27   #782
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja też nad tym 105 się zastanawiałam, ale jak zobaczyłam że w środku ten kolor to jest w zasadzie fiolet a nie błękit to nie miałam wątpliwości.
Na wystawie był też ten rudy z tej kolekcji exclusive ale mąż zjechał go okropnie więc wiedziałam że nie ma sensu go namawiać.

Ręcznik ręcznikiem pozostanie, nie rozpada się po jednym użyciu ale od zwykłego włókna bawełnianego różnić się nie różni.

party girl - jedź do szpitala jak najbardziej jeśli dziecko w ogóle nie reaguje nawet na puknięcia, słodycze, odpoczynek czy spacer właśnie.
fioletowy w środku jest 205 i go też oglądałam kiedyś jak byłam z kuzynką w smyku, ale to jeszcze przed ciążą, i wtedy już wiedziałam, że będę brała jedo, ale chciałam szary z białym środkiem, żeby pasował i dla dziewczynki i dla chłopca
105 jest właśnie z tej serii exclusive i on jest najciemniejszy z tych szarych od nich

Edytowane przez ali_ma
Czas edycji: 2015-06-27 o 19:30
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 19:29   #783
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Nie szkoda wam kasy na nowe wozki ?

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 19:31   #784
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
fioletowy w środku jest 205 i go też oglądałam kiedyś jak byłam z kuzynką w smyku, ale to jeszcze przed ciążą, i wtedy już wiedziałam, że będę brała jedo, ale chciałam szary z białym środkiem, żeby pasował i dla dziewczynki i dla chłopca
Aaaa racja, 105 to ten z alcantarą.
No mi ten błękit to nawet by się podobał ale biały ładniejszy. A ramę jaką chcesz? Ja w końcu białą wzięłam. No i okazało się że ta nowa rama z systemem click jest nie dla nas bo już mamy fotelik i adapter do starej ramy a nawet adaptera do naszego fotelika i ramy nie ma na razie...

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Nie szkoda wam kasy na nowe wozki ?
Trochę szkoda ale w Gdańsku nie było niczego ciekawego z używanych. W Warszawie jak patrzyłam macie istny raj. U mnie tylko zajechane wózki po paru dzieciach za 100 zł. I co z tego że tanio jak cały poprzecierany i rdza go bierze...
Stary 2015-06-27, 19:36   #785
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie ze się rusza tylko delikatniej... Jak poruszam brzuchem to coś tam się poruszy zawsze. Policzyłam i wyszło 10 ruchów w ciągu 15 min wiec chyba jest ok, ale w tym jakieś 2 były takie naprawde mocne, reszta to takie obracanie. No nic chyba przesadzam, idę jeść kolacje
Stary 2015-06-27, 19:39   #786
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Aaaa racja, 105 to ten z alcantarą.
No mi ten błękit to nawet by się podobał ale biały ładniejszy. A ramę jaką chcesz? Ja w końcu białą wzięłam. No i okazało się że ta nowa rama z systemem click jest nie dla nas bo już mamy fotelik i adapter do starej ramy a nawet adaptera do naszego fotelika i ramy nie ma na razie...

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Trochę szkoda ale w Gdańsku nie było niczego ciekawego z używanych. W Warszawie jak patrzyłam macie istny raj. U mnie tylko zajechane wózki po paru dzieciach za 100 zł. I co z tego że tanio jak cały poprzecierany i rdza go bierze...
ja chcę czarną ramę, a koła szprychowe, tak sobie umyśliłam ja mam fotelik maxi cosi cabrio fix, adapterów jeszcze nie mam, ale mam dostać właśnie od znajomej, ale to wtedy mogą nie pasować , choć jej wózek ze stycznia, hmmm w poniedziałek się będę zastanawiać

aakkzzii - w mojej okolicy znaleźć cokolwiek używanego w dobrym stanie to graniczy z cudem, poza tym jak przeżyję ten poród to planujemy w niedługim czasie 2 dziecko, więc myślałam też pod tym względem

a przepraszam raz na początku ciąży znalazłam w miejscowości obok właśnie jedo szary, za 1000 czy 1100 zł, a za 1500 mam nowy i z gwarancją na 2 lata

Edytowane przez ali_ma
Czas edycji: 2015-06-27 o 19:46
Stary 2015-06-27, 19:43   #787
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
No właśnie ze się rusza tylko delikatniej... Jak poruszam brzuchem to coś tam się poruszy zawsze. Policzyłam i wyszło 10 ruchów w ciągu 15 min wiec chyba jest ok, ale w tym jakieś 2 były takie naprawde mocne, reszta to takie obracanie. No nic chyba przesadzam, idę jeść kolacje
A to jak czujesz to znaczy że ok Płody też mają skoki rozwojowe i "ciche dni". Mój taki miał w środę, a w czwartek w nocy obudził mnie meeeeega bolesnym kopem w środku nocy.
Cytat:
ja chcę czarną ramę, a koła szprychowe, tak sobie umyśliłam ja mam fotelik maxi cosi cabrio fix, adapterów jeszcze nie mam, ale mam dostać właśnie od znajomej, ale to wtedy mogą nie pasować , choć jej wózek ze stycznia, hmmm w poniedziałek się będę zastanawiać
No to masz ten sam ból co ja, ta nowa rama jest w produkcji od maja więc znajoma na pewno ma starą. I stare adaptery na pewno nie będą pasować do nowej ramy bo cały system jest inny. Ale masz chyba najpopularniejszy fotelik Maxi Cosi więc możliwe że uda ci się nowe adaptery dorwać.
Jakby co to pytałam gościa w sklepie czy ta nowa rama to taka super i mówi że faktycznie się łatwiej montuje ale nie jest to duża różnica.
Stary 2015-06-27, 19:47   #788
ridja devojka
Zakorzenienie

Ja nie wiem czy to ja jestem nieczuła, czy moje dziecko spokojne, ale jeszcze nigdy nie czułam takiego kopa, żeby mnie zabolał albo obudził
Stary 2015-06-27, 19:48   #789
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
A to jak czujesz to znaczy że ok Płody też mają skoki rozwojowe i "ciche dni". Mój taki miał w środę, a w czwartek w nocy obudził mnie meeeeega bolesnym kopem w środku nocy.

No to masz ten sam ból co ja, ta nowa rama jest w produkcji od maja więc znajoma na pewno ma starą. I stare adaptery na pewno nie będą pasować do nowej ramy bo cały system jest inny. Ale masz chyba najpopularniejszy fotelik Maxi Cosi więc możliwe że uda ci się nowe adaptery dorwać.
Jakby co to pytałam gościa w sklepie czy ta nowa rama to taka super i mówi że faktycznie się łatwiej montuje ale nie jest to duża różnica.
Płody? Już po 24tc ;p
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 19:53   #790
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Płody? Już po 24tc ;p
A co jest nie tak? O płodzie mówimy od 12 tygodnia do końca ciąży. Dlatego jest "życie płodowe" itd.
Stary 2015-06-27, 19:55   #791
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czy to ja jestem nieczuła, czy moje dziecko spokojne, ale jeszcze nigdy nie czułam takiego kopa, żeby mnie zabolał albo obudził
ridia poczekaj. Ja z tydz temu zalilam sie kolezance na fejsie ze mam nad wyraz spokojne dziecko.
Ale chyba wykrakalam. Chyba sie inaczej ulozyla czy co ale tak mnie wnerwia tak mocno cos wypina mi przy pepku ze jest to tak nieprzyjemne. Kreci sie jak by miala robaki. Musi byc juz duza z niej babka i silniejsza z dnia na dzień

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 19:56   #792
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
A ZUS nie bierze pod uwagę średnia z ostatnich 12 miesięcy?
Tak, ale nie wiem jak jest w przypadku zmiany etatu czy to ma właśnie wpływ czy nie.

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość

Pytanie,może się orientujecie:
Pracuję na czas nieokreślony full etat,dostaję teraz 100% wynagrodzenia ale...
jaką dostanę pensję (100% czy już 80%) w miesiacu kiedy urodzę małą. Załóżmy,że przytrafi się mi to 25 sierpnia badz 3 wrzesnia...
To za sierpnień policzą mi jako sto procent czy już 80% bo od dnia narodzin zaczyna się momentalnie macierzyński.
W kadrach będę dopiero za tydzień,mam okropną kadrowa starą pannę nie przychylną dla mam i wolę się dowiedzieć od Was jesli jesteście w temacie.
Mnie się wydaje, że jeśli zapłacą Ci proporcjonalnie czyli do 25 sierpnia 100%, a resztę 80%. Ja np. dostaję wypłatę z góry więc pewnie dostanę 100%, a potem w następnym miesiącu wyrównają za dni, które należało mi się 80%

Cytat:

party_girl7, TusiaeM – ja mam upatrzoną Angelcare AC 401, właśnie za 500 zł, ale ona ma monitor ruchu też
W zasadzie cena przystępna jak na 2w1, pomyślę o nim

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 20:01   #793
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:

mi akurat na łatwym montażu nie zależy, bo jak będę montować fotelik to i tak w adaprety, a jak będę miała problem z zamontowaniem gondoli w domu to mąż to zrobi poza tym wiem, że nie codziennie będę jeździć z dzieckiem, a wtedy godnoli nie będę wyciągać, bo nie mam takiej potrzeby u siebie w domu, więc jak mam mieć problem z szukaniem nowych adapterów to też lepiej wezmę na starej ramie.
Stary 2015-06-27, 20:04   #794
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
mi akurat na łatwym montażu nie zależy, bo jak będę montować fotelik to i tak w adaprety, a jak będę miała problem z zamontowaniem gondoli w domu to mąż to zrobi poza tym wiem, że nie codziennie będę jeździć z dzieckiem, a wtedy godnoli nie będę wyciągać, bo nie mam takiej potrzeby u siebie w domu, więc jak mam mieć problem z szukaniem nowych adapterów to też lepiej wezmę na starej ramie.
No to nie ma problemu, bierz starą ramę. Dobrze że w pon jedziesz zamówić bo gość mówi że te stare ramy powoli się kończą.
Stary 2015-06-27, 20:14   #795
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
No to nie ma problemu, bierz starą ramę. Dobrze że w pon jedziesz zamówić bo gość mówi że te stare ramy powoli się kończą.
chciałam jeszcze później zamawiać, ale w sklepie gdzie będę brać gościu mówił, że do końca czerwca jest promocja, więc się zdecydowałam, że zamówię pod koniec czerwca, i liczę na to, że nie przyjdzie za szybko do odbioru bo nie mam chwilowo gdzie trzymać
Stary 2015-06-27, 20:20   #796
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też nie bolą kopniaki, choć jak się czasami przekreca to ja też mam ochotę się przekręcić :p to nie boli ale jest takie nieprzyjemne. I tez dopiero 2 dni temu pierwszy raz obudziłam się w nocy przez małego, nie że bolało, ale kopał raz za razem i mnie to obudziło także mnie jeszcze tez nic nie boli :p

Cytat:
A co jest nie tak? O płodzie mówimy od 12 tygodnia do końca ciąży. Dlatego jest "życie płodowe" itd.
Dla mnie to i tak od początku dziecko.
Stary 2015-06-27, 20:20   #797
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

W zasadzie cena przystępna jak na 2w1, pomyślę o nim
teraz jest u gościa ze Szczecina za 510 zł na allegro, kiedyś jak szukałam u tego samego był po 490 zł, ale ze względu na gwarancję kupię dopiero przy końcówce, albo jak będę w szpitalu

ja chciałam AC 1100 z video, ale koszt 900 zł i mąż sprowadził mnie na ziemie
Stary 2015-06-27, 20:27   #798
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
teraz jest u gościa ze Szczecina za 510 zł na allegro, kiedyś jak szukałam u tego samego był po 490 zł, ale ze względu na gwarancję kupię dopiero przy końcówce, albo jak będę w szpitalu

ja chciałam AC 1100 z video, ale koszt 900 zł i mąż sprowadził mnie na ziemie
Na tosia.pl jest za 450 zł, a podeślesz linka do tego faceta na pw?
Co do kamery to mój TŻ pracuje w firmie, która zajmuje się właśnie m.in. monitoringiem domowy online i powiedział, że i tak musi mieć w domu kamerę do testowania to ustawimy ją na łóżeczko małej.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 20:35   #799
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:

Ale to nie wyklucza tego, że to płód To nie jest obraźliwe określenie, tylko dookreślenie - dziecko w brzuchu matki nazywamy płodem, dla odróżnienia od dzieci poza brzuchem matki, które nazywamy dziećmi
Stary 2015-06-27, 20:43   #800
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Na tosia.pl jest za 450 zł, a podeślesz linka do tego faceta na pw?
Co do kamery to mój TŻ pracuje w firmie, która zajmuje się właśnie m.in. monitoringiem domowy online i powiedział, że i tak musi mieć w domu kamerę do testowania to ustawimy ją na łóżeczko małej.
poszło
ja wolę zapłacić troszkę więcej, ale wolę, żeby miało odbiór w Sz-nie i w razie gwarancji tam zawoże, a nie, że potem muszę paczki robić i wysyłać w świat
no mój mi wyjaśnił, że jak usłyszę płacz, czy alarm to i tak będę pędzić na górę, a nie będę patrzeć co na monitorku jest i chyba ma rację, a kamery w domu to bym zrobiła gdybym miała mieć obcą nianię, ale narazie się nie zapowiada.
Stary 2015-06-27, 20:49   #801
malena1979
Zadomowienie

Uff, goście poszli, idę kłaść Młodą, mąż sprząta, bo ja nie dałabym juz rady. Padam.
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 20:51   #802
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie też nie bolą kopniaki, choć jak się czasami przekreca to ja też mam ochotę się przekręcić :p to nie boli ale jest takie nieprzyjemne. I tez dopiero 2 dni temu pierwszy raz obudziłam się w nocy przez małego, nie że bolało, ale kopał raz za razem i mnie to obudziło także mnie jeszcze tez nic nie boli :p

Dla mnie również.
Stary 2015-06-27, 22:56   #803
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
czy ja wiem, o 9:30 byłam z psem, potem odkurzyłam i tyle mojego przemęczania się a no i lody o 15:30 reszta wypoczing a kanapie, ta mała mi się tak wypina poprostu ze aż mnie wszytsko boli.
A ten spacer do szpitala?
Podziwiam Cię że odkurzasz, ja już od dawna nie mam na to siły, szczególnie ze schylaniem się w mniej dostępne miejsca a tak po ogólności to bez sensu.
Cytat:
chciałam jeszcze później zamawiać, ale w sklepie gdzie będę brać gościu mówił, że do końca czerwca jest promocja, więc się zdecydowałam, że zamówię pod koniec czerwca, i liczę na to, że nie przyjdzie za szybko do odbioru bo nie mam chwilowo gdzie trzymać
I tak mi w sklepie powiedzieli że do 4 tygodni czas oczekiwania...
Cytat:
Dla mnie też (bo to moje dziecko) ale nie powoduje to zmiany medycznej nomenklatury. Dla obcych ludzi to jest płód i nie ma w tym nic złego.
Cytat:
Ale to nie wyklucza tego, że to płód To nie jest obraźliwe określenie, tylko dookreślenie - dziecko w brzuchu matki nazywamy płodem, dla odróżnienia od dzieci poza brzuchem matki, które nazywamy dziećmi
Stary 2015-06-27, 23:03   #804
truskafffka91
Wtajemniczenie

Tak, w kwestii prawnej też się nie zmieniło. I wiele jest krzywd ludzkich. Dziecko - to jest oddzielna istota mogąca żyć bez wspomagania jej innego organizmu. Czyli płód się rodzi i jest dzieckiem ( jeśli jest zdolny do samodzielnej egzystencji).
Dla innych płod może być pasożytem...

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
A ten spacer do szpitala?
Podziwiam Cię że odkurzasz, ja już od dawna nie mam na to siły, szczególnie ze schylaniem się w mniej dostępne miejsca a tak po ogólności to bez sensu.

Dla mnie też (bo to moje dziecko) ale nie powoduje to zmiany medycznej nomenklatury. Dla obcych ludzi to jest płód i nie ma w tym nic złego.

A jak Ci ginekolog mówi?
Pani płód ma już 1kg. Bo jakby mi ktoś tak powiedział, to sorry, ale już bym tam nie wróciła.
Stary 2015-06-27, 23:06   #805
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:

nio mi wtedy powiedział, że 2-3 tygodnie, jakbym rzeczywiście 4 tygodnie czekała to byłoby super, może góra byłaby już zrobiona, poza tym ja mam termin na połowę września, i liczę na to, że wcześniej nie będzie mi potrzebny

dla mnie to dziecko od samego początku, tak samo jak to, które straciłam w poprzedniej ciąży, co nie zmienia faktu, że dla lekarzy to płód
Stary 2015-06-27, 23:16   #806
malena1979
Zadomowienie

Jeśli chodzi o butelki, to u nas dr Brown nie sprawdził się w ogóle. Córka w ogóle nie potrafiła zassać smoczka, mleko ledwo płynęło, ona się denerwowała i butelka wylądowała na dnie szafy, a potem welcome śmietnik
My używałyśmy avent classic i było ok, choć nie powiem żeby szaleńczo redukowały kolki, choćby dlatego, że u nas(jak i u większości maluchów) nie wynikały one z łapczywego picia tylko niedojrzałości układu pokarmowego. Dlatego zostaję przy avencie, choć spróbuję z nowymi, czyli natural(dla pewności jednak kupiłam również 1 classic na wypadek gdyby tamta mu nie podeszła). Suma sumarum, Mam 1 260 natural, 1 260 classic i dodatkowo małą, która była w zestawie z laktatorem. Więcej na razie nie zamierzam.

Edytowane przez malena1979
Czas edycji: 2015-06-28 o 00:37
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-27, 23:21   #807
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, w kwestii prawnej też się nie zmieniło. I wiele jest krzywd ludzkich. Dziecko - to jest oddzielna istota mogąca żyć bez wspomagania jej innego organizmu. Czyli płód się rodzi i jest dzieckiem ( jeśli jest zdolny do samodzielnej egzystencji).
Dla innych płod może być pasożytem...

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

A jak Ci ginekolog mówi?
Pani płód ma już 1kg. Bo jakby mi ktoś tak powiedział, to sorry, ale już bym tam nie wróciła.
Ja się na prawdę nie obrażam. Tak samo jak lekarz nazwie moje częsci ciała "wargami sromowymi" albo "waginą" zamiast pisią czy sisią czy jak to ludzie zwą. Nie obrażam się ani na płód ani za waginę bo to nie jest obraźliwe.

W ogóle nie rozumiem twojego problemu z tym słowem, ja takiego nie mam i tyle.
Stary 2015-06-27, 23:22   #808
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się na prawdę nie obrażam. Tak samo jak lekarz nazwie moje częsci ciała "wargami sromowymi" albo "waginą" zamiast pisią czy sisią czy jak to ludzie zwą. Nie obrażam się ani na płód ani za waginę bo to nie jest obraźliwe.

W ogóle nie rozumiem twojego problemu z tym słowem, ja takiego nie mam i tyle.
Dobrze... Moje dziecko jest dzieckiem, a Twoje niech zostanie płodem i po kłopocie
Stary 2015-06-27, 23:38   #809
asia1010
Zadomowienie

u mnie mowi lekarz: dzieciątko
Stary 2015-06-27, 23:44   #810
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Co za noc!... Dwa razy skurcz w nodze do tego ruszać nią nie mogłam. Tak, straciła czucie w nodze. Aż się po płakałam... Gdy juz skurcz się skończył zrobiło mi się zimno. Upał na dworze TŻ śpi bez kołdry, a mi zimno. Jakby mnie ktoś do zamrażalki wsadził. TŻ próbował mnie ogrzać. I mówił, że jestem strasznie zimna.... Rano wstaje, a w miejscu tego skurczu na łydce mam popękane żyłki.... I noga mnie boli jakby czołg po niej przejechał...

Miała ktoraś takie coś?

tak ja miałam. Straszne. Gin powiedzial zebym jadla magnez i najlepiej brala go na noc. I smaruje te popękane zylki "Lioton 1000". Pomaga nie mam już skurczy a zylki wybielaly.

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
o boziu mama kupila mi malinki <3

Mniam. Ja też mam malinki.Jutro chyba zrobię sobie koktajl.

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
aakkzzi to Ty już mozesz rodzic kobieto!
jesteś po mistrzowsku zapięta na ostatni guzik,widzę.
ja nie mam nawet 1/5 tego co masz na liscie.
jedynie mam jedno op.pieluch new born,podkłądy poporodowe i hejaaaaaaaaaaaaaaaa
Czekam na komode z all i mebelki-przywiozą w next tygodniu,to wtedy pokupuję bo będe miałą gdzie to trzymać wreszcie.

Jakie macie butelki antykolkowe? pokazywać
Ja wczoraj w sklepie zgłupiałam,taki wybór i wyszłam z niczym.Lepiej mieć jedna czy dwie butelki,ilu mililitrowe? Pytam się Was bo nie lubię jak mnie babiszony w sklepach dopadają i doradzają- w każdym co innego. JUż się boje wchodzić do dzieciowych sieciówek :/
Ja mam z Lovi 150ml i Dr. Brown 240ml.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości