Podkłady

Clinique Stay - Matte, Oil - Free Makeup Podkład matujący

Nasi użytkownicy zostawili 27 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

adi899
    13 maja 2021 o 1:02
    Dramat
    Clinique Stay Matte podkład w płynie który jest przeznaczony do skóry tłustej i mieszanej. Dzięki specjalnej formule ma regulować wydzielanie sebum aby zapobiec w ten sposób błyszczenie cery. Wykończenie ma matowe i ma być odporny na wysoką temperaturę oraz pot. Podkład dostępny w 6 gamach kolorystycznych. Jestem posiadaczką cery mieszanej z problematyczną stefą T. Podkład zakupiłam z polecenia jednej z Youtuberek , wcześniej testowałam podkład z tej samej firmy EVEN BETTER który sprawdzał mi się rewelacyjnie. Myślałam ze z tym podkładem tez się polubię... Niestety.. Od samego początku miałam problem z jego aplikacją, niby formuła lekka to dość ciężko było mi go rozprowadzić na twarzy. Kolor który zakupiłam to Vanilia. Odcień wpadający w bardzo żółte tony, który po krótkim czasie oksydował nie miłosiernie. Podkład po zastosowaniu wyglada bardzo ciężko na twarzy, krycie średnie ➖ W moim przypadku twarz po nie spełna 2 godzinach zaczyna się świecić:( Dawno nie byłam tak rozczarowana. Uważam że podkład nie jest wart swojej ceny. Nie polecam
    lehuhi
    26 września 2020 o 19:01
    Nie spełnia swojej roli
    Niestety podkład nie jest wart swojej ceny. Cieżko dopasować odpowieni kolor. Matuje na maksymalnie godzinę. Po dłuższym stosowaniu, cera zaczeła się jeszcze bardziej przetłuszczać, pory są widoczniejsze, zauważyłam również lekki wysyp. Co do krycia nie mam zastrzeżeń, lekkie, dosyć naturalne wykończenie. Formuła podkładu jest dosyć lejąca, dla mnie ok. Dobrze rozprowadza się na skórze, niestety przez brak efektu matowienia nie planuję ponownego zakupu.
    • formuła
    • naturalne wykończenie
    Wady:
    • brak matowienia
    • zwiększone wydzielanie sebum
    • wysyp
  • 29 maja 2018 o 18:17
    Pozostawia wiele do życzenia...
    Jako podkład matujący, fluid ten matuje zaledwie na kilka godzin po czym zjeżdża z twarzy... poza tym, koszmarna kolorystyka. Mam ciepły żółty odcień cery i jakikolwiek odcień bym nie nałożyła, każdy zmieniał się w różowy.
    Zalety:
    • Konsystencja
    Wady:
    • Nietrwały
    • Mało matujący
    • Uboga kolorystyka
  • 11 czerwca 2017 o 22:48
    Najgorszy bubel jaki miałam
    Słów brakuje, żeby opisać jak beznadziejny jest ten podkład. Miałbyć matujący, a sprawia, że moja twarz świeci się jak nigdy wcześniej. Po dosłownie 2 godzinach mam smalec na twarzy. Do tego wygląda bardzo sztucznie na skórze.
    Zalety:
    • Nic,
    Wady:
    • drogi smalec który niszczy cerę
  • 21 lipca 2016 o 13:09
    Podkład super
    Podkład jest super. Bardzo wydajny, nie muszę nakładać go dużo, żeby zakrył moje niedoskonałości. Pięknie matuje, a w połączeniu z pudrem jest nieskazitelny nawet i cały dzień. Ogólnie myślę, że podkład jest świetny, jednak paleta barw... Mam odcień "Alabaster", a i tak wydaje mi się, ze jest dla mnie za ciemny. Jak tylko go skończę wracam do szukania innego podkładu, bo mimo, że dobry, to jednak nie uśmiecha mi się mieszać go, żeby uzyskać mój odcień...
    Zalety:
    • Pięknie stapia się ze skórą;
    • Dobrze matuje;
    • Bardzo naturalny efekt.
    Wady:
    • Okrojona paleta barw, bladziochy nie znajdą tutaj niestety nic dla siebie...