![]() |
#841 |
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
Wczoraj:
Mycie szamponem rumiankowym, odżywka ziaja (włosy po niej są ładne, ale nie wiem czy ma silikony... W każdym razie nie pozbawiła mnie skrętu ![]() na koniec harmonijkowanie, ale nie zbyt intensywne bo byłam zmęczona, rano nałożyłam żelu lnianego ![]() Daje zdjęcia zboku i z przodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#842 |
Rozeznanie
|
na noc:
olejek ze słodkich migdałów mycie: szampon z czarnej rzepy odżywka: d/s isana różona płukanka harmonijkowanie stylizacja: żel aloesowy po wyschnięciu: 2 wcierki Jantar i płynny lek od dermatologa wewnętrznie: witamina PP i cynk efekt: na razie schne ![]() ![]()
![]() |
#843 |
Rozeznanie
|
pielęgnacja olejowo-silikonowa (odstawiłam humektanty i proteiny)
Oliwa z oliwek na 1,5h (testuję krótszy czas olejowania) M: 2x BabyDream O: Garnier Żurawina (uwaga: q-80) od razu spłukany płukanka octowa odciśnięcie S: żel lniany + jojoba 4 krople - wgnieciony we włosy Z: Garnier Mango (uwaga: amodimethicone) - wgnieciony S: Pianka Isana do kręconych harmonijkowanie, podpięcie żabkami, schną na powietrzu na koniec odgniecenie sztywniaczków Efekt: świetny, włosy błyszczące i dobrze skręcone
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#844 |
Wtajemniczenie
|
22.10 (mycie w ciągu dnia)
O: olej kokosowy na 2,5 h (grzebień) M: szampon Rossmann, Lilliputz, Extrasensitive Shampoo & Dusche fur Kinder und Drachen (Szampon i żel pod prysznic dla skóry wrażliwej)rozcieńczony z wodą w proporcji 1:4 O: maska Bingo shea i 5 alg na ok.3-4 min. (NOWOŚĆ) d/s: Joanna z apteczki Babuni mleko i miód plunking na 25 min. s: żel czarno-pomarańczowy Isana suszenie z dyfuzorem ok. 15-20 min. podpięcie 2 żabkami na czubku głowy rano 23.10 odgniecenie sucharków i chyba Garnier karite 2złotówka foto1 przed odgnieceniem foto2 po odgnieceniu i garnierze foto3 po całym dniu zaczęły mieć ochotę skręcać się w coś na kształt spiralek ![]() Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-11-01 o 12:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#845 |
Zakorzenienie
|
Olejowanie: winogrono na całą noc
Mycie: potters z arnikąx2 Odżywianie: garnier z karite+keratyna+jojoba Płukanka: octowa Zabezpieczanie: joanna len i rumianek Stylizacja: żel isana+2 krople BD dla mam Efekt: ładnie, choć troszeczkę puchu, bo rano musieliśmy już wyjeżdżać i odgniatałam jeszcze wilgotne troszkę. Ale skręt fajny został ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#846 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() doczytałam troszkę i zmodyfikowałam plan pielęgnacji. Od wczoraj wygląda tak: wewnętrznie: -skrzyp w tabletkach -biotyna -rumianek -zdrowsza dieta ![]() zewnętrznie: oleje-kokos!!! ![]() O- balsam aloesowy Mrs.Potters (cudo!) M-Mypa, szampon aloesowy O-Garnier, mango i karite odżywka potem olejek z gliss kura i spray do układania włosów z Pantene. na zdjęciu troche wymęczone, one zawsze są w ciężkim szoku po olejowaniu. zwykle kręcą się w takie rurko-loczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#847 |
Rozeznanie
|
23.10.2011r
M: Emulsja Gloria O1: Artiste z keratyną O2: Garnier z mango Z + S: Joaśka z wrzosem + krem z biedronki + 1gr nivea FC Efekt: Sympatyczny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#848 |
Zakorzenienie
|
O: Olejek Khadi na pół dnia i całą noc
M1: BD fur mama waschbalsam pranie wstępne M2: Hipp waschgel O: Wax Avocado na kwadransik b/s: krem biedr na końcówki i skalp Jantar na skalp Efekt - nic specjalnego ale skóra nie tak sucha |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#849 |
Zakorzenienie
|
Olejowanie: kiełki pszenicy+jeżyna na całą noc
Mycie: potters z arniką Odżywianie: odżywka alterra z granatem+keratyna+olej z pestek malin Płukanka: lniano-cytrynowa Zabezpieczanie: joanna lniana Stylizacja: żel isana Efekt: ładnie, skręcono, bez puchu ![]() Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2011-11-11 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
|
- olej winogronowy na jakieś 4h
- O - isana babassu - M - BD - O - kallos al latte, 10 kropli keratyny, 4 krople d-panthenolu - b/s - garnier avokado - stylizacja żel lniany Nie podoba mi się przyklap i prosta dolna warstwa.
![]() |
#851 |
Zadomowienie
|
A ja znowu mam szopę , bo jakoś wilgotno i pochmurno jest;/ wszystko zrobiłam jak zawsze a się zszopowały;/
M:szampon rumiankowy O:żółtko z miodem utrwalanie żel lniany |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#852 |
Mod-Śnieżynka
|
niedziela
1,5 godziny przed myciem: olej z orzechów włoskich+masło shea+ biovax do wypadających (nie wymieszałam dokładnie) mycie - BD odżywianie - maska alterra zabezpieczanie - joanna z lnem wymieszana z garnierem awkodao stylizacja - czarna isana + olejek BD mamowy standardowo_ harmonijkowanie, plunking, dyfuzor Dużo i ciężko, ale nie było źle, włosy trochę oklapły, ale myślę, że mogę jeszcze kiedyś powtórzyć tę mieszankę, jednak bez garniera jako ds i może mniej lub bez olejku mamowego poniedziałek na półtora godziny przed myciem olej orzechowy+isana babassu mycie: balsam potters aloesowy odżywianie: isana babassu zabezpieczanie: joanna naturia lnem stylizacja: żel zielony z rossmana (około łyżki) + 10 kropel olejku BD mamowego (wiem, sporo) odciskanie, harmonijkowanie, plunkind, dyfuzor (zostawiłam mocno wilgotne i dołożyłam troszkę żelu) Efekt: drobniejsze loki (rano i tak będą grubsze), błyszczące i miękkie mimo dużej ilości żelu (ale po zielonym zawsze tak mam, a dodałam jeszcze olejku, nie było czego odciskać) Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-10-24 o 21:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#853 |
Zakorzenienie
|
Olejowanie: makadamia+pestki brzoskwini na całą noc
Mycie: potters z aloesem Odżywianie: maska naturvital z aloesem+10 kropli aloesu+8 kropli oleju z jeżyny Płukanka: lniano-octowa Zabezpieczanie: joanna len i rumianek Stylizacja: żel bielenda grafiti bardzo mocny+żel aloesowy Efekt: po końskiej dawce aloesu z olejem bardzo ładnie, elastycznie, miękko, nawilżono, bez puchu ![]() Wybaczcie różowy polarek od TŻ-ta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#854 |
Zadomowienie
|
O: oliwa z oliwek+nafta kosmetyczna
M: szampon rumiankowy O: Isana do włosów kręconych harmonijkowanie żel lniany.
Edytowane przez sailormaary Czas edycji: 2011-10-25 o 21:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#855 |
Zakorzenienie
|
O: Hegron ciemna z 3 kroplami shea+słonecznik na 15 minut
M: szampon Organicum do suchych z żelem lnianym (mało, jeszcze oleju!) O: Bingo shea i Artiste różowa na końce Lniany! pielucha B/s: krem biedronkowy z żelem aloesowym Gorvita schniemy ![]() ![]() ------------- Spanie w chustce - niezbyt długo ![]() Sypkie Suchawe :/ Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-10-26 o 07:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#856 |
Raczkowanie
|
Skoro już pofatygowałam się walnąć fotki, to stawię tez tu
![]() Na noc: olej z orzechów macadamia z pantenolem i hydromanilem Rano mycie: omo, gloria + hipp Alterka morelowa z keratyną na 10 min (brak czasu) Kropeczka kremu z biedry o dużo żelu lnianego. Foty robione popołudniu, rano było lepiej. Jak na moje możliwości i tak nieźle ![]() Edytowane przez Aoirghe Czas edycji: 2013-09-23 o 09:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#857 |
Mod-Śnieżynka
|
wtorek
mycie: BD niebieski z pompką odżywianie: Bingo z shea i algami + łyżeczka masła tucuma (około 40 min) zabezpieczanie: joanna naturia z lnem stylizacja: żel zielony z rossmana, dyfuzor, na wilgotne znów troszkę żelu i do łóżka ![]() Efekt: rano naprawdę fajnie, podniesione, pokręcone aż do teraz, mimo, że spałam w dzień, troszkę spuszone na czubku, ale kompletnie mi to nie przeszkadza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#858 |
Zakorzenienie
|
Mycie: potters z arniką
Odżywianie: pollena eva z lawendą+niacynamid+jojoba Płukanka: lniano-miodowa Zabezpieczanie: joanna miód o cytryna Stylizacja: żel zielony z rossmana+kilka kropli babydream Nie lubię tego żelu, dałam go pełną dużą łyżkę, a i tak dość słabo podkreślił skręt, utrwalił też słabo, wieczór jest, a fale mam już bardzo słabe. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#859 |
Zakorzenienie
|
mycie glorią na wieczór
rozczesane i pozostawione do wyschniecia bez stylizacji, bez ugniatania, nicość ponownie walczę z uczuleniem winowajca trafiony i zatopiony--> biovax zielony do wypadających! ale swoje znów uczynil, stad bardzo delikatna pielęgnacja. nastepnym razem będzie mycie glorią i maseczka z żelu lnianego
Włosy ![]() Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2011-10-27 o 09:11 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#860 |
Zakorzenienie
|
27.10.2011
na noc - znow duzo olejku Palmers - Cocoa Butter Moisturizing Body Oil rano: mycie: szampon Come Clean (Kinky Curly) odzywka ds: Repair Me! (Curl Junkie) - 10 min odzywka bs: uzyta odzywka ds z Garniera (wreszcie pojawily sie w Dublinie zgodne Fructisy) -Fructis Conditioner Strength & Shine (ma podobny sklad do tej odzywki, ale nie ma silikonu i ekstrakty na koncu inne), zainteresowala mnie analiza jumaatt ze odzywka nie nawilza ale moze wizualnie poprawic wyglad wlosa i zatrzymac wode, czyli to co powinna zrobic odzywka bs stylizacja: zel z Bootsa za 1.29e (invisible very strong)+ dyfuzor zaluje ze nie mam jak zrobic fotek, wlosy sa blyszczace co uwydatnia ich kolor i o dziwo sa rowniez mocne loki, po lekkim odnieceniu wlosy sa miekkie ale elastyczne powoli szukam zamiennikow do produktow z BC ale niestety choc znalazlam tanie myjadla, odzywki do stosowania jako bs i stylizatory to nic nie jest w stanie dorownac odzywkom i maskom, na razie te dwie grupy nadal bede zamawiac z BC (moje KWC - Repair Me! CJ, Hibiscus&Banana Deep Treatment CJ)
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-10-27 o 16:16 Powód: literowka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#861 |
Rozeznanie
|
27.10.2011
O: Isana z bobasem + olejek BD dla mam na 1,5h M: BD O: Artiste różowa z keratyną na 20 min B/s: Joaśka z wrzosem + garnier avokado S: Artiste fioletowy (sporo) Efekt: Nie jest źle. Myślałam, że jest gorzej. Nauczka aby nie narzekać zanim do końca się nie wyschnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#862 |
Rozeznanie
|
O: Kokos na 2,5h
M: BD rozcieńczony x1 O: Garnier Żurawina (!q-80) na krótko Płukanka z pokrzywy Odciśnięte Z: żel lniany - nakładany przez ugniatanie Z: Garnier Mango - nakładany przez ugniatanie Odciskanie, krótki plunking, spanie w chustce Rano: Pięknie, błyszcząco, gładko, kręcono. Byłam bardzo zadowolona do czasu wyjścia na mgłę ![]() ![]()
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#863 |
Zakorzenienie
|
olejowanie: awokado na całą noc
mycie: emulsja gloria odżywianie: maska bingo masło shea i algi+olej jeżyna+olej malina płukanka: octowa zabezpieczanie: joanna lniana stylizacja: żel bielenda bardzo mocny Fajnie, miękko, nawet ładnie skręcono, bez puchu, nie za lekko. Przed wyjściem na zewnątrz zabezpieczenie końcówek kapką oleju kokosowego z kremem z biedronki - puchu po powrocie praktycznie brak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#864 |
Wtajemniczenie
|
26.10 (wieczorne mycie)
o: olej sezamowy na 1,5 h m: Hipp rozcieńczony z wodą w proporcji 1:5 d/s: Alterra morela b/s: Joanna mleko i miód s: dużo żelu Bielenda b.mocny z czarną rzepą + resztka czarnej Isany suszenie dyfuzorem, podpięcie żabkami na czubku efekt: wieczorem lekki dramat, rano 27.10 reanimacja trochę Garniera karite (2złotówka), na głowie ogólny pierdzielnik, od sprężynek do połowy poszczególnych pasm po wyprost), włosy nadawały się do pół-upięcia klamrą z puszczonymi lokami przy twarzy ogólnie odczucia: dramat, nie lubimy się chyba z sezamowym, a rzepa powinna być tylko do reanimacji... ble rano 28.10 reanimacja wszystkim co pod ręką, poszedł Garnier karite i sama nie wiem co ![]() w ciągu dnia 29.10 spray Loton Provit rosa we włosach + wgniecenie suchymi rękami Alterry z granatem (kapka ok. 2złotówka) (foto2) Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-11-01 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#865 |
Zadomowienie
|
No tym razem pozwoliłam moim włosom robić co chcą i nie układałam ich;D Ale z nich wariaty
![]() ![]() A więc wczoraj wieczorem prosto: M: szampon rumiankowy O: Isana do kręconych włosów... Poszłam spać z mokrą głową. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#866 |
Zakorzenienie
|
28.10.2011
na noc troszke olejku Palmers - Cocoa Butter Moisturizing Body Oil (bo w planie mycie odzywka a tego oleju jeszcze planowana odzywka nie zmywalam) rano: mycie - odzywka ds Tresemme Naturals z aloe vera i avocado oil odzywka ds - Repair Me! CJ na 8 minut (keratynka ![]() odzywka bs - odzywka ds Garnier Fructis Strength & Shine stylizacja - zel z Bootsa (fioletowy) + dyfuzor fotki postaram sie wrzucic pozniej, dopadlam stary telefon z aparatem ale nieuzywany dawno wiec jak sie uda naladowac baterie to cykne fotki ale moge podsumowac ![]() wnioski: albo moje wlosy przestaly wybrzydzac albo ja nauczylam sie obslugiwac produkty wlosowe i dzialaja teraz nawet jak uzyje drogeryjnych niedrogich kosmetykow ![]() edit: marny aparat to i marne fotki no ale chociaz ksztalt widac ![]()
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-10-28 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#867 |
Zakorzenienie
|
Olejowanie: dużo lnianego na całą noc
Mycie: szampon mypa z aloesem Odżywianie: maska bingo mleczna z elastyną+olej z maliny+mleczko pszczele Płukanka: octowa Zabezpieczanie: joanna pokrzywa zielona herbata Stylizacja: żel isana+4 krople BD dla mam Fajnie, pofalowano, błyszcząco, miękko i trochę za miękko, ale tak działa na mnie lniany. Bałam się obciążenia, bo dałam 10 kropel oleju z maliny do maski i sporo lnianego przed myciem, ale na szczęście nic obciążonego nie ma. Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2011-11-07 o 22:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#868 |
Raczkowanie
|
Niewielka modyfikacja i kompletnie coś innego. Ech, zrozum człowieku swoje włosy
![]() Na noc: olej z orzechów macadamia z hydromanilem Rano mycie: omo, gloria + hipp Alterka (maska) z granatem i dokapaną z keratyną na 10 min (znowu brak czasu) Kropeczka kremu z biedry i dużo żelu lnianego. Dyfuzor. Efekt: strączki ![]() Cóż, zatem popełniłam grzech, rozczesałam na sucho prysnęłam joaśką z miodem (mocno rozcieńczona z wodą) i końce musnęłam kremem z biedry. I tak puszak, ale myślałam, że będzie gorzej. Ogólnie oczywiście pierdzielnik, no ale i tak lepiej! Część fotek z lampą. Edytowane przez Aoirghe Czas edycji: 2013-09-23 o 09:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#869 |
Zakorzenienie
|
28.10:
Całonocne olejowanie lnianym Mycie: 2:1 Isana z olejkiem babassu i Hipp - metodą kubeczkową Odżywka d/s: Garnier awokado&karite Odżywka b/s: Joaśka Naturia mak i bawełna Stylizacja: dwie kapki Balsamu do fal i loków Nivea, 3x po troszkę żelu niebieskiego Artiste i 2x lekko wysmarowane ręce kremem z Biedronki. Lekki nawiew letniego i chłodnego powietrza dyfuzorem. Przyklapu nie ma, korkociągi na całej szerokości, a puszak później pojawił się mały.
![]() |
#870 |
Wielka Pani ;)
|
Jestem w domu, więc mogę lepiej zająć się włosami
![]() na noc olej kokosowy + jojoba rano: m: hegron różowy (nie przypasował mi) o: różowa artiste + alterra morelka + 5 kropli oleju migdałowego + 10 kropli keratyny + łyżeczka miodu b/s: krem zielony z biedry styl. fioletowy ariste + dyfuzor tak do 70%, dosychały naturalnie efekt podoba mi się ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.