Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-11, 07:34   #841
aniago25
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

Ja już od 6.30 nie śpie, zjadłam śniadanko i myśle co dalej robić
Szukałam dzisiaj gabinetu z usg 3d bo jak mi lekarz nie powie jaka jest płeć na połówkowym badaniu to pójdę na 3d i przy okazji bedzie pamiatka filmik i zdjęcia
Stary 2009-05-11, 07:38   #842
klaudiaaa86
Zadomowienie

Miss hot, mysmy wczoraj zakupili karnisz Firanki w sumie mamy ale jakie swietne widzielismy w Castoramie, takie pistacjowe zaslony a firanka w samochodziki, super razem wygladalo.. no ale jak sie nie zna plci to samochod odpada ) Chcielismy zaslony jakies bajkowe ale ciezko, ani w Leroy Merlin ani nigdzie u nas nie ma... To samo z dywanikami, byly w Walta Disneya ale jakosciowo strasznie takie szorstkie i nie przyjemne w dotyku

Ja znow cala noc nie spalam, nie pamietam kiedy nie mialam problemow z zasnieciem.. Wierce sie z lewa na prawo, w kazdej pozycji mi nie wygodnie, brzuch przy kazdym przetoczeniu sie boli, a na plecach nie umiem spac bo wszystko ponaciagane wtedy mam. Na dodatek ze 2.3 razy nie moglam zlapac oddechu.. Nos zapchany jak zwkle w nocy (choc nie mam kataru) i gardlo suche i normalnie sie dusilam czytalam ze to normalne ale stracha mi to narobilo niezlego, Od paru nocy tak mam a gdzie tam do wrzesnia

Ps dzis na 11 jade na to szkolenie zdecydowalam sie i zob jak bedzie

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 07:57   #843
Nika1980
Zakorzenienie

Witajcie moje drogie!!
ależ wy dużo piszecie w weekendy
my spędziliśmy piękny weekend , pogoda była super, w sobotę lunch w restauracji, potem długi spacer w słońcu, potem mąż mył samochodzik a ja pieliłam w ogródeczku, przesadziłam kilka kwiatów

w niedzielę cały dzień byli u nas znajomi z dzieciaczkami( nagadałam się po polsku), a wieczorem do 21 siedzieliśmy w ogródku z sąsiadem ( panowie przy piwku a ja z ice tea) więc się nagadałam po holendersku...

no a teraz ..odliczamy dni do Paryża...

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
udało się
to ja w dniu dzisiejszym - polowa 21 tc
i ubranka od mamy
śliczny brzuszek i ubranka też
Cytat:
kolejne
Cytat:
kolejne
o jak dużo ubranek, ja też mam tak dużo, bo od siostry dostałam, teraz leżą w pokoiku dzidzi i czekają na komodę albo szafę hihi

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Nie wiem. Musiałabyś się do niego "przymierzyć", podnieść samą gondolę. Jak patrzyłam na te wózki na ulicy, to nie widziałam, gdzie się tę gondolę trzyma, jak się przenosi. Dużo wózków ma rączkę w budce gondoli, co ułatwia sprawę, no i są ciut lżejsze.
mój ma właśnie taki "trzymanko" i jest bardzo poręczne faktycznie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Co do wózka, to ostatnio rozmawialiśmy na ten temat z małżem i chyba kupimy używany - jest fajny komis u nas i duży wybór, także za jakiś czas się wybierzemy
Z wagą nie mamy problemów, bo mieszkamy w domku, więc nie będziemy dużo dźwigać wózka
bardzo polecam, bo wtedy możecie kupić wózek dobrej firmy, bardzo dobrej jakości, zwykle te wózki są w dobrym stanie, oczywiście trzeba poszukać i sprawdzić.
wczoraj odwiedzili nas znajomi, mają 2 dzieci , trzecie w drodze, więc doświadczenie jak najbardziej i też mówią, że kupowali używane wózki dobrych firm- mały ma 3 latka- nic się w nich nie zepsuło, wszystko działa super przez długi czas.

ja też w domku więć całe szczęście wagąsię nie muszę przejmować, ale rozumiem, że jak dziewczyny na 4 piętrze mieszkają to waga jest powaznym argumentem.

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Witajcie, a my ponownie jesteśmy na lubelszczyźnie, burza nas nie ominęła, była lightowa i nawet Gabi się podobała :-D

Wczoraj bylismy na wizycie u ginka, koniec z duphastonem, yoopiii!!! Płeć się nie zmieniła - dalej jest DZIEWCZYNKA :-D Ale 100% pewność co do płci będziemy mieli dopiero jak się już urodzi. Według USG waży 345 gram, więc nie będzie to duże dzieciątko - oo jak się cieszę, będzie łatwo urodzić Posłuchaliśmy serducha, Gabi strasznie się uradowała że może usłyszeć chociaż tak dzidzi, bo codziennie do niej gada a ta nie odpowiada hihihii ))))
super wieści Orzeszek

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
malin super ten wózeczek , nie widziałam go wcześniej.
A to mój brzusio wczorajszy
śliczny brzusio!!

Klaudia, miłego kursu

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 08:00   #844
sweetpinky
Zakorzenienie

Hello
Po tym weekendzie jestem strasznie wykończona (zresztą jaki weekend jak go nie miałam )
3 dni z rzędu do Lublina czyli jakieś 720 km w aucie naprawdę dało mi w kość jeśli chodzi o mój kręgosłup ale naszczęście wszystko do przodu w zerowych terminach oby reszta tak samo poszła

Do dziewczyn z zaparciami!
Moja mama w Leclercu na stoisku ze zdrową żywnością kupiła mi nektar z suszonych śliwek! rewelacja. Jest w butelce 750 ml i z czerwoną etykietką a butelka jest brązowa. Firma - Rabenhorst.
O tak wygląda zresztą:
http://www.rabenhorst.de/index.php?id=390
naprawdę polecam

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 08:09   #845
katarzinka
Wtajemniczenie

cześć

Cytat:
Hej mamusie u mnie burza na dworze i w domu troszkę pokłóciłam się z mężem niby już rozmawiamy ale jakoś taki mam żal w sobie i non stop płacze, ale mam dzisiaj dzień
Śliczne wszystkie ubranka, ale was naszło na zakupy
Biedroneczkaolga śliczny brzuszek.
bedzie dobrze

ja mam dziś trudny dzień w pracy wiec tylko sie witam i zmykam
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 08:21   #846
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Dzień dobry! Już po kłuciu i bez 21 zł w portfelu. Kazałam sobie zrobić jeszcze badanie poziomu żelaza, bo jestem ciekawa, czy dalej mam tak strasznie przekroczoną normę. Nie jestem zadowolona tylko z mojej próbki moczu, bo miałam problemy rano (a wszystko to dlatego, że o 4 się obudziłam i musiałam lecieć do toalety). Mam nadzieję, że wynik nie będzie za bardzo zafałszowany.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 08:25   #847
Nika1980
Zakorzenienie

a ja jeszcze w szlafroku ale zmykam pod prysznic i sprzątać po wczorajszym party

aaaa to mój brzuszek na sobotnim spacerku...18 tyg dokładnie

a z dobrych wieści : mała kopnęła w sobotni poranek trzy razy tak że nawet mąż poczuł tyle siły w małym ciałku...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mei 027.jpg (82,9 KB, 49 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-11, 08:30   #848
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Dziewczyny 18-tygodniowe - piszecie o ruchach Waszych dzieci, a ja nadal nic nie czuję. Jak to czytam, to się tylko mocniej denerwuję i boję o swojego brzdąca...
Stary 2009-05-11, 08:31   #849
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny 18-tygodniowe - piszecie o ruchach Waszych dzieci, a ja nadal nic nie czuję. Jak to czytam, to się tylko mocniej denerwuję i boję o swojego brzdąca...
nie martw się, jak widać należysz do tych dziewczyn co poczują później

Stary 2009-05-11, 08:32   #850
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
nie martw się, jak widać należysz do tych dziewczyn co poczują później
Ale ja nie rozumiem, dlaczego i dlaczego Wy już tak mocno czujecie dzieci
Stary 2009-05-11, 08:38   #851
zartownis
Zadomowienie

Czesc laseczki
Odkad wyszedl TZ (gdz 0500) nie moglam spac, tak ptaszki dzioby za oknem darly. Dzisiaj pn wiec zabieram sie za sprzatanie, prasowanie po weekendzie
Cytat:
Ja już od 6.30 nie śpie, zjadłam śniadanko i myśle co dalej robić
Szukałam dzisiaj gabinetu z usg 3d bo jak mi lekarz nie powie jaka jest płeć na połówkowym badaniu to pójdę na 3d i przy okazji bedzie pamiatka filmik i zdjęcia
Wlasnie mi przypomnialas, ze juz czas umowic sie na 3D/4D. Gabinet juz znalezelismy w Hollandii. Nagraja cale badanie na DVD (60 min), nagrywaja z glosem (pewnie doktora) co widac na obrazie, zeby kazdy pozniej ogladajacy wiedzial co widzi. Do tego CD Room ze wszystkimi zdjeciami, nawet bedzie przeplyw krwi w kolorze i dodatkowo sprawdza zdrowie malucha . Filmiki i 6 zdjec w kolorze. A to wszystko tylko za 100eu
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-11, 08:42   #852
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
kochanie spokojnie, mamy z pierwszą ciążą mogą czekać nawet do 20 tyg, więc to zupełnie normalne.
ja też nie wiem czemu tak wcześnie poczułam, ale pani na echu powiedziała, że ja będę należeć do tej grupy, która czuje wcześnie, myslę że to kwestia mojej budowy oraz ułożenia macicy. połozna też nie była zdziwiona, że coś czuję. ja jestem jedyną zdziwioną osobą w tym temacie

no worries jak cię niedługo kopnie to będziesz z rozrzewnieniem wspominać te czasy spokoju
może masz tak ułożoną macicę , że poczujesz ruchy późnije , nie martw się

Stary 2009-05-11, 08:48   #853
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja nie rozumiem, dlaczego i dlaczego Wy już tak mocno czujecie dzieci
ja też nie wiem dlaczego.
Pamiętam jak pierwszy raz poczułam jak siedziałam z Wami na forum i byłam schylona do monitora, powiedziałam o tym koleżance to stwierdziła, że to nie możliwe bo za wcześnie i tak myślałam przez jakiś czas, nie wierząc sobie tylko komuś.
I wkońcu poczułam bez schylania i odrazu wiedziałam, że tamto to też był mój dzidziuś.
Może Ty też czujesz a myślisz, że to nie to?
Ja mojego dzidziusia najbardziej czuję na siedząco i jak zjem czekoladę albo wypiję mleko ale to nie jest tak odrazu.

Stary 2009-05-11, 09:10   #854
aniago25
Zadomowienie

Nika ślicznie wyglądasz z brzuszkiem i obalasz mit że jak bedzie córcia to kobieta gorzej wygląda wczoraj widziałam sie z moją szwagierka ona już dawno czuje dzidziusia, mały wierci się strasznie . Nie wiem czym to jest spowodowane ale strasznie puchnie na twarzy.
Nie wiem czy ja wczoraj poczułam dzidziusia ale po obiedzie leżałam i najpierw było takie pukniecie a potem jak by mnie ktos delikatnie pogłaskał od srodka,chwilke to trwało i od tamtego momentu cisza więc może to jeszcze nie maluszek ale czekam cierpliwie
Uciekam na spacer bo ciepło sie robia ja po wczorajszym dniu muszę troszkę główke przewietrzyć
Stary 2009-05-11, 09:11   #855
margolcia1006
Rozeznanie

Witam wszystkie mamusie w poniedziałkowy poranek

Weekend minął nam całkiem fajnie. Byliśmy u rodziców na wsi. Pogoda była cudowna no i najważniejsze że wyniańczyłam mojego kota do bólu. Moja siostra się ze mnie śmieje że jak będę mieć dziecko to będę mieć dylemat kogo najpierw nakarmić No ale co zrobić jak ja tak kocham koty!!!! Od zawsze wszyscy na mnie mówili kocia mama

A dziś czeka mnie wizyta u lekarza. Mam nadzieję że z moją szyjką wszystko ok. Od czwartku skurcze ustąpiły. Ciekawe na jak długo ? A jutro usg połówkowe:jup i: Już nie mogę się doczekać.
W piątek robiłam badanka: morfologię, mocz, żelazo i na toxoplazmozę. W moczu wyszły mi jakieś nieliczne bakterie Nie mam pojęcia co to może być ale pewnie dowiem się dziś wszystkiego na wizycie. I chyba na toxo będę robić sobie częściej te badanka niż potrzeba ze względu na to moje zamiłowanie do kotów. Lepiej dmuchać na zimne Na razie jest wszystko ok. Nigdy się tym paskudztwem nie zaraziłam i mam nadzieję że tak pozostanie

Cytat:
Mniammm
Ja w kościele niestety znów nie ustałam - właściwie to od razu stanęłam na dworze, ale po 20 minutach mroczki przed oczami i rozmazujący się obraz, więc musiałam pójść do samochodu siąść i tak czekałam na koniec mszy, bo z mamą razem byłyśmy

Ja dziś byłam na zakupach po spodnie na wesele za tydzień, ale niestety nic nie znalazłam
Jutro w takim razie ciąg dalszy poszukiwań
A mój małż śpi po kawalerskim
O rety ja wczoraj miałam dosłownie to samo w połowie mszy musiałam wyjsc bo zrobiło mi się słabo i czułam ze zaraz będę miała odlot Maż wyprowadził mnie z koscioła i wróciliśmy do domku.

Cytat:
Napisane przez Shine01 Pokaż wiadomość
heh chlopak wczoraj kupil lososia wedzonego myslicie ze moge zjesc ;( ?
ja tam jem ale nie kupuje w żadnych supermarketach tylko w sklepie rybnym na wagę

Cytat:
Dzień dobry! Już po kłuciu i bez 21 zł w portfelu. Kazałam sobie zrobić jeszcze badanie poziomu żelaza, bo jestem ciekawa, czy dalej mam tak strasznie przekroczoną normę. Nie jestem zadowolona tylko z mojej próbki moczu, bo miałam problemy rano (a wszystko to dlatego, że o 4 się obudziłam i musiałam lecieć do toalety). Mam nadzieję, że wynik nie będzie za bardzo zafałszowany.
Malin masz za dużo zelaza?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-11, 09:16   #856
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Nika ślicznie wyglądasz z brzuszkiem i obalasz mit że jak bedzie córcia to kobieta gorzej wygląda wczoraj widziałam sie z moją szwagierka ona już dawno czuje dzidziusia, mały wierci się strasznie . Nie wiem czym to jest spowodowane ale strasznie puchnie na twarzy.
Nie wiem czy ja wczoraj poczułam dzidziusia ale po obiedzie leżałam i najpierw było takie pukniecie a potem jak by mnie ktos delikatnie pogłaskał od srodka,chwilke to trwało i od tamtego momentu cisza więc może to jeszcze nie maluszek ale czekam cierpliwie
Uciekam na spacer bo ciepło sie robia ja po wczorajszym dniu muszę troszkę główke przewietrzyć
dziękuję, wow ale komplement

ja też jeszcze nieregularnie czuję dzidzię...czasem przez cały dzień nic i potem tylko chwilkę wieczorem, czasem dwa razy w ciągu dnia jest bardzo aktywna...
ale ona jeszcze jest malutka, więc nie wszystkie ruchy czuję - tak myslę...

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
ja też nie wiem dlaczego.
Pamiętam jak pierwszy raz poczułam jak siedziałam z Wami na forum i byłam schylona do monitora, powiedziałam o tym koleżance to stwierdziła, że to nie możliwe bo za wcześnie i tak myślałam przez jakiś czas, nie wierząc sobie tylko komuś.
I wkońcu poczułam bez schylania i odrazu wiedziałam, że tamto to też był mój dzidziuś.
Może Ty też czujesz a myślisz, że to nie to?
Ja mojego dzidziusia najbardziej czuję na siedząco i jak zjem czekoladę albo wypiję mleko ale to nie jest tak odrazu.
o ja mam tak samo z mlekiem

Stary 2009-05-11, 09:44   #857
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
a ja jeszcze w szlafroku ale zmykam pod prysznic i sprzątać po wczorajszym party

a z dobrych wieści : mała kopnęła w sobotni poranek trzy razy tak że nawet mąż poczuł tyle siły w małym ciałku...
Nika śliczna z Ciebie mamusia!
Mój mąż jeszcze nie poczul kopniaków, bo Maleństwo nie chce mu się ujawnić. Gdy on ma rękę na moim brzuchu, siedzi wtedy cicho i udaje że nikogo nie ma w domu.
Od wczoraj rozrabia już i w dzień i w nocy Faaaajnie
Malin ja też się martwiłam, poczulam pierwsze ruchy w 18 tygodniu, ale potem jakby ustały, raz na tydzień tylko coś się poruszyło i cisza. To pewnie przez łożysko na przedniej ścianie. Poczekaj jeszcze 2 tygodnie- zobaczysz na co stać dzidziusia
Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Wlasnie mi przypomnialas, ze juz czas umowic sie na 3D/4D. Gabinet juz znalezelismy w Hollandii. Nagraja cale badanie na DVD (60 min), nagrywaja z glosem (pewnie doktora) co widac na obrazie, zeby kazdy pozniej ogladajacy wiedzial co widzi. Do tego CD Room ze wszystkimi zdjeciami, nawet bedzie przeplyw krwi w kolorze i dodatkowo sprawdza zdrowie malucha . Filmiki i 6 zdjec w kolorze. A to wszystko tylko za 100eu
Ooo, no proszę, pełny wypas... Ja się pewnie nie wybiorę na 3D, ale aż żałuję gdy czytam takie opisy i jeszcze to rozważam...
Dziś mam usg połówkowe zwykłe dwuwymiarowe ale podobno specjalista świetny, trochę się boję... trzymajcie kciuki.

Edytowane przez Tequillla
Czas edycji: 2009-05-11 o 09:45
Tequillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 09:48   #858
Orzeszek.1
Zadomowienie

I ja witam o poranku ) Chociaż zaraz południe hihi, właśnie się dowiedziałam że moja kolejna psiapiuła jest w ciąży, ależ nam się kobitek w tym roku rozmnoży )
Stary 2009-05-11, 09:49   #859
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Nika śliczna z Ciebie mamusia!
Mój mąż jeszcze nie poczul kopniaków, bo Maleństwo nie chce mu się ujawnić. Gdy on ma rękę na moim brzuchu, siedzi wtedy cicho i udaje że nikogo nie ma w domu.
Od wczoraj rozrabia już i w dzień i w nocy Faaaajnie
Malin ja też się martwiłam, poczulam pierwsze ruchy w 18 tygodniu, ale potem jakby ustały, raz na tydzień tylko coś się poruszyło i cisza. To pewnie przez łożysko na przedniej ścianie. Poczekaj jeszcze 2 tygodnie- zobaczysz na co stać dzidziusia

Ooo, no proszę, pełny wypas... Ja się pewnie nie wybiorę na 3D, ale aż żałuję gdy czytam takie opisy i jeszcze to rozważam...
Dziś mam usg połówkowe zwykłe dwuwymiarowe ale podobno specjalista świetny, trochę się boję... trzymajcie kciuki.
dzięki kochana

trzymam kciuki za dziś, będzie ok

my bylismy do tej pory tylko na zwyklłym usg , ale ok 25 tyg też chcemy się wybrać na 3 D , ale też jeszcze nie wiemy na pewno. u nas to jest kwestia tego, że w Holandii w 20 tyg usg jest ostatnim usg w trakcie ciąży ( normalnej ciąży ) więc ja sobie nie wyobrażam chodzić kolejne 20 tyg bez zaglądnięcia zobaczymy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-11, 10:12   #860
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
Miss hot, mysmy wczoraj zakupili karnisz Firanki w sumie mamy ale jakie swietne widzielismy w Castoramie, takie pistacjowe zaslony a firanka w samochodziki, super razem wygladalo.. no ale jak sie nie zna plci to samochod odpada ) Chcielismy zaslony jakies bajkowe ale ciezko, ani w Leroy Merlin ani nigdzie u nas nie ma... To samo z dywanikami, byly w Walta Disneya ale jakosciowo strasznie takie szorstkie i nie przyjemne w dotyku

Ja znow cala noc nie spalam, nie pamietam kiedy nie mialam problemow z zasnieciem.. Wierce sie z lewa na prawo, w kazdej pozycji mi nie wygodnie, brzuch przy kazdym przetoczeniu sie boli, a na plecach nie umiem spac bo wszystko ponaciagane wtedy mam. Na dodatek ze 2.3 razy nie moglam zlapac oddechu.. Nos zapchany jak zwkle w nocy (choc nie mam kataru) i gardlo suche i normalnie sie dusilam czytalam ze to normalne ale stracha mi to narobilo niezlego, Od paru nocy tak mam a gdzie tam do wrzesnia

Ps dzis na 11 jade na to szkolenie zdecydowalam sie i zob jak bedzie
Zauważyłam, że regułą jest to, że dywaniki dla dzieci są ostre... dziwna sprawa. Ja osobiście za dywanami nie przepadam trzymam się od nich z daleka. Do pokoju dziecinnego zakupimy raczej taką matę plecioną z włóczki.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Witajcie moje drogie!!
ależ wy dużo piszecie w weekendy
my spędziliśmy piękny weekend , pogoda była super, w sobotę lunch w restauracji, potem długi spacer w słońcu, potem mąż mył samochodzik a ja pieliłam w ogródeczku, przesadziłam kilka kwiatów

w niedzielę cały dzień byli u nas znajomi z dzieciaczkami( nagadałam się po polsku), a wieczorem do 21 siedzieliśmy w ogródku z sąsiadem ( panowie przy piwku a ja z ice tea) więc się nagadałam po holendersku...

no a teraz ..odliczamy dni do Paryża...

śliczny brzuszek i ubranka też

o jak dużo ubranek, ja też mam tak dużo, bo od siostry dostałam, teraz leżą w pokoiku dzidzi i czekają na komodę albo szafę hihi

mój ma właśnie taki "trzymanko" i jest bardzo poręczne faktycznie

bardzo polecam, bo wtedy możecie kupić wózek dobrej firmy, bardzo dobrej jakości, zwykle te wózki są w dobrym stanie, oczywiście trzeba poszukać i sprawdzić.
wczoraj odwiedzili nas znajomi, mają 2 dzieci , trzecie w drodze, więc doświadczenie jak najbardziej i też mówią, że kupowali używane wózki dobrych firm- mały ma 3 latka- nic się w nich nie zepsuło, wszystko działa super przez długi czas.

ja też w domku więć całe szczęście wagąsię nie muszę przejmować, ale rozumiem, że jak dziewczyny na 4 piętrze mieszkają to waga jest powaznym argumentem.

super wieści Orzeszek

śliczny brzusio!!

Klaudia, miłego kursu
Ja w sobotę łaziłam o sklepach w poszukiwaniu jakiejś kiecki na komunie, ale NIC mi się nie podoba. W szlafroku chyba pójdę... A w niedziele sprzątałam. Wiem dziwna jestem. Normalni ludzie w niedzielę wypoczywają. Zważyłam się i okazało się, że schudłam kg. pies mnie odchudza, bo ja nic tylko z góry na dół po schodach latam...
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 10:14   #861
margolcia1006
Rozeznanie

Od kiedy powinno się spać na lewym boku? I właściwie dlaczego zaleca się spanie właśnie na lewym? Kurcze ja najbardziej lubię spać na plecach i na prawym.... i nie wiem czy tak można?
Stary 2009-05-11, 10:25   #862
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
No to mozecie mi wrzucic ze 2,3 linki jakis wozkow nad ktorymi sie zastanawiacie?? ALbo ktore sa dobre ?

Ps takie za 2 tys zl to mi nie pokazujcie :P
powiem Ci, że mój też niemało waży bo 16 http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=153 ale jak już powiedziałam kupuję go bo zapłacę za niego znacznie taniej (w cenie producenta). poza wagą są o nim bardzo dobre opinie. Stelaż będę zostawiać na dole w klatce. Ewentualnie w piwnicy swojej a na górę z samą gondolką śmigać.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Co do wózka, to ostatnio rozmawialiśmy na ten temat z małżem i chyba kupimy używany - jest fajny komis u nas i duży wybór, także za jakiś czas się wybierzemy
Z wagą nie mamy problemów, bo mieszkamy w domku, więc nie będziemy dużo dźwigać wózka

Idę chyba lodów sobie nałożyć, żartowniś narobiła mi smaka
Oj ja właśnie pół pudełka zjadłam-trzeba ten zgubiony kg nadrobić

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Witajcie, a my ponownie jesteśmy na lubelszczyźnie, burza nas nie ominęła, była lightowa i nawet Gabi się podobała :-D

Wczoraj bylismy na wizycie u ginka, koniec z duphastonem, yoopiii!!! Płeć się nie zmieniła - dalej jest DZIEWCZYNKA :-D Ale 100% pewność co do płci będziemy mieli dopiero jak się już urodzi. Według USG waży 345 gram, więc nie będzie to duże dzieciątko - oo jak się cieszę, będzie łatwo urodzić Posłuchaliśmy serducha, Gabi strasznie się uradowała że może usłyszeć chociaż tak dzidzi, bo codziennie do niej gada a ta nie odpowiada hihihii ))))
Hihi, ja się śmieje, że jak się okaże, że chłopiec się urodzi to mojej Lolitce kucyki będę czesać, akurat do tego czasu zarośnie porządnie
Stary 2009-05-11, 10:26   #863
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Od kiedy powinno się spać na lewym boku? I właściwie dlaczego zaleca się spanie właśnie na lewym? Kurcze ja najbardziej lubię spać na plecach i na prawym.... i nie wiem czy tak można?
Dobre pytanie. Szczerze mówiąc ja rzadko kiedy śpię na tym boku ze względu na serducho, jak śpię na lewym to gorzej mi się oddycha, również bardzo lubię spanie na plecach, ale z dnia na dzień po takim spaniu boli mnie kręgosłup, bo dzidzia naciska na kręgosłup. Poducha między nogami przy zasypianiu, gdy brzucholek coraz większy, jest niezastąpiona
Stary 2009-05-11, 10:30   #864
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:

oj ja nie wiem, ale ja najbardziej lubię spać na lewym boku i żeby mąż mnie na łyżeczkę prytulał tyle , że teraz śpię z poduszką pod nogą bo sobie trochę na podbrzusze naciskałam a z poduszką mi wygodniej

Stary 2009-05-11, 10:31   #865
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Zauważyłam, że regułą jest to, że dywaniki dla dzieci są ostre... dziwna sprawa. Ja osobiście za dywanami nie przepadam trzymam się od nich z daleka. Do pokoju dziecinnego zakupimy raczej taką matę plecioną z włóczki.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Ja w sobotę łaziłam o sklepach w poszukiwaniu jakiejś kiecki na komunie, ale NIC mi się nie podoba. W szlafroku chyba pójdę... A w niedziele sprzątałam. Wiem dziwna jestem. Normalni ludzie w niedzielę wypoczywają. Zważyłam się i okazało się, że schudłam kg. pies mnie odchudza, bo ja nic tylko z góry na dół po schodach latam...

ja na komunię kupiłam taką jest super wygodna i napewno mi starczy na długo
http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_pr=d251
U mnie w Radomiu akurat jest sklep z tą firmą więc mogłam na spokojnie przymierzyć.
Ja za to muszę kupić jakieś spodnie, kilka bluzek i coś na lato bo ja z letnich swoich rzeczy już dawno "wyrosłam".

Stary 2009-05-11, 10:32   #866
aniago25
Zadomowienie

Byłam na bazarku kupiłam warzywa i dzisiaj będzie zupka

martusia a w tym wózku jest gondola?
Ja nie zasnełabym inaczej jak tylko na lewym boku.

Edytowane przez aniago25
Czas edycji: 2009-05-11 o 10:36
aniago25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 10:32   #867
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

cześć Mamuśki
mnie wczorajszy powrót wymęczył. ale jestem zadowolona, dotleniona i opalona.
Pisałam Wam, że mój jakiś nadopiekuńczy się zrobił, ostatnio słyszę "nie biegaj"," nie podnoś", a nawet "kichaj delikatniej". z tego wszystkiego wymyślił sposób, by pasy w brzuszek mnie nie cisnęły to miłe...

co do chusty, to też się zastanawiałam ale rzeczywiście z racji pory roku, to jedynie do domu by się przydała. widziałam też gdzieś takie chusty hamaki, zawieszane na suficie. podobno dobre dla niemowlaków i starszych dzieci a nawet służące dorosłym. może skuszę się na coś takiego bo jak nie to, to koniecznie musimy kupić jakiś wygodny, rozkładany fotel.

Cytat:
I ja witam o poranku ) Chociaż zaraz południe hihi, właśnie się dowiedziałam że moja kolejna psiapiuła jest w ciąży, ależ nam się kobitek w tym roku rozmnoży )
prawie jak epidemia
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 10:37   #868
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:

Nika piękny brzuszek! Moje maleństwo to tajniak, nie daje znaku tatusiowi. Za to mnie teraz po pęcherzu okłada...

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Witam wszystkie mamusie w poniedziałkowy poranek

Weekend minął nam całkiem fajnie. Byliśmy u rodziców na wsi. Pogoda była cudowna no i najważniejsze że wyniańczyłam mojego kota do bólu. Moja siostra się ze mnie śmieje że jak będę mieć dziecko to będę mieć dylemat kogo najpierw nakarmić No ale co zrobić jak ja tak kocham koty!!!! Od zawsze wszyscy na mnie mówili kocia mama

A dziś czeka mnie wizyta u lekarza. Mam nadzieję że z moją szyjką wszystko ok. Od czwartku skurcze ustąpiły. Ciekawe na jak długo ? A jutro usg połówkowe:jup i: Już nie mogę się doczekać.
W piątek robiłam badanka: morfologię, mocz, żelazo i na toxoplazmozę. W moczu wyszły mi jakieś nieliczne bakterie Nie mam pojęcia co to może być ale pewnie dowiem się dziś wszystkiego na wizycie. I chyba na toxo będę robić sobie częściej te badanka niż potrzeba ze względu na to moje zamiłowanie do kotów. Lepiej dmuchać na zimne Na razie jest wszystko ok. Nigdy się tym paskudztwem nie zaraziłam i mam nadzieję że tak pozostanie

O rety ja wczoraj miałam dosłownie to samo w połowie mszy musiałam wyjsc bo zrobiło mi się słabo i czułam ze zaraz będę miała odlot Maż wyprowadził mnie z koscioła i wróciliśmy do domku.

ja tam jem ale nie kupuje w żadnych supermarketach tylko w sklepie rybnym na wagę

Malin masz za dużo zelaza?
Mój mąż też stwierdził, że zwierzęta są dla mnie najważniejsze
Stary 2009-05-11, 10:38   #869
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
cześć Mamuśki
mnie wczorajszy powrót wymęczył. ale jestem zadowolona, dotleniona i opalona.
Pisałam Wam, że mój jakiś nadopiekuńczy się zrobił, ostatnio słyszę "nie biegaj"," nie podnoś", a nawet "kichaj delikatniej". z tego wszystkiego wymyślił sposób, by pasy w brzuszek mnie nie cisnęły to miłe...

co do chusty, to też się zastanawiałam ale rzeczywiście z racji pory roku, to jedynie do domu by się przydała. widziałam też gdzieś takie chusty hamaki, zawieszane na suficie. podobno dobre dla niemowlaków i starszych dzieci a nawet służące dorosłym. może skuszę się na coś takiego bo jak nie to, to koniecznie musimy kupić jakiś wygodny, rozkładany fotel.

prawie jak epidemia
mój mąż nie pozwala mi talerzy posprzątać po obiadku, bo nie powinnam dźwigać przekochany jest.... ale dobrze, że nie widzici co ja w domu robie, jak go nie ma hahaha

Stary 2009-05-11, 10:40   #870
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
dzięki kochana

trzymam kciuki za dziś, będzie ok

my bylismy do tej pory tylko na zwyklłym usg , ale ok 25 tyg też chcemy się wybrać na 3 D , ale też jeszcze nie wiemy na pewno. u nas to jest kwestia tego, że w Holandii w 20 tyg usg jest ostatnim usg w trakcie ciąży ( normalnej ciąży ) więc ja sobie nie wyobrażam chodzić kolejne 20 tyg bez zaglądnięcia zobaczymy
Nika ja nie wiem jak ty wytrzymujesz bez tych USG. Ja bym świra dostała.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości