|
|
#841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czarna lista targowisko- plotki
Cytat:
To co wchodzisz w to ![]() Cytat:
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
||
|
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajsko ja się szykuję na nowe białe kulasy przez Ciebie
|
|
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
one sa wyjątkowo cudne
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
#844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to czekam na paczke z trans żywnością ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
Sama mam pingwinowego Aliena
|
||
|
|
|
#845 | |
|
kosmita jakiś normalnie
Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------
|
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
przecinek powinien być
![]() vilandra to są limitówki i ja je kupiłam na zapas i nie oddam, a teraz w maju jak mi się szlaban skończy to sobie kupię te 2 nowe i będę miała szufladę Alienów ![]() misianka nie oddam mojej resztki, bo im dłużej je miziam pędzlem tym bardziej mi się podobają, a poza tym to prezent od męża i on się nalatał za nimi
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu Edytowane przez pingwin2 Czas edycji: 2010-04-08 o 20:38 |
|
|
|
#847 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#848 |
|
perfumove love
|
poszłem do stodoły, patrzem - chłopacy psikajom się perfumom. ja nie rozumię.
|
|
|
|
#849 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#850 |
|
🦄
|
To ja może rzucę tylko pierwsze zdanie z listu męża do klientki
"Hciałem Ci w skruceniu na pisać"
|
#851 | ||
|
Zakorzenienie
Przekupka: 61 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
.
|
|
#852 |
|
🦄
|
Morelle, dalej było tylko lepiej...
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
O jeju! A ja mam takiego wykształciucha-przemądrzalca, inne to mają szczęście
!
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
poka, poka
![]() mój po polsku w ogóle nie umiem... a jak zaczęłam tłumaczyć o 7miu przypadkach to machnął ręką ....
|
|
#855 | |
|
🦄
|
Cytat:
Jeszcze pan miał manierę, że to, co mu pasowało dawał z dużej litery chociaż nijak jej użycie miało się do zasad poprawnej pisowni- domniemałam sobie, że to miało wskazywać na jego szacunek lub stosunek emocjonalny do danych spraw I z tego, co wiem ten pan chyba w szkole pracował czy coś w tym stylu. Ja to bym chciała wykształciucha- rażą mnie błędy w pisowni, a niezręcznie się czuję poprawiając kogoś
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to bym chciała wykształciucha- rażą mnie błędy w pisowni, a niezręcznie się czuję poprawiając kogoś
[/QUOTE]Oj, to mojego byś nie musiała. To polonista .
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a poziom nauczania poszedł sobie w las XXI wiek, a matołów będzie więcej niż w średniowieczu. Uczeń LO o wysokim ongiś poziomie pisze wyraz fonetycznie, a nie gramatycznie to padam i nawet nie chcę sobie wyobrażać jak w takim razie piszą w szkołach zawodowych
|
|
#859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Liqueur już masz?? Edytowane przez vilandra Czas edycji: 2010-04-09 o 11:57 |
|
|
|
|
#860 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
spoko, spoko, moj PROMOTOR (pracy mgr) pisze "RZADEN"
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Straszna zgroza. Zgadzam się, poziom nauczania dzisiaj jest kiepściutki. Niektórzy powinni wrócić do pisma obrazkowego, a nie szokowac ludzi.
|
#862 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
fakt faktem, kierunek typowo techniczny, no ale jakies podstawy j. polskiego wypada soba reprezentowac jak sie juz ma ten tytul DR
|
|
#863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam luminescenta, sunnessence - ale ten mnie rozczarował likiera nie mam, ale ponieważ mi się znudziła kolorówka, a cos kupować trzeba to wszystko przede mną ![]() a fajny ten alienowy likier?
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu Edytowane przez pingwin2 Czas edycji: 2010-04-09 o 19:00 |
|
|
|
|
#864 |
|
kosmita jakiś normalnie
|
A najlepsze jest to, że teraz wszyscy mają świetną wymówkę - dysleksja, dysgrafia, itp. Żeby było jasne, nie twierdzę że takich chorób (problemów?) nie ma. Tylko jakoś dziwnie się rozpowszechniają
, hmmm ...Zresztą znam osobiście pewnych rodziców, którzy nie mając czasu na zajmowanie się synalkiem, któremu uczyć się nie chce, w domu tradycji czytania nie ma, bo rodzice zajęci są wyłącznie "byznesem" zapłacili za stosowne zaświadczenia. I synuś wyrasta na matołka, choć wcale inteligentny dzieciak, tylko że leń i motywacji żadnej. A tak dla przykładu, mogę sobie dać rękę uciać, że mój dziadek był dysgrafikiem (choć "za jego czasów" takich diagnoz się nie stawiało) - miał średnie, typowo techniczne, przedwojenne wykształcenie, ale i uwielbiał literaturę i czytał ogromne ilości książek. Problem był taki, że mimo tego robił koszmarne błędy ortograficzne i w dość szczególny sposób - np. ten sam wyraz w następujących po sobie zdaniach miał np. zupełnie inną pisownię, ale WIEDZIAŁ o tym, zależało Mu i poprostu pisząc list czy jakieś inne pismo, brał słownik ortograficzny i zadawał sobie trudu lub pytał rodzinę czy dobrze, choć zabierało mu to mnóstwo czasu. Ale jemu zależało ...
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy to odpowiedni wątek na tego typu sprawę, ale nie chciałam zbędnie zakładać nowego
![]() Otóż chodzi o to, że wymieniałam się z jedną z wizażanek, umówiłyśmy się że każda z nas wyśle paczkę w jednakowym czasie. Moja paczka do niej doszła już dawno, a ja niestety swojej nie otrzymałam... Dostałam od wizazanki numer przesyłki, na poczcie powiedzieli mi, że paczka powinna po takim czasie dawno być u mnie, a tymczasem paczka nawet nie pojawiła się u nich na placówce. Co w takim przypadku należy zrobić? Wiadomo, ze reklamować, ale poczta nie zwróci tyle pieniędzy ile warta była paczka...
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#867 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
) - oni też opierają się tylko na wartości podanej przez klienta, więc niesprawdzalnej.Reklamację musi złożyć ten co nadał - poproś o to wysyłającą, a także o informowanie na bieżąco (np. skan druku reklamacji itp.). O ile złoży reklamację, Ty dostaniesz taki druczek od poczty z prośbą o potwierdzenie, czy rzeczywiście przesyłki nie otrzymałaś. Tak czy owak, wizażanka nie powinna używać niczego z przesyłki, a po załatwieniu reklamacji odesłać Ci Twoją przesyłkę (ja akurat odesłałam wcześniej, ale do wizażanki, z którą się wymieniałam miałam pełne zaufanie i wiedziałam że paczuszki nie otrzymała, więc nie potrzebowałam potwierdzenia). Nie wiem czy o to Ci chodziło?
|
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
Reklamację może złożyć tylko i wyłącznie nadawca.
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko o to, że produkty, które jej wysłałam były warte ponad 100zł. i tyle samo były warte produkty wysłane do mnie, a z tego co dowiedziałam się na poczcie to jeżeli przesyłka nie była z zadeklarowaną wartością to zwracają koszty w wysokości 6xkoszt wysyłki. A koszt wysyłki tej paczki był pewnie w okolicach 7zł. Więc koleżanka dostałaby około 42zł. a mi zwróciłaby moją przesyłkę... Nie chciałabym żeby ona była na tym stratna, bo wiem że to nie jej wina... Dlatego cokolwiek by nie zrobić to i tak będzie źle dla jednej z nas.
|
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Się zastanawiam, czy nie kupić. A to wszystko przez Pingwina, bo mnie Alien manią zaraził
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

MOże byc smalczyk migdałowy z cebulka, albo sojowy, kozi twarożek. Ot takie tam, żarełko
A dla ślubnego może być mortadela. Pomidorami i ogórkami tez nie pogardzę 

ale fajsko 

!
W sumie, żal nie tylko braku umiejętności czytania i pisania, ale i samych nieczytatych, bo ja, Ty i inni to mogą się pośmiać, poubolewać, gromy porzucać (niepotrzebne skreślić), ale ile ich, biedaków nieczytatych omija w życiu ... I ileż niebezpieczeństw czyha - np. nierozumiane, a podpisywane dokumenty wszelkiej maści. A jak pomyślę ile ludzi nawalczyło się o to żeby każdy miał dostęp do darmowego, ale choćby podstawowego wykształcenia ... pewnie się w grobach przewracają ... ech, to już chyba na inny wątek temacik, bo coś mi się filozof włącza, a i jeszcze mogę po uszach dostać, żem na przykład stara zrzęda
, a poziom nauczania poszedł sobie w las
XXI wiek, a matołów będzie więcej niż w średniowieczu. Uczeń LO o wysokim ongiś poziomie pisze wyraz fonetycznie, a nie gramatycznie to padam i nawet nie chcę sobie wyobrażać jak w takim razie piszą w szkołach zawodowych
Straszna zgroza. Zgadzam się, poziom nauczania dzisiaj jest kiepściutki. Niektórzy powinni wrócić do pisma obrazkowego, a nie szokowac ludzi.