Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-03, 00:16   #841
*piękna
Zakorzenienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość
Nie ma za co Polecam się na przyszłość
Ale teraz mam problem bo nie wiem na który się zdecydować czy na romantica czy na baroque oba są śliczne

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 01:07   #842
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
Ale teraz mam problem bo nie wiem na który się zdecydować czy na romantica czy na baroque oba są śliczne
Widzisz tylko Ci problemów narobiłam
Też chętnie umieściłabym romantice i bardoqu w mojej szufladzie, ale teraz potrzebuję przede wszystkim czegoś pod jasne bluzki, marzy mi się jakiś fajny cielaczek
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 08:22   #843
cherrry2009
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
hihi, dzisiaj stanikowałam koleżankę o prawie takich samych wymiarach obstawiam brytyjskie 34F lub FF, polskie 75G/H/I (polskie staniki mają mało przewidywalną rozmiarówkę).
A gdzie ją stanikowałaś może też się zapisze na dobieranie? Zastanawiam się czy nie wybrać 70 w obwodzie, staniki które kiedyś nosiłam o obwodzie 75 teraz zapinane na ostatnią haftke są tylko leciutko ciasne można by było jeszcze je troszke skrócić, chodź z drugiej strony obawiam się żeby nie kupić za ciasnego Trosze jestem zagubiona może 34 E kupić? Albo z mniejszym obwodem coś?
Stary 2009-09-03, 09:02   #844
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość
Widzisz tylko Ci problemów narobiłam
Też chętnie umieściłabym romantice i bardoqu w mojej szufladzie, ale teraz potrzebuję przede wszystkim czegoś pod jasne bluzki, marzy mi się jakiś fajny cielaczek
A nie orientujesz się jak w tych sklepach jest z towarem? Szybko ucieka? bo jak mają po ostatnim egzemplarzu i juz nie będą ich sprowadzać to bedzie mi żal ale jak jeszcze będą je mieli to nie będę kupowała od razu obu na raz bo nie mam tyle pieniążków..

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 09:06   #845
itakasia
Zakorzenienie

AguniaT
troche przekoloryzowalam ze wszystkie za male. ale dobre sa tylko fifi kremowa i misty ale to pewnie na poczatek mi sie piersi poprostu zaokraglily. poczekam i za kilka miesiecy kupie sobie cos nowego. nie przepadam za typowymi karmnikami
Stary 2009-09-03, 10:13   #846
cherrry2009
Zakorzenienie

Troszeczkę się czuje w tym wątku ignorowana, ale coż...może nie jest mi pisane nosić dobrego stanika
Stary 2009-09-03, 10:29   #847
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherrry2009 Pokaż wiadomość
Troszeczkę się czuje w tym wątku ignorowana, ale coż...może nie jest mi pisane nosić dobrego stanika
ludzie pracują , chodzą do szkoły...cierpliwości

Z tego co widzęwczoraj jedna z koleżanek odpowiedziała ci jaki rozmiar powinnaś nosić.

Do mnie wczoraj przyszła la senza.......... 30 B a wygląda jak co naj mniej AA Dziewczyny, czy la senza ma tak dzikie rozmiary? Bo chcialam z innej firmy kupic cos z obwodem 65, ale zupelnie nie wiem jaka miskę. Tabelkopwo powinnam miec A ewentualnie B. No, ale przez ta la senze zwatpilam w cokolwiek.

Edytowane przez Madaaa
Czas edycji: 2009-09-03 o 10:37
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 10:50   #848
braworka
Zakorzenienie

też tak miałam,
jakś tabelka na ich stronie sugerowała mi 30 b i po zakupie okazało się że taki mały!!! naprawde !!! na szczęście z all więc tanio.

teraz poluje na 70 d,
też chyba zalezy od modelu, czy miękki czy troszkę piankowy
braworka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 11:12   #849
hihi
Zakorzenienie

Mi z la senzowej tabelki zawsze wychodzi jakieś 70DD, w porywach 70E, a lovelace i lullaby lace noszę 70F i jest akurat, natomiast cielisty 70F 3way bra, który kupiłam mógłby być jednak 70E, choć 70F też jest ok, tylko mniej dolinkuje
Stary 2009-09-03, 11:19   #850
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
A gdzie ją stanikowałaś może też się zapisze na dobieranie? Zastanawiam się czy nie wybrać 70 w obwodzie, staniki które kiedyś nosiłam o obwodzie 75 teraz zapinane na ostatnią haftke są tylko leciutko ciasne można by było jeszcze je troszke skrócić, chodź z drugiej strony obawiam się żeby nie kupić za ciasnego Trosze jestem zagubiona może 34 E kupić? Albo z mniejszym obwodem coś?
przecież nelyen napisała Ci, żebyś szukała 34F i 34FF. jeśli chcesz brać 34E to weź też 34F do porównania. rozmiar z tabelki jest tylko orientacyjny, trzeba mierzyć mierzyć mierzyć, prawidłowo zakładać i znać oznaki za małego/za dużego stanika.
jeśli chcesz wziąć mniejszy obwód, to odpowiednio przelicz miseczkę - 32G/GG, sama musisz sprawdzić nabiustnie w jakim obwodzie i z jaką miseczką się czujesz najlepiej.
do ścisłego obwodu można kupić przedłużkę, ale za ciasnego lepiej nie kupować. obwód ma być ścisły, ale wygodny, nie ma cisnąć.

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez braworka Pokaż wiadomość
też tak miałam,
jakś tabelka na ich stronie sugerowała mi 30 b i po zakupie okazało się że taki mały!!! naprawde !!! na szczęście z all więc tanio.

teraz poluje na 70 d,
też chyba zalezy od modelu, czy miękki czy troszkę piankowy
w jaki sposób z 30B przeskoczyłaś na 70D?
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 12:08   #851
cherrry2009
Zakorzenienie

simeri Dzięki za pomoc Wiem że jestem strasznie niecierpliwa ale chciałabym już mieć porządnie dopasowany stanik, w tym co teraz nosze piersi wydają się czymś okropnym sprawiającym ból. Pierwszy zakup będzie to 34F, czy możecie mi poradzić jakiś stanik który nadawałby się na skorygowanie mojego dotychczasowego zaniedbania ?
Stary 2009-09-03, 12:23   #852
matra^
Rozeznanie

GG do matra^

to ja ponowię swoje pytanie, bo chciałabym po wypłacie kupić jakiś biustonosz..
jak chodzi o zakup przez internet - któraś dziewczyna o zbliżonych wymiarach może mi polecić konkretny model i rozmiar? pod biustem ściśle 77 w biuście 96. celowałabym w 70 E/F ale wszystko co do tej pory przymierzałam było albo za duże albo za małe, a rozmiarów jak na lekarstwo ):

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

aha, jeszcze jedno.. kalkulator np pokazuje 70g a przy przeglądaniu katalogów dziewczyny wybierające 70 E mają duże biusty, a G to już w ogóle olbrzymi biust w porównaniu do mojego /:
matra^ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 12:41   #853
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
simeri Dzięki za pomoc Wiem że jestem strasznie niecierpliwa ale chciałabym już mieć porządnie dopasowany stanik, w tym co teraz nosze piersi wydają się czymś okropnym sprawiającym ból. Pierwszy zakup będzie to 34F, czy możecie mi poradzić jakiś stanik który nadawałby się na skorygowanie mojego dotychczasowego zaniedbania ?
ciężko jest polecić jakiś konkretny model. wiem, że dziewczyny polecają Curvy Kate (ale one często wiercą dziurę w mostku), Freya Rio (dużomiseczkowa), Freya Pollyanna (małomiseczkowa).

poczytaj na lobby co tam jeszcze polecają
http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203...anik_.html?s=0

ogólnie coś z dość wysokimi fiszbinami, żeby trzymały bułki podpachowe, ale nie za wysokimi żeby nie robiły dziury w pasze

Cytat:
Napisane przez matra^ Pokaż wiadomość
to ja ponowię swoje pytanie, bo chciałabym po wypłacie kupić jakiś biustonosz..
jak chodzi o zakup przez internet - któraś dziewczyna o zbliżonych wymiarach może mi polecić konkretny model i rozmiar? pod biustem ściśle 77 w biuście 96. celowałabym w 70 E/F ale wszystko co do tej pory przymierzałam było albo za duże albo za małe, a rozmiarów jak na lekarstwo ):

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

aha, jeszcze jedno.. kalkulator np pokazuje 70g a przy przeglądaniu katalogów dziewczyny wybierające 70 E mają duże biusty, a G to już w ogóle olbrzymi biust w porównaniu do mojego /:
a co i gdzie przymierzałaś? może rozmiarówki pomyliłaś

kalkulator pokazuje 70G polskie i brytyjskie 32F (ale niektórzy piszą też 70F, co moim zdaniem jest błędem, bo ja widać robi zamieszanie )

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

z polskiego 70G na balkonetce tylko Milena ma prawdziwie polską rozmiarówkę, bo Melissa ma swoją i 70G wypada większe, Effuniak też ma swoją rozmiarówkę, a reszta to brytyjczyki

za to 32F to prawdziwe brytyjskie 32F
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/32f
Stary 2009-09-03, 12:46   #854
cherrry2009
Zakorzenienie

Im więcej czytam o dobrze dobranych stanikach tym bardziej jestem zmieszana Ale co się dziwić skoro tyle lat nie interesowałam się tym i wierzyłam pani z bazarku, jedyny "lepszy" sklep jaki odwiedziałam to Triumph gdzie kobiety chciały mi dopasować dosłownie babcine staniki, białe w kształcie trójkąta mówiąc że mam za duże piersi, "największy rozmiar jaki mamy to D, i to tylko dwa modele, więc nigdzie pani nic lepszego nie znajdzie".

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Który z tych staników powinnam wybrać?
http://www.dopasowana.pl/product-pol...ade-4361-.html
http://www.dopasowana.pl/product-pol...Mandalay-.html
http://www.dopasowana.pl/product-pol...rvy-Kate-.html
Stary 2009-09-03, 12:49   #855
matra^
Rozeznanie

GG do matra^

Simeri, nie mam na tyle kasy, żeby ryzykować płaceniem za wysyłki jeśli biustonosz kupowany przez internet okaże się zły, a w moim mieście i okolicach rozmiary są beznadziejne.
proponowano mi rozmiary 75DD, 70E, 70EE, 70F, 70G. tego ostatniego nie miałam przyjemności przymierzać, ale wszystkie 70F były już za duże w misce, miękkie 70E także. przymierzałam tylko jeden 70E [niestety nie pamiętam modelu] ale nie było mnie wtedy stać. szczerze mówiąc sama już głupieję i nie wiem jaki mam rozmiar, a jak oglądam katalogu i polskie i brytyjskie rozmiary to te dziewczyny noszące obwód 70 mają strasznie duże piersi w porównaniu do moich i choćby na wymiary patrząc - są węższe w obwodach niż ja.. dziewczyna mająca np 72 pod mówi, że 70 jest dla niej super, a ja z 77 pod mam 75 ewidentnie za duże o_O eh marzy mi się dobry sklep z bielizną, to tam bym poszła zamiast gmatwać tutaj /:
Stary 2009-09-03, 13:00   #856
Emilcia_1616
Zakorzenienie

w kalkulatorze wyszlo mi ze mam polskie 65C ale to nie mozliwe bo ja zawsze mam 80 B....
Stary 2009-09-03, 13:01   #857
matra^
Rozeznanie

GG do matra^

65 z 80? o_O zmierzyłaś się dobrze? i ile Ci wyszło?

ja nosiłam 80 B i patrz jakie wyszły mi wyżej rozmiary..
Stary 2009-09-03, 13:05   #858
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Im więcej czytam o dobrze dobranych stanikach tym bardziej jestem zmieszana Ale co się dziwić skoro tyle lat nie interesowałam się tym i wierzyłam pani z bazarku, jedyny "lepszy" sklep jaki odwiedziałam to Triumph gdzie kobiety chciały mi dopasować dosłownie babcine staniki, białe w kształcie trójkąta mówiąc że mam za duże piersi, "największy rozmiar jaki mamy to D, i to tylko dwa modele, więc nigdzie pani nic lepszego nie znajdzie".

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Który z tych staników powinnam wybrać?
http://www.dopasowana.pl/product-pol...ade-4361-.html
http://www.dopasowana.pl/product-pol...Mandalay-.html
http://www.dopasowana.pl/product-pol...rvy-Kate-.html
na pierwszy dobrze dobrany stanik lepsze są chyba balkonetki, jak Paris i np:
http://www.dopasowana.pl/product-pol...che-5301-.html
http://www.dopasowana.pl/product-pol...leo-5131-.html

plunge jak Polka i half-cupy jak Tease me lepiej kupować po migracji

Cytat:
Napisane przez matra^ Pokaż wiadomość
Simeri, nie mam na tyle kasy, żeby ryzykować płaceniem za wysyłki jeśli biustonosz kupowany przez internet okaże się zły, a w moim mieście i okolicach rozmiary są beznadziejne.
proponowano mi rozmiary 75DD, 70E, 70EE, 70F, 70G. tego ostatniego nie miałam przyjemności przymierzać, ale wszystkie 70F były już za duże w misce, miękkie 70E także. przymierzałam tylko jeden 70E [niestety nie pamiętam modelu] ale nie było mnie wtedy stać. szczerze mówiąc sama już głupieję i nie wiem jaki mam rozmiar, a jak oglądam katalogu i polskie i brytyjskie rozmiary to te dziewczyny noszące obwód 70 mają strasznie duże piersi w porównaniu do moich i choćby na wymiary patrząc - są węższe w obwodach niż ja.. dziewczyna mająca np 72 pod mówi, że 70 jest dla niej super, a ja z 77 pod mam 75 ewidentnie za duże o_O eh marzy mi się dobry sklep z bielizną, to tam bym poszła zamiast gmatwać tutaj /:
nie wiem co dokładnie przymierzałaś, więc nie umiem powiedzieć dlaczego nie pasowały. może, że zakładałaś? instrukcja http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html
może sama nie wiesz, jak duże piersi masz a ukrywają się np pod pachami i w dobrze dobranym staniku wyglądałyby jak u tych dziewczyn
są różne modele, niektóre są bardziej ścisłe, inne mniej, różne osoby lubią się różnie ściskać, jedne mniej drugie bardziej.
najlepiej jakbyś mogła iść do dobrze zaopatrzonego sklepu (adresy w pierwszym poście) i poprzymierzać.
Stary 2009-09-03, 13:10   #859
matra^
Rozeznanie

GG do matra^

właśnie mam piersi na boki ): może nie tak zupełnie, no ale przerwę mam pomiędzy piersiami taką no dość.. zakładać też umiem, ogólnie można powiedzieć, że uświadomiona jestem, ale no cóż.. albo mam pecha albo kasy za mało bo jak jest w przystępnej cenie to nie ma rozmiaru albo brzydko leży, a jak znajdę coś fajnego to akurat bez grosza jestem, a potem to znika [;
a nie pasowały bo mimo moich wymiarów 70 czasem było za luźne, czasem zbyt ścisłe, miski były albo takie, że biust mi wypływał, raz takie, że się gubił.. ciężka jestem najwidoczniej. może kiedyś mi się uda pojechać do któregoś z tych sklepów, potrzeba mi bra-fitterki na żywo [;
Stary 2009-09-03, 13:12   #860
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Emilcia_1616 Pokaż wiadomość
w kalkulatorze wyszlo mi ze mam polskie 65C ale to nie mozliwe bo ja zawsze mam 80 B....
a jakie masz wymiary? mierzyłaś się ciasno i na wydechu pod biustem i luźno w biuście (miarka z tyłu poziomo na plecach)? zmierz się jeszcze w tzw. zwisie

jeśli 80B ma dla Ciebie dobre miseczki to w przeliczeniu mniej więcej takie same ma 75C-70D-65E, więc 65C będzie za małe

następnym razem przymierzaj 70D pamiętaj o ułożeniu piersi w miseczkach

Edytowane przez simeri
Czas edycji: 2009-09-03 o 13:17
Stary 2009-09-03, 13:26   #861
cherrry2009
Zakorzenienie

simeri te również brałam pod uwagę Bardzo dziękuję za porady. Zastanawiam się tylko czy nie udało by mi się wyrwac któregoś dnia i pojechać na koszykową by dobrali mi właściwy rozmiar, pewnie będzie to bardziej pewne niż zamawianie przez internet i dobieranie samemu.
Stary 2009-09-03, 14:26   #862
freyah
Raczkowanie

Simeri, a jak brałaś retro freyi to mam nadzieję, że wzięłaś pod uwagę to żeby miska była trochę większa? Bo retro jest płytkie (to że jest cholernie ściśliwe, to chyba wiesz skoro wzięłaś obwód 30 )
freyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 15:08   #863
erolek
Raczkowanie

Wiecie co...wczoraj ręce mi opadły i w sumie śmiać mi się chciało. U mnie w pracy laski noszą źle dopasowane staniki. Wiadomo-różne wielkości biustów. Moje 65D-DD to maluszek ;-). No i trafiłam na "zebranie" w pokoju z szefową na czele i temat staniki. Dla niej miseczka D to biust monstrum , ona nosi C a ma troszkę tego biustu. Spojrzała się na mnie (a nie powiem-żelik Opulence robi wrażenie) i podsumowała mnie tak-no a pani to pewnie nosi B i do tego dwa puszapy. A ja na to-nie B tylko D. Warto było to powiedzieć i zobaczyć minę szefowej, ze jak to takie "kleksy" i D .
erolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 15:22   #864
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez freyah Pokaż wiadomość
Simeri, a jak brałaś retro freyi to mam nadzieję, że wzięłaś pod uwagę to żeby miska była trochę większa? Bo retro jest płytkie (to że jest cholernie ściśliwe, to chyba wiesz skoro wzięłaś obwód 30 )
tak? nie wiem, że jest ścisłe, wydawało mi się, że czytałam, że jest rozciągliwe natomiast o małomiseczkowości wiem ale Rosa też miała być małomiseczkowa i nie jest
przymierzałam w sklepie 30B i 28DD 30B oczywiście było mega za małe natomiast 28DD wydawało mi się za duże ale to było moje pierwsze mierzenie, więc nie byłam doświadczona. nie podobało mi się jak leżało - brzeg miseczki się wywijał na zewnątrz, poza tym pani 'brafitterka' skróciła mi ramiączka na maxa no i jak ja się miałam w tym dobrze czuć aha, 28DD było strasznie ciasne i teraz sobie myślę, że chyba miało za małe miseczki dlatego się wywijały, a ja myślałam, że za duże

no nic, jak nie będzie pasować to sprzedam. Rio miało być takie dużomiseczkowe, a na mnie całkiem dobrze leży

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

erolek, uświadomiłaś panie w kwestii stanikowej?
Stary 2009-09-03, 15:30   #865
erolek
Raczkowanie

Dwie są uświadomione. Inna ma mniejszy biust ode mnie-chyba- bo nie widziałam i wybiera się do sklepu Lingeira tylko dojść nie może, ale za to przymierza moje staniki, które kupuję. Reszta no cóż, woli nosić za szerokie obwody i za małe miseczki, które spłaszczają biust do połowy a reszta wystaje jak jedna wielka buła. I mówienie nic nie daje bo są mądrzejsze. A nalepsza jest jedna dziewczyna co to twierdzi ze ma bardzo szerokie plecy i nosi obwód 80 a ze stanika wyciąga fiszbiny bo ją gniotą i nosi takie coś zwinięte pod bluzką, ale grunt, że jest jej mega wygodnie . Na mnie patrzą się jak na wariatkę. Jak można na stanik wydać tyle kasy.
erolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 15:34   #866
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
A nie orientujesz się jak w tych sklepach jest z towarem? Szybko ucieka? bo jak mają po ostatnim egzemplarzu i juz nie będą ich sprowadzać to bedzie mi żal ale jak jeszcze będą je mieli to nie będę kupowała od razu obu na raz bo nie mam tyle pieniążków..
Powiem tak, z romantique.pl zamawiałam lemon sorbet jakoś pod koniec czerwca i teraz widzę, że już go nie ma. Bardoque i Romantica jak były wtedy tak są nadal Z tym drugim sklepem styczności nie miałam, kolega google mi go tylko znalazł

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
ludzie pracują , chodzą do szkoły...cierpliwości

Z tego co widzęwczoraj jedna z koleżanek odpowiedziała ci jaki rozmiar powinnaś nosić.

Do mnie wczoraj przyszła la senza.......... 30 B a wygląda jak co naj mniej AA Dziewczyny, czy la senza ma tak dzikie rozmiary? Bo chcialam z innej firmy kupic cos z obwodem 65, ale zupelnie nie wiem jaka miskę. Tabelkopwo powinnam miec A ewentualnie B. No, ale przez ta la senze zwatpilam w cokolwiek.
Mi z tabelek wychodzi 60D, 65B. Upolowałam na allegro la senze 30C, czekałam na przesyłkę bojąc się, że będzie za duża, a jest za mała i wcale nie taka ściśliwa. Dla porównania mam teraz Pour moi? 30C i jest troszkę za duży (kilka stron wcześniej wklejałam zdjęcia). Tak więć la senza jest ewidentnie małomiseczkowa, tylko nie wiem czy zależy to od modelu, czy wszystkie tak mają.
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 15:38   #867
madzienka79
BAN stały

Musze sie pochwalic, nosze stanik od kilku dni, ktory rzekomo byl za duzy a moze i byl niewazne, przez cale te dnie co jakis czas wygarniam to co jest jeszcze raczej piersia a nie zwisem skory z tluszczem pod pacha i w okolicy plecow i widze efekty, miseczka zaczyna sie cala wypelniac i biust ladnie zaokraglac i wydaje sie byc jeszcze wiekszy niz to mi sie wydawalo.
Ale odkrycie Ameryki
madzienka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 16:32   #868
Madzia000
Zadomowienie

Witam Was ponownie

zamierzam kupić biustonosze La Senza (nowe= z zza granicznych stron) wypatrzylam na ebayu u jednego sprzedajacego 2 kompleciki ktore mi wpadly w oko i tu nasuwaja mi sie 3 pytania:

- jak z rozmiarówka La Senza (to ma byc moj pierwszy DOBRY stanik czy 30C bedzie ok przy rozmiarach 71/82 ?
- sprzedający jest z Wielkiej Brytanii- czy ponosze jakies dodatkowe koszta ? Czy tylko koszt stanikow + przesylka jaka mi sie wyswietla?
- spodobaly mi sie te 2 komplety wiecie cos o nich? Dobrze powinny leżec na moich maleństwach ?

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...:X:RTQ:GB:1123

http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?...tab%3DWatching
Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 18:04   #869
madzienka79
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Witam Was ponownie

zamierzam kupić biustonosze La Senza (nowe= z zza granicznych stron) wypatrzylam na ebayu u jednego sprzedajacego 2 kompleciki ktore mi wpadly w oko i tu nasuwaja mi sie 3 pytania:

- jak z rozmiarówka La Senza (to ma byc moj pierwszy DOBRY stanik czy 30C bedzie ok przy rozmiarach 71/82 ?
- sprzedający jest z Wielkiej Brytanii- czy ponosze jakies dodatkowe koszta ? Czy tylko koszt stanikow + przesylka jaka mi sie wyswietla?
- spodobaly mi sie te 2 komplety wiecie cos o nich? Dobrze powinny leżec na moich maleństwach ?

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...:X:RTQ:GB:1123

http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?...tab%3DWatching
Sa piekne. Koszty jakie ponosisz to te, ktore placisz za przesylke i za towar oczywiscie, zorientuj sie czy koszt tej przesylki obowiazuje rowniez poza granicami UK czy tylko na terenie Wielkiej Brytanii.
madzienka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 18:52   #870
freyah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
tak? nie wiem, że jest ścisłe, wydawało mi się, że czytałam, że jest rozciągliwe natomiast o małomiseczkowości wiem ale Rosa też miała być małomiseczkowa i nie jest
przymierzałam w sklepie 30B i 28DD 30B oczywiście było mega za małe natomiast 28DD wydawało mi się za duże ale to było moje pierwsze mierzenie, więc nie byłam doświadczona. nie podobało mi się jak leżało - brzeg miseczki się wywijał na zewnątrz, poza tym pani 'brafitterka' skróciła mi ramiączka na maxa no i jak ja się miałam w tym dobrze czuć aha, 28DD było strasznie ciasne i teraz sobie myślę, że chyba miało za małe miseczki dlatego się wywijały, a ja myślałam, że za duże

no nic, jak nie będzie pasować to sprzedam. Rio miało być takie dużomiseczkowe, a na mnie całkiem dobrze leży
mam chyba podobne wymiary do Ciebie moje wrażenia z mierzenia stacjonarnego retro były takie:
- cholernie ciasne, 28 wgniatała mi żebra w plecy, co do rozciągliwości to nie wiem
- jak dla mnie jest płytkie: teraz polyyanna 28dd jest za mała, ale jak była jeszcze dobra, to retro było na mnie dobre dopiero w rozmiarze 28e
- na dole, przy fiszbinach materiał się jakoś tak dziwnie wywijał i odstawał, ale może trafił mi się taki egzemplarz
Na mnie wyglądał marnie, nie wiem, może dlatego, że mierzyłam w beżu :P i stwierdziłam, że poczekam aż wyjdzie nowszy model z totalnie gładkimi miseczkami. Takie były moje wrażenia... I w efekcie kupiłam białą jolie (od razu dodam, że też jest płytka)

A tak w ogóle, udało Ci się znaleźć w końcu idealnego cielaka?
freyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości