Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-29, 11:01   #841
miffy
Raczkowanie

Dot.: Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011

Właśnie odebrałam wynik posiewu na streptococcus agalactiae - bakterii nie wyhodowano - ufff
Mi tez kazano zrobić ten za 25zł tylko w kierunku tego konkretnego paciorkowca. W Luxmedzie pytałam też o ten ogólny posiew wydzieliny z pochwy za 35zł ale powiedziano mi, że przed porodem wykonuje sie ten za 25zł, bo ten za 35 co prawda pokazuje więcej, bo jest ogólnie ukierunkowany na różne bakterie ale też jest mniej dokładny (bardziej robi się go przy stanach zapalnych, podejrzeniach infekcji) i np może nie wykryć streptococcus agalactiae.
miffy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-29, 11:06   #842
meeg_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
ja piore w proszu Bobas. Nie wiem czy jest dobry czy zly, ale taki mam plynow do plukania nie uzywam.
Co do okulisty, to moja babcia ma wielkie problemy ze wzrokiem i mama chodzi z nia do luxmedu do dr Polak - podobno bardzo mila i zyczliwa kobieta, dzieki niej babcia przeszla operacje na zacme i zaczyna widziec, inni lekarze olewali babcie ze wzgledu na jej wiek. Ale musialabys sama sprawdzic. Pani dr przyjmuje tez w przychodni na Chmielnej, ale nie wiem czy wszystkich czy tylko pacjentow szpitala.
Dzięki za podpowiedź, sprawdziłam i widzę że przyjmuje tez w Luxmedzie na Zwycięskiej a tam mi najbardziej pasuje.
A czy po praniu w bobasie białe rzeczy Ci nie szarzeją? Bo o kolor się nie martwię, tylko mam kilka takich ślicznych bielutkich ubranek i nie chcę aby od razu były zszarzałe.

Edytowane przez meeg_
Czas edycji: 2011-04-29 o 11:08
meeg_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-29, 11:09   #843
wieka22
Rozeznanie

[QUOTE=JanuszAgnieszka;266 04155]jednak zmienilas lekarza? ja tez. Nasza pani dr fajna, ale troszke rozczarowala mnie tym, ze pracuje na Jaczewskiego, a nie zrobila nic zeby mnie tam przyjeli, no i leczyla u mnie drozdze, a ja mam paciorkowca...ogolnie czuje do niej wielki sentyment i zal mi ją opuszczac, ale teraz bede chodzila do prof. Wiktora. O Taczale slyszalam same pozytywy odwiedzal nas na patologii, ale przelatywal tylko przez sale podbijajac pieczatki na ktg =QUOTE]

szczeze mowiac mi tez szkoda bylo opuszaczac nasza pania gin, ale to ze Ty tez zmienilas pomoglo mi podjac decyzjejak to sie mowi w kupie razniej
a tak powaznie, to faktycznie od nowego lekarza dowiedzialam sie wiecej, kazdy jednak prowadzi ciaze inaczej, mimo wszystko bardzo dobrze wspominam pania G.
a propos informowalas ja jakos, ze juz nie bedziesz do niej chodzic?maz ma do mnie pretensje, ze do niej nie zadzwonilam i nie podziekowalam za prowadzenie ciazy skoro bylam zadowolona...ale jakos niewiedzialam czy tak sie robi...
szkoda, ze Ci nie pomogla z przyjeciem, wydawalo sie ze skoro pracuje na jaczewskiego i w dodatku jeszcze na patologii ciazy...mi sie wydawalo ze nigdy nie bedzie problemu, aler coz i tak sie zdaza

Czy Wasze torby juz spakowane???ja sie jeszcze nie spakowalam i czuje przez to narastajacy niepokoj...

ciuszki dziecka pralam tylko raz. proszek kupilam jelp, ale do tej pory pralam w plynie lovela, dostalam kilka probek na szkolenie rodzenia
nie dodawalam zadnego plynu do plukania, wszystko jest mieciutkie wiec chyba nie ma potrzeby dodawac

kurrcze mam tylko problem, bo wozek z fotelikiem dostalam, gdy pralam pokrycie to rozplatalam wszystkie paski...i teraz nie wiem jak zalozycmyslam ze bedzie tow instrukcji...ale sie przeliczylam...i teraz mam zagwostke jak to zalozyc zeby nic nie poplatac i dziecko bylo dobrze zabezpieczone

coming soon lipiec'2016
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-29, 11:44   #844
patik87
Zakorzenienie

meeg ja mam podobne zdanie do Ciebie co do wynajmowania położnej i tych spraw. Ale w naszej służbie zdrowia tak to funkcjonuje własnie, a też boję się byle jakiego traktowania.

Ja jeszcze ciuszków nie prałam, planuje najpierw pierwszy raz w zwykłym proszku a potem w dzidziusiu albo inny dziecięcym. płynu do płukania chyba nie będę używać. uBRANKA WSZYSTKIE POTRZEBNE JUŻ MAM, własnie z tyłu głowy mi chodzi: "oby się lekarz nie pomylił" bo będzie nieciekawie.
Ogólnie to prawie całą wyprawkę mamy, wózek, łóżeczko, urządzamy pokój dla małej. Brakuje kilka rzeczy do szpitala dla mnie, i rzeczy do kąpania dla małej, przewijaka. Ale gdzieś w połowie maja to dokupię, żeby było z głowy. Wogóle to boje się żeby nie chciała wcześniej "wyskoczyć"

miffy to super ze osiew wyszedł dobrze

Dzisiaj mam wizytę, więc trzymajcie kciuki
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-29, 11:45   #845
ew83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
aha i mam jeszcze pytanie: BOICIE SIE PORODU?kurde ja jakos nie mysle negatywnie, zaczej czekam z ciekawoscia jak to bedzie...ciekawe co bede pisac PO
Ojej a ja to jednak jestem bójka Jeszcze jakiś czas temu w ogóle nie myślałam o porodzie, tylko cały czas o maluszku, na nim skupiałam całą swoją uwagę za to teraz coraz częściej widzę siebie na porodówce i zastanawiam się jak to będzie- chociaż pewnie nawet w 50% nie jestem w stanie wyobrazić sobie jak to wszystko faktycznie przebiega i co się wtedy czuje. Ostatnio nawet śniło mi się, że rodzę, ale najbardziej z tego snu zapamiętałam, że leżę na łóżku szpitalnym i przytulam już mojego aniołka Więc chyba najlepiej odrzucić wszelkie wizje i tak jak któraś z Was już napisała czekać na rozwój wydarzeń a największą nagrodą na koniec będą nasze maleństwa

ew83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-29, 12:40   #846
mila25
Raczkowanie

Ja jakoś się nie boję. Nie ja pierwsza i nie ostatnia. Będzie dobrze. Trzeba się tylko skupić na wykonywaniu poleceń personelu szpitalnego. Ja wszystko prałam w proszku jelp i płukałam też w płynie jelp. Ubranka prawie nie pachną i nie są też szare. Wszystko dwustronnie wyprasowałam . Pewnie pierwszy i ostatni raz dwustronnie
Stary 2011-04-29, 16:32   #847
groszek85
Raczkowanie

Ja bałam się na samym początku - jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Teraz olewka. Myślę tak jak Wy, czyli co ma byc to będzie
a będzie dobrze
groszek85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-29, 20:46   #848
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miffy Pokaż wiadomość
Właśnie odebrałam wynik posiewu na streptococcus agalactiae - bakterii nie wyhodowano - ufff
Mi tez kazano zrobić ten za 25zł tylko w kierunku tego konkretnego paciorkowca. W Luxmedzie pytałam też o ten ogólny posiew wydzieliny z pochwy za 35zł ale powiedziano mi, że przed porodem wykonuje sie ten za 25zł, bo ten za 35 co prawda pokazuje więcej, bo jest ogólnie ukierunkowany na różne bakterie ale też jest mniej dokładny (bardziej robi się go przy stanach zapalnych, podejrzeniach infekcji) i np może nie wykryć streptococcus agalactiae.
ja robilam ten za 35 zł i wyszedl mi ten paciorkowiec -pojedynczy, ale jednak. No i oprocz tego jeszcze dwie inne rzeczy, mysle, ze w moim przypadku ten ogolny wymaz sie sprawdzil, bo caly czas do mnie drozdze wracaja...jutro dzwonie do lekarza.

Cytat:
Napisane przez meeg_ Pokaż wiadomość
Dzięki za podpowiedź, sprawdziłam i widzę że przyjmuje tez w Luxmedzie na Zwycięskiej a tam mi najbardziej pasuje.
A czy po praniu w bobasie białe rzeczy Ci nie szarzeją? Bo o kolor się nie martwię, tylko mam kilka takich ślicznych bielutkich ubranek i nie chcę aby od razu były zszarzałe.
tak, moja babcia chodzila na Zwyciezka
a czy branka szarzeja...hm...nie zauwazylam. Sa biale, takie jak byly, choc ja nosze okulary, wiec moge sie mylic

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
szczeze mowiac mi tez szkoda bylo opuszaczac nasza pania gin, ale to ze Ty tez zmienilas pomoglo mi podjac decyzjejak to sie mowi w kupie razniej
a tak powaznie, to faktycznie od nowego lekarza dowiedzialam sie wiecej, kazdy jednak prowadzi ciaze inaczej, mimo wszystko bardzo dobrze wspominam pania G.
a propos informowalas ja jakos, ze juz nie bedziesz do niej chodzic?maz ma do mnie pretensje, ze do niej nie zadzwonilam i nie podziekowalam za prowadzenie ciazy skoro bylam zadowolona...ale jakos niewiedzialam czy tak sie robi...
szkoda, ze Ci nie pomogla z przyjeciem, wydawalo sie ze skoro pracuje na jaczewskiego i w dodatku jeszcze na patologii ciazy...mi sie wydawalo ze nigdy nie bedzie problemu, aler coz i tak sie zdaza

Czy Wasze torby juz spakowane???ja sie jeszcze nie spakowalam i czuje przez to narastajacy niepokoj...
ja nie dzwonilam do pani dr. Stwierdzialam, ze nie ma sensu. Mialam nadzieje, ze ona zadzwoni co i jak, czy jestem w szpitalu itp, w koncu miala moj nr i oddzwaniala do mnie kiedys. No, ale trudno mam nadzieje, ze ta koncowka ciazy przebiegnie milo

a torby nie mam spakowanej, w ogole nie kupiłam potrzebnych rzeczy:/

Bylismy dzis ze SR w szpitalu Swidniku, ale jednak zdecyduje sie na Krasnickie wlasciwie jak sie nie wezmie poloznej ze SR to w Swidniku bedzie tak samo jak i w innych szpitalach - fajne jest to, ze jest sala poporodowa, gdzie lezy sie te 2 godziny z noworodkiem, a nie jak w Lublinie na korytarzu, ale poza tym to jest tak jak wszedzie.

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-30, 12:24   #849
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
ja robilam ten za 35 zł i wyszedl mi ten paciorkowiec -pojedynczy, ale jednak. No i oprocz tego jeszcze dwie inne rzeczy, mysle, ze w moim przypadku ten ogolny wymaz sie sprawdzil, bo caly czas do mnie drozdze wracaja...jutro dzwonie do lekarza.

tak, moja babcia chodzila na Zwyciezka
a czy branka szarzeja...hm...nie zauwazylam. Sa biale, takie jak byly, choc ja nosze okulary, wiec moge sie mylic

ja nie dzwonilam do pani dr. Stwierdzialam, ze nie ma sensu. Mialam nadzieje, ze ona zadzwoni co i jak, czy jestem w szpitalu itp, w koncu miala moj nr i oddzwaniala do mnie kiedys. No, ale trudno mam nadzieje, ze ta koncowka ciazy przebiegnie milo

a torby nie mam spakowanej, w ogole nie kupiłam potrzebnych rzeczy:/

Bylismy dzis ze SR w szpitalu Swidniku, ale jednak zdecyduje sie na Krasnickie wlasciwie jak sie nie wezmie poloznej ze SR to w Swidniku bedzie tak samo jak i w innych szpitalach - fajne jest to, ze jest sala poporodowa, gdzie lezy sie te 2 godziny z noworodkiem, a nie jak w Lublinie na korytarzu, ale poza tym to jest tak jak wszedzie.
To na kraśnickich po porodzie te 2 h leży się na korytarzu??
Stary 2011-04-30, 12:44   #850
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
To na kraśnickich po porodzie te 2 h leży się na korytarzu??
podobno tak - moja siostra polozna miala tam praktyki i mowi, ze tak jest. Podobno nigdzie nie ma specjalnych sal poporodowych na te 2 godziny, a musza Cie miec blisko porodowki.

Stary 2011-04-30, 12:45   #851
brunetka2000
Zakorzenienie

To jest dla mnie chore, że po porodzie kładą kobiety na korytarzu
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-30, 13:11   #852
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
To jest dla mnie chore, że po porodzie kładą kobiety na korytarzu
no niestety...ciekawe, czy w kazdym lubelskim szpitalu tak jest - podobno tak, ale moze te, ktore rodzily maja inne doswiadczenia.

Stary 2011-04-30, 13:30   #853
patik87
Zakorzenienie

No nie, to ja o tym nie wiedziałam....ale "jaja". To jest niehumanitarne
Stary 2011-04-30, 18:11   #854
nicky_1981
Rozeznanie

Na Kraśnickich nie leży sie na korytarzu, leży się na trakcie, za boksami porodowymi! Nie wiem jak w innych szpitalach ale tam rodziłam ja i klika znajomych i żadna nie leżała na korytarzu.
Pozdrawiam, miłego weekendu.
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-30, 18:21   #855
ela_84
Raczkowanie

Na Jaczewskiego tez sie nie lezy po porodzie na korytarzu, chyba ze w sytuacji ekstremalnej jak jest duzo porodow na raz. Widzialam to raz tutaj ale oddzial jest maly, korytarz pusty i w sumie zaraz przewoza na oddzial dla mam z noworodkami.
Stary 2011-05-01, 09:17   #856
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nicky_1981 Pokaż wiadomość
Na Kraśnickich nie leży sie na korytarzu, leży się na trakcie, za boksami porodowymi! Nie wiem jak w innych szpitalach ale tam rodziłam ja i klika znajomych i żadna nie leżała na korytarzu.
Pozdrawiam, miłego weekendu.
byc moze akurat wtedy gdy rodzilas bylo malo porodow, nie wiem. Moja siostra majac praktyki zawsze chodzila wokol kobiet po porodzie na korytarzu, no ale moze nie zawsze tak jest. Mowie to na podstawie jej doswiadczen i tego co mowili nam w piatek w Swidniku.
Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Na Jaczewskiego tez sie nie lezy po porodzie na korytarzu, chyba ze w sytuacji ekstremalnej jak jest duzo porodow na raz. Widzialam to raz tutaj ale oddzial jest maly, korytarz pusty i w sumie zaraz przewoza na oddzial dla mam z noworodkami.
No chyba dopiero po 2 godzinach przewoza, bo przez te 2 godziny trzeba byc blisko porodowki, no ale ja sie nie znam, mowie tylko co slyszalam

Stary 2011-05-01, 16:06   #857
ela_84
Raczkowanie

Tak, rzeczywiście po 2 godzinach, ale jak nie ma miejsca, to wydaje mi się, że nieco szybciej. Zależy od sytuacji. Ale ogólnie można liczyć na w miarę humanitarne warunki.
Stary 2011-05-01, 16:18   #858
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Tak, rzeczywiście po 2 godzinach, ale jak nie ma miejsca, to wydaje mi się, że nieco szybciej. Zależy od sytuacji. Ale ogólnie można liczyć na w miarę humanitarne warunki.
Ela jak się czujecie ????
Stary 2011-05-01, 19:59   #859
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Bylismy dzis ze SR w szpitalu Świdniku.
A nie mówili przypadkiem co trzeba mieć dla maluszka, a co dają ???
Stary 2011-05-02, 08:04   #860
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
A nie mówili przypadkiem co trzeba mieć dla maluszka, a co dają ???
trzeba miec tylko pampersy i chusteczki, reszte daja

Stary 2011-05-02, 08:39   #861
patik87
Zakorzenienie

Dziewczyny które rodzą na kraśnickich, ma któraś kompletną listę rzeczy które trzeba mieć w szpitalu, a co dają?
Stary 2011-05-02, 09:14   #862
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny które rodzą na kraśnickich, ma któraś kompletną listę rzeczy które trzeba mieć w szpitalu, a co dają?
ja mam taka karteczke ze szpitala co trzeba wziac i co warto wziac, ale ja na to patrze raczej ze trzeba

oto lista:
POTRZEBNE DOKUMENTY:
- dowod osobisty
- aktualny dowod bezplatnego leczenia
- aktualne wyniki badan (grupa krwi wynik, karta przebiegu ciazy, wr, hbs, ewentualne wyniki ostatnich badan bakteriologicznych)
- karty informacyjne z pobytu w szpitalach
RZECZY OSOBISTE:
- bielizna - koszule nocne rozpinane z przodu (nie pizamy), szlafrok, klapki, skarpetki w okresie jesienno - zimowym
warto miec: figi jednorazowe z siateczki (kilka sztuk), ktore mozna kupic w aptece, staniki laktacyjne (2 sztuki)
- przybory toaletowe - reczniki (w tym jeden duzy), papier toaletowy , podpaski, jednorazowa maszynka do golenia
warto miec: karta telefoniczna, kubek, sztucce (ja powiem, ze TRZEBA MIEC!), termometr (TRZEBA!)
DLA DZIECKA:
- pampersy dla noworodka i oliwka
mozna wziac: kilka pieluszek tetrowych, kilka koszulek i kaftanikow, kilka spioszkow, czapeczki, skarpetki, kosmetyki dla noworodka

to wszystko

Stary 2011-05-02, 10:53   #863
moniali
Raczkowanie

hejka nam zostało 19 dni myśle ze nie wczesniej co do rodzenia w róznych pozycjach to na Staszica podobno to zależy tylko od nas oczywiście jeśli wszystko jest ok i nie trzeba być podłączonym do ktg no i wiem ze poród na stojaco tez sie odbył wiec wszystko mozliwe
moniali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 11:00   #864
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniali Pokaż wiadomość
hejka nam zostało 19 dni myśle ze nie wczesniej co do rodzenia w róznych pozycjach to na Staszica podobno to zależy tylko od nas oczywiście jeśli wszystko jest ok i nie trzeba być podłączonym do ktg no i wiem ze poród na stojaco tez sie odbył wiec wszystko mozliwe
no na Staszica mozna rodzic w roznych pozycjach, ale tak naprawde w kazdym szpitalu jak sie poloznej nie chce wysilac to moze nam powiedziec, ze z dzieckiem cos nie tak i trzeba sie polozyc. Ktora z nas wtedy jej nie poslucha?

Stary 2011-05-02, 14:21   #865
patik87
Zakorzenienie

Agnieszka to króciutka ta lista dzięki wielkie, pewnie i tak spakuje jeszcze kilka innych rzeczy.
Stary 2011-05-02, 15:29   #866
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Agnieszka to króciutka ta lista dzięki wielkie, pewnie i tak spakuje jeszcze kilka innych rzeczy.
tyle informacji ze szpitala, ale jak lezalam na patologii to zauwazylam, ze najlepiej wszystko miec swoje

Stary 2011-05-02, 15:59   #867
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Ela jak się czujecie ????
Leżymy Mały rośnie i jest w normie dla wieku (w czwartek miał 1240 g), ma dużo wody, ja nie mam infekcji, więc oby tak dalej To trwa już 3 tygodnie i dawno przekroczyłam statystyki medyczne jeśli chodzi o przetrzymanie ciąży po pęknięciu pęcherza płodowego. Pobyt w szpitalu nie jest komfortowy, ale czego się nie robi dla dziecka...
Stary 2011-05-02, 16:27   #868
meeg_
Raczkowanie

Elu!!! Super wieści - no widzisz - wszystko będzie dobrze!!!!

A odnośnie tej listy z krasnickich to widzę, że nie jest taka koszmarnie długa To fajnie! I widzę, że kosmetyki kąpielowe dla dzidziusia zapewniają i w razie czego jakieś ubranka chyba też, skoro piszą, że swoje tylko można zabrać a nie że to konieczność. W takim razie cos swojego wezmę ale bez przesady jakiś pajacyk, śpioszki i ze dwa kaftaniki a jakby co to mąż mi dowiezie. Nie chcę za bardzo ubranek do szpitala zabierać.

I kolejne pytanie z tej beczki - a ile pampersów bierzecie? Ja mam takie duże paczki po 78 szt i całej paczki nie będę taszczyć. A może tyle właśnie trzeba???? Ja jeszcze jestem zielona więc pomóżcie

Dziś mój kochany miał wolne i mogłam z nim pojechać do sklepu. Myślałam, że będzie luzik a tu OMG takie tłumy, że na skręt w lewo ze Smorawińskiego w kierunku Decathlonu i Olimpu czekało się aż od świateł z Chodźki :brzyda l: Szok! Ale w miarę szybko szło, więc spoko. W Decath kupiłam ten nieszczęsny szlafrok przed którym tak się broniłam, ale w sumie jestem zadowolona bo jest taki naprawdę fajny - biało lazurowy a to chyba moje ukochane kolorki i z takiej fajowskiej tkaniny od spodu frotte a na zewnątrz welurek - naprawdę fajny i do tego w cenie allegrowskich z cienkiej bawełny Tylko mam nadzieję, że się w nim nie ugotuję No i oczywiście za duży kupiłam... Bo mi się nie chciało zmierzyć i wzięłam L, a mój na to jeszcze czy aby nie za mały.... No i nie tylko nie jest za mały a wręcz w nim pływam (bo ja na górze pozostałam taka jakaś sucha jak przed ciążą (nawet biust tak naprawdę to mam teraz może miseczkę B ) i we wszystkim co w brzuchu w miarę ok to na górze masakra - ale kij z tym. No i jeszcze skarpetki mi kochanie zakupiło pod kolorek i klapki pod prysznic o dziwo też pod kolor wyszły No to się wystroję do tego szpitala

Dziś przyjechała też gondola do wózka. Fajna ale kurcze budka jest wyblaknięta co widać jak diabli i trochę się wkurzyłam. Widać, że ktoś ją latem używał bo osłonka na nóżki do gondoli (dostałam nawet dwie sztuki) jest całkowicie bez żadnych oznak używania i jest ciemna a budka to już ma zupełnie inny odcień... i najgorsze jest to, że w zgięciu budki widać pozostałości po czasach świetności w postaci braku wyblaknięcia.... Więc jak rozłożę budkę na sztywno to będzie kiepsko to wyglądać.... Zatem jak zwykle chciałam zaoszczędzić a się przejechałam.... Jak mój małżonek to skwitował - tanie mięso psy jedzą....

Już się zastanawiałam czy jej nie zwrócić, bo sprzedająca mi nic o tych wyblaknięciach wcześniej nie mówiła - miał być wręcz stan idealny... tylko kurcze tych gondol nigdzie nie można kupić, więc chyba ja zostawię, tym bardziej, że się pospieszyłam i wózek spacerowy już zamówiłam w sklepie i teraz musiałabym i to odkręcać.... Więc chyba już tak zostanie... Tylko mnie oczywiście strasznie będzie to gryźć w oczy

Edytowane przez meeg_
Czas edycji: 2011-05-02 o 16:29
meeg_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 09:26   #869
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniali Pokaż wiadomość
Cytat:
no na Staszica mozna rodzic w roznych pozycjach, ale tak naprawde w kazdym szpitalu jak sie poloznej nie chce wysilac to moze nam powiedziec, ze z dzieckiem cos nie tak i trzeba sie polozyc. Ktora z nas wtedy jej nie poslucha?
dokładnie tak wszystko tu zależy od położnej. nam w SR położna mówiła, że pracuje na staszica kilka położnych starej daty co to wolą mieć pacjentkę leżącą a nie łażącą, więc jak się trafi na nią to pewnie z aktywności nici. tak samo jak z nacięciem - niby ochrona krocza, ale skąd ja mam wiedzieć, że nacięli mnie bo mieli ku temu powód a nie, że położna chciała sobie życie ułatwić?
Stary 2011-05-03, 21:12   #870
Malemalenstwo
Zadomowienie

Witam przyszłe mamusie. Niektóre Was kojarze z wątku lubelskich panien młodych Może któraś mnie kojarzy

Ja rodziłam na kraśnickich i co do listy to mogę napisać Wam to co ja miałam spakowane. Taką listę dostałam od położnej pani Lidii.

Rzeczy na pobyt 3 dniowy ( dla dziecka)
20 pieluch jednorazowych
chusteczki pielegnacyjne
spioszki 2-3szt
kaftaniki 2-3 szt
pajacyki 2-3 szt
2 czapeczki bawełniane
niedrapki
skarpetki
rożek
pieluch tetrowy 3-5sztuk
oliwka dla niemowląt

Oliwa wogóle mi się nie przydała, położne które kąpią dzieciaczki mają swoje kosmetyki.
Ubranka dla maluszka warto wziąć swoje. Mój maluszek ciągle mi się przesikiwał, albo ulewało mu się jeszcze wodami płodowymi i ubranka były mokre.

Mam jeszcze listę rzeczy potrzebnych dla rodzącej.

Pozdrawiam,
mama listopadowa

Na krasnickich nie leży się po porodzie na korytarzu, tylko na trakcie porodowym za boksami, żeby być bliżej położnych. Później przewoża na salę położnic

Edytowane przez Malemalenstwo
Czas edycji: 2011-05-03 o 21:17
Malemalenstwo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości