Wszystko o Avonie - Część II - Strona 276 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-05, 13:59   #8251
silesianna
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość

EDIT- Mam jedno małe pytanko. O co Wam chodziło, by nie uzywac za długo jednego tuszu?? Jezlei mam na opakowaniue 9 miesięcy do zuzycia, to po 9 moze zaszkodzić oczkom??

Pytam powniewąz nosze podwójne oczy i musze na oczy uważać. A za niewiedze droga sie płaci
szukałam jakiegoś fachowego artykułu na ten temat, ale chwilowo nie znalazłam
w każdym razie czytałam, że tusz (od otwarcia) powinno się używać maximum 6 miesięcy, gdyż później m.in. wysycha, cośtam się zmienia przez to w jego składzie no i e efekcie można sie nabawić zapalenia spojówek, tęczówek, rogówek i innych bardzo nieprzyjemnych rzeczy...

oczywiście nie zależy to tylko od "wieku" tuszu, ale także od stopnia wrażliwości oczu, podatności na reakcje alergiczne, innych infekcji organizmu, czyli w sumie wszystkiego z fazami księżyca włącznie

jeśli masz wrażliwe oczy, to nie ryzykuj. lepiej wydać te 20 zł co 3-4 miesiące, niż potem płacić za leki i (co ważniejsze!) płacić za to zdrowiem. ja kiedyś nabawiłam się kosmicznego zapalenia tęczówek, trwało ze 3 tygodnie, a wszystko przez to, że uczyłam się malować staaaaaarym tuszem mojej mamy (miałam z 15 lat).

poszukam jeszcze czegoś fachowego na ten temat.

a tak btw - siostra dzwoniła wczoraj, że paczka przyszła, więc dziś już będę miała moje zakupy z 05 (cienie golden sands, galaretkę, może zaległą szminkę PW i sama nie pamiętam co jeszcze ) z wrażenia oczywiście zapomniałam zapytać, czy są jakieś braki
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-05, 14:18   #8252
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
szukałam jakiegoś fachowego artykułu na ten temat, ale chwilowo nie znalazłam
w każdym razie czytałam, że tusz (od otwarcia) powinno się używać maximum 6 miesięcy, gdyż później m.in. wysycha, cośtam się zmienia przez to w jego składzie no i e efekcie można sie nabawić zapalenia spojówek, tęczówek, rogówek i innych bardzo nieprzyjemnych rzeczy...

oczywiście nie zależy to tylko od "wieku" tuszu, ale także od stopnia wrażliwości oczu, podatności na reakcje alergiczne, innych infekcji organizmu, czyli w sumie wszystkiego z fazami księżyca włącznie

jeśli masz wrażliwe oczy, to nie ryzykuj. lepiej wydać te 20 zł co 3-4 miesiące, niż potem płacić za leki i (co ważniejsze!) płacić za to zdrowiem. ja kiedyś nabawiłam się kosmicznego zapalenia tęczówek, trwało ze 3 tygodnie, a wszystko przez to, że uczyłam się malować staaaaaarym tuszem mojej mamy (miałam z 15 lat).

poszukam jeszcze czegoś fachowego na ten temat.

a tak btw - siostra dzwoniła wczoraj, że paczka przyszła, więc dziś już będę miała moje zakupy z 05 (cienie golden sands, galaretkę, może zaległą szminkę PW i sama nie pamiętam co jeszcze ) z wrażenia oczywiście zapomniałam zapytać, czy są jakieś braki
ja czytałam że powinno sie myć szczoteczke raz w tygodniu

Póki co nic mi sie nie dzieje w ciągu moich 24lat zużyłam już troche tuszy (tuszów??) a co do kupowania nowego, to i takż mi starcza na ok 3miesiące

Kiedyś (chyba we wakacje) był program dokumentalny o różnych robaczkach z którymi sie stykamy na co dzień - jak zobaczyłam te malutkie wijące się stwory w okolicach rząs i wogóle oczu to aż myślałam że zwróce... i niestety te białe wijące sie paskudzctwa siedza sobie potem na szczoteczce i w opakowaniu... bleh

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-05, 14:25   #8253
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Cytat:
Ja mam kulki o zapachu extraordinary i nie plamia ubrań. Trzeba wiedzieć jak uzywac antyperspirant. Pacha musi być czysta- przemyta przed uzyciem kulki, sucha i dopiero wtedy powinno się uzywac antyperspirant. Normalne, że zanim skóra wchłonie to mija jakis czas

Ale jak czytam opinie na kwc wizazanek, że wszystkie antyperspiranty lepią sie, brzydko pachna i nie wchłaniaja- to mi sie noz w kieszeni otwiera Troche techniki i człowiek się gubi
Używam kulek perfumowanych do zapachu i są świetne, wcale mi nie brudzą A sztyft Avtive z kolei był okrutny, ciężko złąził z bluzek

Cytat:
Napisane przez sunik1 Pokaż wiadomość
Pewnie,że zapach to indywidualna sprawa. Może to Ci pomoże
Zostawiam sobie panoramy, nie mam kilku ale tylko na początku je wywalałam. Sądzę, że jest tam wiele przydatnych rzeczy i choćby te zapachhy, czasem z tego korzystam albo pokazuje klientkom
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-05, 14:28   #8254
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
ja czytałam że powinno sie myć szczoteczke raz w tygodniu
zgadza się jak najbardziej, szczoteczkę należy myć raz w tygodniu wodą z mydłem lub (ponoć lepiej) płynem do mycia naczyń (wiem, ze to strasznie brzmi ), następnie bardzo dokładnie spłukać, wytrzeć (najlepiej papierowym ręcznikiem) żeby była całkowicie sucha i dopiero włożyć do tubki.

Cytat:
Póki co nic mi sie nie dzieje w ciągu moich 24lat zużyłam już troche tuszy (tuszów??)
tuszów [źródło: nowy słownik poprawnej polszczyzny]

Cytat:
Kiedyś (chyba we wakacje) był program dokumentalny o różnych robaczkach z którymi sie stykamy na co dzień - jak zobaczyłam te malutkie wijące się stwory w okolicach rząs i wogóle oczu to aż myślałam że zwróce... i niestety te białe wijące sie paskudzctwa siedza sobie potem na szczoteczce i w opakowaniu... bleh
ooo to ja właśnie o tym czytałam. to już wiem dokładnie: przy każdym nałożeniu tuszu na rzęsy na szczoteczce zostają te drobnoustroje i wprowadzamy je do opakowania. tam, w dogodnym środowisku (ciemno i wilgotno) one rozwijają się w najlepsze. przy ponownym użyciu wprowadzamy je na rzęsy - czyli w okolice oka / siatkówki. im dłużej mamy tusz i im rzadziej myjemy szczoteczkę, tym więcej bakterii mamy w opakowaniu. im więcej bakterii, tym są silniejsze no i w pewnym momencie mogą, cholery, zaatakować. oczywiście - jak już napisałam poprzednio jest to związane z ogólnym stanem organizmu (bo jak organizm osłabiony, to będzie im łatwiej na nas pasożytować) itp.

uff
masakra

dzięki Hosenka
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-05, 14:31   #8255
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee

Cytat:

ooo to ja właśnie o tym czytałam. to już wiem dokładnie: przy każdym nałożeniu tuszu na rzęsy na szczoteczce zostają te drobnoustroje i wprowadzamy je do opakowania. tam, w dogodnym środowisku (ciemno i wilgotno) one rozwijają się w najlepsze. przy ponownym użyciu wprowadzamy je na rzęsy - czyli w okolice oka / siatkówki. im dłużej mamy tusz i im rzadziej myjemy szczoteczkę, tym więcej bakterii mamy w opakowaniu. im więcej bakterii, tym są silniejsze no i w pewnym momencie mogą, cholery, zaatakować. oczywiście - jak już napisałam poprzednio jest to związane z ogólnym stanem organizmu (bo jak organizm osłabiony, to będzie im łatwiej na nas pasożytować) itp.

uff
masakra

dzięki Hosenka
kurcze moglyscie tego nie pisac teraz za kazdym razem malujac rzesy bede widziala male robaczki
Stary 2007-04-05, 14:34   #8256
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elffee Pokaż wiadomość
kurcze moglyscie tego nie pisac teraz za kazdym razem malujac rzesy bede widziala male robaczki
o jezu no ja tak samo :/
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-05, 14:36   #8257
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
ja niestety widze, ale... nadal nie myje szczoteczki chyba dzisiaj to zrobie

Instagram

Stary 2007-04-05, 14:37   #8258
Ulaczek
Rozeznanie

Cytat:
dobrze, że ja noszę okulary i jak mówi mój tata rzeczy mniejszych od autobusu nie zauważam, więc takie robaczki pewnie przeoczę
Ulaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-05, 14:38   #8259
elffee
Zadomowienie

a z tym myciem to w ogole dziwne, przeciez przez to duzo tuszu zmywamy... tusz sie szybciej konczy... ehhh
Stary 2007-04-05, 14:45   #8260
Anka :)
Wtajemniczenie

Cytat:
o masakra..bleee.... dobrze że tych robaczków nie widać chociaż ... ja też bede miec tak jak ty xD
Stary 2007-04-05, 14:46   #8261
pycia16
Przyczajenie

GG do pycia16
Smile troche z innej paki XD

mam pytanie chciałą bym sobie kupis okulary przeciwsłoneczne myslałam nad raczej mnodnym modelm czyli w stylu "mucha" ale mam problem niewiem czy pasuja do powiecmy okragłego kształtu głowy moze doradzicie mi jakies inne ? licze na wasza pomoc
pycia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-05, 14:47   #8262
paulinkosia
Rozeznanie

Cytat:
a z tym myciem to w ogole dziwne, przeciez przez to duzo tuszu zmywamy... tusz sie szybciej konczy... ehhh
Właśnie...a co z tuszem gdy myjemy sztoteczkę i pozostawiamy ją do wyschnięcia...to opakowanie leży przecież otwarte i dostaje sie do niego powietrze przez co tusz szybciej wysycha.. Chyba że go jakoś zatkać
Oj chyba dziś umyję wszystkie szczoteczki bo później będe miała wrażenie że nakładam na swoje rzęsy te robale

paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-05, 14:56   #8263
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paulinkosia Pokaż wiadomość
Właśnie...a co z tuszem gdy myjemy sztoteczkę i pozostawiamy ją do wyschnięcia...to opakowanie leży przecież otwarte i dostaje sie do niego powietrze przez co tusz szybciej wysycha.. Chyba że go jakoś zatkać
Oj chyba dziś umyję wszystkie szczoteczki bo później będe miała wrażenie że nakładam na swoje rzęsy te robale
no własnie szybciej wyschnie tylko czym zatkac tusz?:/
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-05, 14:57   #8264
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

z tym tuszem do rzęs to mnie mój okulista wiele razy mówił,że najlepiej jest go wyrzucić po max. 6 miesiącach to samo wielokrotnie pisała moderatorka z wizażu-Anahstasia w wątku "pytania do wizażystki"
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-05, 15:00   #8265
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
z tym tuszem do rzęs to mnie mój okulista wiele razy mówił,że najlepiej jest go wyrzucić po max. 6 miesiącach to samo wielokrotnie pisała moderatorka z wizażu-Anahstasia w wątku "pytania do wizażystki"
gorzej jak sie wyrzucic pozniej xD ooo to juz bym nie chciala widziec tych robakow :|
Stary 2007-04-05, 15:04   #8266
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

hehehe
ja zmieniam tusz co trzy miesiące a raz w tygodniu myję szczotęczkę, jeszcze chyba nigdy nie miałam tuszu przez np. 5 miesięcy, nie mówiąc o dłuższem okresie - a już rok czy dwa lata, jak niektórzy tu pisali to dla mnie niepojęte
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-05, 15:10   #8267
lemoorka
Zakorzenienie

Dzieki dziewczynki z arade z robalami Az mi się słabo zrobiło na mysl,że mi robale po oczach łaża Idę zaraz wyszorowac szczoteczke to tuszu i odżywki

Co do skąpstwa, że tusz się szybko kończy- skapy dwa razy traci
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-05, 15:13   #8268
elffee
Zadomowienie

no ale nie wiem jak wy ale kupuje tusz czesciej niz co 6 miesiecy wiec moze te robale nie zdarza sie na szczoteczce rozwinac hgihihi
Stary 2007-04-05, 15:19   #8269
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
no ale nie wiem jak wy ale kupuje tusz czesciej niz co 6 miesiecy wiec moze te robale nie zdarza sie na szczoteczce rozwinac hgihihi
Chyba nie do końca...

Dla mnie bardzo niehigieniczne jest wybieranie kremu łapami , dlatego staram się kupowac coś z pompka lub do opakowania z pomka przekładac jesli jest w słoiczku lub kupowac coś w tubce
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-05, 15:22   #8270
elffee
Zadomowienie

oczywiscie masz racje ale ja mam czyste lapy [umyte] zanim naloze krem na twarz. na dzien mam z pompka a na noc tradycyjny w sloiczku.
Stary 2007-04-05, 15:26   #8271
Veiovis
Zakorzenienie

Czy mi się wydaje czy wycofują nabłyszczacz do włosów w katalogu 07?
Veiovis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-05, 15:45   #8272
Limonatka
Zakorzenienie

Kochane kusicielki
Podjechałam dziś pod COK, odebrać paczuszkę i zerknęłam na promienne błyszczyki. Rozsmarowałam je na ręcę (dwa kolorki - Frosty Shimmer i Honeysuckle) i rozmyślałam -> brać czy nie brać, a jeśli brać to który. Po paru minutach rozmyślania pomyślam "Kobiecie nidy za wiele błyszczyków" i stałam się posiadaczką Frosty Shimmer W sumie teraz zastanawiam się, czy nie lepiej było wziąść Honeysuckle ale sama nie wiem :P Oba były śliczne. Frosty Shimmer w tubce wygląda jak srebrny, ale na ustach jest przeźroczysty + ma mnóstwo brokatowych drobienek. Bardzo fajnie wygląda. Honesuckle też fajnie wyglądał, miał dużo drobinek, ale był lekko kolorowy - bardzo fajny, naturalny, pewnie na ustach też by wyglądał prawie przeźroczyscie Może w następnym katalogu się skuszę? :P Oj, uwielbiam was kuścielki Jestem biedniejsza o jakieś 30 zł, ale trudno :P

Aha, no i mam już Pinky Peach. Odebrałam dzisiaj, a że oczka mam pomalowane, więc na razie tylko na ręce próbowałam, ale kolorek mi się podoba O taki mi chodziło. Dziękuję za pomoc przy doborze koloru

No, to teraz idę rozdzielić kosmetyki i przeglądnąc K06 w wersji papierowej

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-05, 15:48   #8273
majula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ulaczek Pokaż wiadomość
dobrze, że ja noszę okulary i jak mówi mój tata rzeczy mniejszych od autobusu nie zauważam, więc takie robaczki pewnie przeoczę
ja mam tak samo
majula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-05, 15:52   #8274
Hosenka*
Zakorzenienie

temat cieni sypkich byl wałkowany wiele razy - wiem... Ale czy ma ktos z was kolor PLUM?? Jak ten fiolet wygląda na oczach. Jaki ma kolor drobinek?? (ostatnio widziałąm w Douglasie cienie sypkie MF - w takiej samej formie- fioletowe ze złotymi drobinkami ) Wczesniej obawiałam sie ze takie opakowanie sie nie sprawdzi i cienie beda sie osypywać, ale kupilam wspomnianego Max Factora ale pudrowy róż (też ma złote drobinki ) i jest całkiem całkiem

Instagram

Stary 2007-04-05, 16:05   #8275
paulinkosia
Rozeznanie

Cytat:
Chyba nie do końca...

Dla mnie bardzo niehigieniczne jest wybieranie kremu łapami , dlatego staram się kupowac coś z pompka lub do opakowania z pomka przekładac jesli jest w słoiczku lub kupowac coś w tubce
Jest coś takeigo jak szpatułka do nakładania kremu dzięki temu jest higienicznie i krem nie wchodzi pod paznokcie..w avonie nawet kiedys coś takiego było

paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-05, 16:06   #8276
Anka :)
Wtajemniczenie

Limonatka jak się pomalujesz PINKY PEACH to opisz swoje wrażenia ciekawa jestem czy ci się spodoba
Stary 2007-04-05, 16:18   #8277
didulka_88
Raczkowanie

ja mam plum
chcialam zrobic zdjecie kamerka ale wyglada jak czarny... przykro mi ale niestety cyfrowki nie posiadam
didulka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-05, 16:21   #8278
majula
Zakorzenienie

Cytat:
temat cieni sypkich byl wałkowany wiele razy - wiem... Ale czy ma ktos z was kolor PLUM?? Jak ten fiolet wygląda na oczach. Jaki ma kolor drobinek?? (ostatnio widziałąm w Douglasie cienie sypkie MF - w takiej samej formie- fioletowe ze złotymi drobinkami ) Wczesniej obawiałam sie ze takie opakowanie sie nie sprawdzi i cienie beda sie osypywać, ale kupilam wspomnianego Max Factora ale pudrowy róż (też ma złote drobinki ) i jest całkiem całkiem
robilam zdjecie tego cienia na rece mam go w domu moim zdaniem jest to kolor jest dosc intensywny to taka typowa sliwka nie ma dla mnie drobinek w nim
majula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-05, 16:30   #8279
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Always własnie na nie zachorowałam. Zapach słodkich kwiatów, nie mdlacy, ciepły, otyla zapache. Kolor i zapach kojarzy mi sie z nastajaca wiosną Nie byłam ich wlaścicielka, ale na nie choruje
Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
Ja tam nie uwazam ze pytanie bylo glupie
Tylko chce bys Ty i inni nauczyli sie skorzystac z wyszukiwarki
Zreszta pare linkow podalam,dodam ze perfumy Avon szczegolnie wyzej wymienione przeze mnie sa tanie na allegro.
Cytat:
Napisane przez mmk Pokaż wiadomość
ALWAYS - chyba najlepsze (przynajmniej dla mnie) jakie do tej pory miałam z Avonu. Miałam już kilka buteleczek, ale się skończyły atersaz nie było niestety żadnych promocji a cena... no cóz kazdy wie jaka jest
Always
oo tak sama choruje na ten perfumik Mam próbkę i jest prześliczny
Planuje go kupić, ale na allegro o połowę taniej ;-) Tyle, że najgorsze jest to ze jest na allegro za 35 złoty, ale w próbkach (50 próbek po 1 ml) oraz za 45 złoty we flakoniku..
Narazie mam 6 perfumów (:P) na szczęście kończą mi sie i gdy wszystkie wypsikam kupuje Always

Cytat:
zgadza się jak najbardziej, szczoteczkę należy myć raz w tygodniu wodą z mydłem lub (ponoć lepiej) płynem do mycia naczyń (wiem, ze to strasznie brzmi ), następnie bardzo dokładnie spłukać, wytrzeć (najlepiej papierowym ręcznikiem) żeby była całkowicie sucha i dopiero włożyć do tubki.

tuszów [źródło: nowy słownik poprawnej polszczyzny]

uff
masakra

dzięki Hosenka
Cytat:
Cytat:
Napisane przez Anka :) Pokaż wiadomość
o masakra..bleee.... dobrze że tych robaczków nie widać chociaż ... ja też bede miec tak jak ty xD
ehh wy.. musiałyście o tym pisać? teraz gdy patrze na swój tusz myślę, że w nim są małe, białe robaczki.. blee:P
Stary 2007-04-05, 16:56   #8280
pAtiŚ
Zakorzenienie

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;4073653]Zostawiam sobie panoramy, nie mam kilku ale tylko na początku je wywalałam. Sądzę, że jest tam wiele przydatnych rzeczy i choćby te zapachhy, czasem z tego korzystam albo pokazuje klientkom [/quote]

Ja od początku zostawiam sobie Panoramy. Nigdy nie wyrzucam A są przydatne.

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
ehh wy.. musiałyście o tym pisać? teraz gdy patrze na swój tusz myślę, że w nim są małe, białe robaczki.. blee:P
Ja teraz tak będę mieć... Ajjj po co wy o tych robakach pisałyście?

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości