![]() |
#781 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ziuta bardzo ładny zestaw! kolorystycznie super dobrane i ten wzór zwierzątek słodki! Boszeeeeeee jaki upał masakra, rolety mam pozasuwane, wiatrak sobie pracuje a mimo to czuje ze sie rozpływam.
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |
Zakorzenienie
|
są różne wersje..ale w szpitalu rejonowym 37t+1d to donoszona i tak najczęściej lekarze uznają..jeszcze zależy od wagi dziecka..
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak myślałam ze zapomną ![]() Co do krwotoków to tak jak ja tez od tygodnia nie mam ![]() NO ja nie wiem czy zapomnieli... Bo jakby sie dłużej nad tematem zastanowić to plasterek wędliny był tak cienki jak papier wiec to tak jakby go tam prawie nie było. a zanim do mnie dotarł to miał juz znamiona zazielenienia ![]() A wiadomo zielone to: 1. Warzywo 2. Zawsze zdrowe 3. Zielony kolor świadczy o świeżości. ![]() Z radości wciągnęłam tylko ogórasa ![]() Cytat:
Jak to Ciebie łatwo namówić do działania ![]() Wysłane za pomocą magii |
||
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() wgl miałam Wam pisać odnośnie bolącego biodra w nocy że zaczęłam trochę inaczej spać i jest o niebo lepiej. Do tej pory poduszkę miałam bezpośrednio między nogami. A teraz mam ją trochę z przodu i prawą nogę tylko na niej trzymam. Czyli leżę na lewym boku, poduszka leży z przodu lewej nogi, a prawa jest lekko zgięta i wyciągnięta do przodu i od kolana w dół opiera się na poduszce. Tak się do niej przytulam ![]() ![]()
![]() |
#785 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lepiej dać wędlinę która wyglad ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#786 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też chce basen!!! I widzę tak jeszcze jakieś drineczki z truskawkami ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajny podkład i cena lepsza, bo ten z motherhood chyba 35zł. Chyba go kupię. I prześcieradło do wózka też wezmę, ale to dopiero jak wózek będę mieć żeby sobie dokładnie wymierzyć. Cytat:
Nie widzę zdjęcia ![]() Fajną teorię ma twój znajomy ![]() Cytat:
![]() Jest taki upał że nawet jeść mi się nie chce ![]() Piernik, w weekend będę w Twoich okolicach ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Raczkowanie
|
Piernik tak tak już pamiętam o koszulki chodziło
![]() ![]() Dziś zamawiam z gemini - tyle razy maltretowalam tą liste, że już nawet nie zaglądam do niej. Jak to zamówienie przyjdzie to moge spakowac torbe do szpitala (i tak wydaje mi się, że późno) Na "po dziesiątym" ![]() Widze, że planujecie miss mokrego podkoszulka - nieskromnie stwierdze,że mam duże szanse na wygraną w kategorii "wielkie cyce" ![]() ![]() Też chcielibyśmy szybko postarać się o drugie dziecko, ale siedzimy na razie cicho bo same wiecie jak jest... Pierniku 9 miesięcy to taki bezpieczny czas? Przyznam, że jeszcze nic na ten temat nie czytałam.
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() Edytowane przez LunaLov Czas edycji: 2016-06-24 o 12:17 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
Jestem w domu
![]() W razie problemow z ciśnieniem dodatkowa tabletka. Mam spr białko w moczu raz na tydzień. I wrócić za 2 na kontrolne badania |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie podkład na materac to mus. Siki nie są jedyną rzeczą, która się potrafi przelać, a naprawdę łatwiej zdjąć podkład i prześcieradło niż prac materac i suszyć. Ja sobie nie wyobrażam bez niego funkcjonowania. Pokazywalam wam tu kiedyś te oddychające, których my używamy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czyli to az tak działa ta kuracja złuszczająca? Serio? Mój tż na okrągło walczy z piętami szorstkimi może jemu bym to kupiła. Polecacie? Hahha genialny tekst z zmarszczkami ![]() Do mnie mówią teraz grubasku w pracy ![]() ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jade jutro do rodziny, juz nie moge sie doczekac uszczypliwych komentarzy siorki ![]() Mamy do zobaczenia 4 domy jak tam bedziemy. Mam nadzieje, ze moze tym razem cos wybierzemy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie TZ ma być ze mną do samego końca i nie ma wykrętów ![]() Z resztą już się pogodził z tą myślą i teraz już sam mówi, że chce być bo nie może przegapić momentu gdy jego dziecko się pojawi heheh. Kilku znajomych facetów mu mówiło, że sytuacja jest straszna na porodówce ale teraz z perspektywy czasu nie wyobrażają sobie żeby ich miało nie być z żoną w tym momencie i chyba go przekonali Cytat:
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Jeśli poród mnie nie zniechęci to ja do Was dołączam. No i termin 9 m-cy idealnie mi pasuję. Chętnie bym rodziła kolejne kwiecień/maj ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Zadomowienie
|
Normalnie mnie wqrzyli... Pani rozwożąca jedzenie zapomniała o naszym pokoju. Jak przyjechała spowrotem zabrać tace to sie zdziwiła ze jeszcze jedzenia nie dostałyśmy bo jej z kartek wyszło ze nam dawała. Jedna porcje znalazła ale drugiej akurat mojej nie ma. I ma do mnie pretensje...
Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja tez sie boje... dlatego z jednej str chcialabym juz byc po... ale z drugiej str niech siedzi w tym brzuchu i zyskuje sily ![]()
![]() |
#796 |
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Mówi ze ktoś musiał sobie zabrać moja porcje wiec jej delikatnie powiedziałam ze ja chce dostać obiad i za bardzo mnie nie interesuje kto zabrał porcje... Dla mnie ważne jest ze nie dostałam.
A ona mi na to ze w kuchni juz pewnie żadnej porcji nie ma. Zobaczymy co wymyśli przyczaje sie jak bedzie wracała po tace Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Dostałam rybkę na parze i byłaby cudowna gdyby nie była zalana jakimś sosem na mące, której nie mogę. I do tego marchewka rozgotowana której tez nie za bardzo mogę :/ Aaa i mam zupę szpinakowa. Gdybym nie przeczytała na jadłospisie nie wiedziałabym o jakim smaku ona jest Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#797 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Hahaha ![]() Co robicie na co dzień w domach? Bo jak nie byłam w ciąży to wsiadałam na rower i całe wakacje tak spędziłam. A teraz uziemiona.... ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Tak ale w stosunku do dolara. Sprawdzałam na NBP i sprzedaż stoi po 5,74 więc nic nie spadło dla nas.... http://www.nbp.pl/Kursy/KursyC.html ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
![]() Uwielbiam te polskie klimaty ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#798 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w miejscu pracy jak się zjawiam, to jestem kuleczką ![]() A mam jakieś 93 kg ![]() Cytat:
![]() Wiem już, co brat z bratową nawywijali. Nie mieli wypadku :P W sumie to mieli pecha :P Brat konkretniej ![]() ![]() ![]() ![]() Jutro mieliśmy jechać nad jezioro z TŻa dziewczynami, ale nie ma takiej opcji, ja nie dam rady. W efekcie jakiś mały basenik się kupi, żeby mogły się młode pomoczyć i tyle, bo nie wyobrażam sobie w tym ukropie (35 st w cieniu...) jechać jakieś 70 km, po czym się nimi jeszcze zajmować, bo argument, że dzidzi mogę zrobić krzywdę nie zawsze działa, a Tż w efekcie by sobie nerwy tylko napsuł, bo nie dość, że z dziewczynami by się nakłócił, że mają mi dać spoój, to jeszcze co chwilę by sprawdzał, czy nie wyzionęłam ducha. Zdecydowanie wolę zostać w domu u rodziców (pilnujemy ich zwierzyńca dopóki ich nie ma ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do basenu.. rewelka! ![]() ![]() Cytat:
Co do poduszki i kołdry.. nie kupujemy narazie. Póki co Mala będzie spała na płasko pod kocykiem, a w upały przykryję pieluszką ![]() Cytat:
![]() Wczoraj mój teściu oznajmił, że on nie wie, czy jak wody mi odejdą, czy zawiezie mnie do szpitala do Łodzi ![]() On chyba myśli, że w 5 min od tego momentu urodzę.. ![]() Sama zaczynam już panikować, czy nie urodzę w samochodzie ![]() a ja muszę mieć cc!
.. i ślubuję Ci.. ![]() ![]() Zuzanka ![]() II kreski ![]() Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-06-24 o 13:35 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#800 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Albo może załatw sobie termin? CC na zimno, wtedy zawsze sobie ten transport załatwisz. Bo będziesz wiedzieć na kiedy
![]() ![]() |
![]() |
#801 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rybę osuszyłam z sosu i zjadłam poskubałam marchewki, zagryzlam swoją nektarynka a jak bede dalej głodna to zejdę do baru i wciągnę jakaś kiszona kapustę czy cus ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#802 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Pospaliśmy z Esikiem na niewygodnej kanapie i obudził mnie ból bioder i TŻ dobijający się do drzwi
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 37+0 masz donoszoną ciążę! ![]() Ja mam dobre lustro ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#803 |
Zadomowienie
|
Jak już wspomniałam rano, obudziłam się w beznadziejnym humorze. Ubrałam psa i wyszliśmy na spacer i tak szłam i szłam i szłam. I jakoś tak do mnie dotarło, że już daleko jestem a jeszcze muszę wrócić....
I tak niechcący zrobiłam prawie 8 km....W dodatku na ostatniej prostej złapała mnie niezła ulewa. I tak dostałam ochrzan od TŻ, za ilość kilometrów i za deszcz. Teraz posiedziałam przez chwilę i jak chciałam wstać to bidoro faktycznie chyba nie jest zadowolone. Ale jak tak szłam to nic mi nie było, nic nie bolało. No nic. Pies zadowolony ![]() ![]()
![]() |
#804 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() TŻ uważa mnie za taką terrorystkę, że obawia się, że rozniosę pół szpitala jak mnie wkurzą przy porodzie ![]() ![]() Powiedzcie mi, jak to wygląda z "wyciskaniem" dziecka w trakcie porodu? Bo wiem, że to jest nadal w większości szpitali praktykowane, ale już zapowiedziałam TŻowi, że jak tylko zobaczy, że ktoś mi próbuje na brzuch dusić, to ma delikwenta wypieprzyć przez okno. Babce z którą pracowałam próbowali "wycisnąć" syna, który był ułożony do cesarki (o czym - o zgrozo!- lekarz doskonale wiedział!), więc uciskał głowę dziecka - o czym też wiedział. Sparaliżowany od urodzenia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#805 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a basen brzmi cudnie ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#806 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W ogóle to chyba od wczoraj patrzę sobie na Twojego nicka i mam straszną ochotę przeczytać ponownie wiedźmińską sagę! Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jazda tyle kilometrów rzeczywiście bez sensu. Cytat:
![]() Ojej, to może ktoś inny mógłby Cię zawieźć, skoro tak to wygląda - zakładając, że go nie przekonają takie argumenty jak lepsza opieka w dalszym szpitalu? No i może właśnie będzie umówiony termin CC? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#807 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zastrzyk faktycznie kosztuje ok 400 zł, przynajmniej ta dawka 300 która jest obecnie rekomendowana. Ja miałam podany, bo od początku ciąży rozmawiałam z lekarzem i sporo czytałam na ten temat, ale nie w internetach tylko bardziej naukowe opracowania. U nas jest zalecany tak jak tija pisała ale nie obowiązkowy i dlatego trzeba samemu płacić, ale obecnie dąży się do wdrożenia na szerszą kalę jak w wielu innych krajach. Pomaga on zarówno w pierwszej ciąży jak i w kolejnych, bo w pierwszej ryzyko konfliktu jest niewielkie ale istnieje i zwiększa się w ostatnich tygodniach, za względu na więkse ryzyko krwawień i wymieszania krwi matki i dziecka. Dlatego podaje się w 28-30tc. Poza tym nie zawsze wiadomo, czy to pierwsza ciąża, czy nie doszło kiedyś do poronienia we wczesnej fazie, chociaż wtedy ryzyko immunizacji też byłoby niewielkie ale istnieje. Jeśli chodzi o sprawę kolejnych ciąż to skuteczność standardowej profilaktyki czyli podanie matce zastrzyku po porodzie jest wg badań szacowana na ok 96-97% a podanie dodatkowo zastrzyku w 28-30tc. zwiększa ją do ponad 99%, co dla mnie było kolejnym argumentem. Mam nadzieję, że zrozumiale napisałam. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Do wózka pieluchy flanelowe kupiłam, rozmiar będzie idealny ![]() Poduszkę klin odpuszczam, najwyżej dwie grube książki pójdą pod nogi łóżeczka ![]() Ja wiesiołka łykałam też podczas starań, ale tylko do owulacji, bo wiesiołek może pobudzać czynności skurczowe tak jak i liść maliny, więc ja zacznę dopiero jak już będę w okolicach ciąży donoszonej. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#808 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ogólnie jakby mi powiedzieli, że mnie nie zawiozą do tego szpitala, co ja chcę, bo pod nosem przecież mam, to bym chyba wścieklizny dostała. Noż kurde. Nie bez powodu chcemy rodzić w konkretnych miejscach, pewnie, że to "tylko" poród i poradzą sobie z nim wszędzie (czy to sn czy cc), ale w pewnych szpitalach naprawdę są takie warunki, że krowie nie dałabym się tam ocielić, a co dopiero kobiecie rodzić ![]() ![]() Cytat:
![]() A nasze psy to chyba mają dość podobne temperamenty, po 8 km też bym miała spokój na pół dnia, nie więcej ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#810 |
Wtajemniczenie
|
Smakuje jak ziolowa herbata :P troche za duzo wsypalam, ale parze te liscie jeszcze raz
![]() Ja lubie takie smaki, wiec dla mnie ok ![]() Czyli za 2 tyg mam ciaze donoszona??? 😨
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.