|
|
#8611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3
Oświećcie mnie proszę jaki olej kokosowy kupujecie ( firma ) i gdzie ?
jak wpisałam na all to zgłupiałam ![]() i czy mięso nie ma jakiegoś dziwnego zapachu po smażeniu na tym oleju ? jest różnica między nim a zwykłym "kujawskim" ? czy nie ma ? |
|
|
|
#8612 |
|
Zakorzenienie
|
a maja kujawski kokosowy? bo nie widzialam
kokosowy jest z kokosa a kujawski pewnie jakis roslinny ( rzepak, slonecznik itp prawda?) wlasciwosci ma inne <----- kliknij tutaj mozna i wewnetrznie i zewnetrznie ja na wlosy i cialo tez uzywam czasem niewiem jakiej firmy macie w PL ale ja zwykle kupowalam nawet w Polsce ,, u hindusa zaraz zerkne jakiej firmy na all napewno maja ( ktc jesli dobrze pamietam), u mnie normalnie w supermarketach maja na polkach z olejami nie zauwazylam zeby mieso czy warzywa mialy jakis dziwny zapach po oleju kokosowym Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2013-08-23 o 15:05 |
|
|
|
#8613 |
|
Zakorzenienie
|
Beti, kokosowy może być bez zapachu kokosa, ale to dla mnie żadna frajda
Mięsa na ogół na nim nie smaże - omlety itp. - ale jak smażyłam - to mi ta leciutka nutka nie przeszkadzała. Masło klarowane tez stosuję, do jajecznicy na przykład. Ja stosuję ten http://allegro.pl/olej-kokosowy-200m...467290987.html ma tez super opinie na wizażu ![]() Irenka, a podasz przepis na pasztet cukiniowo-pieczarkowy...?
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2013-08-23 o 15:41 |
|
|
|
#8614 |
|
Konto usunięte
|
Omlet.
Kama, dzięki za przypomnienie, dawno nie jadłam |
|
|
|
#8615 |
|
Zakorzenienie
|
Re: 30,40 plus od A do Z cz.3
Kama przepisu niemam bo robilam na oko
Cukinie(starta) , pieczarki( drobno pokrojone I piddusZone) , mala kostka mielonego z indyka ( nue piwiem ile dokladnie bo zazwyczaj kupuje w paczkach( innych tu z indyka niestety nie spotkalam) I je dziele na 2-3 porcje. Taka 1/3 z 400-500 g. Przyprawy do smaku, zalewalam tez odrobina goracego mleka 3 lyzki bulki tartej. 1-2 jajka( zalezy jakie duze) , mieszam, doprawiam czym mi tam ochota najdzie, posypuje papryka slodka, pieke w podluznej formie w okolo 180c okolo godz. Zalezy od piekarnika. Czasem dodaje starta marchewke, seler czy jakies inne warzywa. Zbyt duzego wyboru tu niemam. W kazdym razie nie jest zle. Tz sie zawsze tym zajada. |
|
|
|
#8616 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: 30,40 plus od A do Z cz.3
brzmi ciekawie, będę musiała spróbować
|
|
|
|
#8617 |
|
Rozeznanie
|
Lapi wszystkiego dobrego i jeszcze lepszego
Miszu a jak ja pisałam, że magia kłamstw fajna to nie obejrzałaś ![]() ![]() serial super, lubię wątki psychologiczne a mikroekspresja ciekawy temata pułapki umysłu co to za serial ![]() Podjadanie jest najgorsze, bo nie tyjemy od tego co pamiętamy, że zjedliśmy...tylko od tego o czym zapominamy, że podjedliśmy...ja słodyczowa też jestem i żerta również ale jak się nastawię na mega zdrową dietę, zero węglowodanów, słodyczy i białej śmierci czyli cukier i mąka to organizm się tak przyzwyczaja, że nawet nie patrzę na takie produkty, nie mam ochoty, szkoda mi zaśmiecać układu pokarmowego ale najtrudniej jest zacząć, bo mam grupę krwi 0 i węglowodany to moja słabość....Beata jak będę to zalukam na to serum Lancome, ale u nas pewnie będzie jako jesienna nowość Kokosu nie lubię, jedzenie jednak ma subtelny ale jednak posmak..do sałatek daję lniany albo oliwę z oliwek a smażę sezamowym, z białych winogron albo na na rzepakowym, okazuje się że niedoceniany rzepakowy ma więcej kwasów i dobroczynnych składników niż oliwa z oliwek. Edytowane przez fuertavertura Czas edycji: 2013-08-23 o 18:39 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8618 |
|
Zakorzenienie
|
fuertavertura
Lapi wszystkiego dobrego i jeszcze lepszego ......................... ......................... ......................... ......................... dziękuję Ci kochana prawda teraz jak słyszę ,że ktoś w tym wieku się żeni czy za mąż wychodzi to się pukam w czoło " gdzie takie dzieciaki " |
|
|
|
#8619 |
|
Zakorzenienie
|
Ilana - pułapki umysłu
http://www.cyfrowypolsat.pl/program-..._4950042872993 I pociesze Cię - Magia kłamstwa to nie moja podpowiedź ![]() Tz się właśnie zachwyca świetnym wyglądem Vondrackowej. Operacje to jedno, ale dbanie o figure to drugie - babka wygląda naprawdę dużo młodziej od naszej Maryli
Kama Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2013-08-23 o 21:06 |
|
|
|
#8620 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam u doktorka
Ilka no patrz, stara jestem ..pisząc używaj duzych liter Ufam Waszym gustom filmowym i nie tylko.. |
|
|
|
#8621 |
|
Zakorzenienie
|
Cos tak Cię mało ostatnio, Miszuś
![]() Popatruję na moje czoło i może jednak jesienią tez się wyprostuję Z ser zaczęłam ostatnio tohttp://pl.strawberrynet.com/skincare.../72434/#DETAIL mogę Ci przesłać próbkę, jak chcesz, zgłosiłam firmę do KWC, ale nigdy nie wiem, czy przyjmą i kiedy... Dziś mielismy jechać na obiad do Koszalina, ale tz przyszedł się potargować - on przyjmie pacjenta, który miał przyjść do mnie rano, a za to pojedziemy do Koszalina za tydzień. Dzis jest pogoda na ryby ![]() To teraz on działa, a ja piję kawę. I poznaję tajniki obierania opuncji figowej, bo właśnie kupiłam w biedronce... Dziś mogę kontynuować pakowanie, czyli przygotowywanie się na urlop. Wczoraj jakoś nie miałam weny, ale trochę zrobiłam... Jestem pełna podziwu dla zapału tz do anglika...Nie wiem, ile to potrwa, ale póki co chce się uczyć. Jak zobaczyłam wczoraj, że łapie za stareńki mój podręcznik do gramatyki - padłam. I wyszukałam cos dla siebie - chyba urlop będzie lingwistyczny
|
|
|
|
#8622 |
|
Zakorzenienie
|
Michell72
Lapi jakieś cudo wybielające?Uzywasz czegoś teraz?krem,sera? ......................... ......................... ......................... ................... mhm dobre też jest serum Filorgi Pigment perfect - na all jest aktualnie znów za 80 zl ...moja mama jak zobaczyła moją twarz po wysmarowaniu całej tubki to stwierdziła ,że plam nie widać , mi się też wydawało ,że pojaśniały ...ale to było przed urlopem , teraz muszę kupić te serum znów ... Beata może też sobie spróbuj - cena nie tak powalająca jak ten nowy Lancome no i kwas migdałowy kilka razy zrobię ...zobaczymy czy to coś da ![]() jak to nie przyniesie to wszystko zamierzonego efektu to kupię we wrześniu dermamelan i już oj i też bym musiała jesienią odwiedzić moją doktorkę i trochę dostrzyknąć tu i tam chyba ... nagrzałam się wczoraj na szpilki M. Kors i zamówię , chyba ,że w St. Browarze dziś wypatrze lepsze , mamy hotel obok Browaru to pewnie zajrzymy na chwilkę , muszę luknąć do Sephora czy jest już nowy podkład Shiseido Sherr and perfect Fundation , w Pani wyczytałam o takim ....a i tak przy okazji to polecam Wam błyszczyk Lancome In Love , z urlopu wróciłam i używam go nadal ...zawsze jakieś pastelowe kolory kupuje , raz się odważyłam na coś intensywniejszego i nie żałuję ...
Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2013-08-24 o 09:53 |
|
|
|
#8623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez wychodzilam za maz w takim wieku tylko u mnie to nie przetrwalo i bylo chyba bardziej ,, stara juz jestem mam 22 lata .. teraz albo nigdy do pracy czas ... oj jak mi sie nie chce |
|
|
|
|
#8624 |
|
Zakorzenienie
|
Marionetka Irenko,zmarszczka koło ust..Pierwszy symptom ,trzeba zapobiec pogłębianiu.Tego obszaru jeszcze nie ujędrniałam ni,nic nie ostrzykiwałam..Się zestarzał no
Wszystko przez elektronicznego papierosa Kama próbki od Ciebie-bezcenne
|
|
|
|
#8625 |
|
Zakorzenienie
|
Irenka, Miszka o bruzdach marionetki mówi
Pewnie jeszcze nie masz...Lapi, in love to typowy błyszczyk czy szminka...? bo widziałam szminki z tej serii, ale kolory mnie nie powaliły... Dziś robiłam to, co lubię, czyli gotowałam. I to, czego nie lubie, czyli ćwiczyłam. Skalpel 2 z nowej płyty Chodakowskiej - aktualnie ledwo łażę...Żadne endorfiny mi się nie wydzieliły, ale apetyt na obiad zdecydowanie się zmniejszył, jak wlokłam się do łazienki ![]() Irenka, zrobiłam Twój pasztet, naprawdę dobry. Można na zimno do chleba i na obiad jako pieczeń...Dałam cała cukinię, więcej indyka, jajka, cebulę, marchew tez potarkowałam, zamiast pieczarek były rydze A na obiad był gyros z piesi kurczaka ( testowałam nowy sos jako marynatę), kiełki z patelni, sałata z jogurtem i pomidor. Na deser opuncja Mnóstwo warzyw i bardzo zdrowo
|
|
|
|
#8626 |
|
Zakorzenienie
|
Kama In Love to typowy błyszczyk ...
|
|
|
|
#8627 |
|
Zakorzenienie
|
sprawdzę te błyszczyki - w perfumerii albo na wolnocłówce. póki co - all mi szwankuje
|
|
|
|
#8628 |
|
Zakorzenienie
|
Głodna się zrobiłam po Twoich wyczynach kulinarnych Kama
Brzmi smakowicie!Decer opuncja?Tłumacz!
|
|
|
|
#8629 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam: deser
Opuncja figowa czyli figa indyjska( berberyjska) na deser ![]() http://www.doradcasmaku.pl/blog/3236...berberska.html Trzeba ostrożnie obierać. Niby nie ma już kolców, ale sa pozostałości. W Egipcie za blisko podeszłam do takiego kaktusa. Do zdjęcia. Malutkie, miękkie kolce. Nastepna godzine centymetr po centymetrze obmacywałam sukienke, wyciągając dziesiątki malutkich, cieniutkich igiełek... |
|
|
|
#8630 |
|
Zakorzenienie
|
Re: 30,40 plus od A do Z cz.3
Pk dzieki za wyjasnienie. Kolo ust nie mam albo nie widze zebym miala.
Zreszta na ostrzykiwanie sie pewnie nie odwaze. Tak tak tez pasztet a bardziej chyba pieczen dobre I na zimno I na cieplo. Ja w pracy sie mecze do wieczora |
|
|
|
#8631 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra a ten pasztet czy jak Irenka mówi pieczeń, to nie ma wodnistej konsystencji ? Przecież kabaczek/cukinia po starkowaniu ma sporo soku.
Nie przepadam za tymi warzywami, ale ta potrawa smakowicie brzmi. Kama ja dziś po porannym treningu również ledwo doszłam do domu. Nogi jak z waty. Jednak poranne danie sobie w kość jest nie dla mnie, wolę wieczorne ćwiczenia. Przynajmniej jakoś dotrę do domu, prysznic i już nic nie robię. Dziś za to po siłowni i zakupy, gotowanie i ledwo żyję. Do tego po raz pierwszy założyłam jasne spodnie do ćwiczeń, tak na przekór bo zawsze w czarnych ćwiczyłam, w większości inne kobiety również. Taaaa pięknie wyglądałam jak po warzywniakach biegałam z mokrym tyłkiem. Wszystko widać, cały pot spływający z pleców osiadł na moich pośladkach. Jakbym moczu nie trzymała. Wracam tendencyjnie do czarnego odzienia ![]() Miszka ja się szykuję i szykuję do ostrzyknięcia sobie ust. Nie chcę ich powiększyć, ale podnieść kąciki i mam już leciutkie zmarszczki. Mam nadzieję, że we wrześniu odważę się. Lekarz wybrany, tylko brak u mnie determinacji ale już zdecydowana jestem. I tak jęczę, marzę się, tak mam jak po raz pierwszy coś mam w życiu robić. Edytowane przez Anyzkowa Czas edycji: 2013-08-24 o 16:56 |
|
|
|
#8632 |
|
Zakorzenienie
|
Anyżku, dałam cała cukinie i 2 marchewki potarkowane, indyka więcej, bo to na dużą blachę - takie przyzwoite indycze mięso, nie mielonka gorszego sortu
Nie dawałam bułki, trochę gotowanego pełnoziarnistego ryżu mi zostało. I 4 jajka. Farsz był dość rzadki, ale po upieczeniu już nie, normalnie daje się kroić, bo już mroziłam ![]() Mam niskie kąciki ust z natury, żadnych zmarszczek, ale wyglądam ponoć trochę ponuro. I na pewno nic z tym nie zrobię Raz mi babka ostrzykneła odrobina kwasu, bo jej zostało - tak z dobroci serca Bolało, jak diabli, efektu większego nie widziałam. O powiększaniu ust już nie wspominam - nie moja bajka. Bruzdy nosowo-wargowe co innego, ale tam miałam robione ponad 2 lata temu, nic się nie odnowiło od tej pory, mam nadzieje, ze iles lat mi przetrzyma...W tematach kuchennych - zrobiłam dziś jeszcze lody czekoladowe ( co ma się kremówka marnować ) i racuchy owsiane. Bardzo je lubię, w przeciwieństwie do tradycyjnych. Tradycyjne, wiadomo, sporo białej mąki i sporo tłuszczu, który chłoną, nawet, jak się odsącza...Stają mi w gardle, jak pomyślę o ich kaloryczności ( przy dobrej czekoladzie albo domowym cieście takich oporów niestety nie mam ). Owsiane sa inne - mąki tylko trochę i to ciemna, pełnoziarnista, dużo płatków i otrebów owsianych, jakies owoce ( dziś maliny i czeresnie), jajka, maslanka i stewia. Odrobina oliwy do środka, a smaże już bez tłuszczu. Nie sa ładne i równe, ale pyszne Siedze w angielskim. Mam fajny podręcznik, dzięki któremu nauka może być zabawna. Sa zdania typu: Nie lubię, jak moja zona nosi futra, bo jestem przeciwny noszeniu rzeczy używanych. Masz całkowita rację. Do tego futro o wiele lepiej wygląda na pięknym zwierzaku niż na brzydkiej kobiecie
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2013-08-24 o 18:07 |
|
|
|
#8633 |
|
Zakorzenienie
|
Mam piękną dorodną (twardą jak jasny gwint) cukinię, więc jutro upiekę. Kama przekonałas mnie do takiego pasztetu
![]() Podnoszenie kącików ust boli ? Niedobrze. Mam z natury opadające i taki jakby grymas niezadowolenia. Teraz z wiekiem mam wrażenie, że grawitacja działa i jest to jeszcze bardziej widoczne. Tak o noszeniu futer a nie o nauce języka to czy nosicie futra? Ostatnio miałam chęć kupić futrzaną kurtkę, śliczna i tak jak mam sporo kurtek skorzanych tak na te futro się jeszcze nie zdecydowałam.
Edytowane przez Anyzkowa Czas edycji: 2013-08-24 o 19:34 |
|
|
|
#8634 |
|
Zakorzenienie
|
Nie noszę futer. Jestem przeciwna hodowaniu zwierzaków na futra - to dla mnie obrzydliwe. Tyle musi zginąc na durny płaszcz...?! Jedzenie to jedno, jesteśmy mięsożercami ( w zasadzie wszystkożercami, ale kły mamy
), ale po cholerę futra, skoro mamy tak rozwinięty przemysł odzieżowy...? I dokładnie, jak w tym zdaniu z podręcznika - futro najpiękniej się prezentuje na zwierzaku, nie na człowieku...W dodatku takie mamy teraz ładne futra sztuczne...Co do skórzanych kurtek - może mniejsza konsekwencja - ale już nie jestem tak bardzo na nie. Wyobrażam sobie, że zwierzęta zabijane sa dla mięsa, a wykorzystuje się również ich skóry. Ale z uwagi na cenę - kupuję te sztuczne
|
|
|
|
#8635 |
|
Zadomowienie
|
Przed wszelkimi ostrzykiwaniami ( w tym także , podnoszenie kącików ust) polecam zastosowanie na godzinę przed zabiegiem kremu Emla ...
Ból jest o wiele , wiele mniejszy ... Ja, kilka dni temu, zastosowałam Emlę przed trzecią sesją tatuażu i ból był o wiele , wiele mniejszy ... Są małe tubki , 5 gramowe - kosztują niewiele ponad 20 zł ... Naprawdę warto , po co cierpieć niepotrzebnie ... Ważne jest jednak to by krem był na skórze min. 40 minut... Jedyną przeszkodą w zdobyciu kremu Emla , jest to , iż jest on na receptę ![]() Więc albo trzeba mieć znajomości w aptece, lub pędzić do lekarza ogólnego po receptę ... Ja jutro mam zamiar piec pasztet z cukinii , ale bezmięsny , bo mięsa nie jadam, ale wychodzi bardzo smaczny ... Piekę go od początku sezonu cukiniowego Nawet mój mięsnożerny mąż go zajada ze smakiem ...Rocznicowo się zrobiło na wątku - doczytałam , u nas stuknęło 19 lat... 20 sierpnia... ![]() Co do zmarszczek marionetki , to są to bardziej bruzdy niż zmarszczki , idące w dół od dwóch kącików ust ... Dla mnie to właśnie one( i bruzdy nosowo-wargowe) są najbardziej postarzające kobietę , powodują, właśnie opadanie kącików ust i wykrzywiony grymas twarzy ... ![]() Wypełnienie ich powoduje automatyczne podniesienie kącików ust, ale dodatkowo wstrzykuje się kwas w same kąciki ... Kama , jak Kubcia ? Zagoiła się całkiem i zachowuje się jak dawniej ? |
|
|
|
#8636 |
|
Zakorzenienie
|
Tig no miło mi, że piszesz
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Ja we wrześniu pochwalę się moją rocznicą i daję sobie głowę ściąć, że wszystkie skasuję
|
|
|
|
#8637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz tylko muszę zacząć jeść dietetycznie , bo po odstawieniu mięsa , w początkowym okresie , najłatwiej i najszybciej zastępuje się go potrawami mącznymi , niestety... Makarony, pierogi itp... Bo szybko i łatwo ... ( pierogi oczywiście kupuję )Przekonałam się na sobie , że gdy je się mięso , łatwiej jest się odżywiać dietetycznie ... Bo kawałek mięsa i surówka i załatwione ... Mi mąka szkodzi - wiem to ... Muszę wyeliminować możliwie najbardziej produkty mączne ... Lato i wieczne grillowanie też nie sprzyjało - żeby się zapchać , rzucałam na grill chleb z serem ... Bo nie zawsze mi się chciało szykować paprykę , pieczarki , cukinię , czy inne warzywa na grilla ... A pasztet piekłam najpierw z tego przepisu : http://allrecipes.pl/przepis/2109/pa...z-cukinii.aspx ale zawiera dużo żółtego sera i jeszcze więcej bułki tartej , no i sporo oleju - jest więc dośc cięzkostrawny i kaloryczny ... Ostatnio piekłam taki: PASZTET Z CUKINII * keksówka 30 cm 1,5 kg cukinii 4 jaja 1 duża marchewka 2 cebule 3 ząbki czosnku 3 łyżki oleju 3/4 szklanki bułki tartej 1/2 szklani płatków owsianych 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka majeranku, 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej pieprz, tymianek Z umytej cukinii usuwam gniazda nasienne (w mniejszych cukiniach pomijamy). Cukinie razem ze skórką ścieram na tarce ze średnimi otworami. Mieszam z solą i odstawiam na 15 minut żeby puściła sok. Drobno pokrojona cebulę podsmażam na oleju, marchew ścieram na tarce. Cukinię odciskam z nadmiaru soku dodaję startą marchew, podsmażona cebulę, jaja, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartę, płatki owsiane i przyprawy do smaku. Mieszam wszystkie składniki na jednolitą masę. Keksówkę smaruję margaryną, obsypuję bułką tartą i wlewam powstałą masę. Piekę godzinę w 180 stopniach. Podaje na ciepło lub na zimno z chlebem. i wyszedł b. smaczny , ( a jest bez sera z minimalną ilością oleju i bułki tartej) więc jutro powtarzam i chyba przy takim już zostanę ... (cukinię jednak odstawiam na pół godziny , by porządnie puściła sok i naprawdę sporo solę - potem dokładnie i mocno wyciskam) A co do tego drugiego ( wrześniowego ) , to wcale nas tu nie strasz, Anyżku , bo strzelam z ciemno , że to max. 21 będzie .....
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8638 |
|
Zakorzenienie
|
to jak rocznicowo to nam tydzien temu 4 lata stuknely ( malo ale jest )
Tiger o milo , ja sie probuje znowu odzwyczaic od jedzenia miesa i tak powoli powoli sie wdrazam ( czasem zjem ale naprawde rzadko ) dziel sie przepisami fajnymi jak masz jakies na ciekawe dania bezmiesne kiedys nie jadlam do tego ryb i jajek ale teraz tylko mieso chce wyeliminowac ( przynajmniej na poczatek) |
|
|
|
#8639 |
|
Zakorzenienie
|
Tig pasztet ciekawy..Co tu wchodzę zaczyna mnie ssać.
Całe dni boże lecę na galaretkach i omlecie ..A tu tak smakowicie..Wrrr...To na pokrzepienie ..hm...Pomidorami od mamy ,dzis się raczyłam..i maślanką..i ...czuję niedosyt kulinarny w moich trzewiach... Tiger Lola zżarła mysz został tylko ogon i dziub,czy moze mordka ..Byłam w szoku ..Jak łapała-zostawiła.. Lolisko
|
|
|
|
#8640 |
|
Zakorzenienie
|
Tig, wreszcie wróciłaś
Owszem, Emla jest dobra, ale faktycznie musi być długo - i najlepiej pod folią. Kosmetyczka przed brwiami mi robiła, a teraz kosmetolożka przed derma penem - i było ok. Ale samemu to tak sobie. Widzicie siebie, jak 40 minut siedzicie pod gabinetem z folia przezroczystą na twarzy...? Lekarka mi zrobiła krócej, bez folii przed mezo - bolało, jak diabli, znieczulenia nie było, za to igła wprowadziła resztki emli pod skórę - i zdrętwiałam PO. W pociągu czułam się, jak mim Z emla zatem róznie bywa. Kosmetolozka mówiła tez, ze absolutnie nie przed zabiegami rozgrzewającymi typu zaffiro - bo boli dwa razy bardziej. Znieczulająco tez działają woreczki z suchym lodem. Moja rocznica jest tydzień po Tig, tez 19 ![]() Kubcia się łądnie i szybko zagoiła, bez powikłań, zachowuje się normalnie. Od 3 doby zaczęło jej się szybko poprawiać, wczoraj mielismy ostatnia kontrolę. Teraz tylko sprawdzanie brzuszka, czy nie pojawia się przerzuty, no ale drugi raz i tak bym jej nie cięła...Daje jej, jak radziłaś - skanomune. Kupiłam taniej na all, ale mi dotąd, dranie, nie przesłali ![]() Miszka, na samych galaretkach i omlecie to daleko nie zajedziesz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:57.

Ilka no patrz, stara jestem ..pisząc używaj duzych liter

, muszę luknąć do Sephora czy jest już nowy podkład Shiseido Sherr and perfect Fundation , w Pani wyczytałam o takim ....

Całe dni boże lecę na galaretkach i omlecie
został tylko ogon i dziub,czy moze mordka