![]() |
#811 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak schudnąć?
Cytat:
![]() ![]() Ale, nie będe taka niedobra i podam jeszcze raz ![]() Schab, pierś z indyka,szynka (2kg) 2l wody 1/3 do 1/2 szkl. soli (wedle smaku oraz rodzaju kawałka mięsa, jeśli kawałek jest płaski jak w przypadku schabu można dać mniej jeśli jest to bryłka mięsa np łopatka to można dać więcej) 1 łyżka cukru 1/2 płaska łyżeczka pieprzu naturalnego 1/2 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego 4 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu inne przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, kolendra oraz inne wedle własnego uznania Wykonanie: WIECZOREM wodę wymieszać ze wszystkimi przyprawami i majonezem. Całość zagotować i wystudzić. Do zimnej zalewy dodajemy kawałek mięsa. Doprowadzić do wrzenia i pogotować 5 minut. I w takim stanie zostawiamy mięso w garnku przykrytym pokrywką na cała noc. RANO znów doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 5 minut. Przykrywamy pokrywką garnek. Kiedy zalewa zupełnie wystygnie wyjmujemy mięso i...gotowe. Oczywiście możemy mięso w czasie "leżakowania" w zalewie obracać, ale to nie jest konieczne, bo i tak wychodzi super dobre |
|
![]() ![]() |
![]() |
#812 |
Wtajemniczenie
|
Dorinko Kochana,
mam nadzieję, że udało nam się zbudowac fantastyczna atmosfere w naszym wątku i pomagamy sobie wzajemnie mobilizując się w dbaniu o sylewtke i urodę. Przybyło do nas bardoz sympatycznych Dziewczyn i oczywiście czekamy na nastepne - takie z nas staadne i sympatyczne stworzonka! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Wtajemniczenie
|
Oj Sabbath Kochana,
lepiej tego ująć nie mogłaś. Zaiste moja wyjatkowa surowośc i skłonność do złośliwych ripost uczestniczek forum jest rzeczywiście wszem i wobec znana. Myślę, Sabbath Kochana, że niestety wielu ludzi już sie nie da zmienić, mimo , iz daje im się w życiu delikatne i dobre rady, ale to już strata tego, który z owych rad skorzystac nie chce. Nadal oczywiście chętnie podyskutujemy z margolcią, ma nam pzrecież tyle do powiedzenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#814 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Każdego ranka z przyjemnością włączam komputer i witam sie z Wami. Nie widzę nic złego w tym jak jesteśmy milusie dla siebie.Ja ogólnie zwracam sie do ludzi raczej cieplo typu; słoneczko, skarbie ,kochana ,a nie kochanie,przecież nie wyznajemy sobie miłosci ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#815 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam Lewku, nie wiem jak mogło dojść do takiego niedopatrzenia
![]() Wszystko przez te problemy techniczne z dostaniem na wizaż. Ale obiecuję, że szyneczkę zrobię. Bo szyneczka jak najbardziej w mojej diecie występuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#816 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
na eMule możesz poszukać jak Ci bardzo na tym zależy. Dla mnie to jest mało i muszę trochę więcej wzmocnić brzuch ,lubię jak jest umięśniony! JESTEŚCIE WSZYSTKIE PRZE_SYMPATYCZNE! ![]()
![]() |
#817 |
Wtajemniczenie
|
Niko Kochana,
ja tez takie stworzenie raczej ciepłe i ciepłolubne - w kontaktach z ludźmi - jestem. I dobrze mi z tym i niech tak zostanie. Zbyt wiele w życiu spotyka nas przykrości, jeśli tu możemy byc dla siebie , słodkie , miłe i pomocne , to dlaczego nie? Mnie jest z tym bardzo dobrze. wasze towarzystwo dodaje mi otuchy i optymistycznie nastraja do każdego nowego dnia i chcę by taka sytuacja trwala wręcz wiecznie. Całuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Proszę Was nie zmieniajmy się za żadne skarby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#819 |
Raczkowanie
|
ech, albo mnie nie rozumiecie albo udajecie. I żebym nie wiem jak chciała, to nie dopatruję się ani cienia ironii ani krytyki w swojej pierwszej wypowiedzi w tym wątku. Mówcie sobie, co chcecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Wtajemniczenie
|
Margolciu,
cieszymy sie, że do nas zaglądasz. Wcale nie udajemy , iz nie rozumiemy Twoich intencji. dziekujemy Ci, że zechciałaś "wstapić" do naszego wątku i zapraszamy Cie serdecznie do uczestnictwa w nim z zachowaniem ciepłego i przyjaznego tonu. |
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Wtajemniczenie
|
Dorinko Kochana,
nie zmienimy naszego specjalnego, ciepłego, uprzejmego i przyjaznego kodu. Nie zmienimy sie, bo właśnie takie jesteśmy i dlatego jest nam ze soba dobrze. To jest właśnie kultura dyskusji i moim zdaniem - wcale nie jest przesłodzona, tylko niezwykle sympatyczna. Przecież jesteśmy tu po to by sie wspierac wzajemnie i to nam sie udaje |
![]() ![]() |
![]() |
#822 |
Wiedźma
|
#823 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Switezianka ma rację życie potrafi sprawić nam wiele przykrości i czasami obchodzi sie z nami brutalnie.Z drugiej strony jest tak krótkie,że szkoda czasu na nieporozumienia i niesnaski. Staram sie dociec zawsze czym komus sprawilam przykrośc jeśli ktoś tak uważa ,oczywiście ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Wtajemniczenie
|
Sabbath Kochana,
super, że mamy siebie!!!!!! Trzymajmy sie nadal razem dziewczyny i na takich zasadach jak zwykle. Całuski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny
![]() Ja się bardzo nie udzielam na forum, ale czytam Was regularnie, pozwolę sobie wtrącić swoje trzy grosze Wy jesteście przemiłe i bardzo dobrze (czasem, wybaczcie, ale wydaje mi się, że aż nienaturalnie miłe- to nie zarzut tylko odbiór osoby nie stykającej się na codzień z takimi rozmowami), a Margolcia jest inna, ale nie odniosłam wrażenia, że kogoś niegrzecznie potraktowała, czy chciała kogoś wykpić może poprostu TU nie pasuje? Nie zmieniajcie się! ![]() To tyle wtrącania a odnośnie tematu chudnięcia to widzę efekty, ja jestem uparta i strasznie konsekwentna w diecie, więc należy mi się ![]() pa pa |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#826 |
Wtajemniczenie
|
Niko Kochana,
moje argumenty i prosby do Margolci nie miały siły piorunujacego rażenia. Zawsze przepraszam, gdy czuje sie winna. Niestety tym razem nie widzę uchybien w swoim kurtuazyjnym zachowaniu. Ale zgadazam się z Toba Kochana, iz nie warto tracic zycia na nieprzyjemne i bezsensowane spięcia. Całuski najcieplejsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Raczkowanie
|
Cześć widze że się dzisiaj sporo dzieje i zgadzam się z wami atmosfera jest bardzo przyjemna i ja niechce tego zmieniać z wami jest fajnie i ciągnie mnie do was
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Raczkowanie
|
![]() jest pyszny [ale strasznie śmierdzi] ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#829 |
Wtajemniczenie
|
Kochana Taka, Taka,
dobrze , że się odezwałaś - brakowało nam Ciebie. Widzisz Kochana, my juz jesteśmy takie uprzejme i sympatyczne dla siebie i mam wrażenie, że to wcale nie jest poza, tylko nasze osobowości właśnie w ten sposób sie dopasowaly. A Margolcia, została juz wielokrotnie zaproszona przez nas do uczestnictwa w wątku, ale z zachowaniem sympatycznego tonu, ktory właśnie dla nas jest tak ważnym czynnikiem naszych dyskusji, Całuję Cię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#830 |
Wtajemniczenie
|
Ewitar Kochana,
badrzo sie cieszę, że odpowiada Ci atmosfera u nas panująca. ja równiez bardzo się z Wami zżyłam i nie zmaierzam tego zmieniac i chcę każdego ranka z wielka radościa odpalac komputer by poczytać, co nowego wydarzyło sie w naszej prozie życia, ktora tak nas połączyła. I podkreślę jeszcze raz, zapraszamy wszystkie Dziewczyny i jesteśmy gotowe na krytykę, ale w sympatycznej formie. Lubimy ciepkutka atmosferę, która się tu roztacza i prosze niech taka zostanie. Całuję Cie Ewitar. Zagadzam się z Sabbath, że Margolcia wiele dzis wniosła zycia w nasze codzienne dysputy. |
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
Zakorzenienie
|
No proszę, wystarczy,że sięodezwałam i już całuski
![]() Świtezianko, jesteś niereformowalna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki Moje Kochane,
opuszczam pokład, niestety - muszę już ruszac. Jutro rano sie zamelduję. caluję was cieplutko i obrzydliwie wręcz slodzitko - juz taka słodziara jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
Wtajemniczenie
|
Taka, Taka Kochana,
a co ja na to poradzę, że Cię lubie i chce Ci pzresłać caluski. taka już sie upośledzona uczuciowo urodziłam - lubię być ciepła i tego samego oczzekuję od innych, nie zawsze wychodzi, ale wielokrotnie sie opłaca - fantastyczne przyjaźnie się nawiązują. Musze uciekać. I tak jeszcze raz całuski , za to, że sie odezwałaś - tak jestem niereformowalna - trudno, mea culpa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#834 |
Zadomowienie
|
Milego popołudnia Switezianko
![]() Wszystkim Słoneczkom życze miłego woeczoru ![]() Też będę sie zmywać ,moze wieczorkiem jeszcze zajrzę. |
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#836 |
Raczkowanie
|
Dzięki Taka taka, nie ma to jak spojrzenie z zewnątrz, spoza kółeczka;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#837 |
Zakorzenienie
|
Margolcia nie zaczynaj...
![]() I całuski ![]() ![]() ....i nie śmiećmy więcej w tym wątku |
![]() ![]() |
![]() |
#838 |
Raczkowanie
|
dorinka30 to jest ser specjalny a na opakowaniu jest narysowany gril elektryczny i jest pocięty w takie kwadraty akurat na patelenkie nazwy niepamiętam ale sprawdze [mama moja widziała go w makro] nazwe prześle inny m razem ale jest pycha .
|
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Raczkowanie
|
widze że Margolcia69 ma dziś ciężki dzień najpierw na [rozterki 30tki ] a potem tu u nas . A my i tak miłe będziemy bo takie jesteśmy ..
I ciesze się bo mam z kim pogadać |
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Zadomowienie
|
Ewitar witaj
![]() Znam ten ser o którym piszesz,tylko dawno go nie kupowałam ,bo rzeczywiście śmierdzi ![]() Ale spokojnie zastępuję go innymi serami,które uwielbiam tylko sa bardzo kaloryczne. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.