|
|
#841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III
Cytat:
Cytat:
|
|
#842 |
|
spin doctor
|
Christina Aguilera by Night-nie mogę się pozbyć skojarzenia z Hypnotic Poison-zapachy nie są identyczne ale by Night ma tę samą mogdałowo-gorzką nutę, poza tym jakieś bardzo słodkie kwiaty. Przyjemny, bardzo krzykliwy i "seksowny"
, ma coś w sobie.
|
#843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Musze koniecznie wyprobowac Womanity nawet tylko dla samego takiego widoku.
|
|
#844 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ależ szalejecie z testami
Świetnie się czytało Wiedziałam, że gdzie Kasiulka chwali, tam zaraz będzie Małgosia ![]() Cytat:
Bo czy to może być aż taki śmierdzielek? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mnie raz zachwyca, raz zdecydowanie odrzuca.Porównuję sobie dwa Lutensy: Feminite du Bois i 5 o'clock au gingembre, bo jakoś podobne mi się wydały. Im dłużej testuję, tym mniej podobne, choć i wspólną część mają. Wspólny jest imbir, cynamon i goździki, także słodycz (jakby miodowa) i gęstość podobnego typu. W odbiorze FdB jest bardziej poważny, stateczny, a 5 o'clock wibrujący i radosny. Obu nie można odmówić urody i klasy. Ciekawa jestem, jak ma się FdB Lutensa do Shiseido, nigdy nie testowałam ich w jednym czasie. Ciągle słyszę też o podobieństwie do Dolce Vity, również mam ochotę to sprawdzić, tym bardziej że nowej wersji DV nawet nie skosztowałam. No i na pewno kolejnym porównaniem będzie Flowerbomb La Vie en Rose 2009 i 2011, bo zadziwiły mnie wrażenia Kattariny i muszę sprawdzić Bombki bardziej dogłębnie
|
|
#845 |
|
BAN stały
|
Dotarł do mnie w końcu Zirh Ikon.
Te porównania do Black Cashmere to jakieś nieporozumienie, ale... Najpierw uderzyły mnie ostre, trochę plastikowe nuty najzwyklejszego, taniego męskiego dezodorantu. Na szczęście szybko uleciały. Teraz jest znacznie lepiej. Dużo, duuużo przypraw. Przede wszystkim imbiru, kardamonu i chyba goździków. Coś jak baza opisanej wyżej przez Agnyskę 5 o'clock, tylko bez herbaty Ale najbardziej (pewnie za sprawą goździków) przypomina mi... Czarnego Serża. Zdecydowanie większe podobieństwo niż do BC. Aha - kadzidła nie zanotowano. Przyprawy, przyprawy i trochę plastiku, ale nie tak ulepnie-męczącego jak w Bvlgari Black. Flakon taki jak lubię - prosty, solidny. I korek na magnes
|
|
|
|
#846 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
![]() Ju , po namyśle doszłam do wniosku , że to jeszcze może być zdechły pluskwiak ze swoim specyficznym smrodkiem ![]() Dune - i już wiem , skąd to znam . Kiedyś pięknie na mnie pachniały , teraz po dluuugiej przerwię sie psiknęłam i najpierw ciężkie rozczarowanie skąd ta słoność , gdzie ta słodycz kwaśnawa , ale po jakiejs półgodzinie zaczął się pojawiać znajomy zapach , znajoma słodycz , i nie dość , że to to samo co kiedyś , to zidentyfikowałam tę słodycz . Jako dziecko podczas wakacji na zabitej dechami zapadłej wsi , dostałam od córki gospodarza flakon po perfumach - radzieckich , prawdziwych made in CCCP , pod tytułem Karmen . Wypisz wymaluj ten sam zapach , tylko Dune jest duuuużo słabsza , tamta woń utrzymała się w otwartym flakonie przez 10 lat . Wniosek - Dior poszedł na łatwiznę i popełnił przestępstwo przemysłowe tylko dużo czasu zajęło mu odtworzenie zapachu - Karmen pochodziła z lat sześćdziesiątych
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2011-08-04 o 22:26 |
|
|
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
|
|
|
#848 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Paris Pont des Amours -
A co ja się komplementów nasłuchałam na jego temat
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
#849 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
Przyłączam się do grona osób, na których nowe Flowerbomb La Vie en Rose pachnie jak to z 2009 roku
|
|
|
|
#851 |
|
Panaroja
|
Dodam , że był to mój pierwszy najukochańszy zapach i szukałam go tęskniąc przez wiele lat
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#852 | ||
|
Zakorzenienie
|
delikatne, kwieciste Chloe, Dune-tak na fali, któż go nie zna, chciałam sprawdzić czy przypadkiem mi się nie spodoba, Jimmy Choo- wydaje mi się podobny do Flowerbomb, Versace Woman- najtrwalszy i najbardziej interesujący ze wszystkich czterech jakie miałam na kończynach-dla mnie zielono piżmowy.
No i bloterkowo-Shalimar, miałam niegdyś edt albo różnica między edt a dp jest bardzo duża, albo jeszcze większa w wąchaniu ze skóry i z blotera, na papierze pachniał mi jak Bois Farine
Edytowane przez skarbiatko Czas edycji: 2011-08-05 o 18:10 |
||
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
Opus V - ciężki, pudrowy, od samego początku wyraźnie czuć irysa, drewno i coś, co przyprawia mnie o ból głowy (być może któryś składnik w upale). Pod koniec aksamitnie i drzewnie, ale nadal mnie owe coś drażni
![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Penhaligon's Artemisia - piękna, lekka kuzynka Royal Muska Pod koniec jest taka miękka, stonowana, jedwabista... Testowałam w Quality, rozbawił mnie ni to komplement, ni to argument ku zachęceniu do zakupu pani z perfumerii: Będzie pani pasował do tej jasnej, zwiewnej sukienki i pięknej torebki BTW, byłby ktoś chętny na rozbiórkę?
Książką można czytelnikowi głowę, owszem przemeblować o tyle, o ile jakieś meble już w niej przed lekturą stały. ROZLICZENIA: klik Edytowane przez dottoressa Czas edycji: 2011-08-05 o 18:42 |
|
|
|
#854 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja może bym wzięła trochę , jak w przystępnej cenie to nawet z pół flachy (albo całom)już dawno miałam nabyć flachę ale chiba z ebay a nie z Q ![]() u mnie nie wąchałaś Artemisii zdecydowanie za rzadko bywasz, nie nadanżamy tak za jednym zamachem obniuchać wszytkiego
|
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak chcesz całą - kupię dwie i jedną podzielę - bardzo chcę mieć flakon ![]() Oj chyba Artemisii nie zdążyłam, miejsca nie miałam na poważniejszy test Mam teraz ja trochę próbek z Q więc chętnie Ci pokażę co mam - a nuż nie będziesz znać
Książką można czytelnikowi głowę, owszem przemeblować o tyle, o ile jakieś meble już w niej przed lekturą stały. ROZLICZENIA: klik Edytowane przez dottoressa Czas edycji: 2011-08-05 o 19:07 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#856 |
|
Rozeznanie
|
Wybrałam się dziś wreszcie do Douglasa obwąchać tą zachwalaną 19stkę Poudre
No i może moją historię zacznę od opisania przygody z klasyczną 19stką - poszłam na testy globalne do perfumerii, psikam blotter, potem nadgarstki , zgięcia łokci. No i mój nos od razu stwierdził - zbyt zielono, nie lubimy się z zielonymi. Bez większych emocji, po prostu klasyczna 19stka stała się dla mnie obojętna,aczkolwiek doceniam awangardowość w czasach, w których miała miejsce premiera(lata 70-te). Po wizycie w Douglasie miałam się spotkać z moją koleżanką , no i ładnie się z nią witam , a ona do mnie z tekstem "Ty, śmierdzisz jak mokry pies" W tym momencie 19stka zeszła już całkiem gdzieś na szary koniec mojej perfumowej hierarchii. No i dziś poleciałam, psikam - znowu zajechało zielenią. Ale jak ta zieleń staje się pudrowa - jakiż to cudny zapach! Świetnie się rozwija. Bardzo mi się podoba takie połączenie, baaardzo! I wiadomo , już nikt mi nie powie, że śmierdzę mokrym psem
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
Dolce Vita...nową, starą, moją nową - która albo jest zepsuta, albo nowa jest jak siki...łeb mnie już od tego boli, zastanawiania się, wwąchiwania...pani z sephory powiedziała, że nie było żadnej reformulacji - bo firma nie mogłaby zmienić zapachu ot tak, a nie było o tym nic wiadomo ( w przeciwieństwo do np MDCH, gdzie reformulacja odbyła się oficjalnie).
Dziewczyny, pytanko - ja oczywiście nie podważam żadnych informacji, ciekawość mnie zżera - skąd wiadomość o reformulacji tego zapachu? Szukając w google, znalazłam tylko wzmianki na forum gazety - ale nic konkretnego. |
|
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie to samo wmawiala ostatnio pani w perfumerii odnosnie M7 YSL, jak zapytalam, ktora wersje maja na stanie
|
|
|
|
|
#859 |
|
Wtajemniczenie
|
Dark Aoud Montale
Jest w nim mrok, jest i głębia, ale taka jakaś pusta i blaszana. Zupełnie jak zapachowe odzwierciedlenie falszki - czarnej, zimnej, blaszanej i w tym przypadku bez dna. Na mojej skórze to typowy dla Montale, szpitalny agarowiec, zmiękczony łagodnym sandałowcem. Nie wyczuwam zadnych zmiany, ewolucji, - prosty, lekko metaliczny zapach czystego, pustego szpitala. Niestety sie rozczarowałam...znowu. A miał być tak pieknie, jak w Black Cube - cóż pozostaje mi ciułać 1000 złotych za platynowe paprochy ![]() Arso Profvmvm Roma I tu tez nie to czego chciałam. Choć Arso jest naprawdę sliczny to chyba przyprawia mnie o ból głowy ![]() Od samego poczatku dominuje gesta nalewka z żywicy i igieł, kawałki zywicy i cukru chrzęszczą w zebach, chrupią soczyste igiełki - jest słodko, zawiesiście, gdzies tam pod spodem przebija chłodne kadzidło ale niestety sei nei wybija.
|
|
#860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#861 |
|
Panaroja
|
Spróbowałam nowej pudrowej dziewiętnastki - klasyczny Chanel 19 lubię i podoba mi się , mogłabym nosić , ale z Poudre było tak : psiknęlam na nadgarstek , wącham i nic nie czuję
ompletnie nic . Dopiero po jakichś dwóch minutach poczułam zakurzoną starą tekturę , właśnie tekturę nie papier , trzymało się toto około godziny , potem zaczęło się zamieniać w najstraszliwsze PRLowskie mydło marki mydło , któr to mydło z czasem nabrało szlachetności łagodniejąc i zamieniając sie w kwiatowe mydełko For You , a potem wszystko się skończyło . Jednym słowem - głębokie rozczarowanie
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
#862 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Parabelko, chyba mamy wiele wspólnego Ała! ała! Cytat:
Cytat:
![]() Natomiast na pewno dawna, mocna i dość kontrowersyjna wersja była jeszcze na początku mojej perfumowej drogi- czyli w zimie 2009 Cytat:
|
|
#863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To powinno być karalne!
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
oj powinno. Jeszcze pół biedy, jeśli odbywa się to oficjalnie, jak z MDCH - miłośniczki starej wersji serce boli, ale przynajmniej wiadomo, o co chodzi. A w przypadku DV - nie ma tak drastycznej zmiany zapachu jak w MDCH (mi się nowa wersja bardzo podoba, stara nie), ale czuć ewidentnie, że coś nie gra...
|
|
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też podoba się nowa wersja MDCh. Dużo bardziej. Nie czuję żadnego niepokojącego zgniłka- a więc zapach jest czystszy, jeszcze pogodniejszy.
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
A może by jakieś podpisy zbierać, petycję złożyć, stronę na facebooku w celu przywrócenia nowe DV...nie wiem, tak mi przyszło do głowy - nie mogę przeboleć tego zapachu...
|
|
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
Etro, Musk
![]() Jakie to bliskoskórne i nietrwałe Dopiero zbliżywszy nos około 5 cm od miejsca, które skropiłam Muskiem cokolwiek czuję. Zresztą i tak niedługo... Zapowiadał się przecież nieźle, wytrawnie, ziołowo, nawet dla mnie nieco dymnie To chyba jakaś pomyłka z tym zapachem
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiedy?
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
Na mój nos 2 lata temu
---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Vanitas Versace- dziwny zapaszek, pełen sprzeczności- i świeży, i brudnawy, i słodki, i kwaśnawy, i gładki, i szorstki- jednym słowem- w sam raz dla mnie. Ma w sobie coś mydlanego, ale to takie stare mydło, popękane. I bardzo trwały Może się zdecydowanie nie podobać. ale ja bardzo lubię. Mój mąż powiedział, że ma w sobie ciężkość klasycznych kwiatowych zapachów, ale jednocześnie czuje się współczesność. Fajny jest i już
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

A może chityną z żuczków i chrabąszczy Ci pachnie

, ma coś w sobie.
Świetnie się czytało 

Na szczęście szybko uleciały. 

zdecydowanie za rzadko bywasz, nie nadanżamy tak za jednym zamachem obniuchać wszytkiego 

Dopiero zbliżywszy nos około 5 cm od miejsca, które skropiłam Muskiem cokolwiek czuję. Zresztą i tak niedługo... Zapowiadał się przecież nieźle, wytrawnie, ziołowo, nawet dla mnie nieco dymnie