Majówki 2016 sezon V epizod unboxing - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-15, 21:34   #781
Monanka83
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 sezon V epizod unboxing

Kurde, boję się robić takiego zapasu jakby jednak Nineczce nie podpasowaly ale kuszące. ..
Stary 2016-04-15, 21:34   #782
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Moja gin tez uwaza, ze jak wyniki sa slabe to trzeba przeleczyc. W tej ciazy mialam 3 zupelnie nieodczuwalne dla mnie i niewidoczne dla ginki infekcje w grazce. Ale ja jestem przewrazliwiona i dlatego czesto prosze o zrobienie posiewu. Pal licho te 80 pln, wole wiedziec czy cos tam sie dzieje czy nie...

Moj synek wazyl 2800g a mowi sie, ze dziewczynki rodza sie mniejsze, wiec tez sie nie szykowalam na duze dziecko. Ja wlasnie tez mala i drobna...

Mia- nie len sie szybciej zrobisz posiew to szybciej dostaniesz wynik
Edit:
Te slabe wyniki dotycza u mnie infekcje grazki. Bo jak w moczu pojawi sie sluz to wg ginki najczesciej do moczu dostaly sie bakterie ze sluzem
A to nie jest tak ze jak zrobie ogolne badanie moczu - to wyjdzie zakazenie (podwyzszone leukocyty) i wtedy trzeba robic posiew ??? Nie daje mi spokoju to ze lekarz nie kazal mi robic tego posiewu tylko ogolne badanie. I mowil zeby sie nie martwic a ja sie kurde zastanawiam jak glupia nad tym wynikiem...
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 21:37   #783
_itakinie_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Kurde, boję się robić takiego zapasu jakby jednak Nineczce nie podpasowaly ale kuszące. ..
Też tak może być. Generalnie ciężko przewidzieć co będzie.
Stary 2016-04-15, 21:49   #784
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ta promocja to o całe dwa złote. Więc nie trza się rzucać jak kuna na agrest
Ja kupie później i przetestuje.
Stary 2016-04-15, 21:54   #785
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Lambada, klaskanie w Grazce to ostatnia rzecz o jakiej bedziesz myslala po porodzie
Zazdrość przez Ciebie przemawia Kochana

Cytat:
Dziewczyny a te pieluchy lidlowe to są godne uwagi czy raczej niebardzo?
Nie mam pojęcia, ale kupiłam małą paczuszkę jedynek Mają wycięcie na pępek, kupię jeszcze pampersy i polecane dady

Dagmara, Martunia duże dzieciaczki
U mnie ostatnio było niecałe 2 kilo, ale ja też jestem kilka tyg. do tyłu względem Was

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 21:56   #786
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
A to nie jest tak ze jak zrobie ogolne badanie moczu - to wyjdzie zakazenie (podwyzszone leukocyty) i wtedy trzeba robic posiew ??? Nie daje mi spokoju to ze lekarz nie kazal mi robic tego posiewu tylko ogolne badanie. I mowil zeby sie nie martwic a ja sie kurde zastanawiam jak glupia nad tym wynikiem...
W sumie to możesz tak zrobić bo wyniki ogólnego moczu pewnie masz tego samego dnia i jak zobaczysz że są leukocyty podwyższone to od razu możesz następnego dnia ten posiew zrobić.
Chyba, że sama czujesz objawy jakiegoś zapalenia typu pieczenie?

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 22:11   #787
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
W sumie to możesz tak zrobić bo wyniki ogólnego moczu pewnie masz tego samego dnia i jak zobaczysz że są leukocyty podwyższone to od razu możesz następnego dnia ten posiew zrobić.
Chyba, że sama czujesz objawy jakiegoś zapalenia typu pieczenie?
Właśnie nic z tych rzeczy ... chyba tak właśnie zrobie póki co nie ma sobie co głowy łamać w koncu weekend trzeba odpoczac po calym tygodniu tyrania hahahaha
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-15, 23:21   #788
BonaDea75
Zadomowienie

Cytat:
My je mamy, jak i również pampersy, dada i babydream. Zobaczymy które będą najlepsze. W sumie policzyliśny że mamy ponad 250 szt. A te lidlowe kupiłam małą paczkę i mam je przygotowane do szpitala. W razie czego mąż przywiezie inne gdyby się jednak nie sprawdziły.
Stary 2016-04-16, 03:09   #789
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Moja gin tez uwaza, ze jak wyniki sa slabe to trzeba przeleczyc. W tej ciazy mialam 3 zupelnie nieodczuwalne dla mnie i niewidoczne dla ginki infekcje w grazce. Ale ja jestem przewrazliwiona i dlatego czesto prosze o zrobienie posiewu. Pal licho te 80 pln, wole wiedziec czy cos tam sie dzieje czy nie...

Moj synek wazyl 2800g a mowi sie, ze dziewczynki rodza sie mniejsze, wiec tez sie nie szykowalam na duze dziecko. Ja wlasnie tez mala i drobna...
To u mnie kruszynka póki co i nadal główką w dół, aż żal nie próbować rodzić naturalnie Nie dość, że będzie malutka, to do tego idealnie ułożona do porodu.

---------- Dopisano o 01:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:55 ----------

Cytat:
Napisane przez BonaDea75 Pokaż wiadomość
My je mamy, jak i również pampersy, dada i babydream. Zobaczymy które będą najlepsze. W sumie policzyliśny że mamy ponad 250 szt. A te lidlowe kupiłam małą paczkę i mam je przygotowane do szpitala. W razie czego mąż przywiezie inne gdyby się jednak nie sprawdziły.
Pampersy piszecie. Ja to zostawię mężu jak będę w szpitalu. Niech się wykaże

---------- Dopisano o 01:57 ---------- Poprzedni post napisano o 01:55 ----------

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Jak zjemy snikersy i okarzę się, że będzie cc to będzie sonda. Chociaż jak zjemy w domu i pojedziemy rodzić i okażę się, że cc to też będzie sonda.

Ok, dziewczyny to przestaje panikować. Ale jeśli któraś też NIE MA NIKOGO W SZPITALU to napiszcie, zawsze mi wtedy ulży.Piszę nawet o lekarzu prowadzącym.
Anne Marie tak będzie ze mną mąż, cały czas,do końca. Ale ja jestem tą co bardziej o wszystko walczy. Mam nadzieję, że w tej sytuacji będę umiała też buzie otworzyć i On nabierze odwagi większej

A ja biere taki, co by kelner był zachwycony:
Szlafroki boskie. Jeszcze w tym samym stylu bielizna (czytaj ten sam stopień przezroczystości) i będziesz tam wymiatać

---------- Dopisano o 01:59 ---------- Poprzedni post napisano o 01:57 ----------

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Mi lekarka mówiła że jak nie mam żadnego pieczenia przy sikaniu to nie ma zapalenia układu moczowego i bardziej te bakterie z pochwy są tym bardziej że mam tam teraz dość dużo sluzu

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

U mnie wczoraj 37tc4 niecałe 3600g
A jak jest taka sytuacja, że czasem piecze a badanie moczu jest idealne. Ja tak czasem mam i nie wiem, czy to wszelkie kosmetyki mnie pod koniec uczulać zaczęły, czy jakieś inne licho

---------- Dopisano o 02:02 ---------- Poprzedni post napisano o 01:59 ----------

Cytat:
Czytałam recenzje i mówią one nie bardzo. Ja nie planuje sprawdzać.

---------- Dopisano o 02:03 ---------- Poprzedni post napisano o 02:02 ----------

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Ehh ja to dziś mam pecha. Co próbuje poodpisywać to brakuje mi neta, to zaznaczone posty znikają. I teraz też I nie wiem co komu miałam napisać.
O tym zakrapianiu oczu to ja też nie wiedzialam, zresztą co ja wiem
O sondzie mówiła jakaś położna, że do cc się leży na płasko i treść zoładka leci do pluc czy coś jak doktory wypychają to dzieciątko i można od tego jakieś mega zapalenie płuc dostać czy coś. Ja tam nie wiem, nawet nie wiem co to dokładnie ta sonda hehe

Miałam dziś mówić mężowi że coś sobie folguje ostatnio z dietowaniem, a tu wxhodze na wątek i co? I nie jestem sama
Wiecie co zjadlam? Truskawki ze śmietaną przegryzione tostem z roladą ze schabu.

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Wiem co miałam pytać - ta woda do przemywania pupy to musi być przegotowana? W końcu dziecko kąpiemy w zwykłej,prosto z kranu czy prysznica.
Sądzę, że nieprzegotowana dziecku nie zrobi krzywdy
Widziałam taki patent, że dziewczyny przegotowaną w termosie obok przewijaka trzymały, tak żeby w razie czego zawsze mieć ciepłą pod ręką.

---------- Dopisano o 02:06 ---------- Poprzedni post napisano o 02:03 ----------

Cytat:
Też mi się wydaje, że to nie jest zbyt dobre rozwiązanie. Nam niby kładziono do głowy, że najlepiej po kilka sztuk z każdego rodzaju i po sprawdzeniu jak dziecko reaguje, wybrać te najlepsze. Jakiś otwarty sklep z pampersami zawsze się znajdzie w okolicy

---------- Dopisano o 02:09 ---------- Poprzedni post napisano o 02:06 ----------

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Właśnie nic z tych rzeczy ... chyba tak właśnie zrobie póki co nie ma sobie co głowy łamać w koncu weekend trzeba odpoczac po calym tygodniu tyrania hahahaha
Dla mnie prawdę mówiąc każdy dzień jest taki sam, nawet czasem się łapie na tym, że nie wiem który mamy dzień tygodnia, weekend, nie weekend jeden pies :P
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 06:02   #790
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Mój mąż wylał wczoraj kieliszek wina, oczywiście czerwonego. Dywanik, kanapa, ściana, szafki poprostu wszystko jest w plamavh, nie wiem jak on to zrobił :/

Co do bakterii i innych gadzetow, ja nie miałam badania, zadzwonie w poniedzialek i upewnie sie że nikt o tym nie zapomnial.

Pieluszki jedne wzięłam z lidla i jedne z rossnanna. Mam nadzieję ze do szpitala wystarczy, a później man zamiar przejść na wielorazowe które właśnie sie susza
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 06:20   #791
zabciajs
Zakorzenienie

Z rana cisza? Dziś wszystkie ładnie śpią?
Dziś mąż jedzie na później na uczelnie,może uda mi się go wyciągnąć po materac i prześcieradła. Ale troche mi Go szkoda,bo zaraz bedzie coś się uczył i pisał sprawozdanie. I tak w biegu wszystko. On nawet chwilki nie odpoczywa od wielu wielu tygodni.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-16, 06:37   #792
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Dzień dobry dziewczeta

Zabcia, nie mecz chlopa. Kup se materac w internetach

Moja kuzynka uzywa tych lidlowych pieluch i mowi ze sa fajne. Ja mam poki co zapas pampkow. Pozniej bede eksperymentowac z innymi.

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Aaaaa no i zaponialabym ponarzekac...boli mnie nera, lewa. Cycki mi zaraz eksploduja. Pojade chyba na IP z ta nerczyna...leukocyty w moczu to przeciez dla mojego lekarza norma, a bol nerki to nic zlego
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 06:39   #793
martunia_199
Zakorzenienie

Hello

Jestem z nas dumna! Pięknie się trzymamy

Ja kupiłam jedna paczkę lidlowych pieluszek na próbę ale sądzę że będę używała pampersow zielonych na przemian z dada. No chyba że szanowna pupa mego księcia się na któreś uczuli to będziemy kombinować

Nocka jakoś zleciala - jedna pobudka o 3 po której w miarę ładnie zasnełam

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 07:01   #794
AnneMariie
Zadomowienie

Dzien dobry! Ja sie dzis na grilla szykuje

Czy dada to sa rossmanowe pampersy?
My poki co kupilismy tylko mala paczke pampersow. Ja to zielona w tych sprawach :p

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Hello

Jestem z nas dumna! Pięknie się trzymamy

Zobaczymy, moze tu taka cisza bo polowa rodzic pojechala :p
Wlasnie, kaylla! Jak u Ciebie?? Odzywaj sie! Bo teraz dluzsza nie obecnosc i bedziemy myslec, ze sie dzieje
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 07:08   #795
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość

My poki co kupilismy tylko mala paczke pampersow. Ja to zielona w tych sprawach :p

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

Wlasnie, kaylla! Jak u Ciebie?? Odzywaj sie! Bo teraz dluzsza nie obecnosc i bedziemy myslec, ze sie dzieje
Dada to sa Biedronkowe pieluszki ale u Ciebie w byle drogerii pewnie duzy wybor. Bylam zaskoczona, ile fajnych dzieciowych produktow jest w Boots. I ze bez problemu w Boots czy Sainsburym mozna kupic kaszki dla dziecka bez cukru, co w Pl jest niemozliwe, ja dla cory zamawiam kaszki z neta. Bo nawet, jesli na opakowaniu jest deklaracja, ze nie ma cukry, w skladzie sa jakies sacharydy, czyli slodziki.
My w wakacje probowalismy Huggies byly fajne i zielone Pampersy i pomaranczowe tez spoko.

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-16, 07:36   #796
urshoola
Zadomowienie

Hej hej ;-) witam Was w 38tc ;-)
Ja mialam dzis w nocy chyba po raz pierwszy skurcze przepowiadajace.Bolal mnie brzuch z prawej strony, twardnial, przechodzil na srodek I do kregoslupa, pozycja lezaca tylko to nasilala i tak z pol godzny to trwalo z malymi przerwami. Musialam wstac pochodzic, nawet siedzenie nic nie dalo a potem skurcze przeszly na noge od biodra w dol...nawet nie skurcze a mrowienie.

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 07:39   #797
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Poimprezowaly wczoraj dziewczyny to dzis spia

Wtranzolilam sobie na sniadanie twarog ze szczypiorem i jogurtem naturalnym. Omnomnom

Mezus spi i nie mam serca go budzic. Niech spi.

Wczoraj mialam wieczorna depreche. Ryczalam jak glupia. Wszystko przez to, ze lekarz ktorego znam i ktoremu ufam i ktory zrobilby mi cc, pracuje w szpitalu św. Rodziny a nie w tym, w ktorym chcialam rodzic sn. Naczytalam sie wczoraj, ze tam opieka poporodowa jest slaba, ze polozne olewcze, ze dokarmiaja mm, no dramat. Ryczalam jak bobr. W srode jestem umowiona na podpisanie umowy z polozna na Zelaznej. Caly czas sie ludze, ze dzidka sie obroci i bede mogla rodzic sn. Dopytam jej tez, jak mozna sie do nich dostac na patologie, jak z cc itd...

Tez bym chciala klaskac Grazka u Rubika

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Urshoola 38tc brzmi dumnie
Stary 2016-04-16, 07:49   #798
Monanka83
Zakorzenienie

Roses, ja bym pojechała sprawdzić te nerkę, może to ta paskudna kolka o zgrozo

ja wczoraj miałam miałam okropne skurcze wieczorem i w nocy tez bóle, ale nawet nie jestem w stanie wam.ich opisać. Dla mnie nowe i do niczego nie podobne, z pleców

teraz juz póki co Oki ��

dzień dobry! Ale pięknie za oknem ��
Stary 2016-04-16, 07:55   #799
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość

My też dziś na grilla idziemy
Tzn o ile się dotoczę

Bo wczoraj wieczorem miałam kryzys, brzuch przeszkadzał mi w każdej możliwej pozycji. Chyba jeszcze nigdy w życiu nie było mi tak niewygodnie we własnym ciele. Powoli zaczynam mieć dość...

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
Hej hej ;-) witam Was w 38tc ;-)
Ja mialam dzis w nocy chyba po raz pierwszy skurcze przepowiadajace.Bolal mnie brzuch z prawej strony, twardnial, przechodzil na srodek I do kregoslupa, pozycja lezaca tylko to nasilala i tak z pol godzny to trwalo z malymi przerwami. Musialam wstac pochodzic, nawet siedzenie nic nie dalo a potem skurcze przeszly na noge od biodra w dol...nawet nie skurcze a mrowienie.
Brawa za 38tc, to już tak niedługo!
My jutro zaczynamy

Ja wciąż nie wiem czy to co mam to skurcze przepowiadające czy nie.. Okaże się na wizycie

Cytat:

Wczoraj mialam wieczorna depreche. Ryczalam jak glupia. Wszystko przez to, ze lekarz ktorego znam i ktoremu ufam i ktory zrobilby mi cc, pracuje w szpitalu św. Rodziny a nie w tym, w ktorym chcialam rodzic sn. Naczytalam sie wczoraj, ze tam opieka poporodowa jest slaba, ze polozne olewcze, ze dokarmiaja mm, no dramat. Ryczalam jak bobr. W srode jestem umowiona na podpisanie umowy z polozna na Zelaznej. Caly czas sie ludze, ze dzidka sie obroci i bede mogla rodzic sn. Dopytam jej tez, jak mozna sie do nich dostac na patologie, jak z cc itd...

Roses
w internetach to o każdym szpitalu znajdziesz zarówno dobre jak i złe opinie. Wszystko zależy od tego z jakimi oczekiwaniami ktoś szedł. Jak kobieta nastawia się, że będzie traktowana jak księżna Kate to żaden szpital jej nie zadowoli o każdym mogłaby potem kiepskie opinie wypisywać. Nie dołuj się, na pewno będziesz miała dobrą opiekę

Dziś rano trenowaliśmy wpinanie fotelika do auta, żeby sprawdzić czy wszystko umiemy dobrze zrobić. No i zorientowałam się, że nie mam tej wkładki dla noworodka... Brawo ja Nie wiecie czy mogę dokupić jakąś uniwersalną czy to musi być dedykowana do danego modelu fotelika?
Przejrzałam szybko olx i tam też znalazłam bazy do naszego fotelika zaledwie za 100-150zł. Chodzi mi po głowie czy nie dokupić bo baza jednak ułatwia życie. Ale czy zakup używanej to dobry pomysł? Co sądzicie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-16, 07:56   #800
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Nie jest to jakis straszny bol, ale tak czy siak pojade na ip sprawdzic o co biega.

Mona, czyli masz juz srogie przepowiadacze, Nina toruje sobie droge
Stary 2016-04-16, 07:58   #801
urshoola
Zadomowienie

Ja tez tej wkladki nie mam.Nie mam pojecia czy pasuja uniwersale czy maja te same wyciecia itd. A producent mi nie odpisal na maila ;-(

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 08:06   #802
Monanka83
Zakorzenienie

No te dziś w nocy to była naprawdę niespodzianka :/ nie potrafiłam nawet tżowi powiedzieć co i gdzie mi jest, zestresowal się biedaczek a wieczorem tak mi główką po graży jeździła że aż sztywnialam. K. jak zawsze jej broni i śmieje się żebym nie narzekała na jego córeczkę, tak pierwszy raz udzielił jej ostrej reprymendy słownej za krzywdzenie mamusi

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
Tzn o ile się dotoczę

Bo wczoraj wieczorem miałam kryzys, brzuch przeszkadzał mi w każdej możliwej pozycji. Chyba jeszcze nigdy w życiu nie było mi tak niewygodnie we własnym ciele. Powoli zaczynam mieć dość...

My jutro zaczynamy

Ja wciąż nie wiem czy to co mam to skurcze przepowiadające czy nie.. Okaże się na wizycie

Roses
w internetach to o każdym szpitalu znajdziesz zarówno dobre jak i złe opinie. Wszystko zależy od tego z jakimi oczekiwaniami ktoś szedł. Jak kobieta nastawia się, że będzie traktowana jak księżna Kate to żaden szpital jej nie zadowoli o każdym mogłaby potem kiepskie opinie wypisywać. Nie dołuj się, na pewno będziesz miała dobrą opiekę

Dziś rano trenowaliśmy wpinanie fotelika do auta, żeby sprawdzić czy wszystko umiemy dobrze zrobić. No i zorientowałam się, że nie mam tej wkładki dla noworodka... Brawo ja Nie wiecie czy mogę dokupić jakąś uniwersalną czy to musi być dedykowana do danego modelu fotelika?
Przejrzałam szybko olx i tam też znalazłam bazy do naszego fotelika zaledwie za 100-150zł. Chodzi mi po głowie czy nie dokupić bo baza jednak ułatwia życie. Ale czy zakup używanej to dobry pomysł? Co sądzicie?
Fab,ma nie wiem wiem tyle że fotelika używanego niebardzo, ale co z bazą. ..aronnoł

Wciagnelabym karkoweczke z tzatzikami! Łooooszit
Stary 2016-04-16, 08:06   #803
agassek
Zakorzenienie

a to trzeba mieć taką wkładkę?

Stary 2016-04-16, 08:09   #804
dzustam
Zakorzenienie

Dzień dobry,
Obudziłam sie, wyszorowalam łazienkę, przegryzłam cos i rozmyślam co bym zjadła.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 08:11   #805
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn o ile się dotoczę

My jutro zaczynamy

Roses

My mamy bazę używana i fotelik też. Nie widzę nic w tym złego. Wszystko jest mega sprawne i z atestem. W tym pierwszym foteliku dziecko jeździ na tyle krótko że dla mnie nie było priorytetem posiadanie nowki sztuki. Nowy kupię ten drugi.
Wkładka dla noworodka na początek moim zdaniem jest potrzebna żeby za bardzo nie był kręgosłup wygiety bo te foteliki są dość głębokie mimo wszystko

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
No te dziś w nocy to była naprawdę niespodzianka :/ nie potrafiłam nawet tżowi powiedzieć co i gdzie mi jest, zestresowal się biedaczek a wieczorem tak mi główką po graży jeździła że aż sztywnialam. K. jak zawsze jej broni i śmieje się żebym nie narzekała na jego córeczkę, tak pierwszy raz udzielił jej ostrej reprymendy słownej za krzywdzenie mamusi

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Fab,ma nie wiem wiem tyle że fotelika używanego niebardzo, ale co z bazą. ..aronnoł

Biedna Ty - umecza Cie te skurczybyki a i tak nie wiadomo czy w ogóle jakaś robotę robią...

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 08:15   #806
fablous
Zakorzenienie

Cytat:

Mi się już ślinianki uruchamiają jak pomyślę o karkówce czy takim zjaranym boczku
Byle do wieczora

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Trzeba bo na początku maluszek będzie tonął w foteliku i to nie będzie ani bezpieczne ani wygodne. Większość fotelików ma ją na wyposażeniu więc może i wy już macie

Stary 2016-04-16, 08:28   #807
kaylla
Zakorzenienie

Ale wam zazdroszczę tego grilla, też bym chciała. A tu nic z tego:/
U mnie bez zmian, dalej czekamy. Ja w odróżnieniu od was to praktycznie żadnych skurczów czy żadnych strasznych bólów nie mam, więc pewnie jakbym miała czekać, aż się poród sam zacznie to doczekalabym terminu albo nawet dłużej. Ale jako że mam skończony ten 37 tydzień to pomału lekarze przebakuja że trzeba kończyć, więc mam nadzieję że w przyszłym tygodniu już urodze. Chociaż powiem wam, że ja się tak boję porodu i ewentualnych konsekwencji dla mnie dla małej, że coś czuję, że jak mi powiedzą że to już teraz, to wpadnę w panikę. Jestem przerażona.

Teraz w weekend spokój, poza ktg nic się nie dzieje. W poniedziałek będę mieć znowu powtarzane badania.
W ogóle taka piękna pogoda za oknem, poszlabym na jakiś spacer, a tu nic z tego...

Co do fotelika i wkładki - ja mam nowy fotelik, więc wkładka jest. Używanego fotelika bym się bała kupić, no chyba że od znajomych. Na wszelkich warsztatach uczulali żeby nie kupować używanych fotelików od nieznajomych, bo nie wiadomo jaką była przeszłość tego fotelika i czy nie brał udziału w wypadku.

Edytowane przez kaylla
Czas edycji: 2016-04-16 o 08:32
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-16, 08:37   #808
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba bo na początku maluszek będzie tonął w foteliku i to nie będzie ani bezpieczne ani wygodne. Większość fotelików ma ją na wyposażeniu więc może i wy już macie
Ok, dzięki. Na razie nie mamy jeszcze fotelika, więc jak będziemy kupować, to zwrócę na to uwagę

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
Ale wam zazdroszczę tego grilla, też bym chciała. A tu nic z tego:/
U mnie bez zmian, dalej czekamy. Ja w odróżnieniu od was to praktycznie żadnych skurczów czy żadnych strasznych bólów nie mam, więc pewnie jakbym miała czekać, aż się poród sam zacznie to doczekalabym terminu albo nawet dłużej. Ale jako że mam skończony ten 37 tydzień to pomału lekarze przebakuja że trzeba kończyć, więc mam nadzieję że w przyszłym tygodniu już urodze. Chociaż powiem wam, że ja się tak boję porodu i ewentualnych konsekwencji dla mnie dla małej, że coś czuję, że jak mi powiedzą że to już teraz, to wpadnę w panikę. Jestem przerażona.

Teraz w weekend spokój, poza ktg nic się nie dzieje. W poniedziałek będę mieć znowu powtarzane badania.
W ogóle taka piękna pogoda za oknem, poszlabym na jakiś spacer, a tu nic z tego...

A spacerami się nie martw! Jeszcze kilka dni i będziesz z wózkiem śmigała na spacerki i my będziemy zazdrościły Tobie i zjesz sobie wtedy coś pysznego z grilla, bo już chyba będziesz mogła?

Stary 2016-04-16, 08:37   #809
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Chodzi chyba o taką wkladke miękką?

Kaylla już niedlugo na spacerki będziesz hulać Ale nam się miesiące udały. Rozmawialam ostatnio z kobietą w poczekalni i mówiła, że urodzila w listopadzie i miała mega depreche mimo, że to drugie dziecko.

Fab dopry pomysł z tym spróbowaniem wpięcia fotelika, bo ja to zawsze jak patrzyłam jak ktoś to robi nie ogarniałam.

Wróciłam spać i se pospałam do teraz
Jedziemy później po ten materac i do jyska-mąż chce pooglądac fotele obrotowe. Nie orientujecie się czy oni mają coś ciekawego w ofercie? Chodzi o wygode.
Stary 2016-04-16, 08:38   #810
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Poimprezowaly wczoraj dziewczyny to dzis spia

Wtranzolilam sobie na sniadanie twarog ze szczypiorem i jogurtem naturalnym. Omnomnom

Mezus spi i nie mam serca go budzic. Niech spi.

Tez bym chciala klaskac Grazka u Rubika

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Urshoola 38tc brzmi dumnie
Ajjj ja tez miałam kryzys szpitalny w pewnym momencie, jednak czytanie opinii w internecie to kiepski pomysl. Każdy może mieć zle nastawienie, zbyt duże wymagania lub poprostu trafić na kiepska zmianę.
Udało mi sie to ułożyć w głowie ze ufam lekarzowi, idę tam na 3 dni i przeżyje cokolwiek by sie nie działo. Maz będzie wsparciem, jeśli ktokolwiek będzie sie burzyl to myślę ze szybko doprowadzi te osobę do porzadku.
A zresztą nie idziemy tam szukać przyjaźni tylko zrobić swoje i szybko wracać tulic sie juz w domu

W przypadku cc myślę ze to mega ważne żeby mieć zaufanie do lekarza.
Cytat:
Tzn o ile się dotoczę

My jutro zaczynamy

Roses

Ajjj ja tez mam kiepskie wieczory.
Nie umiem Sie ulozyc tak żeby mi było wygodnie. Jeszcze ta ***&#%?4% rwa! :/
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości