|
|
#841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Dzien dobry!
dzisiaj czuje sie tak sobie, niby nic mi nie jest ale jakos energii i sil brak. Witam nowe dziewczyny ! Trzymam kciuki za Kropke o 15.00 (u mnie o 16.00) Za DAnie o 12.30 (13.30) we wtorek za Kitty Enigma, sto lat kochana, sil, zdrowia i zdrowej dwojeczki! Widzialam przepis na paste jajeczna (skopiowalam sobie)- musi byc pycha, chyba wieczorem zrobie. Finowie gotuja jajka na twardo i mieszaja z maslem (takim troche slonym), dodaja pieprz i tez jest smaczne, szczegonie na ich pierogach karelskich ![]() Niech sie ten dzien pracy juz skonczy bo skonam tutaj zaraz. buziak.
|
#842 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kciuki gwarantowane. i dla Was także mega-kciukasy, Dziś moja fasolka skończyła 5 tygodni. [/QUOTE]Cytat:
Jeszcze raz dzięki i oczywście we wtoreczek relację zdam, "na gorąco"...całuję i pozdrawiam
|
|
#843 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#844 |
|
Konto usunięte
|
a tak właściwie to gdzie podziewa się enigma ???
![]() od trzech dni się nie meldowała.
|
|
|
|
#845 |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie, zawsze to jakoś raźniej..
|
#846 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14431263]a tak właściwie to gdzie podziewa się enigma ???
![]() od trzech dni się nie meldowała. [/QUOTE]Może u Eniggmy trwały przygotowania do urodzin, a dziś imprezka ![]() Wróciłam z miasta i w końcuuuuuuu mogłam gdzieś się inaczej ubrać, jak w słynny dresik ![]() Teraz wcinam makaron z jogurtem
|||||||||||||||||||||
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niedługo przyjdzie zima i będzie trzeba poszukać czegoś ciepłego ciążowego i żeby to jeszcze jakoś wyglądało - tak na większe wyjścia. Zaczęło mnie znów mulić, a od soboty był już spokój. To chyba po jabłku - a było takie pyszne, teraz żałuję, że zjadłam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#848 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Lindsley, a ja mam powoli problem ze spodnaimi
wisną mnie w brzuchu i tylko się męcze w ciągu dnia, więc wszelkie dresy,krótkie czy długie chętnie zakładam, bo mi wygodnie ![]() Jabłuszko to witaminki
|||||||||||||||||||||
|
|
#849 |
|
Konto usunięte
|
ja w pierwszej ciąży do końca nosiłam spodnie sprzed ciąży.
Raz tylko- na Komunię mojej młodszej siostry kupiłam sobie większe spodnie, ale normalne, nie ciążowe, tyle że w rozmiarze 36 zamiast 32.
|
|
|
|
#850 |
|
Zadomowienie
|
enigma, spełnienia wszystkich marzeń
ja sie jeszcze mieszczę we własne spodnie i spódnice, choć w tali robią sie troszkę ciasnawe, ale póki co mam w czym chodzić
|
#851 |
|
Raczkowanie
|
Kropka będzie dobrze
![]() Eniggma 100 LAT!!! Odezwij się do nas Dafreen oczywiście, jak zmontujesz ekipę to ja również "należę". Jestem warszawianką i to nawet z urodzenia Co prawda ostatnio przeprowadziłam sią kawałek za Wa-wkę, ale niedaleko ![]() Ja w jednych ze spodni nie dopinałam się już 2 tyg. temu Ale ja raczej należę do tych co to brzuszek ciążowy mają nawet nie będąc w ciąży więc pewnie dlatego.W spódnicach jest narazie ok. I to mnie cieszy, bo częściej chodzę w spódnicach niż w spodniach. Edytowane przez basiak Czas edycji: 2009-09-25 o 12:58 |
|
|
|
#852 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14432560]ja w pierwszej ciąży do końca nosiłam spodnie sprzed ciąży.
Raz tylko- na Komunię mojej młodszej siostry kupiłam sobie większe spodnie, ale normalne, nie ciążowe, tyle że w rozmiarze 36 zamiast 32. [/QUOTE]Ja właśnie nie mogę biodrówek nosić, bo mam zbyt dużą pupę i wszelkie się zsuwają Senność mnie dopadła... Łoże wzywa
|||||||||||||||||||||
|
|
#853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a mieszkam na ochocie, pracuję w samym centrum.ja właśnie głównie spodniowa jestem i nosze tylko biodrówki więc póki co się dopinam... bo tyłek generalnie mi chyba schudł a jedynie w tali trochę przybyło... mnie senność ogarnia o 20... ale taka, że nie mogę sobie poradzić... i nic nie udaje mi się pooglądać w tv
|
|
#854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Idę przymierzyć "normalne" spodnie, ciekawe czy w nie wejdę jeszcze.... |
|
|
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
Dzowniłam do doktorka, którego JaGaa poleciła i już jestem umówiona, niestety dopiero na 29 października. Muszę wiec jeszcze pójść do tej baby
bo musi mi kartę ciąży założyć. Żeby się nie okazało potem że nawet becikowego nie będę mieć. A głupotę wymyślili z tym że trzeba się zgłosić do lekarza do 10tyg bo niektóre kobiety nic nie podejrzewają przez dłuższy czas a jak już wiedzą to muszą po kilka tyg czekać na wizytę u lekarza. Nie każdego stać na prywatną wizytę
|
#856 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a ta ustawa o konieczności wczesnej opieki kobiety w ciąży z jednej strony jest dobra, ale z drugiej strony (te długie kolejki mam na myśli), to rzeczywiście spowoduje, że wiele kobiet nie dostanie becikowego.... |
|
|
|
|
#857 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, już jestem w domku - zwolniłam się troszkę z jednej pracy, w drugiej odrobiłam swoje 2h, a w międzyczasie byłam u ginki. Czekałam oczywiście dłużej niż trwało badanie
Powiedziała, że na razie wszystko jest ok, plamienie mogło być takie, jak czasem bywa w terminie @. Na wszelki wypadek dała mi luteinę i spazmophen (to chyba zamiennik nospy?). No i kazała przyjść ... za 2 tygodnie, bo za tydzień to za wcześnie, stwierdziła, że może jeszcze nic nie być widać i po co się denerwować. Czuję się spokojniejsza, bo wiem, że zrobiłam wszystko, co mogłam. Chyba czas zacząć pozytywnie myśleć Eniggma sto lat i niech Twoje marzenia się spełniaja!!! |
|
|
|
#858 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- zaraz zmykam do domu, więc "papa" kobiety, do poniedziałku. ps. niestety wizytowych wieści od kropki nie doczekałam , ale mam nadzieję, że z fasolką wszystko oki. |
|
|
|
|
#859 |
|
Zadomowienie
|
Ja póki co mieszczę się we wszystko
Choć niektóre biustonosze robią się małe
|
|
|
|
#860 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale martwi mnie, że jak zjem, to brzuszek wystaje - nigdy nie był płaski, ot tak, wszędzie szczupła a brzuszek troszkę był ale teraz to już będzie tylko coraz większy chyba to jeszcze do mnie nie dociera![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14432560]Raz tylko- na Komunię mojej młodszej siostry kupiłam sobie większe spodnie, ale normalne, nie ciążowe, tyle że w rozmiarze 36 zamiast 32. [/QUOTE]O matko Ty chudzino ![]() Cytat:
od 2 tygodni przesypiam każdy wieczór nie potrafiłam nawet MjakMiłość oglądnąć do końca już TŻ zauważył, że ostatnio co wieczór padam jak zabita, ale chyba nie domyśla się........Eniggma dużo dużo zdrówka i szczęścia oraz pokłady spokoju!!! ![]() Biricchina jaki ten świat (wizaż) mały Ja już urodzinowy obiadek dla męża ugotowałam, zaraz po Niego wychodzę, krótki spacerek, obiadek, pierwszy oficjalny prezent, świętowanie, pogawędki jak tam po całym dniu i drugi prezent - urodzinowo rocznicowy, którego się nawet nie spodziewa... ![]() Mam parę pytań, bo już pisałam Zgadnij, że niby taka oczytana byłam, a jak przyszło co do czego, to głupia nic nie wiem :czy mogę używać kremu do biustu tego słynnego Eveline różowego? nie wiem czy zawiera jakiś szkodliwy dla dzieciątka składnik czy nie... Co z ząbkami?? wszystkie macie wyleczone?? bo ja nie... zwlekałam i zwlekałam no i mam... W ciąży nie można przyjmować znieczulenia??Dobra, już nie przynudzam, pewnie to moja ostatnia dzisiaj wiadomość, bo wieczór zarezerwowany dla męża a potem znając życie padne Poza tym jakoś czuję się dupowato za przeproszeniem (może to przez nieudaną rozmowę o pracę)POzdrawiam EDIT: Atinas - u mnie biustonosze też coś zaczynają cisnąć
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-09-25 o 15:44 |
|||
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia, udanego wieczoru z mężusiem i powodzenia
Ja jeszcze mieszczę się w swoje dżinsy, ale wieczorem mnie cisną. ja też zawsze miałam taki brzuszek większy, a jak się najadłam, to już w ogóle 7 miesiąc dzisiaj byłam teściowej, a ona mówi, że widziała taka fajną bluzkę ciążową dla mnie i mam pójść zobaczyć i mam jej powiedzieć, czy mi się podoba. Byłam, zobaczyłam i spodobała mi się Muszę jej powiedzieć.A w ogóle, to dzisiaj jakaś słaba jestem, senna, wszystko robię flegmatycznie, jakbym energii nie miała. Już się zdrzemnęłam w ciągu dnia, synek mnie przykrył kocem Ząbki wszystkie mam wyleczone Zdążyłam hehekropka, jak wizyta????
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-09-25 o 16:28 |
|
|
|
#862 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kropeczkooooo, przywołuję Cięęęęę
Kakusiu, daj jutro znać co i jak ![]() Miałam coś napisac, ale zapomniałam
|||||||||||||||||||||
|
|
#863 |
|
Rozeznanie
|
eniggma-100 lat.
co u ciebie? |
|
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro zaczynam zajęcia w studium kosmetycznym. Mimo, że mam wykształcenie w zupełnie innym kierunku to jednak chcę jakoś wykorzystać czas. Szkoła trwa co prawda 4 semestry ale nawet nie muszę chodzić na zajęcia-tylko na egzaminy. Prowadząca wie, że jestem w ciąży bo pytałam czy w ciągu tego roku będziemy mieli do czynienia z jakimiś szkodliwymi substancjami... Przynajmniej się nie będę nudzić i wychodzić do ludzi jeśli samopoczucie a potem dzidzia i mąż mi pozwolą...
|
#865 |
|
Rozeznanie
|
to pytanko juz bylo
wcześniej ale powturze co ze współżyciem u was dziewczynki? ja się boje i mam jedną myśl,że sperma morze zaszkodzic.jak myślicie i jak jest to u was? |
|
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zęby można i należy leczyć też w ciąży. Próchnica może być szkodliwa dla malucha rzekomo no i jak dziecko ciągnie wapń to zęby psują się szybciej. Biegnij do dentysty i lecz szybko. Aha - można znieczulenie. ______________ Fasolka się znalazła. Mała uparta cholera ma w najdłuższym miejscu 3,9mm. Pęcherzyk urósł do 19mm. Ciałko żółte też się odnalazło. Ciąża - 6 tygodni. Nadal jem progesteron, tym razem dostałam Luteinę, bo tańsza. Termin porodu wg obliczeń taki sam jak wyliczyłam ja - 18.05.10. Wg USG dwa dni później. Małe ma 2 - 3 dni opóźnienia. Tylko tyle. Na szczęście. Widać dłużej szło albo się zagnieżdżało.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-09-25 o 18:21 |
|
|
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kropa...Słońce nawet nie wiesz,jak mi sie mordka cieszy ![]()
|
|
|
|
|
#868 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
kropkooo
Umiesz ludzi przetrzyma w niepewności
|||||||||||||||||||||
|
|
#869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
No kochane Byłam dzis u lekarza jest wszystko z moja fasolinka ok
bije super jej serduszko i czuje sie dobrze lekarz powiedział ze jest idealna oto 1 foteczka mojego kochanego skrzacika ![]() tak jak mówiłam 11.05.2010 termin porodu wiec dzis jestesmy w 7 tyg i 3 dni i mamy 12 mm
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2009-09-25 o 18:42 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

[/QUOTE]

Niedługo przyjdzie zima i będzie trzeba poszukać czegoś ciepłego ciążowego i żeby to jeszcze jakoś wyglądało - tak na większe wyjścia.
wisną mnie w brzuchu i tylko się męcze w ciągu dnia, więc wszelkie dresy,krótkie czy długie chętnie zakładam, bo mi wygodnie
Jabłuszko to witaminki 

bo musi mi kartę ciąży założyć. Żeby się nie okazało potem że nawet becikowego nie będę mieć. A głupotę wymyślili z tym że trzeba się zgłosić do lekarza do 10tyg bo niektóre kobiety nic nie podejrzewają przez dłuższy czas a jak już wiedzą to muszą po kilka tyg czekać na wizytę u lekarza. Nie każdego stać na prywatną wizytę

chyba to jeszcze do mnie nie dociera