Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-08, 16:16   #841
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Ha ha ha serio? Przeglądałaś kiedyś kosmetyki na allegro, tak po kategoriach? Albo perfumy? Testery to tam towar nr 1. Notabene sama je kupuję.
Serio
Na każdym testerze w sklepie jest napis, naklejka, że nie jest przeznaczony do sprzedaży
A swoją drogą jak sprzedają to kradną testery z drogerii, w których pracują a tym samym pewnie na sklepie jest "pusto". Ale niestety, jest tego pełno na allegro, każdy kombinuje jak może by dorobić na boku.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 17:17   #842
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Daniel 16go będzie miał 4 mce.

W foteliku nie mam wkładki pod dupką już od miesiąca gdzieś, bo nogi wystawały. A zagłówka od 6 tygodni, bo nie mieściło się dziecko.

Ale w foteliku on nie lata, bo maxi cosi jest dość wąski.
no tak 4 miechy to juz duzy chłopak
moja 22 go - 3 miesiące - spora różnica to i potrzeby inne

my też mamy maxi cosi i moja bez wkładki teraz czuje sie super ale ona długa a szczupła jest to jak przyśnie leci jej troche ta głowa. ale to pewnie tylko kwestia czasu - szybko mi rośnie kobita

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 18:27   #843
bratkab
Zadomowienie

Wiecie co dziewczyny - weszłam sobie na czeską stronkę Hippa (bo do tych sąsiadów mam blisko) i nawet oni mają większy wybór niż my Co my jacyś gorsi jesteśmy??

Kardashi dzięki za info - nabyłam pieluchy na promołszyn

U nas dziś była rehabilitantka, która ćwiczyła z siostrzeńcem małża. Pokazała nam jak ćwiczyć i teraz już wiem, że się nie będziemy nudzić.

Marhalczar - córeczka super

Cate dzięki
Stary 2010-09-08, 18:36   #844
djerba
Wtajemniczenie

Helo...
Wróciłyśmy z malutką od lekarza...przepisała mi niestety steryd Advantan i fenistil krople ...no i muszę smarować kilka dni... tak sie boje tego sterydu...oby nie wyrządził żadnych szkód ze skórką
Dodatkowo dostałam od niej mnóstwo próbek Musteli do kąpieli....i nie policzyła mnie za wizytę...miałam gratisową..tu chociaż plus

A co do spacerówek..to wczoraj spróbowałam pierwszy raz na spacerku z mamą...i dobrze, że ona była ze mną....Ten wózek co mam to jedna wielka porażka...Ogromny, ciężki kloc, którym ciężko jedzie się po naszych polskich drogach...a podjechać nim pod podjazd na schodach to już wogóle masakra....Nie dla mnie wózki 3kołowe... :/ [ bynajmniej takie]
Thanks God, że dostałam go od mojego kuzyna z Norwegii w prezencie (chociaż teraz klnę na ten prezent), bo sama bym sobie go nie kupiła...zwłaszcza z racji ceny 1700...eghkk..ale bynajmniej małej było wygodnie w środku...Przemęczę się przez zimę i kupię jakąś leciutką spacerówkę...może znacie jakieś fajne? Tylko musi być koniecznie lekka

Edytowane przez djerba
Czas edycji: 2010-09-08 o 18:37
djerba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 18:37   #845
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
W którym momencie podawałyście na początku deserki?? Przed samym jedzeniem?? Bo ja się staram tak 1,5 godz po jedzeniu. Bo moja mała jak jej próbowałam przed samym jedzeniem to potem i tak całą butlę obalała i jej się z nadmiaru ulewało. A deserek to jako osobny posiłek się traktuje czy tylko warzywka tak traktujemy??
Na początku to nie jest żaden posiłek bo to małe ilości są.
Ale deserki to chyba jako podwieczorek będzie, bo konkretnego jedzenia jabłko nie zastąpi.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Serio
Na każdym testerze w sklepie jest napis, naklejka, że nie jest przeznaczony do sprzedaży
A swoją drogą jak sprzedają to kradną testery z drogerii, w których pracują a tym samym pewnie na sklepie jest "pusto". Ale niestety, jest tego pełno na allegro, każdy kombinuje jak może by dorobić na boku.
Ja wiem, że jest napis.

Z tym okradaniem to troszkę pojechałaś.
Po 1 większość handlarzy z allegro wcale nie pracuje w sklepach. Po 2 towar typu tester najczęściej pochodzi z zagranicznych hurtowni, które chętnie go sprzedają taniej od pełnowymiarowego zamiast rozdawać sklepom za darmo. A po 3 jego obecność na allegro ma się nijak do jego nieobecności w sklepach, bo sklepy i tak dostają po sztuce na każde zamówienie (jeśli w ogóle).

Przykładowo: http://allegro.pl/listing.php/search...5516&country=1

Ten Pan ściąga towar z Niemiec. Sam urzęduje w Pl. Nikogo nie okrada. Zresztą trudno by to było na taką skalę, na jaką handluje, bo sprzedaż ma naprawdę ogromną. 5 tys. sprzedanych flaszek, z czego około połowa to testery. Żaden sklep kosmetyczny, nawet Sephora nie posiada tylu testerów jednego gatunku na stanie ile on sprzedaje dziennie, nie mówiąc o obrocie miesiąca.

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-09-08 o 18:41
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 18:42   #846
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

No fakt. Weszłam na stronę sklepu hippa. Warzywa po 4 miesiącu - AŻ 5 do wyboru, w tym tylko 2 bez marchwi.
Z owocami lepiej, 13. Ale niemalże każde zawiera jabłko lub sok jabłkowy.

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Odnośnie deserków.obiadków jeszcze.

Teoretycznie pod koniec pierwszego miesiąca wprowadzania OBIAD powinien być zamiast butli. Czyli np. dajemy o 13-14 zupkę jarzynową/marchewkę z ryżem/dynię z ziemniacorami/ziemniacory ze szpinakiem i tak dalej. BUTLI nie!

Natomiast deser LUB sok to 50-100ml, można podać między posiłkami, ew. jako któryś posiłek ale dobijamy mlekiem. Pewnie po pół słoika owoców dziecię wypije min. 100ml mleka.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 18:48   #847
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
no tak 4 miechy to juz duzy chłopak
moja 22 go - 3 miesiące - spora różnica to i potrzeby inne

my też mamy maxi cosi i moja bez wkładki teraz czuje sie super ale ona długa a szczupła jest to jak przyśnie leci jej troche ta głowa. ale to pewnie tylko kwestia czasu - szybko mi rośnie kobita
Jeszcze trochę i latać przestanie. Zresztą za moment będzie cieplej ubrana, to i nie będzie tyle miejsca.

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21942762]

Teoretycznie pod koniec pierwszego miesiąca wprowadzania OBIAD powinien być zamiast butli. [/QUOTE]

Ale zjadany cały?

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Helo...
Wróciłyśmy z malutką od lekarza...przepisała mi niestety steryd Advantan i fenistil krople ...no i muszę smarować kilka dni... tak sie boje tego sterydu...oby nie wyrządził żadnych szkód ze skórką
Steryd zatrzymuje (nie lecząc przyczyny!) proces zapalny. Zwykle nic złego nie robi. Często jest natomiast jedynym ratunkiem.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:

A co do spacerówek..to wczoraj spróbowałam pierwszy raz na spacerku z mamą...i dobrze, że ona była ze mną....Ten wózek co mam to jedna wielka porażka...Ogromny, ciężki kloc, którym ciężko jedzie się po naszych polskich drogach...a podjechać nim pod podjazd na schodach to już wogóle masakra....Nie dla mnie wózki 3kołowe... :/ [ bynajmniej takie]
Ja też żałuję, że kupiłam 3 kołowca.

XA jest taki zgrabny, krótszy jakiś, ta spacerówka dużo lepiej wygląda. XT jest dłuższy, przez to durne przednie koło i wygląda jakby się nie kończył nigdy...
Ale za późno, mleko się wylało.

O podjazdach to ja mogę książkę pisać, bo XT ma inny rozstaw niż socjalistyczne podjazdy. Nie wjadę nigdzie!

Stary 2010-09-08, 19:06   #848
Darianna25
Zakorzenienie

Z racji tego, ze strasza ma dziś tańce to co środę węrduje z małą godzinę po mieście.Szukałam dla Oli czapki na jesien ale zawiazywanej.Znalazłam w H&M jedyną normalną w paseczki a reszta to Hello Kitty.Nawalone tym kotem wszędzie aż sie w oczach mieni.Nie powiem kupiłam Oli dresik z tej serri ale jeszcze przed porodem a wtedy takiego szalu jeszcze nie było.

Tak była dziś ubrana.
Wyszłyśmy po jedzeniu ze ślinaczkiem pod szyją.Zanim dotarłam na miejsce cały ślinaczek był przemoczony i bluzka pod nim też mokra.Tak się sliny a do tego jeszcze piąstki ssa i więcej tej śliny leci.

Natomiast teraz zjadła o 18.00 odbiłam ją i położyłam pod karuzelą a ta jak zaczęła machac rekami i nogami to się ulało.Ale po godzinie gadania , śmiania się i wierzgania tak rzygła, że poł bluzki znowu zafajdane.Teraz poszla spać i jak wstanie to na bank znowu będzie chciała cyca.
Co tu zrobic z takimi wymiotami?Dosłownie lało się jak z wulkanu.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 19:12   #849
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Tak matkopolko zjadany cały. Taki słoiczek ma inną wartość kaloryczną raczej, niż butla, nie?

O podjazdach też mogę pisać - to co, bierzesz mnie na współautorkę?

Od rana siedzę w piżamie bo ciągle piszę, ale - już końcówka
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 19:17   #850
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Z racji tego, ze strasza ma dziś tańce to co środę węrduje z małą godzinę po mieście.Szukałam dla Oli czapki na jesien ale zawiazywanej.Znalazłam w H&M jedyną normalną w paseczki a reszta to Hello Kitty.Nawalone tym kotem wszędzie aż sie w oczach mieni.

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21943588]Tak matkopolko zjadany cały. Taki słoiczek ma inną wartość kaloryczną raczej, niż butla, nie?

O podjazdach też mogę pisać - to co, bierzesz mnie na współautorkę?

Od rana siedzę w piżamie bo ciągle piszę, ale - już końcówka [/QUOTE]

I od kiedy to? Bo Danio nawet się do połowy nie przymierza.

Pasi.
Ale jak razem zamieszkamy to po problemie będzie. Kupimy wózek bliźniaczy i będziemy wnosić po schodach dwójkę od razu.

Brawo.

Stary 2010-09-08, 19:18   #851
kaszpirek
Raczkowanie

Witam dziewczynki
Uff,nadrobiłamAle czy teraz spamiętam wszystko,o czym chciałam napisac?

Już 2tyg jesteśmy tylko na modyfikowanym,podaje bebiko i jest ok
Szybciutko zaczęłam dodawać kleik kukurydziany(1,5miarki)do wieczornego mleczka,ale mój syn nie śpi ani minuty dłużej przez toWybudza się tak samo,jak po samym mleku.I teraz się zastanawiam,czy dalej podawać ten kleik,jeśli się nie sprawdza?
A może zastąpić ryżowym,kaszka?

Jabłko podałam jakiś czas temu,ale była zielona kupa po nim,więc się przestraszyłam i odstawiłam.Teraz czytam,że to nic złego.Dziś dałam,ale takie zwykłe starte,nie ze słoiczka.Zobaczymy jutro...

Ostatnio rozłożyłam spacerówkę i włożyłam Bruna na próbę,ale się kiwa na boki,więc chyba poczekam,aż będzie stabilniej się trzymał.
I ja też klnę na mój wózek

Chciałam bez skrętnych kół,bo bardziej mi sie podobały wszystkie równe,to znalazłam...enzo espiro.I..o matkojak ja tego żałuję!
Generalnie wózek ok,ale cięższy i gorzej się prowadzi.Koleżanka ma xa i widzę kolosalną różnicę.
kaszpirek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 19:26   #852
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Z racji tego, ze strasza ma dziś tańce to co środę węrduje z małą godzinę po mieście.Szukałam dla Oli czapki na jesien ale zawiazywanej.Znalazłam w H&M jedyną normalną w paseczki a reszta to Hello Kitty.Nawalone tym kotem wszędzie aż sie w oczach mieni.Nie powiem kupiłam Oli dresik z tej serri ale jeszcze przed porodem a wtedy takiego szalu jeszcze nie było.

Niiic mi nie mów o tym hello kitty
Rzygać mi się chce jak tam wchodzę

Cytat:
J

Ja też żałuję, że kupiłam 3 kołowca.

XA jest taki zgrabny, krótszy jakiś, ta spacerówka dużo lepiej wygląda. XT jest dłuższy, przez to durne przednie koło i wygląda jakby się nie kończył nigdy...
Ale za późno, mleko się wylało.

O podjazdach to ja mogę książkę pisać, bo XT ma inny rozstaw niż socjalistyczne podjazdy. Nie wjadę nigdzie!
Ja też nigdzie nie wjadę

Mi się przestały podobać 3kołowce, mimo że na początku tylko takie oglądałam.
Ale XT jest chyba najładniejszy i najzgrabniejszy z nich wszystkich

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 19:33   #853
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaszpirek Pokaż wiadomość
Już 2tyg jesteśmy tylko na modyfikowanym,podaje bebiko i jest ok
Szybciutko zaczęłam dodawać kleik kukurydziany(1,5miarki)do wieczornego mleczka,ale mój syn nie śpi ani minuty dłużej przez toWybudza się tak samo,jak po samym mleku.I teraz się zastanawiam,czy dalej podawać ten kleik,jeśli się nie sprawdza?
A może zastąpić ryżowym,kaszka?
A jaka waga dziecka? Jeśli niska podawać kleik, próbować kaszki. Jeśli powyżej 50 centyli ja bym została na mleku.

Cytat:
Ostatnio rozłożyłam spacerówkę i włożyłam Bruna na próbę,ale się kiwa na boki,więc chyba poczekam,aż będzie stabilniej się trzymał.
I ja też klnę na mój wózek

Chciałam bez skrętnych kół,bo bardziej mi sie podobały wszystkie równe,to znalazłam...enzo espiro.I..o matkojak ja tego żałuję!
Generalnie wózek ok,ale cięższy i gorzej się prowadzi.Koleżanka ma xa i widzę kolosalną różnicę.
Jakieś same ślepe trafy wózkowe tu mamy.

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Mi się przestały podobać 3kołowce, mimo że na początku tylko takie oglądałam.
Ale XT jest chyba najładniejszy i najzgrabniejszy z nich wszystkich
No tak, z innymi 3kołowcami porównując to jest i zgrabny i ładny.

A jaki Ty masz wózek spacerowy?

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Mój Minio chyba dzisiaj nie będzie kąpany. W drodze do domku od babci mi zasnął 18:40 - 20:10. Teraz zjadł i dalej śpi. Jakieś kopy robi, ale śpi.

Stary 2010-09-08, 19:42   #854
kaszpirek
Raczkowanie

Cytat:
A jaka waga dziecka? Jeśli niska podawać kleik, próbować kaszki. Jeśli powyżej 50 centyli ja bym została na mleku

Wczoraj go ważyłam w przychodni. 7200 14go kończy 4 miesiące.Powyżej 50 centyli,chiba. I właśnie dlatego zastanawiam się nad tym kleikiem,bo "zbędne"kalorie mojemu synkowi raczej są nie potrzebne
Tylko kurcze,on się budzi co 3-4h i drze japkę o papu.Jedno karmienie eliminuję herbatą,z nadzieją,że przestanie się o tej godz wybudzać,ale jak narazie klapa.Budzi się nawet na tą herbatkęŻarłok jeden
Stary 2010-09-08, 19:42   #855
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:

No tak, z innymi 3kołowcami porównując to jest i zgrabny i ładny.

A jaki Ty masz wózek spacerowy?

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------
Ja mam xlandera xa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-08, 19:50   #856
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:

Z tym okradaniem to troszkę pojechałaś.
Po 1 większość handlarzy z allegro wcale nie pracuje w sklepach. Po 2 towar typu tester najczęściej pochodzi z zagranicznych hurtowni, które chętnie go sprzedają taniej od pełnowymiarowego zamiast rozdawać sklepom za darmo. A po 3 jego obecność na allegro ma się nijak do jego nieobecności w sklepach, bo sklepy i tak dostają po sztuce na każde zamówienie (jeśli w ogóle).

Przykładowo: http://allegro.pl/listing.php/search...5516&country=1

Ten Pan ściąga towar z Niemiec. Sam urzęduje w Pl. Nikogo nie okrada. Zresztą trudno by to było na taką skalę, na jaką handluje, bo sprzedaż ma naprawdę ogromną. 5 tys. sprzedanych flaszek, z czego około połowa to testery. Żaden sklep kosmetyczny, nawet Sephora nie posiada tylu testerów jednego gatunku na stanie ile on sprzedaje dziennie, nie mówiąc o obrocie miesiąca.
No to może faktycznie moja teoria jest trochę na wyrost i przesadzona ale mówiąc o małych sprzedawcach (w tym o tym moim)to wcale by mnie nie zdziwiła jej słuszność. Co do tego sprzedającego, którego przykład podałaś to faktycznie nie dał by rady tak się "nachapać"
Co nie zmienia jednak faktu, że testerów nie można sprzedawać. Ale pewnie się takich sprzedawców nie ściga to robią co chcą a jak się ściga to widocznie kary są niezbyt odstraszające. Bo tu i hurtownie lecą co sprzedają i ci co z hurtowni kupują i sprzedają dalej.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 19:55   #857
entertete
Rozeznanie

Cytat:
entertete - ja mam jedno zbędne bebilon pepti [pisałam już o tym wczesniej, tylko nikt sie nie zainteresowal] . moge Ci wyslac, sprobujesz i zobaczysz.
dzięki za propozycję, ale mi sie kończy mleczko dotychczasowe i muszę coś kupić już jutro, no chyba wezmę ten nutramigen, w koncu nie umrze od tego
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 20:02   #858
kardashi
Zakorzenienie

A co do sprzedawania testerów.. mój tata kiedyś woził towar do takich hurtowni.. o jaaa.. czego on z tamtąd nie przywoził bo mu dawali żeby szybciej obrocił czy cos..
perfumy,szminki, cienie..

Moja mama niedawno była w jakimś sklepie gdzie sprzedawali testery (nie wiem gdzie) i kupiła kilka testerów blyszczyków które normalnie były by droogie

Stary 2010-09-08, 20:05   #859
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
lea- twój Tymek tylko 2 tyg starszy od mojej - powiedz mi kochana kiedy zaczełaś mleko zageszczac i podawac jabco itp .
mleko zagęszczam już od 3 tygodni.
A marchewkę miałam zamiar podać już 1 września, na tydzień przed skończeniem 3 miesiąca, ale z racji kuracji antybiotykowej odlożyłam to na najbliższą niedzielę.

Cytat:
Natomiast teraz zjadła o 18.00 odbiłam ją i położyłam pod karuzelą a ta jak zaczęła machac rekami i nogami to się ulało.Ale po godzinie gadania , śmiania się i wierzgania tak rzygła, że poł bluzki znowu zafajdane.Teraz poszla spać i jak wstanie to na bank znowu będzie chciała cyca.
Co tu zrobic z takimi wymiotami?Dosłownie lało się jak z wulkanu.
śliczne usteczka ma malutka.
Tymek też sporo ulewa, choć z dnia na dzień coraz mniej...
Czasem 5 razy w ciągu dnia go przebieram.

Cytat:
Jakieś same ślepe trafy wózkowe tu mamy.
a wcale że nie. ja z mojego wózka jestem bardzo zadowolona.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-08, 20:11   #860
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj go ważyłam w przychodni. 7200 14go kończy 4 miesiące.Powyżej 50 centyli,chiba. I właśnie dlatego zastanawiam się nad tym kleikiem,bo "zbędne"kalorie mojemu synkowi raczej są nie potrzebne
Tylko kurcze,on się budzi co 3-4h i drze japkę o papu.Jedno karmienie eliminuję herbatą,z nadzieją,że przestanie się o tej godz wybudzać,ale jak narazie klapa.Budzi się nawet na tą herbatkęŻarłok jeden
To i tak dobrze, że da się oszukać herbatką, bo u mnie tej opcji nie ma. Pluje dalej niż widzi.

Cytat:
Ja mam xlandera xa
Osz Ty orzeszku.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
No to może faktycznie moja teoria jest trochę na wyrost i przesadzona ale mówiąc o małych sprzedawcach (w tym o tym moim)to wcale by mnie nie zdziwiła jej słuszność. Co do tego sprzedającego, którego przykład podałaś to faktycznie nie dał by rady tak się "nachapać"
Co nie zmienia jednak faktu, że testerów nie można sprzedawać. Ale pewnie się takich sprzedawców nie ściga to robią co chcą a jak się ściga to widocznie kary są niezbyt odstraszające. Bo tu i hurtownie lecą co sprzedają i ci co z hurtowni kupują i sprzedają dalej.
Testery sprzedawać można. Żaden przepis tego nie zakazuje. Regulamin allegro także nie.
Są oznaczone jak są, raczej po to, żeby nie sprzedawano ich na lewca w drogeriach, jako egzemplarze dodatkowe. /Z tego samego powodu często nie mają korka i nigdy nie mają firmowego kolorowego pudełka./ Ale nic ponadto z tego oznaczenia nie wynika.
Szukałam kiedyś w przepisach i nie ma możliwości ani dopilnowania tego, ani zakazania, ani ukarania. Musiałby o to zadbać sam producent, a producent ma to w nosie widać.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-09-09 o 08:51
Stary 2010-09-08, 20:13   #861
djerba
Wtajemniczenie

A tak wogóle to my dzisiaj na spacerku z maleńką niestety nie była w humorze all day, ale ja wogóle nie mam z nią zdjęć, więc trzeba było wykorzystać.
Stary 2010-09-08, 20:15   #862
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
A tak wogóle to my dzisiaj na spacerku z maleńką niestety nie była w humorze all day, ale ja wogóle nie mam z nią zdjęć, więc trzeba było wykorzystać.
Super wyglądasz
a mała jak laleczka

eehh.. ja też mam niewiele zdjęc z mała

Stary 2010-09-08, 20:21   #863
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Super wyglądasz
a mała jak laleczka

Ehe, dzisiaj to była chyba raczej "laleczka Chucky" Praktycznie cały spacer (4h) się darła..oczywiście z przerwami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-08, 20:23   #864
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
ale ona jest ładniutka.

Cytat:
ja tez niewiele z Tymkiem mam... nie ma kto pstrykać.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 20:29   #865
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam xlandera xa
ja też ja też
i bardzo sobie chwalę

u nas był dziś dzień śpiocha. chyba odsypiała te dni, gdy spała tylko 3-4 razy po 30 minut.
jutro rano się zrywam, po karmieniu zostawiam Ewcię z babcią i lecę do przychodni po skierowanie na kontrolne usg bioder (mamy w piątek). wczoraj tam byłam, ale lekarki już nie było, a pielęgniarka nie zgodziła się wziąć mojego chipa i załatwić tego "zaocznie".

Lea - jak tam Maksio dziś?
Kropka - jak przeżyłaś nieobecność Danielka? masz już chałupę na święta wysprzątaną?

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 20:30   #866
kaszpirek
Raczkowanie

djerba ładnie wyglądacie

lea nie wiem jak u Ciebie było,ale ja przy drugim dziecku już będę wiedziała na co patrzeć przy wyborze wózka Bo tym razem to raczej wizualnie tylko mnie interesowałNie miałam pojęcia na co zwracać uwagę.Teraz to nawet zapięcia pasów w spacerówce mnie irytują,bo ciężko się je rozpina.Biorąc ten wózek nawet nie pomyślałam,żeby to sprawdzić
Drugie dziecko planujemy dość szybko i początkowo była opcja,że ten wózek będzie służył też drugiemu maluszkowi.Ale teraz w życiu się na to nie zgodzę!Choćbym na ten drugi już teraz musiała zacząć zbierać kasę...
Stary 2010-09-08, 20:52   #867
velluto
Zadomowienie

Witam
Czytam Was, ale mało sie udzielam, bo czytam głównie w czasie karmienia małej i nie bardzo mam wtedy jak pisac
U nas wszystko ok, mała rośnie i jest coraz to fajniejsza Główkę pieknie trzyma, bez problemu lezy na brzuszku i rozgadała sie na całego. Paluszki ciagle pakuje do buzi i ssie kciuka, ale walcze z tym i nie pozwalam jej
Jezdzimy jeszcze w gondoli, ale tez czuje, że niedlugo bedziemy sie przesiadac do spacerowki. Narazie podnioslam jej dno w gondoli wiec rozglada sie dokola i jest zadowolona

Kropka - pisalas kiedys o ubrankach early days. Ja mam mase rzeczy z tej firmy, i my juz spokojnie nosimy body 3-6 miesiecy. Rekawy jeszcze troche za dlugie ale reszta ok. Niektóre rzeczy ubieram juz nawet 6-9 miesiecy Ale fakt ze rozmiarówke maja tam dziwna, czasem nawet w 3-paku jedna rzecz jes duzo wieksza do pozostałych Ale nie ma sie co dziwic - w anglii i irlandii sa to najtańsze rzeczy dla maluchów, choć jakość bardzo dobra jak na takie pieniadze

Pozdrawiam
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 20:59   #868
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Dziewczyny powiedzcie czy oprócz ortopedy to jeszcze jakiegoś lekarza powinnam odwiedzić?? Mówiłyście coś o okuliście. Agatka miała w czasie porodu przyciśniętą główkę i w efekcie wybroczynę na czole i na jednej powiece. Teraz to zaczyna znikać ale to oczko jest widocznie mniejsze i teraz nie wiem czy przypadkiem nie odwiedzić okulisty.
I jeszcze jedno pytanie - widziała któraś lekką spacerówkę na dużych kółkach - taką na zimę?? Mała już w gondoli się nie mieści a mnie szlag trafia z tym Atlantikiem bo ciężki a ja na drugie piętro muszę go targać. i tak się rozglądam za jakimś sensownym rozwiązaniem.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 20:59   #869
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Kropka - jak przeżyłaś nieobecność Danielka? masz już chałupę na święta wysprzątaną?

Tak. Jeśli mama do świąt małego nie weźmie to już mam porządek na święta.

W dzień ok, gorzej w nocy. Obudziłam się na karmienie w nocy i rano dokładnie tak jak on wstaje, po 6ej. Już nie mogłam potem zasnąć.

A babci się podobało spanie z małym, dziecko u niej też fajne było, dużo spał dzisiaj. Na odchodne zapytała kiedy może znowu porwać dzidzię.

Stary 2010-09-08, 21:03   #870
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
.

Na fotce ..wczoraj przed wyjsciem na spacer, bylo 25C i troche wiatru, dzisiaj tez taka temperatura ale ze sloneczkiem i bez wiatru...w koncu ustaly upaly 35-40C
Ślicznie. Fajnie masz, że możesz jeszcze tak na letniaka ubierać

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
...super niunia..moja tez uwielbia w foteliku zatem jak skonczy 4 miechy przerzucam ja do spacerowego, a gondole pakuje i do piwnicy.
!

Cytat:
-

Piszecie o spacerówkach...

Nie boicie się, że dziecku będzie łepetynka latała we wszystkie strony?
Daniel głowę trzyma super, ale w spacerówce nie ma ograniczenia takiego jak w foteliku (z gondolą jeszcze inaczej, bo płasko, a do tego boki wysokie), w spacerówce przy zakrętach (próbowałam w domu) to ta główka się mocniej kiwa niż powinna wg mnie.

Chciałam go przesadzić i zrezygnowałam na razie.
Gdzieś widziałam takie wkładki do wózka, jak są w fotelikach.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21935948]

Piszę **************** magisterkę (sama se wygwiazdkowałam, bo mi się słowa cisną ).[/QUOTE]

Cytat:
Jakiej firmy??

Niczego z tego (poza ziemniorem ze szpinakiem i samym brokułem) nie widziałam ani w Carrefourze ani w Rossmannie.
Ja już dzisiaj kupiłam obiadki z kurczakiem. Z obiadków mam jeszcze Jarzynową.

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość

Też smakowałam oba i Bobovita strasznym kwasem mi smakuje, Młody też woli Hippowe, dzisiaj zjadł pół słoiczka 190g obiadku, za to podałam pierwszy raz sok, marchewka z jabłkiem, tak szybko zjadł, że teraz Młody pomarańczowy i matka też
My tylko Bobovitę kupujemy. Luiza wsuwa, aż się jej uszy trzęsą Gerber jest bleeee.

Cytat:
Na początku to nie jest żaden posiłek bo to małe ilości są.
Ale deserki to chyba jako podwieczorek będzie, bo konkretnego jedzenia jabłko nie zastąpi.
Ja deserek daję na podwieczorek, obiadek 13-14.

Cytat:

Ja swoim też prawie nigdzie nie podjadę

Cytat:
a reszta to Hello Kitty.Nawalone tym kotem wszędzie aż sie w oczach mieni.Nie powiem kupiłam Oli dresik z tej serri ale jeszcze przed porodem a wtedy takiego szalu jeszcze nie było.

Tak była dziś ubrana.
Wyszłyśmy po jedzeniu ze ślinaczkiem pod szyją.Zanim dotarłam na miejsce cały ślinaczek był przemoczony i bluzka pod nim też mokra.Tak się sliny a do tego jeszcze piąstki ssa i więcej tej śliny leci.

.
Jak nie różowe, to ten kot
Fajna strojnisia

Może Ewcia jest przejedzona, że tak wymiotuje?

Cytat:
Śliczne jesteście

My jeszcze nie mamy spacerówki, na razie szukam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości