![]() |
#811 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Hejsterskie filolożki
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#812 | |
Zakorzenienie
|
Na moje łamią prawo i gdybym tam studiowała to cały rok bym podburzyła by nie oddali :P
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#813 |
Konto usunięte
|
Cześć! Ponieważ jesteście zorientowane w temacie, chciałabym podrzucić Wam link do mojego wątku:
Filologia ang na UWr czy jęz. stosowane na UŚ? Jeśli macie chwilkę, bardzo proszę o wszelkie porady. Z góry dziękuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#814 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Od października zaczynam filologie hiszpańską na mało znanej uczelni w Bielsku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#815 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#816 |
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;41844778]Hejo!
ATH? Czyli jesteś z mojego miasta <3[/QUOTE] Tak, Akademia Tańca i Humoru ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#817 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#818 |
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;41868059]Haha, zatem pozdrawiam i czekam na opinie. Ps. Podobno poziom hiszpańskiego jest tam dobry
![]() Mam taką nadzieję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#819 |
Konto usunięte
|
Filolożki, jak tam obijanie się na wakacjach?
Ja nie tak dawno temu skończyłam obowiązkowe praktyki i jestem bardzo zadowolona. Załapałam się na umowę o współpracę i przyznaję- praca z językiem jest 100 razy lepsza, niż nauka go na studiach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#820 |
Raczkowanie
|
Co do filologii hiszpanskiej w Bielsku. Mialam jedna kolezanka, która tam studiowala hiszpanski i jej poziom byl.... bardzo niski. Sama jestem po filologii hiszpanskiej i jak sie spotkalysmy po 1szym roku to nie wiedzialam czy to filologia czy to tylko lektorat tam w bielsku.ale to bylo 5 lat temu wiec moze teraz jest inaczej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#822 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#823 |
Zakorzenienie
|
Wkurza mnie to już. Tu ciulowy poziom a tu super. A co, jeśli na tym "ciulowym" ktoś zaiwania i uczy się sam, próbuje, powtarza i w ogóle, a na tym "super" nic nie robi i zna tylko to, co jest na zajęciach? To, że ktoś jest na "gorszej" uczelni oznacza, że sam jest gorszy? I tak przy każdym kierunku studiów, no ręce opadają. Przecież praktyka, aktywność i cała reszta więcej mówią o człowieku niż to co i gdzie studiował (przecież nie wiesz jak to robił...)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#824 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#825 |
Zakorzenienie
|
Z tym poświęconym czasem się nie zgodzę - niekiedy niektóre elementy wchodzą nam do głowy szybciej :P Ale ogólnie widzę, że prezentujesz podobny punkt widzenia <piona!>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#826 |
Zakorzenienie
|
Poza tym nie każda "uczelnia na wysokim poziomie" ma na tym wysokim poziomie wszystkie kierunki. Przykład? Poznań i filologia polska. Tak się wszyscy zachwycają Poznaniem, uniwerek na pierwszych miejscach rankingu, oh i ah... ale akurat FP to mają niezbyt zachwycającą. Mam tam koleżankę. Jak mi opowiadała, to mi ręce opadły, bo w porównaniu z tym, co ja mam na niby 'podrzędnej' uczelni, to oni nic tam nie robią. No ale UAM, prestiż, no nie
![]() No ale z kolei po tym, co mówiła mi moja polonistka z liceum - kiedy ona te 20 lat temu studiowała na mojej uczelni, to w ogóle też mieli konkret. No na przykład romantyzm przez 2 lata cisnęli, a my tylko jeden semestr. Albo z fonetyki i fonologii, składni i słowotwórstwa mieli jeden wielki egzamin, podczas gdy my mamy to podzielone na części ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#827 |
Konto usunięte
|
Odp: Hejsterskie filolożki
Ale ona konczyla jednolite. To robi roznice.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#828 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#831 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#832 |
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42278618]Wiesz, że mną też wesoło nie było, bo na samym początku umiałam więcej niż inni, ale jeszcze za mało, by trafić do grupy zaawansowanej. Tak jak odpuściłam na początku, tak nie mogłam złapać tempa właściwie do końca roku. Nawet nie zauważyłam, gdzie prześcignęły mnie 3,4 osoby, które zaczynały od pisania literek a tu umiały więcej niż ja.Prawda jest taka, że jeśli chcesz dobrze opanować język, to nie ma od niego wakacji, dnia przerwy, odpoczynku i odpuszczenia. Nawet przegląd informacji czy ulubionego bloga w obcym języku pomaga i przyczynia się do utrwalenia wiedzy i pozyskania nowych wiadomości. Nad gramatyką człowiek dość pognije w roku akademickim, a wykorzystanie jej w praktyce bądź zauważenie czegoś np. w artykule już przyczynia się do utrwalenia wiedzy.[/QUOTE]
Ja odpuścić nie mogę, bo będę uczyła się od postaw. Oleję podstawy, to mogę nawet nie brać się za pierwszą sesję, tak jest z językami. Dlatego planuję właśnie czytanie blogów/portali hiszpańskojęzycznych/potem pewnie dojdą może jakieś kanały na yt żeby się osłuchać dobrze. Dodatkowo chcę przynajmniej starać się o erasmusa, więc tym bardziej trzeba zakuć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#833 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#834 |
Zakorzenienie
|
A u mnie Erasmus w Hiszpanii odpada... Za to gadamy sobie z Hiszpanami i namawiają mnie na praktyki czy inne cudo u nich. I tak się cieszę, że mogę postudiować ten język jako drugi kierunek (choć bardziej mi na nim zależy niż na "wiodącym")
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#835 |
Konto usunięte
|
A ja nie mam poprawek, więc przez 1/3 roku nie hejtuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#836 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#838 |
Zakorzenienie
|
Ja zaczynam od października mgr dziennie i złożyłam papiery na 2 kierunek zaocznie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#839 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#840 |
Raczkowanie
|
Mnie najbardziej śmieszy to, że poziom filologii może różnić się w zależności od danej grupy ćwiczeniowej. Szczerze mówiąc, chyba nie chcę wracać na uczelnię w październiku. Niestety, większość wykładowców i (o dziwo) studentów to osoby niby elitarne, kulturalne, dobrze wychowane, o zmyśle artystycznym, a z drugiej strony słoma z butów im wystaje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.