Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-19, 11:38   #781
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10

A my dzis od 3 nie śpimy tzn ja bo Zuzka po 5 usnęła ale tak sie we mnie wtuliła, ze bałam sie zasnąć. Jestem nieprzytomna. Rehabilitacji koniec 27 listopada, podobno bardzo dobrze jest, zdaniem pani idą jej górne jedynki. Ja tam nic nie widzę. Poszłam do przychodni, to zeby dostać sie do pediatry musiałabym tu złożyć deklaracje. Oprocz tego kataru nic jej nie jest, jest wesoła, je troche dłużej butle ale to wiadomo. Pani w rejestracji mowila duzo psiksc woda morska i nasivinem, to kupiłam. Po 18 moge na IP jechac, ale juz jutro moge jechac do swego lekarza. Po prostu nie wiem, co robic. Hania - gratulacje 7 miesięcy!!!

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Nie wierze, slonce u mnie wyszło!! yeah! Poprosze więcej i niech wytrzyma do naszego spaceru

Jak ja na 10 jechałam do lekarza to lało jak z cebra a teraz jak wróciłam slonce! Hehe chamstwo
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 11:40   #782
madzixx88
Zakorzenienie

Hania-gratki dla Filipka z okazji 7miesiaca

Majka-a moze autko dla Jula? Takie na akumulatorek widziałam super
Chociaż to na roczek bardziej chyba

Domima-haha żebyś wiedziała, ze z takim obłędem w oczach jechałam na rowerze haha
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 11:41   #783
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
A my dzis od 3 nie śpimy tzn ja bo Zuzka po 5 usnęła ale tak sie we mnie wtuliła, ze bałam sie zasnąć. Jestem nieprzytomna. Rehabilitacji koniec 27 listopada, podobno bardzo dobrze jest, zdaniem pani idą jej górne jedynki. Ja tam nic nie widzę. Poszłam do przychodni, to zeby dostać sie do pediatry musiałabym tu złożyć deklaracje. Oprocz tego kataru nic jej nie jest, jest wesoła, je troche dłużej butle ale to wiadomo. Pani w rejestracji mowila duzo psiksc woda morska i nasivinem, to kupiłam. Po 18 moge na IP jechac, ale juz jutro moge jechac do swego lekarza. Po prostu nie wiem, co robic. Hania - gratulacje 7 miesięcy!!!

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Jak ja na 10 jechałam do lekarza to lało jak z cebra a teraz jak wróciłam slonce! Hehe chamstwo
Jak tylko katar i nic innego sie nie dzieje ja bym spokojnie poczekała do jutra.
No ewidentne chamstwo że strony pogody

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 11:47   #784
madzixx88
Zakorzenienie

Pavlineczka-super, ze na rehabilitacja przyniosła ładne efekty.
Co do kataru to jak reszta ok to do jutra na spokojnie poczekaj
Stary 2015-11-19, 11:47   #785
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Jak tylko katar i nic innego sie nie dzieje ja bym spokojnie poczekała do jutra.
No ewidentne chamstwo że strony pogody

Białystok mnie wygania - wracaj do chaty, szukac mieszkania ;p nie no wlasnie poza tym nic jej nie jest, wczoraj troszke kaszlala ale dzis juz nie i katarek jest jasny, i jest go niedużo. Swoja droga mówiłam o przygodzie z aspiratorwm? Ofc zapomniałam go tu wziac, i musiałam kupic nowy, nie mieli do odkurzacza, lazic mi sie jie chciało to kupiłam cos a'la frieda z Canpolu. Dzizas ... Ma tak krótka rurkę, ze wisisz zgięta nad dzieckiem i baaaardzo ciezko jest ciagnąć powietrze wtedy, po prostu trzeba miec żelazne płuca, mi az w głowie sie kreci jak jej ten katar odciągam
Stary 2015-11-19, 12:08   #786
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pytanie na szybko, jakich firm macie sprzęt w kuchni (płyta indukcyjna, piekarnik, lodówka, zmywarka) i czy jesteście zadowolone?
Ja mam lodówkę do zabudowy siemens. Reszta tj.okap piekarnik zmywarke bosh. Płytę mam gazową.
Sprzęt ma 7 lat. Jestem zadowolona

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
A wiec tak... zanim pojechaliśmy do lekarza Olafowi znowu skoczyła tego do 39.3 :-( - paracetamol w ogóle nie działal nic a nic. Na dodatek zaczął coraz bardziej kaszlec. Ponadto zaczęło go czyścić :-( - kupy co 5 minut i to takie rzadkie ze prawie woda :-( U lekarki- najpierw przeprowadziła z nami wywiad potem go przebadala - dalej osluchowo czysty ale gardło bardzo nieładne - bordowe - rozpulchnione :-(
Powiedziała ze takiego dziecka małego z taką gorączka nie wolno zostawić bez leczenia - dostaliśmy antybiotyk :-( - powiedziała ze to konieczność - bo ja się upieralam żeby nie dawać - to mi mówi ze gorączka bez leczenia nie spadnie... Jeszcze malo tego- przez to ze go czyści to jest jeszcze opcja ze będzie dostawał zastrzyki jak tak dalej pójdzie... :-(
W każdym razie wróciliśmy do domu z siatką kolejnych leków - jak juz wszystko dostał to zaraz gorączka spadła - w nocy miał już tylko 37.6 - teraz póki co 36.7 ...
I widzę że już zupełnie inne dziecko choć jeszcze te kupy niestety są takie niepewne... Jestem załamana tym wszystkim:-( - juz mam dość ze nic mnie nie nastraja optymistycznie tylko cały czas jakiś kop w plecy :-(
Dzisiaj mamy dzwonić do lekarki zobaczymy popołudniu jak to będzie wyglądać...
Sorki za tak długi opis- jak się komuś chciało to czytać to dziękuję :-*

Bidulka. Juz jest lepiej. Nie denerwuj sie tak :-*
Zdrówka Olafkowi!

Cytat:
Aha i Wy tu o prezentach a ja nie wiem czy mnie na cokolwiek będzie stać :-( - wczoraj wydaliśmy na same lekarstwa plus wizytę u lekarza ponad trzy stowy. Ponadto przyszedł rachunek za prąd ( to rozliczenie plus nie rachunki za pół roku ) - I to jest za okres jak pojawił się Olaf i jego suszarka - pierwszy rachunek 350 zł ... czujecie to ?po prostu jakby tego było było mało...

Ja full kasy wydaję na leki :/

Cytat:
Kochana, cieszę się, że u Was już wszystko ok. Widzisz, wysoka temperatura nigdy nie jest bez powodu. Bardzo dobrze, że pojechaliscie do drugiej lekarki. Teraz będzie tylko lepiej 😉 jeszcze raz zdrówka dla Malego!

B.czesto wysoka temp.jest przy infekcji wirusowej a wtedy antybiotyk nie jest potrzebny. Najlepiej zbadac crp i ob.

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53515448]hej
moja niunia po szczepieniu na WZW, tylko krzyknęła chwilkę, za to przy badaniu stetoskopem i gardła szpatułką koncert urządziła, że hoho, z wynikow wynika, że zdrowa jest, hemoglobiny ma 12,1 g/dl czyli w normie. nie wiadomo skad taki apatyt slaby, "pewnie taka uroda, po mamie..." troche leukocyty ponad norme, ale pewnie przez ząbkowanie, drugi ząb idzie ewidentnie. jeszcze mocz mamy do zbadania. czyli matka wymyśla a waga na ok 7 centylu [/QUOTE]

A na ktorym centylu była Hania przez pierwsze m-ce?

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Hania-gratki dla Filipka z okazji 7miesiaca

Majka-a moze autko dla Jula? Takie na akumulatorek widziałam super
Chociaż to na roczek bardziej chyba

Domima-haha żebyś wiedziała, ze z takim obłędem w oczach jechałam na rowerze haha
Mamy...

Wiecie że ja nie podalam tego antybiotyku synkowi... Nie ma gorączki od wcziraj juz. Miał rano. Dostał ibum i potem mial stan podgoraczkowy a w nocy juz nic. Tyle że dzis czasem kaszle. Inhalowal sie i dalam syrop z cebuli. W stresie jestem przez te węzły chlonne. Nie wiem czy dobrze robię ale osluchowo bylo czysto i gardlo w miarę. Mogło być za wczesnie. Lekarz mówiła ze przez te węzły musi byc antybiotyk. Ja poczytałam że tak moze byc przy inf.wirusowej. Moze jutro zamowie wizytę domową

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Tz wkurzony ze lekarza nie słucham i nie chcial jechac pobrac synkowi krew. Bałwan taki a jesien za oknem i 10 stopni na plusie

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Juz kiedys 2 razy nie dałam antybiotyku i bylo ok. Innym razem bactrimu
Stary 2015-11-19, 12:08   #787
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Wyszedł ktoś w końcu z tym biednym Czesterem czy musiał trzymać do rana? ;-)

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Oj właśnie kiedyś myślałam o tym ze jakby tak druga ciąża była blizniacza to ciężko - za pierwszym razem to chyba łatwiej aczkolwiek dwóch Olafow sobie nie wyobrażam.... kobierzyn jak nic :-D

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Dziękuję :-*

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Ha ha szalona desperatka :-D - juz sobie wyobrazilam jak mkniesz na rowerze mimo niepogody do Roska he he - wiatr we włosach - obled w oczach he he ;-) - ale nalogowcy zakupowi tak mają :-D

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Sama bym zjadła taka buraczkowa - ja w ogóle nie mam kiedy gotować :-(

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

No ja też blisko to sp nie mam :-/ - może i dobrze

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Ha ha ha matematyka dietetyka - w takim razie ide dziś na 10 kilometrowy spacer :-D

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

:-D ha ha ha

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Przerażający sen... niecierpie takich realistycznych snów :-( aż ciarki nie przeszły :-(
Hahahaha, ja do Kobierzyna przynajmniej blisko bym miała 😜
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 12:28   #788
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Hej u nas 2 karmienia i trzecie o 7 po pobudce. I od 12 spała ze mną. A przed ze 3 razy interwencja smokowa lub wodna. Ale cieszę sie ogromnie że imprezy nie było uhhh taka impreza to potrafi zmęczyć.
heh, ma się te radości dziwaczne w takim okresie, tez po 3 krotnym nocnym imprezowaniu taka bylam zadowolona ze tylko te kilka pobudek a innym 2 przeszkadzają dzis do mne TZ z głupim pytaniem na poczekalni wyskoczył, co ja taka śpiąca jestem

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to mój szkrabus dziś kończy 7 miesięcy nie mogę w to uwierzyć!
gratuluje i życzę duuuużo apetytu na warzywka Filipkowi
wspólczuje głupiego snu, to zycze żeby sie jakis erotyk Ci przyśnił dla równowagi w przyrodzie ja jestem anty antykoncepcyjna hormonalnie, za duzo sie nasłuchałam od koleżanek, znajomych. guma najzdrowsza

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Jejku ja z tym dzieckiem nie wyjdę z domu w tym tygodniu....
Leje wieje zaraz słońce zaraz deszcz.... Nosz ku®ω@
piekna ta ku®ω@

przy okazji, TZ sfotografował karte zdrowia Hanki i ile tam biurokracji z wizyt patronazowych jest, szok! taaakie niby mega szkolenie z opieki nad dzieckiem przeszłam hahah. mam tez m.in. napisane ,ze "spaceruję z dzieckiem codziennie bez względu na warunki atmosferyczne"
a z wizyty w sprawie niejadkowania mam opis Hanki 'dziecko pogodne"

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Usnął w łóżeczku...pierwszy raz...ale tak mi go żal bo jeszcze troszkę szlochał przez sen :-(;-( nie wiem czy go dam radę tak nauczyć bo jestem miękka jak nie wiem co...
kciuki trzymam żeby sie szubko udalo! jak Ci sie uda to ja zaczne znów moja uczyc sama zasypiac na noc, bo z drzemkami jakos problemu nie mam (odpukac!) tyle,ze ja moją klade na drzemki jak widze, że zaczyna lekko marudzic i senna jest i często po cycku odpływa. i nie ma sztywnych godzin, że na drzemke ma iśc. a na noc to jednak staram sie klasc po kąpieli o stalej +- godzinie i bywają protesty. no i teraz zęby do tego. drugi idzie.

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Mój tez dziś mała jeczybula od rana. Miał jedną drzemkę od 8.20- 8.33. Rewelka po prostu. A teraz wisi na mnie i się wspina co rusz żeby wstawać. Jak tylko siadam na krześle a nie obok niego to zaraz jęczy. Dalej w szlafroku chodzę. ..

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

No i się rozpadalo wiedziałam że tak będzie. Zwariuje w tym domu niebawem.

Kurde coś Filipek ma zaczerwieniona lekko skórę nad siusiakiem. Ostatnio znów go trochę tarmosil w kąpieli. Co to może być. Posmarowalam to alantanem plus.
oj Filipek niedospany to i męczydełko, moja tez jak pol godziny pośpi tylko to bywa taka absorbująca, nieraz ją po pobudce takiej biore do cycka i uspie na dalsze spanie. to tarmoszenie to pewnie ciekawośc

Cytat:
Dziewczyny, pytanie na szybko, jakich firm macie sprzęt w kuchni (płyta indukcyjna, piekarnik, lodówka, zmywarka) i czy jesteście zadowolone?
ja mam nowy piekarnik samsung dual cook, fajny, zmywarke Beko od grudnia, spoko jest, chociaz chyba (?) bez szału, moja pierwsza, nie mam porównania- brałam dla gwarancji 5 letniej. płyte gazowa i starą lodówke. znajomi polecali zmywarke Hotpoint Ariston. no a w necie to oczywiście jest trend na Bosche, że niby najlepsze. kilka co najmniej lat temu to moze i były
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 12:40   #789
kana158
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53516616]heh, ma się te radości dziwaczne w takim okresie, tez po 3 krotnym nocnym imprezowaniu taka bylam zadowolona ze tylko te kilka pobudek a innym 2 przeszkadzają dzis do mne TZ z głupim pytaniem na poczekalni wyskoczył, co ja taka śpiąca jestem

gratuluje i życzę duuuużo apetytu na warzywka Filipkowi
wspólczuje głupiego snu, to zycze żeby sie jakis erotyk Ci przyśnił dla równowagi w przyrodzie ja jestem anty antykoncepcyjna hormonalnie, za duzo sie nasłuchałam od koleżanek, znajomych. guma najzdrowsza

piekna ta ku®ω@

przy okazji, TZ sfotografował karte zdrowia Hanki i ile tam biurokracji z wizyt patronazowych jest, szok! taaakie niby mega szkolenie z opieki nad dzieckiem przeszłam hahah. mam tez m.in. napisane ,ze "spaceruję z dzieckiem codziennie bez względu na warunki atmosferyczne"
a z wizyty w sprawie niejadkowania mam opis Hanki 'dziecko pogodne"

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

kciuki trzymam żeby sie szubko udalo! jak Ci sie uda to ja zaczne znów moja uczyc sama zasypiac na noc, bo z drzemkami jakos problemu nie mam (odpukac!) tyle,ze ja moją klade na drzemki jak widze, że zaczyna lekko marudzic i senna jest i często po cycku odpływa. i nie ma sztywnych godzin, że na drzemke ma iśc. a na noc to jednak staram sie klasc po kąpieli o stalej +- godzinie i bywają protesty. no i teraz zęby do tego. drugi idzie.

oj Filipek niedospany to i męczydełko, moja tez jak pol godziny pośpi tylko to bywa taka absorbująca, nieraz ją po pobudce takiej biore do cycka i uspie na dalsze spanie. to tarmoszenie to pewnie ciekawośc

ja mam nowy piekarnik samsung dual cook, fajny, zmywarke Beko od grudnia, spoko jest, chociaz chyba (?) bez szału, moja pierwsza, nie mam porównania- brałam dla gwarancji 5 letniej. płyte gazowa i starą lodówke. znajomi polecali zmywarke Hotpoint Ariston. no a w necie to oczywiście jest trend na Bosche, że niby najlepsze. kilka co najmniej lat temu to moze i były[/QUOTE]

Właśnie Tz wynalazł tego Hotpointa i zastanawiamy się nad nią, bo cena atrakcyjna, ale firma maloznana.

Dziękuje Wszystkim za opinie 😘

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Zosia dziś pociągnęła się z siadu na kleczki (chciała wyjąć zabawki z pojemnika)... Chyba etap pelzania/raczkowania jest nie dla nas. Cwaniara Mała na skróty idzie
Stary 2015-11-19, 12:45   #790
Konto usunięte

DOMIMA, wspołczuje stresów ze zdrowiem Olafka, dobrze będzie zobaczysz, u maluchów gorączki takie wysokie się zdarzają, organizm malutki to się szybciej rozgrzewa, ale to znak, że walczy i dobrze. Szkoda mi Ciebie, że tak to przeżywasz bardzo, mam nadzieję,ze Olaf szybko przewalczy wirusa. taki okres. a kase to mozesz zrobic sprzedajac ciuszki już za male i zabawki, ktorych Olaf nie lubi czy tam inne nietrafione gadżety dziecięce, mowilas,ze troche takich masz. przed świętami to pewnie sie posprzedaje.
my dzis opchneliśmy leżaczek tiny love mamuśce kwiecień 2016 i nie mam gdzie zabawek Hanki wrzucac heh
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 12:47   #791
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

A ja słyszałam, ze beko zmywarki sa bardzo dobre, niestety nie mam doświadczenia, bo kasy na zmywarkę wciąż brak mam zmywarkę ręczna- model Paulina rocznik 86 i dalej działa ;p hehe

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53517038]DOMIMA, wspołczuje stresów ze zdrowiem Olafka, dobrze będzie zobaczysz, u maluchów gorączki takie wysokie się zdarzają, organizm malutki to się szybciej rozgrzewa, ale to znak, że walczy i dobrze. Szkoda mi Ciebie, że tak to przeżywasz bardzo, mam nadzieję,ze Olaf szybko przewalczy wirusa. taki okres. a kase to mozesz zrobic sprzedajac ciuszki już za male i zabawki, ktorych Olaf nie lubi czy tam inne nietrafione gadżety dziecięce, mowilas,ze troche takich masz. przed świętami to pewnie sie posprzedaje.
my dzis opchneliśmy leżaczek tiny love mamuśce kwiecień 2016 i nie mam gdzie zabawek Hanki wrzucac heh[/QUOTE]

Juz sprzedaliście leżaczek? Moja bardzo go lubi, chociaz juz tylko w pozycji siedzącej sie mieści, ale bardzo często to jedyna opcja, zeby obiad zrobic i tez w nim karmie, bo krzesełka sie nie dorobiła
Stary 2015-11-19, 12:50   #792
Konto usunięte

Kana, ja mam lodówke 11 letnią Amica- zyje ale dawniejsze sprzęty to nie ma co porównywać do teraz robionych, oszczędnościowo coraz bardziej...
Stary 2015-11-19, 12:55   #793
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
A ja słyszałam, ze beko zmywarki sa bardzo dobre, niestety nie mam doświadczenia, bo kasy na zmywarkę wciąż brak mam zmywarkę ręczna- model Paulina rocznik 86 i dalej działa ;p hehe

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Juz sprzedaliście leżaczek? Moja bardzo go lubi, chociaz juz tylko w pozycji siedzącej sie mieści, ale bardzo często to jedyna opcja, zeby obiad zrobic i tez w nim karmie, bo krzesełka sie nie dorobiła
Mam ta samo tylko model Gosia 86

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 12:57   #794
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Mam ta samo tylko model Gosia 86

Dobry rocznik, wydajny, nie psują sie ;p hehe. Zuzka spi juz 1,5h, szok, podobno dzieci zdrowieja jak śpią, mam nadzieje. Ja pozmywalam ( a jakże ;p), wypiłam juz 2 herbaty, obejrzałam serial i slysze, ze sie kokosi wlasnie, po co ja to pisałam?;p
Stary 2015-11-19, 12:58   #795
blackberry89
Zakorzenienie

Odwoluje to o zebach z rana idzie druga dolna jedynka. Mysle ze tydzien max dwa i bedzie jesli bedzie szla jak ta pierwsza :p
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 12:58   #796
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry rocznik, wydajny, nie psują sie ;p hehe. Zuzka spi juz 1,5h, szok, podobno dzieci zdrowieja jak śpią, mam nadzieje. Ja pozmywalam ( a jakże ;p), wypiłam juz 2 herbaty, obejrzałam serial i slysze, ze sie kokosi wlasnie, po co ja to pisałam?;p
Nosz.... to mój w życiu nie wyzdrowieje....
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 13:04   #797
violka848
Zakorzenienie

My po spacerze 15 minutowym he Wyszłyśmy, na dole okazało się że mąż klucze wziął od naszego busogarażu To spowrotem na górę. Za 20 min przyjechał mąż to znowu na dół, za 15 min deszcz to znowu góra hehe Cudnie Popadało oczywiście z 10 minut. Ale już córunia ukimala się w huśtawie. Była u nas Tż kuzynka, ale Adzie się spodobała, tak do niej zacieszała ciągle 😍

Goczek o tak impreza nocna to najgorsze z dotychczasowych przeżyć hi Superbże wyniki dobre Też gossip "kufa" podobała. Jak zrobić takie "w"
Domima zdrówka Wam! Nie smuć się biedna, może to ostatnia próba na biednej matce.Teraz już będziesz tylko zacieszać! Tego Ci życzę A prezenty jak dziewczyny piszą, nie najważniejsze. Ja niewiem czy będę coś kupowała Adce- mam listę zabawek które by się nam przydały i jak ktoś będzie pytał to będę mowić i tak się nazbiera tego pewnie, wiec musu żebyśmy kupowali niema uważam
Tak tak z Czesterem mąż wyszedł 4 razy dziennie wychodzi
Uśmiałam się jak napisałaś do Madzixx "wiatr we włosach, obłęd w oczach hih ". U mnie też z gotowaniem masakra, zeby chociaż drzemki były regularne, to by się dało jakoś, a tak to... Podejrzewam że odpowiednikiem Waszego Kobierzyna jest nasza Choroszcz Jakie psychiatryczne miejscowości macie w innych zakątkach ?

Kana my mamy Boscha cały sprzęt. Pralka i lodówka stare i bez zarzutów. Chciałam właśnie Hotpoint też polecić, ma duużo programów i fajny design. Znajomi mieli i nie narzekali, chociaż w nowym mieszkaniu chyba juz innej firmy wybrali. Tesciowka tez ma pralkę Hotpoint, niedługo ale chwali.
Stary 2015-11-19, 13:04   #798
madzixx88
Zakorzenienie

Wróciłyśmy ze spacerku Ala pospala godzinkę a potem po sklepach pochodziłyśmy i zakupy zrobiłyśmy, odebrałam śpiworek z paczkomatu i musiałam wracać z nim pod pacha, bo w takim dużym kartonie byl a wózek jedna ręka pchać hehe no ale jest cudny i to futerko słodkie zamontuje go do wózka i jutro Wam cykne foty jak sie uda wyjsc
I w ogóle słuchajcie jakie jaja, jak wypakowywalam Ale z wózka juz na klatce to sąsiad z 2p mnie zaczepił, gadka szmatka i on nagle ' a nie była Pani w Rossmanie w tym tygodniu?' Ja mowie, ze byłam a on 'noo wlasnie, bo nie mogłem sobie przypomnieć skad znam te twarz ' haha padłam ja sobie w tym samym momencie przypomniałam, ze on jest ochroniarzem tam i zamieniliśmy ostatnio pare słów nt promocji ale ten świat mały, moze zagadam o jakies zniżki
Stary 2015-11-19, 13:07   #799
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Odwoluje to o zebach z rana idzie druga dolna jedynka. Mysle ze tydzien max dwa i bedzie jesli bedzie szla jak ta pierwsza :p

Ja też widzę drugą, ale liczę że do przebicia to kwestia dwóch dni

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-19, 13:10   #800
kana158
Zakorzenienie

Od zmywarki dużych oczekiwań nie mam, tylko żeby gary myła i w miarę się nie psula (Paulina'86, mówisz jest dobra? &#128540, Tż jako znawca sprzętu kuchennego (ha ha) kmini jakieś inne bajery. Dla piekarnika wymyślił np.pieczenie 3D, automatyczne ustawienie temperatury do rodzaju mięsa...Eeeh i zadowolony pyta się na ile by mi te funkcje ulatwily gotowanie. Jak mu powiedziałam, że wcale, bo pewnie bym z nich i tak nie korzystała, to smutny, bo mu koncepcje zburzylam. Przy jednym jednak się upiera jak osiol. Czyszczenie pyrolityczne, ma ktoś? Przydatne to to?

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53517111]Kana, ja mam lodówke 11 letnią Amica- zyje ale dawniejsze sprzęty to nie ma co porównywać do teraz robionych, oszczędnościowo coraz bardziej...[/QUOTE]

Właśnie, właśnie. Rodzice mieli kuchenkę Eve, 25 lat wytrzymała i zmienili ją tylko dlatego, że kupiliśmy im na święta nową. A ta dziadówa juz po 6 latach jest od dupe rozbić, chociaż jeden z droższych modeli.
Stary 2015-11-19, 13:12   #801
Konto usunięte

Cytat:
DOMIMA wspolczuje tych przejsc że zdrowiem Olafa wierze że antybiotyk pomoże k już będzie dobrze. Nie obwiniaj się, bo tu nie ma żadnej Twojej winy. Wszyscy niestety czasem chorują
Prezentami się nie przejmuj, bo nie one są najważniejsze. Dla takich maluszkow jak nasze najlepszy prezent to naszą uwaga i czas
Pięknie napisane
a najlepsza zabawka to pusta butelka po wodzie mineralnej My chyba zamowimy jako prezent pod choinke od dziedków i chrzestnego fotelik samochodowy następny. u nas za super pełzak robi kot i taka kulka- klocek stary, który Hanka i kot łapkami turlają.

Cytat:

no chamstwo jak ta lala! kwiecień plecień super ze zuzia tak sie ładnie wyrehabilitowała, a katarek pewnie przelotny. Moja miala we wrzesniu ze 3-4 dni i przeszło.
Cytat:

model Paulina hehe, nie zajarzyłam od razu takie małe kameralne firmy sprzętowe są najlepsze, chcialam KANIE napisać, a bosche leca na opinii sprzed 20-10 lat.
moja juz rzadko w leżaczku chciała posiedzieć, woli po podlodze naginac. no i w krzesełku do karmienia moze sobie brudzic, bo material super zmywalny ma. a często buźke i ręce wyciera w oparcie.
Stary 2015-11-19, 13:14   #802
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Wróciłyśmy ze spacerku Ala pospala godzinkę a potem po sklepach pochodziłyśmy i zakupy zrobiłyśmy, odebrałam śpiworek z paczkomatu i musiałam wracać z nim pod pacha, bo w takim dużym kartonie byl a wózek jedna ręka pchać hehe no ale jest cudny i to futerko słodkie zamontuje go do wózka i jutro Wam cykne foty jak sie uda wyjsc
I w ogóle słuchajcie jakie jaja, jak wypakowywalam Ale z wózka juz na klatce to sąsiad z 2p mnie zaczepił, gadka szmatka i on nagle ' a nie była Pani w Rossmanie w tym tygodniu?' Ja mowie, ze byłam a on 'noo wlasnie, bo nie mogłem sobie przypomnieć skad znam te twarz ' haha padłam ja sobie w tym samym momencie przypomniałam, ze on jest ochroniarzem tam i zamieniliśmy ostatnio pare słów nt promocji ale ten świat mały, moze zagadam o jakies zniżki

Czekamy na fotki śpiworka;-)

hahaha prześladuję Cie ten rossman

Filip ma drugą drzemkę i znów usypiał sam w łóżeczku...drugi raz się udało, ale nie obyło się bez wielkiego płaczu i usnął na brzuszku.. a w zasadzie to na kolanach..musiałam go poprawiać..troszkę się spocił...ile to może trwać :-(?
Stary 2015-11-19, 13:15   #803
Konto usunięte

MAJKA, Hania była na ok 25 centylu
Stary 2015-11-19, 13:16   #804
kana158
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53517453]MAJKA, Hania była na ok 25 centylu[/QUOTE]

Oj, to nieciekawie z tą wagą, a ile kg ma teraz?
Stary 2015-11-19, 13:31   #805
Konto usunięte

Cytat:
Od zmywarki dużych oczekiwań nie mam, tylko żeby gary myła i w miarę się nie psula (Paulina'86, mówisz jest dobra? 😜), Tż jako znawca sprzętu kuchennego (ha ha) kmini jakieś inne bajery. Dla piekarnika wymyślił np.pieczenie 3D, automatyczne ustawienie temperatury do rodzaju mięsa...Eeeh i zadowolony pyta się na ile by mi te funkcje ulatwily gotowanie. Jak mu powiedziałam, że wcale, bo pewnie bym z nich i tak nie korzystała, to smutny, bo mu koncepcje zburzylam. Przy jednym jednak się upiera jak osiol. Czyszczenie pyrolityczne, ma ktoś? Przydatne to to?
hehe, ja i tak patrze zawsze na przepisy lub moja wiedze kuchenna i ustawiam temperatury. o czyszczenie pyrolityczne sie pytalam m.in. tu na wizazu na wątku sprzetowym i nawet jak ktos zakupil z tym piekarnik to nie uzywa, bo za czasochłonne ja nie mam tego. opis tego czyszczenia z tego wątku
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post48718966
Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Ja wyjmuję wszystko tj. blachy, ruszty i odkręcam te drabinki trzymające po bokach. Bez tego pyroliza nawet nie ruszy. Po zakończeniu programu to tylko ściereczką pył, który powstał wycieram i wszystko.

Blachy mam tak duże (kuchenka 60,nie 50 cm),że z trudem weszłyby mi do zmywarki (nawet po podniesieniu górnego kosza).
ale niektorzy sobie chwalili ten wynalazek

Edytowane przez 71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Czas edycji: 2015-11-19 o 13:34
Stary 2015-11-19, 13:36   #806
kana158
Zakorzenienie

Goczek, dzięki! Zaraz obadam ten wątek. Tz-towi powiedziałam, że ta pyroliza tez mi się nie widzi, no chyba, że zajdzie kiedyś potrzeba spopielenia czyiś zwłok 😉 a tego raczej nie przewiduje.
Jeśli chodzi o inne szmery-bajery to też uważam, że są dla osób, które z piekarnik odpalaja raz na rok (wtedy można nie wiedzieć w jakiej temp kurczaka zrobić, a i przepis na wyświetlaczu LCD się przyda) 😉
Stary 2015-11-19, 13:38   #807
madzixx88
Zakorzenienie

Kana-ja mam funkcje samooczyszczenia piekarnika, nie wiem czy to taka nazwa jak podałaś ??

Ale miałam nosa ze spacerem, dobrze, ze nie odlozylam na pózniej, 10 min po tym jak wróciłyśmy to zaczęło padać, slonce jeszcze świeciło to zrobiła sie przepiękna tęcza na kilka minut a za moment zaczął sie grad, nawalal w parapet i okna. Szok !! Teraz juz ulewa sama
Stary 2015-11-19, 13:39   #808
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Kana-ja mam funkcje samooczyszczenia piekarnika, nie wiem czy to taka nazwa jak podałaś ??

Ale miałam nosa ze spacerem, dobrze, ze nie odlozylam na pózniej, 10 min po tym jak wróciłyśmy to zaczęło padać, slonce jeszcze świeciło to zrobiła sie przepiękna tęcza na kilka minut a za moment zaczął sie grad, nawalal w parapet i okna. Szok !! Teraz juz ulewa sama
Są dwa rodzaje, pyrolityczne i katalityczne, które Ty masz?
Stary 2015-11-19, 13:42   #809
blackberry89
Zakorzenienie

Tez bylismy na spacerku. Pogoda jak w kwietniu, slonko i za chwile deszcz.

Obnizylam wlasnie poziom w lozeczku bo tz wiecznie nie ma czasu. Chyba jak wroci to mu powiem ze zrobilam za niego to niech on teraz obiad robi...

Wyjelam karkowke w plastrach. Jakies pomysly na obiad macie? Najlepiej malo czasochlonne.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-19, 13:43   #810
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Tez bylismy na spacerku. Pogoda jak w kwietniu, slonko i za chwile deszcz.

Obnizylam wlasnie poziom w lozeczku bo tz wiecznie nie ma czasu. Chyba jak wroci to mu powiem ze zrobilam za niego to niech on teraz obiad robi...

Wyjelam karkowke w plastrach. Jakies pomysly na obiad macie? Najlepiej malo czasochlonne.
Wrzuć w worek i do piekarnika 😉
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości