|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Witam
![]() Misiaczka, mleko ogolnie lubie i moglabym na nim robic owsianke, cos upiec, dodac do kawy ![]() ![]() Elaine, na to wyglada ze skaza. Wiesz, u takich maluchow trudno stwierdzic na co maja alergie, mleko odstawia sie bo moze to potegowac objawy. Badan sie w tym wieku nie przeprowadza a w UK nie wiem czy w przyszlosci mozna przeprowadzic takie badania na wlasna reke, skoro nawet morfologii krwi nie da sie tu zrobic prywatnie. Samantha, pytanie nie do mnie, ale odpowiem odnosnie ksiazeczek. Ja kupuje dla Edzia i mamy rozne, zarowno dla niemowlat (szmaciana, dotykowe z duzymi obrazkami), malych dzieci (bajki, wierszyki) jak i bajki dla starszych dzieci. Super sprawa, bo Edziu uczy sie wyciagac raczki do ksiazek, oglada rysunki, wsluchuje sie w dykcje i uczy sie jezyka. W ogole Edek uwielbia jak mu czytam, cieszy sie bardzo i czesto sam w trakcie zaczyna "rozmawiac". Alex nie jest za maly to na pewno ![]() Magda, wspolczuje chorobska ![]() Dzoan, oby z mezem bylo juz ok ![]() Domcia, moze Sara szybciej ruchowo sie rozwija. Mojej mamy znajomej coreczka zaczela chodzic gdy miala 7m-cy. Wygladalo to smiesznie, bo taka calineczka lazila po podlodze ![]() Co u nas: Otoz na nowy krem Edek rowniez zle zareagowal. Po przeczytaniu skladu juz bylam przygotowana, ze taka reakcja moze nastapic, bo maja dwa podobne skladniki, ktore moga uczulac i jest o tym wzmianka. Posmarowalam mu niewielkie partie, po reakcji zmylam i juz wiem, ze tego moj wrazliwiec nie akceptuje i tyle. W ogole od kilku dni na wlasna reke stosowalam zwykly krem bambino i o dziwo pomagal lepiej niz emolienty. Czekam na przesylke dwoch innych kremow (Mustela stelapia i Linomag w kremie), testuje tez Aveeno i zobaczymy co to bedzie. Musi ktorys podejsc, po prostu musi! Na pewno dieta tez pomoze, przynajmniej staram sie w to wierzyc. Dzis o 4.00 Edek obudzil sie z kupa, po zjedzeniu i przebraniu odlozylam go a ten zaczal smiac sie i gadac. Jednak bylam na tyle spiaca, ze tylko przykrylam go, poglaskalam i poszlam spac dalej. Edek pogadal i zasnal. To samo teraz, zjadl, przebralam go z pizamki i polozylam aby pobawil sie z karuzelka. Zjadlam sniadanie a ten przesypial, najrylam go, poglaskalam i wyszlam z pokoju i teraz spi slodko ![]() ![]() Milego dnia wszystkim ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#812 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Nie mam za bardo, jak nadrabiać bo chyba gościmy skoka
![]() ![]() Odniosę się tylko co Cynamonków super, że Adaś zaczął przybierać na wadze ![]() Lila jest teraz (przez Skoka) bardzo wymagająca, najfajniejsze są rączki ![]() ![]() Jestem wykończona, ale mam nadzieję, że za chwilę pożegnamy ten stan. |
![]() ![]() |
![]() |
#813 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Myślę, że mąż powinien jej dobitniej powiedzieć o tym czego sobie nie życzysz ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#814 |
Konto usunięte
|
Moja tez robila takie lejace, poszlam do pediatry, kazala dawac smecte i dicoflor, po kilku dniach przeszlo. Jesli nie ma w kupkach krwi to nie masz sie co martwic to tylko biegunka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#815 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odnośnie kolegi męża- ja nie rozumiem po co zdradzać i krzywdzić drugą osobą, jak wystarczy się rozstać i już można robić co się komu podoba. Tylko, że tu jest problem- bo do tego trzeba mieć jaja i być odważnym- bo wtedy ryzykujesz- zostawiasz żonę, ale niekoniecznie kochanka Cię będzie chciała na dłużej. ![]() Cytat:
![]() A tak poza tym to witaj z nami- ja się jeszcze z Tobą nie witałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze juz lepiej? wyjaśniliście sobie trochę? Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- no, nadrobiłam, a teraz piszę co z wiadomości parafialnych: 1) dzisiaj rano powróciłam do wagi sprzed ciąży- zajęło mi to 4msc od porodu bez dwóch dni. jeszcze jakieś 2kg i będzie dobrze ![]() ![]() ![]() 2) Tomek wczoraj się wydzierał jak opętany.. najpierw godzinę dlatego- że uwaga- matka go pocałowała w policzek ![]() ![]() 3) Dzisiaj konczymy jeść dynię, a już zakupiłam malcowi zupkę jarzynową hippa, szpinak z ziemniakami hippa, pierwsze banany hippa. ![]() 4) Młody dostał wczoraj srebrną łyżeczkę za zaległe chrzciny od cioci Tzta- zastanawialiśmy się przed chrzcinami czy będzie ktoś, kto kupi dziecku taką nieprzydatną do niczego łyżeczkę no i teraz już wiemy, że jest taki KTOŚ ![]() 5) Lubimy wymuszać i często jest tak, że "buczymy", nie płacząc i rozglądamy się czy wszyscy aby na pewno na nas patrzą ![]() 6) Tesciowa i tesc wkurzają mnie dalej tak jak mnie wkurzali ![]() 7) Witam nowe mamusie i nowe dzieciaczki!
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Zakorzenienie
|
dicoflor mu podaje, będę obserwować dalej
|
![]() ![]() |
![]() |
#817 | |
Zakorzenienie
|
Feed baby
Cytat:
![]() Odnośnie łyżeczki, my dostaliśmy pozłacaną z kryształami svarowskiego grzechotkę, która o dziwo nie grzechocze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() serio się zastanawiam, czy tacy ludzie nie mają pomysłu na prezent, czy nie chcą dawać kasy.. ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sama kupiłam dla Piotrka zestaw małych sztućców ![]() dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Zakorzenienie
|
a no i właśnie- młody dostał wieczorem wczoraj kleik kukurydziany o 21 i spał do 5:30 bez jedzenia. Kleik kukurydziany dużo lepiej zniósł niż kaszkę kukurydzianą
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#823 |
Zakorzenienie
|
Ha, zazdroszcze Wam, ze dzieci Wasze chcą wciagac stale pokarmy z lyzeczki!
Lila jak tylko widzi lyzeczke, to juz ma w oczkach popłoch ![]() Smak czegokolwiek bez dodatku mleka/ kaszki = rozpaczliwy zalosny ryk. Wiec jesli w ogole cos jej podaję, to jako dodatek (albo pol na pol) z bebilonem albo manną na mleku albo kleikiem ryzowym. Np dzis zmiksowalam sredniego banana z wodą i kleiczkiem i przemyciłam takie gęste coś - o dziwo nawet jadła, choć podejrzliwie - no ale banan dojrzaly byl, wiec wszystko razem slodkie az, co chyba przewazylo szalę nieufności ![]() Wlasnie gotuje sie marchewka i duszą jabłuszka na domowe słoiczki. Mam jeszcze pół zamrażarki naszych własnych malin, ale to musi poczekać troszkę ![]() Mój mąż śpi, bo się skuł wczoraj na domówce jak dziki dzik ![]() A Iza zapuściła mi dziś rano ostatni hit YouTube'a: pieśń patriotyczną, osiem milionow odsłon w kilka dni ![]() ![]() https://www.youtube.com/watch?v=rr1DSgjhRqE
#824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43647514]A Artuś jeszcze nic. Ale trudno, ważne, że jest, a to, że się będzie obracać 2 miesiące później niż trzeba to mały pikuś.
Nocka cudowna, tylko dlaczego mi się kręci w głowie ze zmęczenia?... Poszedł spać o 20.30, o 21.30 pobudka na podanie smoka, potem o 3 karmienie, o 6 kręcenie i dospanie do 8... ![]() Chyba jestem przyzwyczajona do 2 karmień już i nie umiem się przestawić :P Dziewczyny mające problem z karmieniem - to taki etap. Przynajmniej mi się tak wydaje. U nas zeszło się to czasowo z drugim szczepieniem. Albo mega długi skok, jakiś 4-5 tygodniowy. W każdym razie u nas (odpukać!!!!!!) trochę lepiej, nawet szukam na allegro większej butelki, bo Artek pochłania obecnie 120 na porcję+bardzo często 20-30 dokładki. Cynamonku, jesteś dla mnie prawdziwą bohaterką z tym karmieniem.[/QUOTE] Dżizas, Lilo wciąga na raz 200-220 ![]() ![]() ![]()
#826 | |
Zakorzenienie
|
no, też mi się właśnie podoba, bo będzie miał taki tylko swój i może dzięki temu też będzie chętniej jadł jakieś rzeczy w przyszłości.. chociaż patrząc po apetycie mojego syna obecnie to jakby się tak utrzymało to kiedyś zbankrutuję na zaopatrzenie lodówki
![]() a oto słynna łyżeczka ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Dlaczego źle? po prostu ma apetyt kobitka ![]() ![]() mój wciąga 180- choć jak daję mu czasami 210 to też zjada wszystko ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#827 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#828 | ||
Zadomowienie
|
Witam się z moim cudownym czteromiesięczniakiem
![]() Szymuś z okazji ukończenia 4 miesięcy stawia wszystkim ciociom karmi i soczki a dla swoich kumpli i kumpelek mleczko ![]() U nas noc taka sobie tysiąc razy wstawałam podawać smoka o 2 karmienie i o 5 Szymek wstał na pogawędki o 6 zjadł i pospaliśmy jeszcze do 7.30. Pogoda paskudna chyba zrezygnujemy ze spaceru, będziemy świętować w domu ![]() Z okaji miesięcznicy Szymuś dostał pianinko FP o takie Klik [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43644171] Ja niestety mam zle wiesci... Dzis rano umarl na raka nasz kolega.. Mial 25 lat.. Odechcialo mi sie wszystkiego !!![/QUOTE] Bardzo mi przykro. Niestety u nas w rodzinie jest obciążenie genetyczne z obydwóch stron, moi dziadkowie zmarli na raka a i moi rodzice też zmagali się z tą chorobą mama rak nerki a tata rak płuc na szczęście wyszli z tego cało. Cytat:
Cytat:
![]() W załączniku mój czteromiesięczniak |
||
![]() ![]() |
![]() |
#829 | |
Zakorzenienie
|
no chociaż w tym momencie mam na nią pomysł dzięki Tobie
![]() Cytat:
![]() super pianinko ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
Zakorzenienie
|
Cieszę się jakby mi kto w kieszeń nas.rał
![]() Pół kg marchwi, poł kg jabłek = 2 PLN = 4 słoiczki PYSZNEGO musu bez konserwantów, bez cukru, bez zagęszczaczy - jeden duży, trzy malutkie ![]() Zaden wyczyn, ale i tak dumna jestem z siebie ![]()
#832 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam koleżankę której córeczka zaczeła wstawać w 7 miesiacu a chodzic w 8, no ale Sara ma skończone 3 dopiero, więc za wcześnie. Ona chce wstawać i podnosi się bo jest ciekawa tego co ją otacza, ale myślę, że jej organizm nie jest jeszcze na to gotowy. Cytat:
Samantha ja też czytam swojemu Michałkowi. Mamy juz pokaźną kolekcję książek: - 13 twardych (mniejsze i większe też) - 2 dźwiękowe - muszę kupić jeszcze, bo misio je uwielbia, - duże opracowanie wierszy Brzechwy ![]() ![]() - duże opracowanie wierszy Tuwima Zaczęłam czytać jakieś 3-4 tygodnie temu, wtedy jak widziałam, że młody na serio interesuje się i wodzi wzrokiem, ogląda obrazki. Wcześniej zresztą były kolki i ciągły płacz, marudzenie. Polecam czytanie dzieciaczkom, nawet takim małym. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
Zadomowienie
|
Oliath jak przyrządziłaś słoiczki ? Pochwal się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Zakorzenienie
|
Najprościej, jak się da: ugotowalam marchew, udusilam jablka obrane i wydrążone, zmiksowalam, zagotowalam i do wyparzonych sloiczkow
![]() ![]()
#836 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie leniwie dzis jest, rosołek zjedzony, wertuje allegro, szukam prezentu dla misia na mikołaja i pod choinke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#838 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.smyk.com/zyrafa-piankowe-...i-dla-dzieci-p Z tej serii mamy o żyrafie, słoniu i o lewku. I te Maja uwielbia. Ja też bo mają śmieszne teksty i można fajnie modulować głos co dzieci uwielbiają ![]() http://www.smyk.com/kubus-i-przyjaci...i-dla-dzieci-p Z tej serii też mamy kilka. I też są ekstra. Są to śmieszne rymowanki które uczą i śmieszą. Np. "Znajdź na liściu dwa robaki to dostaniesz dwa buziaki" albo " umiesz biegać jak ten konik? Mama zaraz cie dogoni" ![]() Wiadomo że maluchy jeszcze są za małe żeby np znaleźć te robaki ![]() ![]() Nie słuchaj TZ. Dzieci może i nie rozumieją tekstu. Ale -spędzają czas z mamą - czują bliskość bo siedzą u mamy na kolanach - uczą się języka - modulacja głosu bawi dzieci - zaszczepiasz miłość do książek I wiele innych korzyści ![]() My czytamy Mai od urodzenia po kąpieli przed snem. A jak skończyła miesiąc zaczęłam jej czytac w ciągu dnia.
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Zadomowienie
|
Teso- ogromnie mi przykro z powodu znajomego... Praktycznie w moim wieku był
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43647514 ] Cynamonku, jesteś dla mnie prawdziwą bohaterką z tym karmieniem.[/QUOTE] A ja kiedy Młody był na intensywnej za każdym razem myślalam o Tobie kiedy szlam odciagac pokarm- że skoro Ty dajesz tak świetnie rade to i ja muszę sie zebrać w sobie i nie stracić pokarmu... Długopis BIC podprowadzony pielęgniarce i kartka A4 ![]() Dzoan- trzymaj sie- oby tych kłótni było juz mniej... Jakierka- biedny Edzio. Może spróbuj z GP pogadać- sama nie wierzę, że Ci coś takiego radzę... ![]() Piszecie, że Wasze dzieci jedzą po 90,120,200 ml (synowo- szacun! ![]() ![]() ![]() Z tym dostawianiem do piersi po kryjomu to nie tak łatwo jest bo Adaś tak głośno je, że aż wstyd. Ciamka jak jakiś emeryt co by chciał a nie może i tylko pomlaskuje na widok młodych dziewczyn ![]() A jak juz wrócimy do domu to w klubie Wam napisze co jeszcze robię bez wiedzy lekarzy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasze małe, niespełnione Szczęście 07.10.2012 "Zrozumiałem - by żyć musisz chwytać dzień..."Edytowane przez cynamon_owa Czas edycji: 2013-11-10 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.