Offtopowe zapuszczanie cz IV. - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-22, 14:48   #841
evullka
Rozeznanie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz IV.

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
evvulka, ale ja dziś tępa jestem! Przeczytałam ten napis na avku "erotic" patrzę i patrzę i sobie myślę, co jest erotycznego w jakiejś różowej plamie dopiero po kilku dłuższych chwilach zauważyłam , ze pod spodem ejst ciało kobeity

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------
Hehe..nawet nie pomyslalam, ze mozna widziec moj avatar jako "rozowa plame"

Cytat:
Napisane przez Gosia19011983 Pokaż wiadomość
Wieki mnie tu nie było, a to z powodu braku czasu. Pisałam wcześniej, że zamierzam założyć aparat na ząbki, wreszcie mi się to udało tydzień temu. Zakładanie nic nie bolało, ale przez kilka dni nie mogłam jeść, piłam tylko soki wielowitaminowe. Drogi ten aparat, bo 4500 zł mnie kosztował, ale mam poważną wadę zgryzu i stąd taka cena.
A ja chyba widzialam Twoje wloski na Dzienniku zapuszczania Urosly cos od tamtej pory?

Cytat:
Napisane przez Klaudiczka997 Pokaż wiadomość
akurat z gosćmi nie bylo problemy wklejam fote tapira
Piekne, przepiekne, ale to juz chyba pisalam na innym watku
evullka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 14:49   #842
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez dymka Pokaż wiadomość

Dzisiaj jakiś dziwny dzień...senny taki, może przez pogodę, bo co chwile się chmurzy i duszno. Chyba się polenię a później nałożę coś na włosy
Ja też dzisiaj jakaś wyprana z życia jestem. Ale kawy się nie napiję, 2 dni wytrzymałam to nie będę rzucać tego rzucania I tak pewnie za jakiś czas zacznie się intensywne kucie do matury, to wtedy nie będzie wyboru, ale póki co będę twarda
Do tego paskudnie się czuję, bo mam jakiś dziwny atak trądziku (nie wiem jak to możliwe, ale już drugi raz w życiu tak mam) który zszedł w kilka godzin na węzły chłonne.

Dymko, nie myśl nawet o ścięciu Bo nie ma nic piękniejszego od długich, zdrowych włosów

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 15:12   #843
astra85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Ja też dzisiaj jakaś wyprana z życia jestem. Ale kawy się nie napiję, 2 dni wytrzymałam to nie będę rzucać tego rzucania I tak pewnie za jakiś czas zacznie się intensywne kucie do matury, to wtedy nie będzie wyboru, ale póki co będę twarda
Do tego paskudnie się czuję, bo mam jakiś dziwny atak trądziku (nie wiem jak to możliwe, ale już drugi raz w życiu tak mam) który zszedł w kilka godzin na węzły chłonne.

Dymko, nie myśl nawet o ścięciu Bo nie ma nic piękniejszego od długich, zdrowych włosów
widze,ze pogoda nie tylko mnie sie dzis udziela.kawy wogole nie pjiam bo nie cierpi tego smaku i chodze wpolprzytomna
zgadzam sie ,ze nie ma nic piekniejszego od dlugich ,blyszczacych wlosow,ale od wczoraj mam kryzys wlosowy i trace wiare w to ze moje tez kiedys takie beda
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 15:29   #844
Jagoda90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aniaaa PlayMate Pokaż wiadomość
no włsaśnie tylko zaskórników się pozbyłam!! a trądziku i tak nie miałam dużego to nakładałam punktowo Isotrexin i raz w tygodniu peeling enzymat. ziai CAMLA HCL i nie narzekam(chociaż mogło by byc lepiej!! ) Klaudiczka boskie włosy!! i ten kolor jak o nie dbasz?
zazdroszczę, ja nie mogę się ich pozbyć sam olejek pichtowy stosowałaś ? smarowałaś tylko nim twarz?

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Jagoda90 pamietam ze keiys pisałysmy o oleju kokosowym w Sielesi czy mogłabys mi przypomniec w jakim miejscu był oraz ile kosztował. Nie potrafię juz znalezc tych inf, bo nie wiem w której czesci watku to było. . .
kurcze..coś mi się kojarzy, że ktoś mi napisał, że jest on na przeciwko TESCO w jakimś sklepiku zielarskim, a ile kosztuje tam to nie mam pojęcia niestety

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość

Aaa tam, ja uwielbiam facetów z dłuższymi włosami
podpisuję się pod tym

Jagoda90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 15:30   #845
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
widze,ze pogoda nie tylko mnie sie dzis udziela.kawy wogole nie pjiam bo nie cierpi tego smaku i chodze wpolprzytomna
zgadzam sie ,ze nie ma nic piekniejszego od dlugich ,blyszczacych wlosow,ale od wczoraj mam kryzys wlosowy i trace wiare w to ze moje tez kiedys takie beda
Oczywiście, że będziesz miała piękne włosy! Tylko na to trzeba czasu. Jakaś wizażanka miała w podpisie "nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak minie" czy jakoś tak. Także głowa do góry Nawet nie zauważysz jak szybko czas zleci

Dobrze, że nie lubisz kawy, przynajmniej nigdy się od niej nie uzależnisz i nie będziesz chodzić powłócząc nogami i z wygłodniałą miną jak zombie, który tylko zamiast "móóóózzzg..." powtarza "kooffeiiiiinaaaa..."
Ja mam nadzieję, że wytrwam bez kawy chociaż do września, potem niech się dzieje co chce

Stary 2009-08-22, 15:32   #846
sara325
Raczkowanie

kurcze, Anariel, właśnie rzuciło mi się to w oczy:
"-Długość z dnia 18.07 - 34cm
-Długość z dnia 04.08 - 36cm
-Dłudość z dnia 18.08 - 38cm
"

ale ja bym chciała, żeby włoski mi tak szybko rosły...
A tak wgl to byłam dzisiaj w aptece. Było sporo różnych tabletek na włosy, ale które waszym zdaniem są najlepsze??
I jeszcze jedno: olejku rycynowego nie było ;/
ale gdy tylko się pojawi to odrazu kupuje
Wtedy zrobie tą maseczke na noc z olejku, żółtka i cytryny.
Zastanawiam się właśnie co jeszcze mogę zrobić...
sara325 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 15:35   #847
astra85
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście, że będziesz miała piękne włosy! Tylko na to trzeba czasu. Jakaś wizażanka miała w podpisie "nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak minie" czy jakoś tak. Także głowa do góry Nawet nie zauważysz jak szybko czas zleci

Dobrze, że nie lubisz kawy, przynajmniej nigdy się od niej nie uzależnisz i nie będziesz chodzić powłócząc nogami i z wygłodniałą miną jak zombie, który tylko zamiast "móóóózzzg..." powtarza "kooffeiiiiinaaaa..."
Ja mam nadzieję, że wytrwam bez kawy chociaż do września, potem niech się dzieje co chce
mam takie wrazenie,ze mimo intensywnej pielegnacji moje wlosy wcale nie staja sie ładniejsze i co mnie wkurza.
to ile Ty tej kawy pilas ,ze sie uzalezniłas? Pilas dla smaku czy pobudzenia?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-22, 15:38   #848
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
mam takie wrazenie,ze mimo intensywnej pielegnacji moje wlosy wcale nie staja sie ładniejsze i co mnie wkurza.
to ile Ty tej kawy pilas ,ze sie uzalezniłas? Pilas dla smaku czy pobudzenia?
Na pewno stają się ładniejsze, może po prostu sama tego nie zauważasz, ale pewnego dnia Cię olśni i zobaczysz, że Ci się bardzo włosy poprawiły

Ja piłam 2-3 duże kubasy dziennie. Ale zawsze z dużą ilością cukru i mleka, bo samej bym nie przełknęła

Stary 2009-08-22, 15:44   #849
Gosia19011983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Fajnie, że już masz ten aparacik
Ile go będziesz nosiła?
1,5 roku będę nosiła aparat
- ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok.
- obecna długość to włosy do ramion.
CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE.
Gosi@
Gosia19011983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 15:44   #850
astra85
Zakorzenienie

to jeszcze nie tak duzo,znam osoby ktore dziennie pijają okolo6-7 kubkow kawy
Stary 2009-08-22, 15:49   #851
dymka
Zakorzenienie

Cytat:

Nawet nie myślę już grzeczna jestem

Też mam ostatnio koszmarną cerę, ale to przez remont - ciągle pył, kurz. Staram się ją chociaż tonikiem przetrzeć, bo przecież nie mogę myć buzi co 15 minut. Pocieszam się tym, że koniec już blisko - jeszcze tylko malowanie i kafelki i już się nie mogę doczekać jesieni - kwasiki czekają

Cytat:
Ja piłam 2-3 duże kubasy dziennie. Ale zawsze z dużą ilością cukru i mleka, bo samej bym nie przełknęła
Ja też piję słodką, mleczną i bardzo słabą - taką uwielbiam i jedną dziennie, chyba że jakiś miły facet na kawę zaprosi - wtedy drugiej nie odmawiam ale uzależnienie mi raczej nie grozi.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-22, 15:54   #852
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
to jeszcze nie tak duzo,znam osoby ktore dziennie pijają okolo6-7 kubkow kawy
O, to rzeczywiście nie jest ze mną tak źle

Cytat:
Też mam ostatnio koszmarną cerę, ale to przez remont - ciągle pył, kurz. Staram się ją chociaż tonikiem przetrzeć, bo przecież nie mogę myć buzi co 15 minut. Pocieszam się tym, że koniec już blisko - jeszcze tylko malowanie i kafelki i już się nie mogę doczekać jesieni - kwasiki czekają

Ja też piję słodką, mleczną i bardzo słabą - taką uwielbiam i jedną dziennie, chyba że jakiś miły facet na kawę zaprosi - wtedy drugiej nie odmawiam ale uzależnienie mi raczej nie grozi.
Ja już się kwasuję, bo nie wytrzymałabym do jesieni Ale gdybym przebywała na słońcu, to bym zaczekała.

Ja piję za to bardzo mocną Jakby mnie ktoś zaprosił na kawę, też pewnie bym nie odmówiła

Stary 2009-08-22, 16:23   #853
sara325
Raczkowanie

hej dziewczyny,
ile centymetrów w przybliżeniu przybywa wam włosków co miesiąc, hm ??
Stary 2009-08-22, 16:25   #854
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evullka Pokaż wiadomość
Ja myślałam, że to jakieś zwierzątko

Klaudiczka, piękne włosy
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 16:29   #855
19agusia91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość

ja nie płacze, nienawidzę płakać to oznaka słabości... Jadę ze znajomymi w góry, był problem z facetem, on nie jedzie, mnie zaś nie będzie, jest zły, ja smutna i wyjazd z góry jest nieudany, nie mogę zrezygnować, bo już rezerwacja jest na siedem osób, ogólnie to takie straszne. On wycofuje się w ostatniej chwili i musza płacić za jego miejsce, jeszcze jak ja bym tak zdecydowanie się wycofała. Jakby dało się odrezerwować to spoko, ale nie dało się. I jadę.
Też nie lubię płakać.
Ech, niefajnie z tym wyjazdem. A czemu zrezygnował?

Cytat:
Klaudiczka997 moze sprobuj rozczesac grzebieniem z szeroko rozstawionymi zebami.
P.S wloski masz sliczne i dlugie
Tak, piękne są.

Ja nałożyłabym tonę odżywki, przed myciem, potem pod wodę, mycie i znowu tona odżywki.

Cytat:
Podobno Lepiej bądź teraz czujna

Prędzej bym pomyślała, że dziewczyna tego typu nie będzie chciała chodzić z chłopakiem, bo np. nie jest ministrantem, albo coś takiego

A Ty masz ten wyjmowany aparat? Bo taki to potrafi narobić kłopotu. Jak ja kiedyś nosiłam, to miałam taki ze śrubą, do rozkręcania i tak na środku była taka szczelina z ostrymi brzegami. Zawsze miałam język poharatany bo nie mogłam się powstrzymać, żeby go tam nie wsadzać

Tak, ten na noc. Zabki już są prawie równe
Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
Dzień dobry Paniom Postanowiłam, że wyjdę z ukrycia i w końcu się odezwę. (kiedyś zostawiłam Wam ze 2 wiadomości, ale chyba jeszcze w 1 lub 2 częsci wątku, a tu już 4 ). Mogę dołączyć?

19agusia19 - znam podobne sytuacje, np. koleżanka z pracy mojej znajomej powiedziała do niej: "ale masz fajną bluzkę", po czym jak zobaczyła metkę to od razu stwierdziła: "a, to już mi się nie podoba."
witam

Cytat:
Napisane przez evullka Pokaż wiadomość
A jednak
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 16:42   #856
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Tak, ten na noc. Zabki już są prawie równe
Ja nosiłam przez lata taki, od bardzo wczesnego dzieciństwa, bo miałam wysuniętą górną szczękę. Całe szczęście, że mama nie posłuchała większości ortodontów, żeby czekać do 12 roku życia i robić operację, bo bym miała zdeformowaną twarz, znam dziewczynę, która tak ma
A stały założyłam, bo okazało się, że jednego zęba, którego miałam trochę krzywego, nie będzie się dało wyjmowanym zrobić, a zrobić trzeba, bo mógł mi kiedyś wykrzywić inne zęby.
Poza tym już nigdy w życiu bym się nie zdecydowała na wyjmowany, dla mnie to była katorga

Cytat:
Napisane przez sara325 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,
U mnie to zależy od ich humoru Zawsze było ok 3 cm, czyli sporo, ale zdarzały się miesiące zupełnie bez przyrostu, a od ostatniego podcięcia końcówek rosną mi 1,5 cm na miesiąc, co mnie trochę załamuje, bo się przyzwyczaiłam do nienormalnego wzrostu
Średnio rosną u ludzi 1 cm na miesiąc bez przyspieszaczy, ale to też zależy jak u kogo.

Stary 2009-08-22, 17:03   #857
astra85
Zakorzenienie

sara323 u mnie przyrost bez wspomagania byl zawsze standardowy 1cm miesiecznie,odkad stosuje przyspieszacze włosy mi sie ruszyly do szybszego porostu po dlugim czasie uzywania i ostatnio bylo 2cm w miesiac
Stary 2009-08-22, 17:06   #858
carlo_rossi
Rozeznanie

Cytat:
Ja już się kwasuję, bo nie wytrzymałabym do jesieni Ale gdybym przebywała na słońcu, to bym zaczekała.
Ja jeszcze czekam z moimi preparatami, najpierw ide na wesele pozniej eksperymenty, poki co ratuje sie peelingiem enzymatycznym i pudrem propolisowym- polecam.
Cytat:
Ja piję za to bardzo mocną Jakby mnie ktoś zaprosił na kawę, też pewnie bym nie odmówiła
Zwykle nie pije kawy... kiedys piłam nałogowo ale przestałam i ostanio niestety wrocilam do niej- mocna, duzo mleka, duzo cukru i efekt - straszny wysyp na buzi. dzis ostatecznie pozegnlam sie z kawa. od jutra usuwam kofeine z organizmu!
Stary 2009-08-22, 17:22   #859
dymka
Zakorzenienie

otako - Witaj
Cytat:

Myślę, że tak od połowy września zacznę, to na październik już trochę lepiej będzie póki co nałożyłam na buźkę sudokrem, tylko nawilżyć się muszę, bo strasznie mnie wysusza.
Cytat:
U mnie to zależy od ich humoru Zawsze było ok 3 cm, czyli sporo, ale zdarzały się miesiące zupełnie bez przyrostu, a od ostatniego podcięcia końcówek rosną mi 1,5 cm na miesiąc, co mnie trochę załamuje, bo się przyzwyczaiłam do nienormalnego wzrostu
Średnio rosną u ludzi 1 cm na miesiąc bez przyspieszaczy, ale to też zależy jak u kogo.
WOW - 3cm - imponujący przyrost nawet 1,5 to dla mnie sporo. Mi wolno włoski rosną, zawsze tak było. Chyba dojrzałam już do mojej pierwszej wcierki może pomoże na porost tylko co wybrać:
- seboradin niger
- neril
a może coś innego? co polecacie? W Nisim nie zainwestuję, bo to dość kosztowny eksperyment, a moja skóra głowy lubi reagować łupieżem na niektóre specyfiki. 3 miesiące walczyłam ze strasznym łupieżem, lekarz już łuszczycę podejrzewał, bo skóra schodziła dosłownie płatami,a całe zamiesznie po niewinnym szamponie palmolive

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-22, 17:25   #860
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny,
U mnie to chyba ok. 2-3 cm miesięcznie, ale nie mogę tego potwierdzić pomiarami, bo nie mam jak zmierzyć wycieniowanych włosów
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 17:30   #861
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez carlo_rossi Pokaż wiadomość
Ja jeszcze czekam z moimi preparatami, najpierw ide na wesele pozniej eksperymenty, poki co ratuje sie peelingiem enzymatycznym i pudrem propolisowym- polecam.
Ooo gdzie można kupić taki puder? Zakładam, że w zielarskim, albo pszczelarskim. Albo na necie

Cytat:
Zwykle nie pije kawy... kiedys piłam nałogowo ale przestałam i ostanio niestety wrocilam do niej- mocna, duzo mleka, duzo cukru i efekt - straszny wysyp na buzi. dzis ostatecznie pozegnlam sie z kawa. od jutra usuwam kofeine z organizmu!
No to nie jestem sama w rzucaniu nałogu U mnie na szczęście strasznych wysypów nie powodowała, cera wyglądała cały czas tak samo źle Mam nadzieję, że po odstawieniu będzie lepiej

Stary 2009-08-22, 17:40   #862
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
Carlo_rossi - z nieba mi spadłaś mam puder propolisowy, stoi sobie i się kurzy, a rzeczywiście działa (tylko wysusza, ale mnie wiele rzeczy wysusza, więc nie traktujcie tego jako negatywną recenzję). A kupiłam go w zwykłej aptece (w jakimś centrum handlowym).
Idę szukać propoliska. Jeszcze raz dzięki
Stary 2009-08-22, 17:46   #863
Jagoda90
Zadomowienie

Cytat:
ten puder nadaje się na pryszcze, nie na zaskórniki ?

Kurcze, kiedyś chciałam przeczytać wątek na biochemii, zaczęłam, ale szybko się pogubiłam, chciałabym stosować kwasy, wyleczyć buźkę

Stary 2009-08-22, 17:48   #864
sara325
Raczkowanie

Carlo_rossi -kurcze, jak to Twoje włoski w avatarze no to muszę Ci powiedzieć, że są przeboskie ile ja bym dałą żeby takie mieć.. eh
Stary 2009-08-22, 17:56   #865
carlo_rossi
Rozeznanie

Cytat:
WOW - 3cm - imponujący przyrost nawet 1,5 to dla mnie sporo. Mi wolno włoski rosną, zawsze tak było. Chyba dojrzałam już do mojej pierwszej wcierki może pomoże na porost tylko co wybrać:
- seboradin niger
- neril
a może coś innego? co polecacie? W Nisim nie zainwestuję, bo to dość kosztowny eksperyment, a moja skóra głowy lubi reagować łupieżem na niektóre specyfiki. 3 miesiące walczyłam ze strasznym łupieżem, lekarz już łuszczycę podejrzewał, bo skóra schodziła dosłownie płatami,a całe zamiesznie po niewinnym szamponie palmolive
Ale juz wszystko przeszło? wylezcyłas lupież? mialam sebo i neril, jak dla mnie neril lepszy ale wiadomo kazdy inaczej reaguje i sama musisz przetestowac.

Cytat:
Ooo gdzie można kupić taki puder? Zakładam, że w zielarskim, albo pszczelarskim. Albo na necie
To jest moje KWC. Kupiłam w pierwszej lepszej aptece, w zielarskim tez jest bo sie pytalam. ja mam "apipuder" Bartpol jakos +/- 10zł . Jesli nie jestes uczulona na produkty pszczele to polecam z reka na sercu. Zadna masc cynkowa ani z tych w "nagłych przypadkach" nie dziala tak jak ten puder. czasem stosuje zamiast zwyklego pudru zeby zmatowic buzie- uwaga ma zółty kolor a jak cos nagle wyskoczy to przykrywam grubsza warstwa pudru na noc i rano jest juz dobrze.

Cytat:
No to nie jestem sama w rzucaniu nałogu U mnie na szczęście strasznych wysypów nie powodowała, cera wyglądała cały czas tak samo źle Mam nadzieję, że po odstawieniu będzie lepiej
To co zaczynamy jutro? dasz rade?

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Carlo_rossi - z nieba mi spadłaś mam puder propolisowy, stoi sobie i się kurzy, a rzeczywiście działa (tylko wysusza, ale mnie wiele rzeczy wysusza, więc nie traktujcie tego jako negatywną recenzję). A kupiłam go w zwykłej aptece (w jakimś centrum handlowym).
Idę szukać propoliska. Jeszcze raz dzięki
Prosze ciesze sie ze moglam byc pomocna
Cytat:
Napisane przez Jagoda90 Pokaż wiadomość
ten puder nadaje się na pryszcze, nie na zaskórniki ?

Kurcze, kiedyś chciałam przeczytać wątek na biochemii, zaczęłam, ale szybko się pogubiłam, chciałabym stosować kwasy, wyleczyć buźkę
ja stosuje na całą buzie, czyli wszystkie pryszcze i zaskórniki. Wszytsko bardzo ładnie sie goi, 2 razy szybciej niz normalnie i nie 'babrze sie' a u mnie zawsze to był problem.
Cytat:
Carlo_rossi -kurcze, jak to Twoje włoski w avatarze no to muszę Ci powiedzieć, że są przeboskie ile ja bym dałą żeby takie mieć.. eh
Tak, to moje wlosy, dziękuję to zdjecie z przed kilku(?) miesiecy. Przyznaje sie bez bicia ze troche zaniedbałam skęt na rzecz zdrowia włosów. Dalej falują ale nie az tak jakbym chciała...
Cytat:
Ale juz wszystko przeszło? wylezcyłas lupież? mialam sebo i neril, jak dla mnie neril lepszy ale wiadomo kazdy inaczej reaguje i sama musisz przetestowac.

To jest moje KWC. Kupiłam w pierwszej lepszej aptece, w zielarskim tez jest bo sie pytalam. ja mam "apipuder" Bartpol jakos +/- 10zł . Jesli nie jestes uczulona na produkty pszczele to polecam z reka na sercu. Zadna masc cynkowa ani z tych w "nagłych przypadkach" nie dziala tak jak ten puder. czasem stosuje zamiast zwyklego pudru zeby zmatowic buzie- uwaga ma zółty kolor a jak cos nagle wyskoczy to przykrywam grubsza warstwa pudru na noc i rano jest juz dobrze.

edit2;
sama siebie zacytowałam:hahah a:

Edytowane przez carlo_rossi
Czas edycji: 2009-08-22 o 17:58
carlo_rossi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 18:00   #866
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Dzięki Będę musiała się w coś takiego zaopatrzyć i chyba będę stosować do matowania,bo skrobia mnie zapycha a nic innego nie matuje. Obym tylko nie przesadziła i nie wyglądała jakbym miała żółtaczkę

Cytat:
Oczywiście, nie ma takiej możliwości, żebym nie dała rady Poza tym we dwie będzie nam raźniej

Stary 2009-08-22, 18:19   #867
Jagoda90
Zadomowienie

Cytat:

ja stosuje na całą buzie, czyli wszystkie pryszcze i zaskórniki. Wszytsko bardzo ładnie sie goi, 2 razy szybciej niz normalnie i nie 'babrze sie' a u mnie zawsze to był problem.

dziękuję jak tylko coś kasy wpadnie, to kupię

a o co chodzi z tym, że zaniedbałaś skręt? one naturalnie Ci się kręcą ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-22, 18:46   #868
carlo_rossi
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki Będę musiała się w coś takiego zaopatrzyć i chyba będę stosować do matowania,bo skrobia mnie zapycha a nic innego nie matuje. Obym tylko nie przesadziła i nie wyglądała jakbym miała żółtaczkę

Oczywiście, nie ma takiej możliwości, żebym nie dała rady Poza tym we dwie będzie nam raźniej
TO od jutra mobilizacja koniec kawy!

Cytat:
Napisane przez Jagoda90 Pokaż wiadomość
dziękuję jak tylko coś kasy wpadnie, to kupię

a o co chodzi z tym, że zaniedbałaś skręt? one naturalnie Ci się kręcą ?
Falują. Kiedyś czytalam watek o falach i lokach tam dziewczyny stosują różne trki np plunking, plopping albo ugniatanie z zelem do włosów/ nivea flexible curls tez to kiedys robilam ale wydaje mi sie ze moje włosy pozniej sa takie sztywne i nie moge ich czesac szczotką.
No i jeszcze moje włosy lepiej falują jak są cieniowane ale tak ślizgiem ale przy tym wydaje mi sie ze czesciej koncówki mi sie rozdwajają i jest wiekszy chaos dlatego juz tak nie scinam. Teraz bardziej inwestuje w to zeby włosy byly zdrowe i układały sie same a nie na siłe ugniatanie fal. Nie chce mi sie i nie mam czasu. efekt taki ze mam włosy proste przy głowie i od ucha w dół konce falują.tak tez jest dobrze jak chce zaczalec to wlasnie ugniatam itd ale to troche czasu zabiera...
Stary 2009-08-22, 19:04   #869
19agusia91
Zakorzenienie

Ja jestem bardzo zdziwiona, bo mam teraz na twarzy 2 pryszcze, reszta gładka, nawet znajoma, która zawsze jest szczera do bólu chwaliła moją cerę ostatnio. To chyba zasługa tego dernilanu, kwas salicylowy mi służy. Ale muszę zapytać na biochemii czy w tym składzie nie ma czegoś co na dłuższa metę nie popsuje buzi. No i , przekonałam się do oleju rycynowego na noc. Przed okresem zawsze miałam pełno guli,leczyłam je tygodniami, a teraz wyskoczyły 3 i po dwóch dniach zeszły .Ale tfu, tfu, odpukać!

Zastanawiam się co zrobić z włosami na moją osiemnastkę. Jakoś je ułożyć, zeby się fajnie trzymały, ale jak i czym?
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-22, 19:11   #870
otako
Zakorzenienie

Cytat:
3 cm.? Fiu fiu, przyrost godny pozazdroszczenia.
Ja chyba w najszybszym miesiącu miałam ze 2 cm.
A dzisiaj widziałam u jakiejś wizażanki w podpisie informacje, że jej włosy w ciągu 4 dni urosły 2 cm.

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości