|
|
#841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 4
Cytat:
![]() A co do musów Kolastyny, to mam poziomkowo-truskawkowy i póki co sobie leży, bo wykańczam kokosowe masło Ziaji, ale zapach tego musu jest ładny naprawdę i nawilżenie dobre A te masła Eveline to gdzie są w Krakowie, bo pewnie w Rossmannie nie ma jeszcze(w Naturze nie widziałam ani w SP)
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Snow: Brzmi kusząco
![]() Isa: w M1 nie ma kosmetyków - to tak w razie czego piszę gdybyś chciała coś kupić ![]() dzis rozpoczynam piwkowo-urodzinowy maraton - chciałam zaprosić kilka koleżanek na niedziele ale prawie każda może w inny dzień, więc jutro, sobota, niedziela i poniedziałek bedę świętować ćwierćwiecze ![]() Wiecie jak jeden tranlsator przetłumaczył angielskie Main Menu?? Zamiast główne menu (bo to chodzi o komputerowe "menu" ): Magistralna jadłospisowa kartka EDYCJA: na All znalazłam zel Balei zielona herbata+imbir moze byc ciekawy
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bardzo dobrze pamięam, jak w wieku 5-6 lat nakładałam maminą odżywkę Ultra Doux na wlosy mojej Barbie
Snow, ja mam maslo slonecznikowe (b.podoba mi się zapach, mimo że trudno go określić) Isa, w Krakowie kupisz te masla w Firlicie i na Szewskiej i na tej drugiej ulicy (nie pamiętam nazwy, prawie na orzeciwko jest A propos )Ja balsamowo stoje calkiem nieźle, bo mam na stanie : - 400 ml Niveę granatową (w obecnym uzytku) - Masło Eveline - Mleczko w sprayu TBS (zostalo ok. 1/2) - Balsam Palmer's (zostalo na jedno uzycie )No i jeszcze próbki (na szczęście niewiele) i oliwki : YR, Vaseline i Sephora. Balsamowo sobie zaszaleję we Wloszech
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko nawet nie zamierzam kupować nic kosmetycznego(jest tam Sephora, ale ja do S. rzadko zaglądam)
Dlatego jadę do M1, bo tam nie ma Rossmanna ani SP(a wybierałam się do Kazia na początku).BTW. "trzaśnijcie" Madziarra wiem, że są we Filricie, ale ja tam mam za daleko Em już mi 2 razy pisała żebym tam się wybrała po masełka Kiedyś może sobie zrobię wycieczkę w tamte rejony Krakowa.BTW. Zarejestrowałam się jakiś czas temu na stronie Natury i dziś napisałam parę postów na ich forum Trochę pozdradzam Wizaż
|
#845 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje urodziny też się zbliżają, ale raczej nie będę ich hucznie obchodziła, większość znajomych w rozjazdach ![]() A tłumaczenie... Cytat:
![]() To może wezmę i słonecznikowe Chociaż mam ochotę jeszcze na miód do ciała z serii Eco Care Bielendy, miałam próbkę i wydawało mi się przyjemne. Cytat:
![]() Oliwek nie licze jako balsamów, mam Sephora Brown i Huile Relax Clarinsa, ale czasami dodaję je do kapieli, czasami stosuję do masażu, więc traktuję je jako inny kosmetyk ![]() No i mam jeszcze olejek ze złotymi drobinkami Sephory w spray'u - kupiłam go na wyjazd do Egiptu i oczywiście nie użyłam ani razu |
|||
|
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
Snow, fajny ten olejek Clarinsa? Ja mialam kiedys (daaawno, jeszcze w liceum) miniature Tonic i fajny był. A jak oceniasz Relax? I jak go używasz?
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
Hucznie raczej nie będzie bo w sumie to powód raczej do smutków - z czego tu sie cieszyć
Posiedzimy przy piwku, ponarzekamy, poobgadujemy, pogadamybo z większoscią nie widziałam sie juz sto lat
|
|
#848 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
snow mam takie same plany
tylko że nie czekam na zużycie czegokolwiek, ale na przypływ gotówki i trochę poszaleję, zwłaszcza balsamowo Na stanie mam tylko czerwonego Garniera Hosenko miłego imprezowania
|
|
|
|
#849 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz czy dwa dodałam go też do kąpieli.Jest przyjemny, bardzo wydajny. Kiedyś byłam w Clarinsie na masażu aromaterapeutycznym Tonic i pamiętam, że zapachy były bardzo przyjemne, a wszystko było na bazie olejku, o którym piszesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Teraz czuję się skuszona i już chciałabym zacząć kupowanie - akurat nim przyjdzie paczka to pewnie zdążę pozużywać
|
|||
|
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hm.. a może ja sobie zrobie taką listę co mam do zużycia z kolorówki? czyt. wszystko
|
|
#851 | ||||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
No i nie mogę jej obciążyć na tyle, żeby 2 kobiety nie mogły podnieść jej na tyle, żeby wsadzić ją do autobusu/pociągu. Ale postaram się zabrać niewiele ciuchów, zeby kosmetyków się sporo zmieściło.Ja na miejscu będę mieć internet, więc myślę, ze się odezwę jakie są ceny i co jest jak już będę na miejscu. ![]() Cytat:
Też słyszałam o Alverde, ale w zeszłym roku przyznam się szczerze nie trafiłam na te kosmetyki (to też marka DM? ) podobnie jak na Baleę. No i też nie wiem, co mają fajnego.Jadę 11 a wracam 16. Taki przynajmniej jest plan, ale to zależy na kiedy dostanę bilety (czy promocyjne na pociąg, czy jednak pojadę autobusem). Wiecie jaki jest rozrzut cenowy między biletami kupionymi w Niemczech a w Polsce? Autobus relacji Kraków - Berlin w dwie strony - bilet kupiony w Krakowie kosztuje 285zł, a kupiony w Berlinie... 42€. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i morelowy dla dzieci, który też był świetny.U Niemców teraz są serie (to może być troszkę inaczej bo to moje własne próby pogodzenia się z językiem Goethego ):- z jeżyną i henną (chyba do ciemnych włosów) - z cytryną i oliwką (bodajże do normalnych i suchych) - z (chyba) brzoskwinią i olejem z orzechów włoskich (stawiam na to, ze to wygładzający, ale nie wiem )- z wanilią (chyba do suchych) - z figą i różą (do farbowanych) - morelowa dla dzieci. Będę krzyczeć. Tak jak mówię - muszę się pomieścić.![]() Jeżeli któraś krakowianka szuka musów Kolastyny, to są chyba w Drogerii Europejskiej. Ja balsamów mam mało, nawet przymierzam się do zakupu czegoś. Mam teraz granatowe mleczko Nivea w wielkiej butli, masło waniliowe Joanna, mleczko brązujące Nivea i balsam po opalaniu Avene. I tyle.![]() Kusi mnie masło Eveline, krem do ciała Tesori d'Oriente, masło kawowe Joanna i masło TBS orzech brazylijski. Ale to wszystko chyba dopiero jak wrócę z Niemiec, teraz trwa akcja wielkie oszczędzanie.
|
|
|
#852 | |
|
Zakorzenienie
|
I mijającym czasem .... Ehhh....
![]() Cytat:
![]() Mnie by wteż do UC cytryna+oliwka interesiło i coś z Alverde, Balei Z koloróki ciezko sie zdecydować na podstawie zdjeć, chyba ze by mieli cień Foxy z Clinique
|
|
#853 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
W razie czego poczekają na półce ![]() Ty też mnie właśnie skusiłaś, wynegocjowałam u mamy duże Emolium Fajnie mieć mamę farmaceutkę
|
|
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
iceflower no właśnie szampon i maska z serii cytryna + oliwka i albo coś z waniliowej, albo z brzoskwiniowo-orzechowej.
Szczególy i tak ustalimy, jak będziesz na miejscu - co jest, czego nie ma, ile miejsca Ci zostało po szaleństwach własnych ![]() Ja tylko na UD jestem chętna, niczym innym zawracała Ci głowy nie będę. |
|
|
|
#855 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Wiem, ze w TBS masła kosztują 15€, reszty cen nie znam. A co do tego Foxy, to zobacz sobie, czy jest ten kolor na www.clinique.de jak nie ma, to raczej nie znajdę go tam. Snow, ok.
|
|
|
#856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym urodziny to zawsze szczególny dzień Cytat:
Zrobił mi się pryszcz tuż przy linii górnej wargi i mnie boli No już nie miało się to badziewie gdzie pojawić tylko w taki miejscu
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze bym sie zadowoliła Beige Shimmer albo Lucky Penny (też mi sie podobają) choć i tak niewiele taniej wychodzi niż w PL ![]() ja też nie bede chciała dużo bo i tak nie mam gdzie zapasów trzymać Z Alverde tak ze 2 rzeczy, z Balei moze jakiś peeling i zel (o ile znjadziesz tym razem ), maske UD, zastanawiam sie nad masłem z wit E TBS i tymi cieniami, ale prawdopodobnie ze sie jeszcze rozmyśle Skoro bedziesz miała dostęp do neta to będziemy in tacz
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
A ile serii UD jest u Francuzów
Już od dawna planuję shopping w jakims fajnym europejskim mieście - polecę z pustą walizką, a wrócę z kilogramami kosmetyków ![]() edit: madziarra na stronie, do której wkleiłam linka są też reklamy tv - obejrzałam tą z oliwką i cytryną, a w niej dziewczynka myje włosy swojej lalce
|
|
|
|
#859 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Ja zmykam się poopalać, miłego dnia dziewczyny.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laski, wpadłam się przywitać
![]() Ziz, Snow, Nosku witajcie po wyjazdach Daria-jaka ładna fryzurka! |
|
|
|
#861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
ice Tobie również miłego
![]() tru dzień dobry ![]() Wciąż czekamy na Twoje fotki ze ślubu, pamiętasz? ![]() A bezcłówka przy wylocie z Sharm... Dostałam oczopląsu ![]() Hosenko no ja też się dziwię, bo sam pewnie też wróciłby obładowany zakupami, może niekoniecznie kosmetycznymi Ale na pewno nie uznałby po powrocie takiego wyjazdu za bezsensowny
|
|
|
|
#863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mogę Ci wysłać na maila? A na tej bezcłówce to na coś sie skusiłaś ?
|
|
|
|
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo chciałabym zobaczyć Napiszę Ci adres na PW, bo dostaję wystarczająco dużo spamu już na te adresy ![]() Skusiłam, a jakże Na L'eau D'Issey EDT 100 ml, w przypływie dobroci serca kupiłam tez TŻ dużą flaszkę męskiego Isseya Wzięłam też zestaw YSL "All for glamour" czy coś takiego - tusz Effet Faux Cils, korektor Touche Eclat i miniaturka Elle, a mamie kupiłam krem EL. Ogólnie przepuściłam trochę kasy
|
|
|
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
Tru, jakaś Ty ładna
i dziękuje za zyczenia (urodziny dopiero w niedziele )Pięknie wygladałaś, a połączenie bieli sukni i czerni oryginalne i dość nietypowe - gratuluje pomysłu
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() a ja za godzine ide do kosmetyczki na pedicure, wosk i henne. Mam okres, wiec tam umre (przy pedicure z łaskotek, przy wosku z bólu
|
#867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajne zakupy ![]() Cytat:
..nie przesadzaj...A tak na marginesie sukienka jest złota, a aksamitka w pasie brązowa |
||
|
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
tru Issey to moja pierwsza perfumiarska miłość, jeszcze z lat nastoletnich
Zawsze chciałam je mieć, zawsze kupowałam inne i teraz w końcu mam ![]() Wyglądałaś bosko |
|
|
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
A buteleczka Issey wersji letniej jest jeszcze tak słodko pomalowana ![]() Dal mnie to tez była pierwsza miłość i tak trwa nieprzerwanie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.

], new yorker, deichmann... ja tam jezdze tylko do h&m'a, bo tam zawsze wszystko jest 

)
Em już mi 2 razy pisała żebym tam się wybrała po masełka
Kiedyś może sobie zrobię wycieczkę w tamte rejony Krakowa.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Na "zbiorach kosmetycznych" jedna wizażanka miała sporo z Alverde - musze poszperac co ona pisała o nich
) podobnie jak na Baleę. No i też nie wiem, co mają fajnego.

No już nie miało się to badziewie gdzie pojawić tylko w taki miejscu
Moze bym sie zadowoliła Beige Shimmer albo Lucky Penny (też mi sie podobają) choć i tak niewiele taniej wychodzi niż w PL