|
|
#811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Dziewczyny czy ktora z Was kupowala rajstopy ciazowe z H&M chodzi mi o takie grubsze pakowane podwojnie bo potrzebuje takie ale nie wiem jaki rozmiar wziac bo nie wiem jak to sie ma do stadardowych rajstopowych rozmiarow :/
Tam do wybory byly M L i XL help!! Czubasek jak zazylas wszystko to leż i nic przypadkiem nie rob ja bym po TZ od razu dzwonila!! |
|
|
|
#812 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
Kalusia po macierzyńskim możesz zawsze iść na zwolnienie
Ale ogólnie - przykra sprawa Jak mnie to wkurza, wszyscy chcą przyrostu naturalnego, a jak zajdziesz w ciążę to nagle Cię pracodawca wypierdziela. No to kutwa, ja się pytam jak żyć? |
|
|
|
#814 |
|
Zadomowienie
|
Kalusia, mnie umowa się kończy w czerwcu, chciałabym pracować na 1/2 etatu ale to na razie moje chciejstwo tylko, bo w firmie zachodzą teraz "dynamiczne zmiany organizacyjno-personalne" jak ujął dyrektor. Mam dosyć specyficzne układy w pracy ale niczego nie mogę być pewna.
Najwyżej będziemy się wspierać w poszukiwaniu nowego zatrudnienia
|
|
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No tak, bo im się wydaje że jakimś becikowym załatwią sprawę. Zamiast ułatwić kobiecie powrót do pracy ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- I jeszcze na pocieszenie, na wypłatę macierzyńskiego z ZUS trzeba czekać ok 3 miesiące
|
|
|
#816 |
|
Konto usunięte
|
Ehh chory kraj...
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przyszedł wózek Ale wózek jest śliczny Co do spacerówki to się nie wypowiem, bo ona poczeka aż Mąż z pracy wróci, ja się na razie męczyć z nią nie będę
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#818 |
|
Zadomowienie
|
Sylwoha te butelki dostałam sama tyle nie planowałam a 2 większe chce kupić żeby były na potem przy okazji zakupów na all .
Pozatym to ze planuje kp to.. tylko planuje moja mama mi mówiła ze karmiła mnie tylko miesiąc bo później nie miała pokarmu.. wole być przygotowana.. Kalusia lipa .. może z Tobą będzie inaczej ?? u mnie się okazało jednak ze mam umowę do końca grudnia a nie do 10 .. ale też nie liczę ze mi ją przedłuża .. prawda jest taka ze pewnie świadomie byś sama nie podjęła decyzji żeby się zwolnić z tego pie..dolnika ![]() Czubasek to odpoczywaj i wrazie czego dzwon do tz ![]() Kalwinka przysługuje .. ale tu bardziej chodzi o wizję szukania pracy po macierzyńskim .. No nic jak mi umowy nie przedłuża to będzie znak że trzeba otwierać coś swojego albo zająć się biznesem z tz---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Idę do tej biedry ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Sweet właśnie przez ta wagę zrezygnowałam z tego wózka.. ale z wyglądu jest bardzo ładny farciara z tymi kilkoma schodkami;D---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Kalusia jak to 3 miesiące ??? Dlaczego ?? A przez ten czas to co suchy chleb i woda ????
|
#819 |
|
Rozeznanie
|
pracodawcy w tym kraju są w większości egoistycznymi D.
wszystko pod górę, masz mieć 24 lata- dwa kierunki studiów skończone, 10 lat doświadczenia, dwójkę dzieci i być dyspozycyjna 24/h wczoraj byłam na wizycie i miałam badanie dziś rano okazało się, że trochę poplamiłam ciemną krwią... mam się martwić? ![]() czubasek daj znać jak z Tobą, lepiej już?
|
#820 |
|
Rozeznanie
|
Ani_qa podasz linka jaki kocyk minky kupowałaś jak mówisz, że polecasz?
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nic, trzeba będzie coś wcześniej odłożyć A z tą umową to może tak jak piszesz, sama bym się nie zdecydowała zwolnić. Niedaleko jest salon fioletowych, krótszy dojazd i chyba bez tych wszystkich audytów itp
|
|
|
#822 |
|
Zadomowienie
|
Co do różowych idylla tam skończyła się parę miesięcy temu ale $$ jest dobrze . Zarobki najlepsze teraz u fioletowych
znam parę osób które przeszły do różowych i pluja sobie teraz w brodę .. Do naszego powrotu to się wszystko jeszcze 100 razy zmieni ..
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
Kalusia nie że ma obowiązek tylko ma możliwość. Mi przy umowie na zastępstwo przedłużyli do lipca 2016 jak już wiedzieli o ciąży, co nie zmienia faktu że i tak po porodzie jestem bezrobotna. Już się z tym pogodziłam. Mam to gdzieś, najwyżej dorobię w domu i stanę się na pewien czas kurą domową.
Sweet fajnie że jesteś zadowolona z wózka Czubasek
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#825 |
|
Konto usunięte
|
Mi też gin zawsze mówi, że po badaniu wziernikiem może być plamienie
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#826 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i 2 smoczki ![]() A planować to sobie możemy... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kasia tutaj link http://allegro.pl/kocyk-minky-75x100...257300300.html . I zdjęcia 'na żywo'. Cytat:
Edytowane przez Ani_qa Czas edycji: 2015-09-23 o 12:00 |
|||||||
|
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Kurier przyniósł drugi kocyk- jest piękny
|
|
#828 |
|
Rozeznanie
|
Ani_qa dziękuję
SweetViolet zrób zdjęcia, spodobał mi się ten wózek, masz gdzieś napisane ile waży? ja też niska jestem 160 i nie wiem czy dobry byłby.
|
#829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wagi, to na aukcji jest napisane, że stelaż 9 kg, gondola 5,6, spacerówka 4. Jeśli o wielkość chodzi to do mojego wzrostu (162 cm) jest super, bo do dziecka nie będę musiała się za bardzo schylać, a rączka ma regulację góra-dół, więc da się dopasować. Ale ogólnie to jest ogromny No i fakt, że waga jest duża, ale w prowadzeniu to nie przeszkadza, a że jak mówiłam - mam tylko kilka schodków, to będę wynosić najpierw wózek, potem Młodego
|
|
#830 |
|
Zadomowienie
|
Aniqa poka
)Ja wracam z biedronki .. książek nir było :/ ale kupiłam ten 3pak chusteczek z dady i płatki z patyczkami. Była spora kolejka stanęłam na końcu i się mile zaskoczyłam bo kasjerka poprosiła mnie bez kolejki oczywiście zrobiłam się czerwona jak burak a emerytów którzy mnie lustro wali czy to ciaza czy przejedzenie nie skomentuje
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie coś czuję, że tych książek też nie będzie wcale ![]() Miło ze strony tej pani A emerytami się trzeba przestać przejmować...
|
|
#832 |
|
Zadomowienie
|
Co myślicie o takiej sesji? https://www.facebook.com/annavargas8...0636673&type=3
Ja bym się nie zdecydowała, a już na pewno bym nie wstawiła tego na fejsa... Swoją drogą na tych zdjęciach wygląda jakby poród był jedną z łatwiejszych rzeczy :P Ona się nawet nie spociła
|
#833 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I jak tam udało ci sie do gina dodzwonić ? ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam lepsze zdjęcia z porodu, takie 'prawdziwe'. ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Kocyk: ![]() ![]() I moja opinia Kocyk jest śliczny- materiały bardzo dobrej jakości. Strona bawełniana w porównaniu do kocyka od MikoMinky bardziej sztywna i taka pościelowa. W MikoMinky jest bardziej miękka i miła- więc od razu widać, że to typowy kocyk ![]() Tutaj bardziej kocyk pościelowy Ogólnie jestem nim zachwycona ![]() Aha i kolor strony bawełnianej to taki kremowy we wzorki- zbliżony do tego z pierwszego zdjęcia ![]() Na drugim zdjęciu było więcej światła i materiał się 'wybielił'.
|
|
#835 |
|
Zadomowienie
|
Sweet poród bez potu ? Fotoszop:d
Aniqa śliczny ten kocyk
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
Ten poród wygląda jakby celowo do zdjęć pozowała...Ja nigdy nie zapomnę jak mojego znajomego żona wstawiła na fejsa kilka fotek z "domowej" sesji ciążowej...
|
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Mama właśnie dzwoniła, bo odebrała moje wyniki i... nie jestem odwodniona Wszystkie elektrolity ok, potas mógłby być ciut wyższy, ale jest w normie ![]() Magnez mam w dolnej granicy normy, więc jednak potrzebuję dalej, ale poczekam do wtorkowej wizyty. Zobaczymy co mi przepisze. No i hemoglobina w dolnej granicy też chyba, poza tym morfologia ok. Mocz też podobno ok
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#839 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#840 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja tylu wszystkich razem przy młodym nie miałam fakt że u nas wyszło kpCytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.

Ale ogólnie - przykra sprawa

Ale wózek jest śliczny
Co do spacerówki to się nie wypowiem, bo ona poczeka aż Mąż z pracy wróci, ja się na razie męczyć z nią nie będę 

moja mama mi mówiła ze karmiła mnie tylko miesiąc bo później nie miała pokarmu.. wole być przygotowana.. 

bo nic, trzeba będzie coś wcześniej odłożyć