|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bo my jestesmy super babki! Matki - Wariatki cz I
Cytat:
![]() ale dla twojej za 8 miesiaczkow i za takie postepy
|
|
|
#812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A moja kochana wczoraj i dzisiaj trzymala sie tatusia i stanela na nozkach Zadziwia mnie to moje dziecko Cos tu za cicho ![]() My dzisiaj pierwszy raz od 3 dni wyszlysmy na spacer. Mala juz ma mniejszy katar ale jutro przejde sie do lekarza zeby ja osluchac. A we wtorek ja zwaze bo jestem bardzo ciekawa ile jej przybylo. A Twoja tez mniej je teraz?? Pytam bo czytalam, ze jak maluszki zaczynaja raczkowac to sa zajete otoczeniem i nie w glowie im jedzenie U mojej to sie sprawdza
|
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Monia moja tez mniej je wyglada to tak: 8-9 kaszka na wodzie 150 ml 12-13 duzy sloiczek obiadku 17-18 deserek i po kapieli butla 180 ml i w nocy jedna pobudka tez 180 ml (nie zawsze zjada do konca). W miedzyczasie hektolitry herbatki lub samej wody ![]() Teraz ja interesuje doslownie wszystko - wszedzie usiluje podazac i wszystko dotknac, dekoder juz usunelismy z dolu, papierkow troszke mamy, ale poki co sciagnie i pozniej "odchodzi" bo koniec frajdy.
|
|
|
#814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hej Co do watku to szkoda bo faktycznie jak piszesz .... zginie nam ![]() Co do jadlospisu to moja je podobnie.... 8-9 mm 12-13 obiadek 16-17 deserek 18-19 mm W nocy dwa razy sie budzi na mleczko ![]() Czasem jak jestesmy na spacerku to miedzy 13 a 15 wciagnie mleko.... Moja zaczela stawac na nozki.... ale tak konkretnie juz trzyma sie mnie... albo czego sie da .... no i musimy kupic wiekszy dywan do salonu... bo ten jest za maly a nie chce zeby raczkowala po panelach U mnie znowu deszczowo... juz nie moge na ten deszcze patrzec ... Odliczam dni do 16 maja.... przylatuje moja rodzina i mamy chrzciny ... wreszcie
|
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak to mowia - wszystko w swoim czasie... Moj tz wczoraj mowi ze teraz jak zacznie pomalu chodzi to dopiero bedzie.... zacznie sciagac wszystko dookola... a mnie to tam nie przeszkadza.... bedzie fajnie Moja jak jest na panelach to sie slizga ![]() Zmieniamy tylko w salonie bo w jadalni tez sa tylko panele .... smiesznie bedzie jak zacznie smigac wlasnie do jadalni ![]() A Ty w pracy ?
|
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
chciałam się pochwalić że tydzień temu się rozpakowałam o 19.47 Ania przyszła na świat
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Dawno mnie tu nie było, ale obiecuję poprawę! |
|
|
|
|
|
#819 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczorowo po krótkiej nieobecności
![]() Cytat:
Cytat:
za 3 miesiące JulciCytat:
![]() Wyszedł nam pierwszy ząbek i chyba czai się następny bo marudka jest bardzo marudna. No i też się zaczynamy wspinać żeby zacząć stawać ![]() dobranoc mamuśki |
|||
|
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za to siadła dziś z pozycji leżącej podpierając się odrobinę jedną rączką kolana mamusi |
|
|
|
|
|
#821 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluje z calego serca... I czekamy na fotke Twojej coreczki ![]() Cytat:
za raczkowanie i wspinanie...Ach te zeby.... Cytat:
![]() juz niedlugo bedzie siedziec bez podparcia ![]() Moja zaczela siadac regularnie... .Raczkuje jak szalona... i podczas zabawy o maly wlos nie wybilaby mamusi zabka...
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
piękny dzień się zapowiada u mnie i tego samego życzę pozostałym mamusiom! My pewnie na spacer się jakiś długi wybierzemy
|
|
|
|
|
#823 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam i uciekam później nadrobię więcej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
my też wyruszamy na spacerek mała terroryzuje mnie od rana tylko na rączkach by chciała
|
|
|
#824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mamo Zosi dla Twojej corci z okazji skonczenia 7 mscy
|
|
|
#825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
korzystamy ze słońca póki jest, bo zimą to zbyt regularnie na spacery to nie chodziłyśmy |
||
|
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
załączam fotkę Ani |
|
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dolaczam do zyczen piekna, sweetasna ja sie witam i zmykam, przyszlam z pracy padnieta. rano z Marysia u lekarza - zapelnie jamy ustnej, pozniej pranie sprzatanie i praca. padam
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
Eve dziękujemy z życzenia i dużo zdrowia życzymy!
|
|
|
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Przesliczna.... Cytat:
Oj... a skad to zapalenie ?? Trzymam oby Marysia szybciutka wyzdrowiala Pracujesz na caly etat czy jak ?? Ja nie wyobrazam sie teraz w pracy.... nie to, ze nie chcialabym tylko zatesknilabym sie za Olivka. W piatek bylam u siebie w pracy i widzialam sie ze wszystkimi i nabralam ochoty , zeby wrocic... No ale nie chce malej z nikim zostawiac ![]() Nie moge sie doczekac 16 maja.... Jeszcze tylko 3 tygTo ide spac .... milej nocki zycze...
|
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie ciezko najpierw bylo sie rozstac z Marysia ale teraz juz ok. co do zapalenia jamy ustnej - pani dr powiedziala ze to wirusowka - czyli tak jak "zimno" lub zarazila sie od innego dziecka. Ale widze ze zaczyna sie juz goic. Zniakm robic sie na bostwo - wizyta u fryzjera
|
|
|
#833 |
|
Rozeznanie
|
Nowaken- sliczna Ania! az sie chce miec kolejnego bobaska jak sie patrzy na takie malenkie cudo
(ale nie ,jeszcze nie teraz...)A moje corenka za 4 dni konczy rok! Boze jak ten czas pedzi, normalnie mając dziecko dopiero zauwazam ze ja sie starzeje..wczesniej jakos na to nie zwracalam uwagi... ![]() pozdrawiam Was matki-wariatki!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i przedstawiam moja Marysie
rozpisze sie jutro bo dzis padam
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2013-03-31 o 21:34 |
|
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczyny, mozna sie przylaczyc? Szukam dla siebie miejsca wsrod wizazowych mam
|
|
#836 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Julia dziękuje za wszystkie życzenia! ![]() Cytat:
Ja we wtorek byłam z Julką na szczepieniu i kontroli - waży już 6,5 kg! No jaja a mierzy 62,5 cm Kluska moja ![]() Wieczór wtorkowy miałam ciężki, bo dostała gorączki ![]() Ależ stres, pierwszy raz coś jej było od kiedy jest na świecie hehehe (pomijając zakichane kolki, które wraz z ukończeniem 3-ciego miesiąca książkowo znikły
|
|
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sofcia waga i wzrost imponujacy - moja tez jakos tak miala, teraz wazy 10,5 kg a ma 8 miesiecy. Ja wlasnie bylam w TESCO bo jest promocja na kaszki Nestle 3 w cenie 2 i oplaca sie, ponadto zaopatrzylam sie w obiadki, deserki, mleczko i herbatke. Marysi juz z buzi znika to zapalenie, malo co jzu widac tam ran
|
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
No i fajnie
To opowiem trochę o sobie Mam 31 lat i ośmiomiesięczną córcię, którą nazywamy Mrówką odkąd w moim brzuchu była Aktualnie dzidzia śpi, więc mogę pisać stan cywilny - mężatka. Zabujana w swoim mężu do granic mozliwości Od 2 kwietnia wróciłam do pracy Pracuję w wielkiej korpo, ale nie narzekam. Fajnie jest i bardzo po ludzku. W związku z moim powrotem w naszym domu pojawiła się niania Niania jest naszą sąsiadką, mieszka piętro nad nami, takze mamy z nią wygodnie, bo jest na wyciągnięcie ręki. Mieszka też z nami kocurzysko Gordon. Gordon ma 4 miesiące, jest meinecoonem i moim urodzinowym prezentem od męża Ja dodatkowo studiuję zaocznie na studiach doktoranckich, gdyż moim największym zawodowym marzeniem jest być wykładowcą akademickim. Co tam jeszcze? Na wstępie chyba tyle o mnie. A o Młodej.... hmmmm.... można by mówić i mówić w każdym razie Dzidzia już sama siedzi, pełza do przodu i nawet od wczoraj coś jakby raczkuje Straszna z niej gaduła, ale notorycznie powtarza "tata" zamiast w końcu zawołać mnie Jest niecierpliwą złośnicą, upartą i wiedzącą czego chce, ale jest też urocza, kochana, przesłodka, mądra i piękna po mamusi ![]() Chyba tyle na początek
|
|
#839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Mamusie!
my niedawno wstałyśmy obie w wyśmienitych humorach Cytat:
Cytat:
no pierwsza choroba to zawsze stres! Zo dostawała pierwszy antybiotyk jak miała 2,5 miesiąca |
||
|
|
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 kroki do przodu i w nosie ma kladzie sie i pelza dalej i turla. teraz siedzi z tata na dworzu a ja jem sniadanko i jade do pracy za niedlugo. Ja juz pracuje od 5 marca w panstwowej firmie.---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- a gwizdak moja pierwsze co powiedziala tez "tata" wg babc i przesadow drugie dziecko to bedzie syn wiec moja mamuska sie smieje ze blizniaki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

za siedzenie i raczkowanie.... to zaraz sie Twoja rozkreci ii bedzie Ci smigac po mieszkaniu...
12.06.2010

dla Twojej corci z okazji skonczenia 7 mscy 
oby Marysia szybciutka wyzdrowiala