|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
Kruche jest życie dlatego trzeba je tak szanować..........
|
|
|
#842 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Hej dziewczęta. Jeśli chodzi o basen w ciąży... Jak w każdej sprawie zdania są podzielone. Przed ciążą na basen chodziłam od przypadku do przypadku, raz na 2tygodnie, czasem raz na miesiąc... Tylko dlatego, że zawsze mnie wszystko piekło. Lekarstwem na dolegliwości był lactovaginal (mi zawsze pomaga) i clotrimazolum. Tzn używałam zawsze po wyjściu z basenu. Od 2 miesiąca ciąży chodzimy z TŻetem na basen obowiązkowo 2 razy w tygodniu. Nie złapałam jeszcze żadnej infekcji (ale też każdorazowo używam lactovaginal), a czuję się po prostu świetnie. Nic mnie nie boli, waga w normie. Dodatkowo ćwiczę jogę, ale to już od lat. Niestety teraz można niewiele ćwiczeń wykonywać, więc zrezygnowałam z zajęć i sama w domku ćwiczę. Któraś z Was wspominała o rowerze. Uwielbiam to! Niestety lekarz mi odradził i jak dowiedział się o tym TŻ to nawet nie chce słyszeć o krótkiej wycieczce. Mam zakaz jazdy do końca ciąży, a tu taka piękna pogoda za oknem! Ach Ci faceci...
|
|
|
|
#843 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamy. Jeszcze troszke i lista październikowa dogoni wrześniową
![]() Cytat:
Aż czasem sie nie mogę podnieść.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oczywiście, ze realnie to na nic nie wpływa. Ja osobiscie nie traktuję tego też jako zabobon, ale trudna sytuację, ze po ewentualnej stracie dziecka dołuja cię jeszcze bardziej rzeczy zakupione dla maleństwa, którego juz nie ma.
|
|
#844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozwolisz nam jednak wyrazic swoje zdanie...prawda? Po prostu, nie zgadzam sie z Toba, ze to zakazane... ale kazdy wlasciciel ma prawo do wlasnej opinii. Tak jak pisalam, my obcinamy pazury naszym futrzakom od wieku kocięcego, marcel to nawet sam wystawia pazury od obcinania, wiec nie sadze, zeby dla niego bylo to jakies przykre zajecie. |
|
|
|
|
#846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie dziewczynki
przepraszam Was,że tak rzadko tu zaglądam ale poprostu nie mam ochoty nawet włańczać kompa, teraz szukam spodni..... bo w moje sie mieszczę ale sa ciasne aaa komunie mam 9 maja nie mam pojęcia w co się ubiorę może macie jakieś pomysły?u mnie ok 0 wymiotów smaki jedynie mam na jedzonko co chwilkę ehhh a gdzie to do końcaciumaski |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#848 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
co do ciuszkow to ja dzis chyba zamowie ten zesytaw z all, o ktorym ciagle tu walkujemy: pas ciazowy, spodnie, rybaczki, spodniczka za 119zł no i od tego sprzedawcy chyba wezme z innej aukcji ta biala spodniczke w turkusowe kwiaty kurcze ciekawe tylko czy sie wstrzele w rozmiar |
|||
|
|
|
#849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie rożek też fajny, taki inny, bo wszystkie te zwykłe wyglądają jak jakiś zwinięty kocyk... a tak to taki ładny rożek nawet na chrzciny się przydać może.
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
My w czerwcu idziemy na wesele i zamierzam iść w spodniach. Białe spodnie, do tego ładna tunika (chociaż brzuszek pewnie bedzie jeszcze mały), biżuteria i bedzie ok. Takze na komunię też albo spódnica albo spodnie i np biała koszulowa tunika, chyba zawsze elegancka.
|
#851 |
|
Przyczajenie
|
Hmmm... skąd ja to znam
![]() do piątego miesiąca nosiłam niziutkie biodróweczki, bo było ciepło, później musiałam ciążówki, na ciążę polecam Ci ciuszki Happy Mum może zamiast spodni zdecydujesz się na jakąś sukieneczkę? W sumie to nie znam żadnego sklepu w Krośnie z odzieżą ciążową :/ |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę nad zakupem spodni na kantkę do tego tunika ale sama nie wiem...mąż jest chrzestnym pasuje mi "jakoś" wyglądać Cytat:
aaaaaa masz linka do tej strony? ja nie nadrobię napewno aż tylu stron co tu naprodukowałyście... dawno mnie tutaj nie było![]() edit: ten?? http://allegro.pl/item982207234_zest...aczki_pas.html Edytowane przez JOANNA16 Czas edycji: 2010-04-12 o 11:21 |
||
|
|
|
#853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogladałam też używane sukienki na all, niektóre naprawdę ładne, ale wszystkie krótkie, a ja na takie imprezy to tylko w długiej sukni (żeby nie pokazywać nóg). Mam jedna długą, ale z brzuchem to nie bede w niej dobrze wyglądać, absolutnie nie.
|
|
#854 |
|
Przyczajenie
|
http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_p...a_pom=sukienki
rzuć okiem na tą sukieneczkę, osobiście jestem zadowolona z tej marki, mają naprawdę piękne i dobre jakościowo ciuszki... ja brałam ślub cywilny w tej http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_p...a_pom=sukienki Ta też ładna, sa uszyte z superowego materiału, mnie służyła całą ciąże, az do rozwiązania a i teraz dwa miesiące po porodzie noszę )http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_p...a_pom=sukienki |
|
|
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zależy też od tego ile kasy chcesz wydać załączam jedną z nich:: Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-04-12 o 11:32 |
|
|
|
|
#856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko dziewczyny pisaly, ze te ubranka sie kurcza ale tylko na dlugosci czy wogole
|
||
|
|
|
#857 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#858 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ja mam xs rozmiar pod koniec nosiłam s/m ale była piękna warto bo w sumie w sklepie internetowym drogo ale w sumie się opłaca, teraz lato blisko, można zakładać tuniczki z rozciągliwej tkaniny, do tego leggins, ja zaawansowana ciążą szczyciłam się zimą (urodziłam na początku lutego) więc jeśli chodzi o wybór ciuszków to musiałam polegać jedynie na ciążówkach, |
|
|
|
|
#859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#860 |
|
Raczkowanie
|
Pomidora
fajne zakupy. też jestem uzależniona od Ikea. Ale mój małżonek jak słyszy Ikea to zawsze są kłótnie w czasie zakupów. ile kosztował ten fotel? , też się nad nim zastanawiałam
|
#861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak zestaw jest super. Mam sypialnie w odcieniach beżu i będzie fajnie wyglądać ![]() Wszystkie części można kupować też na pojedynczych aukcjach. Cytat:
A gdzie kupiłaś łóżeczko? Widzę, że zestaw jest w różnych wielkościach (wymiarach) ale nie ma wersji 60x120 a takie najczęściej spotykam wielkości łóżeczek na aukcjach.Zastanawiam się też nad łóżeczkiem z ikei. Początkowo chciałam takie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80108662 bo mam sypialnie z tej serii, ale jak doliczyłam materacyk, ochraniacze, osłonkę na materacyk itd. to mi wyszło prawie 800 zł za łóżeczko http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00115751 jak byśmy je pomalowali małym wałkiem na biało lub ecru/jasny beż to też będzie fajnie wyglądać, a na allegro są materacyki w tym rozmiarze już od 70 zł (gryczane lub gryczano-kokosowe). Bo jednak materace w Ikei są od 139 do 200 zł a ceny tych łóżeczek też konkretne... ----------------------------- Mam pytanie do dziewczyn, które już czuły pierwsze ruchy. Możecie opisać specjalnie dla mnie jakie to uczucie? W sobotę jakieś 2-3 razy i dzisiaj też poczułam coś dziwnego - jakby leciutkie naciskanie na brzuszek czy raczej moje wnętrzności dokładnie z tej strony, po której ulokował się mój maluszek. Dziwne uczucie, do niczego niepodobne, takie trochę jakby pulsowanie. Nie jest to ani ból, ani żadne przelewanie w jelitach, ani nic co czułabym do tej pory, przypomina leciutkie skurcze? No nie umiem tego nazwać, ale mam wewnętrzne przekonanie, że to nie jest nic złego. Jestem dopiero na początku 17 tc. i pani doktor na ostatniej wizycie powiedziała, że raczej ruchy poczuję dopiero za ok. 2 tygodnie... ale na prawdę nie wiem co się dzieje i instynkt podpowiada mi, że to właśnie to...
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-04-12 o 12:14 |
||
|
|
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że nie chcesz, by Cię przekonywano, ale uwierz - kotom domowym obcina się pazurki, ale same końce - te ostre.. tak ok.1-2mm. Trzeba uważać, by nie obciąć za krótko, bo można uszkodzić jakieś nerwy. Najlepsza do tego jest specjalna gilotynka. Na początku tez myslałam, że się nie obcina, ale sam weterynarz to zalecił. A kot i tak naostrzy sobie pazurki - na drapaku lub na dworze...
Cytat:
Dzięki Ewa Zapytam dziś o nie w aptece.
|
|
|
#863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sprawilismy ja kolezance rok temu i o ile sie nie myle to bylo wlasnie 60x120. |
|
|
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dziś piękna pogoda, zrobiłam własnie pranie, a niedługo jadę z mężem na zakupy... Przy okazji obejrzymy łożeczka, ale ceny są tak wysokie, ze chyba zdecydujemy się na Allegro. No ale warto obejrzeć na żywo to, co chce się kupić. Podobnie z wózkiem.
Poza tym w nocy spac nie mogłam... na plecach leżeć nie mogłam, na prawym boku tylko chwilę, bo zaraz bolało mnie biodro i chyba jajnik? Na lewym spałam troszkę dłużej, ale potem ręka drętwiała ;/ I tak cała noc z boku na bok.. Do tego ten katar i zapchany nos...
|
|
#865 |
|
Zadomowienie
|
Co do pościeli- ten zestaw to full wypas i stąd ta cena. Podoba mi się ale my na razie nie planujemy oddzielnego pokoiku dla dzidzi więć to za duże się wydaje na moje warunki pokojowe ale śliczne! Dziwne by było dla mnie gdyby same powłoczki kosztowały tyle a tak to nie, w końcu są też ochraniacze boczne, baldachim i inne pierdółki. Ostatnio widziałam w sklepie zestaw łóżeczkowy- suma ok 800 zł, nie przypuszczałam że tak dużo ale pewnie na allegro znajdzie się taniej...
|
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
co znaczy full wypas?
To cena pościeli łącznie z poduszką i kołderką?
|
|
#867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Klarissa, ja poczułam pierwsze ruchy 18t 2d i tez nie byłam pewno czy to jednak to. Tym bardziej , że malutak leżała na usg po lewej stronie, a bąbelki poczułam bardziej po prawej. Ja odczuwam to tak, jakby mi ktoś bardzo szybko balona z gumy do żucia w brzuchu robił W jakimś stopniu podobne jest to do presuwania się powietrza w jelitach, jednak bardziej intesywne i szbkie i wyczuwalne tam, gdzie macica. U mnie najwyraźniej czuję kładąc się wieczorem na plecach z wyprostowanymi nogami. Wsłuchaj się w swoje ciało. Jeśli to odczucie się powtórzy, to nie będzie wątpliwości
|
|
|
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podoba m isie zestaw niebieski slonie ![]() rozczulil mnie
|
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo podobne uczucie. Zaczekam czy będzie się ciągle powtarzać, na razie było 2-3 razy w sobotę jak siedziałam spokojnie i dzisiaj przed kąpielą jak gadałam sobie z mężolem na gadu
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
ile napisane
![]() Pomidora wozek mamy tak, ale umordowalismy sie z nim bo jest za duzy, za duzo zachodu w pakowaniem go do auta i zajmowal prawie caly bagaznik. Chcemy nowy lekki, zajmujacy malo miejsca z mozliwoscia wpinania fotelika. Szczesliwa nie pamietam czy mial certyfikaty ale chyba tak bo pamietam ze jakiesj dobrej firmy byl dala cos kolo 100 zl za niego. Warto. Jeszcze napisze ze warto tez kupic porzadna kolderke i poszewke. Te z allegro w wiekszosci sa kiepsiej jakosci niestety, tak sie skladalo ze slicznie wygladaja a mialam okazje tego dotknac i to takie na kilka razy jest. Glowa mnie bolala jak pamietam mialam zaplacyc w smyku za posciel z poszewka ( taki komplet) prawie 200 zl ale absolutnie teraz nie zaluje. Posciel sie nie zbija, w zasadzie nic sie z nia nie dzieje. Poszewka miekka, nie spiera sie, nie cienieje... Inne poszewki same wiecie czasem sie 3 raazy wypierze i szmata sie robi. Corka ma dwa lata i jeszcze spi w tej poscieli i poszewce wiec na prawde na to warto wydac troszkie wiecej pieniazkow.z kotami to nie obrazcie sie ale ja sama czesto sie dziwie i pytam ludzi jak dadza rade z kotem i niemowlecie moze stad ze nie mialam nigdy kota, ale jak sie pomysli o tym zwierzeciu moga nasuwac sie takiego pytania i nie jest to zlosliwosc ![]() ja generalnie nie lubie kotow wiec to inna sprawa. Jedyne co moja tesciowa ma kota i np mnie dobija jak teraz bylam u niej na swieta i kot lnieje i wszedzie ta siersc bleee... na ciuchach, kanapach fruwa to okropnosc dla mnie. Do tego kot czasem zyga bo sie tego naje. A co do kuwety wszedzi rozsypany piasek Wiec jako ta co nie ma kota tez sie dziwie jak ludzie daja rade ![]() co do kuwety dziecko wcale nie musi sie tym interesowac, tzn na pewno sie zainteresuje to oczywiste ale zalezy jak sie do tego podejdzie. Ja od razu mowilam corce stanowczo jak tylko podchodzila z mysla ze fajna piaskownica w domu :d NIE! nie wolno i koniec. i dala sobie spokoj ( nawet jak raczkowala) wiec chyba nie ma sie co martwic ta kuweta ![]() a czy kot przecisnie sie przez szczebelki wiesz co nie wiem... ale wydaje mi sie ze tak bo kot zwinny jest i ma maly pyszczek. trzeba po porostu pilnowac i tyle
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:43.

:confus ed:
aaa komunie mam 9 maja nie mam pojęcia w co się ubiorę
0 wymiotów
ehhh a gdzie to do końca

kurcze ciekawe tylko czy sie wstrzele w rozmiar 
Chociaz jeden nie jest "zwyczajny". O ile sie nie myle, to na tej aukcji jest bez rozka, ale juz mi sie nie chcialo szukac 

aaaaaa masz linka do tej strony? ja nie nadrobię napewno aż tylu stron co tu naprodukowałyście... dawno mnie tutaj nie było