|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezdzietne około-trzydziestolatki - zapraszam do plotek! :) część II
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ---------- Na plus, że przez ten weekend udało mi się 4 razy poćwiczyć, więc może się wreszcie rozruszam😉 Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Konto usunięte
|
Nie ogarniam jak rodzicom moze nie byc wstyd za takie zachowanie, co wiecej mazanie ścian
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Żona Gargamel
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;73484276]Nie ogarniam jak rodzicom moze nie byc wstyd za takie zachowanie, co wiecej mazanie ścian
![]() ![]() oni w ogóle wstydu nie mają, dzieci zachowują się jak małpy, oni wrzeszczą po sobie i dzieciach, zero siary w gościach ![]() pamiętam jak rodzice byli wściekli jak po pomalowaniu ścian w moim starym pokoju dzieci się tam zamknęły i urządziły sobie zabawę pt leżenie na kanapie i walenie nogami po ścianie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zbiera się na burzę. Dobrze, że balkon zdążyłam posprzątać. ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- No i po burzy ![]() Ciągle wydaje mi się że dziś poniedziałek, a tu jeszcze jutro i kolejny weekend ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#846 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio po kryjomu dałam w dupsko bratankowi😁 gnoj robi co chce, siostrę gryzie aż ma siniaki ojca prosto w gębę leje a matka siedzi i się patrzy a gnojek z uśmiechem na gębie sru ojca w mordę. ..na szczęście jak byłam w innym pokoju i do mnie łapkę podniósł to dostał w dupe. Mial ochotę płakać ale tylko poszedł sobie z powrotem do matki😃
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#848 |
Zakorzenienie
|
2 lata i 2 miesiące. Prawie wogole nie mówi wszyscy pieja nad nim ochy i achy...na szczęście za mały żeby poskarzyc się mamie😂 jego siostra 8 lat fajna -do nas czasami przyjeżdża. Z bratem mam dobry kontakt ale bratowa mnie z jakiegoś powodu nienawidzi...jakbym tylko krzywo spojrzała na jej dziecko zjadlaby mnie😁
#849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziecko tż brata - chłopak lat 4, też podobnie. U niego to normalne np. podejść do babci od tyłu i ją w dupe klepnąć, powiedzieć do kogoś "ty baranie, idioto'..
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
|
Jak czytam te wszystkie Wasze opowieści z dziećmi w roli głównej to jestem przerażona... ciekawe czy takie zachowanie wynika tylko z wychowania, czy może też np. z charakteru albo jakiś wrodzonych cech...?
![]() Jakbym miała takiego potwora w domu to bym osiwiała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Zakorzenienie
|
Mi się wydaje że to wychowanie...dzieci naśladują rodziców ale i jak maluch klnie albo bije się z ojcem a wszyscy śmiechem się zanoszą to jak ma myśleć że robi coś złego? Inna sprawa to że rodzice dziś mało czasu poświęcają dzieciom...wychowuje je szkoła, koledzy tv i komputer. ..samo zdrowie...
Ta starsza 8 letnia np nie umie wogole zająć się sobą. Jak jest u nas to cały czas chce żebyśmy coś z nią robili...dlatego że w domu jest 2 latek któremu poświęca się cała uwagę a jej już nie starczy czasu. .albo ostatnio pyskowala do ojca że chce telefon aż ojciec westchnął i uległ no bo co ma zrobić. ..a matka wcale nie jest po stronie ojca tylko dzieci...robią co chcą. Mój brat siedzi pod pantoflem zony córki i gnojka 2 letniego...ale co tam. Od rana do nocy w pracy a dla świętego spokoju kupuje um co tylko zaprgna...ot wychowanie. ..ciekawe czy zmienilby się mój sposób myślenia jakbym miała swoje😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Zakorzenienie
|
Właśnie dziadkowie to samo zuo😀 widzę jak moja mama pozwala totalnie na wszystko mimo że mój brat i bratowa zabraniają. Po kryjomu po cichu...nie wspomnę o tym że za każdym razem musi być prezent bo dzieci nie przyjdą do dziadków. ..
#854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez flowerme Czas edycji: 2017-05-04 o 15:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#855 |
Zakorzenienie
|
Flowerme-moja bratanica dostała tableta w wieku 6 lat! Nie jakiegoś po kimś albo dziadowego taniego! Samsunga z wyższej półki! Efekt? Po 5 miesiącach do wyrzucenia...
Ostatnio pytała kiedy dam jej jakiś złoty pierścionek -powiedziałam że jak nauczy się szanować rzeczy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#856 |
Konto usunięte
|
Bezdzietne około-trzydziestolatki - zapraszam do plotek! 😊 część II
Mi wydaje sie ze to idzie wychowaniem. Dziecko patrzy i uczy sie od rodzicow.
Ja jeszcze w temacie to zauwazylam ze jak jest po kilka dzieci to czesto sa zostawione same sobie bo przecież same sie zabawia co nie ![]() ![]() A jak powiedziałam matce zeby zwróciła im uwagę było "x nie rób tak" i tyle dzieci miały w upie. Mamusia zreszta tez. Mi by było wstyd po prostu A mam przykłady waśnie takie w rodzinie i znajomych i przeciwieństwo - dziecko jedynak (o La Boga jak tak możesz tylko jedno ![]() Moj bratanek to jedyne dziecko które szczerze uwielbiam ![]() ![]() Edytowane przez 52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a Czas edycji: 2017-05-04 o 15:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Zakorzenienie
|
Tak... to wychowanie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#859 | |
Zakorzenienie
|
Tak w temacie dzieci, to też jest coś takiego jak "bunt dwulatka", ale jak się on przejawia to dużo zależy od rodziców, czy dadzą sobie dziecku wejść na głowę. Dzieci potrzebują konsekwentnych, stabilnych emocjonalnie, szanujących i wspierających się rodziców (opiekunów), mało jest takich par, niestety. Często słyszę od rodziców "moich" zlobkowych dzieci, że w domu to one nie są takie grzeczne, zresztą już przy wychodzeniu ze żłobka potrafią rodzica uderzyć w twarz 😕 jest to wina rodziców, bo jakoś pod moją opieka potrafią być inne, chociaż nigdy na nie nie krzyknęłam, ani ich nie uderzyłam.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#860 | ||
Żona Gargamel
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Zakorzenienie
|
Pomidorowa meksykańska.
Podsmaża się dymkę (zieloną część) na oleju, do tego łodyżki kolendry i czosnek, dodaje się pieczoną, marynowaną paprykę (tam było 450g), pomidory z puszki (chyb 2 były), oraz litr albo dwa wrzątku (koślawo zapisałam i teraz nie wiem ile tej wody), garść ryżu (zabieli zupę i zagęści ale tak zdrowo), do smaku sól i pieprz. Na koniec zblendować. Hej. Witam się po wolnym przeplatanym z pracę. Niby tylko 2 dni ale u mnie robi się 3 dni pracy bo jeszcze sobota. I to intensywnie wszystko. My znajomych mamy tylko dzieciatych - dwie pary. Z rodziny mamy bratanka mojego, ma 8 lat i jest chory na autyzm więc to inna bajka. Co do dzieci znajomych. Jedni nie zabierają dziecka nigdzie a jak my idziemy do nich to spoko - dziecko bardzo przyjemne. Za to drudzy znajomi mają strasznego diabła. Przyznaje, że bardzo mnie zniechęciło to do macierzyństwa. Młody był od dziecka bardzo wymagający. Widywałam ich często i sama to widziałam (nawet w brzuchu nie dawał spokoju bo wariował wiecznie i od maleńkości było to samo). A potem wyszło, że i rodzice średnio sobie z nim radzą. A drugie w drodze. Teraz w ogóle nie będę miała ochoty się z nimi spotykać. Młody jest właśnie wcieleniem wszystkiego co opisujecie - wiecznie wszystko ściągać, brać, dotykać, włazić wszędzie, ciągnąć za sobą wszystko i wszystkich... Co prawda wyrasta z tego powoli i więcej do niego dociera ale ja się już strasznie zniechęciłam do niego. Ja ogólnie też uważam, że wiele zależy od rodziców. Aczkolwiek też wiem, że czasem robi się według dobrych wskazówek, niby powinno działać a tu nic. Też współczuje znajomej bo widzę, że można ześwirować. Ale najbardziej mnie zadziwia gadanie, że ledwo wytrzymuje w domu z dzieckiem a za chwile strzela sobie drugie dziecko... No mi to ręce opadają. Niech się zdecyduje kobita co wreszcie chce. Z jednym nie ogarnia z drugie ma tu pomóc? |
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Konto usunięte
|
Sophie przecież razem sie wychowają to łatwiej!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Konto usunięte
|
Wkręciłam sie w przyjaciółki na ipli
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;73508401]Wkręciłam sie w przyjaciółki na ipli
![]() ![]() ![]() Ja też oglądam Przyjaciółki, chociaż przyznam, że starsze sezony są lepsze niż te najnowsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Konto usunięte
|
Ja jestem na odcinku 92 wiec nie mam pojęcia który sezon. Lokowanie produktu tez mnie irytuje ale ogolnie jedyny polski serial który polubiłam od dawna jak macie cos do polecenia co jest na ipli to dajcie znać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#868 |
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;73507956]Sophie przecież razem sie wychowają to łatwiej!
![]() Ha ha ![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj wieczorem oglądałam przyjaciółki w tv, ale tylko tak zerkałam jednym okiem, bo nigdy wcześniej tego nie oglądałam i nie wiem kto z kim itp.
![]()
![]() |
#870 |
Zakorzenienie
|
Ja oglądam mentaliste😊
Może im się wpadło z tym drugim dzieckiem i co mają teraz zrobić. .. Mojemu jutro zmienili zmianę. ..miał porobić coś na budowie a tu popoludniowke mu wystawili. ..w sobotę chyba jedziemy na tą bitwę o Legnice-tzn chyba ja bo on na pewno...muszę jutro zrobić zakupy na 3 dni i obiady na 3! Wrrr nie ogarnę sie😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.