Dlaczego nie chcemy miec dzieci? - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-17, 16:14   #841
rapifen
Zakorzenienie

Dot.: Dlaczego nie chcemy miec dzieci?

Cytat:
co do wydzielin fizjologicznych to każdy je wytwarza ale chyba oczywistym jest że własne mniej obrzydliwe niż cudze. poza tym dorosły zdrowy człowiek nie "fajda" się publicznie, na oczach innych.
nie sądze żeby sprawiało ci przyjemność mycie starców z odleżynami którzy mają biegunkę i oddają kał pod siebie, czasem na plecy.
Nie nie jest to fajne, to obrzydliwe i nieprzyjemne. A sami kiedyś będziemy starzy. To tak samo działa z dzieckiem normalni ludzie nie oddają kupy na partnera, nie robią zdjęć kupy, nie zachwycają się kupą. Kupa to nic ładnego, jest brzydkie i śmierdzi. I nikt mi nie powie że kupa pachnie i jest jakaś cool czy wybitnie fajna.

Cytat:
miałam nie pisać,ale te dziewczyny co piszą że obrzydza je kupa dziecka,to pewnie nie załatwiają potrzeb fizjologicznych wogóle,a nie mówie już o jakim kolwiek podcieraniu,to takie obrzydliwe przecież
Taaak bo ciebie kupa nie obrzydza. Skoro tak czemu nie rozpoczniesz kariery w oczyszczalni szamba? Płacą dużo, a to takie naturalne.

Edytowane przez rapifen
Czas edycji: 2009-11-17 o 16:18
rapifen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 16:24   #842
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201708220937 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
zal ci jej??????????????/ zal mi dziecka! jak nie chieli dziecka to mogli sie wykastrowac a nie marnowac dziecku zycie!

Cytat:
a wiec jak ktos brzydzi sie nieboszczyków ( a sa takie osoby) to tez nie ma szacunku dla siebie(bo keidys tez bedzie taki) i dla smierci? obrzydzenie to niechęc do kogos/czegos.
a to jakie ktos ma odczucia jest sprawa indywidualna. a to ze posypia sie obelgi niezadowolonych nie zmieni tych odczuc.
nieboszczyk/nowe zycie................ nastepne trafne porownanie
to jak napisze ze Ty jestes pasozytem swiata i do tego obrzydliwa bedzie ok?

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2009-11-17 o 16:26
OYE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 16:29   #843
rapifen
Zakorzenienie

Cytat:
no tak ale są ludzie którzy takimi osobami nie byliby w stanie sie zajmowac(np, te odruchy wymiotne), dlatego az tyle osób decyduje sie wynajac pielegniarki/opiekunki dla takich osób starszych(mimo ze sa to nie małe pieniadze). po prostu nie kazdy jest stworzony do takiej roli i mimo dobrych chceci nei jest w stanie wykonac takiej czynnosci. tak jak niektorych brzydzi widok krwi do tego stopnia ze mdleją itp. i takiej osoby nie zmusisz za zadne skarby aby zrobił np komus zastrzyk albo opatrzył skaleczenie.
No właśnie.
Ktoś kogo brzydzi krew nie pielęgniarką. Ktoś kogo brzydzą wymioty i dla kogo byłby to problem sprzątać brudne od kału toalety nie zostaje sprzątaczką.
Ktoś kto nie znosi zajmować się osobami starymi, myć ich nie będzie pracował w domu starców.
Ktoś kto brzydzi się wszy i brudu nie będzie pracował w schronisku dla bezdomnych.
Ktoś kto nie ma ochoty wstawać w nocy przez kilka miesięcy, sprzątać kupy przez długi czas, wymioty po prostu nie zostaje matką.

Nie rozumiem co w tym dziwnego że ludzi pewne sprawy brzydzą?
Nie mogłabym być właśnie 'szambonurkiem' - szambo jest dla mnie obrzydliwe. Super, świetnie, natura każdy robi kupę. Ale nie oznacza to że od razu muszę tego dotykać. Po prostu.

Bo starzy ludzie to mogą być be i fu i śmierdzieć, ale bobaski to są śliczne i ich kupcia pachnie kwiatuszkami a wymiociny jak cukierki.

Stary 2009-11-17, 16:32   #844
Blonde_Stranger
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
zal ci jej??????????????/ zal mi dziecka! jak nie chieli dziecka to mogli sie wykastrowac a nie marnowac dziecku zycie!
Albo oddać do adopcji,są rodziny które by wszystko dały za takie maleństwo i z pewnością byłoby mu lepiej niż u naburmuszonej mamusi i niedojrzałego tatusia,nie rozumiem dlaczego zdecydowali się wychowywać to dziecko jeśli jest takie niechciane? Strach przed utratą reputacji?

pozbędę się Noa Cacharel 95 ml!
Blonde_Stranger jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 16:32   #845
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sohf Pokaż wiadomość
w większości wypadków dla matki kupka dziecka nie jest juz obca kupą bo ja sie obcej tez brzydzę, zwłaszcza jak w lesie się na taka wybitnie nie zwierzęca człowiek natknie. bleeeee.
Prawda jest taka, że całkiem cudza fizjologia bardziej brzydzi - ale jeśli to fizjologia kogoś bliskiego, to już nie jest tak straszna. Nieważne czy tyczy się to zwierząt czy ludzi - po obcych kotach jak mi gdzieś narzygają, to też się mogę brzydzić, a jak mój tak zrobi, to po prostu sprzątam i tyle, nawet o tym nie myślę

Poza tym wiecie...każdy ma inny poziom obrzydliwości - są ludzie, którzy boją się krwi. Normalnie zboczeńcy! Wszyscy przecież mamy krew, a oni się boją jakby to coś nienormalnego było. Nie każdy musi rozumieć, dlaczego dla kogoś ktoś lub coś jest obrzydliwe...tak sobie uważają i już. Może i słowa nie były trafione, ale strach tutaj czasem swoje zdanie wypowiedzieć, żeby linczu nie było

Cytat:
Napisane przez memento12 Pokaż wiadomość
Ja mysle ze to powiedzenie o szklance wody to przenosnia.Kazda z dziewczyn przeciwna dzieciom mysli o chwili obecnej.Nie mysla o tym co bedzie na stare lata gdy zostana same ,bez rodzicow ,meza,bez rodziny.Piszesz o domu opieki,ja nigdy nie chcialabym spoedzic tak starosci ,wsrod obcych ludzi,bez poszanowania,wsrod pielegniarek ktore z obrzydzeniem na mnie by patrzyly i musialy mnie myc.Swoja starosc chce spedzic wsrod najblizszych mi osob,czujac sie bezpieczna i otoczona miloscia.Co mi z pieniedzy,skoro na starosc mialabym samotnie spedzac wigilie?No tak ,mozna wybrac sie do osrodka .dla samotnych,albo tulac sie po domach opieki,lub czekac az ktos z sasiadow mnie litosciwie zaprosi.Rodzina to sila,ogromna sila.A bedac samemu albo tylko z mezem takiej rodziny nie ma.Mysle ze osoby nie chcace dzieci ,beda tego gorzko zalowac ,ale coz,ich wybor.Ja tam moglabym przygarnac ktoras z nich w wigilie,niechby zakosztowala magii,ciepla i milosci rodzinnej,moge sie podzielic ,mam tego dostatek i dziekuje za to Bogu.
To żeś pojechała teraz z tą wigilią - dziękujemy, że tak łaskawie przygarniasz jakąś bezdzietną, żeby jej pokazać jak masz fajnie A może ktoś jest szczęsliwy będąc wyłącznie z mężem/facetem? Może nie odczuwa tej potrzeby co Ty, a jednak będzie szczęśliwy? To że nie będzie mieć dzieci, nie oznacza, że musi koniecznie spędzać samotnie wigilię? A równie dobrze to i z dziećmi może się tak zdarzyć, jak wyfruną...i nie będą chciały wrócić. A taka osoba bezdzietna może sobie mieć i magię i ciepło...które tak litościwie im chcesz podarować, aby mogły Ci zazdrościć w głębi serca

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 16:34   #846
rapifen
Zakorzenienie

Ach i mam nadzieje że wszystkie panie które wręcz krzyczą że kupka dziecka jest kochana, sprzątają po swoim psie .
Milion razy weszłam w psią kupę. W dziecięcą nigdy.

Stary 2009-11-17, 16:36   #847
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
a jakim prawem Ty obrazasz dzieci?
dokaldnie napisalas to samo co ja ze obrzydliwe i pasozyty
twoje zachowanie i poglady sa obrzydliwe takze Ty jestes obrzydliwa
nie tak myslisz o dzieciach, przeciesz ide twoim tokiem myslenia
nie tak ma byc?

Cytat:
a gdzie ja porownuje nieboszczyka do nowego zycia? naucz sie czytac! skoro kazdy był dzieckiem to nei moze sie brzydzic dzieci to ten sam tok myslenia ze skoro kazdy bedzie kiedys martwy to nie moze brzydzic sie nieboszczyków!
czy ty w ogole wiesz co piszesz gdzie dzieci do nieboszczykow

Mozesz ise brzydzic kupy czy wymiotow ale nie dziecka Pisac ze brzydzisz sie dzieci to, to samo co pisac ze brzydzisz sie ludzi
A zwloki to co innego

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2009-11-17 o 16:46

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-17, 16:41   #848
ira21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blonde_Stranger Pokaż wiadomość
Albo oddać do adopcji,są rodziny które by wszystko dały za takie maleństwo i z pewnością byłoby mu lepiej niż u naburmuszonej mamusi i niedojrzałego tatusia,nie rozumiem dlaczego zdecydowali się wychowywać to dziecko jeśli jest takie niechciane? Strach przed utratą reputacji?
Swięta racja

Uzębienie
ira21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 16:47   #849
Dorotka...
Rozeznanie

A ja mam 23 lata i wiem, że do 30 nie chce mieć dziecka. Nie mam instynktu macierzyńskiego nie lubię dzieci, nie mam do nich w ogóle podejścia. Jak ktoś mi wciska małe dziecko na ręce mam ochotę krzyczeć!

"people don't get what they deserve, they just get what they get".
Dorotka... jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 16:59   #850
memento12
Zakorzenienie

[QUOTE=bura kocurka;15336979]Prawda jest taka, że całkiem cudza fizjologia bardziej brzydzi - ale jeśli to fizjologia kogoś bliskiego, to już nie jest tak straszna. Nieważne czy tyczy się to zwierząt czy ludzi - po obcych kotach jak mi gdzieś narzygają, to też się mogę brzydzić, a jak mój tak zrobi, to po prostu sprzątam i tyle, nawet o tym nie myślę

Poza tym wiecie...każdy ma inny poziom obrzydliwości - są ludzie, którzy boją się krwi. Normalnie zboczeńcy! Wszyscy przecież mamy krew, a oni się boją jakby to coś nienormalnego było. Nie każdy musi rozumieć, dlaczego dla kogoś ktoś lub coś jest obrzydliwe...tak sobie uważają i już. Może i słowa nie były trafione, ale strach tutaj czasem swoje zdanie wypowiedzieć, żeby linczu nie było

To żeś pojechała teraz z tą wigilią - dziękujemy, że tak łaskawie przygarniasz jakąś bezdzietną, żeby jej pokazać jak masz fajnie A może ktoś jest szczęsliwy będąc wyłącznie z mężem/facetem? Może nie odczuwa tej potrzeby co Ty, a jednak będzie szczęśliwy?
Teraz moze i tak ,ale na starosc jak meza zabraknie i sila rzeczy rodzicow ,to juz tak kolorowo nie bedzie

To że nie będzie mieć dzieci, nie oznacza, że musi koniecznie spędzać samotnie wigilię?
Ciekawe z kim ja spedzi ,jesli pierwszy maz zejdzie z tego swiata?Ze znajomymi i ich rodzinami albo w przytulku.Jak sam sobie rodziny nie stworzysz to jej nie bedzie na starosc.No jeszcze rodzenstwo ,ale niefajnie siedziec samotnie wsrod szczesliwej rodziny ,nieprawdaz?

A równie dobrze to i z dziećmi może się tak zdarzyć, jak wyfruną...i nie będą chciały wrócić. A taka osoba bezdzietna może sobie mieć i magię i ciepło...które tak litościwie im chcesz podarować, aby mogły Ci zazdrościć w głębi serca

Owszem ,ale to zalezy jak sobie dzieci wychowasz i w jakich stosunkach z nimi bedziesz.Podkreslam ze chodzi mi o stare late,a nie o czad terazniejszy kiedy ma sie mnostwo znajomych ,pieniadze ,czas na podroze i kolorowe zycie,rodzicow.Pisze to na swoim przykladzie,jest nas 4 rodzenstwa,kazdy juz na swoim,i jak zbieramy sie wszyscy w rodzinnym domu z rodzinami to jest super.Mama ostatnio zaprosila sasiadke na wigilie ,kobieta bezdzietna ,80 lat ,schorowana ,meza juz nie ma ,jest sama jak kolek.Owszem ,spedzila ta wigilie z nami ale widac w jej oczach bylo smutek, jednak byla u obcych ludzi.Z ta roznica ze ona dzieci miec nie mogla.Ja tak bym nie chciala Piszesz ze pojechalam z ta wigilia ,widzisz ,sa ludzie wrazliwi i nie,mi przyszlo to do glowy jako argument posiadania dzieci

Edytowane przez memento12
Czas edycji: 2009-11-17 o 17:10
memento12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 16:59   #851
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta

a od kiedy to dziecko jest "cos"?
Stary 2009-11-17, 17:01   #852
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Blonde_Stranger Pokaż wiadomość
Wydaje wam się że to jest tak hop siup oddać dziecko do adopcji? że to jak oddać sweter który nam się nie podoba do sklepu?przecież ona nosiła to dziecko pod sercem 9 miesięcy . Z drugiej strony masz rację , strach przed utratą reputacji- bo w takim zakłamanym i fałszywym kraju jak Polska gdyby chciała oddać dziecko do adopcji zostałaby chyba zlinczowana tak jak wy pastwicie się nad dziewczyną która miała odwagę powiedzieć co czuje.
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 17:02   #853
rapifen
Zakorzenienie

A co z aborcją? W innych krajach jest legalna, forumowiczki są z różnych stron świata. Czemu to nie ma prawa bytu?

Z resztą fajnie, bo 9 miesięcy ciąży to po prostu sama przyjemność a w Polsce adopcja jest "tak łatwa" że szok :/

Stary 2009-11-17, 17:06   #854
konwalijka82
Raczkowanie

[QUOTE=OYE;15337075]a jakim prawem Ty obrazasz dzieci?
nie tak ma byc?

To było poniżej pewnego poziomu- obrażać ludzi których się nie zna, bo mieli czelność na publicznym forum we właściwym dodam wątku wyrazić opinie. Matko nie ma już naprawdę na tym świecie miejsca gdzie można być sobą i mówić to co się myśli bo z każdej strony wyłazi z ludzi zwykła żółć.

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
A co z aborcją? W innych krajach jest legalna, forumowiczki są z różnych stron świata. Czemu to nie ma prawa bytu?

Z resztą fajnie, bo 9 miesięcy ciąży to po prostu sama przyjemność a w Polsce adopcja jest "tak łatwa" że szok :/
No właśnie-popieram.W Polsce kobieta po prostu musi być matką bo jeśli ma prawo powiedzieć nie to najlepiej ukamienujmy ją. Proces adopcyjny po pierwsze trwa wieki, po drugie ludzie w Polsce chcą adoptować tylko zdrowe ślicznie dzieciątka a nie wyrośnięte 4 latki z rodzin patologicznych. Hipokryzja goni hipokryzje.
Stary 2009-11-17, 17:09   #855
OYE
Zakorzenienie

[QUOTE=konwalijka82;153377 01]
Cytat:
a jakim prawem Ty obrazasz dzieci?
nie tak ma byc?

To było poniżej pewnego poziomu- obrażać ludzi których się nie zna, bo mieli czelność na publicznym forum we właściwym dodam wątku wyrazić opinie. Matko nie ma już naprawdę na tym świecie miejsca gdzie można być sobą i mówić to co się myśli bo z każdej strony wyłazi z ludzi zwykła żółć.

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

No właśnie-popieram.W Polsce kobieta po prostu musi być matką bo jeśli ma prawo powiedzieć nie to najlepiej ukamienujmy ją. Proces adopcyjny po pierwsze trwa wieki, po drugie ludzie w Polsce chcą adoptować tylko zdrowe ślicznie dzieciątka a nie wyrośnięte 4 latki z rodzin patologicznych. Hipokryzja goni hipokryzje.
Tak masz racije. Dokladnie do takiego niskiego musialam sie znizyc by moze Manhatan i niektore inne zrozumialy co naprawde pisza, piszac ze dzieci sa obrzydliwe i pasozyty. Tym obrazila moje dziecko tak jak i wile innych. Ale watpie czy nawet tym zrozumie.
Stary 2009-11-17, 17:13   #856
konwalijka82
Raczkowanie

[QUOTE=OYE;15337811]
Cytat:
Napisane przez konwalijka82 Pokaż wiadomość
Tak masz racije. Dokladnie do takiego niskiego musialam sie znizyc by moze Manhatan i niektore inne zrozumialy co naprawde pisza, piszac ze dzieci sa obrzydliwe i pasozyty. Tym obrazila moje dziecko tak jak i wile innych. Ale watpie czy nawet tym zrozumie.
Ja rozumiem jej uczucia i może nie burzę się tak jak reszta ponieważ nie jestem matką i nie planuję w najbliższym czasie nią być. Są ludzie i ludzie i uważam że po prostu trzeba to uszanować bo, zresztą napisałam to już wcześniej ta kłótnia do niczego dobrego nie prowadzi. Rozumiem twój gniew ale ciągnięcie tych słownych przepychanek nie sprawi że Manhattan zmieni swoje zdanie.PEACE
Stary 2009-11-17, 17:14   #857
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolezankaa Pokaż wiadomość
każda kobieta po 20 po prostu nabiera instynktu macierzyńkiego i bardzo chce mieć dziecko.. no ale są wyjątki..
Ja znam mnóstwo takich wyjątków , łacznie ze sobą. Mam 32 lata.
Dzieci mnie brzydzą i denerwują.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett

Edytowane przez Elfir
Czas edycji: 2009-11-17 o 17:40
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 17:16   #858
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:

nieboszczyk/nowe zycie................ nastepne trafne porownanie
to jak napisze ze Ty jestes pasozytem swiata i do tego obrzydliwa bedzie ok?
A nie uważasz, że przeginasz? Manhatan17 już się uspokoiła i wyraża mniej emocjonalnie, a Ty nadal rzucasz mięsem...po co?!

Cytat:
Prawda jest taka, że całkiem cudza fizjologia bardziej brzydzi - ale jeśli to fizjologia kogoś bliskiego, to już nie jest tak straszna. Nieważne czy tyczy się to zwierząt czy ludzi - po obcych kotach jak mi gdzieś narzygają, to też się mogę brzydzić, a jak mój tak zrobi, to po prostu sprzątam i tyle, nawet o tym nie myślę

To żeś pojechała teraz z tą wigilią - dziękujemy, że tak łaskawie przygarniasz jakąś bezdzietną, żeby jej pokazać jak masz fajnie A może ktoś jest szczęsliwy będąc wyłącznie z mężem/facetem? Może nie odczuwa tej potrzeby co Ty, a jednak będzie szczęśliwy?
Teraz moze i tak ,ale na starosc jak meza zabraknie i sila rzeczy rodzicow ,to juz tak kolorowo nie bedzie

To że nie będzie mieć dzieci, nie oznacza, że musi koniecznie spędzać samotnie wigilię?
Ciekawe z kim ja spedzi ,jesli pierwszy maz zejdzie z tego swiata,ze znjomymi i ich rodzinami albo w przytulku.Jak sam sobie rodziny nie stworzysz to jej nie bedzie na starosc.No jeszcze rodzenstwo ,ale niefajnie siedziec samotnie wsrod szczesliwej rodziny ,nieprawdaz?

A równie dobrze to i z dziećmi może się tak zdarzyć, jak wyfruną...i nie będą chciały wrócić. A taka osoba bezdzietna może sobie mieć i magię i ciepło...które tak litościwie im chcesz podarować, aby mogły Ci zazdrościć w głębi serca

Owszem ,ale to zalezy jak sobie dzieci wychowasz i w jakich stosunkach z nimi bedziesz.Podkreslam ze chodzi mi o stare late,a nie o czad terazniejszy kiedy ma sie mnostwo znajomych ,pieniadze ,czas na podroze i kolorowe zycie,rodzicow.Pisze to na swoim przykladzie,jest nas 4 rodzenstwa,kazdy juz na swoim,i jak zbieramy sie wszyscy w rodzinnym domu z rodzinami to jest super.Mama ostatnio zaprosila sasiadke na wigilie ,kobieta bezdzietna ,80 lat ,schorowana ,meza juz nie ma ,jest sama jak kolek.Owszem ,spedzila ta wigilie z nami ale widac w jej oczach bylo smutek, jednak byla u obcych ludzi.Z ta roznica ze ona dzieci miec nie mogla.Ja tak bym nie chciala Piszesz ze pojechalam z ta wigilia ,widzisz ,sa ludzie wrazliwi i nie,mi przyszlo to do glowy jako argument posiadania dzieci
No to dziękujemy za argumenty ZA (w wątku dlaczego jesteśmy PRZECIW), może to i dobry argument, ale napisałaś to tak ironicznie, że aż mnie to zabolało. A jak ktoś dzieci mieć nie może, to już po prostu jest bez szans, na starość to iść tylko się wieszać. Albo jak dzieci pojadą do drugich rodziców na święta, a dla Ciebie to za daleko, albo są w innym kraju i nie mogą akurat teraz przyjechać (pomimo, że są święta). No to co...skaczemy z okna, bośmy sami. Pewnie, że to smutno tak być samemu na wigilii, ale wybacz - nie musi tak być i nie tylko dzieci mogą to poprawić. Miałam w rodzinie osoby starsze bezdzietne, ciotki mąż szybko umarł i nie mieli dzieci - nie kojarzę, żeby bywała sama w wigilię, zawsze sobie znalazła osoby, które je z nią spędzały.
Trzeba zaakceptować, że nie każdego cieszy to samo.

Stary 2009-11-17, 17:18   #859
konwalijka82
Raczkowanie

Są ludzie którym po prostu dobrze jest tylko we dwoje. Potrzeba dopełnienia związku może pojawić się z czasem, może też nigdy się nie pojawić.Czasy się zmieniają i wiele moich koleżanek odkłada decyzję o dziecku na póżniej. Inwestują w siebie i w swój związek. W końcu dobra matka to spełniona i szczęśliwa matka

Edytowane przez konwalijka82
Czas edycji: 2009-11-17 o 17:25

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-17, 17:19   #860
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
no coz tak jak dla ciebie dzieci sa pasozytami i cie brzydza tak ludzie z takim pogladami jak twoje dla mnie sa pasozytami swiata i mnie brzydza
ok to teraz juz cie nie obrazam
teraz nie pisze tylko o tobie tylko o wszystkich co maja takie samo podejscie jak ty
ehh szkoda mojego pisania bo z pewnoscia dalej uwazasz ze to twoje poglady a nie obrazanie ludzi

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2009-11-17 o 17:35
Stary 2009-11-17, 17:23   #861
Dorotka...
Rozeznanie

wow nie doczytałam całego wątku, a widzę, że tu toczy się dyskusja pomiędzy kobietami, które nie lubią dzieci i tymi, które nad każdym małym człowieczkiem się rozpływają.
Co do aborcji uważam, że powinna być legalna i tyle. A jeśli chodzi o adopcję to niestety procedury jakie trzeba przejść, żeby zaadoptować dziecko to jest jakaś wielka masakra.
Oye ja też często używam słowa pasożyt, nawet w House'ie w jednym epizodzie on też tak nazywał dziecko Nie musisz się tak burzyć.

"people don't get what they deserve, they just get what they get".
Dorotka... jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 17:36   #862
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorotka... Pokaż wiadomość
wow nie doczytałam całego wątku, a widzę, że tu toczy się dyskusja pomiędzy kobietami, które nie lubią dzieci i tymi, które nad każdym małym człowieczkiem się rozpływają.
Co do aborcji uważam, że powinna być legalna i tyle. A jeśli chodzi o adopcję to niestety procedury jakie trzeba przejść, żeby zaadoptować dziecko to jest jakaś wielka masakra.
Oye ja też często używam słowa pasożyt, nawet w House'ie w jednym epizodzie on też tak nazywał dziecko Nie musisz się tak burzyć.
Nie...ten wątek jest całkiem spoko, warto sobie poczytać - to dopiero ostatnio coś się dziewczyny zaczęły mięsem obrzucać...zdarza się co jakiś czas niestety

Hmm..w pewnym sensie z tym pasożytem...coś Ci jednak przez 9 miesięcy rośnie w brzuchu i zabiera Tobie składniki odżywcze, które sobie sama aplikujesz - po to tylko, żeby rosnąć i się rozwijać. Jedyna różnica jest taka, że nie zamierza się w Tobie rozmnażać
Tylko nie bijcie, żartowałam..

Stary 2009-11-17, 17:43   #863
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe z kim ja spedzi ,jesli pierwszy maz zejdzie z tego swiata?Ze znajomymi i ich rodzinami albo w przytulku.Jak sam sobie rodziny nie stworzysz to jej nie bedzie na starosc.No jeszcze rodzenstwo ,ale niefajnie siedziec samotnie wsrod szczesliwej rodziny ,nieprawdaz?
Znam mnóstwo kobiet, które mają dzieci i są samotne nawet w Wigilię.
Bo dzieci za granicą, bo się poobrażały, albo dzieci zmarły wcześniej niż one.
Dzieci jako lek na samotność - co za egoistyczne podejscie!

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 17:45   #864
Blonde_Stranger
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
Określam tylko na podstawie tego,co napisałaś jeśli opisujesz jak ktoś ciągle chodzi,narzeka,smuci się i bije od niego niechęć do dziecka,to nie dziw się że osoby obiektywne podsumują to krótko i treściwie.

pozbędę się Noa Cacharel 95 ml!
Blonde_Stranger jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 17:50   #865
memento12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
A nie uważasz, że przeginasz? Manhatan17 już się uspokoiła i wyraża mniej emocjonalnie, a Ty nadal rzucasz mięsem...po co?!

No to dziękujemy za argumenty ZA (w wątku dlaczego jesteśmy PRZECIW), może to i dobry argument, ale napisałaś to tak ironicznie, że aż mnie to zabolało. A jak ktoś dzieci mieć nie może, to już po prostu jest bez szans, na starość to iść tylko się wieszać. Albo jak dzieci pojadą do drugich rodziców na święta, a dla Ciebie to za daleko, albo są w innym kraju i nie mogą akurat teraz przyjechać (pomimo, że są święta). No to co...skaczemy z okna, bośmy sami. Pewnie, że to smutno tak być samemu na wigilii, ale wybacz - nie musi tak być i nie tylko dzieci mogą to poprawić. Miałam w rodzinie osoby starsze bezdzietne, ciotki mąż szybko umarł i nie mieli dzieci - nie kojarzę, żeby bywała sama w wigilię, zawsze sobie znalazła osoby, które je z nią spędzały.
Trzeba zaakceptować, że nie każdego cieszy to samo.
Niepotrzebnie Cie to boli,ja pisalam o kobietach ktore swiadomie siebie skazuja na samotnosc w przyszlosci,czyli bezdzietne z wyboru,a nie o tych ktore nie moga.
Stary 2009-11-17, 17:51   #866
ira21
Zadomowienie

[QUOTE=rapifen;15336589]nie sądze żeby sprawiało ci przyjemność mycie starców z odleżynami którzy mają biegunkę i oddają kał pod siebie, czasem na plecy.
Nie nie jest to fajne, to obrzydliwe i nieprzyjemne. A sami kiedyś będziemy starzy. To tak samo działa z dzieckiem normalni ludzie nie oddają kupy na partnera, nie robią zdjęć kupy, nie zachwycają się kupą. Kupa to nic ładnego, jest brzydkie i śmierdzi. I nikt mi nie powie że kupa pachnie i jest jakaś cool czy wybitnie fajna.

Taaak bo ciebie kupa nie obrzydza. Skoro tak czemu nie rozpoczniesz kariery w oczyszczalni szamba? Płacą dużo, a to takie naturalne.[/QUOTE]
dzięki ludziom tam pracujących nie pływasz w fekaliach kochana,a praca w oszyszczalni nie polega na grzebaniu w kupie.ale widze że w szkole jeszcze tego nie mieliście.

Uzębienie
Stary 2009-11-17, 17:53   #867
Zafirah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ira21 Pokaż wiadomość
a ja sie zastanawiam dlaczego "niedzieciate" nie mają pojęcia o kulturalnym wysławianiu sie.
Słucham?? Jestem "niedzieciata". Zacytuj i podkreśl mi choć jeden fragment moich postów w których wyrażam się tutaj niekulturalnie. To raczej świadczy o wysokości Twojej kultury, że na podstawie postów jednej zbyt nerwowej Wizażanki z góry określasz mianem buraka bez kultury wszystkie osoby, które nie chcą mieć dzieci...

A argument o tym, że większe prawo glosu w kwesti posiadania/ nie posiadania dzieci mają matki jednego dziecka, które nie chcą mieć więcej dzieci i świadomie się na to decydują jest kretyński. No właśnie - maja jedno dziecko i skoro nie chcą więcej to raczej świadczy na niekorzyść ich posiadania, prawda?

Zafirah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 17:54   #868
ira21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
Ach i mam nadzieje że wszystkie panie które wręcz krzyczą że kupka dziecka jest kochana, sprzątają po swoim psie .
Milion razy weszłam w psią kupę. W dziecięcą nigdy.

to następnym razem patrz pod nogi dokładniej i problem zniknie

Uzębienie
Stary 2009-11-17, 17:56   #869
rapifen
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki ludziom tam pracujących nie pływasz w fekaliach kochana,a praca w oszyszczalni nie polega na grzebaniu w kupie.ale widze że w szkole jeszcze tego nie mieliście.
Ale masz żałosne argumenty. Na prawdę.

Cytat:
to następnym razem patrz pod nogi dokładniej i problem zniknie
To nie ja mam problem, tylko ludzie którzy nie sprzątają.
Ok zacznę robić kupę pod twoim oknem, bo to takie naturalne - uważaj, patrz tylko pod nogi. Po prostu podaj adres, bardzo chętnie się tam pozałatwiam.

o matko ira21 właśnie zobaczyłam twój suwaczek. Ty po prostu jesteś nawiedzoną mamuśką, nawet nie wiem po co ja odpisuje na twoje często dość durne teksty w moją stronę.

Edytowane przez rapifen
Czas edycji: 2009-11-17 o 17:58
Stary 2009-11-17, 18:02   #870
memento12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Znam mnóstwo kobiet, które mają dzieci i są samotne nawet w Wigilię.
Bo dzieci za granicą, bo się poobrażały, albo dzieci zmarły wcześniej niż one.
Dzieci jako lek na samotność - co za egoistyczne podejscie!
Wcale nie egoistyczne,Tak juz jest na tym swiecie ,ze malzonkowie staraja sie zostawic cos po sobie,przedluzaja swoj rod,slyszalas cos o pokoleniach?Tak jest swiat stworzony i juz .Dla mnie egoistyczne jest np.to ze kobieta nie karmi majac pokarm zeby nie stracic pieknych piersi.Zeby kazdy myslal tak jak kobiety ktore dzieci miec nie chca,to swiat by sie skonczyl.Czyli bardzo dobrze ze sa w mniejszosci.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości