Nałogowe kosmetykoholiczki - część 4 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-31, 17:24   #811
iceflower
Przyjaciółka KWC

Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 4

Ale się rozczarowałam. W Niemczech nie w sprzedaży tubkowego korektora Biotherm, a już byłam pewna że kupię go sobie w Berlinie.

Zrobiłam wstępną listę i na razie w planie mam 2 szampony i jedną maseczkę Ultra Doux, podkład Biotherm i jakieś szampony i odżywki Guhl, może rozświetlacz Bobby Brown, JT Lychee (na zapas) lub inna (fajnie by było, jakby były już odcienie z kolekcji jesiennej). Co do reszty to chyba pójdę na żywioł, bo i tak z takich planów na wyjazdowe zakupy rzadko co mi coś wychodzi.

A jeszcze nawet biletu nie mam.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-31, 17:30   #812
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vibeska Pokaż wiadomość
Ja mimo że coo poł roku wydaję dwie stówy na soczewki to nie szkoda mi tego wydatku, soczewki dla mnie to cud świata

Wbiłaś mi sie w cytat mojej wypowiedzi

Ja "normalnych: okularów nie nosze, bo nie mam żadnej wady, a te okulary to ochronne do pracy przy komputerze. Więc nawet idąc do WC bedę ściągać

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-31, 18:54   #813
gayenka
Zakorzenienie

Wrocilam i padam.. pol Katowic zeszlam zanim kupilam filtr dla mamy Krecika.Chcialam jej wziasc Soraye 45 ale NIGDZIE nie ma..w koncu kupilam jej w YR 30 i zel pod prytsznic ,a w aptece wode termalna Avene i zestaw miniatur.uff.
Przy okazji mam proble LU 02
od pani z sephory i jakiegos sypkiego bialaska z Chanel.
I kupilam torbe za ktora zamiast 70 zl zaplacilam 20 jest piekna duza ,biala z plotna a na to plotno jest zrobiona z koronki takiej jakby na szydelku.

Vibesko,Aga nie kombinujmy jak dla mnie najwazniejsze jestescie wy a nie gdzie pojdziemy popieram spotkanie w Plazie bo ja w Rybniku jesli o jedzenie chodzi to bywam w Masali tylko bo tam jest dobre i bez mieska:P Jutro ustalimy szczegoly bo poki co padam na pyszczek i mozg mi nie pracuje
se stehny váhy, tě každej zná,
tě každej zná, tě každej zná
a když Tě ochutná,
ví, že víš, že...

gayenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-31, 19:02   #814
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

A mnie z Super Pharm kusi jedynie Capivit Sun

W najbliższym czasie (czyt. przed wyjazdem) muszę kupić jedynie jakiś filtr do twarzy (Chyba skuszę się na YR Pocket, bo niedrogie i jeszcze mam kupony rabatowe).

Ice, jesteś pewna, że nie ma tego korektoraw Niemczech?

Zizou, dużo zdrówka

Jakie to fajne uczucie , jak mnie nic kosmetycznego nie kusi ani się nie kończy Zaczynam robić jesienną Wishliste

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-31, 19:02   #815
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

bylam tu kiedys u was, ale subskrycja mi sie gdzies zagubila

dzisiaj sie tak zdenerwowalam... ide do rossmana po krem z CND under twenty... i nie bylo
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-31, 19:22   #816
zizou
Zakorzenienie

odwiedzil mnie dobry kolega z liceum, ale bylo smiechu [ale przy kazdym 'a pamietasz...?' czulam sie jak stara baba na 50leciu matury...] teraz wsuwam kotlety milone i przegladam allegro ale jakos nic mi w oko nie wpadlo
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-31, 20:41   #817
off-wietrzka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Ech marzą mi się te musy Kolastyny, ale nigdzie nie mogę ich dorwać albo jakieś inne fajne, ładnie pachnące cacko...
dziś w Vedze widziałam te musy za 12 PLN - miałam nawet kupić, ale sobie pomyślałam, że może gdzieś w promocji je spotkam, więc się na razie wstrzymałam... ale z całą pewnością się na nie skusze

Cytat:
Napisane przez Vibeska Pokaż wiadomość
Ja mimo że coo poł roku wydaję dwie stówy na soczewki to nie szkoda mi tego wydatku, soczewki dla mnie to cud świata
ja też miałam dość okularów i przerzuciłam się na soczewki. noszę już od kilku lat i baaaaardzo sobie chwalę - najbardziej w okularach wkurzało mnie to, że ciągle musiałam je czyścić, bo rzęsami je sobie troszkę "zanieczyszczałam", nie mówiąc już od opalcowywaniu...
off-wietrzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-31, 20:54   #818
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
A zdjęcie będzie?
tylko robiłam przy zasłoniętym oknie, bo słońce za bardzo dawało i mnie przyciemniło i ociepliło trochę

nogi mi w tyłek włażą oblazłam obi, 2 praktikery, leroy merlin, castorame, (+ ikee i piotra&pawła... ) i nigdzie nie ma wąskich jasnych ładnych drzwi same 80tki albo ciemne albo bez 'okienek'
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg s100_7765.jpg (59,9 KB, 47 załadowań)
Stary 2008-07-31, 20:58   #819
zizou
Zakorzenienie

no Daria, odwaznie ja tu mam dylematy, czy se jasnego blonda strzelic czy jednak bede wygladac jak idiotka a Ty... super
Stary 2008-07-31, 21:08   #820
cmoksia
Zakorzenienie

bo ja to ogólnie jestem 'inna'
Stary 2008-07-31, 21:25   #821
snowqueen
Zakorzenienie

zizuś zdrowiej Ja dwa lata temu byłam chora w samym środku lata, miałam zapalenie tchawicy, wiem, jakie to okropne

iceflower waniliowy szampon Ultra Doux to był mój wielki faworyt, uwielbiałam go! Ile ja bym dała, żeby znów móc użyć tych szamponów; strasznie je lubiłam.
Czy one są tam drogie? Czy w razie czego można się do Ciebie uśmiechnąć?

Daria super wyglądasz Czasami marzy mi się, żeby znów zafarbować włosy, ale to je strasznie niszczy, doprowadzałam je 1,5 roku do porządku po farbowaniu przez jakieś pół roku

----

Postanowiłam, że jak zużyję masło mango M&S, balsam waniliowy Oriflame i wszystkie próbki balsamów do ciała to zrobię sobie jakieś fajne zamówienie na Inermisie, bo zostanie mi na stanie jedynie Emolium Wezmę mus Kolastyny, masło Eveline, itp. Podobało mi się też masło Czarna Oliwka Bielendy.
Już się cieszę na samą myśl i zabieram się dzielnie za zużywanie.

A na buźkę użyłam dziś próbki kremu odżywczego Bielendy na noc, z serii Morze Martwe. Ma bardzo przyjemną konsystencję i pięknie pachnie - jeżeli nie zrobi mi krzywdy, a skóra rano będzie gładka i nawilżona, to być może i na niego się skuszę

Edytowane przez snowqueen
Czas edycji: 2008-07-31 o 21:28 Powód: dopiski
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-31, 21:38   #822
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
A na buźkę użyłam dziś próbki kremu odżywczego Bielendy na noc, z serii Morze Martwe. Ma bardzo przyjemną konsystencję i pięknie pachnie - jeżeli nie zrobi mi krzywdy, a skóra rano będzie gładka i nawilżona, to być może i na niego się skuszę
A ja dziś użyłam serum antycellulitowego z tej serii

Ziz trzymaj się i zdrowiej

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-31, 21:41   #823
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

widzialam jaki nowy zel durex cherry w ulotce super pharm ...
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-31, 22:20   #824
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez madziarra Pokaż wiadomość
Ice, jesteś pewna, że nie ma tego korektoraw Niemczech?
Nie znalazłam na stronie Biotherm ani na stronie niemieckiego Douglasa. Jedynie fluidy. Zobaczę jeszcze na miejscu, ale wygląda na to, że nie ma go tam.

Cytat:
iceflower waniliowy szampon Ultra Doux to był mój wielki faworyt, uwielbiałam go! Ile ja bym dała, żeby znów móc użyć tych szamponów; strasznie je lubiłam.
Czy one są tam drogie? Czy w razie czego można się do Ciebie uśmiechnąć?
Ja też lubiłam kiedyś waniliowy, ale potem strasznie przetłuścił mi włosy i teraz nie mam go w planach a uśmiechnąć się rzecz jasna można. Myślę, że cena powinna być przystępna, drogeryjna (ale to dam znać jak już się zorientuję na miejscu).

Mnie kuszą serie z oliwką i cytryną i z brzoskwinią i orzechem włoskim (chyba bo strona w języku niemieckim).
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-31, 22:39   #825
cmoksia
Zakorzenienie

Cytat:
Daria super wyglądasz Czasami marzy mi się, żeby znów zafarbować włosy, ale to je strasznie niszczy, doprowadzałam je 1,5 roku do porządku po farbowaniu przez jakieś pół roku
dzięki ja nie znoszę swojego mysiego koloru i póki co nie zamierzam do niego wracać
Stary 2008-08-01, 06:07   #826
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

zizou witaj w klubie chorowitków mnie też coś wzięło i to mocno
Gardło mi siadło, chociaż jeszcze mogę mówić, mam straszliwy kaszel i katar.
Do tego jeszcze okres
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-01, 06:18   #827
Estella
Zakorzenienie

Daria, wyglądasz bardzo fajnie

Nosku zdrowiej, mam nadzieję, że szybko Wam przjdzie, chorowanie w taki upał to nic przyjemnego

Musy Farmonymożna kupić w Rossmannie! Właśnie mi się przypomniało

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-01, 06:37   #828
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
A ja dziś użyłam serum antycellulitowego z tej serii
I jak, wydaje się fajne?
Krem jest super. Rano twarz była gładka, wypoczeta, nawilżona. Chyba się skuszę Widziałam, że na KWC ma średnią 5 - co prawda z dwóch opinii, ale zawsze coś

Btw, Estell, a Ty będziesz w stolicy pomiędzy 11 a 31.08?

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Ja też lubiłam kiedyś waniliowy, ale potem strasznie przetłuścił mi włosy i teraz nie mam go w planach a uśmiechnąć się rzecz jasna można. Myślę, że cena powinna być przystępna, drogeryjna (ale to dam znać jak już się zorientuję na miejscu).

Mnie kuszą serie z oliwką i cytryną i z brzoskwinią i orzechem włoskim (chyba bo strona w języku niemieckim).
To ja się od razu uśmiecham , a jak poprzeglądam stronę to zrobię wstępne rozeznanie i poczekam na informacje z drogeryjnego frontu od Ciebie
To były swego czasu moje ulubione szampony. Wielka szkoda, że wycofali je w Polski.

Na Allegro ktoś sprzedaje ten brzoskwiniowy szampon za 9,99, więc zapewne wychodzi taniej, niż ta cena. To już prawie w 100% jestem chętna na zakup, tylko musisz wyznaczyć mi limit ilościowy Jesli będziesz chciała, mogę Ci pieniądze przelać jeszcze przed Twoim wyjazdem

Cytat:
Napisane przez cmoksia Pokaż wiadomość
dzięki ja nie znoszę swojego mysiego koloru i póki co nie zamierzam do niego wracać
Ja przed farbowaniem miałam bardzo ciemny, zimny brąz, niemal czarny - więc zafarbowałam się na czarno, by kolor był bardziej wyrazisty. Odkąd przestałam, włosy mam jaśniejsze, zdecydowanie bardziej brąz i już nie taki zimny.. Ale i tak kolor jest przyzwoity, czasem tylko mam wrażenie, że brakuje mu głębi

A ostatnio wpadłam na to, że może się zrobię na blodni Ale to raczej bardzo mało prawdopodobne Przypuszczam, że źle byłoby mi w blondzie

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Musy Farmonymożna kupić w Rossmannie! Właśnie mi się przypomniało
Farmony tak, ale Kolastyny (ten który ma pakosta) chyba nie - przynajmniej ja w żadnym wrocławskim nei trafiłam na nie.

nosku zdrowiej!
Mnie co roku w lecie choroba powalała przez klimatyzację, dlatego w tym roku, póki daję radę, nie włączam jej w pracy...

Edytowane przez snowqueen
Czas edycji: 2008-08-01 o 06:58
Stary 2008-08-01, 06:48   #829
Hosenka*
Zakorzenienie

Cmoksia: fajna grzyweczka wogóle fajnie wyglądasz./

Ice: moze i ja bym się uśmiechnęła?? Tylko nie wiem co jest wartego uwagi w Niemczech Na "zbiorach kosmetycznych" jedna wizażanka miała sporo z Alverde - musze poszperac co ona pisała o nich Kiedy jedziesz i wracasz??

Instagram

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-01, 06:55   #830
gayenka
Zakorzenienie

[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;8422915]bylam tu kiedys u was, ale subskrycja mi sie gdzies zagubila

[/quote]
To nie zagubiona supskrypcja,to nowa czesc watku
Cytat:
Napisane przez cmoksia Pokaż wiadomość
tylko robiłam przy zasłoniętym oknie, bo słońce za bardzo dawało i mnie przyciemniło i ociepliło trochę

nogi mi w tyłek włażą oblazłam obi, 2 praktikery, leroy merlin, castorame, (+ ikee i piotra&pawła... ) i nigdzie nie ma wąskich jasnych ładnych drzwi same 80tki albo ciemne albo bez 'okienek'
Cmoksiu bardzo ladnie wygladasz (i co za tym idzie swietny av)

Ja wlasnie dopadlam komputer zeby sprawdzic autobus i pociagi bo wieczorem jade do Rybnika co prawda okazalo sie ,ze Krecik musi byc w niedziele w nocy w pracy () ale napewno damy rade sie spotkac dziewczyny odezwe sie ,jesli nie przez net to napisze do Vibeski smsa

a poki co przez to ze nie bede miala dostepu do komputera bede mogla wreszcie posprzatac i posegregowac kosmetyki

EDIT: Hosenko Alverde mozna w czechach kupic sa w Dm napewno jak bede jechala pod koniec sierpnia to mozna sie usmiechac.
a když Tě ochutná,
ví, že víš, že...

Stary 2008-08-01, 07:04   #831
Hosenka*
Zakorzenienie

Gayenka: a miałaś coś może z tejże firmy??

Instagram

Stary 2008-08-01, 07:08   #832
isa666
Zakorzenienie

Dobry Coś się nie mogłam wygramolić od rana, obudzilam się po 5 a potem zasnełam twardo i jestem nieprzytomna jeszcze.

cmoksiu piękny kolor Ci wyszedł, co jak co, ale Tobie takie czerwienie bardzo pasują

EDIT: Zrobiłam sobie listę tego, co muszę zużyć w sierpniu i mam nadzieję, że choć pół listy pójdzie(jest tego na dzień dzisiejszy 18 pozycji ).

BTW. Jest coś ciekawego w naszym krakowskim M1? Bo mam ochotę się tam wybrać(podobno jest tam spokój, bo ludziska łażą częściej do Krakowskiej i Kazia) a sto lat tam nie byłam i napwet nie pamiętam jakie tam są sklepy Wiem, że H&M jest na pewno, bo raz tam jeansy kupowałam.

Edytowane przez isa666
Czas edycji: 2008-08-01 o 07:28 Powód: edit ;)
isa666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-01, 07:09   #833
gayenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Gayenka: a miałaś coś może z tejże firmy??
niestety zawsze wychodze z DM z zapasami Balei na pol roku i na A.juz mi czasu i pieniedzy nie starcza.Ale teraz jak pojade to sie chyba przyjze ,bo Balei zapasy mam jeszcze z zeszlego wypadu ( w maju ) i teraz kusza mnie tylko limitowanki a! maja tam jeszcze sporo Welendy
a když Tě ochutná,
ví, že víš, že...

Stary 2008-08-01, 07:46   #834
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
BTW. Jest coś ciekawego w naszym krakowskim M1? Bo mam ochotę się tam wybrać(podobno jest tam spokój, bo ludziska łażą częściej do Krakowskiej i Kazia) a sto lat tam nie byłam i napwet nie pamiętam jakie tam są sklepy Wiem, że H&M jest na pewno, bo raz tam jeansy kupowałam.
h&m, sephora, real [], new yorker, deichmann... ja tam jezdze tylko do h&m'a, bo tam zawsze wszystko jest

snilo mi sie, ze kupowalam musy kolastyny nie moglam sie zdecydowac i wzielam wszystkie
Stary 2008-08-01, 07:49   #835
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
h&m, sephora, real [], new yorker, deichmann... ja tam jezdze tylko do h&m'a, bo tam zawsze wszystko jest

snilo mi sie, ze kupowalam musy kolastyny nie moglam sie zdecydowac i wzielam wszystkie
Ja wczoraj robiłam takie wstępne zamówienie tego co bym chciała i wsadziłam do koszyka chyba z 10 balsamów, w tym wszystkie musy Kolastyny No co ja poradzę że takie fajne mają
A balsamy Joanny (porzeczkowy ) widziałyście w jakiejś sieciówce może?
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-01, 07:57   #836
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Ja próbowałam je na festiwalu rossmanna, i zapach tego z poziomką nie przypadł mi do gustu, więc zakupię tylko dwa - mango&figa i limonka&zielona herbata (chyba).

Chciałabym tez sezamowe masło Eveline - dalej je lubisz? Warto zakupić?

Swoją drogą znowu wychodzi na to, że zrobię zapasy. Ale co ja poradze, że lubię kupować tak "hurtowo"...
Stary 2008-08-01, 08:10   #837
zizou
Zakorzenienie

maslo eveline juz nawet ocenilam, kupie na pewno ponownie sa lepsze w nawilzaniu niz bodyszopowe specyfiki
Stary 2008-08-01, 08:20   #838
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Snow, Evelinowskie masło jest boskie Co prawda użyłam je dopiero kilka razy , ale zabieram na najbliższy wyjazd. SKóra jest niesamowicie gładka i aksamitna po użyciu.

Ice, ja z Ultra Doux-ów polecam Ci bardzo szampon i maske z cytryną i oliwą z oliwek

Cmoksiu, b. fajna fryzura,do twarzy Ci w tym kolorze

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-01, 08:20   #839
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja narazie mam zakaz kupowania balsamów Dzielnie z uzywam to co mam Narazie zaczete mam 2 - borówkowy TBS , ryż+bambus Bettina Barty i krem grejfrutowy Joanny. Dziewicze czekają na swoją kolej:
- waniliowe Ziaji
- waniliowe przywiezione z UK
- mango+figa Kolastyna
- Oeparol (już chyba z rok jes w zapasach )
- sezamowe Eveline (użyłam tylko raz w ramach testów i poszło do kolejki )
- ryż+wiśnia Bettina Barty

A propos balsamów: czy testowała któras z was masło z wit E z TBS?? Jestem zachwycona serum i tonikiem z tej serii, ciekawa jestem wiec masełka

madziarra, ice, snow: ja jakos wogóle nie pamietam UD. Myłam włosy tym co było i nie zwracałam uwagi czym, moze i sie przewinęło coś z UD. Pamiętam za to dezodorant w kulce Timotei o komunistycznym zapachu zielonego jabłuszka To moze ja też bym sie uśmiechanłą o UD?? Co jest fajnego nie wysuszajacego i jednocześnie nieobciązającego włosów??

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2008-08-01 o 08:46
Stary 2008-08-01, 08:29   #840
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
maslo eveline juz nawet ocenilam, kupie na pewno ponownie sa lepsze w nawilzaniu niz bodyszopowe specyfiki
Cytat:
Snow, Evelinowskie masło jest boskie Co prawda użyłam je dopiero kilka razy , ale zabieram na najbliższy wyjazd. SKóra jest niesamowicie gładka i aksamitna po użyciu.
Dziękuję za opinie dziewczyny. zizou Twoją ocenę jakoś przeoczyłam, zaraz to nadrobię.
madziu również masz wersję sezamową?

Cytat:
Ice, ja z Ultra Doux-ów polecam Ci bardzo szampon i maske z cytryną i oliwą z oliwek
Uch, to i ja je chcę

ice kochana, jakbym przesadzała z ilością itp. to krzycz!

Hoseko a ja miałam sporo tych szamponów i pamiętam, że bardzo je lubiłam i miałam po nich piękne włosy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości