![]() |
#811 |
Rozeznanie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Hej, ja tutaj nowa. Przez 4 miesiące się nie zabezpieczyliśmy ale kazdy okres za okresem jak w zegarku i na zawołanie... Czas porobić badania? Czy dać sobie czas jeszcze? Mój TZ przez 2 miesiące antybiotyk wcinal. Mogło to mieć wpływ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#812 |
Raczkowanie
|
No to ja dziś starania już zalczyłam... Tak jak lekarz zalecił
![]() Basiabasia jest wiele czynników które wpłwają na ciążę, jeżeli zaczynasz się martwić to zapisuj się do lekarza i on powinien już wiedzieć co ma Ci zalecić ![]() Edytowane przez Kasik1313 Czas edycji: 2014-02-27 o 17:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#813 | |
Zakorzenienie
|
Kasik, mysłałam ze dzis masz badanie a to jednak jutro... trzymam za ciebie kciuki
![]() Witaj Basiabasia, dobrze by było gdybyś poszła do gina i niech zleci badania hormonalne a TZ badanie nasienia... ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
![]() Cicci krótko i na temat ![]()
![]() |
#814 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#816 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ramach przypomnienia badanie hormonów robi się w odpowiednich dniach cylku. Do tego warto zrobić cytologię, usg, mocz, choroby zkazne, morfologię. ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Kosta to też zależy od gin jakiego się wybierze, moj na nfz jest super i bezinteresowny, powiedział żebym przyjechała na dyzur i zrobił mi usg (nie chciał kasy)
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#818 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
basiabasia989, jest wiele czynników do rozważenia. ja wyboru nie miałam, poszłam prywatnie, bo u 2 ginekologów na nfz w gabinetach nawet starego usg nie było. za wszystkie badania hormonalne płaciłam z własnej kieszeni, bo nie musiałam tłumaczyć kolejnemu lekarzowi po co mi to. endokrynolog - też prywatnie (dostałam się prywatnie w 2 tyg, na nfz zajęło by mi to pewnie kilak miesięcy). Edytowane przez malosympatyczna Czas edycji: 2014-02-27 o 21:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#819 |
Rozeznanie
|
A ja juz jutro jade w moje kochane Beskidy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#821 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#822 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#823 |
Przyczajenie
|
A ja ciagle krwawie ;( juz dwa tygodnie poddaje sie co do staran, zaczne jak mi sie wszystko uspokoi bo moj organizm oszalal po tabsach
Trzymam kciuki za Was dziewczyny |
![]() ![]() |
![]() |
#824 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki że będzie ok ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#825 |
Raczkowanie
|
Jestem po badaniu i dupa, z tego co mi lekarz odrazu powiedział jeden jajowód niedrożny, a drugi ledwo co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#826 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=malosympatyczna;453 67143]ja ostatnio nie myślę negatywnie na wszystkie inne tematy. może to kwestia tego, że wreszcie wyszło słonko?
Musimy wierzyć, że się uda, wiosna idzie w końcu, już samo słońce pozytywniej nastraja.. ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
Poza tym zawsze pozostaje możliwość in vitro . Ja na Twoim miejscu pomyślałabym na razie jednak o laparo, dla mnie to był milowy krok i obrót sprawy o 180 stopni Edytowane przez couleur caramel Czas edycji: 2014-02-28 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#829 |
Raczkowanie
|
Do lekarza idę w poniedziałek... Dziś po 15.00 mam odebrać wyniki to zobaczę co dokładnie jest w opisie, tak mi powiedzał lekarz który robił badanie... On też powiedział że najepsza opcja to in vitro, a że mam owulację to dobrze rokuje... Ale i tak czuje się paskudnie!!!
Dzięki za wsparcie dziewczyny... Edytowane przez Kasik1313 Czas edycji: 2014-02-28 o 12:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#830 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
Raczkowanie
|
A ja już myślałam że dostanę @ bo dziwnie jakoś podczas seksu jakoś ciasno i w ogóle mam wrażenie jakby mi coś tam urosło nie wiem czy to szyjka ale bardzo duże aż się przeraziłam. Potem miałam krople krwi i się wystraszyłam że to @
#832 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jetseś z wawy? Ja skończyłam w lutym 37 lat więc nie wiem co oni zaproponują dalej czsu to ja za bardzo już nie mam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#833 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie z wiekiem podobnie, za miesiąc skończę 36 lat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#834 |
Raczkowanie
|
Odebrałam opis:
Macica w ułożeniu pośrednim, z niewielkimi zrostami wewnątrzmacicznymi. Lewy jajowód niedrożny, prawy w części obwodowej poszerzony (częściowy sactosalpinx). Środek cieniujący wylewa się w niewielkiej ilości do jamy otrzewnowej w ograniczonej przestrzeni. I tyle ![]() Po telefonicznej konsultacji ze znajomą panią ordynator, nie czekać tylko do Białegostoku się zapisywać... Edytowane przez Kasik1313 Czas edycji: 2014-02-28 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Raczkowanie
|
Kasik1313 będzie dobrze
![]()
#836 |
Rozeznanie
|
będzie ok
jak widzisz diagnoza jednego lekarza nie zawsze jest potwierdzeniem skuteczności ja miałam wysoką prolaktynę kiedyś i lekarz powiedział mi że mam guza mózgu , poszłam do innego i się okazało ,że był oszukany wynik jeśli chodzi o laparoskopię to też bym polecała
#837 |
Zadomowienie
|
Kasik1313 ja byłam tez na hsg i przed zabiegiem lekarz ktory mial go robic powiedzial mi ze w razie gdyby okazały sie niedrozne to masz czarno na bialym napisane i jest to powod do podejscia do in vitro na nfz, glowa do gory, najpierw sprobuj z laparo. u mnie okazaly sie drozne, a od pazdziernika kiedy robilam zabieg minelo juz tyle czasu i nadal przyczyny nie poznalam, Ty przynajmniej wiesz co Ci dolega. Pozdrawiam cieplo
![]()
#838 |
Raczkowanie
|
Kasik, współczuję, ale pamiętaj - to jeszcze nie koniec świata! Tak jak dziewczyny pisały - załatw jak najszybciej sobie skierowanie na laparoskopię. Jest spora szansa, że ten zabieg przyniesie wreszcie upragniony cud!
Mnie z kolei wczoraj obsypało pryszczami, co oznacza tylko jedno - okres. Dziewczyny, mam pytanie odnośnie tego badania na poziom glukozy i insuliny. Czy to trzeba robić w jakimś określonym dniu cyklu? |
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Zakorzenienie
|
Kasik, nie jest zle! jeden jajowód nie jest całkowicie niedrozny
![]() ![]() Tabaska jakie miałaś badania? jesli wszystko jest ok to moze masz alergię na sperme? Małosympatyczna, dostalas skierowanie? z tego co wiem to nie ma okreslonego dnia cyklu.
#840 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=simonee;45385344]
Tabaska jakie miałaś badania? jesli wszystko jest ok to moze masz alergię na sperme? wysoka prolaktyna moze tez byc u mnie przyczyna, a co do alergii to jeszcze z 2 cykle poczekam, w maju jade do kliniki leczenia nieplodnosci, jak tam mi nic nie pomoga to podchodze do inseminacji
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.