Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-06, 10:02   #841
kalka
Zadomowienie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

No to nie jesteśmy do tyłu. Co prawda nie siedzimy w ogóle, nie pełzamy, o raczkowaniu to mowy nie ma.
Powysyłałam kilka zaproszeń, ale musze ugotować małej obiadek reszta później.

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:02   #842
blonde_hair
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość

Zapraszam https://wizaz.pl/forum/group.php?groupid=721
jeszcze nie wiem jak się to obsługuję ,ale pojętna jestem to się doszkolę. Nie wiem jak dodać nowych członków

A ja mam pytanie, czy któreś z sześciomiesięczniaków jeszcze nie siedzi i nie raczkuje, bo ja zaczynam schizować, ze moja krupeczka jest taka leniwa. Styczniówki pocieszy mnie ktoś???
dostałam zaproszeniedziekuje

Tak, mój ma 7 miesiecy, jeszcze nie siedzi sam, chociaz próbuje, nie raczkuje, aczkolwiek zaczyna pelzac(nie tak jak synek Addicted)ale kreci sie wokół własnej osii podnosi lekko dupkeleniuch z niego, woli lezec na brzuchu i slinic zabawkiwiec sie nie martw

Zebra

Tak w ogóle dzien dobry!
Stary 2010-08-06, 10:11   #843
Agape007
Zadomowienie

Albo jestem tępa albo nie wiem jak zaakceptowac zaproszenie do klubu.
Juz sobie poradziłam - dzięuję za zaproszenie.

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!

Edytowane przez Agape007
Czas edycji: 2010-08-06 o 10:14
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:27   #844
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość

Zmykam na zaprzysiężenie prezydenta... Ostatnio zaczęłam się interesowac polityką, a to wszystko przez "Szkło kontaktowe"
ja też oglądam codziennie SZKŁO

--------

mój ma 6 miesięcy i tydzień - nie siedzi sam, nie pełza ani oczywiście nie raczkuje...aktualnie na brzuszku ładnie ma wyprostowane rączki i próbuje podnosić pupę ale bardzo nieporadnie jeszcze mu to idzie..

Edytowane przez patinka_
Czas edycji: 2010-08-06 o 10:29
patinka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:38   #845
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
ja też oglądam codziennie SZKŁO
Hihi pewnie zaraz okaże się, że jest wśród nas więcej fanek.

Stary 2010-08-06, 10:53   #846
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Jak dobrze wiedziec, że moje "krajanki" tez wiedzą o wizażu, bo jak na razie to byłam jedyna z Bydgoszczy

.
A ja myślałam, żem sama
Jeszcze się okaże, że mieszkamy blisko siebie
Ja na Wyżynach

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość

A tu fota jak zjada ciasteczko

Cytat:
Hihi pewnie zaraz okaże się, że jest wśród nas więcej fanek.
Ja też

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:59   #847
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
A ja myślałam, żem sama
Jeszcze się okaże, że mieszkamy blisko siebie
Ja na Wyżynach
Ja w Fordonie, ale Babcia moja mieszka na Wyżynach - na Przyjaznej

Stary 2010-08-06, 11:18   #848
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Ja w Fordonie, ale Babcia moja mieszka na Wyżynach - na Przyjaznej
Ja na Wiosny Ludów, zaraz za szkołą.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 11:19   #849
zebra666
Zakorzenienie

Bydgoszczanka pewnie, że nie mam nic przeciwko-miło, że się ujawniłaś

Patinka współczuje! A co z pianinkiem?

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 11:28   #850
kalka
Zadomowienie

Może wyślijcie mi pw jak ktoś chce do klubu, bedzie mi łątwiej, bo nie wszystkie osoby z listy się udzielają.

Patinka ty to masz przejścia z tym allegro

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 11:33   #851
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Bydgoszczanka pewnie, że nie mam nic przeciwko-miło, że się ujawniłaś

Patinka współczuje! A co z pianinkiem?
eh...z pianinkiem też nieciekawie-facet kazał rozkręcić i sprawdzić czy wina kabelków-niestety nie...no i teraz ma mi wysłać głośniczek i mam se przykręcić<hahaha>

Cytat:
Patinka ty to masz przejścia z tym allegro
no jakoś te ostatnie aukcje takie felerne bo jestem już na allegro ponad 4 lata i jakoś ze sprzedawcami nie miałam większych problemów-tak czy siak postawie na swoim i jak nie dostane tego czego chce zgłoszę sprawę Allegro--zawsze działa-nie będę się pieprzyć...
Stary 2010-08-06, 11:33   #852
brzoskwinia82
Zadomowienie

heloł
kalka mój wcale nie siedzi, pełza owszem ale do tyłu a do raczkowania tylko przybiera odpowiednią pozycję i czasem się troszkę posunie do przodu ale rzadko, więc nie martw się, na wszystko przyjdzie pora... a zębów nie ma ani jednego
kurde Borys się obudził, ale się naspał pół godziny... masakra

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 11:34   #853
wyderka80
Raczkowanie

Cześć kobietki

Łączę się w bólu z tymi, których dzieci bardzo niespokojnie śpią w nocy...

Moja dziś to przeszła samą siebie...wstawalam 11 razy (liczyłam ;P) i to tylko po to żeby dać jej się coś napić bo tylko wtedy usypiała dalej.
Zawsze mam przygotowaną herbatkę albo wode zeby jej podawać, 2 razy tez musiłam karmić bo piciu nie pomogło ;/
Moje dziecko nie nauczyło się nigdy do smoczka, bo może by pomógł ale teraz nie ma sensu już jej tego uczyć.

Kurde nie wiem co jej jest, juz 2 m-ce temu ładnie spała a potem tak sie "popsuła"...
dziś spróbuje dac jej na noc butle zamiast piersi, może to moje mleko już jej nie wystarcza..

Kalka
proszę też o zaproszenie do klubu
wyderka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 11:36   #854
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez wyderka80 Pokaż wiadomość
Kurde nie wiem co jej jest, juz 2 m-ce temu ładnie spała a potem tak sie "popsuła"...
dziś spróbuje dac jej na noc butle zamiast piersi, może to moje mleko już jej nie wystarcza..
Ale może to na ząbki?
Stary 2010-08-06, 11:41   #855
patinka_
Zakorzenienie

mój śpi ładnie w nocy...ale w dzień to jakiś bardziej niespokojny-wciska do buzi co się da i się denerwuje przy tym-przez co trudniej w dzień zasypia bo zanim zaśnie w łóżeczku to się nastęka itd.

----
dziewczyny wasze dzieci też teraz weszły w etapi piszczenia/darcia?

właśnie przeszliśmy już na samo mleczko 2...a jak nigdy z kupami nie było problemu to widzę,że teraz robi twardsze....chociaż wczoraj były dziwne-przy obiadku twardy bobek a póżniej w sklepie (!) zrobił takie rzadkie kupsko,że wyszło bokiem i jeszcze niechcący włożyłam do niego palca (!)
Stary 2010-08-06, 11:42   #856
zebra666
Zakorzenienie

Patinka też bym się nie szczypała a koleś śmieszny... mógłby przysłać inne a to byś oddała i sam by sobie przykręcał... idiota

Wyderka ło jmasakra... mój też nie śpi już ładnie ale tak źle też nie.

Patinka może się organizm przestawia na większą ilość żelaza... albo na ząbki- tzn. rzadka kupa. U nas bywają biegunkowe nawet sporadycznie.

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-08-06 o 11:43
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 11:42   #857
wyderka80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Ale może to na ząbki?
ślini się od 3 m-cy a zebów nie widać...
lekarka zaglądała jej w paszczę i mówi że jeszcze troche poczekamy ;P
ehh a ja predzej osiwieję....a tu zaraz do pracy

dodam, że rano obudziła się cała w skowronkach
wyderka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 11:45   #858
shamanaika
Raczkowanie

bla bla bla

Edytowane przez shamanaika
Czas edycji: 2010-08-31 o 10:03
shamanaika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 11:50   #859
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Patinka też bym się nie szczypała a koleś śmieszny... mógłby przysłać inne a to byś oddała i sam by sobie przykręcał... idiota

Patinka może się organizm przestawia na większą ilość żelaza... albo na ząbki- tzn. rzadka kupa. U nas bywają biegunkowe nawet sporadycznie.

właśnie nie wiem co to będzie z tym przykręcaniem bo tam trzeba jeszcze dwa kabelki przylutować a nie mam lutownicy:/ jak nie pożyczy Tż od kogoś to będzie kicha bo kupować nie zamierzam bo się nie opyla....ale on sceptycznie do tego podchodzi i nawet do krówska nie zajrzał...

teraz Emi zrobił żółtą kupę:/ nie wodnistą ale bardzo taką rozlaptaną czyli w sumie też rzadka..
Stary 2010-08-06, 12:18   #860
Kancia
Zakorzenienie

Patinka masz przeciez maila w wysłanych z numerami napisz do gościa ze numery podawałas od razu po wygraniu aukcji sory ale niech gośc nie mysli, ze ma do czyeniania z łosiami jakimiś. Co innego jakbyś nie miała "dowodu"
Stary 2010-08-06, 12:24   #861
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
Patinka masz przeciez maila w wysłanych z numerami napisz do gościa ze numery podawałas od razu po wygraniu aukcji sory ale niech gośc nie mysli, ze ma do czyeniania z łosiami jakimiś. Co innego jakbyś nie miała "dowodu"
tak-mam-ale na aukcji nie było numerów tylko same zdjęcia bez żadnych nazw czy coś w tym stylu-zdjęcia umieszczone z góry do dołu po jednym zdjęciu-ja napisałam,żeby wysłał 3 body i 6 patrząc od góry-a on po 2 dniach napisał,żebym opisała WZORKI body które wybieram-sęk w tym,że body które wygrałam prawdopodbnie już sprzedał a zdjęcia usunął z serwera w taki sposób, że na aukcji pozostały tylko 4 wzory = 4 zdjęcia a było 6 wzorów=6 zdjęć. Problem w tym,że /tak sądze/ skoro usunął zdjęcia z serwera ja nie jestem w stanie allegro udowodnić,że te zdjęcia tam były-rozumiesz?bo allegro widzi tylko te 4 które tam są-zdjęcia musi mieć na prywatnym serwerze-usuwając zdjęcie z serwera na aukcji nie pojawia się żaden błąd czy coś tylko zdjęcia nie ma bo nie ma "skąd go pobrać" że tak się wyrażę...denerwuje mnie to, bo nie chciałam body pierwsze z brzegu bo takich mam pełno, tylko chciałam z jakimiś ładnymi aplikacjami żeby miał na jesień do spodenek:/ to są body z długim rękawkiem"

------------
patrzcie jaki perfidny gość - po mailu w którym mu napisałam,że chce body z autkiem i body z glizdą odpisał:

Witam,

Niestety na tej aukcji nie ma wzorków jakie zostały podane

Pozdrawiam

perfidny - nie napisał,że sprzedał czy coś tylko mi wmawia,że ślepa jestem-jak może tak wmawiać-na inne jego aukcje nie wchodziłam-zapłaciłam i na poglądzie miałam zdjęcia i skrupulatnie jeszcze liczyłam które to są licząc od góry!!! teraz już wiem,czemu na zdjęciach nie było numerków!! bo jak by były numerki to ewidentnie by było widać,że któreś zdjęcia usunął!!wiecie co..jestem tyle lat na allegro ale nie wiedziałam,że są takie praktyki stosowane-przecież wrzucając zdjęcia na swój serwer można spokojnie zamieniać zdjęcie, usuwać itd. a póżniej wmawiać,że na zdjęciu była widoczna np. dziurka, plamka itp. !!!

ja odpisałam

Witam!
Jak to na "tej" aukcji??przecież nie kupowałam na innej aukcji tylko na tej. Zaraz po zakupie wysłałam pieniążki i wysłałam maila,że proszę o wysyłkę body ze zdjęcia 3 i 6 licząc od góry. Licytując na aukcji było 6 wzorów body-6 zdjęć-więc proszę teraz mi nic nie wmawiać...Innego wzoru nie che, bo tylko te mi się podobały-dlatego zalicytowałam 2 sztuki a nie więcej.

najciekawsze jest to,że to sprzedawca który ma spooro aukcji i z tego co wiem parę z was kupowało u niego wyprawki:/

Edytowane przez patinka_
Czas edycji: 2010-08-06 o 12:41
Stary 2010-08-06, 12:38   #862
pola25
Zakorzenienie

Dziewczyny jak wyglądają te puzzle piankowe, proszę wklejcie mi ...

Shamanaika ja daję duży słoik np indyk z dynią (dziś udało mi się dać cały), jakiś mały słoik np zupką march. i deserek,rozpuszczam mu też ciasteczke z glutenem z moim pokarmie lub soku, no i daję chrupki kukurydziane.wczoraj dałam żółtko i nawet mu smakowało

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

a co do nosidełka, to nie pomogę, bo nie mam.

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
No to nie jesteśmy do tyłu. Co prawda nie siedzimy w ogóle, nie pełzamy, o raczkowaniu to mowy nie ma.
Powysyłałam kilka zaproszeń, ale musze ugotować małej obiadek reszta później.

Kalka poproszę o zaproszenie...
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 12:43   #863
Kancia
Zakorzenienie

Patinka ja rozumiem ale mi chodzi o fakt, ze Ty podałas wzory zaraz po wylicytowaniu i nie jestes debilka zeby z 4 zdjęc podawac wzór 3 i 6 więc logiczne jest, ze zdjecia sprzedawca usunał i niby po 2 dniach kaze Ci podac nowe nr wzoru
ja bym mu odpisała, ze wzoru podawałam zaraz po dokonaniu licytacji i nie patrząc na aukcje podała to samo co wczesniej dopisujac co było na wzorach
Stary 2010-08-06, 12:49   #864
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Patinka ja rozumiem ale mi chodzi o fakt, ze Ty podałas wzory zaraz po wylicytowaniu i nie jestes debilka zeby z 4 zdjęc podawac wzór 3 i 6 więc logiczne jest, ze zdjecia sprzedawca usunał i niby po 2 dniach kaze Ci podac nowe nr wzoru
ja bym mu odpisała, ze wzoru podawałam zaraz po dokonaniu licytacji i nie patrząc na aukcje podała to samo co wczesniej dopisujac co było na wzorach
tak też zrobiłam-na pytanie o wzorki napisałam które chce...no a on mi odpisał to co wyżej skopiowałam..odpisałam mu i zobaczymy co odpowie:/
Stary 2010-08-06, 12:56   #865
shamanaika
Raczkowanie

t

Edytowane przez shamanaika
Czas edycji: 2010-08-31 o 10:09
shamanaika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 12:56   #866
Kancia
Zakorzenienie

Patinka no przykro mi, ze koles to taki ... Chyba niestety trzeba do allegro napisać
najgorsi sa tacy co prosto w oczy kłamia
Stary 2010-08-06, 13:05   #867
aldii
Zakorzenienie

Kalka moja nie raczkuje.Pelza do tylu,obroty wokol wlasnej osi,podnosi dupke i to wsio
Patinka napisz mu,ze chcialas wlasnie te wzory,ktore usunal z aukcji - i opisze,ze dzownica i auto.A jak bdzie kombionowal,to napisz do allegro.Edit: teraz doczytalam reszte.Co za frajer !!! napisz do allegro jakie praktyki stosuje i wystaw negatywa !!!
Shamanaika a moja ma 0 zebow i mnie to bardzo cieszy.Im pozniej wyjda,tym beda mocniejsze
A po co pokazujesz mu juz stawanie i do tego "kazesz" cwiczyc to jeszcze ciut za wczesnie...
Ja np. nosidelka bym juz nie kupila,bo Lu za ciezka zeby ja tak dzwigac.
Co do swojego jedzenia,to moja tez by bardzo chciala,ale jej nie daje
no i widze,ze wprowadziliscie gluten na calego hehe (skorka od chleba,wafelki...) odwaznie...
Wyderka lacze sie w boliu kiepskiej nocy.Moja lekarka za to od 3 m-cy mowi,ze zeby to juz lada moment a tu nadal nic....hehe
Patinka moja to juz dawno.czasami jak wrzasnie to na pol bloku
Stary 2010-08-06, 13:06   #868
youyou
Zakorzenienie

heloł mamuśki

Filipek stawia dziś torcik i soczki dla wszystkich wspaniałych mamuś i naszych kochanych bobasków z okazji pół roczku

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U nas wczoraj goście dzisiaj goście jutro też wpadłam tylko na chwilkę,

aby złożyć Życzonka Filipkowi youyou za 6 mc i dla

małego
dziękuję kochana!!!

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Youoyu za 6 m-cy

Youyou biedny Filipek.Jak noc,jak sie dzisiaj miewa ?

Co do nocki to po wczorajszym czopku i kąpieli temperatura mu spadła i zasnął, obudził się o 1 w nocy i strasznie płakał, musiałam go ponosić trochę ale jak zasnął to spał do 4, potem pobudka o 6, i spał do 9!!!! chyba odsypiał poprzednie dni.
Dziś gorączka już dużo mniejsza nieco powyżej 37C, byłam tez w labku i w moczu czyściutko, żadnej bakterii ani infekcji nie ma
Dzwoniłam do pediatry, powiedziała że w takim razie czekamy i zbijamy temperaturę i to z pewnością trzydniówka...
Dziś już się kończy 3 dzień wiec może już koniec będzie

Nie dam rady dalej nadrobić bo mały woła... zaraz wracam...
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 13:12   #869
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Patinka no przykro mi, ze koles to taki ... Chyba niestety trzeba do allegro napisać
najgorsi sa tacy co prosto w oczy kłamia
Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Patinka napisz mu,ze chcialas wlasnie te wzory,ktore usunal z aukcji - i opisze,ze dzownica i auto.A jak bdzie kombionowal,to napisz do allegro.Edit: teraz doczytalam reszte.Co za frajer !!! napisz do allegro jakie praktyki stosuje i wystaw negatywa !!!

Patinka moja to juz dawno.czasami jak wrzasnie to na pol bloku
hm-mój też od jakiegoś czasu ale teraz coraz częściej:/ nie chce żeby sie tego nauczył bo moja siostrzenica tak piszczała i wytrzymać z nią się nie dało-najgorsze ze ma juz 2 lata i widzę teraz jak przyjechała ze dalej jej nie przeszło-wczoraj poszlismy do sklepu i tylko ja bylo slychać nie chce powtórki z rozrywki u mojego dziecka-od wczoraj jak tak robi to przerywam mu, krzyczę NIE WOLNO EMIL i robię złą minę-nic innego mi nie przychodzi do głowy-najgorsze ze w poniedzialek ide do pracy :/ i nie dam rady go pilnować

odpisał takie cuś:
Witam,

Przepraszam bardzo musiały być widoczne na aukcji w momencie zakupu przez Panią bodziaków
po wyborze kolorystycznym klienta na bieżąco ściągamy kolorki z aukcji,
dlatego prosimy o pisanie worku na body, ponieważ kolejność się zmienia,
Może Pani zrezygnować z zakupu,
Bardzo przepraszam za zaistniałą sytuację

Pozdrawiam

Edytowane przez patinka_
Czas edycji: 2010-08-06 o 13:15
Stary 2010-08-06, 13:15   #870
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shamanaika Pokaż wiadomość
Zastanawiam sie nad nosidelkiem... Podpowiedzcie mi czy warto i jakie. Pewnie juz poruszlyscie ten temat, ale za to pewnie macie juz gotowa odpoewiedz i wyrobione zdanie.
Ja mam takie od 6 do 16 kgWykorzystujemy je szczególnie na wyjazdy, gdzies na plaze- gdzie nie mozna wjechac wózkiem. Jestem bardzo zadowolona mimo, iz Sebus wazy prawie 10kgNie uzywamy go za czesto, bo maly jest juz ciezki, zeby tak go nosic, ale jest przydatne

A nie za szybko na stawianie dziecka?
Fajne puzzle, mamy podobne

Youyou dla Filipka. Dobrze, ze juz lepiej

Patinka beznadziejna sytuacja. Co za koles

Bylismy na spacerku, kupiłam sloiczki po promocyjnej cenie, ale dzis kupuje sobie blenderi bede sama przygotowywac obiadki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości