Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-12, 09:56   #841
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
ja wczoraj oglądałam na tvnie "list w butelce" to mój ulubiony film i zawsze na nim rycze
MASZ racje to było na tvnie!!!!i to był ten film. PIEKNY!!!
Kruche jest życie dlatego trzeba je tak szanować..........
Stary 2010-04-12, 09:59   #842
kasika84
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Hej dziewczęta. Jeśli chodzi o basen w ciąży... Jak w każdej sprawie zdania są podzielone. Przed ciążą na basen chodziłam od przypadku do przypadku, raz na 2tygodnie, czasem raz na miesiąc... Tylko dlatego, że zawsze mnie wszystko piekło. Lekarstwem na dolegliwości był lactovaginal (mi zawsze pomaga) i clotrimazolum. Tzn używałam zawsze po wyjściu z basenu. Od 2 miesiąca ciąży chodzimy z TŻetem na basen obowiązkowo 2 razy w tygodniu. Nie złapałam jeszcze żadnej infekcji (ale też każdorazowo używam lactovaginal), a czuję się po prostu świetnie. Nic mnie nie boli, waga w normie. Dodatkowo ćwiczę jogę, ale to już od lat. Niestety teraz można niewiele ćwiczeń wykonywać, więc zrezygnowałam z zajęć i sama w domku ćwiczę. Któraś z Was wspominała o rowerze. Uwielbiam to! Niestety lekarz mi odradził i jak dowiedział się o tym TŻ to nawet nie chce słyszeć o krótkiej wycieczce. Mam zakaz jazdy do końca ciąży, a tu taka piękna pogoda za oknem! Ach Ci faceci...
kasika84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 10:10   #843
abz
Zakorzenienie

Witam nowe mamy. Jeszcze troszke i lista październikowa dogoni wrześniową

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
No ja z kościa ogonową mam dokładnie tak samo...czasem boli więcej czasem mniej zależy od dnia. Zauważyłam też,ze najbardziej mi dokucza jak dłużej siedzę w lakiej pozycji półleżącej.
Albo jak leże w pozycji półsiedzącej Aż czasem sie nie mogę podnieść.

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Przez wczorajsze wydarzenia moje pytanie pozostało bez odpowiedzi, a powiem szczerze, ze mi na niej zależy, więc jeżeli któraś wie, czy można używać maści końskiej w ciąży, to proszę o odpowiedź,będę wdzięczna
Pomidorka ja nie odpisywałam, bo nie miałam nigdy styczności z maścia końską

Cytat:
Napisane przez miskowa22 Pokaż wiadomość
To mi wygląda na klasyczne objawy rwy kulszowe:/ zaczyna się bólem w okolicy kręgosłupa, promieniuje na pośladek i w dół po tylnej powierzchni uda pod kolano i czasami nawet aż do stopy, wzdłuż przebiegu nerwu kulszowego, który jest uciśnięty
Rwa kulszowa to jak na moje ból nie do wytrzymania, mój tata miewa takie bóle, to naprawdę mało co mu pomaga.....

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Polecane są też trzywarstwowe gryka-kokos-pianka, ale tu podobno trzeba uważać na to żeby był certyfikat ze względu na grykę, która podobno bez certyfikatu może być zanieczyszczona i zawierać jakieś robactwo:confus ed: trzeba będzie poczytać, albo posłuchać rad mam doświadczonych w tym względzie.
O 3-warstwowych nie słyszałam chyba, ale gryka-kokos owszem. Robactwo to może byc nawet w cukierkach czekoladowych więc nie będę sprawdzać czy ma certyfikat.

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Czy kupowanie ciuszków ma realny wpływa na zdrowie dziecka? Oczywiście, że nie...to tylko zabobony. Jedyne co to przykro jest wkładać do szaf i chować wcześniej kupione rzeczy których nie można wykorzystać. Ale na to już niestety nie ma wpływu.
Oczywiście, ze realnie to na nic nie wpływa. Ja osobiscie nie traktuję tego też jako zabobon, ale trudna sytuację, ze po ewentualnej stracie dziecka dołuja cię jeszcze bardziej rzeczy zakupione dla maleństwa, którego juz nie ma.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 10:22   #844
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Mówię to, co wiem. Nie zamierzam się spierać, wiem swoje. Nie obcina i już. Chyba, że jakimś hodowlanym, na takich się nie znam. Kotami zajmuję się od lat, nie tylko domowo. Pazurki są bardzo ukrwione i łatwo o nieszczęście. Kwestia podejścia do zwierząt, ot co. Moi weterynarze są totalnymi przeciwnikami takich zabiegów, ja tak samo. No cóż, są ludzie, którzy całkiem próbują usunąć pazurki, a to naturalna broń zwierzaka. I proszę mnie więcej nie przekonywać...
Nika twioja koty, Twoj zycie i robisz jak chcesz... nie wiem gdzie dopatrzylas sie, ze chce Cie przekonac...
Pozwolisz nam jednak wyrazic swoje zdanie...prawda?
Po prostu, nie zgadzam sie z Toba, ze to zakazane... ale kazdy wlasciciel ma prawo do wlasnej opinii.
Tak jak pisalam, my obcinamy pazury naszym futrzakom od wieku kocięcego, marcel to nawet sam wystawia pazury od obcinania, wiec nie sadze, zeby dla niego bylo to jakies przykre zajecie.
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 10:50   #845
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cześć dziewczyny,

wreszcie słoneczny poranek.. Rano obudziły mnie kopniaczki maleństwa Tatuś zakochany..
Stary 2010-04-12, 11:04   #846
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

wreszcie słoneczny poranek.. Rano obudziły mnie kopniaczki maleństwa Tatuś zakochany..
kurcze, zazdroszcze... u mnie przez caly weekend cicho... a jak wrocilam do pracy to on rana czuje to smieszne łaskotanie, zwlaszcza jak cos zjem. jak jestem w domu to nic
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 11:06   #847
JOANNA16
Zakorzenienie

witajcie dziewczynki
przepraszam Was,że tak rzadko tu zaglądam ale poprostu nie mam ochoty nawet włańczać kompa, teraz szukam spodni..... bo w moje sie mieszczę ale sa ciasne aaa komunie mam 9 maja nie mam pojęcia w co się ubiorę może macie jakieś pomysły?

u mnie ok 0 wymiotów z czego się cieszę bo z córą to mnie okropnie męczyło smaki jedynie mam na jedzonko co chwilkę ehhh a gdzie to do końca

ciumaski
Stary 2010-04-12, 11:10   #848
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
ja wczoraj oglądałam na tvnie "list w butelce" to mój ulubiony film i zawsze na nim rycze
uwielbiam ten film i tez za kazdym raze wyje jak bobr
Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

jejku, zazdraszczam... ja tez juz chce

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez JOANNA16 Pokaż wiadomość
witajcie dziewczynki
przepraszam Was,że tak rzadko tu zaglądam ale poprostu nie mam ochoty nawet włańczać kompa, teraz szukam spodni..... bo w moje sie mieszczę ale sa ciasne aaa komunie mam 9 maja nie mam pojęcia w co się ubiorę może macie jakieś pomysły?

u mnie ok 0 wymiotów z czego się cieszę bo z córą to mnie okropnie męczyło smaki jedynie mam na jedzonko co chwilkę ehhh a gdzie to do końca

ciumaski
czesc Joanna

co do ciuszkow to ja dzis chyba zamowie ten zesytaw z all, o ktorym ciagle tu walkujemy: pas ciazowy, spodnie, rybaczki, spodniczka za 119zł no i od tego sprzedawcy chyba wezme z innej aukcji ta biala spodniczke w turkusowe kwiaty kurcze ciekawe tylko czy sie wstrzele w rozmiar
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 11:12   #849
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
My planujemy kupic ta posciel (nie ten zestaw, tylko troche wiekszy):
http://www.allegro.pl/item980882614_...20_milpol.html
Ma sliczne falbanki. Na rozku tez. Chociaz jeden nie jest "zwyczajny". O ile sie nie myle, to na tej aukcji jest bez rozka, ale juz mi sie nie chcialo szukac
Śliczny jest ten zestaw, już sobie dodałam do obserwowanych i w swoim czasie chyba zrobię tam zakupy Faktycznie rożek też fajny, taki inny, bo wszystkie te zwykłe wyglądają jak jakiś zwinięty kocyk... a tak to taki ładny rożek nawet na chrzciny się przydać może.
Stary 2010-04-12, 11:13   #850
abz
Zakorzenienie

Cytat:
aaa komunie mam 9 maja nie mam pojęcia w co się ubiorę może macie jakieś pomysły?
My w czerwcu idziemy na wesele i zamierzam iść w spodniach. Białe spodnie, do tego ładna tunika (chociaż brzuszek pewnie bedzie jeszcze mały), biżuteria i bedzie ok. Takze na komunię też albo spódnica albo spodnie i np biała koszulowa tunika, chyba zawsze elegancka.

Stary 2010-04-12, 11:14   #851
hexe_hexe
Przyczajenie

Hmmm... skąd ja to znam
do piątego miesiąca nosiłam niziutkie biodróweczki, bo było ciepło, później musiałam ciążówki, na ciążę polecam Ci ciuszki Happy Mum może zamiast spodni zdecydujesz się na jakąś sukieneczkę?
W sumie to nie znam żadnego sklepu w Krośnie z odzieżą ciążową :/
hexe_hexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 11:19   #852
JOANNA16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
My w czerwcu idziemy na wesele i zamierzam iść w spodniach. Białe spodnie, do tego ładna tunika (chociaż brzuszek pewnie bedzie jeszcze mały), biżuteria i bedzie ok. Takze na komunię też albo spódnica albo spodnie i np biała koszulowa tunika, chyba zawsze elegancka.
miałam iśc w spódnicy ale dośc mi się juz przytyło;/ i sama nie wiem co zrobić....
myślę nad zakupem spodni na kantkę do tego tunika ale sama nie wiem...mąż jest chrzestnym pasuje mi "jakoś" wyglądać

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
czesc Joanna

co do ciuszkow to ja dzis chyba zamowie ten zesytaw z all, o ktorym ciagle tu walkujemy: pas ciazowy, spodnie, rybaczki, spodniczka za 119zł no i od tego sprzedawcy chyba wezme z innej aukcji ta biala spodniczke w turkusowe kwiaty kurcze ciekawe tylko czy sie wstrzele w rozmiar
witaj aaaaaa masz linka do tej strony? ja nie nadrobię napewno aż tylu stron co tu naprodukowałyście... dawno mnie tutaj nie było

edit: ten?? http://allegro.pl/item982207234_zest...aczki_pas.html

Edytowane przez JOANNA16
Czas edycji: 2010-04-12 o 11:21
JOANNA16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 11:24   #853
abz
Zakorzenienie

Cytat:
miałam iśc w spódnicy ale dośc mi się juz przytyło;/ i sama nie wiem co zrobić....
myślę nad zakupem spodni na kantkę do tego tunika ale sama nie wiem...mąż jest chrzestnym pasuje mi "jakoś" wyglądać
Ja wybrałam zestaw ze spodniami, bo nie bede specjalnie kupować ciążowej sukienki na 1 raz, a spodnie wykorzystam, tuniczke pewnie też. A spódniczke planuję kupić też ciążową, troche przewiewu na lato sie przyda Ogladałam też używane sukienki na all, niektóre naprawdę ładne, ale wszystkie krótkie, a ja na takie imprezy to tylko w długiej sukni (żeby nie pokazywać nóg). Mam jedna długą, ale z brzuchem to nie bede w niej dobrze wyglądać, absolutnie nie.

Stary 2010-04-12, 11:28   #854
hexe_hexe
Przyczajenie

http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_p...a_pom=sukienki
rzuć okiem na tą sukieneczkę, osobiście jestem zadowolona z tej marki, mają naprawdę piękne i dobre jakościowo ciuszki...
ja brałam ślub cywilny w tej
Ta też ładna, sa uszyte z superowego materiału, mnie służyła całą ciąże, az do rozwiązania a i teraz dwa miesiące po porodzie noszę )
Stary 2010-04-12, 11:28   #855
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie w happy mum są fajne sukienki mnie się strasznie podobają i jakbym miałam jakąś okazje to bym sobie zakupiła,
zależy też od tego ile kasy chcesz wydać

załączam jedną z nich::

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-04-12 o 11:32
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 11:29   #856
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Śliczny jest ten zestaw, już sobie dodałam do obserwowanych i w swoim czasie chyba zrobię tam zakupy Faktycznie rożek też fajny, taki inny, bo wszystkie te zwykłe wyglądają jak jakiś zwinięty kocyk... a tak to taki ładny rożek nawet na chrzciny się przydać może.
tylko zauwazcie, ze ten rozek nie wchodzi w ten zestaw za ta cene mozna kupic u tego sprzedawcy rozek oddzielnie tylko, ze juz chyba bez tych falbanek itp-ja przynajmniej go nie widze w jego innych aukcjach, ale fakt przelacialam pobieznie wiec mnie wyprostujcie jesli sie myle
Cytat:

witaj aaaaaa masz linka do tej strony? ja nie nadrobię napewno aż tylu stron co tu naprodukowałyście... dawno mnie tutaj nie było

edit: ten?? http://allegro.pl/item982207234_zest...aczki_pas.html
tak ten zestaw - mysle ze na codzien nie potrzebuje nic bardziej wyszukanageo tymbardziej, ze lada moment bede siedziec w domu na l4

Tylko dziewczyny pisaly, ze te ubranka sie kurcza ale tylko na dlugosci czy wogole
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 11:42   #857
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
tylko zauwazcie, ze ten rozek nie wchodzi w ten zestaw za ta cene mozna kupic u tego sprzedawcy rozek oddzielnie tylko, ze juz chyba bez tych falbanek itp-ja przynajmniej go nie widze w jego innych aukcjach, ale fakt przelacialam pobieznie wiec mnie wyprostujcie jesli sie myle
Napisalam, ze w tym zestawie nie ma rozka. Ale na innych juz jest

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez monana27 Pokaż wiadomość
fajna ta posciel. Mnie najbardziej podoba sie jasny bez, takie slodziutkie
Wlasnie chcemy kupic jasny bez

Cytat:
Dokladnie Wyjatkowo fajny jest ten rozek. Tylko pamietaj, zeby wejsc na aukcje z rozkiem
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 11:42   #858
hexe_hexe
Przyczajenie

Cytat:
właśnie w happy mum są fajne sukienki mnie się strasznie podobają i jakbym miałam jakąś okazje to bym sobie zakupiła,
zależy też od tego ile kasy chcesz wydać

załączam jedną z nich::
enis ja właśnie taką w wersji z nieco dłuzszymi rękawkami mam, jest super, pięknie eksponuje brzuszek, a materiał rozciaga sie tak, że w zasadzie na każdym etapie ciąży sukieneczka pięknie lezy
ja mam xs rozmiar pod koniec nosiłam s/m ale była piękna
warto bo w sumie w sklepie internetowym drogo ale w sumie się opłaca,
teraz lato blisko, można zakładać tuniczki z rozciągliwej tkaniny, do tego leggins,
ja zaawansowana ciążą szczyciłam się zimą (urodziłam na początku lutego) więc jeśli chodzi o wybór ciuszków to musiałam polegać jedynie na ciążówkach,
Stary 2010-04-12, 11:53   #859
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hexe_hexe Pokaż wiadomość
rzuć okiem na tą sukieneczkę, osobiście jestem zadowolona z tej marki, mają naprawdę piękne i dobre jakościowo ciuszki...
ja brałam ślub cywilny w tej
Ta też ładna, sa uszyte z superowego materiału, mnie służyła całą ciąże, az do rozwiązania a i teraz dwa miesiące po porodzie noszę )
żadna z tych sukienek nie w moim guście, ceny też nie w moim guście

Stary 2010-04-12, 11:55   #860
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

Pomidora
fajne zakupy.
też jestem uzależniona od Ikea. Ale mój małżonek jak słyszy Ikea to zawsze są kłótnie w czasie zakupów.
ile kosztował ten fotel? , też się nad nim zastanawiałam

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 12:11   #861
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Są aukcje z mniejszym lub większym zestawem od 10 do 14 elementów. Mnie się podoba baldachim, pościel, ochraniacze, rożek i pościel do wózka oraz ew. śpiworek. Np. tych kieszeni czy falbanek pod prześcieradło to bym nie chciała a gwiazdki i serduszka w pierwszej kolejności utnę ale i tak zestaw jest super. Mam sypialnie w odcieniach beżu i będzie fajnie wyglądać

Wszystkie części można kupować też na pojedynczych aukcjach.

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Napisalam, ze w tym zestawie nie ma rozka. Ale na innych juz jest

Wlasnie chcemy kupic jasny bez

Dokladnie Wyjatkowo fajny jest ten rozek. Tylko pamietaj, zeby wejsc na aukcje z rozkiem
Też myślę o kupieniu jasnego beżu A gdzie kupiłaś łóżeczko? Widzę, że zestaw jest w różnych wielkościach (wymiarach) ale nie ma wersji 60x120 a takie najczęściej spotykam wielkości łóżeczek na aukcjach.

Zastanawiam się też nad łóżeczkiem z ikei. Początkowo chciałam takie:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80108662
bo mam sypialnie z tej serii, ale jak doliczyłam materacyk, ochraniacze, osłonkę na materacyk itd. to mi wyszło prawie 800 zł za łóżeczko i teraz myślę o takim najtańszym:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00115751
jak byśmy je pomalowali małym wałkiem na biało lub ecru/jasny beż to też będzie fajnie wyglądać, a na allegro są materacyki w tym rozmiarze już od 70 zł (gryczane lub gryczano-kokosowe). Bo jednak materace w Ikei są od 139 do 200 zł a ceny tych łóżeczek też konkretne...

-----------------------------
Mam pytanie do dziewczyn, które już czuły pierwsze ruchy. Możecie opisać specjalnie dla mnie jakie to uczucie? W sobotę jakieś 2-3 razy i dzisiaj też poczułam coś dziwnego - jakby leciutkie naciskanie na brzuszek czy raczej moje wnętrzności dokładnie z tej strony, po której ulokował się mój maluszek. Dziwne uczucie, do niczego niepodobne, takie trochę jakby pulsowanie. Nie jest to ani ból, ani żadne przelewanie w jelitach, ani nic co czułabym do tej pory, przypomina leciutkie skurcze? No nie umiem tego nazwać, ale mam wewnętrzne przekonanie, że to nie jest nic złego.

Jestem dopiero na początku 17 tc. i pani doktor na ostatniej wizycie powiedziała, że raczej ruchy poczuję dopiero za ok. 2 tygodnie... ale na prawdę nie wiem co się dzieje i instynkt podpowiada mi, że to właśnie to...

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-04-12 o 12:14
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 12:14   #862
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Kotom nie obcina sie pazurków... a już na pewno nie solidnie.
Wiem, że nie chcesz, by Cię przekonywano, ale uwierz - kotom domowym obcina się pazurki, ale same końce - te ostre.. tak ok.1-2mm. Trzeba uważać, by nie obciąć za krótko, bo można uszkodzić jakieś nerwy. Najlepsza do tego jest specjalna gilotynka. Na początku tez myslałam, że się nie obcina, ale sam weterynarz to zalecił. A kot i tak naostrzy sobie pazurki - na drapaku lub na dworze...

Cytat:
200zł za komplet pościeli- wydaje mi się drogo... Ale ja już baaaaardzo dawno nie kupowałam, bo miałam spory zapas
to fakt, w sobotę oglądałam łóżeczka, materace i pościel... Śliczną i dobra gatunkowo pościel można już za 50zł kupić.

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
Ja używałam krople homeopatyczne Euphorbium w aerozolu
Dzięki Ewa Zapytam dziś o nie w aptece.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 12:15   #863
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Są aukcje z mniejszym lub większym zestawem od 10 do 14 elementów. Mnie się podoba baldachim, pościel, ochraniacze, rożek i pościel do wózka oraz ew. śpiworek. Np. tych kieszeni czy falbanek pod prześcieradło to bym nie chciała a gwiazdki i serduszka w pierwszej kolejności utnę ale i tak zestaw jest super. Mam sypialnie w odcieniach beżu i będzie fajnie wyglądać

Wszystkie części można kupować też na pojedynczych aukcjach.

Też myślę o kupieniu jasnego beżu A gdzie kupiłaś łóżeczko? Widzę, że zestaw jest w różnych wielkościach (wymiarach) ale nie ma wersji 60x120 a takie najczęściej spotykam wielkości łóżeczek na aukcjach.

Zastanawiam się też nad łóżeczkiem z ikei. Początkowo chciałam takie:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80108662
bo mam sypialnie z tej serii, ale jak doliczyłam materacyk, ochraniacze, osłonkę na materacyk itd. to mi wyszło prawie 800 zł za łóżeczko i teraz myślę o takim najtańszym:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00115751
jak byśmy je pomalowali małym wałkiem na biało lub ecru/jasny beż to też będzie fajnie wyglądać, a na allegro są materacyki w tym rozmiarze już od 70 zł (gryczane lub gryczano-kokosowe). Bo jednak materace w Ikei są od 139 do 200 zł a ceny tych łóżeczek też konkretne...
Lozeczka jeszcze nie kupowalismy. Ale kiedys jakis sprzedawca na pewno mial ta posciel 60x120 Trzeba poszukac/poczekac.
Sprawilismy ja kolezance rok temu i o ile sie nie myle to bylo wlasnie 60x120.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 12:18   #864
angelikaw
Zakorzenienie

U nas dziś piękna pogoda, zrobiłam własnie pranie, a niedługo jadę z mężem na zakupy... Przy okazji obejrzymy łożeczka, ale ceny są tak wysokie, ze chyba zdecydujemy się na Allegro. No ale warto obejrzeć na żywo to, co chce się kupić. Podobnie z wózkiem.

Poza tym w nocy spac nie mogłam... na plecach leżeć nie mogłam, na prawym boku tylko chwilę, bo zaraz bolało mnie biodro i chyba jajnik? Na lewym spałam troszkę dłużej, ale potem ręka drętwiała ;/ I tak cała noc z boku na bok.. Do tego ten katar i zapchany nos...
Stary 2010-04-12, 12:19   #865
Beata_Batumi
Zadomowienie

Co do pościeli- ten zestaw to full wypas i stąd ta cena. Podoba mi się ale my na razie nie planujemy oddzielnego pokoiku dla dzidzi więć to za duże się wydaje na moje warunki pokojowe ale śliczne! Dziwne by było dla mnie gdyby same powłoczki kosztowały tyle a tak to nie, w końcu są też ochraniacze boczne, baldachim i inne pierdółki. Ostatnio widziałam w sklepie zestaw łóżeczkowy- suma ok 800 zł, nie przypuszczałam że tak dużo ale pewnie na allegro znajdzie się taniej...

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 12:27   #866
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Co do pościeli- ten zestaw to full wypas i stąd ta cena.
co znaczy full wypas? To cena pościeli łącznie z poduszką i kołderką?
Stary 2010-04-12, 12:36   #867
martysek
Zadomowienie

Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn, które już czuły pierwsze ruchy. Możecie opisać specjalnie dla mnie jakie to uczucie? W sobotę jakieś 2-3 razy i dzisiaj też poczułam coś dziwnego - jakby leciutkie naciskanie na brzuszek czy raczej moje wnętrzności dokładnie z tej strony, po której ulokował się mój maluszek. Dziwne uczucie, do niczego niepodobne, takie trochę jakby pulsowanie. Nie jest to ani ból, ani żadne przelewanie w jelitach, ani nic co czułabym do tej pory, przypomina leciutkie skurcze? No nie umiem tego nazwać, ale mam wewnętrzne przekonanie, że to nie jest nic złego.

Jestem dopiero na początku 17 tc. i pani doktor na ostatniej wizycie powiedziała, że raczej ruchy poczuję dopiero za ok. 2 tygodnie... ale na prawdę nie wiem co się dzieje i instynkt podpowiada mi, że to właśnie to...

Klarissa, ja poczułam pierwsze ruchy 18t 2d i tez nie byłam pewno czy to jednak to. Tym bardziej , że malutak leżała na usg po lewej stronie, a bąbelki poczułam bardziej po prawej.
Ja odczuwam to tak, jakby mi ktoś bardzo szybko balona z gumy do żucia w brzuchu robił
W jakimś stopniu podobne jest to do presuwania się powietrza w jelitach, jednak bardziej intesywne i szbkie i wyczuwalne tam, gdzie macica.

U mnie najwyraźniej czuję kładąc się wieczorem na plecach z wyprostowanymi nogami.

Wsłuchaj się w swoje ciało. Jeśli to odczucie się powtórzy, to nie będzie wątpliwości
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 12:57   #868
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
myslalam o tym zestawie ale 14 elementowym... bo wy pokazyscie 10.. a w 14 jest jeszcze wlasnie rozek torba na przybory itd..
podoba m isie zestaw niebieski slonie
rozczulil mnie
Stary 2010-04-12, 13:02   #869
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Klarissa, ja poczułam pierwsze ruchy 18t 2d i tez nie byłam pewno czy to jednak to. Tym bardziej , że malutak leżała na usg po lewej stronie, a bąbelki poczułam bardziej po prawej.
Ja odczuwam to tak, jakby mi ktoś bardzo szybko balona z gumy do żucia w brzuchu robił
W jakimś stopniu podobne jest to do presuwania się powietrza w jelitach, jednak bardziej intesywne i szbkie i wyczuwalne tam, gdzie macica.

U mnie najwyraźniej czuję kładąc się wieczorem na plecach z wyprostowanymi nogami.

Wsłuchaj się w swoje ciało. Jeśli to odczucie się powtórzy, to nie będzie wątpliwości
O to chyba właśnie to Bardzo podobne uczucie. Zaczekam czy będzie się ciągle powtarzać, na razie było 2-3 razy w sobotę jak siedziałam spokojnie i dzisiaj przed kąpielą jak gadałam sobie z mężolem na gadu
Stary 2010-04-12, 13:03   #870
Ray
Zakorzenienie

ile napisane

Pomidora wozek mamy tak, ale umordowalismy sie z nim bo jest za duzy, za duzo zachodu w pakowaniem go do auta i zajmowal prawie caly bagaznik. Chcemy nowy lekki, zajmujacy malo miejsca z mozliwoscia wpinania fotelika.

Szczesliwa nie pamietam czy mial certyfikaty ale chyba tak bo pamietam ze jakiesj dobrej firmy byl dala cos kolo 100 zl za niego. Warto.
Jeszcze napisze ze warto tez kupic porzadna kolderke i poszewke. Te z allegro w wiekszosci sa kiepsiej jakosci niestety, tak sie skladalo ze slicznie wygladaja a mialam okazje tego dotknac i to takie na kilka razy jest. Glowa mnie bolala jak pamietam mialam zaplacyc w smyku za posciel z poszewka ( taki komplet) prawie 200 zl ale absolutnie teraz nie zaluje. Posciel sie nie zbija, w zasadzie nic sie z nia nie dzieje. Poszewka miekka, nie spiera sie, nie cienieje... Inne poszewki same wiecie czasem sie 3 raazy wypierze i szmata sie robi. Corka ma dwa lata i jeszcze spi w tej poscieli i poszewce wiec na prawde na to warto wydac troszkie wiecej pieniazkow.

z kotami to nie obrazcie sie ale ja sama czesto sie dziwie i pytam ludzi jak dadza rade z kotem i niemowlecie moze stad ze nie mialam nigdy kota, ale jak sie pomysli o tym zwierzeciu moga nasuwac sie takiego pytania i nie jest to zlosliwosc
ja generalnie nie lubie kotow wiec to inna sprawa. Jedyne co moja tesciowa ma kota i np mnie dobija jak teraz bylam u niej na swieta i kot lnieje i wszedzie ta siersc bleee... na ciuchach, kanapach fruwa to okropnosc dla mnie. Do tego kot czasem zyga bo sie tego naje. A co do kuwety wszedzi rozsypany piasek
Wiec jako ta co nie ma kota tez sie dziwie jak ludzie daja rade

co do kuwety dziecko wcale nie musi sie tym interesowac, tzn na pewno sie zainteresuje to oczywiste ale zalezy jak sie do tego podejdzie. Ja od razu mowilam corce stanowczo jak tylko podchodzila z mysla ze fajna piaskownica w domu :d NIE! nie wolno i koniec. i dala sobie spokoj ( nawet jak raczkowala) wiec chyba nie ma sie co martwic ta kuweta

a czy kot przecisnie sie przez szczebelki wiesz co nie wiem... ale wydaje mi sie ze tak bo kot zwinny jest i ma maly pyszczek. trzeba po porostu pilnowac i tyle

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości