|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bylam, jestem, chce byc AU PAIR - nasze przygody. czesc VI
Dziewczyny pardon że się jeszcze raz tak wbije ale nie orientujecie się czy w okresie przedświątecznym/świątecznym kursują autokary do Polski? Chociaż z Irlandii to chyba nie pojadę co? ;>
Bo nie wiem czy będzie mnie stać na te bilety na samolot a nawet jeszcze nie wiem czy będę mogła gdziekolwiek lecieć i kiedy,bo nawet z hostami sie jeszcze nie poznałam
|
|
|
|
#842 |
|
Raczkowanie
|
Klepadła perfidne
![]() Kurna mysle siade sobie poczytam pooodpiuje kazdemu , ale jak koncze czytac jedna strone to zapomniam co przeczytalam bo znow cos nowego sie dzieje ![]() Marty Ty przede wszystkiem wes no sie w garsc i odpisuje extra hostce K666 bo jak nie to hmmm zlinczuje Cie na fb Ruciak wizyty u ginekologa sie nie boj nic a nic, ja pierwszy raz bylam w wieku 15 lat . a jak jestes mocno zestresowana to moze idz do babeczki ginekologa to zawsze jakos tak bardziej komfortowo, wazne zeby byl to ktos kto sie zna na tym co robi i zeby mial odpowiednie podejscie, pamietaj powiedz ze jestes pierwszy raz to wtedy beda Cie traktowac tak barzdiej hmm edukacyjnie? Orenda! Ahh przez ten zakupoholizm moj to ja NIE MAM POJECIA jak sie zabrac za pakowanie serio, mam taki ukryty lek ze polowe bede musiala zostawic tu i odwlekam to w nieskonczonosc! I ja tez sie uzaleznilam od stalego przyplywu gotowki i dltageo teraz postanowilam ze musze napisac CV i list motywacyjny i zaczac szukac jakiejs pracy tak zeby po studiach zarabiac, jak patrzylam grafik to kazdego dnia studia koncze przed 15 wiec jakby tak od 16 gdzies sobie dorobic byloby cudnie. Rodzice mnei zabija jak sie dowiedza ze chce pogodzic studiowanie z pracowaniem Ejj ktora za mnie napisze Cv ?
|
#843 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie hostka sama wypycha z domu. I mówi jedynie, że ja chcę wrócić późno to tylko żebym dała znać żeby się nie martwiła. Czyli normalnie.. jak w rodzinie. Ale to co Twój host wyczynia to jest chore... Cytat:
dlatego tak się boję i leje z siebie... normalnie jak jakaś gorąca 16stka Cytat:
co prawda 30Ł, ale lepsze to niż zostawić tu połowę rzeczy
|
|
#844 |
|
Konto usunięte
|
przezyjesz
|
|
|
|
#845 |
|
Rozeznanie
|
Kasienka Hostka jest OK (jak w rodzinie) a Host ciagle mi powtarza ze to "Hostka mnie zatrudnila i on nic do tego nie ma, ze nigdy mnie nie zatrudnil i nigdy mnie nie zwolni, to nie jego inicjatywa ze w domu jest Au pair" czyli najlepiej zeby nikogo nie bylo ale ktos musi pomoc jej w opanowaniu wszystkiego przy 4 dzieci... w ogole on nie lubi ludzi..
Tak jak to Ruciak powiedziala ze wszystko sie moze zdarzyc.. ale czy ja juz nie moge sie z nikim spotkac??
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
notnice
tak sobie mysle, ze mogłabys paczke wysłac ( aczkolwiek z Francji to dosc droga impreza)...albo niektore firmy przewozowe oferuja cos takiego, ze mozesz im dac walizke albo paczke i dowiozą Ci do PL...oplaty sa pewnie mniejsze, pooroentuj sie, szkoda zebys musiala zostawiac swoje nowe nabytki we Francji K666 woo hoo czyli....znowu bedziemy sie o Ciebie martwic, zeby Cie nie zrobił na pasztety, naleśniki czy konserwy... ale..baw sie dobrze!! btw, jaka narodowosc? wiek? co robi? dlaczego postanowiłas akurat z nim sie spotkac??? btw, wlazłam na bloga Twojej hostki. cholera, strasznie mi sie podoba styl jej pisania... ![]() i motyw z drukard'em dobry!
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
Ahh Marty poproszę o dodanie mnie do pierwszego postu,bo na razie mnie tam nie ma
Irlandia,Dublin,dwójka dzieci(6l,2l.),niby rok
|
|
|
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jakie rzeczy mnie pytasz Nie wiem, Nie wiem, Nie wiem ![]() Idę dla zabicia nudy. Gadałam z nim raz przez chwilę ![]() Ot kawusia. Bo nawet nie w moim guście ![]() Ale pomyślałam, że jeszcze nie spotkałam się ani ze strażakiem ani z ciemnoskórym... więc zaliczę dwa te punkty na raz ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- aaa Roux, filmik pewnie masz zablokowany.. a szkoda. Oglądałyśmy go z hostką chyba milion razy
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaj K666 wariatkooo baw sie dobrze!
no no zablokowany... a szkoooodaaa.
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, idę...
obym wróciła Miło było Was poznać ![]()
|
#851 |
|
Konto usunięte
|
ja fish&chips for lunch robie
![]() kasienka have fun
|
|
|
|
#852 |
|
Wtajemniczenie
|
windy, co dzis robisz ?
|
#853 |
|
Konto usunięte
|
ja sie szykuje TZ przyjedzie do mnie niedlugo
|
|
|
|
#854 |
|
Rozeznanie
|
Moja rodzinka dzis bawi w Londynie, takze wypatrujcie wariatow na ulicach. jak uslyszyc niezdefiniowane krzyki 7letniego chlopca a pozniej nasladowanie ich przez 7 miesiecznego malucha to oni. mozecie poznac ich tez po tym, ze zgubia dziecko albo beda klocic sie o to, kto akurat ma je wziac na rece, albo przewinac. tak, to beda oni.
ja przez caly weekend sie lenilam. nie poszlam na disco. ale dzis zrobilam dla nich ciasteczka! upieklam je wlasnymi rekoma (2 raz w zyciu!) i sa udane! mam nadzieje, ze sie uciesza i bede im smakowac
|
#855 |
|
Wtajemniczenie
|
A moi pojechali na wakacje i siedzę sama
|
#856 |
|
Konto usunięte
|
ja tez sama w domu
![]() wyszli teraz |
|
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
indy- napisala do mnie dziewczyna, prawdopodobnie zobaczyla moje ogloszenie na nk,gdy szukalam rodzinki dla Lenki.
jest w liverpoolu od tygodnia. podac jej twojego maila? ![]() windy- tak, juz ci mowie. www.euro26.pl - tam bedzie zamow karte online. wysla ci na polski adres ( do irlandii nie wysla ) i wtedy rodzice ci wysla do irlandii. po prostu zobacz, jakie dane trzeba tam wpisac, jak sie zamawia, podaj te dane rodzicom,a oni zapewne wypelnia i zaplaca (nie masz pewnie konta. chyba,ze siostra zaplaci?) i przysla ci noti- kolezanka mi polecila pania ginekolog. tak sie wstydze ![]() ale wiem,ze musze, bo cos jest nie tak. roux- jak napisalas 'rudego lba' , to myslalam,ze o mnie mowa ![]() a ja ledwo zyje. doslownie. jestem tak spiaca w nocy, a nie moge zasnac ! o 8 ide spac, jak nie pozniej, i wstaje teraz. nie wiem, co robic. chyba sie dzis przeprowadze na dol znow, bo tu dla mnie za goraco jak bede wynajmowac mieszkanie kiedys, to nigdy na gorze. nigdy. ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- marty- z jakiego miasta w ugandzie jest twoja byla hostka?wiesz moze?
Edytowane przez ruciakks1 Czas edycji: 2010-08-15 o 16:27 |
|
|
|
#858 |
|
Rozeznanie
|
jasne Ruciaku, mozesz podac
niech sie odezwie do mnielec do tego gina, bo zaczynam sie martwic!
|
#859 |
|
Wtajemniczenie
|
ruciaku- a jakieś wiadomości czy cisza?
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
indy
tez sie martwie, juz 'schizuje' prawie. napisalam do tej dziewczyny maila Lenka- cos ty. wiadomosci zero : ( a u ciebie? babcia do mnie- a twoj telefon rurowy nie dziala? (babcia z dolu stuka w rury, jak chce mnie zawolac, bo tylko to slysze na gorze zrobila obiad, a ja spalam i nie slyszalam.
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
K666 melduje się still alive
|
#862 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo miło spędzony czas Prawie 2h jak 2 minuty ![]() I wszystko rozumiałam (O wiele ładniejszy niż na fotach Żaden lansiarz itp. normalny chłopak z którym można pogadać o wszystkim. Ale sikawki nie pokazał ![]()
|
#864 |
|
Rozeznanie
|
dzieki Ruciulku.
czekam w takim razie az sie odezwie. zebys Ty sie nie martwila i ja, prosze zapisz sie do lekarki i miej to za soba! K666, nie trzymaj nas w niepewnosci! ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- oo, czyli nasteone spotkanie juz przy drinku?
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
Indy, zobaczymy czy się odezwie
2w1 zaliczone ale tak poważnie to dawno nie byłam na tak miłym spotkaniu przy kawce dawno tzn od Gruszkowej wyprawy
|
#866 |
|
Rozeznanie
|
odezwie sie odezwie!
juz ja to czuje. pokazesz zdjecia?
|
#867 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
Indy, zobacz Roman u mnie w znajomych..
tak! Roman tak po tych fotach sobie myślałam... kurde, nie podoba mi się ale muszę ruszyć gdzieś dupsko. No i nie żałuję choćby to miało być pierwsze i ostatnie spotkanie a wiecie jak ja umiem nawijać po angielsku? Sama nie wiedziałam, że ten wyjazd mi tyle dał jestem w szoku jak płynnie mówię. (niekoniecznie poprawnie, ważne że płynnie )aaa no i on mnie poprawiał. Wymowę czasami i pomagał się wysłowić. Bo powiedział, że tyle lat próbował się nauczyć hiszpańskiego ale ludzie nie chcieli go poprawiać żeby nie zrobić mu przykrości i wie jak to jest ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Mówisz? Hmm... ![]()
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
![]() przed chwila dzwonilam i nic. nie odebrali znow. a sygnal byl normalny. zrobilam sobie raz jeszcze maseczke (czy jak to sie nazywa inaczej ![]() ![]() ![]() ![]() gorszego zapachu nie znacie, gwarantuje. odruch wymiotny gwarantowany.
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
Rucia, przepraszam , pewnie pisałaś, ale coś się dzieje że musisz do lekarza?
A jakie efekty po maseczce?
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.

Bo nie wiem czy będzie mnie stać na te bilety na samolot a nawet jeszcze nie wiem czy będę mogła gdziekolwiek lecieć i kiedy,bo nawet z hostami sie jeszcze nie poznałam 

a on mogl napisac smsa kiedy wroce, ja mu powiedzialam ze wroce pozno..

a szkoooodaaa.

jestem w szoku jak płynnie mówię. (niekoniecznie poprawnie, ważne że płynnie