Panny Młode 2009 cz.II - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-14, 13:48   #841
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz.II

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
sory za dubla ale musiałam się pochwalić a tam nie zmieściłyby się fotki mojego welonu przyszedł dziś jest cudowny ojj....
dzis caly dzien z kumpelaa robilam winietki i gadalysmy o naszych przyszlych slubach ona ma 3 tyg przede mna
przychodze do domku a tu taka niespodzianka
super ten welonik strripi o wiele ladniejszy niż na allegro aż się napalilam na podobny hehe fajnie, że Twoja kolezanka ma wesele mniej więcej wtedy co Ty i możecie razem sobie przeżywać u mnie 2 koleżanki ostatnio się zaręczyły, ale obie mają slub i wesele końcem tego roku i teraz trochę mi zal bo w sumie to my się zaręczyliśmy już w październiku a one dopiero teraz niedawno a maja slub przede mna nooo ale w sumie to my mamy salę, ktora nam się podobala i jest bardzo polecana, a one pierwsza lepsza

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
U mnie też będą małe dziewczynki na weselu. Moja chrześnica będzie miała 3,5 latka więc myślę, że akurat będzie na tyle duża, żeby ponieść obrączki na poduszeczce, a córcia kuzyna TŻ będzie miała 2,5 latka. I właśnie się zastanawiam, czy lepiej by było, żeby obie dziewczynki szły z tyłu i trzymały welon, czy np. jedna by niosła poduszkę a druga welon. Oczywiście wszystko będzie zależeć, czy dziewczynki nie będą się wstydzić. Już sobie je wyobrażam w białych tiulowych sukieneczkach, Moja mama może je uszyję, bo jest z zawodu krawcową
myślę, że by to fajnie wygladalo jakby obydwie dziewczynki niosly welon (najlepiej tak samo ubrane) a potem jedna z nich zaniosla jeszcze obraczki hmmm my chyba nie bedziemy mieli takich malych dzieci na weselu a szkoda bo by mi się podobało jakby niosly welonik

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
mój TZ idzie do księdza w kwietniu (bo nie ma jeszcze bierzmowania) to ma przypomniec księdzu o naszej dacie , nie wiecie kiedy jest juz kalendarz na 2009 w parafiach??
u mnie będzie dopiero w listopadzie i ksiadz nawet nas nie zapisal do żadnego zeszytu tylko kazal przyjść w listopadzie jak się dowiedział, że ślub 05.09.2009 mam nadzieje, że wszystkim tak mówi i nie okaże się w listopadzie ze nie ma miejsca na ten termin

Cytat:
dobrze ze nas chodzi z tyłu tego na 2008 rok zapisał i jeszcze dodał taki tekst (niby żart) "mam nadzieje, ze nie zgubie tej listy) a jak zapisywał to sie pytał, czy sie nie rozmyslimy
Nas też w niektorych lokalach jak szukaliśmy sali pytali czy się nie rozmyslimy do tej pory i ksiadz tez nas o to pytal. zupelnie nie rozumiem o co im chodzi

Cytat:
To zależy od parafii kiedy zakłada nowy kalendarz

A propos parafii. Ostatnio na ogłoszeniach proboszcz ogłosił, że od teraz jeśli jakiś fotograf lub kamerzysta będzie chciał sfotografować kościół, to najpierw musi uzyskać zgodę biskupa, mieć do tego jakiś certyfikat. Byłam w szoku! Z tego co zrozumiałam, to nie chodzi tylko o naszą parafię, tylko chyba o całą diecezję. No i teraz muszę pogadać z fotografem, czy w ogóle z czymś takim kiedyś się spotkała, bo jeśli nie, to będzie musiała taki certyfikat sobie wyrobić. A co np. z aparatami rodziny?? to jakieś chore!!
no bo niby jest coś takiego dowiedz się od swojego fotografa i kamerzysty bo być może maja takie pozwolenie (w sumie to wydaje mi się, że większość posiada takie pozwolenie). np na stronie mojego kamerzysty jest napisane, że posiadaja takie uprawnienia wydane przez kogos tam natomiast na naszej umowie jest napisane, iż ksiadz został poinformowany o tym, że uroczystosc bedzie filmowana i wyrazil na to zgode. Pod czym my musielismy się podpisać, chociaż jeszcze nawet nie mamy terminu zaklepanego, bo ksiadz nam kazal przyjść w listopadzie
Natomiast my nie bierzemy fotografa. Moj Tż ma dobrego kolege, ktory ma super aparat i cyka super fotki, także poprosiliśmy go, żeby robil fotki na naszym ślubie. On rzecz jasna nie posiada takich uprawnien, ale mam nadzieje, że nie beda potrzebne Moj Tż np robil fotki na slubie u innych znajomych i nie bylo zadnego halo

Cytat:
W taki razie rodzina nie może robić zdjęć zwykłą cyfrówką? Przecież każdy nie będzie robił takiego certyfikatu Może da się to jakoś załatwić z proboszczem.
myślę, że może tylko nie na tej zasadzie, że na raz wszyscy wyciągają aparaty i biegają po kościele jeśli poprosicie o fotografowanie jedną osobe to mysle ze nie powinno być większych problemów, no chyba, że wasz ksiądz jest jakiś "nawiedzony"

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja się jeszcze nie spotkałam, żeby ksiądz w trakcie mszy upomniał kogoś, za robienie zdjęć. A większość fotografów i kamerzystów, którzy zajmują się zawodowo kamerowaniem mają takie kursy. Przynajmniej u mnie tak jest.
ja też się nie spotkalam

Cytat:
a ja wczoraj mowiłam moejmu TZ o tych ksiązkach zamiast kwiatów i bardzo mu sie pomysł spodobał, tylko tak sie zastanwiam co jesli bedzie dużo dublujących sie ksiązek??
eee myślę, że nie będą się powtarzały, w końcu teraz taki wybór jest

Cytat:
No w sumie tak

ps. dziewczyny jeszcze niedawno wam pisałam, ze czas do tego slubu mi sie tak wlecze, a tu jakos tak pzryspieszył. jak pomysle to ze za chwile obrona (tzn za kilka miesięcy) to jednak wole aby ten czas wolniej leciał

heheh mam to samo jak myślę o mojej magisterce i o obronie to wolę, żeby czas stał w miejscu nawet mi nie śpieszno do powrotu Tż (przyjeżdża 27.05 na tydzień bo idziemy na wesele do jego kuzynki) bo wiem, że wtedy to praca już musi być napisana, a w sumie mało czasu zostało wiec wolę zeby czas się ciągnął w nieskończoność ale niestety coś ostatnio strasznie szybko mi leci
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-14, 13:59   #842
Elcia85
Rozeznanie

u mnie w parafii kalendarz na 2009 bedzie w czerwcu i tez nas nie chcial ksiadz zapisac i zadne tluamczenia ze mamy juz sale itp i zalezy nam na konkretnej godzinie nie pomogly ale nie spotkalam sie zeby ktos sie pytal czy sie nie rozmyslimy
Stary 2008-03-14, 14:01   #843
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elcia85 Pokaż wiadomość
u mnie w parafii kalendarz na 2009 bedzie w czerwcu i tez nas nie chcial ksiadz zapisac i zadne tluamczenia ze mamy juz sale itp i zalezy nam na konkretnej godzinie nie pomogly ale nie spotkalam sie zeby ktos sie pytal czy sie nie rozmyslimy

Masz CI los, udzie chcą przystąpić do sakramentu, a tu takie porblemy. Szlag trafia.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-14, 14:18   #844
natka294
Rozeznanie

oj ja widzę że się rozrósł nasz wąteczek..macie racje dziewczynki..ten czas leci.a ja musze się wyżalić bo ja doznałam jakiegoś szoku i przeraża mnie to na prawdę zaczynam mieć jakieś wątpliwości co do tego ślubu z moim tż jestem parwie 6 lat.. kocham go i w ogóle..ale im bliżej zaczyna byc i ten czas zaczyna biec to ja sie zaczynam bać czy na pewno chce tego wszytskiego jakiś obłęd
natka294 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-14, 14:24   #845
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natka294 Pokaż wiadomość
oj ja widzę że się rozrósł nasz wąteczek..macie racje dziewczynki..ten czas leci.a ja musze się wyżalić bo ja doznałam jakiegoś szoku i przeraża mnie to na prawdę zaczynam mieć jakieś wątpliwości co do tego ślubu z moim tż jestem parwie 6 lat.. kocham go i w ogóle..ale im bliżej zaczyna byc i ten czas zaczyna biec to ja sie zaczynam bać czy na pewno chce tego wszytskiego jakiś obłęd
Chyba kazda/każdy znas ma takie chwile kiedy przychodzi watpienie.ja oczywiście chce być z moim tz'tem,ale też czasem przychodzi moment i zaczynam sie zastanawiac czy damy rade i w ogóle przeraża mnie to jak bedzie wygladać nasze zycie,ale generalnie zaraz przechodzi bo przecież wiadomo,że będzie dobrze,bo bedę miała przy sobie Ukochanego mężczyznę.Wiadomo może być cięzko,ale czy ktoś kiedyś powiedział,że będzie łatwo??sztuka polega na tym,żeby nawet z tych najgorszych chwilach zwatpienia,przygnebienia byc razem i odpierac ataki zniechcenia i dżumyZobaczysz będzie dobrze
Stary 2008-03-14, 15:00   #846
annfas
Zakorzenienie

My zaklepaliśmy datę i godzinę już w październiku, najpierw byliśmy zapisani na okładce ale teraz już jest nowy kalendarz, ksiądz do nas zadzwonił i poszliśmy wszystko potwierdić. Już jest też jedna para na godz 17, my mamy na 18.
któraś z was napisała, że będzie dwóch księży na ślubie. u nas jeśli wszyscy dopiszą to będzie 6 ...

Always look on the bright side of life...
annfas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-14, 15:08   #847
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Rzeczywiście, welon wygląda o wiele ładniej, niż na tych zdjęciach z allegro. Jakiś taki bardziej objętościowy się wydaje

Ja też chcę bardzo długi welon, myślałam nawet o 3-4 metrowym do kościoła, jeśli taki znajdę na allegro. Ostatnio był taki idealny, dziewczyna sprzedawała, albo może jeszcze jest wystawiony ten welon za grosze, 4 metry, mgiełka, cudowny..ale niestety ecri a ja potrzebuję biały.

U mnie też będą małe dziewczynki na weselu. Moja chrześnica będzie miała 3,5 latka więc myślę, że akurat będzie na tyle duża, żeby ponieść obrączki na poduszeczce, a córcia kuzyna TŻ będzie miała 2,5 latka. I właśnie się zastanawiam, czy lepiej by było, żeby obie dziewczynki szły z tyłu i trzymały welon, czy np. jedna by niosła poduszkę a druga welon. Oczywiście wszystko będzie zależeć, czy dziewczynki nie będą się wstydzić. Już sobie je wyobrażam w białych tiulowych sukieneczkach, Moja mama może je uszyję, bo jest z zawodu krawcową

Dobra uwaga, a ja głupia napisałam winietki, a myślałam o zawieszkach
ja tez mysle ciagle o zawieszkach a gadam winietki nie wiem czemu hehe

oj kochana super bedzie z tymi dziewczynkami u Ciebie juz sobie to wyobrazam

a za welonem to musisz patrzec na allegro dosc czesto...bo czasami sa super okazje np tak jak moja

Cytat:
oj tak welon bardzo ladny, ale ja np. jeszcze nie wiem jaki kolor sukni slubnej bede miała, wiec sie wstrzymuje
no ja wiem ze to bedzie na pewno biala

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
strippi Szkoda, że przy tych zawieszkach na alkohol czcionka nie 'widzi' polskich liter. Psuje trochę całość.
Ja nie będę mieć zaiweszek, tylko fizeliną obkręcone butelki
A welon robi wrażenie, dałoby radę zrobić z bliska bliska fotkę ? Chciałabym zobaczyć fakturę tiulu, bo na fotkach cudnie sie prezentuje.
kurcze zrobie zdjecie ale za jakis czas bo juz go schowalam i nie chce mi sie narazie wyciagac bo znowu nie bede chciala schowac hehe

no a z tymi paskimi literami to niestety ale ten program ich nie obsluguje ;/ wiec polskie litery sa innej czcionki

Cytat:
Strippi, a jak chcesz podpiąć ten welon, tak jak na zdjęciu pokazałaś, na dole pod kokiem?
tak wlasnie taka fryzurka najbardziej mi sie podoba... od dolu podpiecie...
bo w sumie jakby bylo od gory to bym wygladala jak bombka w sukni princess

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

strippi -->śliczny welon
dziekuje

Cytat:
Napisane przez Zottel Pokaż wiadomość

Strippi welon jest przesliczny. Fajnie, ze masz juz cos ze stroju na slub. Tez bym pewnie co chwila mierzyla
no dlatego schowalam na sama gore do szafy w poszewke biala od poduszki

Cytat:
nie martw sie ja tak mialam 4 dni temu
az mi lzy polecialy

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Chyba kazda/każdy znas ma takie chwile kiedy przychodzi watpienie.ja oczywiście chce być z moim tz'tem,ale też czasem przychodzi moment i zaczynam sie zastanawiac czy damy rade i w ogóle przeraża mnie to jak bedzie wygladać nasze zycie,ale generalnie zaraz przechodzi bo przecież wiadomo,że będzie dobrze,bo bedę miała przy sobie Ukochanego mężczyznę.Wiadomo może być cięzko,ale czy ktoś kiedyś powiedział,że będzie łatwo??sztuka polega na tym,żeby nawet z tych najgorszych chwilach zwatpienia,przygnebienia byc razem i odpierac ataki zniechcenia i dżumyZobaczysz będzie dobrze
wlasnie tego najbardziej sie boje...czy sobie poradzimy itp..
Stary 2008-03-14, 15:13   #848
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez annfas Pokaż wiadomość
My zaklepaliśmy datę i godzinę już w październiku, najpierw byliśmy zapisani na okładce ale teraz już jest nowy kalendarz, ksiądz do nas zadzwonił i poszliśmy wszystko potwierdić. Już jest też jedna para na godz 17, my mamy na 18.
któraś z was napisała, że będzie dwóch księży na ślubie. u nas jeśli wszyscy dopiszą to będzie 6 ...
O matko, aż tylu? Wy tak chcecie? Podobno im więcej księży, to lepiej, chociaż jakoś nie przywiązuje do tego większej wagi. U mnie będzie właśnie dwóch, w tym wujek a dokładniej to brat babci TŻ. Mieszka bardzo daleko, będzie gościem na weselu i na pewno sam będzie chciał udzielić nam ślubu. No i chcemy, żeby też był proboszcz, który też podobno będzie zaproszony na wesele.
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-14, 15:16   #849
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
któraś z was napisała, że będzie dwóch księży na ślubie.
u nas jeśli wszyscy dopiszą to będzie 6 ...
to niezła koncelebra bedzie
Na moim slubie bedzie 1,nawet nie wiem który,generalnie to mi to rybka,bo i tak slubu bedziemy udzielac sobie sami...
Stary 2008-03-14, 15:20   #850
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Też tak czasem mam, ale wydaje mi się, że to normalne. Czasem jestem wściekła na TŻ i wtedy mam wątpliwości z tym ślubem. W takim momencie sobie wyobrażam, co by było jakbyśmy nie byli razem?? No i wątpliwości znikają, bo to jest mężczyzna, bez którego nie potrafiłabym żyć.

A tak właściwie, to rzadko tu piszemy o naszej miłości. Niedawno na tym wątku pojawiło się zdanie, że cały czas przejmujemy się pierdołami, dekoracjami, sukniami.....można by tak wymieniać i żeby w tym wszystkim nie zgubiła się nasza miłość.
Stary 2008-03-14, 15:23   #851
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
A tak właściwie, to rzadko tu piszemy o naszej miłości. Niedawno na tym wątku pojawiło się zdanie, że cały czas przejmujemy się pierdołami, dekoracjami, sukniami.....można by tak wymieniać i żeby w tym wszystkim nie zgubiła się nasza miłość.
rzeczywiście, mało tu rozmów o miłości...

"Najistotniejszym elementem w dobrym małżeństwie nie jest szczęście, ale trwałość." Gabriel García Márquez

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-14, 15:26   #852
anuulaa
Wtajemniczenie

Napiszcie kochane o swojej miłości. Co robią Wasi TŻ, jak spędzacie ze sobą czas, albo np. jak się poznaliście...
Stary 2008-03-14, 15:35   #853
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
O matko, aż tylu? Wy tak chcecie? Podobno im więcej księży, to lepiej, chociaż jakoś nie przywiązuje do tego większej wagi. U mnie będzie właśnie dwóch, w tym wujek a dokładniej to brat babci TŻ. Mieszka bardzo daleko, będzie gościem na weselu i na pewno sam będzie chciał udzielić nam ślubu. No i chcemy, żeby też był proboszcz, który też podobno będzie zaproszony na wesele.
Wyzej napisałam,że ksiądz nie udziala ślubu
Stary 2008-03-14, 15:42   #854
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napiszcie kochane o swojej miłości. Co robią Wasi TŻ
mój TŻ uczy się zaocznie fotografii i pracuje jako konsultant telefoniczny. może kiedyś do Was zadzwoni(ł).
Cytat:
jak spędzacie ze sobą czas
przytulamy się (itp...), gadamy o wszystkim i o niczym, zdajemy sobie relację z tego jak nam dzień minął, spacerujemy, wygłupiamy się, pomagamy sobie w pracach domowych. becnie jesteśmy w trakcie robienia albumu z naszymi zdjęciami (wybraliśmy ich chyba ze 20), taki nasz scrapbooking domorosły.
o jejku tyle tego jest, że głupio wyliczać...
Cytat:
albo np. jak się poznaliście...
w liceum TŻ chodził klasy z moją koleżanką (to nie moje liceum). po ostatniej maturze koleżanka wyciągnęła mnie na piwo z dwoma kolegami z jej klasy i tak poznałam mojego przyszłego męża.

anuulaa teraz Ty!

Stary 2008-03-14, 15:52   #855
alizot
Raczkowanie

A my planujemy 14. Czytając wasze posty to trochę późne godziny ślubu macie. U mnie w okolicy jest nie do pomyślenia żeby ślub był o 17 Choć ma to swój urok. Ludzie bawią się od popołudnia do samego rana. Nie pamiętam, czy kiedykolwiek byłam na ślubie później niż o 15 Sama wolałabym mieć kolo 17 właśnie...
alizot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-14, 15:59   #856
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napiszcie kochane o swojej miłości. Co robią Wasi TŻ, jak spędzacie ze sobą czas, albo np. jak się poznaliście...
moj tż pracuje na stacji paliw

spedzamy na roznych spontanach
przytulamy sie
robimy zakupy
imprezujemy
wszystko wszystko wszystko

poznalismy sie na czacie naszej dyskoteki SFINKS z Rawicza
to bylo w 2003 r
pozniej spotkalismy sie w klubie na live

na poczatku roku 2004 bylismy przyjaciolmi...razem chodzilismy na wagary siedzielismy na lawce i odwiedzalismy sie

az w maju pierwszy pocalunek ktory zapoczatkowal nasza wielka milosc
Stary 2008-03-14, 16:12   #857
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

dziewczyny, ja z zupełnie innej beczki co sądzicie o takiej ofercie:
2. STANDARD | fotografowanie przygotowań, uroczystości ślubnych,imprezy weselnej do oczepin, plener w dowolnie wybranym dniu po weselu | zestaw obejmuje 120 fotografii w 2 stylowych albumach, 2 DVD a na nich 300 dodatkowych fotografii JPG, plus zdjęcia albumowe w tiff , 10 fotografii plenerowych w formacie 15x21 oprawionych w Passe-partout | CENA: 1000 ZŁ

Cytat:
Napiszcie kochane o swojej miłości.
Narodziła się z namiętności. Kocham mojego Mariusza bardzo. Czasem nawet sama nie mogę w to uwierzyć.

Cytat:
Co robią Wasi TŻ, jak spędzacie ze sobą czas, albo np. jak się poznaliście...
Moj Mariusz pracuje w fabryce mebli. A czas spędzamy bardzo różnie. W zimie leniwie, w lecie trochę aktywniej.

Poznaliśmy się hmm... właściwie kilka lat temu na dyskotece, potem nie mieliśmy kontaktu przez kilka lat. Potem przez przypadek znaleźliśmy się na jednym ognisku, ale mnie wtedy bardziej się podobał jego kolega, kilka miesięcy później znów przypadkowo się spotkaliśmy, ale tym razem odprowadził mnie do domu i odprowadza do dziś. Do trzech razy sztuka.

Wiecie powinniśmy chyba częściej pisać o miłości, żeby jej nie zgubić pod warstwą tiulu i falban. Bo ONA jest najważniejsza.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-14, 16:14   #858
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alizot Pokaż wiadomość
A my planujemy 14. Czytając wasze posty to trochę późne godziny ślubu macie. U mnie w okolicy jest nie do pomyślenia żeby ślub był o 17 Choć ma to swój urok. Ludzie bawią się od popołudnia do samego rana. Nie pamiętam, czy kiedykolwiek byłam na ślubie później niż o 15 Sama wolałabym mieć kolo 17 właśnie...
jesteś może ze Śląska? Wiem,ze tam praktykowane sa śluby własnie w godzinach przedpołudniowych. natomiast Polska środkowo-wchodnia częściej ślubuje późnym popołudniem.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-14, 16:30   #859
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
A nasza MIŁOŚĆ jest wielgachna i tylko nasza
Mój Tż pracuje jako architekt,a poza tym uprawia kolarstwo górskie i szosowe.Ja póki co jeszcze katuję studia i już mi bokiem wychodzą wszystkie kodeksy i artykuły A jak spedzamy czas? tak jak większośc z Was mamy swój mały świat i sobie działamy tzn leniuchujemy,chodzimy do kina,jeździmy rowerami albo innymi wozidłami,wydurniamy się,objadamy smakołykami,wspinamy się po górach itp itd...dużo by pisaćjednym słowem jest CUDOWNIE!!

Cytat:
Napisane przez alizot Pokaż wiadomość
Ja mam slub o 15MOze to i wczesnie,ale pomyslałam sobie,że skoro wesele będzie 1-dniowe to musze się jak najwięcej wybawić
Stary 2008-03-14, 16:34   #860
alizot
Raczkowanie

Jestem spod Krakowa Małe miasteczko. Może masz racje, ze to tak regionami idzie. W sumie kwiecień to najładniej będzie właśnie o tym czasie
alizot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-14, 16:39   #861
Elcia85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
jesteś może ze Śląska? Wiem,ze tam praktykowane sa śluby własnie w godzinach przedpołudniowych. natomiast Polska środkowo-wchodnia częściej ślubuje późnym popołudniem.
ja ejstem ze Śląska i rzeczywiscie u nas raczej preferowane sa godizny wczesniejsze my planujemy slub o 14 moja kuzynka ktora meiszka w malopolsce tez bedzie miala slub o 14 wiec nie wiem jakos to chyba od regionu zalezy bo na zagłebiu znow raczej śluby sa ok 17-18

co do milosci to poznalismy sie na wakacjach nad morzem, choc na pocztaku tylko sie kumplowalismy i dopiero jesienią miedzy nami zaiskrzylo i tak juz zostalo moj TŻ zajmuje sie ksiegowoscia a w wolnym czasie rozmawiamy, ogladamy filmy, jezdzimy duzo na rowerze, spotykamy sie ze znajomymi oczywiscie przytulamy sie!! gotujemy <bardzo to lubimy>, zreszta praktycznie wiekszosc rzeczy robimy razem
tez mam czasem takie chwile zwatpienia ale nie trwaja one dlugo i zwykle sa spowodowane jakims gorszym humorem czy tez jakas sprzeczka meidzy nami ale uwazam ze bedzie dobrze!! zreszta ja moze tutaj wyjde na jakas malo romantyczna ale uwazam ze sama milosc nie wystarczy i ja niestety nie wierze w slowa pt ze jesli sie kocha to bedzie wszytsko ok. Badzo kocham mojego TŻ ale gdyby nie to ze poza tym ufam mu, wiem ze potrafimy ze soba "wytrzymac", ze dzielimy sie ze soba obowiazkami, duz rozmawiamy to nie wiem czy cos by sie udalo z tego anszego malzenstwa? to moje ostatnie zdanie inspirowane jest faktem ze zaobserwowalam juz kilka razy u roznych kolezanek ze kierowaly sie przy wyborze partnera tylko zakochaniem i nic im z tego dobrego nie wychodzilo. zadne roznice w podejsciu do pwoaznych rzeczy zyciowych czy tez do obowiazkow, pracy nie zniechecaly ich, dopiero po czasie sie okazywalo ze "o kurcze, jak my mamy tak zyc kiedy wszysko na mojej glowie?". i w jednymprzypadku dziewczyna zorientowala sie jak juz dziecko w drodze i co tu robic? Wiec ja kieruje sie dosc cynicznym zdaniem ze jesli cos sie teraz powaznie nie uklada(nie mowie tu o zwyklych sprzeczkach i roznicach zdan bo takie sa w kazdym zwiazku) i ludzie nie potrafia sie dogadac to po slubie napewno sie to nie zmieni a co najwyzej pogorszy.
Stary 2008-03-14, 16:51   #862
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Patrzcie jaka. Sama to nic nie napisala a innych prosi o zdanie relacji. Zartuje

Moj TZ wraz z ojcem prowadzi firme budowlana. W tym roku zamierza skonczyc technikum budowlane i zrobic mature (w koncu!). Cos wczoraj przebakiwal tez o studiach...
Nasz wolny czas... Malo go mamy. TZ pracuje po 10 h, przez 6 dni w tygodniu. W sobote pracuje tak jak w dzien powszedni. I nie dociera do ojca J., ze przy tak ciezkiej robocie czlowiek potrzebuje wiecej odpoczynku. Ojciec TZ tak goni za kasa, ze nie pozwala TZ wziac nawet dnia wolnego, by zalatwil jakies wazne sprawy urzedowe, czy pojsc do lekarza! Sam natomiast potrafi wziac tydzien wolnego bez mrugniecia okiem, by pomoc w przewiezieniu jakiegos mebla rodzinie swojej kochanki...
Jakoze J. gdy do mnie przyjezdza jest zmeczony na maksa, wiec on idzie spac a ja leze obok niego. W niedziele troche sobie odbijamy i idziemy do kosciola, do hipermarketu zrobic cotygodniowe zakupy i czesto odwiedzamy restauracje

Poznalismy sie w klubie, w dniu, w ktorym nam obojgu nie chcialo sie wychodzic z domu
Z uczelni do domu podwozil mnie znajomy, ktory mi sie podobal. Ja jemu tez, ale koles jakis niesmialy strasznie byl. Gdy mnie odwozil i siedzielismy cicho mialam nieodparta ochote powiedziec mu, bu w koncu cos zrobil z tym, bo zaraz mu uciekne. Poszlam na impreze. Wczesniej z kumpelkami odpowiednio "zatankowalysmy" w mieszkaniu jednej z nich. W klubie mialam niebywale powodzenie. Na parkiecie obok mnie kecilo sie min. 6 facetow. Gdy przysiadlysmy do stolika, bo sie zmeczylysmy zauwazyl mnie jakis strazak i w pewnym momencie wyparowal, ze odganial chlopakow, z ktorymi tanczylam mowiac, ze ja przyszlam z nim Wybuchnelam gromkim smiechem a koles zniknal Wtedy do stolika podszedl J. by zagasic papierosa, bo u nas stala popielniczka. Zaczal zagadywac, pytac sie skad jestesmy itp. Szczerze mowiac, to wogole mi sie wtedy nie spodobal. ;P On poszedl do swoich a my wyskoczylysmy na parkiet. Tanczylam z kilkoma facetami, ale nagle obok mnie pojawil sie J. I szczerze mowiac, jeszcze z zadnym facete nie bawilam sie tak dobrze. Zniknal, gdy pocalowalam w policzek kolesia, ktory myslalam, ze jest jego kolega. Odnalazlam go na szczescie na zewnatrz budynku. Pogadalismy chwilke i poszlismy sie dalej bawic. Odwiozl mnie do domu (nie wiem co mi wedy odbilo, bo szczerze mowiac niejeden koles proponowal mi wczesniej podwozke, ale ja bylam ostrozna i nie pozwalalam na to). Wzial nr tel (sadzil, ze podalam zly). Gdy ozdwiozl mnie to przyssal sie do mych ust jak pijawka. Rodzinka, z ktora pojechal na impreze miala juz go przez to dosc. Odezwal sie dnia nastepnego. Umowilismy sie wieczorem. Oczywiscie sie spoznil... (normalka u niego ) Okazalo sie, ze nie przybyl sam... Wzial ze soba przyzwoitki... czyli bracia i koledzy... Posiedzielismy w pubie, pogadalismy, posmialismy. Podeszlismy oboje do baru, a ten, gdy staismy w kolejce, zapytal sie, czy wyjde za niego. Zatkalo mnie. Pomyslalam, ze chlopak jakis "nie teges" albo, ze sobie jaja robi. Umowilismy sie na nastepny dzien. Tym razem byl juz sam. Poszlismy na pizze, dostalam roze, zapytal sie czy zostane jego dziewczyna a ja sie zgodzilam. W miedzyczasie dzwonila jego "byla" (chodzil z nia tylko tydzien) i zaczela sie wydzierac do telefonu, ze co on sobie wyobraza, ze ona siedzi sama a on gdzies baluje (dodam, ze wtedy juz od dawna nie byli para). Dal mi tel, bym powiedziala, ze jestem jego dziewczyna. Powiedzialam, a jlaska do mnie z tekstem, ze to ona jest jego dziewczyna. Pozniej prze pol roku wydzwaniala do mnie. Grozila mi wrecz. Przestala, gdy poszlam i zglosilam ten fakt na policji...
I zyli dlugo i szczesliwie... Prawie...

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-14, 16:56   #863
iwi_83
Zadomowienie

hej ale tempo narzucacie ale fajnie.
Stripi super welon, mi tez sie taki dlugie podobaja
ja z moim Tż chodziliśmy do jednego LO...ale tak właściwie to poznaliśmy się po skonczeniu szkoly... i tak minelo nam 6 lat
TŻ ma swoją firme budowlana-a co sie z tym wiaze malo wolnego czasu... dodatkowo jest koszykarzem wiec miedzy praca mozna go na boisku spotkac...
juz sie nie moge doczekac kiedy zamieszkamy razem bo wtedy bedziemy mieli wiecej czasu dla siebie...
Stary 2008-03-14, 16:58   #864
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
i czesto odwiedzamy restauracje
o właśnie, my też często gdzieś jemy. może to głupie, ale... lubimy jeść poza domem.

Stary 2008-03-14, 16:59   #865
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
Patrzcie jaka. Sama to nic nie napisala a innych prosi o zdanie relacji. Zartuje
Moj TZ wraz z ojcem prowadzi firme budowlana. W tym roku zamierza skonczyc technikum budowlane i zrobic mature (w koncu!). Cos wczoraj przebakiwal tez o studiach...
Nasz wolny czas... Malo go mamy. TZ pracuje po 10 h, przez 6 dni w tygodniu. W sobote pracuje tak jak w dzien powszedni. I nie dociera do ojca J., ze przy tak ciezkiej robocie czlowiek potrzebuje wiecej odpoczynku. Ojciec TZ tak goni za kasa, ze nie pozwala TZ wziac nawet dnia wolnego, by zalatwil jakies wazne sprawy urzedowe, czy pojsc do lekarza! Sam natomiast potrafi wziac tydzien wolnego bez mrugniecia okiem, by pomoc w przewiezieniu jakiegos mebla rodzinie swojej kochanki...
Jakoze J. gdy do mnie przyjezdza jest zmeczony na maksa, wiec on idzie spac a ja leze obok niego. W niedziele troche sobie odbijamy i idziemy do kosciola, do hipermarketu zrobic cotygodniowe zakupy i czesto odwiedzamy restauracje
No to skoro razem prowadzą firmę to powinni mieć takie same prawa do wolnego...
Stary 2008-03-14, 17:00   #866
kliwia
Zakorzenienie

No tak, ale te tiule i duperele to właśnie miłość nam dyktuje

Ja swojego Tż 'upolowałam' na jednym z for internetowych ogólnoodpstęnych. W zasadzie to on na mnie zasadził swe sidła, po tym jak się zakochał we mnie ze zdjęć, które na to forum wkleiłam. Spotkaliśy się i nic nie zapowiadało, że będziemy razem, ale dłuuugie rozmowy w sieci, kilka spotkań i już byłam jego

My to się lubimy razem nudzić, a raczej leniuchować. Czytamy Politykę i inne gazetki, gapimy się w sufit [odmalowany tymi rękoma ] opornie urządzamy mieszkanie i palnujemy remonty. Najczęściej robimy senase filmowe całodniowe, a raczej całoweekendowe. Z racji tego, że studiuję zaocznie w rodzinnym mieście, ma okazję się trochę za mną potęsknić, a ja za nim oczywiście.
Ostantio mieliśmy świra na punkcie jendej z gier komputerowych Dzikusy

Tż pracuje na wyższej uczelni w zamówieniach publicznych, skończył prawo i szuka bardziej satysfakcjonującej go pracy.
Gra w piłkę nożną - 3 razy w ygodniu biega za piłką. heh że on ma jeszce siły.

Uf
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-14, 17:05   #867
MAGiALENA
Zakorzenienie

anuulaa pomysł super!!!

ale się miło zrobiło, co?
dlaczego my na to wcześniej nie wpadłyśmy...? egoistki jesteśmy.

no to się zbieram do fryzjera. nareszcie!!!

Edytowane przez MAGiALENA
Czas edycji: 2008-03-14 o 17:52
Stary 2008-03-14, 17:12   #868
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
No to skoro razem prowadzą firmę to powinni mieć takie same prawa do wolnego...
Jestem dokladnie tego samego zdania i mowilam to tez TZ. ALe jego ojciec ciagle go traktuje jak male dziecko, mimo, ze ten skonczy zarac cwierc wieku a ojciec jest juz dziadkiem (mlodszy synek go nim zrobil, J. jest starszy...)
J. sie buntuje. Czasem potrafi ojca postawic przed faktem dokonanym. Uwazam, ze ma racje. Ojciec sie piekli, wyzywa go od nierobow, ale milknie, gdy TZ wyciaga swoja bron, czyli odpowiednie argumenty... Przez to ojciec J. powoli zaczyna zmieniac o nim zdanie i wogole podejscie do niego. Oczywiscie na lepsze

Mysle, ze zachowanie ojca J. wzielo sie z tego, ze jeszcze dwa lata temu J. pracowal jako normanly rootnik i zarabial dokladnie tyle samo co reszta robotnikow. Nawet marnej zlotowki ojciec J. nie podwyzszal mu za to, ze synek pracuje razem z nim i w sumie razem ciagneli forme.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-14, 18:05   #869
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
A propos parafii. Ostatnio na ogłoszeniach proboszcz ogłosił, że od teraz jeśli jakiś fotograf lub kamerzysta będzie chciał sfotografować kościół, to najpierw musi uzyskać zgodę biskupa, mieć do tego jakiś certyfikat. Byłam w szoku! Z tego co zrozumiałam, to nie chodzi tylko o naszą parafię, tylko chyba o całą diecezję. No i teraz muszę pogadać z fotografem, czy w ogóle z czymś takim kiedyś się spotkała, bo jeśli nie, to będzie musiała taki certyfikat sobie wyrobić. A co np. z aparatami rodziny?? to jakieś chore!!
Nie słyszałam o takim przepisie
Cytat:
No ale zauważcie, że fotograf czasem wchodzi w dziwne miejsca w Kościele staje za Księdzem itp. fajnie by to wyglądało jakby trzydziestu członków rodziny wchodziło za ołtarz chcąć zrobić dobre ujęcie hahaha [właśnie to sobie wyobraziłam ]
Byłam na jednym ślubie gdzie goście ze strony Pana młodego co chwilę pielgrzymowali pod ołtarz żeby cyknąć fotki młodej parze. Możliwe ze ten certyfikat ma ograniczyć takie wycieczki, w sumie bardzo dobrze, bo przecież po to jest profesjonalny fotograf żeby on robił dobre zdjęcia w kościele.

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Mnie też się wydaję, że czas wreszcie zaczął przyspieszać
No mi tez i bardzo dobrze, bo się doczekać nie mogę już

Cytat:
Zgadzam się Życie nie jest łatwe i proste, najważniejsze jest to żeby w trudnych chwilach mieć oparcie w bliskiej osobie i być oparciem dla drugiej osoby.

Cytat:

skąd aż tylu?
Cytat:
No tak, ale te tiule i duperele to właśnie miłość nam dyktuje
No właśnie

My jesteśmy wakacyjną miłością Poznaliśmy się gdy byłam u kuzynki na wakacjach właśnie. Miałam wtedy niecałe 17 lat i nic nie wskazywało na to, że będziemy parą. Wpadłam mu w oko od razu, czego też M. nie ukrywał. Ja natomiast nie bardzo się ku niemu miałam Podobało mi się, że o mnie zabiegał, ale nic poza tym. Wróciłam do domu, no i zaczęło mi czegoś lub kogoś brakować, tzn jego Początkowo jednak się do tego nie przyznawałam, dalej jednak utrzymywaliśmy kontakt. Kilka razy się spotykaliśmy, zaprosiłam go na połowinki. Pamiętam jak miałam ochotę go pocałować na tych połowinkach, ale w sumie tego nie zrobiłam, on też nie choć obydwaj chcieliśmy, do dziś się z tego śmiejemy Zaczęło iskrzyć coraz mocniej no i po kilku dniach zostaliśmy parą, dokładnie w moje imieniny Równe 4 lata potem Tż mi się oświadczył
I tak sobie żyjemy, ciągle dbając o naszą miłość. To historia naszej miłości w wielkim skrócie
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-14, 18:20   #870
zaaaabcia
Zakorzenienie

ja poznalam mojego TZ na gg a dokladnie wygladalo to tak ze po przylocie do stanow miala stasznego dola nie chcialam nigdzie wychodzic dzwonilam co chwile do PL i wogole - tragedia ... calymi dniami przesiadywalam na internecie no a dokladnie na gg mojego brata no i ktoregos dnia moj TZ zagadal do mojego brata ( chodzili razem do szkoly w PL ale ja go nie znalam ) odpisalam mu ze brata nie ma ... on zapytal kim jestem i od tego zaczela sie nasza rozmowa ... przez jakies 4 miesiace gadalismy na gg pozniej przez tel .. a osobiscie poznalismy sie na urodzinach mojego brata no i 2 dni pozniej zostalismy oficialnie para jestesmy ze soba prawie 3 lata ( 2 czerwca bedzie nasza 3 rocznica ) w swieta Bozego Narodzenia byly nasze zareczyny a slub mamy 25lipca 09'
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości