|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2
kasia, ewusia
![]() ewusia przysnął Konradek? |
![]() ![]() |
![]() |
#812 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mamy dzisiaj 10 tygodni! Właśnie się zbieramy na bioderka - idę w chuście mam nadzieję że mnie nie zjedzą ale wózek mam u góry w mieszkaniu a klocka nie zniose. Kocham karuzele z fp. Młody gada do niej zadowolony już 20 min a na zjadłam śniadanie i myślę czy go tu zostawić i pójść pod prysznic czy jednak go ze sobą wziąć Haha |
![]() ![]() |
![]() |
#813 | |
Zakorzenienie
|
Nadal wisi na cycu
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#814 |
Zadomowienie
|
Casaa fajnie ze udało się wyrwać
![]() MOJAKAREN my na płasko KINGA rany... To sie umeczycie oboje POLA całuski w stopki! MAGDA prawidłowych wyników! Moja tez gada do karuzeli wlasnie ![]() Wciąglyscie mnie w alli... Masakra... Zamówiłam z 10 paczek... Ehhh byle mnie tz nie przeklął jak na konto wejdzie ![]() Jestem w grupie na Fb dla dzieci- a macie jeszcze jakies miejsca gdzie dodają recenzje co dotarło? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#815 |
Zakorzenienie
|
Koktajlowa, u nas jak patrzyłam na strony tych szkół pływania to w cenie jest jeden rodzic zazwyczaj, a drugi może wejść tylko płaci normalny bilet wejścia na basen.
Casaa, no to właśnie o to mi chodziło, bo u nas tango było 2 razy w tygodniu. Jakby było coś raz w tygodniu to może bym męża wyciągnęła, zamiast latac po galeriach handlowych na wychodnym... Ewusia, ja strasznie nie lubię z kimś innym tańczyć, nawet na jakiś weselach czy imprezach. Tylko jeden, jedyny raz na jakiejś imprezie trafił mi się taki partner, który potrafił dobrze poprowadzić w tańcu, a nie że jakieś podrygiwanie ;-)
#816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ nie tańczy dobrze ale i tak najbardziej lubię z nim tańczyć, tzn lubiłam jak jeszcze mogłam Przysnal ale na mnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Zakorzenienie
|
Magda powodzenia!
Kamilka ![]() Ewusia powodzenia przy transferze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#818 |
Zakorzenienie
|
Ja moją o 7 pacyfikowałam cycem - nie godzę się na to, żeby kładła się spać o 23 i wstawała o 7!!! Na szczęście dospała do 9:00
#819 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny licze na szybka odpowiedz. Moge karmic jak wymiotuje? Nie wiem chyba to jakas jelitowka :-(
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Rozeznanie
|
Ja miałam jakieś zatrucie (biegunka i wymioty) i normalnie karmiłam. Lepiej skonsultuj to z lekarzem
#821 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śpi a ja piję kawę i jem śniadanie ![]() ![]() Cytat:
![]() ja miałam jelitówkę i karmiłam normalnie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#822 | ||
Raczkowanie
|
Hej ho! U nas dalej buro i ponuro. A moje dziecko zaczęło gardzić cyckiem
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My mamy album dziecka, taki biały z misiem na okładce. Dla mnie super, nie mam do innych porównania wprawdzie ![]() o taki: http://m.empik.com/album-dziecka-opr...9103,ksiazka-p Przez sklep internetowy smyka zamówiłam, bo wszędzie indziej niedostępny. Czarnulax i magda, gratulacje skończonych miesięcy i tygodni! ![]() Ewusia_marchew, zazdroszczę basenu. My też się wybieramy jak Jagoda skończy 3 miesiące i już się nie mogę doczekać ![]() Widzę że tu wszyscy tańczą ![]() ![]() Edytowane przez MietaZCytryna Czas edycji: 2016-04-11 o 09:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#823 |
Zakorzenienie
|
Tak szybkiej wizyty życzę każdej
![]() ![]() W chuście przyszłam, jedna babeczka mówi, że też mota, ale boi się, że zrobi mu krzywdę to jej poradziłam, żeby z doradcą się umówiła ![]() ![]() ![]() ![]() Jutro gin, a w środę szczepienie ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- A co do spania - młody śpi na płasko ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#824 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jestem na firmie dziecko śpi w domu. Szkoda ze przy mnie taki grzeczny nie jest Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Zakorzenienie
|
Malwi, wg mnie można tylko musisz dużo pić, żeby się nie odwodnic. Ale najlepiej z lekarzem skonsultuj. I dobrze byłoby jakby ktoś się mógł zająć dzieckiem i przynosić ci tylko na karmienie. No ale to nie zawsze jest możliwe.
Mięta, a może ją brzuszek boli? Moja czasem jak chce kupę, to jest niespokojna w czasie jedzenia. Jedzenie powoduje uruchomienie perystaltyki i może wtedy boleć.
#826 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny pytanie z innej beczki. W sobotę zmarł mój dziadek
![]()
#827 |
Raczkowanie
|
Mieta moze buc tak jak ruda pisze ze brzuszek boli i chce sie wypierdziec. U mojego Olafa tak jest, jak strasznie sie kreci i placze przy jedzeniu to biore go klade na brzuszek i po chwili piardy ida. Wtedy sie uspokaja i moze dalej spokojnie jesc.
Pietrusiowata ja bym nie ubrala sie na czarno. Zalobe ma sie w sercu. Malwi ja nie pomoge, nie wiem co w takiej sytuacji. Moze zadzwon do lekarza, przychodni? |
![]() ![]() |
![]() |
#828 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moje najszczersze kondolencje ![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#829 |
Zadomowienie
|
Malwi mozesz, dostanie przeciwciała
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- PIETRISIOWATa ja bym nie koniecznie na czarno, ale tez nie w suknie w kwiaty mega kolorowa... Tylko bardziej stonowanie. Teraz juz sie tak na to nie patrzy jak dawniej... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#830 |
Zakorzenienie
|
Pietrusiowata, współczuję bardzo.
Ja co prawda nie jestem wierząca, ale gdybym znalazła się w podobnej sytuacji to chyba nie ubrałabym się na czarno na chrzciny, które raczej wiążą się z nowym życiem, początkiem, czymś pozytywnym. Może wystarczy jakiś stonowany strój - szarości, beże, granat, ale nie zupełnie czarny? Na pewno nie jakieś żywe kolory, po prostu coś po środku.
#831 |
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny. Też mi się wydaje, że jakieś stonowane kolory będą bardziej na miejscu niż czerń.
#832 |
Zakorzenienie
|
Mieta, tez mam ten album
![]() Pietrusiowata wedlug mnie nie powinnas na czarno sie ubierac. Wspolczuje straty bliskiej osoby. Kamilka, co zamowilas? Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#833 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ze spaniem kicha ale chyba zrobiłam błąd że w czasie jak były święta to ją na cycu uspiałam i teraz nie umie się sama wyciszyć ![]() Moja śpi na płasko, albumu nie mam chętnie się dowiem czy są jakieś fajne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#834 |
Raczkowanie
|
Pietrusiowa, współczuję straty. Ubierz się jak uważasz za stosowne i nie przejmuj niczym.
Ruda3d, keas - już obstawiałam brzuszek, ale wydaje mi się że to nie to. Jak jej sprawdzam brzuszek,to wydaje się miękki, mimo krzyków. Kupy robi normalnie i bez cyrków. Jak w tej histerii ją kładę na brzuch to jest jeszcze gorzej, chociaż nie wiem jak to możliwe ![]() Jak tu roszyfrować tą małą małpę ![]() Malwi, powrotu do zdrówka, odpoczywaj ile możesz ![]() A ja mam takie pytanie - pojawiały się u Was plamienia po seksie? Niby czytałam że czasami mogą... |
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Zakorzenienie
|
Viki, moja też czasem usypia na cycku a czasem bez cycka, czasem smoczek wystarczy a zdarzają się i takie momenty, że bez niczego przysnie - chociaż rzadko - także może i twoja wyrośnie z tego cyca.
Mięta, a może ona nie jest głodna tylko na ochotę possać rączki. A próbowałaś wtedy butlę dać? Ja dzisiaj zamotałam małą, wytrzymała 30 min, to nieźle jak na nią. Z kółkową totalna porażka, kółko mi na dzuecku wypada po dociągnięciu zamiast na moim ramieniu :-( Może wstawię fotki kieszonki na fb ale trochę się wstydzę bo wyglądam jak ostatnia sierota.... hehehe
#836 |
Zakorzenienie
|
Czarna gratki u buziaki dla Poli!
Magda ![]() Kamilka tylko ostrożnie z ali żeby Ci cła nie dowalili ![]() Mieta właśnie ten sam album mam na oku ![]() Kurcze choc ten co Dotka ma tez fajny i tanszy Malwi mi tez sie wydaje ze możesz karmic Zdrowka! Pietrusiowata ja bym nie szla na czarno. Owszem w jakichs kolorowych ciuchach tez nie ale cos stonowanego beze, błękity, szarości itd. Moje kondolencje U nas w koncu po 3 dniach wyszla kupa uf ledwo go doczyscilam ![]() W ogole od jakiegos czasu ta kupa ma inna konsystencje juz nie taka jajecznica ale bardziej hmm kremowa Udalo nam sie zaliczyc spacer pol godziny bo brzydko i wilgotno ale zawsze cos ![]() Zaraz pasuje się brac za obiad a Maly usnal na rękach. U nas dzis karkowka z cebulka, ziemniaczki pieczone i surowka. A popoludniu spotykam sie z kumpelka ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
#837 |
Zakorzenienie
|
Pietrusiowata,przykro mi
![]() Ja bym się na czarno nie ubierała. No ale u nas raczej żałobę dzieci noszą, wnuki już nie - ja żałoby po babci nie nosiłam, a moja mama tak. tzn. nie w czerni cały czas chodziła, ale jednak czerń-szary-granat itp. Ja bym nie wyskoczyła na pewno w jakiejś pudrowej czy żółtej, ale nie ubierałabym też czarnej. Magda, w większości miejsc te USG to właśnie 3 sekundy i nara ![]() Kiedy wyniki macie? Morfologię robiłaś, czy co, bo nie pamiętam? Ruda, nie wstydź się, tylko dawaj foty. Z kółkową - ustaw sobie kółka wysoko na ramieniu, wsadź dziecko i znów kółka popraw i dopiero dociągaj. I nie dociągaj przed siebie/do podłogi, tylko jakby w stronę dziecka - skąd chusta idzie. Nie wiem czy zrozumiałaś ![]() Aaaaa uśpiłam moje dziecko w chuście, odłożyłam i ŚPI. No szok szok szok! Od razu mam inne podejscie do macierzyństwa ![]() Noc cudna, mlody ogarnal, ze matka się wykrwawia i nie ma sily zyć ![]() I jadl o 21,4:00, 8:00 i potem do 10:30 dospaliśmy. ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Karen, u Was zawsze takie obiady dobre ![]() U nas dzisiaj pieczarkowa i naleśniki z twarożkiem ![]() Dumam czy iść na siłownię, czy nie.. Przez @ nie czuję sie jakoś super, ale z drugiej strony kolejny tydzień i ciągle 'coś' - a to lekarz, a to młody mi w kość dawał i nie miałam siły iśc, a to coś tam.. No i nie wiem sama. |
![]() ![]() |
![]() |
#838 |
Zakorzenienie
|
Dotka, chyba czaje w która stronę, tak bardziej po skosie wzdłuż chusty która wchodzi w kółka?
Ja z @ nie chodzilam na siłkę, lenia wtedy miałam, a pierwszy czy drugi dzień to jednak słabo się czułam. Ale nawet potem mi się jakoś nie chciało... I ja też mam bardzo pozytywne nastawienie do macierzyństwa jak mi mała że 2 drzemki podaruje w ciągu dnia, tak po 40 min. Już naprawdę nie wymagam, żeby spala przez 3h tak jak w środę ubiegłą ![]()
#839 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Piotrusiowata kondolencje. Ja zazwyczaj na czarno szaro plus jeans najczęściej wiec nie doradze bo takie kolory Lubie. Ale chrzciny to jednak dla Was wesołe dobre wydarzenie wiec kreacje nie krzykliwa, stonowana |
|
![]() ![]() |
![]() |
#840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- u mnie młody śpi właśnie w chuście.. ale mega niespokojnie i jak spał w wózku to po 30 min pobudka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.