Mamusie czerwcowe 2015! cz.9 :) - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-20, 11:37   #781
rybkaa90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! cz.9 :)

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Hihi ze woziłam w hamaxie od ok 2 roku życia

Robisz czy w preparacie ?
Ja teraz połączyłam

Mydło aleppo polecam do twarzy w kostce. W płynie to juz prawdziwe nie jest
Dobre jest z organique jeśli chodzi o skład
Zacznij od niskiego stężenia

Lekkie i nie wysuszające jest marsylskie ale tez trzeba sprawdzać sklad
A to marsylskie z Loccitane, które polecalas nadaje się do twarzy? Ono jest w kostce czy w płynie?

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 11:49   #782
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
za miesiac zaczynam opalac sie i znowu bede musiala dobierac kolor
Solarium?

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczyny, całkiem ok jak juz udało sie go uśpić, wieczorem miał inhalacje i pomogła mu chyba ogólnie brzydko oddycha i kaszle okrutnie na dodatek od tej infekcji ma trochę biegunki i tak tragicznie mu sie pupa odparzyla..... ped kazała kupic o numer za duże pampy zeby jak najmniej mu dotykało do skory i smarować czymś z cynkiem ja juz od paru dni smaruje ale efekt mizerny ehh to tez jego pierwsze odparzenie
Jak ma już takie mocne to nie wiem czy dacie radę to zaleczyć bez kremu na receptę
U nas trochę pomogło wietrzenie, kąpiele i moczenie w krochmalu, zasypka. Ale i tak dosłownie 1 dzień smarowania kremem który nam dali w szpitalu i skóra od razu była o niebo lepsza. A miała aż rany i krew leciała
Jak masz możliwość to jedź może Pierogu do lekarza

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 11:54   #783
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Solarium?

Jak ma już takie mocne to nie wiem czy dacie radę to zaleczyć bez kremu na receptę
U nas trochę pomogło wietrzenie, kąpiele i moczenie w krochmalu, zasypka. Ale i tak dosłownie 1 dzień smarowania kremem który nam dali w szpitalu i skóra od razu była o niebo lepsza. A miała aż rany i krew leciała

Ped widziała wczoraj to odparzenie, on nie ma ran, ma po prostu mega czerwone. Ona powiedziała ze brzydko to wyglada ale mówiła tylko o tej maści cynkowej, kazała 2 razy dziennie kapać no i te za duże pampy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 11:54   #784
Irmusia81
Zakorzenienie

Biedny Julek 😞
I Marcyputek😞
Zdrówka dla nich!!!!

Kaja my wozimy w kattler teddy. Od kiedy skończył rok. Ten fotelik jest do 22 kg.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 12:12   #785
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Biedny Julek 😞
I Marcyputek😞
Zdrówka dla nich!!!!

Kaja my wozimy w kattler teddy. Od kiedy skończył rok. Ten fotelik jest do 22 kg.
Ja swój kupiłam w decathlonie, patrzę ze też jest do 22 kg ale Blanka mając 3 lata już ledwo się mieściła..
W tym artykule było właśnie ze w fotelikach można przewozić od 3 r.z... Bo wczesniej wertepy itd źle działają na kręgosłup..
Ale kurde.. Chyba przesada..

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 12:22   #786
pszczoua
Zakorzenienie

Pierogu a nie masz kogos znajomego kto ma wtyki na oddziale polozniczym? Tymek mial okropne odparzenia przy oskrzelach, pomogla mu masc z lozysk. Poza tym dobrze jest zasypac maka kartoflana, wg mnie lepiej dziala niz masc z cynkiem.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2016-02-20, 12:26   #787
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Pierogu a nie masz kogos znajomego kto ma wtyki na oddziale polozniczym? Tymek mial okropne odparzenia przy oskrzelach, pomogla mu masc z lozysk. Poza tym dobrze jest zasypac maka kartoflana, wg mnie lepiej dziala niz masc z cynkiem.

To serio takie odparzenie może być od zapalenia oskrzeli? Bo ja już tu od zmysłów odchodzę że może czymś go uczulam albo co.... Mam mamę pielęgniarkę ale na oddziale chirurgicznym ;/ Dobra po kąpieli spróbuję z mąką, i trochę mu powietrzę ten tyłek, na razie sypałam pudrem ale g.... dał...

pierogowamama.com

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-20, 12:32   #788
masija
Zakorzenienie

Pierogi u nas też było tylko okropnie czerwone
Później w pare godzin zaczęły robić się rany.
A z pudrem to cierpliwości.

A robiliscie kąpiel w krochmalu?

Stary 2016-02-20, 12:37   #789
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
To serio takie odparzenie może być od zapalenia oskrzeli? Bo ja już tu od zmysłów odchodzę że może czymś go uczulam albo co.... Mam mamę pielęgniarkę ale na oddziale chirurgicznym ;/ Dobra po kąpieli spróbuję z mąką, i trochę mu powietrzę ten tyłek, na razie sypałam pudrem ale g.... dał...
Nie wiem czy to przypadek ale Tymek tez mial wstretne, odparzajace kupy przy zapaleniu oskrzeli.

Stary 2016-02-20, 12:45   #790
masija
Zakorzenienie

Mala spi już ponad 2h. Strasznie płacze przez sen jeczy.. w ogóle dzisiaj jakby jej się pogorszylo
Tylko ja z nią mogę siedzieć a jak nie śpi to na rękach siedzi przytulona i poplakuje. Dałam jej viburcol no i śpi.

Stary 2016-02-20, 13:06   #791
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Pierogi u nas też było tylko okropnie czerwone
Później w pare godzin zaczęły robić się rany.
A z pudrem to cierpliwości.

A robiliscie kąpiel w krochmalu?

Jak sie pogorszy to na pewno polecę do lekarza po cos na receptę... Nie robiliśmy, napisałabys jak to zrobic?

Cytat:
Nie wiem czy to przypadek ale Tymek tez mial wstretne, odparzajace kupy przy zapaleniu oskrzeli.

To musi byc to... on NIGDY nie miał odparzeń. Zawsze sie z Pierogiem śmialiśmy ze ma pancerny tyłek

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Moje biedactwo malutkie

pierogowamama.com
Stary 2016-02-20, 13:10   #792
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Jak sie pogorszy to na pewno polecę do lekarza po cos na receptę... Nie robiliśmy, napisałabys jak to zrobic?

To musi byc to... on NIGDY nie miał odparzeń. Zawsze sie z Pierogiem śmialiśmy ze ma pancerny tyłek

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Moje biedactwo malutkie

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 13:14   #793
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Solarium?

taaa...

Cytat:

Moje biedactwo malutkie

myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 13:17   #794
masija
Zakorzenienie

Pierogu Ja robiłam tak na oko. W dużym garze nastawilam zimną wodę. Ok 5litrow. W osobnej misce miałam ok 0.5 litra zimnej wody. Do tego wyspalam tak z 10 łyżek mąki ziemniaczanej. Wymieszałam i wlałam do tego garnka z wrzącą wodą. Niech się zagotuje
Zrobi kisiel. I w tym kapalam tylko spadło do odpowiedniej temp

jak chcesz bardZiej zrozumiały opis :P to wpisz sobie W Google

Stary 2016-02-20, 13:26   #795
Cos_
Zakorzenienie

Pierog cynk ci jeszcze bardziej pupe wysuszy i podrazni. Ja na odparzenia daje linomag z rozowa zakretka a na noc smaruje sudocremem.
Na mega odparzenie byl pimafucort na recepte.
Stary 2016-02-20, 13:47   #796
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

Z łożysk? Takich po porodach? 😮
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 14:53   #797
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Masija to nie jest mydło to agrafii. Raczej substancja myjąca . Nie wiem czego szukasz . Tak na krótko : ma substancje pióraca wiec sie bedzie dobrze pienić jak żel do mycia , mavtez konserwant i parafinę - jeśli do twarzy to zależny jak Twoja skóra reaguje parafina zapycha.
Ma mnóstwo ziół i wyciągów , olejków i to super bo naprawdę napakowali tam duuuuuzo ale to tez mozebyczulic i wysuszyć . Jeśli do włosów to raczej nie bedą długi swietze .
Glikol to akurat jest nawilżacz acz sztuczny
Tak jak mówiłam niewiem w jakim Ci ono celu, mydłem nie JEDT

---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ----------

W tej cenie JEDT pare naturalnych mydeł jakby co
Ooo jakie byś poleciła do ciała i włosów, a jeszcze jak też by było do twarzy to super. Pora na unikanie niepotrzebej chemii. Wystarczy, że w kremie i kosmetykach do makijażu mam.

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Długi czas używałam podkładu catrice ale tego nie matującego. I zmieńili skład i przestał mi pasować

Ten bell jest super ale ciemnieje szukam czegoś innego o takiej tłustej gęstej konsystencji, jakieś pomysły?

Jeszcze rlp długo używałam, ale w ciazy przestał mi pasować, bo świeciłaby sie jak psu jaja. Wróciłabym do niego ale trochę drogi 70 zł :/
Rlp?

Wiecie, że revlon w gemini jest po... 30zl??

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Też miałam ten bell, taki w czarnym opakowaniu?

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Ostatnio natknęłam sie na jakiś tam wpis o fotelikach do roweru..że są od 3 r.z.
Kurde, ja wozilam lene od roku.. Jak miała 3 lata to sama jeździła, no i on do 15kg chyba czy jakoś..
I chciałam i Lene tak wozić, ale teraz mam.opór bo w sumie rację mieli w tym artykule
My kupiliśmy przyczepke. A raczej przyczepę

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
Ale koszmarna noc. Gorączka zbita a on budził się z wielkim płaczem. Ciężko było go uspokoić. Jeśli sytuacja się nie zmieni to do ped idziemy znowu w pon.
Szuuu u nas 4 dzien i wysypki nie ma co za gówno.

Wrócił okres = wróciły syfy na twarzy. Super
Ciekawe co i Pieroga.

Zdrowka wszystkim chorowitkom
Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
Ale koszmarna noc. Gorączka zbita a on budził się z wielkim płaczem. Ciężko było go uspokoić. Jeśli sytuacja się nie zmieni to do ped idziemy znowu w pon.
Szuuu u nas 4 dzien i wysypki nie ma co za gówno.

Wrócił okres = wróciły syfy na twarzy. Super
Ciekawe co i Pieroga.

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
A ja sie naczytalam o tym pjer rene ze taki za☠☠☠isty i do revlona podobny i kupilal se kolpr szampan i chuj za jasny. W ciazy mi sie kolor cery znienil i teraz juz tylko AM golden fair
Moze ktoras chce odkupic tego pier rene?
Pewnie mi by pasował, ale dzisiaj kupiłam noe wiem po co jakiś. Bo był w promocji

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Muszę poszukać.

Moja przyjaciółka teraz kupowała podkład...ona to strasznie wybrzydza... Chciała coś jak revlon ale nie tak ciężki, ona ma cerę mieszana więc żeby się w strefie T nie świecić no i trwały. Poza tym z kolorem ma problem...w.koncu kupiła Gosha. masija pisałaś że masz jasna karnacje to zobacz sobie tam kolorystykę.
Ktorego? W czarnej tubce? Bo takiego mam już końcówkę i... jest lepszy od tego revlona którego teraz robią. stary revlon byl lepszy.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Hej

Zdrówka dla Wszystkich Maluchów

Miałam to mydło i było dokładnie tak jak piszesz. Używałam tylko do twarzy i to nie codziennie. Zapchalo niemiłosiernie i wysuszylo na wior Nie polecam. najlepsze mydło to dla mnie Aleppo, ale ze względu na konflikty polityczne są problemy z dostępem. Irytuje mnie, że jest w kostce miałam kiedyś w płynie, ale wysuszalo.

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Mam ochotę spróbować, ale szkoda mi kasy jeszcze jak nie trafię z kolorem ciekawe, czy można gdzieś kupić próbki tego podkładu? Jak dobralas odcień? Teraz mam hm burzuja i mnie wkurza a kiedyś tak go lubiłam...
Aleppo jest w mydlarni u Franciszka. Sprzedawcy w każdym mówią o tym konflikcie, a ostatnio weszłam do dwóch innych sklepów i też mieli te mydła.

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Kwas glikolowy. Robie juz chyba 3 zimę i jak dla mnie super. Na początku jest wysyp i skóra sie łuszczy ale po ok 3-4 miesiącach jest super.
Kiedyś używałam migdalowego, bo dużo w gory jeździłam i wśród śniegu przebywałam, glikolowy lepszy?

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Kwas glikolowy. Robie juz chyba 3 zimę i jak dla mnie super. Na początku jest wysyp i skóra sie łuszczy ale po ok 3-4 miesiącach jest super.
Kiedyś używałam migdalowego, bo dużo w gory jeździłam i wśród śniegu przebywałam, glikolowy lepszy?

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
A jaki dokładnie? Wiesz może?

Ja mam różnie z Revlonem. Nie wiem czy to zależy od partii czy od czego ale raz z 1 butelki podkład jest ekstra, przy 2 już coś się dzieje dziwnego.
Ja puder mam bambusowy. Creme puff miałam ale zaraz się świeciłam.

Wzięłabym ale planuję tego AM spróbować więc raczej nie teraz
Bambusowy jest fajny, ale trzeba uważać bo zmarszczki podkreśla. Jak ktoś ma
Kiedyś nałożyło mi się za dużo na pędzel i na szybko się malowalam, zostało mi białe koło nosa i ochroniarz w pracy śmiał się, że mi mąka z nosa kipi :/

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Też się muszę poskarzyc. Tylko nie na T, bo jest spoko. W srode ciotka przyjechała i zobaczyła guza u M. Już tylko cienka żółta kreska została, ale musiałam wysłuchać, że teraz muszę na niego uważać, że tak go nie można zostawiać. Kurcze, nie był sam. Składałam ubranka do szafy i nie wiedziałam jeszcze, że potrafi się przy meblach podnosić :/ złapałam go w ostatnim momencie, ale guza sobie nabił :/ drugiego z resztą, ale pierwszy to tylko chwilę miał czerwone. Masakra.

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Też się muszę poskarzyc. Tylko nie na T, bo jest spoko. W srode ciotka przyjechała i zobaczyła guza u M. Już tylko cienka żółta kreska została, ale musiałam wysłuchać, że teraz muszę na niego uważać, że tak go nie można zostawiać. Kurcze, nie był sam. Składałam ubranka do szafy i nie wiedziałam jeszcze, że potrafi się przy meblach podnosić :/ złapałam go w ostatnim momencie, ale guza sobie nabił :/ drugiego z resztą, ale pierwszy to tylko chwilę miał czerwone. Masakra.
Stary 2016-02-20, 16:06   #798
industria
Zakorzenienie

Kupilam Gośce pianinko. I klocki fiszer szajsa.
Niech zna moją dobroć
Stary 2016-02-20, 16:46   #799
kejtiCe
Zakorzenienie

Eh, nie dostaje powiadomień z forum, nie wiem czemu
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-20, 17:33   #800
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Pierogu Ja robiłam tak na oko. W dużym garze nastawilam zimną wodę. Ok 5litrow. W osobnej misce miałam ok 0.5 litra zimnej wody. Do tego wyspalam tak z 10 łyżek mąki ziemniaczanej. Wymieszałam i wlałam do tego garnka z wrzącą wodą. Niech się zagotuje
Zrobi kisiel. I w tym kapalam tylko spadło do odpowiedniej temp

jak chcesz bardZiej zrozumiały opis :P to wpisz sobie W Google

Dzięki Spróbujemy dzisiaj

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Pierog cynk ci jeszcze bardziej pupe wysuszy i podrazni. Ja na odparzenia daje linomag z rozowa zakretka a na noc smaruje sudocremem.
Na mega odparzenie byl pimafucort na recepte.

Ale sudocrem tez z cynkiem
My stosujemy juz na zmianę Sudocrem, penathen, Bepanthen, ale skoro wychodzi na to ze to wina zapalenia oskrzeli to zostawiam sam Bepanthen on nas zawsze wyprowadzał z rożnych podrażnień na początku rozszerzania diety. Odstawiłam tez chusteczki i myjemy bawełnianymi ściereczkami moczonymi w rumianku

pierogowamama.com
Stary 2016-02-20, 17:45   #801
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
Kupilam Gośce pianinko. I klocki fiszer szajsa.
Niech zna moją dobroć
Poooka
A mial.ktos mate grającą?

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Pierog nasza położna radziła mlekiem z kp wysmarowac. I do kapieli je też dodawać. I nie wysuszac tylko natłuszczac, bo wtedy wilgoć nie dochodzi do skóry.
Stary 2016-02-20, 18:45   #802
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Hihi ze woziłam w hamaxie od ok 2 roku życia

Robisz czy w preparacie ?
Ja teraz połączyłam

Mydło aleppo polecam do twarzy w kostce. W płynie to juz prawdziwe nie jest
Dobre jest z organique jeśli chodzi o skład
Zacznij od niskiego stężenia

Lekkie i nie wysuszające jest marsylskie ale tez trzeba sprawdzać sklad
W preparacie - Alpha h Liquid Gold

Marei - czy lepsze to nie wiem bo nie używałam nigdy migdałowego. Przy glikolowych to wiadomo trzeba sie filtrować, ale ja cały rok nakładam krem z filtrem 50, od słońca i opalania trzymam sie jak najdalej.

Cytat:
Ped widziała wczoraj to odparzenie, on nie ma ran, ma po prostu mega czerwone. Ona powiedziała ze brzydko to wyglada ale mówiła tylko o tej maści cynkowej, kazała 2 razy dziennie kapać no i te za duże pampy

Pierożek a nie zmieniłaś ostatnio mokrych chusteczek. Moja miała strasznie zaczerwieniona pupę i nie wiedziałam o co chodzi, bepanthen, mąka ziemniaczana, wietrzenie tyłka a tu coraz gorzej było. Aż w końcu sie skapnelam, ze ma uczulenie na chusteczki, odstawiłam i jak ręka odjął, na drugi dzien duża poprawa.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 18:57   #803
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Gggg

Zeżarła mi cytaty
Ale chybs o tych mydłach miałam pisać .,..

Dziewczyny z góry zaznaczam ze ja sprawdzałam wiele mydeł i jak pisze ze cis jest dB danej firmy to nie znaczy ze nie można znaleść z innej obitym samym składzie ale jest tez wiele podróbek np jedli chodzi o mydła arganowy - skarby maroka maja kiepskie np

Zasada JEDT taka : mydło musi byc w kostce bo wtedy jest mydłem. Mydło przemienione w żel czy płyn juz ma dodatki i niekoniecznie JEDT jakieś mega chemiczne ale ja trzymam sie zasady ze po to używam jak najwiecej naturalnych mydeł , podkładów itd zeby te chemię ograniczyć no i widzę efekty.

Nie pamietam kto pytał ale tak : marsylskie jest chyba najdelikatniejszym z nydel , polecam L occitane najlepsze, Franciszek ma domieszki. I to chodzi oto klasyczne , wszelkie lawendowe herbaciane nie sa juz czysto marsylskie bo proces produkcji JEDT zmieniony. Ja czasem używam lawendowego ale nie do twarzy. Myje nim Gaje od urodzeniac włącznie z oczami JEDT super wydajne i naprawdę delikatne. Jeśli chodzi o mnie to używam tylko gdy sie nie maluje bo trzeba sie troche Meczyc zeby zmyło dobrze od razy makijaż .

Mydło aleppo jest dB do cert problemowej może powodować początkowo wysyp i uczucie ściągnięcia ale tonik i krem da radę i długofalowo u mnie sie super sprawdza

Dobre do twarzy jest savon noir - tez trzeba patrzyć by było czysto oliwkowe. To ma postać takiej mazi zielonej i trzeba uważać by nabierać sucha ręka bo jak sie wpuści wodę to wiadomo rozwiną sie tam przyjaciele i to chyba JEDT u mnie najb uniwersalne - do twarzy w formie peelingu, nałożyć poczekać zmyć na to Glinka na 30-40 min odświeżana woda termalna i normalnie czuć i WIDAĆ oczyszczenie . Mnie piecze dwa dni jeszcze po takim zabiegu twarz jak nakładam retinol lub kwas co oznacza dla mnie ze peeling sie udał
Można z kessa sobie tym całe ciało peelingiwax tez fajnie

Bardzo fajne dobywamy do twarzy jest czarne mydło afrykańskie od Franciszka które w sumie nie jest mydłem ale super zmywa i nawilża !

Wszystkich można użyć do włosów - ale co kto lubi
Ja jeśli chodzi o mycie włosów używam na co dzień szamponu hipp i odzywek bez silikonu sls itd a raz w tyg zmywam skore głowy dla oczyszczenia szamponem catzy zielonym ewentualnie seboradinem lub jak ktoś musi mieć komfort to kerastese ( ja nie musze bo mam blokadę psychiczna na chemię )
Dobry w składzie jest szampon agrafii z propolisem bodajże , jest taki bardziej emulsyjny ale u mnie sie nie sprawdził
Popatrzcie tez na szampony dr organic np miodowy manuka

Pierog ja zrobiłbym tak : myć tylko woda z oliwa i jakimś olejkiem eterycznym - herbaciananym np pare razy dziennie

Dobrze wietrzyć, osuszyć porAdnie i na zmianę olej kokosowy pure lub migdałowy, maść nagietkowa ( w aptece prosty skład - tak koło 8 zeta) inne maja full dodatków te droższe i na zmianę allantan. A na noc np sudocrem

Do kąpieli krochmal a jak chcesz zasypać to kartoflanka

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 19:08   #804
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Masija Gosh x-ceptional.

Marei tak w czarnej tubie. Mnie w☠☠☠☠ia takie...No teraz to trzeba uważać...dżizas ile sobie jeszcze guzów nabija...

Myboyismine ja się jakoś bardzo nie świecę i nie czuje takiej potrzeby poprostu. A nie lubię efektu takiej bardzo zmatowionej skóry

W Hebe jest promocja na revlon,MF misslyn i coś jeszcze... Drugi produkt za 1grosz

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 19:09   #805
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Gggg

Zeżarła mi cytaty

Dziewczyny z góry zaznaczam ze ja sprawdzałam wiele mydeł i jak pisze ze cis jest dB danej firmy to nie znaczy ze nie można znaleść z innej obitym samym składzie ale jest tez wiele podróbek np jedli chodzi o mydła arganowy - skarby maroka maja kiepskie np

Zasada JEDT taka : mydło musi byc w kostce bo wtedy jest mydłem. Mydło przemienione w żel czy płyn juz ma dodatki i niekoniecznie JEDT jakieś mega chemiczne ale ja trzymam sie zasady ze po to używam jak najwiecej naturalnych mydeł , podkładów itd zeby te chemię ograniczyć no i widzę efekty.

Nie pamietam kto pytał ale tak : marsylskie jest chyba najdelikatniejszym z nydel , polecam L occitane najlepsze, Franciszek ma domieszki. I to chodzi oto klasyczne , wszelkie lawendowe herbaciane nie sa juz czysto marsylskie bo proces produkcji JEDT zmieniony. Ja czasem używam lawendowego ale nie do twarzy. Myje nim Gaje od urodzeniac włącznie z oczami JEDT super wydajne i naprawdę delikatne. Jeśli chodzi o mnie to używam tylko gdy sie nie maluje bo trzeba sie troche Meczyc zeby zmyło dobrze od razy makijaż .

Mydło aleppo jest dB do cert problemowej może powodować początkowo wysyp i uczucie ściągnięcia ale tonik i krem da radę i długofalowo u mnie sie super sprawdza

Dobre do twarzy jest savon noir - tez trzeba patrzyć by było czysto oliwkowe. To ma postać takiej mazi zielonej i trzeba uważać by nabierać sucha ręka bo jak sie wpuści wodę to wiadomo rozwiną sie tam przyjaciele i to chyba JEDT u mnie najb uniwersalne - do twarzy w formie peelingu, nałożyć poczekać zmyć na to Glinka na 30-40 min odświeżana woda termalna i normalnie czuć i WIDAĆ oczyszczenie . Mnie piecze dwa dni jeszcze po takim zabiegu twarz jak nakładam retinol lub kwas co oznacza dla mnie ze peeling sie udał

Bardzo fajne dobywamy do twarzy jest czarne mydło afrykańskie od Franciszka które w sumie nie jest mydłem ale super zmywa i nawilża !

Ja jeśli chodzi o mycie włosów używam na co dzień szamponu hipp i odzywek bez silikonu sls itd a raz w tyg zmywam skore głowy dla oczyszczenia szamponem catzy zielonym ewentualnie seboradinem lub jak ktoś musi mieć komfort to kerastese ( ja nie musze bo mam blokadę psychiczna na chemię )
Dobry w składzie jest szampon agrafii z propolisem bodajże , jest taki bardziej emulsyjny ale u mnie sie nie sprawdził

Pierog ja zrobiłbym tak : myć tylko woda z oliwa i jakimś olejkiem eterycznym - herbaciananym np pare razy dziennie

Dobrze wietrzyć, osuszyć porAdnie i na zmianę olej kokosowy pure lub migdałowy, maść nagietkowa ( w aptece prosty skład - tak koło 8 zeta) inne maja full dodatków te droższe i na zmianę allantan. A na noc np sudocrem

Cytat:
Gggg

Zeżarła mi cytaty

U nas na lekkie zaczerwienienia olej migdałowy sprawdza się super.
Stary 2016-02-20, 19:09   #806
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Masija Gosh x-ceptional.

Marei tak w czarnej tubie. Mnie w☠☠☠☠ia takie...No teraz to trzeba uważać...dżizas ile sobie jeszcze guzów nabija...

Myboyismine ja się jakoś bardzo nie świecę i nie czuje takiej potrzeby poprostu. A nie lubię efektu takiej bardzo zmatowionej skóry

W Hebe jest promocja na revlon,MF misslyn i coś jeszcze... Drugi produkt za 1grosz

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 21:02   #807
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Z łożysk? Takich po porodach? 😮
Tak Dziala cuda

Stary 2016-02-20, 22:16   #808
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Sa szampony zawierajace łożyska zwierzęce ..

Stary 2016-02-20, 22:37   #809
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Sa szampony zawierajace łożyska zwierzęce ..
Wax miał taką odżywkę. Brrrr
Za to w de jest normalne zabieranie łożyska do domu. Sadzaja na nim drzewo albo robią lek homeopatyczny

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Masija Gosh x-ceptional.

Jakbym miała ładną cerę, też nie używałabym podkładu zazdro

Danke Grocho za mydła, będę szukać jak mi się pokoncza
Stary 2016-02-21, 00:26   #810
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Bite Agathe

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości